![]() |
#751 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To chyba tyle z tego co znalazłam, daj znać jeśli cos z tego rozumiesz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#752 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj się! Cytat:
dziś z Johnym w domu było super i myślałam, że będzie przełom, ale niestety ![]() ja dziś mam ambitny plan zrobić coś pożytecznego w domu na razie jem śniadanko, ale zaraz zmykam dobrego dnia! ![]()
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Ja wypije kawke i musze podlogi powycierac, a po poludniu ide z corka do mojej przyjaciolki , ona ma 2 dzieci wiec bedzie zabawa na calego.
#754 |
Zadomowienie
|
paulina super, że jesteś już w domu
![]() ![]() Sweet trzymaj się kochana, zdrówka! ![]() Wszystko przeczytałam , wybaczcie ale nie odniosę się ....mam takiego nerwa na męża, że w głowie mi kipi ![]() ![]() Z nim to nigdy nie wyrobię się ze wszystkim do porodu ![]() Dla niego, to co jest dla mnie teraz ważne czyli sprawy związane z nadejściem dziecka- to głupota ![]() Wczoraj wracał ze spotkania to kupił proszek i pieluchy a jak pytałam o cenę pileuch ( bo dziwne wydawało mi się jak mówił przez tel ze 78 szt bella happy kosztuje ok 36 zł) to już gadka- żebym mu głowy nie zawracała, że to są głupoty, że nie ma czasu myśleć o głupotach i musi się zajmować pierdołami. Dziś jak spytałam czy kupujemy jakąś komodę, bo mam tyle małych ciuszków, że nigdzie ich nie zmieszczę to: no tak ty pierwsza do wydawania nieswoich pieniędzy ![]() No to się wygadałam a teraz idę śniadanie zrobić i golić chaszcze bo dzisiaj wizyta. |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a jakiś dokument macie wystawiony z tego USG?? bo ja z pierwszego mam, a z drugiego nie.. Cytat:
łapie się rączkami za nóżki-zawsze kopniaki po prawej stronie brzucha tyłek wypina mi na wysokości pępka... kolka ciągle łapie na saaamym dole.. tak więc wiem, że pozycji nie zmienił pomimo, że wizytę ostatnio miałam 2,5 tyg temu ![]() nadal nie mam imienia....a śniło mi się, że jakaś bliska rodzina nazwała swoje dziecko "Filip" i że żałowałam, że ja tak szybciej nie nazwałam ![]() może to jakiś znak ![]() wyprałam ciuszki na wyjście ze szpitala i moją piżamkę do szpitala ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kostka zazdroszczę wyjazdu w góry! dużo grzybko zycze! Futbolowa dasz rade na spotkanie z teściami! Ela, Johny pewnie zobaczyl inne placzace dzieciaczki i tak samo zareagowal. ![]() ja już po śniadanku, czekam na zmierzeniu cukru, wstawiłam nawet pranie na gotowanie ( pieluchy, sliniaczki itp. ), zaraz spacer na ryneczek, a popołudniu na dzialke ![]() ![]() miłego dnia ! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuu przegiął..... ![]()
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Futbolowa mam nadzieję, że tesciowie nie będą Cię wkurzac. Ale z was ranne ptaszki. Ja jeszcze w łóżku zalegam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrego odpoczynku na działeczce ![]() łuchajcie, bo ja to się nie znam na tym czyli biały chlebek jest beee tak? bo ostatnio mnie naszło na czarny i kupuję, a to graham, a to razowy... wyjdzie mi to na zdrowie? a Johnemu?
![]() |
#760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na dzisiaj też planuję ogarnąć dom, podłogi i kurze. Jutro robię sąsiadce makijaż na wesele ![]() ![]() A od poniedziałku biorę się za pokoik małego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bym sie nie odzywala jakby oj tak postapil ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Sweet trzymaj sie i wychodź szybko za szpitala!!!
Begie wpier dol mu za ten tekst! ![]()
#763 |
Zakorzenienie
|
Begie..ehhh z chlopami. Nie odzywalabym sie poki nie zrozumie i nie przeprosi...
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slyszalam, ze razowiec malym dzieciom niekoniecznie sluzy, ale czemu? hm... ja kupując takie chlebki zawsze patrzyłam, czy w składzie nie maja karmelu! cukru! słodu! i innych badziewi. wiadomo, ze maka pszenna zapycha jednak i ma więcej weglowodanow. dlatego mowi się tez, ze kajzerki wcale nie takie super dla dzieci, podobnie jak rogaliki croisanty itp. najprostszy i najkrótszy skład najlepszy - maka zytnia lub razowa, drozdze lub zakwas, woda, ewentualnie otreby, sol, jakies pestki czy to słonecznika, soi, dyni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na składy jakoś nauczyłam się patrzeć i sprawdzam zawsze czy nie ma jakichś dziwnych rzeczy ![]() ale fajną mam też piekarnię pod domem, chleby bez konserwantów i nie tylko chleby, różne rzeczy
![]() |
#768 |
Wtajemniczenie
|
Kolejna mama z października sie rozpakowała, miała termin na 15.10, tak juz codziennie bedą sie ujawniać?
![]() Jeszcze takie pytanie mam czy Wam tez sie strasznie pocą ręce i stopy? Ja mam jakis koszmar! Najchętniej ciagle bym w wodzie trzymała bo sie aż źle czuje blee
#769 |
Wtajemniczenie
|
kurde, przez takie historie strach jeszcze większy....
ja jeszcze nie jestem gotowa.... ![]() Lola ja nie zauważyłam zwiększonej potliwości ![]() kurde, nie mogę się doczekać tego fryzjera w poniedziałek ![]() ale pewno dużo planów jak zwykle, a koniec końcem stchórzę i tyle z tego będzie... teraz mam takiego tam boba na głowie, prostuję po myciu zawsze i trochę mi się już to uprzykrzyło :/ naturalne mam takie falowane, lekko kręcone i chciałabym, żeby jakoś mi je podcięła i poradziła co robić żeby się z nimi nie narobić ![]() ale boję się, że w ostatniej chwili zmienię zdanie, poproszę o poprawę boba i dalej będę walczyć z prostownicą :/ ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- dobra, biorę się za jakąś robotę do potem!
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie cala poce.....styknie ze wypije ciepla kawe i zaraz cala spocona jestem ![]() przed ciaza tak nie mialam.....nawet antyperspirantu nie musialam uzywac z teraz to pare razy dziennie
![]() |
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie zdają sobie sprawy, że jak nagle przyjdzie poród 5 tyg wcześniej..to oni będą samiuścy musieli wszystko kupić... nie zdają sobie też sprawy, że dla nas niekoniecznie łatwe jest podnieść coś z podłogi, czy umyć okna... na każdego jest jakiś sposób... ja wykorzystałam fakt, że mój TŻ nie lubi wydawać niepotrzebnie pieniędzy... zawsze szuka rozsądnie najtańszych rozwiązań... zresztą jak my tutaj, bo po co przepłacać (allegro etc)...oczywiście moje gadźety z Gemini sprawdził, czy na allegro nie ma taniej ![]() więc problemy miałam 2 podobne do Twoich 1 - nie chciał jeszcze nic kupować dla dziecka, bo jest czas...(też się bałam że sie z niczym nie wyrobię do porodu) ja na początku września nie miałam NIC... 2 - w ogóle nie pomagał mi w sprzątaniu (on mógłby żyć w brudzie jak karaluch...zmywać nie, odkurzać nie..) co zrobiłam 1 na pierwszy problem- kilka rzeczy: po pierwsze, przy zwykłych zakupach spożywczych (Biedronka tu nie pomoże, a mój do Rossmana nie chodzi) wiec padło na Auchan... dałam mu wyzwanie... powiedziałam, że "Załóżmy że właśnie rodzę -bo istnieje taka też możliwość też realna - wybierz butelkę dla noworodka... (właśnie dlatego Auchan bo jest tam wybór wszystkich firm) ...wpierw stanął...oczywiście wziął pierwszą lepszą...więc aby jego ego nie urazić zaczęłam naprowadzać go trochę ..co to BCA, szklane czy plastikowe.. że są takie jak wolnoprzepływowe...antyko lkowe...i mówiłam jakie chcemy... wtedy zrozumiał, że sam sobie z wyprawką nie poradził... przed zakupami... postraszyłam go trochę dzień przed etc..że tak naprawdę..to zdarza się że kobiety rodzą 2 miechy wcześniej... więc gdzieś tam z tyłu głowy to pewnie miał... Po jakimś czasie powtórzyłam numer z wózkami... i fotelikami do auta... (pamiętacie jak we wrześniu ja Was tu wypytywałam..co to adaptery, co to baza, co to isofix...) teraz mój SAM SZUKA (bez proszenia)... fotelika / wybiera wózek / zrobił przelew za gemini..i zamówił mi biustonosze z allegro do karmienia.. co do drugiego problemu POMOC W SPRZĄTANIU -krótka piłka.. w 5- miesiącu.. jak sprzątałam całe mieszkanie.. dostawałam bóli po tym... wkurzyłam się i powiedziałam, że jak nie weźmie się za sprzątanie to ja znajdę na gumtree czy gdzieś jakąś panią, której zapłacę i będzie przychodzić raz w tygodniu nam ogarniać mieszkanie... raz po takim sprzątaniu chodzić w ogóle nie mogłam.to mnie na IP wiózł.. i może tym się potem też przejął.. bo teraz mi pomaga... facetów musimy nieustannie wychowywać, ale tak żeby o tym nie wiedzieli ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Pomijając już to, że Ci w niczym nie pomaga, ale przecież Ty tej kasy nie wydajesz na własne widzimisię tylko kupujesz rzeczy dla JEGO dziecka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Lola ja szybciej tez nie pocilam sie wcale, a teraz to stopy mam caly czas mokre haha
![]() ![]()
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żona znajomego miała opłaconą cesarkę, pocięli ją 3 tygodnie przed terminem, a potem 2 tygodnie spędziła z małym w szpitalu, bo problemy z oddychaniem, bo żółtaczka, bo urodził się mały, bo ogólnie w gorszym stanie. Sądzę, że tego pożałowała. Edit: i mówię to ja, przed którą cały czas stoi wizja cesarki ![]()
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-09-19 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lepsze ciemne pieczywko z ziarenkami (zawiera błonnik etc) są różne białe chleby... różnie się je wytwarza...ale jakby nie było to te ciemne zdrowsze i dla Ciebie i dla Johnego.. taka ciekawostka... nawet bułki do hamburgerów w McDonalds różnią się od tych co macie w sklepie - choć są produkowane w jednym miejscu na jednej lini produkcyjnej, ale skład na produkcji.. jest inny... do sklepowych -np do Biedronki muszą dodać konserwanty, żeby mieć datę ważności dłuższą... a na McDOnalds robią bez konserwantów... najzdrowsze to warzywka owoce z pola (dobrze umyte) .. im bardziej przetworzona żywność..tym więcej etapów musi przejść i tym więcej witamin traci... i tym większe ryzyko zanieczyszczenia drobnoustrojami... Albo ile świństwa potrafi być w tak lubianych przez dzieci parówkach... (tu bardzo ważne jest czytanie etykiet) i np w biedronce są parówki Berlinki (droższe) i Wyborowe (tańsze) - one maja ten sam zbliżony skład, robione są na jednej linii produkcyjnej ![]() tak wiec nic tylko czytać etykiety pozostaje i liczyć na to, że etykieta odzwierciedla rzeczywistość Cytat:
czy któraś zmieniła zdanie odnośnie terminu pakowania się w walizkę ?? Mi sie nic nie poci ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 08:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a imienia też dalej nie mamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() raz mi każe przygotować torbe do szpitala, mówi że musi sprawdzić jak najszybciej do szpitala dojechać w razie czego, jak mu powiedziałam że przysznic umyłam to się przejął że już chyba nie powinnam takich rzeczy robić (weszłam sobie do środka, usiadłam w brodziku i myłam mydełkiem więc bezpiecznie) już mnie zaczął ochrzaniać żebym nie wstawała po telefon jak leże - że on mi poda. a innym razem mi wypomina że biiore drogie leki i po co ja je biore - przecież wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() Kusi mnie troche żeby rzucić to w cholere i niech on po porodzie załatwia (chciałabym zobaczyć jak stoi w aptece i próbuje pani wytłumaczyć że potrzebuje takie plastikowe nakładki na sutki, taki i taki rozmiar ![]() a i jeszcze co do tego kupowania - gdyby nie było pieniędzy to całkowicie rozumiem, ale my całą ciąże odkładaliśmy i zapas kasy jest, przeznaczonej właśnie na to co teraz kupuje :-/
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-19 o 08:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Nadrobie pozniej. O 12 maja mi calkowicie wylaczyc wode i musze sie do tej pory uwinac z mokra robota ![]() ![]() Wieczorem mialam mega krwotok z nosa. Chlusnelo mi pod prysznicem. Zakrwawilam pol lazienki i prawie zmdlalam jak szukalam malego reczniczka na zimny kompres... do lozka szlam na czworwka. Potem do pierwszej nie spalam bo sie balam ze sie znowu zacsnie... noc - koszmar :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Silesianna wspolczuje nocy... mam nadzieje, ze juz lepiej.
Ja tez pol nocy nie przespalam, bo Gilbert dal znac o sobie ![]()
#780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.