|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Witam Tymek pospał od 22-4.20 poszedł cyc na śpiocha,nie wiem które z nas pierwsze odleciało:-P potem pobudka o 6.20. Cyc,poleżał troche sam,potem ja z nim pobajeżyłam i UWAGA!!!! Dostałam pierwszy uśmiech:-D Dzisiaj kończy Tymek miesiąc!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-07-03 o 07:41 |
|
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Macie chusty dla swoich maluszków ? Jeżeli tak, to możecie polecić jakąś ?
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hej..nie bijcie proszę ze tak rzadko coś naskrobie..przyrzekam jednak że codziennie Was czytam..i jestem z Wami
dziewczyny przeżyłam wczoraj koszmar z Gabrielem ![]() ostatecznie wylądowałam z maleńkim w przychodni (pomoc medyczna nocno-świąteczna)..pediatra jakiś ze szpitala miał dyżur ..na szczęście... pare dni wcześniej pisałam WAm że podaje delicol i że jest ok..bo było do wczoraj..nie jestem panikarą ..kolka jak kolka..wzdęcia jak wzdęcia..ale to co wczoraj moje maleństwo przechodziło to szczyt szczytów..płakał tak żałośnie ..tak długo..(8 godzin)..non stop ..z problemem zassania piersi..ze zastanowiło mnie to..i sama już byłam u kresu sił..nie jadł od 12 południa ..chciał ale płacz z naciskiem żałosny płacz(nie krzyk ani wrzask) nie pozwalał mu jeśc..bałam się..bo nie miałam pojęcia co mu jest..nic nie pomagało..nawet kupiłam mu ten esputicon ..ale nie zdążyłam mu podac..brakowało mu sił ostatecznie i zapadał w stan "półśpiącego"lejącego się dziecka..nie mogłam na to patrzec...szlochał i oczka miał tak napuchnięte że ledwo przez nie widział... ...sama z bezradności płakałam...no ale decycja z tż..pomoc medyczna! -osłuchanie -sprawdzenie temperatury (coby wykluczyc infekcje jakąkolwiek np.zapalenie ucha) -obejrzenie gardła -wymacanie brzucha..- -sprawdzenie wszystkie odruchy małego(niemowlęcy spacer,lezenie na brzuszku,odbijanie nóżkami itd) -ostatecznie masaz brzuszka(mimo że stwierdziła że nie jest szczególnie twardy.. -masaż trwał..mały ciągle mocno płakał...i odlatywał miedzy skurczami... był słaby i głodny.. -potem położyła go na brzuszku i....uwolniły się potwornie długie gazy... diagnoza niejednoznaczna... bo.. może coś zjadłam..może właśnie problem z łykającym powietrzem (co obstawiam bo strasznie łapczliwie je) może problem z przejadaniem (bo bardzo długo ssie i czesto bez końca) po masazu i braku już sił..mały zdecydował sie pojeśc trochę..dławił się ale to z braku sił...tak twierdziła pani doktor..udało mu się coś popic..ufff....nie będzie musiał miec kroplówki....bo już mu groziła..gdyby w nocy nie chciał jeśc..to wtedy szpital i kroplówki ![]() zalecenia; -delicol...przez 3 dni przed każdym co dwugodzinnym karmieniem 5 kropli -esputicon 14 dni po 1-2 kropli do 3 razy na dobę.. - biogaia ..14 dni po 5 kropli 2 razy dziennie.. chwilowo ograniczyc nabiał..w zamian przepisała mi calcium .. nocka przeszła ok..spał i co 3 godziny budził się do karmienia ![]() nie płakał! to tyle.... Joasia GRATULUJE KOCHANA!!! W KOŃCU MASZ SWOJEGO SKARBKA.. : love:namęczyłaś się nie tylko czekaniem widzę ale i porodem..no i skończone cc ..ach.... miałam odpisac na wiele postów..bo ciekawe tematy poruszałyście..(jak zawsze)..ale małe moje powstawały i trzeba śniadanko robic ![]() nie mówiąc już że tego posta pisze od dwóch godzin ![]() axella głowa do góry...posprzątasz i będzie Ci lepiej..a tż te śmieci zostaw tak dla formalności... i wiesz ja też jak nie pokaże palcem to nikt nie zauważy że się śmieci wysypują ..
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-07-03 o 08:07 |
|
|
|
#755 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
raczej normalne, widziałam kilka dziewczyn które szły na 1 wizytę ze swoimi maluszkami, ja na krzywą cukrzycową z Adim się wybieram ![]() Cytat:
![]() Śliczne fotki maluszków, już nie będę cytować bo Adi się budzi ![]() My już po pierwszej nocy po powrocie, Adisiek cały czas uśmiechnięty, chyba czuje że w domu już jest, ja też już pozytywnie nastawiona, choć trochę musiałam odespać. Fota tuż przed operacją w szpitalnych o 20 rozmiarów za dużych ciuszkach Zdjęcie0784.jpg |
||
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa-problem w tym ze on sam to wymyslil.. A nie domysli sie ze z własnej o domu z pod drzwi smieci trzeba wyniesc..
Zapowiedzialam mu rozmowe po przyjsciu. Leb mnie boli.. Kaaawy! Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ma problemy zeby go złapać i ssać ciągle mu się wyślizguje i zaczyna płakać.. wczoraj mu już smoczka wciskałam, trzymałam zeby nie wypadł i czekałam az zrobił kupę i się uspokoi..Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
U nas się dzieje, oj dzieje. Mam czas Was podczytać tylko w nocy, a już odp. nie mam kiedy. Przeprowadzka w punkcie kulminacyjnym, dużo roboty, ale też nieoczekiwane zwroty akcji. Największy był taki, że wczoraj wrócił do domu TŻ więc mogliśmy wspólnie spędzić drugą rocznicę ślubu I wspólnie lecimy w niedziele. Mieszkanie znalazł, ale dostępne od weekendu więc nie było sensu, żeby siedział tam i czekał, kiedy tu jest potrzebny ![]() Diabi Dziękuję bardzo za życzenia urodzinowe Sofia raz lepiej, raz gorzej. Coraz bardziej jestem pewna, że jej brzuszkowe problemy to podrażnienie po antybiotyku + nietolerancja laktozy. Jak trzymam drakońską dietę to jest super. Jak pozwolę sobie na odstępstwo (np. drożdżówka z jabłkiem, szpinak) lub pominę dawkę delicolu to są cyrki. Poza tym jest słodka
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski maly pospal od 20 na spiocha nakarmilam go o 22 i spal do 4 potem juz jeczal od 5 wiec kiwalam , zjadl o 7 i 7,30 spi do teraz, pomimo tego ze budowlancy na moim pietrze cos stukaja , pukaja achh
a my sie szykujemy do szpitala , mamy dzisiaj bioderka na 10,30 wiec kciukasyy Ada widze ze dal wieksze dawki niz producent zaleca , ciekawe czy ja tez bym mogla sprobowac dawac wiecj tych specyfikow ...hmmm Elusiek - Adi wyglada jak by mial spiochy po starszym bracie a mama nie zdazyla nowych kupic heheh
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
:Hi:
jooasia gratuluje nareszcie ![]() diabli wybacz za tule śliczne są i kurde nie wiem czemu mnie ciągnie do tych dinozaurów elusiek Adi wygląda nie jak po starszym bracie tylko siostrze dużo zdrówka dla niegoaxella ja też u mojego nie mogę się nadziwić jak mama coś powie to już już bo się obrazi, a moje obrażanie na niego nie działa zrobiłam awanturę o to bo zapomniał jakiejś farby dla niej i łaził cały dzień i gadał o tym już myślałam, że z tą farbą ekstra pojedzie i nadrabiał wszystkie moje prośby więc Ci nic za bardzo nie doradzę bo u mnie jest tak samo, może dlatego, że wychowywała go sama ![]() ash fajnie, że TZ przyjechał pomóc, samej musiało Ci być ciężko, zdrówka dla Sofi ada to mieliście nieźle, ale dobrze, że nic poważniejszego, mój mały coraz lepiej radzi sobie z kupą, Gabryś po tych środkach tez pewnie lepiej się poczuje, biedne sa te maluszki banka, a Michaś dalej reaguj tak jak na początku, czy mu się już poprawia ? bo mu tez już trzeci miesiąc leci ![]() My dzisiaj idziemy na kontrole z uchem, katar dalej jest, ale już nie kaszle, padłybyście po widoku mojego syna wciągającego syrop normalnie aż się trzęsie jenny widzę, że nasze dzieci na pierwszej stronie mają pełne poważne imiona
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-03 o 09:38 |
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Elusiek dobrze że wszystko ok
![]() Biedny Gabryś mam nadzieję że będzie wszystko w porządku już Axella qrcze dlaczego ma być wszystko na Twojej głowie? ehh ... kiedy tylko TŻ będzie miał wolne zostaw go z małą, każ posprzątać, ugotować obiad i wyjdź na kilka godzin ... zobaczy jak to jest ... P. dziś pięknie pospał, do 4, i potem prawie do 8 ja byłam na badaniu krwi, ogarnę dom i zostawiam Przemka z mężem i jadę do koleżanki na kilka godzin. od dzieci się nie oderwę bo ma 1,5 rocznego synka i dziewczynkę w brzuszku
|
|
|
|
#762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), odwrotnie również ale... właśnie lekarze często mówią, że nie bo skoro rodzic zaczął płacić to niech płaci ale można Cytat:
![]() u nas przewijaki są w specjalnych toaletach, są one oznaczone odpowiednim znakiem Cytat:
a co do reszty to ręce opadają ja bym nie wytrzymała jakby mi ktoś mówił ciągle co mam robić...a za rady dziękuję - bankowo skorzystam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ada biedny Gabryś ![]() == dzień dobry! jedziemy z Bartoszem oddać brakujący papier do becikowego, małe zakupy, szczepienie, szybko ogarniemy mieszkanie, zrobimy obiad a później mamy gości
|
|||||
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam posta, a mały śpi w łóżku w sypialni i teraz poszłam zobaczyć, czy dycho, a on odwrócony o 180 stopni i śpi dalej, nie wiem jak to zrobił skubaniec bo niania nic nie zarejestrowała
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wczoraj Mały książe zrobił nas w bambuko.. Pól dnia dokazywal, aż w końcu o 19 zasnął u mnie na brzuszku.. Stwierdziłam ze poleze tak z nim żeby przestał z godzinke bo bedzie narudny przy kąpieli.. O 20.30 wstałam ale on spał jak mops, odpuscilam mu kąpiel.. Poszłam nastawiac pranie, a on wstał przed 23 i gadulec mu sie włączył ![]() Dzisiaj świętujmy miesiąc ![]() Pozniej do Was wpadne jak Mały Książe pozwoli
|
|
|
|
#765 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jadla i plakał, nic go nie bolało, i nie mam pojęcia czemu takie cyrkiWłaśnie wróciliśmy z kilkudniowego pobytu u rodziców/teściów.. Młody miał chrzest bojowy.. widziało go pół rodziny, przewinęło się przez 5 dni około 20 osób.. no i wszyscy go musieli ponosić, pogugać, porobić zdjecia i się trochę nim pozachwycać.. zniósł to dzielnie.. przytył masakrycznie bo po tygodniu sie juz w ubranka nie mieścił w które mieścił się przed wyjazdem.. bo oczywiście jak tylko oczy otworzył to każdy nade mną siedział i kazał wpychać cyca bo głodny... ledwo półprzytomny oderwał się od cyca to go każdy musiał ponosic... jak trochę zająknął - nie że płakał nie, odezwał się paszczą. to znowu ze głody i znowu siedzenie nademną ze musi zjesc.. i jaki każdy dumny jak ten tego cycka złapał i siąpał.. i nic nie dawało tłumaczenie ze jemu można tego cycka w ogóle co 10 minut wkładać i on będzie ssał bo to dziecko to typ no limit.. no ale jakoś to przeżyliśmy wszyscy... mam tylko nadzieje, ze mi się dziecko nie zepsuło i nie będzie chciało od jutro zasypiać tylko na rękach.. bo oczywiscie przez 5 dni nic innego nie robił tylko był noszony - bo się nie chwaliłam ze on ma 2 babcie, 2 dziadków, 3 prababcie, 2 pradziadków i 1 praprababcie.. takze tego jak się te babcie i dziadki dorwali .... A i oczywiscie dowiedziałam się masę cennych rad: 1. powinnam pić jak najwiecej mleka, najlepiej to 2 l dziennie 2. Jak nie chce mleka to koniecznie herbate z mlekiem, to nic ze nienawidze takiego zestawienia i co ma piernik do wiatraka... 3. powinnam zakładać mu czapeczka nawet w 40 stopniowy upał... 4. dziecko jak się odzywa to na pewno jest głodne, przeciez dziecko nie może domagać sie niczego innego...ewentualnie ma mokrą pieluchę.. to nic ze on w tych pampuchach to mało co czuje.. 5.do dziecka się mówi gu gu i bez twardych liter... czyli cieść zamiast cześć, klasnialku, zamiast krasnalku... no i oczywiscie nie można do niego normalnie mówic tylko głównie aguuu aguuu 6.dziecko się nosi i telepie.. nawet jak jest w stanie sam zasnąc to się go lula... trzeba nim potrzącac wtedy mu najlepiej... 7.Jak zaśnie to trzeba nad nim non stop stać nad głową, bo a nóz się obudzi... niech wam ktoś stoi w trakcie snu nad głową ciekawe czy się nie obudzisz... jak dobrze ze nie mieli w pobliżu żadnych grzechotek bo by mu grzechotali jeszcze non stop... 8. A i mam smarować cycki maścią witaminową bo mi na pewno krwawią.. to nic ze już mineło 6 tygodni od porodu i mi krwawiły tylko minimalnie 3 dnia po porodzie.. Kurcze więcej nie pamiętam, ale jak mi się przypomni to Wam koniecznie napisze, bo na pewno Wam też się to przyda -.[/QUOTE] haha co za ludzie Cytat:
wczoraj był armagedon, 2 godziny mocnego płaczu przy usypianiu, jadł, wypuszczał i płakał tak mocno włączyliśmy suszarkę i na chwilę się uspokajał i jadł spokojnie i potem znowu, nie wiem nóg nie podkurcza, tyle że podczas tego wyrywania się mnóstwo powietrza łykal bo co chwilę go do odbicia bralam i zawsze porządny bek, może to nietolerancja laktozy, nie mam pojęcia, od 3 dni takie cyrki sa przed spaniem, w dzień w miarę ok, trochę po południu się wyrywa od piersi i płacze---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- u nas w nocy w łóżeczku też się tak obrócił i oczywiście twarz sobie całą nakrył kocykiem, nie wiem jak on to zrobił, obudził się cały spocony jak mysz |
|||
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam |
|
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
kompa mamy w salonie, a małego zawsze usypiam w sypialni i tam tylko suszarka pod ręką, ale grunt że działa
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Anka-u mnie tak samo.. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Marchewka uśmiałam się z Twojego posta. Dzięki za dobre rady. Na bank się przydadzą
![]() Mysia - cudne zdjęcie! Ada współczuję. Dobrze, że wszystko już ok U nas po dokarmianiu mm ciężka noc. Wiedziałam, że tak będzie Kupy nie było od wczorajszego popołudnia...ale nareszcie 10 minut temu poszła. Aż mi ulżyło.Dziewczyny karmiące mm - jakie mleko stosujecie? Ja mam Nestle Nan Pro 1. Może jakieś lipne? ![]() Elusiek - a już miałam pisać, że zwariowałaś ubierając tak Adiego
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
dziś kupuję te krople delicol, może to nietolerancja laktozy że tak się wyrywa przy cycku i wieczorami ma ataki płaczu zadzwonię do położnej może mi coś poradzi
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Wiedziałam że tak będzie! Poklocilismy sie i stanelo na tym ze ma nie wracac. Bo "woli zostac w pracy bo tam go doceniaja a ja mu psuje humor '
No coz. Wyszlam z mloda, siedze na lawce ale sie nudzi. Zazdroszcze mamom ktorych dzieci spia w wozkach.. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My od rana pobraliśmy świezy mocz, tym razem już tylko przyklejony na penisku Przez 1h zrobił więcej niż wczoraj No i znów biedakowi krew pobierali, więc teraz w nagrode ciumkamy sobie cycka ![]() No i dzis chrzest bojowy- jedziemy tylko na biogai. Trzymajcie kciuki by kolek nie było. Kończymy 3 tygodnie i przeszlismy na dada2
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-03 o 11:12 |
|
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie
już jako pani mgr ![]() wczoraj o 7 wyruszylismy do poznania , przed 12 obrona, potem obiad , potem sklepy i w domu bylismy o 20... Młody troche płakał ale generalnie było ok, ja byłam wyrąbana .... całe szczescie noc była wspaniała ![]() potem Was troszke nadrobie... 7 stron naskrobałyscie jak mnie nie było ![]() miłego dnia |
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ ![]() ![]() klask i:Dostaliśmy chuste ( a w gratisie prześliczną pieluchę wielorazową),, idę oglądać film o motaniu
|
|
#777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście wychodzę za chwilę i mąż ma trzecią kupę pod rząd ![]() Cytat:
tak samo w aucie, dojeżdżamy do mamy czy teściów a on dopiero zasypia a zawsze się śmiejemy z niego że na światłach stoimy 10 sekund i od razu płacz.współczuje podejścia TŻ :/ jak mąż zostanie z małym to posprząta, na spacer wyjdzie, czasem nawet obiad zdąży ugotować .... cholera, kupa .... nie zdążyłam wyjść ![]() Veronic gratuluje !!! Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-03 o 11:36 |
||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak maluch przesadza, to oczywiscie trza byc brutalnym i cycka zabrac. niech smoka maltretuje!
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My mamy Pepti, ale to dlatego że ona jest narażona na alergię (ja, ojciec, brat alergiczni). |
|
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Elusiek - tak sie ciesze , ze już po wszystkim vil, magusia -dzięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

07.07.2012 

: love:

a co do reszty to ręce opadają ja bym nie wytrzymała jakby mi ktoś mówił ciągle co mam robić...

Kupy nie było od wczorajszego popołudnia...ale nareszcie 10 minut temu poszła. Aż mi ulżyło.
klask i: