Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 19:17   #751
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Wytłuszczone - no wszystkie na pewno nie, czego przykładem jest Oyster (dla porównania: Eleanor rodzynkową i czerwoną mam w rozmiarze 32 DD, przy Oysterce 32E). I chodzi mi o czarną z różowym haftem - ale z tego co piszesz, mogę nie ustalić jak jest z jej miskami, szkoda, bo w ciemno nie chciałabym kupować...
Wszystkich kolorów nie próbowałam, ale z moich wrażeń osobistych to nie zauwazyłam specjalnych różnic pomiędzy kolorami, natomiast porównując z innymi stanikami Freyi o tym fasonie (balconette plunge) to imho wypadają w ogóle większe.

Może popatrz na bratabase, tam sa bardzo dokładne wymiary podawane, a Arabelli chyba powinno być sporo.

A właśnie sobie przypomniałam, że powinnam mieć tę czarną i faktycznie - mam oyster i black, obie 32E i nie widzę specjalnie różnicy. Czarna ma kilka milimetrów więcej w obwodzie. Czarną mam nową, a oyster używaną, więc też jest różnica.

No i w Arabelli zawsze warto wypruć wewnętrzną tasiemkę na brzegu miski, to ułatwia dopasowanie.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48877314]dziewczyny, jakieś opinie o panache Loretta model plunge? bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy robi ladny biust? czy nie rozstawia na boki, a pośrodku lotnisko - bo to niby plunge, ale miekki, więc nie wiem jak to z nim jest??[/QUOTE]
To stary model.
Jak nie mierzyłaś nigdy miękkiego plundża, to trudno powiedzieć, co z twoim biustem będzie robił. Ze względu na konsturkcję ponoć unosi mniej niż takie o bardziej balkonetkowatym kroju (gdzie dolna część miski siega z boku do ramiączka).
Stary 2014-11-10, 19:19   #752
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnaW77 Pokaż wiadomość
powiem tak, po pierwsze nie rażą mnie błędy ortograficzne w różnych tekstach, liczy się dla mnie treść (nie ma ludzi nieomylnych), chociaż fakt to trochę razi, po drugie dobierała, u nich biustonosz i o dziwo dobrze dobrałam i jestem zadowolona, po trzecie to nie da się dogodzić wszystkim, zawsze się znajdzie perfekcjonista któremu wszystko przeszkadza albo nic nie pasuje
"Dobierałaś u nich"... to sugeruje, że jesteś wyłącznie klientką. Czy mogłabyś sprecyzować swój związek z firmą?
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 22:41   #753
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

nie mam nic przeciwko reklamie na wizazu, ale niestety konto AnaW77 z punktem karnym za kryptochę i reklamą sklepu FirmaAna - no sorry, ale jakoś tak wychodzi, że stoi za tym właścicielka a nie klientka - a jeśli tak, to co, wstyd się przyznać do swojej działalności czy o co chodzi? marketing szeptany w stylu "korzystałam, to polecam wam"?

dzięki za opinię o Lorettcie, jak to stary model? dopiero ją dostrzegłam mierzyłam miękkie, ale nie plunge, ale chyba zamówię do testów, co tam

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2014-11-10 o 22:44
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 00:59   #754
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez AnaW77 Pokaż wiadomość
powiem tak, po pierwsze nie rażą mnie błędy ortograficzne w różnych tekstach, liczy się dla mnie treść (nie ma ludzi nieomylnych)
Nie wyobrażam sobie, żeby profesjonalna strona zawierała rażące błędy ortograficzne i stylistyczne.

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Wszystkich kolorów nie próbowałam, ale z moich wrażeń osobistych to nie zauwazyłam specjalnych różnic pomiędzy kolorami, natomiast porównując z innymi stanikami Freyi o tym fasonie (balconette plunge) to imho wypadają w ogóle większe.

Może popatrz na bratabase, tam sa bardzo dokładne wymiary podawane, a Arabelli chyba powinno być sporo.

A właśnie sobie przypomniałam, że powinnam mieć tę czarną i faktycznie - mam oyster i black, obie 32E i nie widzę specjalnie różnicy. Czarna ma kilka milimetrów więcej w obwodzie. Czarną mam nową, a oyster używaną, więc też jest różnica.
Dzięki za kolejną podpowiedź.

A masz może zdanie na temat modelu Lyla?

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48882919]nie mam nic przeciwko reklamie na wizazu, ale niestety konto AnaW77 z punktem karnym za kryptochę i reklamą sklepu FirmaAna - no sorry, ale jakoś tak wychodzi, że stoi za tym właścicielka a nie klientka - a jeśli tak, to co, wstyd się przyznać do swojej działalności czy o co chodzi? marketing szeptany w stylu "korzystałam, to polecam wam"?[/QUOTE]
Hm, jakoś mi nie pasuje, żeby przypadkowa klientka inwestowała pieniądze w reklamę cudzego sklepu^^.
Stary 2014-11-11, 13:10   #755
Konto usunięte

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, żeby profesjonalna strona zawierała rażące błędy ortograficzne i stylistyczne.

Hm, jakoś mi nie pasuje, żeby przypadkowa klientka inwestowała pieniądze w reklamę cudzego sklepu^^.
poza tym, coś takiego (jak dla mnie) świadczyć może, że strona powstała byle jak, na szybko - i szybko się może też zwinąć - coraz więcej ludzi robi zakupy w necie, handel internetowy to idealny sposób na wyłudzenia - tak naprawdę przecież kupujesz tylko zdjęcie i opis, bo fizycznie towaru nie macasz - tak jak sklep stacjonarny oceniasz po witrynie, czystości, ekspozycji towaru i uprzejmości personelu tak netowy ma do dyspozycji grafikę, opisy, dobre fotki i pozycjonowanie - co kto z tym zrobi jego sprawa, z tym, że przekłada się to wszystko na wyniki - weszłam z linka, bo jestem na kupnie, zobaczyłam bieżemy, no i wzięłam...nogi za pas

a w temacie zakupów - na allegro pojawiła się przyjemna opcja - dostawa do paczkomatów i zwrot gratis - a za zakupy mobilne można dostać rabat 30 zł - no, ja chyba wchodzę w ten interes i coś sobie zaraz wyszukam mam do wyboru stanik albo 4 lakiery hybrydowe, zobaczymy co zwycięży
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 14:18   #756
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48887743]a w temacie zakupów - na allegro pojawiła się przyjemna opcja - dostawa do paczkomatów i zwrot gratis - a za zakupy mobilne można dostać rabat 30 zł - no, ja chyba wchodzę w ten interes i coś sobie zaraz wyszukam mam do wyboru stanik albo 4 lakiery hybrydowe, zobaczymy co zwycięży[/QUOTE]
Mawis, a te produkty są narzucone czy dowolne zupełnie? Bo w sumie też się czaję na stanik jakiś. Przydałaby się miękka balkonetka Freyowa, takich nigdy dość.

BTW ostatnio często się "widujemy" w różnych wątkach.
Stary 2014-11-11, 14:29   #757
Konto usunięte

Cytat:
Mawis, a te produkty są narzucone czy dowolne zupełnie? Bo w sumie też się czaję na stanik jakiś. Przydałaby się miękka balkonetka Freyowa, takich nigdy dość.

BTW ostatnio często się "widujemy" w różnych wątkach.
dowolne z kategorii odzież, obuwie, dodatki - musisz sciagnac apke na tel lub tablet, przez nia sciagnac kupon, cos kupic i zaplacic przez payu

ja juz wykorzystalam na mega drogie buciory

a drugi kupon jest na 20 zł na dowolne zakupy powyzej 50 zł - przy czym moga byc drobniejsze ale oplacone razem zeby dawaly powyzej 50 zł bez kosztow przesylki

ja Cię czesto widuję, bo dużo czytam, a mało piszę, bo mi się nie chce ba, chyba kupiłaś ode mnie stanik na allegro kiedyś bo ktoś kto kupowal mial w nicku albo w mailu coś z siarką właśnie - to chyba była Fauve Lucy czekoladowa 34D - parę lat temu, może 3? kojarzysz taki zakup?
Stary 2014-11-11, 14:33   #758
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48888967]dowolne z kategorii odzież, obuwie, dodatki - musisz sciagnac apke na tel lub tablet, przez nia sciagnac kupon, cos kupic i zaplacic przez payu

ja juz wykorzystalam na mega drogie buciory

a drugi kupon jest na 20 zł na dowolne zakupy powyzej 50 zł - przy czym moga byc drobniejsze ale oplacone razem zeby dawaly powyzej 50 zł bez kosztow przesylki

ja Cię czesto widuję, bo dużo czytam, a mało piszę, bo mi się nie chce ba, chyba kupiłaś ode mnie stanik na allegro kiedyś bo ktoś kto kupowal mial w nicku albo w mailu coś z siarką właśnie - to chyba była Fauve Lucy czekoladowa 34D - parę lat temu, może 3? kojarzysz taki zakup?[/QUOTE]
20 zł też spoko, to chyba skorzystam.

Si, to pewnie ja - stanik był śliczny, ale ostatecznie uznałam, że nie do końca mi pasi jak leży i ktoś na balkonetce go ode mnie odkupił.
Czyżbyśmy miały podobne wymiary zatem?
Stary 2014-11-11, 14:58   #759
Konto usunięte

o jeżu, jak dobrze wiedzieć, że Ci się podobał - to było sample z ebaya ze zwykłymi ramiączkami, nie tymi ozdobnymi - na zdjęciu się tego nie dopatrzyłam, bo było słabej jakości - i moja największa wtopa - bardzo źle lezał i długo zastanawialam się czy go po prostu nie wywalić, bo nie chciałam kupującego na alle wpuszczać w taki kanał - dałam nawet możliwość zwrotu z tego co pamiętam, w razie czego i coś chyba korespondowałyśmy zanim kupiłaś - modliłam się, żeby nie wrócił do mnie

ja mam wymiary 83/96 - nosze 75D a Ty?
Stary 2014-11-11, 20:42   #760
haru_haru
Rozeznanie

Dziewczyny, pomocy
Kupiłam w końcu dwa dobre, dopasowane biustonosze.
Jeden z nich jest super, problemem jest drugi - to bardotka z takimi silikonowymi paseczkami. Problem w tym, że te paseczki powodują u mnie jakąś alergię, mam strasznie odparzoną skórę... Da się je jakoś usunąć? Ktoś ma sprawdzony sposób? Próbowałam je wydrapać żyletką ale niestety się nie da i zniszczyłabym cały stanik . Co z tym fantem zrobić?
Ewentualnie spróbuję sprzedać ten biustonosz i znowu poszukać jakiegoś innego... Ale już mam tego powoli dość
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 21:45   #761
Konto usunięte

lepiej sprzedaj, zamiast niszczyć stanik - ja się zawsze pozbywam tyc co nie pasują, po jednej akcji jak wycięłam piankę i stanik nadawał się tylko do wyrzucenia mam nauczkę
Stary 2014-11-17, 17:56   #762
Bjouq
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę pomóżcie, bo nigdzie nie umiem znaleźć idealnego biustonosza Co tu dużo mówić, jestem płaska, pod biustem mam 65-66 cm a w biuście 78 więc totalna porażka. W esotiqu pani dobrała mi staniki w rozmiarze 65C i takie zazwyczaj kupowałam. Ale zauwazyłam że chyba nawet one nie leżą zbyt dobrze i podchodzą do góry. Jaki rozmiar powinnam nosić i czy jest nadzieja do takich mikroskopijnych piersi? Z góry dziękuję wam
Stary 2014-11-17, 21:43   #763
Glodomorek
Zakorzenienie

Czy ktoś zamawiał cokolwiek z body.sklep.pl z Lublina?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Bjouq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę pomóżcie, bo nigdzie nie umiem znaleźć idealnego biustonosza Co tu dużo mówić, jestem płaska, pod biustem mam 65-66 cm a w biuście 78 więc totalna porażka. W esotiqu pani dobrała mi staniki w rozmiarze 65C i takie zazwyczaj kupowałam. Ale zauwazyłam że chyba nawet one nie leżą zbyt dobrze i podchodzą do góry. Jaki rozmiar powinnam nosić i czy jest nadzieja do takich mikroskopijnych piersi? Z góry dziękuję wam
Skoro 65 ci podjeżdża to spróbuj 60 jakąś. A jak miska? Dobra? Jeśli dobra to celuj w 60C/D
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 15:31   #764
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś z Krakowa?
Stary 2014-11-24, 02:03   #765
Viann
Raczkowanie

Cytat:
Powinno się nosić stanik o obwodzie 5 cm mniejszym, zaokrąglonym w dół. Nie ma prawa Ci podjeżdżać do góry, bo to na obwodzie się wszystko ma trzymać, nie na ramiączkach.

Spróbuj 60 D
Viann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:55   #766
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Viann Pokaż wiadomość
Powinno się nosić stanik o obwodzie 5 cm mniejszym, zaokrąglonym w dół. Nie ma prawa Ci podjeżdżać do góry, bo to na obwodzie się wszystko ma trzymać, nie na ramiączkach.

Spróbuj 60 D
Nie każdy model się sprawdzi jeśli odejmiesz 5 cm i zaokrąglisz, część polskich firm (m.in. Effuniak i Comexim) szyje dość ciasne modele. Zawsze trzeba pomierzyć. Jeśli ktoś bez problemu zapina się najciaśniej to lepszy będzie biustonosz o mniejszym obwodzie. Ale zapięty najluźniej a mimo to próbujący przeciąć kobietę na pół się nie rozciągnie - albo przedłużka albo większy o oczko obwód.
Stary 2014-11-24, 17:40   #767
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48889372]o jeżu, jak dobrze wiedzieć, że Ci się podobał - to było sample z ebaya ze zwykłymi ramiączkami, nie tymi ozdobnymi - na zdjęciu się tego nie dopatrzyłam, bo było słabej jakości - i moja największa wtopa - bardzo źle lezał i długo zastanawialam się czy go po prostu nie wywalić, bo nie chciałam kupującego na alle wpuszczać w taki kanał - dałam nawet możliwość zwrotu z tego co pamiętam, w razie czego i coś chyba korespondowałyśmy zanim kupiłaś - modliłam się, żeby nie wrócił do mnie

ja mam wymiary 83/96 - nosze 75D a Ty?
[/QUOTE]
Hm, ale chyba była real fotka stanika bądź podałaś taką informację w opisie - nie kojarzę abym była zaskoczona tym co przyszło.

Był ładny (mimo skromniejszych ramiączek), ale nie do końca mi się podobało jak leżał na mnie - na szczęście bez problemu znalazł nowy dom.

Ja mam wymiary około 73/74 na duży ścisk i około 92 cm w biuście, najczęściej noszę 32E bądź w dużomiskowych Freyach 32DD, zaś w Effuniakach 75D.
Stary 2014-11-25, 23:05   #768
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy w Poznaniu stacjonarnie znajdę gdzieś fajny wybór takich delikatniejszych biustonoszy na drobniejsze osoby? Kiedyś wiem że istniał sklep Yoshi na ul. Wysokiej chyba ale może pojawiło się coś jeszcze?
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 11:00   #769
cc1990
Przyczajenie

Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?

Ja lubię Allesa jeśli chodzi o staniki, HM też jest dla mnie OK.
cc1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 17:22   #770
Yubi
BAN stały

Z "normalnych" sklepów Oysho i HM.
Z internetowych też uwielbiam Allesa, mimo, że bez przymiarki bardzo fajnie leżą
Yubi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 15:25   #771
Martva
Zadomowienie

IzaBra jest chyba z Poznania, jeśli Ci pasują polskie marki - nie wiem jak u nich jest z drobniejszymi rozmiarami, ale zawsze możesz zapytać wcześniej przez FB albo maila.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 15:29   #772
Martva
Zadomowienie

Lubię Avę, semisofty mają bardzo fajną konstrukcję, niestety firma poszła w duże miski i upancerniła strasznie również te średnie, zaczęły za dużo zakrywać jak na mój gust.

Ostatnio odkryłam Gorsenię, ten krój balkonetki z dwoma pionowymi cięciami i to jest baaaardzo fajna konstrukcja też. Pięknie kształtuje, nie bardzo zasłania, wygodna, a wzornictwo na tyle różnorodne że większość kobiet coś dla siebie znajdzie.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 16:00   #773
Shar14
Zadomowienie

Ja z firm bieliźniarskich to Kris, Triumph, Atlantic, ewentualnie Calzedonia.
Stary 2014-11-30, 20:30   #774
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w Poznaniu stacjonarnie znajdę gdzieś fajny wybór takich delikatniejszych biustonoszy na drobniejsze osoby? Kiedyś wiem że istniał sklep Yoshi na ul. Wysokiej chyba ale może pojawiło się coś jeszcze?
Albo sprawdź na Stanikowej Mapie, sklepów w Poznaniu jest kilka.
Stary 2014-12-01, 14:57   #775
Kirenne
Zadomowienie

Hej, hej. Czy są tu dziewczyny związane z Rzeszowem?
Właśnie zauważyłam plakat, że od tego weekendu działa tu salon bielizny Dalia. Galeria Lazur (ta przy Plazie), poziom +1.Nie wiem, czy z tej okazji jeszcze są jakieś promocje...Może coś wiecie?
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 06:59   #776
Viann
Raczkowanie

Głównie Triumph, rzadziej Esotiq.
Viann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 10:54   #777
RedDragon
Raczkowanie

Witajcie drogie Wizażanki,

chciałbym kupić dla swojej dziewczyny pod choinkę, usługę dopasowania biustonosza + biustonosz oczywiście . Jakoś tak się bidulka uchowała że jeszcze nigdy nie miała profesjonalnego doboru.
Ponieważ mieszkamy w Warszawie znalazłem 2 salony które wydawały mi się sensowne:

1. http://www.dopasowana.pl/ - ten pasuje lokalizacyjne najbardziej bo mieszkamy nieopodal

2. http://www.liparie.pl/

"Wydawały mi się" nie zostało tu użyte przypadkowo, ponieważ obok pozytywnych opinii, każdy z nich ma też i negatywne.

Znalazłem też coś takiego: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...Q.kCMepZ3ETMpM ale nie wiem na ile to aktualne.

Będąc lekko zagubionym w tej całe "salonowo-biuściastej" sprawie, prosiłbym o poradę gdzie się najlepiej udać. Oczywiście nie muszą to być wskazane przeze mnie miejsca - jestem otwarty na propozycję.

Przeszukiwałem forum w tej sprawie, ale znalazłem tylko stare wątki :/

Pozdrawiam

Edytowane przez RedDragon
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:34
RedDragon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 11:13   #778
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RedDragon Pokaż wiadomość
Witajcie drogę Wizażanki,

chciałbym kupić dla swojej dziewczyny pod choinkę, usługę dopasowania biustonosza + biustonosz oczywiście . Jakoś tak się bidulka uchowała że jeszcze nigdy nie miała profesjonalnego doboru.
Ponieważ mieszkamy w Warszawie znalazłem 2 salony które wydawały mi się sensowne:

1. http://www.dopasowana.pl/ - ten pasuje lokalizacyjne najbardziej bo mieszkamy nieopodal

"Wydawały mi się" nie zostało tu użyte przypadkowo, ponieważ obok pozytywnych opinii, każdy z nich ma też i negatywne.

Znalazłem też coś takiego: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...Q.kCMepZ3ETMpM ale nie wiem na ile to aktualne.

Będąc lekko zagubionym w tej całe "salonowo-biuściastej" sprawie, prosiłbym o poradę gdzie się najlepiej udać. Oczywiście nie muszą to być wskazane przeze mnie miejsca - jestem otwarty na propozycję.

Pozdrawiam
z tych dwóch to brałabym dopasowaną. W Li Parie ceny zawyżone i wciskają wszystko jak leci.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 11:15   #779
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RedDragon Pokaż wiadomość
Witajcie drogę Wizażanki,

Pozdrawiam
Z podanych przez Ciebie miejsc lepiej iść do Dopasowanej, LiParie ma podobną ofertę, ale droższą. Sprawdź tu: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html czy gdzieś bliżej was nie ma sklepu, ogólnie w Warszawie jest duży wybór.
Stary 2014-12-11, 15:08   #780
RedDragon
Raczkowanie

Bardzo dziękuję.

Ta lista to chyba wzorowana jest na mapie którą przesłałem, więc wiem że dane tam zamieszczone, są aktualne.
RedDragon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości