|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
Może popatrz na bratabase, tam sa bardzo dokładne wymiary podawane, a Arabelli chyba powinno być sporo. A właśnie sobie przypomniałam, że powinnam mieć tę czarną i faktycznie - mam oyster i black, obie 32E i nie widzę specjalnie różnicy. Czarna ma kilka milimetrów więcej w obwodzie. Czarną mam nową, a oyster używaną, więc też jest różnica. No i w Arabelli zawsze warto wypruć wewnętrzną tasiemkę na brzegu miski, to ułatwia dopasowanie. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48877314]dziewczyny, jakieś opinie o panache Loretta model plunge? bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy robi ladny biust? czy nie rozstawia na boki, a pośrodku lotnisko - bo to niby plunge, ale miekki, więc nie wiem jak to z nim jest??[/QUOTE] To stary model. Jak nie mierzyłaś nigdy miękkiego plundża, to trudno powiedzieć, co z twoim biustem będzie robił. Ze względu na konsturkcję ponoć unosi mniej niż takie o bardziej balkonetkowatym kroju (gdzie dolna część miski siega z boku do ramiączka).
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
nie mam nic przeciwko reklamie na wizazu, ale niestety konto AnaW77 z punktem karnym za kryptochę i reklamą sklepu FirmaAna - no sorry, ale jakoś tak wychodzi, że stoi za tym właścicielka a nie klientka - a jeśli tak, to co, wstyd się przyznać do swojej działalności czy o co chodzi? marketing szeptany w stylu "korzystałam, to polecam wam"?
dzięki za opinię o Lorettcie, jak to stary model? dopiero ją dostrzegłam mierzyłam miękkie, ale nie plunge, ale chyba zamówię do testów, co tam
Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2014-11-10 o 22:44 |
|
|
|
|
#754 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
A masz może zdanie na temat modelu Lyla? ![]() [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48882919]nie mam nic przeciwko reklamie na wizazu, ale niestety konto AnaW77 z punktem karnym za kryptochę i reklamą sklepu FirmaAna - no sorry, ale jakoś tak wychodzi, że stoi za tym właścicielka a nie klientka - a jeśli tak, to co, wstyd się przyznać do swojej działalności czy o co chodzi? marketing szeptany w stylu "korzystałam, to polecam wam"?[/QUOTE] Hm, jakoś mi nie pasuje, żeby przypadkowa klientka inwestowała pieniądze w reklamę cudzego sklepu^^.
|
|
|
|
#755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a w temacie zakupów - na allegro pojawiła się przyjemna opcja - dostawa do paczkomatów i zwrot gratis - a za zakupy mobilne można dostać rabat 30 zł - no, ja chyba wchodzę w ten interes i coś sobie zaraz wyszukam mam do wyboru stanik albo 4 lakiery hybrydowe, zobaczymy co zwycięży
|
|
|
|
|
|
#756 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48887743]a w temacie zakupów - na allegro pojawiła się przyjemna opcja - dostawa do paczkomatów i zwrot gratis - a za zakupy mobilne można dostać rabat 30 zł - no, ja chyba wchodzę w ten interes i coś sobie zaraz wyszukam
mam do wyboru stanik albo 4 lakiery hybrydowe, zobaczymy co zwycięży [/QUOTE]Mawis, a te produkty są narzucone czy dowolne zupełnie? Bo w sumie też się czaję na stanik jakiś. Przydałaby się miękka balkonetka Freyowa, takich nigdy dość .BTW ostatnio często się "widujemy" w różnych wątkach .
|
|
|
#757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja juz wykorzystalam na mega drogie buciory a drugi kupon jest na 20 zł na dowolne zakupy powyzej 50 zł - przy czym moga byc drobniejsze ale oplacone razem zeby dawaly powyzej 50 zł bez kosztow przesylki ja Cię czesto widuję, bo dużo czytam, a mało piszę, bo mi się nie chce ba, chyba kupiłaś ode mnie stanik na allegro kiedyś |
|
|
|
|
|
#758 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48888967]dowolne z kategorii odzież, obuwie, dodatki - musisz sciagnac apke na tel lub tablet, przez nia sciagnac kupon, cos kupic i zaplacic przez payu
ja juz wykorzystalam na mega drogie buciory a drugi kupon jest na 20 zł na dowolne zakupy powyzej 50 zł - przy czym moga byc drobniejsze ale oplacone razem zeby dawaly powyzej 50 zł bez kosztow przesylki ja Cię czesto widuję, bo dużo czytam, a mało piszę, bo mi się nie chce ba, chyba kupiłaś ode mnie stanik na allegro kiedyś 20 zł też spoko, to chyba skorzystam .Si, to pewnie ja - stanik był śliczny, ale ostatecznie uznałam, że nie do końca mi pasi jak leży i ktoś na balkonetce go ode mnie odkupił. Czyżbyśmy miały podobne wymiary zatem? ![]()
|
|
|
#759 |
|
Konto usunięte
|
o jeżu, jak dobrze wiedzieć, że Ci się podobał - to było sample z ebaya ze zwykłymi ramiączkami, nie tymi ozdobnymi - na zdjęciu się tego nie dopatrzyłam, bo było słabej jakości - i moja największa wtopa - bardzo źle lezał i długo zastanawialam się czy go po prostu nie wywalić, bo nie chciałam kupującego na alle wpuszczać w taki kanał - dałam nawet możliwość zwrotu z tego co pamiętam, w razie czego i coś chyba korespondowałyśmy zanim kupiłaś - modliłam się, żeby nie wrócił do mnie
ja mam wymiary 83/96 - nosze 75D a Ty? |
|
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomocy
![]() Kupiłam w końcu dwa dobre, dopasowane biustonosze. Jeden z nich jest super, problemem jest drugi - to bardotka z takimi silikonowymi paseczkami. Problem w tym, że te paseczki powodują u mnie jakąś alergię, mam strasznie odparzoną skórę... Da się je jakoś usunąć? Ktoś ma sprawdzony sposób? Próbowałam je wydrapać żyletką ale niestety się nie da i zniszczyłabym cały stanik Ewentualnie spróbuję sprzedać ten biustonosz i znowu poszukać jakiegoś innego... Ale już mam tego powoli dość
|
|
|
|
|
#761 |
|
Konto usunięte
|
lepiej sprzedaj, zamiast niszczyć stanik - ja się zawsze pozbywam tyc co nie pasują, po jednej akcji jak wycięłam piankę i stanik nadawał się tylko do wyrzucenia mam nauczkę
|
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę pomóżcie, bo nigdzie nie umiem znaleźć idealnego biustonosza
więc totalna porażka. W esotiqu pani dobrała mi staniki w rozmiarze 65C i takie zazwyczaj kupowałam. Ale zauwazyłam że chyba nawet one nie leżą zbyt dobrze i podchodzą do góry. Jaki rozmiar powinnam nosić i czy jest nadzieja do takich mikroskopijnych piersi? Z góry dziękuję wam
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś zamawiał cokolwiek z body.sklep.pl z Lublina?
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj 60 D |
|
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie każdy model się sprawdzi jeśli odejmiesz 5 cm i zaokrąglisz, część polskich firm (m.in. Effuniak i Comexim) szyje dość ciasne modele. Zawsze trzeba pomierzyć. Jeśli ktoś bez problemu zapina się najciaśniej to lepszy będzie biustonosz o mniejszym obwodzie. Ale zapięty najluźniej a mimo to próbujący przeciąć kobietę na pół się nie rozciągnie - albo przedłużka albo większy o oczko obwód.
|
|
#767 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;48889372]o jeżu, jak dobrze wiedzieć, że Ci się podobał - to było sample z ebaya ze zwykłymi ramiączkami, nie tymi ozdobnymi - na zdjęciu się tego nie dopatrzyłam, bo było słabej jakości - i moja największa wtopa - bardzo źle lezał i długo zastanawialam się czy go po prostu nie wywalić, bo nie chciałam kupującego na alle wpuszczać w taki kanał - dałam nawet możliwość zwrotu z tego co pamiętam, w razie czego i coś chyba korespondowałyśmy zanim kupiłaś - modliłam się, żeby nie wrócił do mnie
ja mam wymiary 83/96 - nosze 75D a Ty?[/QUOTE] Hm, ale chyba była real fotka stanika bądź podałaś taką informację w opisie - nie kojarzę abym była zaskoczona tym co przyszło .Był ładny (mimo skromniejszych ramiączek ), ale nie do końca mi się podobało jak leżał na mnie - na szczęście bez problemu znalazł nowy dom .Ja mam wymiary około 73/74 na duży ścisk i około 92 cm w biuście, najczęściej noszę 32E bądź w dużomiskowych Freyach 32DD, zaś w Effuniakach 75D.
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy w Poznaniu stacjonarnie znajdę gdzieś fajny wybór takich delikatniejszych biustonoszy na drobniejsze osoby? Kiedyś wiem że istniał sklep Yoshi na ul. Wysokiej chyba ale może pojawiło się coś jeszcze?
|
|
|
|
|
#769 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Ja lubię Allesa jeśli chodzi o staniki, HM też jest dla mnie OK.
|
|
|
|
|
#770 |
|
BAN stały
|
Z "normalnych" sklepów Oysho i HM.
Z internetowych też uwielbiam Allesa, mimo, że bez przymiarki bardzo fajnie leżą
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
IzaBra jest chyba z Poznania, jeśli Ci pasują polskie marki - nie wiem jak u nich jest z drobniejszymi rozmiarami, ale zawsze możesz zapytać wcześniej przez FB albo maila.
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Lubię Avę, semisofty mają bardzo fajną konstrukcję, niestety firma poszła w duże miski i upancerniła strasznie również te średnie, zaczęły za dużo zakrywać jak na mój gust.
Ostatnio odkryłam Gorsenię, ten krój balkonetki z dwoma pionowymi cięciami i to jest baaaardzo fajna konstrukcja też. Pięknie kształtuje, nie bardzo zasłania, wygodna, a wzornictwo na tyle różnorodne że większość kobiet coś dla siebie znajdzie. |
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Ja z firm bieliźniarskich to Kris, Triumph, Atlantic, ewentualnie Calzedonia.
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo sprawdź na Stanikowej Mapie, sklepów w Poznaniu jest kilka.
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej. Czy są tu dziewczyny związane z Rzeszowem?
Właśnie zauważyłam plakat, że od tego weekendu działa tu salon bielizny Dalia. Galeria Lazur (ta przy Plazie), poziom +1.Nie wiem, czy z tej okazji jeszcze są jakieś promocje...Może coś wiecie?
|
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
Głównie Triumph, rzadziej Esotiq.
|
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie drogie Wizażanki,
chciałbym kupić dla swojej dziewczyny pod choinkę, usługę dopasowania biustonosza + biustonosz oczywiście . Jakoś tak się bidulka uchowała że jeszcze nigdy nie miała profesjonalnego doboru. Ponieważ mieszkamy w Warszawie znalazłem 2 salony które wydawały mi się sensowne: 1. http://www.dopasowana.pl/ - ten pasuje lokalizacyjne najbardziej bo mieszkamy nieopodal 2. http://www.liparie.pl/ "Wydawały mi się" nie zostało tu użyte przypadkowo, ponieważ obok pozytywnych opinii, każdy z nich ma też i negatywne. Znalazłem też coś takiego: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...Q.kCMepZ3ETMpM ale nie wiem na ile to aktualne. Będąc lekko zagubionym w tej całe "salonowo-biuściastej" sprawie, prosiłbym o poradę gdzie się najlepiej udać. Oczywiście nie muszą to być wskazane przeze mnie miejsca - jestem otwarty na propozycję. Przeszukiwałem forum w tej sprawie, ale znalazłem tylko stare wątki :/ Pozdrawiam
Edytowane przez RedDragon Czas edycji: 2014-12-11 o 11:34 |
|
|
|
|
#778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję.
Ta lista to chyba wzorowana jest na mapie którą przesłałem, więc wiem że dane tam zamieszczone, są aktualne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

mierzyłam miękkie, ale nie plunge, ale chyba zamówię do testów, co tam

mam do wyboru stanik albo 4 lakiery hybrydowe, zobaczymy co zwycięży
.