|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
Cytat:
ja wolałam celować w marki, które już teraz będę niedostępne, bo jakoś wątpię, że ktoś przejmie living nature czy verima miałam iść wieczorem już spać, ale jakoś tak sie ociągałam i po kąpieli tak sobie mówią "a zajrzę do minejo" i niespodzianka fajnie, że dostałam cynk o tej wyprzedaży kilka dni temu. tak to bym nic nie wiedziała. bardzo miło ze strony właścicielki
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedzialam sie, ze terminy ok, tylko masc ochronna ma krotki termin
Z platnoscia nie ma problemu, zeby troche pozniej Dzis zaczelam uzywac 2 rzeczy, wczoraj doszla paczka 100% maslo shea z Botanique i woda rozana z KTC i oba super Maslo zaczelam uzywac na usta, dlonie, lokcie Ale dzis jeszcze dalam na brzuch, rece i nogi Bo mysle, ze to maslo tak zadziala, ze nie bede musiala sie tyle balsamowac ![]() Woda rozana ladnie pachnie i delikatnie tonizuje, nie podraznia ... Ale z dodawaniem olejku manuka, to bede probowac pod koniec jego ilosci ![]() A i uzylam dzis Alun Botanique i fajny jest A probowal ktos go kiefys na tamowanie rany czy gojenie ran? A myslicie ze uzycie alunu moge z czyms innym naturalnym polaczyc? Np przetrzec woda rozana i na to zwilzony krysztal Albo odwrotnie Bo troche nie lubie pezzapachowych rzeczy ![]() I dziala tem Alun Z Botanique doszedl jeszcze inteligentny peeling z Botanique I chcialam sie dowiedziec to maslo dac do lodowki? Bo wode i peeling normalnie bede trzymac w lazience Na masle jest inf zeby w chlodnym miejscu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#753 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Informacje z pierwszej ręki i super, że się podzieliłaś tym z nami, nie każdy by to zrobił ![]() Cytat:
To lepiej do lodówki, skoro pisze
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoras jeszcze pytala o podklad rozswietlajacy - na razie sobie go troche nalozylam tak na probe. myslalam, ze bedzie mi jakas zarowke robil i ze bede uzywac tylko na policzki czy cos, bo z moja tlusta geba to gdzie tu taki glow jeszcze... ale glow byl lekki i taki w sumie ladny. no i dzien w pracy wytrzymalam. nie wiem, musze potestowac dluzej... mialam juz kilka flaszek wersji nieblyszczacej, czyli fluidu mineralnego, i ten rozswietlajacy duzo latwiej sie naklada, ale nie kryje tak jak mineralny... no, ale od czasu zrezygnowania kompletnie z produktow mlecznych mam calkiem ladna gebe wiec trza korzystac!no i jestem zakochana w kolorze epicurean sparitual (lakier) to taka ciemna, troche rozowa czerwien metallic
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Beeets, wielkie dzięki za info o wyprzedaży
Susabee, krem od Ciebie Elicrisia jest świetny, bardzo mi przypasował. Czy to ten http://www.mondebio.co.uk/organic-br...0ml/3242.html? Cloche, dzięki za recenzję, podkład fajnie się zapowiada, napisz jeszcze jak dłużej potestujesz Edytowane przez sylwiusaka Czas edycji: 2015-01-08 o 23:49 |
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
A mocno nawilża/natłuszcza czy się ładnie wypłukuje ze skóry
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Tobie mam okazje wiele super rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cos mi nie chcialo poprawnie zacyt ![]() Korah, a ten alun na rane to tez zwilzony, tak? Pewnie glupie pyt A ma znaczenie jaka woda zwilzam? Np temp wody? Dzis przyjdzie przesylka z Lili Lolo i z kremami do rak i innymi rzeczami bio Szkoda tylko, ze Intense Crush juz nie bylo Ale potestuje i pozniej sobie utrafie ten kolor ![]() Bo bardzo mi sie spodobal na swatchach A zna ktos moze jakas inna pomadke (nawet nie bio) o takim kolorze, zeby przed zamowieniem IC spr kolor na zywo Nie powinnam juz kupowac pomadek, za duzo ich mam, ale w sumie zuzywam, to ... ![]() A jak z przydatnoscia takich bio-kosmetykow do makijazu Np pomadki z Lili Lolo? Albo tusz, pomadka, podklad zamowione na minejo Cos po otwarciu np podklad lepiej trzymac w lodowce Albo kremy? Nie chce, zeby sie popsulo Co trzymacie w lodowkach? Maslo shea na razie trzymam na zewnatrz bo to jest nieduze opakowanie Ale jak pisza o chlodnym miejscu, to lodowka jest na pewno odpowiednim miejscem, bo tam jest zimno, bardzo zimno, a nie chlodno? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
anula, korah, pozziomka, sylwiusaka
cieszę się, że się nam udało upolować takie fajne produkty
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
sylwiusaka, podklad dzisiaj znowu nalozylam, cienka warstwe tak dla lekkiego polysku. grubo i tak nie mam co go nakladac, bo za ciemny dla mnie
no i podoba mi sie buzia. jeszcze tylko odczekac, jak z niespodziankami bedzie...Cytat:
|
|
#762 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dziewczyny, normalnie zdarza mi się to pierwszy raz od chyba 5 lat, pokończyły mi się rzeczy do twarzy i nie mam żadnego zapasu
Dobrze, że zamówiłam te rzeczy w minejo, a tak się zapierałam, bo myślałam, że przecież mam aż nadto, a tu zonk, potrzebuję czegoś na już.Cytat:
Bio makijażówkę będziesz mieć opisaną na opakowaniu, jak długo przechowywać, raczej nie będzie konieczności w warunkach chłodniczych, no chyba że masz upał w domu. Ja w lodówce trzymam obecnie kolagen, żel hialuronowy, kwas migdałowy i sok z granatu .Lodówka jest idealnym miejscem, jeśli pisze, żeby w chłodnym, no chyba, że masz jakieś inne chłodne miejsce, np u mnie na strychu i w garażu Zimą też są warunki chłodnicze. ![]() Cytat:
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wczoraj paczuszke z xperfume gdzie oprocz perfum doszly kremy do rak bio, bio dezodorant, olej kokosowy 100% bio i takie podwojne cos z Diet Estetic do mycia twarzy i jako maseczka
I nie wiem czy pisalam doszly wczoraj rzeczy z Lili Lolo ![]() A jak z kosmetykami greckiej firmy Korres i paletkami Sleeka Wiem, ze nie sa bio w 100% A moglby mi ktos tak mniej wiecej okreslic stopien bio Korres, Sleeka i Tolpa? A Green Farmacy? ![]() Bo o Tolpa i Korres czyt ze ida w znacznym stopniu w str eko Ale nie zawsze jest to idealnie ![]() A cienie Sleeka sa chyba czesciowo mineralne ![]() Bo ja jeszcze nie znam wszystkiego tak od podszewki Wiem ze rezygnuja z wielu sztucznych rzeczy Ze pudry Korres bez talku Czego przede wszystkim trzeba unikac - talk, parabeny, silikony Chyba powinnam zamiast kupowac jak w transie - poczyt o skladnikach ![]() Troche wiem, troche poczyt, ale jeszcze duzo przede mna Ale poki co staram sie wybierac znane bio firmy, sprawdzone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#764 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Wycofują moje ukochane serum Alterry
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-01-10 o 15:32 |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytam
![]() A co to za serum? ![]() A znacie jakies dobre preparaty do cery mieszanej, ale wrazliwej, sklonnej do podraznien, zaczerwien Bo cos mnie ost duzo rzeczy uczula ![]() Przede wszystkim chyba plyn do demakijazu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Kremów jest wiele, szukaj takich bez alkoholu i olejków eterycznych typu linalolol, citronelol, geraniol, eugenol itp
|
|
#767 |
|
Konto usunięte
|
Wlasnie ktore serum?
Ja sobie chwale serum z owocem granatu. bardzo ladnie nawilza jak wlasnej roboty serum z HA. Myslalam, ze moze byc ciut gorzej, mimo ze Alterra tez zawiera HA, a tu taka niespodzianka. tylko zapach mi nie potrzebny, ale poki co krzywdy nie robi, to uzywam. edit. widze ze sie spoznilam z pytaniem. Orchidee mowisz wycofuja? Ja tesknie za seria rozana. Pamietam jak ok 10 lat temu poznalam Alterra to mieli swietny tonik rozany, bez alkoholu, super byl. jeszcze kupilam , tylko nie wiem co to bylo, czy to tez serum bylo czy jak. Mialo dozownik jak niektore kremy, ale mialo by czyms lekkim, a jednak kremowy produkt wylazil. ten mi sie juz tak nie podobal, troche mnie zaklejal, jak niektore tanie kremy naturalne. Mialam wrazenie foli na pysku. Tonik mi sie skonczyl i chcialam ponownie zakupic i zonk, roza zniknela, a pojawila sie w jej miejsce orchidea. ta pierwsza byla calkiem ok, choc zapach nie moj, pozniej sklad zmienili i juz mi sie przestal ten tonik podobac. POzniej znow stwrzyli rozana seria, ale tonik mial alkohol, wiec wywnioskowalam, ze z tym starym to on nic wspolnego nie ma poza roza i balam sie kupic. Wogole ja wtedy mialam taki okres, ze mi tanie kosmetyki naturalne robily kuku. Jak mi ta pierwsza seria rozana wycofali, to przesiadlam sie na alverde i pialam z zachwytu, az i tam sklady pozmieniali i sie zachwyt skonczyl. teraz podoba mi sie to serum z owocem granatu i tylko patrzec jak cos pomieszaja i przestanie byc takie fajne. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-01-10 o 15:49 |
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
To z granatem ma już chyba konsystencję białą, mam rację Na razie nie jest dostępne w Polsce---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas tego serum nie wycofuja... to o co kaman???
jest u nas to z orchidea normalne i jeszcze jakas wersja rozjasniajaca przeciwko przebarwieniom. a z granatem jest serum i olejek. ale jaka konsystencje to serum ma to juz nie wiem. i jeszcze jakies z serii hydro serum tez jest... sporo tego, no i niejedno kusi
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
A te rzeczy Alterry sa 100% bio?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#772 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- może nie 100% ale mają BDIH, więc brak szkodliwych substancji.
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
A co to BDiH?
To za 2tyg ide sie rozejrzec do rosmanna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
przyjedzie do mnie jeszcze z minejo living nature extra hydrating toning gel
ponoć jest super. niby to tonik, ale w formie żelu. zachwalany http://www.makemeupmandy.com/living-nature-giveaway/ i jeszcze dobrałam krem na noc, bo też ponoć super gęsty korah, jak będę jutro w rossmanie, to zajrzę dla ciebie za tym serum
|
#775 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Kochana zerknij tylko, jakie ma opakowanie czy szklane czy plastik i czy są jakieś znaczki, że wycofują. Ale nie kupuj dla mnie, bo wzięłam 2 sztuki, a mogę nie zdążyć więcej zużyć przed terminem ważności
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
A to serum nadaje sie dla 26latki? Bo naszlo mnie na uzywanie jakiegos serum
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#777 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Nie mogę zagwarantować, że się nada, to serum ma dużo negatywnych opinii, ale wszystkim, którym poleciłam, którzy mają problemy z wypryskami stosując zwykłe kremy to serum się spodobało. Dla mnie jest jak wybawienie i za tę cenę uważam ze warto spróbować, no chyba że masz dużą nadwrażliwość na alkohol w składach.
|
|
#778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty to pewnie piszesz to tej drugiej rozy. Ja bym chciala zeby ta pierwsza seria wrocila, a dokladniej tonik i jeszcze zel pod prysznic brzoskwiniowy. Wtedy byly te zele w tubkach i slabo sie pienily. ten byl bardzo gesty, wogole sie pienic nie chcial. ja go dodawalam do kapieli, taki glutek gesty wylazil z tubki i ja reka go rozprowadzalam w wodzie. Duzo nie trzeba bylo, a woda robila sie taka miekka i skora byla odzywiona i ten zapach. Nie umialam tego kremu uzywac jako zelu pod prysznic, ale jako dodatek do kapieli... cudny byl. Ba niemieckim forum plakalam z niemkami, ze nam go wycofali i za starym toniku rozanym tez wiekszosc z nas plakala. |
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://beautygeekuk.com/2012/03/livi...-gel-mask.html jeszcze chciałam dobrać mleczko, bo jest bardzo kremowe i gęste http://pinkpoppolkadot.blogspot.com/...cleansing.html ale już wykupili ![]() ![]() jednak mimo wszystko bardzo jestem zadowolona. obkupiłam się strasznie
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

dziękuję
, składowo wygląda na mój typ, ale obeszłam się smakiem, bo mam na razie 3 inne tego rodzaju myjadła.
ale glow byl lekki i taki w sumie ladny. no i dzien w pracy wytrzymalam. nie wiem, musze potestowac dluzej... mialam juz kilka flaszek wersji nieblyszczacej, czyli fluidu mineralnego, i ten rozswietlajacy duzo latwiej sie naklada, ale nie kryje tak jak mineralny... no, ale od czasu zrezygnowania kompletnie z produktow mlecznych mam calkiem ladna gebe
Dzieki Tobie mam okazje wiele super rzeczy