![]() |
#751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Coś tak podejrzewam
![]()
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
![]() My po wizycie u laryngologa. To co pediatra podejrzewała młody ma wiotkosc krtani . Mam go nie kłaść na płasko, nawilzac nosek i za mc do kontroli. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#754 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet mi nie pisz takich rzeczy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wtorek miałam tez kardiologa. Na szczęście jest wszystko tex ok. Jedynie mówiła ze ma ciut przyspieszone bicie serca 150 uderzeń a norma to do 140. W dodatki cos mu zostalo z zycia plodowego nie jest zamknięte w serduszku ale mowila ze powinno sie zamknac i to pewnie przez moje perypetie ciążowe jakie przeżyłam w szpitalu..Miał zrobione usg i ekg serca. Za 2 mce kontrola u kardiologa. Niby ok.. ale gdzieś mój niepokój i tak jest.. ![]() ![]() Biedny Mój mały misiu nachodzi się po tych lekarzach. Mam nadzieje ze nigdzie jakimś chorobskiem się nie zarazi :/ dlatego jak idę do lekarza to z teściowa zostaje z młodym na zewnątrz i jak lekarz wola to dopiero wchodzi. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
Bosh, myslałam że dziś zdechnę, mąż miał dziś na pozniej stawic sie w pracy, to ja co? Spakowałam młodego i szybko na spacer, co mi pomoże znieść i wniesć wózek. No i nie zdążyłam wrócić a maż dzwoni, ze dostał telefon i musi szybko wyjsc juz do pracy... No i zostałam sama z tym wózkiem i toną zakupów do wniesienia
![]() ![]() Btw: w H&M ruszyła dziś wyprzedaż i poprzeceniali kombinezony zimowe, warto zajrzeć ![]()
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze z serduszkiem ![]() ![]() A ja miałam kataklizm ekologiczny po połudnu. Gabi obesrała ochraniacz na materac, prześcieradło, pieluszke co miała pod głowę w łóżeczku, ciuchy po szyję aaaaaaaaa Nie wiedziałam jak się zabrać za Nią. Gdyby nie ładny bodziak to bym rozcięła i wyrzuciała w cholerę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#758 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to miałaś akcje z Gabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może to wina pampersów? ? No chyba ze nadrobila kupy które wcześniej miała zrobić ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Przez jedną cudowną chwilę, czujesz że żyjesz ... ![]() Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-12-10 o 15:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko ja jak jestem w Twoim mieście to z moim mężem, bo ja prawka nie mam, a busów nienawidzę ![]()
![]() |
![]() |
#760 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Kaloryfery?
![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojemu Trollikowi też wyszło dziś trochę bokiem ale jemu zawsze przy nóżkach wychodzi. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Stacjonarnie, nie na stronie ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to pewnie przez te duże pampersy taka akcja ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dodam tylko że na dziale damskim też było mnóstwooo przecen a babki cały czas jeszcze metkowały ciuchy ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Aha: Na stronie 5-10-15 też przeceny plus jeszcze dodatkowe -25% na wszystko co przecenione na hasło ZIMA15, a darmowa dostawa juz od 49zł, oczywiście skorzystałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczęła bym od stycznia ale będę jeszcze przez mc sama :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to mozemy tak szybko po CC cwiczyc?
![]() |
![]() |
#767 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jak moja mała ma zaropiałe jedno oczko tak trochę to mogę z nią na spacer wychodzić??? przemywam jej rumiankiem ale nie wiem czy jej nie zawieje tego oczka i nie będzie gorzej... acha i chcę jej uszka już przebić czy 2,5 miesiąca to nie za wcześnie??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Yyy. Dlaczego chcesz takiemu maluszkowi kolczyki robić?
![]() |
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
No właśnie, po co kłuć malucha, który tak na prawdę tylko leży? Jeszcze sobie krzywdę nimi zrobi
![]()
![]() |
#770 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No mam motywacje ale sily brak :P Cytat:
to cycochy tyle dodaja kg ![]() To chyba indywidualna sprawa , mowia ze 6msc po cc nie mozna ale jak sie tym zainteresować to przeciez nie kazde cwiczenia sa zle ![]() Nie mozna obciazac dna macicy , biegac i dzwigac ale wymachy nagami na posladki juz mozna, trzeba sobie wybrac indywidualne cwiczenia ![]() ![]() Cytat:
Dziecko male przecie to nie wygodne jest, nawet ja sciagam kolczyki bo w nocy nie raz mi sie wbija...
![]() |
![]() |
#771 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
po drugiej stronie szafy
|
Wiem że wiele matek robi kolczyki niemowlętom, tłumaczą to tym, że takie małe dziecko już potem jest przyzwyczajone "od zawsze" do kolczyków, ale ja tego nie mogłam nigdy zrozumieć. Po co? Nie lepiej zrobić kolczyki jak mała sama o to poprosi? Wtedy będzie już na tyle duża, żeby zrozumieć bolesność gojenia, niewygodę w nocy, wytłumaczysz jeśli się pojawi uczulenie i ucho spuchnie i zaropieje...itd itp.
A jeśli już KONIECZNIE upierasz się przy ubraniu dziecka w kolczyki, to odczekaj jeszcze kilka miesięcy, do półrocza chociaż, przecież na razie toto nie ma jeszcze kontroli nad własnymi łapkami, ruchy są nieskoordynowane, łatwo o nieszczęście.
![]() |
#773 | ||||
Zakorzenienie
|
Przydało się lenistwo mojego męza bo nie wyrzucił starej suszarki i mam drugą w zapasie trochę rozjechaną
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A miała pieluchę Pampers 2 więc to nie przez za duża pieluchę akcja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- oooo zapomniałam o kolczykach napisać. Ja bym Gabi teraz nie przebiła. Sama ściągam na noc kolczyki bo mnie wkurzają i takiemu maluchowi pewnie też będą przeszkadzały. Jak podrośnie to Jej przekłuje. Jak na razie to mnie przerastają szczepionki jak Ją kłują, ale to w dobrym celu a jeszcze dziecku dodawać cierpienia bo mnie się to będzie podobało to nie ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Oliath wpadłaś w szał porządków przed świątecznych?? Przepadła
![]() |
![]() |
#774 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny. Jestem mama 7tygodniowej coreczki i przyznam sie ze troche was podczytuje.
![]() Mam pytanko bo o tym jakos zadna z Was nie pisze(moze ja tylko mam taki problem) kiedy kladziecie swoje dzieciaczki na brzuch? Moja albo je albo spi i nie wiem kiedy mam to robic:/ ortopeda zarzucila mi ze za malo na brzuchu lezy.... bede wdzieczna za odp
![]() |
#775 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#776 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Moja ma coraz więcej coraz dłuższych okresów czuwania w ciągu dnia, po jedzeniu zalicza drzemkę, a potem się budzi i się nudzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy się kładę Gabi na brzuszku. Czasem uda Jej się zasnąć. Widze, ze Jej to pomaga na brzuszek bo gazy się przesuwają. Jak się męczy to często kupka pójdzie wiec warto. JAk zje to Ją odbiję, toche potrzymam pionowo i kładę na brzuszek. Najwięcej rano leży jak ma dobry humorek to sobie zagląda i ćwiczy podnoszenie główki. NAwet 3 godziny dziennie powinno dziecko leżeć na brzuszku. Jak się zmęczy to pomarudzi i dobiera się wtedy do cycania łapki ![]() ![]() Pasztetnik ja jak byłam u gina w jakoś 8 tygodniu po porodzie to już mówił, że mogę trochę brzuszki robić i delikatnie ćwiczyć ![]() Mi już nic nie zostało po porodzie z kg, ale jak pisałam mam do zrzucenia te hormonalne kg sprzed ciąży. Ostatnio się wkurzyłam bo był kilogram do przodu a jak dostałam okres to na następny dzięń było już minus 2 kg ![]() ![]() A ja dziś zapobiegłam następnej katastrofie ekologicznej bo jak usłyszałam kupkę to szybko z łóżeczka zbarałam i całe szczęscie. dOorobiła na przewijaku i wyszła kupka górą a miała tescowego pampersa. Tylko za luźno zapięłam. jakieś to małe chude w pasie i rzepy na siebie zachodzą nawet w pieluchach 2 ![]() A dzisiaj prawie cały dzień sama z Gabi, bo mąż na 18 jedzie na imprezę zakłądową i będzie pił. Już mnie trafia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko strasznie nie lubi leżenia na brzuszku. Nawet na mnie. Jak poleży 3 minuty to jest dobrze. Nic mu nie dolega.. kładę go tak 2h po jedzeniu. A wiem ze powinien leżeć
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#779 |
Przyczajenie
|
No wlasnie ja nie mam kiedy jej klasc bo jeszcze chyba w ten etap zabawy nie weszla a jak juz znajde chwile to nie chce:/ ehh i co tu robic a zaraz po jedzeniu to chyba nie wskazane bo ulewa mi
![]() |
#780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowa mamusie ![]() Mnie zostało około 8kg jeszcze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.