Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 12:27   #751
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Do Antka dziś przyjedzie tata..
A ja jak zwykle nie wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeść Nadrabiam powoli.

Pytanie: jaki mus wzięłybyście przy kp?Truskawkowy, malinowy czy czekoladowy?Chyba malinowy jest najlepszy w tej sytuacji?
Muszę zamówić tort, a też chciałabym skosztować.
Chyba malinowy, bo ew. Będzie brzuszek bolał a uczulic nie powinno

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:28   #752
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
[B]mował się zmianą pieluch.taka jest straszna dla dzieci?[COLOR="Silver"]
Dla moich nie była. Zeszła po 3 dniach u obojgu.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:29   #753
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeść Nadrabiam powoli.

Pytanie: jaki mus wzięłybyście przy kp?Truskawkowy, malinowy czy czekoladowy?Chyba malinowy jest najlepszy w tej sytuacji?
malinowy najbardziej bezpieczny i najsmaczniejszy

zbieram sie i zbieram na spacer, ale dzis tak brzydko, ze mam lenia ale wyjść muszę bo inaczej mały mi nie zaśnie.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:30   #754
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Antygen HBs
no to juz wczoraj ustaliłam,ale nie antygen, a przeciwciała
antygen stwierdza czy jest się zarażonym
Stary 2013-11-22, 12:30   #755
tassia
Zakorzenienie

nephelin poniekad to normalne ze dziecko najszybciej uspokoja sie u matki

u mnie jest tak samo. wieczorem zaspiewam.dwie kolysanki i mlody spi a tz usypia dziecko ponad godzine
natomias wyszlam z zalozenia ze nie moge go wyreczac bo wlasnie ten ic wspolnie spedzany czas zaprocentuje tym ze z czasem bedzie to coraz szybciej
co ciekawe po weekendzie mlody dosc szybko uspokaja sie u tz
a najwieksze cyrki sa w czwartek i piatek kiedy jest po paru dbiach badz co badz ograniczonego kontaktu
w zwiazku z tym staram sie zeby byli duzo razem

korzystajac z okazji opowiem wam jak moja przyjaciola ktorej dziecko ma.prawie 5 miesiecy zostawila syna z ojcem na trzy dni
tzn byla w domu ale przygotowywala sie do egzaminu wiec tylko karmila cysiem i pare razy ululala. a jej tz bez przerwy zmienial pieluchy i bawil sie z malym
po egzaminie siadla z dzieckiem i chciala go nakarmic jakas zupka, tz w tym czasie czytal ksiazke
i wyobrazie sobie ze mlody siedzial w lezaczku i caly czas patrzyl sie na tz
jak tz popatrzyl sie to on jadl, a jak czytal to nie chcial jesc
"popatrz tato popatrz na mnie!! no patrz jak jem, obserwuj mnie!!! twoja uwaga jest mi potrzebna! !"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:36   #756
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
hej,
nie nadrabiam nie mam siły - kolejna noc w plecy czyli chyba jednak skok Mam dość poważny problem i może Wy coś doradzicie. Mój TŻ chętnie i często zajmuje się małym ale za chiny nie potrafi go uspokoić gdy ten zaczyna marudzić. Zawsze w takim momencie ingerowałam w całą sytuację i przejmowałam dziecko- wczoraj jednak sprzątałam kuchnie i najzwyczajniej w świecie stwierdziłam "niech sobie radzi". Mały wył jak opętany a Tż próbował wszystkiego, robił nawet dokładnie tak jak ja gdy go uspokajam i nic. W końcu po godzinie ryku wziełam od niego Wiktora i tu znów jak czarodziejską różdżką- dziecko przestało płakać i zasnęło po kilku minutach. Tż załamany i zły- wmówił sobie że Wiktor go nienawidzi i dlatego tak wyje jak ja mam im obojgu pomóc się zgrać ? Dodam tylko że nie karmię kp i po cesarce to Tż w wiekszości czasu zajmował sie małym- ja już nie wiem o co chodzi
Może ma go dość i chce do Ciebie.
U mnie jest odwrotny problem. Czsami ja go nie moge uspokoic, a tż tak
Stary 2013-11-22, 12:40   #757
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
o matko i już po krzyku

doszłam do wniosku że przy skalpelu najbardziej pracują mi uda potem tyłek i na końcu brzuch.. a wolałabym na odwrót - brzuch --> tyłek --> uda.
Chyba włączę 10min Mel B na brzuch ale to od jutra bo już zwinęłam mate

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

niezły chaos

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Tasiu przy ilości zajęć i ćwiczeń jakie wykonujesz słodycze raczej Ci nie zaszkodzą szybko spalisz i Maciuś wyssa z mlekiem
polecam Ci też Tiffany na boczki

Cytat:
ja podnoszenie bioder znoszę bardzo dobrze natomiast te ćwiczenia w pozycji stojącej z ugiętymi nogami mnie wykańczają. Na boku też ciężko na dodatek jak leżę na prawym to mi coś przeskakuje w biodrze za każdym razem

kolejność w skalpelu jest dobra tak jak mówisz miałam raczej na myśli to że chciałabym bardziej katować mięśnie brzucha a podczas tych 40min czuję, że męczę maksymalnie brzuch tylko przy ćwiczeniach na plecach z uniesionymi biodrami poza tym czuje że napinam brzuch ale to za mało

myślę nad 6 weidera już kiedyś do niej podchodziłam. Tylko czy znajdę na to wszystko czas skoro moje dziecię śpi 2-3 godziny w dzien
tez myślę o 6 weidera,ale nie wieem czy podołam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nic mi nie mówcie o tztach... Mój grabi sobie dalej. Wczoraj miał w kupić w Lidlu duplo dla Edy, bo sporo tańsze. Zapomniał. Miał kupić ręczniki papierowe, to wziął jedyne, co nie pasują do podajnika, poprosiłam, żeby je wymienił, to je zostawił w domu. Miał jechac na 7 na przegląd, pojechał nq 8 i była kolejka, więc olal i musi jechać po pracy. Miał być na 17 w domu, żebym mogła wyjść i na pewno już nie będzie, jak dobrze pójdzie, to do 20 dojedzie, a ja może na 22 dptre na spotkanie... Miał zadzwonić do kolegi, co ma nam robić zdjęcia w niedzielę, ale nie miał czasu i nie jesteśmy umówieni. No i oczywiście nad prezentami dla jego rodziby też ja musiałam myśleć, jakby to mi zależało, żeby coś im dac... Nie mam jiz do niego siły...

W kwestii dzieci, widział je rqz w tym tygodniu, w środę był z nimi 2 h rano. A tak wracał, jak spały. W nocy do nich nie wstaje w ogóle. Dobrze, ze Encia dobrze sypia, bo bym się zajechała.
mój też o wszystkim zapomina.pieluch nie myli,ale np.nawilacz kupi ł zły

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ale w tym programie ma nie chodzić o współczucie...właśnie to mnie wkurza

Trzymam kciuki za wytrwałość,próbuj innymi kroczkami,mimo że ich wcześniej nie chciał, dziś może zassac

Gratulacje!!!

po ciemku

Może nie jest głodna?jestem pewna. Ze jakby ja przypililo to by zjadła nawet od samego diabła

Ja nie ćwiczę, ale nie jem, tzn wczoraj 3 ciasteczka maślane,poza tym nic, bo chyba małej szkodzi,za to wcinam andruty...

ale w każdym programie zawsze wygrywa współczucie. mam yalent, got to dance, zawsze jak był ktoś pokrzywdzony przez los to ludzie głosowali.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam
U Nas nocka taka sobie.Lilka w nocy ostro harcowała
Teraz głuży sobie w swoim leżaczki i bawi się rączkami- urocza jest
Pare dni temu przyszedł spiwor na zime do wozka i dopiero dzis go oglądnełam.Musze przyznac ze to był super zakup.I nie drogiw porownaniu do oryginalnego spiworka quinny cena to marzenie. Oryginalny kosztuje 300 a za ten zapłciłam 120 z tym ze ten mozna tez skrocic i włozyc do gondoli .Jednym słowem rewelacja.
u mnie dzis konczy sie faza uderzeniowa wiec moge wziasc sie ostro za cwiczenia.Najbardziej zalezy mi na ty by zlikwidowac ten okropny fałd brzuszny dlatego musze znalezc cwiczeni ktore mi na to pomogą.
przypomniałaś mi o naszym śpiworku,wczoraj miałam dzwonić,ale zapomniałam.
jest w końcu

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Wy tak tu o tym Dukanie...
a u mojego męża w pracy jest dziewczyna, która na Dukanie schudła niemal 30 kg, ale teraz czeka na przeszczep nerki nie wiem dokładnie czy to tylko efekt diety i czy ona ją prawidłowo stosowała, ale lekarze nie mają wątpliwości, że Dukan się do tego przyczynił

otwierają mi pepco pod nosem
jak się tu wprowadzałam 4 lata temu, to mówiłam że brakuje mi dwóch rzeczy: rossmanna i pepco rossmanna otworzyli kilka miesięcy temu a teraz pepco lubię ten sklep bo nie ukrywam że szkoda mi pieniędzy na ubranka na co dzień dla dzieciaków jedno nadal często zalewa się zupa czy jakimś piciem, latem czołga się po trawie a młodsza zaraz wejdzie w mafefki więc też wszystko będzie utytłane przynajmniej mi nie szkoda jak coś brudzą no i jeszcze w lidlu bardzo lubię ciuszki kupować i w tesco na wyprzedażach
to się wynaturzyłam

Aaaa, Inwersja - pepco będzie przy teofilku
moja mama i brat schudli na tym po 10 kg,na szczęście nic im nie było.to było wtedy kiedy jeszcze nie mówiło się o ujemnych skutkach

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:47   #758
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Może nie jest głodna?jestem pewna. Ze jakby ja przypililo to by zjadła nawet od samego diabła
To bylo wieczorne karmienie po kapieli. Tz ja wzial - wypycha butelke, ja wzielam je, no to znowu do tz'ta - wypycha. To poszlismy jeszcze do babci zeby zobaczyc czy bedzie jadla i jadla... nie wiem o co chodzi, ale to juz ktorys raz tak, a kiedys jadla od niego.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

A w ogóle T skomentowała to, że choruje na coś, że kobieta gdy ma dziecko nie może chorować i mam nie wymyślać, tylko dzieckiem się zajmować.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A ona stara jest. A jak ludzie są starzy, to umierają i ma nie wymyślać tylko torbę w tę ostatnią podróż do św Piotra pakować.
Misia super te prezenty

A co do T. to komentarz inwersji wymiata

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
haha ja pamiętam jak mój powiesił pranie, cała pralka na jednym sznurku

Coz za oszczednosc miejsca

Nie moge sie wypisac z newslettera z hm wyskakuje mi "Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny – rezygnacja z subskrypcji nie powiodła się. " A chcialam kuponik znizkowy nowy

Nas niedawno zaskoczyla polozna.. Zawsze dzwonila dzien wczesniej ze bedzie, a dzisiaj dzwonek do drzwi... Dobrze ze mialam ogarniete bo zawsze w piatek porzadki robbimy to zaczelam juz rano bo moglaby sie przestraszyc sajgonu :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:54   #759
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jak zwykle nie wiem o co kaman

Chyba malinowy, bo ew. Będzie brzuszek bolał a uczulic nie powinno

w K na ostatnich 10 str wszystko jest wyjasnione

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
polecam Ci też Tiffany na boczki

tez myślę o 6 weidera,ale nie wieem czy podołam

mój też o wszystkim zapomina.pieluch nie myli,ale np.nawilacz kupi ł zły

ale w każdym programie zawsze wygrywa współczucie. mam yalent, got to dance, zawsze jak był ktoś pokrzywdzony przez los to ludzie głosowali.

przypomniałaś mi o naszym śpiworku,wczoraj miałam dzwonić,ale zapomniałam.
jest w końcu

moja mama i brat schudli na tym po 10 kg,na szczęście nic im nie było.to było wtedy kiedy jeszcze nie mówiło się o ujemnych skutkach
skalpel + a6w + Mel B pośladki + przysiady narazie tyle

Podołasz na pewno

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
najlepeoj malinowy
choc ja bym wziela kazdy bo i tak jem.wszystko ale malinowy wydaje sie najmiej allergenny
o fuck
musze zamowic tort

kurcze
ja go nie znam ale po twoich opowiesciach to pierwsza rzecz mi do glowy przyszla
1. cyrki 2. proba wkradniecia sie znow w twoje laski

badz twarda, pamietaj co zrobil do tej pory i pamietaj jakie decyzje podjelas
pamiętam. Nie sądzę by próbował wkraść się w moje łaski bo uważa że wszystko jest moją winą.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:55   #760
tassia
Zakorzenienie

a u mnie w domu jak zwykle sajgon

juz nawet zasubskrybowalam sobie na facebooku strone ch.j.wa pani.domu

bo to.o.mnie

no.kurde nie umiem
staram sie ale co posprzatam to balaganie
a najgorsze ze nigdy niebjest wysprzatane na sicher
zawsze gdzies jest balagan
a ja nie znosze balaganu
tzn ja jesem z tych co maja balagan a nie syf czy brud bo sie brzydze i to strasznie
kurz.i brud nie istnieje u mnie w domu
ale rzeczy sa porozwalane wszedzie
dobija mnie to ze nie potrafie na biezaco skladac
poniekad to wina malej ilosci miejsca ale w wiekszosci to.moja wina bo nie umiem nad tym miec kontroli

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:04   #761
butterfly20
Zakorzenienie

Ech...

dzwoniłam na parafię do KEA dowiedzieć się dokładnie jakich dokumentów potrzebuję, bo mój mąż coś tam zapamiętał,ale nie dokładnie... I mam mieć zaświadczenie,że należę do Parafii Rz-K,babeczka powiedziała,że spokojnie to załatwię w mojej obecnej Parafii bo oni tam mają kopie mojego Aktu Chrztu i odnośnie bierzmowania...super...ty lko,że ja załatwiając ślub musiałam podpisać zarębisty dokumencik,że "postaram się dziecko wychować w wierze katolickiej" a mój mąż podpisywał,że nie będzie stał na przeszkodzie. i co teraz będzie jak pójdę po zaświadczenie, wyciągną moje akta a tam takie kwiatki?To wtedy będę zdana na mega totalnie wredne traktowanie...w dodatku my nie przyjmujemy Kolędy, za to zawsze byłam u rodziców jak ona była... Nie wiem co mam mówić, lękam się
Zawsze się bałam coś załatwiać w KK, chociaż podejrzewam,że gdyby nie moja sytuacja i gdybym czuła się totalnie oddana KK to nie miałabym takich lęków i obaw...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:15   #762
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Sniło mi sie że Janej wypowiedział pierwsze słowa i było to "ja pierd****"
Stary 2013-11-22, 13:16   #763
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Mamy z Wrocławia i okolic, gdzie polecacie zrobić usg stawów biodrowych maluszka?
Stary 2013-11-22, 13:17   #764
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze południa nie ma a Ty już w ruchu, ładnie Ćwiczysz jak Elenka ma drzemkę czy pozwla Ci się poruszać gdy nie śpi?
Elenka śpi wtedy, Eda ogląda bajkę, a ja od razu w dresik i ćwiczę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:24   #765
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Michaś dziś pierwszy raz przekręcił się z brzuszka na plecki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:27   #766
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, laktatorem się ściąga mniej niż je dziecko?? Bo teraz, gdzieś godzinkę po karmieniu ściągnęłam "aż" 45 ml. metodą 7-5-3. Ale mała jakoś nie płacze i nie wygląda na głodną. Przybiera ok. 150 - 170 gr tygodniowo
przybiera ładnie, więc tym ile ściągnęłaś kompletnie się nie sugeruj

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam sie i ja musze wam cos napisac
otóż moja sister jest w szpitalu z olkiem...dzieli pokój z fisnieta mama dziewczynki z m,ojej klasy której jestem wycowawcą i u której notorycznie jest wszawica do teo stopni a że w tamtym roku miała przynieśc zaswiadczenie od lekarza ze jest juz czysta no i siostrez trzeba bedzie zrobic porzelad jak wróci ale ja nie o tym
wczoraj na oddział trafiła kobieta z 4 tyg synkiem i co ....baba znikneła dziecko płacze bo głodne ...pielegniarki szukaja po salac u innyc pacjentek czy maja jakieś butelki i mleko...nawet w tym zawirowaniu pewnie nie pomyslaly żeby na noworodki zadzwonic to by im dali. po jakims czasie jednak mamusia wrociła ze swoją matka i jakims facetem . zrozumiałe ze musiała do domu wrocic zabrac jakieś rzeczy ale mogła o tym komus powiedziec ze idzie a nie dziecko zostawić dzieli sale z jakąś fajna babka i w nocy ukradła jej pampy i mleko/ które ona miała wyliczone bo na recepte kupuje/ i teraz ta miła pani mówi do mojej siostry ze zostawi pod jej opieka dziecko i skoczy do apteki po mleko.
tamta wredna matka mówi pieleniarkom ż ejej dziecko powinno pic jakieś specjalne mleko nan to sie jej pytaja a kupiła pani....a ona że nie bo jest drogie a bebiko najtansze i bebiko kupiła a one jej na to ...to woli pani zeby sioe dziecko meczyło ...a matka na to ze jej nie stac i kupiła najtansze:pal a:
normalnie masakra właśneu spakowałam pampy 1 które mi zostały i ponad pół paczki dadów2 które nie użyłam ze wzledu na uczulenie seby ....jeszcze do siosty zadzwonie jakie duż e to dziecko co by jakieś ciuszki spakować bo mi żal tego dzieciątka...dlaczeo takim ludziom rodzą sie dziec ja sie pytam
masakra
a co z Olkiem? czemu w szpitalu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
NATALA, czy ja dobrze kojarze, że Ty kupowałaś gdzieś Ziajkę z lanoliną? Mam strasznie obolałe sutki, Maltan nie pomaga na ból, myślałam o lanolinie, ale te maści Medeli czy Lansinoh strasznie drogie, a tej Ziai nie mogę namierzyć...
tak, udało mi się ją kupić w aptece doz, stacjonarnie.
ale już doczytałam, że dziewczyny piszą że chyba jest już nie produkowana...
więc mozemy zrobić tak
1. mnie sporo zostało, myślę że z połowe tubki jak nic. więc mogę Ci to wysłać, bo mnie już nie potrzebna
2. zajrzę do tej apteki gdzie ja kupowałam i zobaczę czy jeszcze są i mogę Ci ew kupic

Cytat:
Dlatego ja się za Dukana nawet nie zabieram, szkoda mi zdrowia. Przed nim trzeba zrobić całą serię badań i regularnie je robić, bo potrafi zrujnować zdrowie. Fajnie być szczupłym, ale nie takim kosztem
Wolę SB, przy którym może chudnie się wolniej, ale za to zdrowiej, bo ta najbardziej restrykcyjna część diety to tylko 2 tygodnie, a i wtedy sporo się je.
mnie też się SB podoba
Cytat:
Czeeść Nadrabiam powoli.

malinowy

Cytat:
Dlatego nie robie sobie dni czysto białkowych i mam zamiar chudnac na raty. Po pare kilo, a potem utrwalanie potem znowu odchudzanie, potem utrwalanie i tak az do upragnionej wagi.Tak mi powiedzail kiedys lekarz
Jeśli zrzuciła 30 kg za jednym zamachem to musialo to trasznie długo trwac...
tak jak mówiłam, nie znam szczegółów... ale przeraziło mnie to

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:38   #767
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!
Moje dziecko spało 9 h w jednym pampie Widocznie mu nie przeszkadzały siuśki, skoro spał

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
NATALA ja lubie ciuchy z lidla i tesco z pepco juz nie bardzo.
Body z Pepco są beznadziejne - wąskie i ciężko się zakłada

Cytat:
Nie pochwaliłam Wam się jeszcze otóż moje dziecko od TZ z pracy, dostało parę prezentów :

- fotelik na starsze lata z bazą isofix od razu-to od szefa
-jeździk pchacz
-zestaw musteli, zestaw do kąpania (zabawka, ręcznik, myjka), zestaw butelek i smoczków nuk od 6 m, 4 komplety ubranek
-misia i 4 grzechotki
-autko z klockami
-200 euro (od kolegi, ktory nie wiedział co kupić)
- ubranko na roczek

od ciotek z Pl:

-ubarnko z hm na 74 ( jeansy i koszulę )
-kocyk na szydełku i zabawkę owieczkę
-od mojego brata łóżeczko turystyczne
-od T błekitny dres i błękitną czapkę ( nie żebym była złośliwa, ale nie podoba mi się w ogóle)

A w ogóle T skomentowała to, że choruje na coś, że kobieta gdy ma dziecko nie może chorować i mam nie wymyślać, tylko dzieckiem się zajmować.
Super prezenty
A T. - brak słów

Cytat:
Dlatego ja się za Dukana nawet nie zabieram, szkoda mi zdrowia. Przed nim trzeba zrobić całą serię badań i regularnie je robić, bo potrafi zrujnować zdrowie. Fajnie być szczupłym, ale nie takim kosztem
Wolę SB, przy którym może chudnie się wolniej, ale za to zdrowiej, bo ta najbardziej restrykcyjna część diety to tylko 2 tygodnie, a i wtedy sporo się je.
Ja się badałam co miesiąc, brałam ziółka na wątrobę i żyję W 7 miesięcy schudłam 13 kg Drugi raz już jednak nie podejdę do Dukana, bo otrębowym chlebem.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Laski, przyznać się która zakrapiała swoim mleczkiem oczka? Ja kupiłam zakraplacz i wczoraj pierwszy raz się przemogłam. Julek obudził się ze ślicznymi, niesklejonymi oczkami. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy faktycznie mleczko podziałało... Jak często zakrapiałyście i przez ile dni?
Mleczko na pewno podziałało
Ja zakraplałam do noska na katarek.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Trochę mnie nie było i zaraz się biorę za nadrabianie, ale najpierw na szybko pytanie: była u mnie siostra kilka dni i podczas pobytu wyszła jej opryszczka. Wczoraj byłyśmy na mieście i pomyliłam szklanki i prawie się napiłąm z jej słomki - dotknęłam ją ustami dosłownie na sekundę, a dziś zauważyłam nad ustami taki jakby pryszczyk. Czy to może być opryszczka? Czy tak szybko by wyszła? Może to dziwne, ale nigdy nie miałam i nie wiem, czy to po prostu nie jakaś chrostka. A trochę spanikowałam, bo to podobno groźne dla dzieci,a ja już od rana przytulałam Olę, całowałam, itp...
A swędzi Cię ten pryszczyk?
Opryszczka jest najbardziej zaraźliwa na początku, kiedy są jeszcze pęcherze z płynem. Jak jest strup to praktycznie ryzyka nie ma.
Nie chcę straszyć, ale dla noworodków wirus opryszczki może być zabójczy, jak jest z niemowlętami - nie wiem Ja w ciąży miałam ze dwa razy i chyba w ten sposób mój Julek nabył odporność ode mnie, ale tej teorii nie jestem pewna.

Cytat:
Tylko spokojnie

Cytat:
Czeeść Nadrabiam powoli.

Malinowy. Najmniej alergizujący

Cytat:
Przyłączy się ktoś do 6 Weidera?
Podziękuję. Kiedyś próbowałam, ale jakoś nie było efektów

Cytat:
Sniło mi sie że Janej wypowiedział pierwsze słowa i było to "ja pierd****"

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Nie chcę Ci odbierać radości, ale mój prawie miesiąc straszy Julek też niedawno to zrobił i nasza rehabilitantka powiedziała, że po prostu stracił równowagę Umiejętnością jest przekręcenie się z plecków na brzuszek

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam sie i ja musze wam cos napisac
otóż moja sister jest w szpitalu z olkiem...dzieli pokój z fisnieta mama dziewczynki z m,ojej klasy której jestem wycowawcą i u której notorycznie jest wszawica do teo stopni a że w tamtym roku miała przynieśc zaswiadczenie od lekarza ze jest juz czysta no i siostrez trzeba bedzie zrobic porzelad jak wróci ale ja nie o tym
wczoraj na oddział trafiła kobieta z 4 tyg synkiem i co ....baba znikneła dziecko płacze bo głodne ...pielegniarki szukaja po salac u innyc pacjentek czy maja jakieś butelki i mleko...nawet w tym zawirowaniu pewnie nie pomyslaly żeby na noworodki zadzwonic to by im dali. po jakims czasie jednak mamusia wrociła ze swoją matka i jakims facetem . zrozumiałe ze musiała do domu wrocic zabrac jakieś rzeczy ale mogła o tym komus powiedziec ze idzie a nie dziecko zostawić dzieli sale z jakąś fajna babka i w nocy ukradła jej pampy i mleko/ które ona miała wyliczone bo na recepte kupuje/ i teraz ta miła pani mówi do mojej siostry ze zostawi pod jej opieka dziecko i skoczy do apteki po mleko.
tamta wredna matka mówi pieleniarkom ż ejej dziecko powinno pic jakieś specjalne mleko nan to sie jej pytaja a kupiła pani....a ona że nie bo jest drogie a bebiko najtansze i bebiko kupiła a one jej na to ...to woli pani zeby sioe dziecko meczyło ...a matka na to ze jej nie stac i kupiła najtansze:pal a:
normalnie masakra właśneu spakowałam pampy 1 które mi zostały i ponad pół paczki dadów2 które nie użyłam ze wzledu na uczulenie seby ....jeszcze do siosty zadzwonie jakie duż e to dziecko co by jakieś ciuszki spakować bo mi żal tego dzieciątka...dlaczeo takim ludziom rodzą sie dziec ja sie pytam
Dobra z Ciebie kobieta
Mi też żal dzieciątek jak słucham takich historii

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:46   #768
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Nie chcę Ci odbierać radości, ale mój prawie miesiąc straszy Julek też niedawno to zrobił i nasza rehabilitantka powiedziała, że po prostu stracił równowagę Umiejętnością jest przekręcenie się z plecków na brzuszek
no to dobrze wiedzieć :P

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:46   #769
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Ja dzisiaj byłam na zakupach. Jutro wybieramy się na urodziny bratanicy męża. I od razu na mikołaja. Dzisiaj dokupiłam jej jeszcze bluzeczkę. Normalnie na dziewczynki jest mnóstwo pięknych ciuszków

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
od dzisiaj w TESCO Pampersy Midi rozm. 3, 132 szt. za 61 zł! (46 gr./szt.)
Szkoda, że promocja była tylko wczoraj. Szwagier pojechał wieczorem bo chciał kupić to babeczka ze sklepu powiedziała, że do południa wszystkie pampy zeszły

A dzisiaj chciałam kupić pieluszki dady w biedronce i też nie ma
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:47   #770
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, laktatorem się ściąga mniej niż je dziecko?? Bo teraz, gdzieś godzinkę po karmieniu ściągnęłam "aż" 45 ml. metodą 7-5-3. Ale mała jakoś nie płacze i nie wygląda na głodną. Przybiera ok. 150 - 170 gr tygodniowo
A dlaczego tak? Ściągaj tyle ile chcesz, ile możesz. Mleczko możesz zawsze przechowywać w lodówce/zamrażarce.
Stary 2013-11-22, 13:50   #771
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
musisz zoranizować komitet powitalny....

natala Oli cały czas choruje ...cały czas inhalacje ma i antybiotyki...w zasadzie to nie pamietam kiedy był całkiem zdrowy.... ostatnim ratunkiem było podanie mu sterydów ale i po tym niewielka poprawa wiec dostał skierowanie do szpitala;/ dostaje antybiotyk ..wczoraj miał przeswietlenie płuc ale jeszzce opisu nie ma i dzisiaj kontrole laryngologiczna ale tu wszystko ok
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:53   #772
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Stary 2013-11-22, 13:56   #773
Larysa88
Zakorzenienie

hej przedwczoraj pisałam w K. że Ola nie podnosi głowy tak jak dzieciaczki Wasze na zdjęciach i co? i wtedy w tą noc robiąc nasz mały myk jak Ola zaczyna kwękać i stękać aby się nie obudziła obróciłam ją na brzuch i zawsze po tym śpimy jeszcze pare godz, tak jednak ona zapuściła żurawia do góry i pospane a ja byłam w szoku
a i do tego nauczyła się chyba że ma donośny głos bo baaardzo głośno go używa czasem, no i wygląda mi to na skok rozwojowy bo przy tym tez już od 2 dni marudzi w dzień non stop i ciągle rączki.

a dzisiaj spała od 22;00 do 8;00 pierwszy raz tak w szoku byłam, szkoda że ja dopiero o 1;00 się położyłam bo bym mogła nieźle odespać, ale od 9 znów spała do 11;30 i ja z nią

Cytat:
Muszę się wam pochwalić dziś pierwszy raz wyszłam z Antkiem na spacer ale bez wózka ubrałam go ciepło i przypięłam do siebie w nosidełku. Poszliśmy na pocztę, do sklepu a na końcu do lasu do którego już dawno chciałam się wybrać ale z wózkiem nie da rady.
ooo super, zazdroszczę ja nie mogę upolować nosidła, ale mam nadzieję że niedługo się uda
Stary 2013-11-22, 14:03   #774
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:11
Stary 2013-11-22, 14:04   #775
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
"Tylko mnie kochaj" na TVN z D.

łzy mi poleciały jak Michalina pod stołem siedziała i płakała i Michał zapytał dlaczego, i odpowiedziała bo się na mnie gniewasz ehhhhhhhhhhhh
mięczak jestem
oglądałam ten film wczoraj pewnie z 10 raz ale zupełnie inaczej wczoraj go odbierałam jak już sama mam córkę
dzieci są cudowne!
Stary 2013-11-22, 14:10   #776
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
u mnie jest tak samo. wieczorem zaspiewam.dwie kolysanki i mlody spi (...)
Mój Filip jak śpiewam to od razu płacze Wiem, że pięknego głosu nie mam ale żeby aż tak reagował
Moja siostra też zaczęła mu śpiewać to znowu w płacz.
Widocznie nie lubi jak się mu śpiewa.

Kupiłam sobie suszarkę do włosów
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:24   #777
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
To fajnie, ale z pewnością nie było to świadome
Dzieci świadomie się przekręcają w wieku 3-4 miesięcy, niemożliwe, żeby świadomie już to zrobił. No, chyba, że ma problem z napięciem mięśniowym, tfu, tfu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-22, 14:25   #778
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny wezcie pocieszcie mnie ze nie jestem jedyna....czy ja mam takiego pecha ze moje dziecko jest takie okropne? wiem ze zle to brzmi ale ja juz dluzej tego nie zniose, ciagle sie drze nawet jak nie ma kolki, ja nic prawie nie jem nie gotuje nie sprzatam nie piore nawet nie mam sie kiedy umyc bo ona ciagle sie drze. Normalnie wyladuje w psychiatryku jak tak dalej bedzie.Normalnie Wam zazdroszcze ze dzieci wasze potrafia normalnie spac, albo normalnie sie bawic ze mozecie je czyms zając bo na moją nic nie działa

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:28   #779
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny wezcie pocieszcie mnie ze nie jestem jedyna....czy ja mam takiego pecha ze moje dziecko jest takie okropne? wiem ze zle to brzmi ale ja juz dluzej tego nie zniose, ciagle sie drze nawet jak nie ma kolki, ja nic prawie nie jem nie gotuje nie sprzatam nie piore nawet nie mam sie kiedy umyc bo ona ciagle sie drze. Normalnie wyladuje w psychiatryku jak tak dalej bedzie.Normalnie Wam zazdroszcze ze dzieci wasze potrafia normalnie spac, albo normalnie sie bawic ze mozecie je czyms zając bo na moją nic nie działa
A byliście u lekarza? Robiliście jakieś badania? Może jej coś po prostu dolega?

Ile Ci śpi w dzień? Próbowałaś chusty?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-22, 14:29   #780
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pochwaliłam Wam się jeszcze otóż moje dziecko od TZ z pracy, dostało parę prezentów :

- fotelik na starsze lata z bazą isofix od razu-to od szefa
-jeździk pchacz
-zestaw musteli, zestaw do kąpania (zabawka, ręcznik, myjka), zestaw butelek i smoczków nuk od 6 m, 4 komplety ubranek
-misia i 4 grzechotki
-autko z klockami
-200 euro (od kolegi, ktory nie wiedział co kupić)
- ubranko na roczek

od ciotek z Pl:

-ubarnko z hm na 74 ( jeansy i koszulę )
-kocyk na szydełku i zabawkę owieczkę
-od mojego brata łóżeczko turystyczne
-od T błekitny dres i błękitną czapkę ( nie żebym była złośliwa, ale nie podoba mi się w ogóle)

Ale super prezenty

A T. Po raz kolejny mowie ze straszna pinda

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości