|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
A tu coś znalazłam
![]() http://www.wiadomosci24.pl/artykul/w...2007,2,15.html ![]()
![]() |
#752 |
Przyczajenie
|
Ja też z ciekawości czytałam dziś o tym leku, i też trafiłam na ten artykuł, ale niestety jego autor był bardzo nierzetelny i załatwił sprawę po łebkach w dodatku podpierając się fałszywymi danymi, ponieważ na pewno nikt z głównego inspektoratu farmaceutycznego nie wydałby oświadczenia lub opinii, że meridia jest w Polsce nielegalna lub też zakazana, a takie sformułowania padają w tym tekście.To samo z resztą dotyczy xenicalu. Także artykuł jest całkowicie nie do przyjęcia ponieważ wrzuca się w nim do jednego worka chińskie świństwa, leki dostępne w innych krajach a niedopuszczone do obrotu w Polsce i leki całkowicie legalne w Polsce.
Jeśli chodzi o chińskie lidy i meizitangi to sprawa jest jasna , bo są zakazane prawie wszędzie. Adipex i lindaxa są dopuszczone do obrotu w Czechach i bodajże Austrii, i tu może powstać dyskusja dlaczego tam dopuszczone a w Polsce czy innych krajach nie( na marginesie dodam, że wyczytałam że lindaxa jest podobno odpowiednikiem meridii wypuszczonym na czeski rynek, pod inną nazwą handlową, ale nie jestem tego pewna) No i kwestia meridii i xenicalu, które w Polsce są legalne, dopuszczone i na receptę. Ktoś, kto myli się tak strasznie i wprowadza fałszywe informacje do opinii publicznej nie ma prawa nazywać się dziennikarzem, redaktorem etc. Istnieje coś takiego jak kodeks etyki dziennikarskiej - niestety tylko nieliczni są w stanie sprostać jego wymaganiom w dążeniu po zapłatę za wierszówkę.
![]() |
#753 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
Jak sobie ją dzielisz? Przecież są to kapsułki
![]() A tak w ogóle to mam takie pytanie do wszystkich Pań, czy jest dostępny w aptekach jakiś tanszy odpowiednik Meridii?
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
Pani doktor poleciła mi polski odpowiednik Meridii -nazywa się ZELIXA(jest wytwarzana przez BIOFARM ).U nas meridia kosztuje około 100 złotych,a cena zelixy 10 mg w zależności od apteki 30-60 zł za 30 tabletek.na początek dostałam mniejszą dawkę,aby sprawdzic,jak zareaguje mój organizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja tez dodam swoje trzy grosze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak sobie teraz pomyślałam, że może jak jest sie otyłym to ten lek jakoś się rozchodzi po masie i tak tych skutków ubocznych nie ma za dużo, ale jak ktoś ma w miarę prawidłową wagę (tak jak koleżanka Platts) to może lek się kumuluje w zbyt małej ilości komórek i wtedy sa te skutki uboczne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
Tak wiem coś jest nie tak. Wiem że są dziewczyny z naprawdę dużą wagą i zdaje sobie z tego sprawę jak ciężko jest schudnąć po urodzeniu dziecka ważyłam prawie 80 kg. masakra bo jak zaszłam w ciąże to ważylam 56 żuciłam palenie i jakoś tyłam szkoda że nie miałam głowy i nie poszlam do jakiegoś specjalisty od żywienia a mój ginekolog nawet mnie nie ważył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Pletts a może Ty już nie masz z czego schudnąć ? Ciało po ciąży się zmienia, wiec nie możesz oczekiwać, że będziesz taka jak przed ciążą. Według mnie masz dobrą wagę, może odpuść tą Meridię, nie ma co sobie szkodzić, niech Twoje dzidzi ma jak najdłużej zdrową mamusię, która nie naraża swojego zdrowia i życia dla utraty kilku kilogramów
![]()
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szyi kulka?? O chol... ja też ją mam ![]() ja chodzę po lekarzach bo badania muszę zrobić... Oby to nic poważnego... ![]()
![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Tak,międzynarodowa nazwa to SIBUTRAMINI HYDROCHLORIDUM.Często powoduje wzrost ciśnienia,ale ja mam zazwyczaj bardzo niskie ciśnienie.Po pierwszej tabletce bolał mnie żołądek,ale już mi przeszło.Najbardziej przeszkadza mi uczucie suchości w ustach,ale rzeczywiście można zjeśc niewiele i nie czuje się głodu.Czasami serce szybciej mi bije,ale poza tym jest ok.Zelixa(meridia) jest lekiem dla ludzi,którzy muszą przede wszystkim ze względów zdrowotnych schudnąc.Dziewczyny wiele z was ma kilkanaście kg nadwagi,to naprawdę niewiele.Ja muszę schudnąc jak najwięcej,a naprawdę mam czego pozbyc się(50 kg).Serdecznie was pozdrawiam i życzę Wam wytrwałości w dążeniu do upragnionej wagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Ja ma do schudniecia 10kg... mocno przytyłam po "kuracji" lekami przeciwbólowymi ale bez nich nie dała bym sobie radyz z bólem towazyszacym zabiegom w gabinecie stomatologicznym, urode poprawiłam ale kilogramy zostały. i tak z 36/38 rozmiaru zatrzymałam sie na baaardzo pełnym 40... dla mnie masakra bo bolą mnie kolana, zle wyglądam i w nic się nie mieszcze. ciężko jest mi schudnąć te parę kg i dlatego juz trzeci dzień biorę odpowiednik meridii... o dziwo czuję sie świetnie, śpie normalnie, nie mam kołatań serca, spadku nastroju itd... mam tylko suchośc w ustach. Głodu nie czuję, poprawiła mi sie przemiana materii... stosuję dietę i zakładam że schudnę bo wszystko na to wskazuje. mam dośc głodzenia się stąd moja decyzja o rozpoczeciu kuracji takim specyfikiem. dla mnie to jest ostateczność. mam jedynie nadzieję że nadal będe sie dobrze czuć. trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
w tym wątku pisalam juz o tym leku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
A tak , faktycznie, cofnęłam sie i dotarłam
![]() ![]()
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
A ja jutro idę po wyniki z TSH (badań hormonalnych) i okaże się, czy przez M tarczyca mi się spie...
![]()
![]() |
#769 |
Przyczajenie
|
Wczoraj mięło 2 tygodnie odkąd stosuje meridie schudłam 5 kg i moja waga stanęła w miejscu, mam nadzieje że jeszcze spadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
ja biore jej opdowiednik... i stosuje dietę... po czterech dniach brania leku mam sporo luzniejsze spodnie i ogólnie czuje sie jak listek... lekka i niezapuchnieta. na wagę stane w piatek ale mysle ze 5 kg mniej to minimum. czuje sie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam u lekarza i zapytałam go wprost o zamiennik - jedyny jaki jest dopuszczony w Polsce to Zelixa i taki też mi zapisała. Po południu podejdę do apteki zrealizować receptę i napiszę Wam ile kosztowała
![]() ![]()
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Badania ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Dziuba, super, że Twoje badania wyszły ok
![]() A ja byłam w aptece wykupić receptę na Zelixę, a pani farmaceutka do mnie, że Meridia jest tańsza od Zelixy ![]()
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ![]() Co?? A myslalam,ze odpowiedniki sa tansze. Ale jajca :O
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dlatego się zdziwiłam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No racja mogłaś sprawdzić ![]()
![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#778 |
Przyczajenie
|
Cześć Wszystkim, nie uwierzycie ale wiernie śledziłam cały ten wątek - przeczytałam go od samogo poczatku do końca.
![]() mam 22lata, 176cm wzrostu i do niedawna ważyłam 90kg - w chwili obecnej 84,4. Jeszcze zostało mi około 15kg do zrzucenia i mam nadzieje ze z Wami mi sie uda ![]() Meridię biorę już drugi dzień... napewno dam znać jak mi idzie a jestem dobrej mysli. nie jadam ziemniaków, makaronu, ryż tylko ciemny i duuuuzo warzyw i troche mniej owoców. Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie ![]() iiiii najwarzniejsze - dwa razy w tyg. chodze na wodny aerobic od którego sie uzalezniłam, autentycznie nie moge sie go doczekać ![]() Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-04-23 o 16:43 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
super kitekat, moje gratulacje, pierwsze koty za płoty
![]() ![]()
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Tereskaa,za zelixę 10 zapłaciłam 26 złotych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.