|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
Tak to jest jak się zachce chłopa za granicą mieć... Teraz przez ten rok robię 3 rok licencjatu i muszę nauczyć się w jakimś stopniu niemieckiego. Po wakacjach zobaczymy co będzie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie macie jadłospisy na dziś ? U mnie: ś: kawa z mlekiem, 4 pomidorki koktailowe, bułka pełnoziarnista z dynią 2ś: omlet z 1 jajka, cebuli i kiełków rzodkiewki ob: chili con carne podw. może ryż brązowy z bananem i siemieniem lnianym kolacja: twarożek z jogurtem naturalnym, 2 kiwi Jak tego dochowam to będzie: kcal: 1170 B: 83 T: 28 W: 160 Bł: 24
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-12-10 o 11:13 |
||
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie Wam dziewczynki
chociaż powiem Wam, że ja jak nie muszę stawać to się budzę o świcie, a jak muszę do pracy to mam tak ciężko, że wypada beczećja dziś miałam pyszną owsiankę z truskawkami, na II chlebek ciemny ze szpinakiem i twarogiem, na obiad będzie kuskus i gotowane warzywa, na podwieczorek naleśnik dukana bez mąki z truskawkami i chudym twarogiem a na kolację chyba serek wiejski, ale z tego mi wyjdzie 1000kcal-trochę za mało coś może dodam na kolację..ale piękna dziś pogoda, nawet mnie nie dobija wizja pracowania dziś do 18 a faceta mieć za granicą nie wyobrażam sobie, ja z TŻ się widzę prawie codziennie, a jak nie to jestem cała chora
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz ostatni raz się z nim widziałam 29 listopada i... USYCHAM ![]() czekam do 21 grudnia i wtedy przyjedzie do mnie na dwa dni, później ja do jego domu rodzinnego i ogólnie jeszcze nie wiadomo co z sylwestrem, co u kogo, więc będzie na żywioł, bo nie wiadomo czy będzie musiał wracać na 2 stycznia czy nie ![]() a jak Wasze sylwestrowe plany ? jakie macie prezenty dla TŻ-tów ?
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
oj to współczuję Ci
ja nie mam w ogóle jeszcze planów na sylwestra, a na prezent też nie mam pomysłu
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
tak
tylko ciup ale każde 100-200gram na wadze i tak cieszy za tydzien mija miesiąc od kiedy się odchudzam mogłoby w tym czasie zejść 0,9kg zeby waga już pokazywała chociaż te 52, i coś :P nawet 52,9 już się uciesze
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż te święta będą najtrudniejsze W domu sobie jeszcze poradzę, ale najgorzej w gościach u kogoś ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Najgorzej przez pierwszy tydzień, bo później można już odliczać dni. Jednak zamiast ryżu z bananem na podwieczorek, zjadłam omleta z bananem i otrębami Niewiele zmieniło się w bilansie wartości odżywczych z dzisiejszego dnia ![]() A no i 40 minut ćwiczeń za mną
|
|
#757 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie idę na rozpustny obiad do babci - ziemniaczki, surówka i karp smażony. Zawsze tak mam przed świętami, że już się nie mogę doczekać na karpia i babcia robi szybciej :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tak mam :P ta pierwsza waga na suwaczku, to z 16.11 ale wieczorem po normalnym dniu jedzenia, więc rano na czczo tak jak teraz się ważę, pewnie byłoby koło 59,0 albo może ciut mniej, do 57kg to pewnie zeszła sama woda, bo zawsze jak się zaczynam odchudzać to pierwsze 1-2kg spada w ciągu paru dni, czyli pewnie woda więc można powiedzieć że od 57 do 53,8 zeszłam samego 'tłuszczu' pewnie, przynajmniej tak sak sobie licze :P to 3,200kg w miesiąc myślę, że tak całkiem normalnie:P teraz, gdybym się odchudzała kolejny miesiąc to już woda by mi nie schodziła to szło by duużo ciężej:p a tak miło co jakiś czas wejść na wagę i ciągle coraz mniej ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44101489]A ja właśnie idę na rozpustny obiad do babci - ziemniaczki, surówka i karp smażony. Zawsze tak mam przed świętami, że już się nie mogę doczekać na karpia i babcia robi szybciej :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jaka kochana babcia też bym zjadła takiego karpika a później w markecie, bo znów wzieli ostrego a potem lecieli z katarem i zapłakanymi oczami po wodę do marketu no ale i oprócz wody znów wzięli jeden czekoladę a drugi jakieś ciastka, wafelki i poszliśmy spędzić drugą godzinę przerwy między zajęciami już w budynku :P więc tak jedli koło mnie i jeszcze zachwycali się nową milką 'bubble' czy jakoś tak , że taka pyyyszna , że taaaka smaczna i żebym spróbowała i to pare razy ale się nie dałam
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo, w domu sobie jakoś odmówię, ale u teściów będzie masakra- "barszczyku teściowej nawet nie soróbujesz? a uszek? a serniczka?"
będę chyba udawać niestrawność, żeby mieć spokój ![]() Gryzelda, babci to tym bardziej nie wolno odmówić także zjedz ale nie dużo i bez wielkich wyrzutów sumienia![]() Babeczki Ty to jesteś twarda sztuka a ja właśnie wróciłam do domu, taka padnięta po całym dniu, postawiłam na gazie brokuła na parze, poszłąm się wypakować i zagadałam się z siostrą-spaliłam garnek |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No czasami najlepiej powiedzieć, że ma się niestrawność niż tłumaczyć się z odchudzania. Każdy powie "Ty się odchudzasz ?? A z czego ", "Z kości na ości"... blablabla Ja już po kolacji. 80 g twarogu i 2 kiwi. Teraz tylko herbatki
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj łacznie - płatki z mlekiem, 3 kromki chleba razowego, 4 jajka, jabłko (1120 kcal) Zastanawiam się czy jeszcze mogę coś zjeść i w jakiej dawce.
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-12-10 o 20:57 |
|
|
|
#762 |
|
Konto usunięte
|
Nie odmówiłam babci - zresztą karp był na moje specjalne zamówienie :P zjadłam chyba trochę za dużo jak na dietę... Ale zaraz zabieram się za ćwiczenia, więc spalę chociaż część z tego co zjadłam
Było mega! Kapusta kiszona, ziemniaczki (ale bez tłuszczu) i karpik smażony na masełku do świąt to ostatnia taka rozpusta obiecuję, ale dzisiaj nie mogłam sobie odpuścić ![]() Teraz czas na Mel B i dzisiaj spróbuję tych XHitów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Z tego co wiem to jabłko ma jakieś 100 kcal, 1 jajko= 80 kcal, 3 kromki to jakieś 250 kcal. Chyba, że tych płatków z mlekiem było jakoś więcej. Ja bym na Twoim miejscu, jeśli jesteś głodna to zjadła jakiś twarożek albo jogurt naturalny jak masz ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44104151]Nie odmówiłam babci - zresztą karp był na moje specjalne zamówienie :P zjadłam chyba trochę za dużo jak na dietę... Ale zaraz zabieram się za ćwiczenia, więc spalę chociaż część z tego co zjadłam Było mega! Kapusta kiszona, ziemniaczki (ale bez tłuszczu) i karpik smażony na masełku do świąt to ostatnia taka rozpusta obiecuję, ale dzisiaj nie mogłam sobie odpuścić ![]() Teraz czas na Mel B i dzisiaj spróbuję tych XHitów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Co to są te XHity ? Zresztą poszukam na YT
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak też zrobię, bo jednak nieco głodna jestem
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-12-10 o 21:20 |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
No płatki do mleka wbrew pozorom są bardzo kaloryczne. Ja sobie nie wyobrażam, jak może najeść się sugerowaną przez producenta porcją (30g). Jak ja je jem, to zawsze minimum 50 g... a to i tak jest kilka łyżek...
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
tak, 30 g to jest śmieszna ilość... teraz jak zaczełam ważyć to dopiero sobie zdałam sprawę ile kalorii ja pochłaniałam jak jadłam takie zwykłe muesli-to były całe michy i czaem o.5l mleka
Gryzleda ćwicz łądnie, napewno trochę karpika ucieknie razem z ćwiczeniami ![]() vyenna spróbuj sobie jakoś planować posiłki, bo jak wyszło Ci ponad 1000 kcal to mogłabyś sobie to menu troche urozmaicić na taką liczbę kalorii, ja dziś przykłądowo wyszłam na 950 kcal a miałam naprawdę wypasione menu(pisałam rano) i nie jestem głodna, jakbym zjadła to co Ty to napewno byłabym głodna pomimo, że zjadłąś więcej kalorii niż ja ale widzę, że dziś nie skusiło Cię nic co nie powinno więc
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?ja zauważyłam, że dla mnie optymalnie to 1200. Nie jestem głodna i ładnie chudnę. Po 1000 później przychodzi efekt jojo i wilczy głód w czasie diety.
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wklejam link do tych naleśników: http://allegro.pl/nalesniki-proteino...701444915.html mają fajny skład- praktycznie samo białko, ale drogo wychodzą :/ też myslałam, że będzie za mało 1000, ale nie jestem wogóle głodna ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- teraz szukałam z ciekawości i znalazłam przepis na naleśniki proteinowe z białka jajka, serka wiesjkiego, waniliowej odżywki białkowej i serka wiejskiego...mogą być dobre-w tym tygodniu je wypróbuję i zdam relację
Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-12-10 o 23:51 |
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny zazdroszczę Wam, że się najadacie tymi 1000-1200 kcal, ja to bym chyba z głodu po ścianach chodziła przy tym.
Dzisiaj było: -owsianka na mleku z bananem, kawa z mlekiem -dwie kostki czekolady gorzkiej, kawa zbożowa -pół torebki ryżu, rybka, trzy małe ogóreczki konserwowe -dwie kromki chleba na zakwasie naturalnym z kiełbasą z indyka, ogórkiem i żółtą papryką, herbata zielona z ananasem -sałatka: mieszanka sałat, pół piersi z kurczaka, pomidor, trochę papryki, grzanki z jednej kromki chleba ciemnego, sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, kromka chleba ciemnego, kawa zbożowa I oczywiście idę spać tradycyjnie głodna. ![]() Podejrzewam, że Wy pewnie byście się najadły tym, co ja zjadłam. ![]() Wiecie może, czy można jeść śledzie w jakiejś zalewie na redukcji?
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-11 o 01:27 |
|
|
|
#770 |
|
Konto usunięte
|
Ehhh nie dałam rady wczoraj poćwiczyć... Z Narzeczonym poszłam opróżnić garaż, bo musiał oddać i nanosiłam się opon i różnych innych cudów. Dzisiaj koniecznie muszę nadrobić, chyba, że @ przyjdzie to wtedy zobaczę jak się będę czuła. Idę dzisiaj na ploty do mojej Świadkowej - muszę wziąć sobie marchewkę i jabłko pokrojone, bo jak znam życie to znowu postawi na stole jakieś ciastka i inne niezbyt smaczne rzeczy :P w marcu urodziła dziecko, a wygląda jakby nigdy w ciąży nie była to może sobie jeść co chce - nie to co ja...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama ostatnio przeżyła szok jak jej powiedziałam, że jej ulubiona bułka z dynią ma 270 kcal... Jedynie śledzie jakie znam to te w oleju, albo śmietanie i one raczej do diety nie pasują. Dobrze, że ja ich nie lubię ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44107925]Ehhh nie dałam rady wczoraj poćwiczyć... Z Narzeczonym poszłam opróżnić garaż, bo musiał oddać i nanosiłam się opon i różnych innych cudów. Dzisiaj koniecznie muszę nadrobić, chyba, że @ przyjdzie to wtedy zobaczę jak się będę czuła. Idę dzisiaj na ploty do mojej Świadkowej - muszę wziąć sobie marchewkę i jabłko pokrojone, bo jak znam życie to znowu postawi na stole jakieś ciastka i inne niezbyt smaczne rzeczy :P w marcu urodziła dziecko, a wygląda jakby nigdy w ciąży nie była to może sobie jeść co chce - nie to co ja... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zazdroszczę takim Ja podejrzewam, że jak kiedyś będę w ciąży to przybędzie mnie i to sporo. Ale wtedy to schodzi na drogi plan. ![]() Na pewno miałaś dobry trening przy noszeniu tych opon i wszystkiego z garażu.
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziękuję
wczoraj już miałam nie ćwiczyć, straaasznie mi się nie chciało, o 20 przyjechał TŻ i tak sobie siedzieliśmy i gadaliśmy, w końcu on się położył już pod kołdrę i mówi to chodź spać, już tak sobie myślałam 'środe mam wolną to poćwiczę za dziś i jutro w jeden dzień a dziś dam spokój' potem mnie sumienie zaczęło gryźć i myślę 'no to dzis 30 minut na orbitreku, żeby nie było że wcale, a chociaż połowę' ale w końcu się zmobilizowałam i przećwiczyłam całe 60 minut;D TŻ się budził co chwilę bo to głośne jak nie wiem a stoi koło łóżka i mówił 'jeeezu Ty jeszcze kręcisz? chodź spać, przecież przetrenujesz się ' ale dałam radę dziś mam wolne, ale wstałam o 8 zrobiłam TŻ kanapki na uczelnie bo się nie mógł wyrobić i pojechał a ja poszłam spać i obudziłam się o 11 ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
ja mam w wigilie urodziny a on imieniny jakies 4 dni po, więc w grudniu na 3 prezenty nas nie stać robimy na mikołaja, a później ja dostaje na urodziny a on imieniny ![]() na sylwestra do wczoraj mieliśmy iść we 4 z moją przyjaciółką i jej TŻ na taki niby bal sylwestrowy taki pod wesele:P ale wczoraj okazało się, że oni się wycofali, bo za drogo no i nie wiemy czy iść sami, czy szukać czegoś innego
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie zjem chleba to się najem sałatką na pół godziny maks godzinę i tyle. ![]() Na pewno rano mam zwolniony metabolizm, tak do 12, bo zjem owsiankę i wszystko. Za to po południu, a szczególnie wieczorem pędzi jak szalony. ![]() ![]() Wy dziewczyny jecie sobie twarożek z warzywem, czy jogurt naturalny z czymś tam na kolację i jesteście najedzone. Też tak chce.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-12-11 o 11:50 |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie można nazwać :P ja zjadlam na kolacje jogurt naturalny np z wkrojonym bananem i jak skończę to po prostu w psychice mam że zjadłam i tyle ;] ale głodu wielkiego też nie mam, po prostu czuję się lekka po kolacji i już ![]() a co do pieczywa, to ja prawie codziennie na śniadanie jem 2 kromki razowca albo grahamke i tak samo na drugie śniadanie tez 2 kromki, i niby to dużo, ale jak się porządnie najem na śniadania to potem i obiad jem mniejszy i kolacje, i w nocy nie mam jakiegoś głodu, a i ładnie chudnę, wiec nie mam zamiaru z tego rezygnować ![]() szczególnie że nie lubię ani jajecznicy, ani owsianek , ani omletów ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- dziewczyny u mnie w pokoju od 3 tygodni stoi sok tymbark 100% pomarańcza, dostałam od mamy 1 dnia diety, żebym miała co pić ( bo przecież na początku nie lubiłam wody :P) i tak codziennie mam na niego ochotę ale jak już wezmę do ręki i zobaczę skład... jestem załamana ile tam jest węgli oO a kiedyś piłam taki codziennie jeden:P bo myślałam że to samo zdrowie
|
|
#775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja mama ma tak samo. Jak jadła więcej chleba to nie chudła nic. Teraz dietujemy razem. Jemy dużo jajek, nabiału, mięsa, warzyw i owoców, a rano owsiankę lub czasami naszą ulubioną bułkę z dynią i kawa z mlekiem i sobie chudniemy.Kiedyś gdzieś czytałam, że to niby też zależy od grupy krwi, ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja na szczęście lubię jajka pod każdą postacią, BYLE NIE SUROWE. Choćby odrobina surowego białka w czymkolwiek tak mnie obrzydzi, że nie jestem w stanie dokończyć dania. Za to nie lubię twarogu/serka wiejskiego z warzywami Muszę mieć raczej na słodko.Menu na dziś: ś: owsianka z siemieniem lnianym, 10 truskawek 2ś: pomarańcz ob: calzone na pełnoziarnistym cieście drożdżowym podw: pewnie jakiś omlet kolacja: twarożek, kiwi, mandarynka. 50 minut ćwiczeń zaliczone
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu podjechała pod blok już miała wysiadać o 18 i iść na imprezę a tu naglę o ;P i do szpitala jeszcze maluchem jechali, gume zapali, żywej duszy na drodze, bo każdy na wigilii :P a nie było jeszcze telefonów podobno mieli ładnie
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Syklamen, ja tak samo jak Babeczki nie najadam się jakoś specjalnie tymi 1200 kaloriami, ale jak zaplanuję coś na kolacje to jem tyle i koniec, chociaż ostatnio jem zawsze o 20 a zdarza mi się chodzić spać nawet koło północy, to wtedy czuję ssanie, ale po prostu pije tylko wodę…
Na początku mi było strasznie ciężko bo zawsze z TŹ robiliśmy wyżerkę na kolację, kanapeczki, spaghetti, deserki także szłam spać z wydętym brzuchem,cała noc śniły mi się głupoty a rano wstawałam ze złym humorem ![]() Jak obcięłam te kolację to umierałam z głodu, ale teraz już się przyzwyczaiłam i to co jem to mi wystarcza Ja też jem pieczywo ciemne na II śniadanie czasem nawet na kolację,ale jakoś mi to w diecie nie przeszkadza, a wiecie co jak tak myślę o pieczywie to marzy mi się taka ciepła kajzerka z masełkiem…albo drożdżówka z toffi….ajjjj wspomnienia Babeczki szkoda tak jak się nastawisz na coś, a potem nagle się zmienia może się jakoś jeszcze dogadacie, żeby znaleźć coś w mniejszej cenie? A nikogo więcej tam nie będziecie znać? Ładnie wytrzymujesz z tym soczkiem ![]() Powiem Ci, że ja teraz mam tak ze wszystkim -patrze na etykiety tego co kiedyś pochłaniałam i się nadziwić nie mogę Ja twarożek jem albo ze startym ogórkiem, albo rzodkiewką, albo np. serek wiejski z jabłkiem-też dobry ![]() ale mi zimno dziś, wytrzymać nie mogę |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jakbym miala swietowac z pieczywem to upieklabym sobie chałkę i zjadła z masłem albo dżemem i wiem że na 1 kromce by się nie skończyło. Albo kajzerka z maslem, serem żółtym i musztardą...
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz biedy TŻ siedzi wieczorami ze mną i mówi 'kieeeedy zaczniesz jeść normalnie' ja mu odpowiadam że mam nadzieję, że tak jak jadłam wieczorami, to już nigdy tańszego nic w naszej okolicy znaleźć się nie da...więc pewnie zostanie jakaś domówka, a jeśli chodzi o tę imprezę i czy kogoś tam będziemy znać, to pewnie nikogo i obstawiam, że większość młodych pójdzie na dyskoteke do klubu albo właśnie domówke, bo pieniędzy szkoda, więc pewnie większość będzie 'starszych' niby potrafimy się świetnie sami bawić na rzeczach typu wesela, ale sylwester już mógłby być jakąś grupką a nasi znajomi to praktycznie same single, więc nikt na bal nie pójdzie bez osoby towarzyszącej, nawet nie mamy kogo namówić :P
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o której jesz kolację i idziesz spać? ![]() Cytat:
![]() Ja czasami piję takie soki, które stoją w lodówce zawsze koło warzyw w supermarketach - które są bez dodatku cukrów i innych rzeczy.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

coś może dodam na kolację..

a później w markecie, bo znów wzieli ostrego a potem lecieli z katarem i zapłakanymi oczami po wodę do marketu 

no i nie wiemy czy iść sami, czy szukać czegoś innego