|
|
#751 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Dla Warszawianek: w L'eclercu przy Jerozolimskich nie ma.
To bardzo długo wytrzymuje. Cytat:
Dzięki Przeżywam kryzys wiary w moje cycki. Przeanalizowałam wszystko i uważam, że winić należy mój sposób odżywiania - jem zdecydowanie za mało, jakoś tak wyszło, że zrezygnowałam z drugiego śniadania na rzecz kawy Cytat:
O widzisz, ja nie znalazłam. Wojtek pięknie je łyżeczką, już po pierwszym łyku załapał, że jak zbliża się łyżeczka, to trzeba otworzyć buzię. Za chwilę przyciągał łyżeczkę łapkami. Bystrzak Karmiłam dziś w takim zabudowanym przejściu między kościołem a plebanią i szedł ksiądz. Dostałam głupawki, bo pomyślałam sobie, że zainspiruję jego kazanie i potem będzie głosił: "Mijałem niewiastę z dzieciątkiem na ręku... " Wojtek się ode mnie zaraził i zamiast jeść, też się chichrał. I tak siedziałam z gołym cyckiem i zaśmiewałam się do łez
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#753 |
|
MBZ♥
|
Córko długo bo w tej przerwie jest długam drzemka ok 2 godzinna
po kaszce ok godiny aktywności, drzemka, pobudka i też ok godzina aktywności gdzieś między jest herbatka albo woda![]() Faktycznie Bystrzak Rozdziewiczyłaś nowe miejsce na karmienie a za kp trzymam kciuki ![]() Despa ja tylko spróbuję jabłko zapiec bo coś opory są. jak nie podejdzie to dam spokój
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
i moze tez pic wiecej wody?
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelek malo spi w dzien - jestem wykonczona - akurat maz musial wyjechac wtedy, kiedy dziecko nie chce spac
![]() Bylam dzisiaj w aptece, i jedna pani mi mowi, zebym dzeicku czapeczke na uszy naciagnela, bo mu nawieje (mowila ze wschodnim akcentem - kurcze, czyzby polska tesciowa? ). Szkoda, ze nie zwrocila mi uwagi, ze stoje z rozpietym rozporkiem - tego to nie widza ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- no problemo, tych zalecen jest naprawde tyle, ze nie dziwie sie, ze matki sa zagubione i nie wiedza jak rozszerzac diete. Najwazniejsze to nie popasc w paranoje i posluchac swojej intuicji (no moze z wyjatkiem danonek i parowek )
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Moni.ka_g dziękuję za odpowiedź odnośnie przejścia z Jakubem na mm. Rozumiem, że mogło być Ci przykro i źle się czułaś z tym, że musicie przestać się karmić, aczkolwiek ważne jest to, że Jakub zaakceptował zmianę, a Ty jesteś spokojniejsza. Moja położna zawsze powtarzała, że szczęśliwa i spokojna mama to i szczęśliwe dziecko ![]() My już powoli też przestajemy się karmić. Mała pierś dostaje jedynie w nocy, bo w ciągu dnia je: kaszkę, obiadek i deser. JolanT czasami wydaje mi się, że te aparaty kliszowe były lepsze. Przynajmniej na bieżąco miało się wywołane zdjęcia, a teraz jestem z tym mocno do tyłu ![]() Owszem trochę zdjęć wywołałam, bo była fajna promocja w empiku z racji 9 urodzin ale jeszcze mam wiele zaległości:/ Nati_85 a można wiedzieć czym się zajmujesz? Ja wracam do pracy od początku roku, chociaż Szefowa liczyła, że wrócę już w listopadzie . Demeter, spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Monnagiovanna, ale musiałaś się Biedna tą krwią zestresować ![]() Formicula, witaj My mamy fotelik Chicco Polly, póki co dopiero zaczynamy przygodę z nim, ale jest solidny, dobrze wykonany, wszystko składa się na zasadzie "klika". Na chwilę obecną jestem zadowolona w 100%. Corka_rosy, a ile dokładnie waży Wojtek? Wczoraj byliśmy na kontroli i Oliwia przez ostatnie 7 tygodni przybrała zaledwie 490 gram. Początkowo martwiłam się jej wagą, ale Pani doktor zrobiła jej zestawienie wagowe na wykresie i wychodzi, że przybiera nie dużo, ale jednostajnie, a podobno to jest najważniejsze. To i ja przedstawiam Wam moją Oliwcię
Edytowane przez katka_19 Czas edycji: 2013-09-14 o 22:39 |
|
|
|
#758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dostawałam regularnej "k" i mega "p"
![]() ![]() ![]() chwilooo trwaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() (nie wiem co z tym moim ancymonem zrobię )![]() konstruktywne wnioski!!! trzymam kciuki!!!!Cytat:
Cytat:
bo one widzą tylko to co chcą widzieć. biedne zmarznięte dzieciąteczko. i trzeba nieść kaganek oświty i uświadomić matkę że źle czyni ![]() Cytat:
my rozszerzamy od 13 VII i wciąż jak dziecko we mgle
|
|
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtuś mądry chłopak, spryciarz! ![]() A sytuacja podczas karmienia - Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
z tej skorzystałam (36 gr za fotę)
śliczna córcia!!! Demeter, najlepszego! niech się darzy!!!
|
|
#761 |
|
MBZ♥
|
Moderna, uszy Marcelka był dla Pani wazniejsze niż Twoja bożenka
![]() Pani, a jakbyś spróbowała Mu ze swojego palca prosto do buziaka? ![]() Katka, Oliwka cudna |
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i coli ![]() Cytat:
a bo zapomnę- Krakuski-śliniaki które dostałyśmy na spotkaniu pierzcie ręcznie albo najpierw wypłukajcie w occie- farbuje to czerwone obszycie
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja korzystałam z tej -50 zł na zakupy za minimum 100 zł Akurat chciałam wywołać kilka zdjęć w dużych formatach na ścianę do jadalni + zdjęcia dla Babć, Cioć etc. A albumowe dopiero się "wybierają"
|
|
#764 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wojtek teraz waży 6630 (13.09.), waga z 6.08. - 6260, przybrał 370. Dla porównania między 6.08. a 17.07. przybrał 510. Jest różnica. o boże boże boże bożenko!!
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Corka_rosy, faktycznie jest różnica w przyroście, ale dajcie sobie z Wojtusiem czas
Ty tak jak zamierzasz jedz więcej i dużo pij, a laktacja na pewno wróci do wcześniejszego poziomu![]() Kurcze, co do zdjęć - faktycznie jest ogromna różnica. Szkoda, że u mnie nie ma takich tanich fotografów:/ Ostatnio za 50 zdjęć 10 x 15 zapłaciłam coś ponad 30 zł więc i tak bardziej opłaca mi się zamówić w empiku
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziś tak zrobię. bez ukrywania. zagram z nim w otwarte żółtkowe karty
dzięks!!!!! (poczłapała do pralki, wyjela i uratowala pranie przed zaglada) Cytat:
Cytat:
na szczescie mam prawo wyboru i moge zdecydowac czy za format 10/15 place 1,50 zł czy 0,36 zl. Mój syn przed 5ta uznal, ze nie spimy ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Na Poczekalni któraś pisała, że jej teściowa uznała za odpowiedni kolor dla synka: róż. (mój ojciec też tak stwierdził, ale on ma teorię, że Torres jeszcze się nie zna na kolorach )Twoje dziecko nr 10: "Zgodnie z tradycją chrześcijańską, chłopcy nosili róż, bo taki kolor miały na obrazach szaty małego Jezusa. Natomiast dla dziewczynek przeznaczono błekit, ponieważ na niebiesko jest przedstawiany płaszcz Matki Boskiej". Dla mnie wow. Tak jak to, że dostałam od teściowej (na pierwszej wizycie po urodzeniu T.) chustę - na pamiątkę rąbka maryjnego. Nie ważne było raz w życiu, że nie mam Boga w sercu. Podobno to tradycyjny prezent dla świeżo upieczonej matki (sic????).
|
|
|
#767 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Można do Was dołączyć? Jestem mamą małej Julki. Chętnie skorzystam z Waszych porad
|
|
|
|
#768 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna córcia! Cytat:
Pierwsze słyszę, ale ja heretyk. Cytat:
|
||||
|
|
|
#769 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za akcję "żółtko". Kurcze jak czytam o Waszym rozszerzaniu diety to ja jestem daleko w tyle. Młody na razie próbował tylko kilku warzyw. A Wy już podajecie surowe owoce i żółtko.Cytat:
i zobaczysz będzie dobrze. Trzymam kciuki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oliwka śliczna Witaj! Opowiedz coś więcej o sobie.
|
|
#770 |
|
MBZ♥
|
Pani to
za żółtkowanie![]() O tych kolorach to wiem od dawna ale o chuście pierwsze słyszęw jakim biegu bierze udział TŻ? Nemains hej opowiedz coś o Was![]() Mąż wziął rano Roszpunke żebym mogła dospać, zrobił kawkę i śnadanko ![]() I dziemy dziś do lasu, przy okazji na grzyby Nati to teraz ja się lekam bo wychodzi, że szybko rozszerzam dietę. Ale robię to w ustaleniu z lekarzem i obserwując Córkę![]() Pobudki współczuję
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-09-15 o 09:41 |
|
|
|
#771 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego - baa nawet i we 4 Cytat:
Cytat:
ide czytac dalej. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
MUSI i BEDZIE Lepiej ad 2 - Cytat:
oooo jaka slicznotka hihi.uwilbiam Braci FigoFagot ![]() http://www.youtube.com/watch?v=KaOEVHQoHzM Cytat:
![]() wiec nie wiem czy to duzo czy malo ... ![]() Cytat:
jak ja sie wczoraj wqrwilam ale dzis ogolnie juz lepiej - udalo nam sie pospac do 8.30 hihi. |
|||||||
|
|
|
#772 |
|
Przyczajenie
|
Cóż mogę powiedzieć - zbliżam się nieuchronnie do 30. Choć jeszcze przez kilka miesięcy na liczniku 29 latek
Jula to moje pierwsze dziecko. Urodziła się 27 kwietnia, więc w piątek skończyła 20 tygodni. Rodziłam SN. Mała miała 10pkt, 56cm i ważyła 3750. Dziś to już spory brzdąc - 74cm i 7680g. Karmie piersią, ale chcę już przejść na "dokarmianie", bo moje mleko już jest chyba zbyt małokaloryczne - Mała w dzień je co 1,5-2h, w nocy co 2-3h. Generalnie Mała aż się trzęsie na widok talerza czy kubka, więc nie ma problemu z przekonaniem jej do spróbowania czegoś nowego. Czasem się krzywi, ale nie ma mowy, żeby wypluła. Jak dotąd te dodatkowe posiłki były dość chaotyczne, a teraz chciałabym ułożyć jej stały rozkład dnia i posiłków.Nie wiem, co jeszcze napisać
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nadrobie pozniej, miala wam napisac o tych bananach ale widze ze juz wszystko jasne ![]() Ja podaje banany ale np z jablkiem itd byle nie zescalaly. Samego jablka moj synus nie zje bo tak go kwasi, ostatnio dawalam jablko-sliwki z gerbera I musialam go ostro zabawic zeby zjadl ale kupa byla raz dwa wiec polecam. Despa bardzo Ci dziekuje!! nie mialam jak wczesniej napisac bo szalony weekendDragusia brawo dla Florka za wage ![]() ciekawe ile moj kolos wazy bo znow mu pucki urosly I nogi takie klocuszki sie robia
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem patologia nad patologie. Na śniadanie zjadłam pół opakowania rurek z kremem i zapiłam mirindą
|
||
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ale leniwa niedziela ![]() Wyszlam na balkon, slońce praży, chyba pojdziemy z Hanią na spacerek za chwilkę troszke się wygrzać. Ale ciekawie widać podejście róznych rodziców - niektóre dzieci są ubrane w krótkie spodenki, podkoszulki i sandaly, a inne mają cholewy, dlugie spodnie, bluzy i na to kurtki aa i czapki na glowach
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze jestes z Wrocka to sie Dragusia ucieszy Cytat:
mamcia poszla spac z Milusiem, Mlodsza spi - qrwa wszyscy chorzy - a ja czekam sobie na psiapsiolke ma byc niebawem z dziecmi :P 5 i 4 hihi
|
||
|
|
|
#777 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jedno i drugie można przewiać ![]() Cytat:
ja zrobię 200 zdjęć z czego 10 mi się podoba z czego nie wywołam żadnego i tak od dawien dawna bo mam jeszcze zdjęcia z brzuchem nie wywołane.. piękną masz córeczkę Cytat:
mój wstał o 6 i zrobił mleczko dla małej ale o kawie dla żony zapomniał ![]() my też ruszamy do lasu za niedługo ![]() Cytat:
Cytat:
coraz więcej dziewczynek na forum OTJ ale patologia ![]() ale co tam raz się żyje ja wciągnęłam czekoladę kokosową do kawy rano
|
|||||
|
|
|
#778 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak tam Demeter
|
|
|
#779 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj byliśmy u prababci i pradziadzia Filipa na pięćdziesięcioleciu małżeństwa Ale się ojadłam słodkiego a już 2 tygodnie nie jadłam i dietę szlak trafił![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim wieku jest Twoja corcia? ona nie dostaje w ogole mleka w ciagu dnia? pewnie posypia sie na mnie gromy ale pamietajmy, ze mleko jest podstawa diety dziecka przez pierwszy rok zycia ![]() ale ile w tym radosci jest nabywac doswiadczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Domyślam się jak Ci smutno z tego powodu
(a album czeka... pusty!
Wojtek się ode mnie zaraził i zamiast jeść, też się chichrał. I tak siedziałam z gołym cyckiem i zaśmiewałam się do łez

u nas żadnych problemów brzuszkowych nie ma

. 

)