![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Holandia
kurcze bo on wcześniej miał mieszkac w Hadze... ale sie okazało, że prawdopobnie prace będzie miał w leiden... ale skoro mówisz, że to tak blisko z Hagi do Leiden.. to może lepiej by było jakby znalazł mieszkanie w Hadze.. a by sobie dojeżdzał do Lieden do pracy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
aha.. mam wielką prośbę.. czy mogłybyście mi napisac jak to jest z prawkiem Polskim?? czy uznaja je w Holandii??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Spokojnie moze mieszkac w Hadze- jest blisko, a latwiej cos znalezc.
A co do prawka to nie mam pojecia. Ale sadze ze jest wazne na calym terytorium UE.
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
kochane holenderko polki!!! nie pisałam tyle bo miałam masakre na głowie-ale skutek jest taki ze zdałam TOEFLA na 96 pnkt i mnie przyjeli na UvA w Amsterdamie
![]() ![]() A juz myslalam ze sie pozegnam z NL i moim TZtem ![]() Teraz pokoj musze znalezc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
dzieki sweetie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
a moze jakies spotkanie dzisiaj? ja ide na dyske
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
właśnie dzis w nocy o 3 nad ranem mój kochany TZ pojechał do Holandii.. do Lieden dokładnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie: czy macie jakieś namiary na mieszkanie do wynajęcia w Leiden lub w Hadze...?? Ja znalazłam pare w necie.. ale wiadomo, jak się jest na miejscu może ma sie wiecej jakis informacji na ten temat.. Mój TZ jest tam i jak narazie nic nie znalazł (wczoraj szukał) wiec chciałabym mu troszke pomóc... z góry dzieki za wszelkie informacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno rzucic jakimis konkretnymi namiarami... Moze warto sprobowac poszukac ogloszen na stronach polonijnych, np. http://www.niedziela.nl/forum albo w samej gazetce 'Niedziela w Holandii' (http://www.niedziela.nl, kliknij na 'aktualny numer'). Ja tam czesto widzialam rozne ogloszenia, wiec kto wie... Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
dzięki wielkie.. zaraz posprawdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny! Jestem na tym forum pierwszy raz a w Holandii od dwoch tygodni w roli au pair
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Przyczajenie
|
Oj przepraszam podalam zlego miala
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
Czesc Gosiu ja jestem w Holandii dokladnie 11 dni
![]() ![]() ![]() a dodatkowe prace to wiem ze sprzatanie moja rodzinka ma mi cos poszukac ...a tak samemu to pewnie ciezko jeszzze jak sie jezyka nie zna ![]() a ile masz lat? pewnie tez 20 ak jak ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze sprobuj w Uitzendbureau-czyli biurze posrednictwa pracy. Pelno jest tego wszedzie, czesto potrzebuja ludzi do tzw. produkcji (czyli rowniez sprzatanie, zmywanie, itp). Fajnie, jak sie zna jezyk, ale sa i takie oferty w ktorych po holendersku nie trzeba (wystarczy angielski, ewentualnie niemiecki). Jesli chcesz probowac na wlasna reke, to sprobuj z ogloszeniami w AH - ale tutaj efekt bywa watly...Chociaz w malej miejscowosci moze byc latwiej, kto wie...
![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
wiecie, nie sądziłam, że tam tak trudno znaleźc mieszkanie... wysalam TZ pare ofert z m ieszkaniam które tu znalazłam.. ale on jeszcze nic nie znalazł.... az sie zaczynam denerwowac...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
Czesc!!! Dzieki dziewczyny za rady ale jestem totaknie nieobyta w holandii i nie bardzo wiem co to jest AH i gdzie szukac jakis posrednictw pracy i ile takie posrednictwo kosztuje, bo fundusze mam dosc ograniczone... Ale naprawde bardzo sie ciesze ze znlazalm to forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie mi... mój TZ od soboty szuka mieskznia w Holandii.. bezskutecznie... z tych co mu wysłalam niestety były nie aktualne albo cos tam nie tak znim było.. w supermarketach tez nic nie było... a jak juz jedno znaleźli to sie okazało, ze to przez posrednika i by musieli mu 3 tys. euro zapłacić za to,...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
gosiaczek_87 , AH to jest Albert Heijn, supermarket. Tam maja takie tablice ogloszen, i tez druczki ktore mozesz sobie wypelnic i powiesic.
A biuro posrednicta pracy nie kosztuje nic...Posrednictw szukaj na necie- wpisz w wyszukiwarke 'uitzendbureau', z kombinacja z nazwa miejscowosci twojej albo pobliskiej, czy cos w tym stylu...Ewentualnie jest http://uitzendbureau.startpagina.nl/ tam mozesz znalezc cos kolo ciebie... Madzialenka12344321, trudno cos pomoc....W tym malenkim kraju mieszka ok. 16 mln. ludzi, wiec trzeba po prostu szukac cierpliwie i konsekwentnie. Osobiscie nie mam zadnych namiarow...
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2009-04-29 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny! Dzieki za rady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie (i na dluzsze dystanse ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
hoi hoi!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pytanie i zarazem prośbę, gdzie moge szukać ogloszen o prace w jezyku angielskim. Wiekszosc portali jest tylko w jezyku holenderskim, ktorego niestety nie znam. Jestem W Hadze od 2,5 miesiaca, poki co pracuje 3 godzinny dziennie sprzatajac w hotelu, ale chcialam poszukac czegoc na wiecej godzin. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie Wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Przyczajenie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Przyczajenie
|
Hej hej...
Pracuje sprzątając w hotelu, niestety tylko kilka godzin dziennie około 3-4..zawsze od 9 rano. Jak znalazlam ta prace...wysłałam maile do hoteli..poszłam na rozmowę kwalifikacyjna ...To mały hotel, a 2 pracująca tam osoba tez nie bardzo mówi po holendersku, więc właścicielowi to nie przeszkadzalo,że ja go nie znam. W innych hotelach spotkałam sie z tym ze po 1 mam zbyt duze kwalifikacje jak na sprzątanie..zawsze wtedy mowilam to samo że chętnie mogę robić coś innego..ale nie znam holenderskiego i temat się kończył...bo nawet do sprzatania w większości hoteli wymagali jezyka. tlumaczyli mi to tym, ze spotkania poranne, czy papierki jakie sie tam wypełnia wszystko jest po holendersku. Nie pozostaje mi nic innego jak 3 mac kciuki za Ciebie...wiem, ze nie jest latwo..niestety...sama uparcie szukam czegoś na pełen etat...co do zarobów to standard to okolo 7,5 euro netto za godzinę + jakieś dodatki wakacyjne, ale ja ich jeszcze nie miałam wiec nie wiem wile to wychodzi. Ja ponawiam natomiast swoja prośbę o namiary na strony badz miejsca w Hadze gdzie moge szukac pracy, ale z ogloszniami po angielsku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
dloszczykow u masz dwie stronki po angielsku mam nadzieje że się przydadzą
![]() http://www.undutchables.nl/ http://www.bluelynx.nl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Witam to pilne
![]() ja slyszalam o Polskiej ale nie wiem gdzie to jest dokladnie a chce sie gdzies wybrac w weekend kurde pomozcie pliska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ po niecałamy tygodniu poszukiwan znalazł prace i mieszkanie w Ledien. Mieszkanie (załatwonie przez pracodawce) 40 euro za tydzien a praca.. obsluguje jakąs maszyne do robienia kartonów do pakowania cebulek kwiatowych.. pracuje od ponidziałku do piatku od 8-17 z godzinna przerwa za 7 euro za godzine... plus nadgodziny (np. dzis pracował cały dzien)... mówi ze opraca fajna bo nie męczaca... a czy 7 euro to mozliwa cena na zarobki w holandii?? Jak sądzicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.