IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 16:05   #751
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ja dzis leżę. ;p najpierw na balkonie na leżaku a teraz przenioslam się na kanapę. Mąż poszedł z psem na spacer a dalsze plany na dziś to film i ptasie mleczko
Takiej to dobrze
A ja się za to obzeram czeresniami. Zapłaciłam jak za zloto, ale musiałam przez was!!!!
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:08   #752
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Takiej to dobrze
A ja się za to obzeram czeresniami. Zapłaciłam jak za zloto, ale musiałam przez was!!!!
Ja mam borówki, truskawki i morele.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:11   #753
olutka
Zakorzenienie

Wracamy z warsztatów w szpitalu podobały mi się. Była ogromna ilość losowań nagród i dla mnie szczęście też dopisało -karta przedpłacona do Piotra i Pawła na 50 zł wraca z nami

A w Piotrze i Pawle dziś przed warsztatami, jak kupowałam nam jogurty, banany i drożdżówki, przepuściła mnie w kolejce pani na oko przed 80-tką!! Miała sporo zakupów, a mi akurat było duszno więc skorzystałam, choć było mi głupio bo pani w tym wieku najłatwiej też już na pewno nie jest...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:15   #754
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Czołem pogoda piękna wreszcie

U mnie zaczynają układanie paneli na poddaszu są szanse, że niedługo się przeniesiemy ze spaniem i zabawkami aż mi się buzia cieszy cała od rana

Kreskę mam w tej ciąży bardzo delikatną, pępek za to mocno brązowy ale brzuch mam cały w siatce żyłek i wyszło kilka małych rozstępów wokół pępka także z gołym nie paraduję
Ja nie mam rozstępów, ale też z gołym brzuchem nie paraduje. Jakoś tak dziwnie się czuję.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Arida pomawiam prośbę o dopisanie wizyty 07.06

Moją też możesz dopisać. 09.06 i 17.06

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
Czy jeśli kupiliście wózek 2w1 lub 3w1 i macie spacerówkę to zamierzacie korzystać z tej spacerówki czy od razu jak wyrosnie z gondoli/fotelika sprzedać wózek (póki nowszy) i kupić samą spacerówkę?

Ja zamierzam korzystać z tej spacerówki z kompletu. Mieszkam na wsi, gdzie są średnie drogi to duże koła i porządny stelarz się przyda.
Pewnie kupię też małą spacerowkę typu parasolka, żeby mieć na wyjazdy czy do auta.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja planuje korzystać z tej z zestawu z wózkiem

Viledy, płaski ultramat easy wring
Muszę zobaczyć ten Wasz mop.

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
No i jeśli będziecie korzystać z tej z zestawu to co zrobicie z wózkiem i fotelikiem? Raczej nikt nie kupi samej gondolki/fotelika...
Ta z zestawu będzie czekać na trzecie dziecko, albo na sprzedanie jak dziecko wyrośnie ze spacerówki.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:18   #755
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ja mam borówki, truskawki i morele.
Ja już zezarlam pół kilo, i chyba zaraz
zygne. Pazernosc...

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Wracamy z warsztatów w szpitalu podobały mi się. Była ogromna ilość losowań nagród i dla mnie szczęście też dopisało -karta przedpłacona do Piotra i Pawła na 50 zł wraca z nami

A w Piotrze i Pawle dziś przed warsztatami, jak kupowałam nam jogurty, banany i drożdżówki, przepuściła mnie w kolejce pani na oko przed 80-tką!! Miała sporo zakupów, a mi akurat było duszno więc skorzystałam, choć było mi głupio bo pani w tym wieku najłatwiej też już na pewno nie jest...
Ooo no brawo super losowanie
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:21   #756
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Kiedyś jak był nastolatkiem, może dzieckiem miał podobny napad, że zesztywnialy mu ręce, twarz sparaliżowana i spadł że schodów w kościele przez to. Ale oczywiście mama go nie wzięła do szpitala bo po co :/
To było podobne tylko powoli postępowało i twarz nie była sparaliżowana.
Oprócz tego ciężko mu się oddychalo dziś.

Wcześniej miewal takie napadowe bóle głowy po kilka sekund, czasem minut ale to miał tak od dawna...

Nie wiem co z nim zrobić.

Kamila odpisze Ci tak na szybko.

Mój Mąż jak stracił prace i tylko ja pracowałam (on siedział z małą w domu) to tez miał taki napad, że zdretwiała mu połowa twarzy głowa bolała strasznie słabo mu było i kołatanie serca miał. Ogólnie kiepsko z kontaktem. To Teściu wezwał karetke (bo młoda wpadła w panike) i zabrali go do szpitala, zrobili wszystkie badania i powiedzieli ze silny stres i dlatego, dostała jakies witaminy w kroplówce na miejscu. Oprócz tego poźniej był jeszcze u rodzinnego... To było jakieś 3 lata temu od tamtej pory sie nie wydarzyło.... Ale ja z pracy to w 5 minut dojechałam jeszcze sie zryczałam bo tak sie bałam...
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:26   #757
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Bavaria i ja pozdrawiamy z leżaka 😊 chwytam ostatnie tak spokojne chwile, kiedy nic nie zaprząta moich myśli. Przy okazji wietrze materac do łóżeczka. Jest tak ciepło i spokojnie, życzę sobie takiej pogody w lipcu i sierpniu żeby wylegiwać się z synkiem 😊

W P&P też spotkała mnie mila sytuacja. Miałam ten podręczny koszyk zakupów i ustawiałam sie na koniec kolejki i słyszę jak z kasy obok (tej na alkoholach) wola mnie kasjerka żebym pierwsza podeszła przed innymi 😊 skorzystałam z chęcią a po chwili nadchodzi mąż z zapasem piwa 😊 miny ludzi bezcenne 😋

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 16:36   #758
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Kamila odpisze Ci tak na szybko.

Mój Mąż jak stracił prace i tylko ja pracowałam (on siedział z małą w domu) to tez miał taki napad, że zdretwiała mu połowa twarzy głowa bolała strasznie słabo mu było i kołatanie serca miał. Ogólnie kiepsko z kontaktem. To Teściu wezwał karetke (bo młoda wpadła w panike) i zabrali go do szpitala, zrobili wszystkie badania i powiedzieli ze silny stres i dlatego, dostała jakies witaminy w kroplówce na miejscu. Oprócz tego poźniej był jeszcze u rodzinnego... To było jakieś 3 lata temu od tamtej pory sie nie wydarzyło.... Ale ja z pracy to w 5 minut dojechałam jeszcze sie zryczałam bo tak sie bałam...
Dzięki ;*
Może to wina stresu i złej diety...
Stary 2016-06-04, 16:55   #759
olutka
Zakorzenienie

Cwk, nieźle to musiało wyglądać

Szkoda, że ja nie mam Bavarii.
Ale i tak jak wieloryb siedzę na tarasie i czekam na kiełbasę z grilla
Stary 2016-06-04, 17:02   #760
marcylina
Wtajemniczenie

Cwk.. ja w PP zawsze ide na kase monopolowa, zawsze pusta bardzo milo z ich strony!
Ja dzis nad dwoma jeziorkami posiedzialam..troche plecki opalilam, a teraz leżę i robię nic troche mi oczy odlatuja, kto wie czy zaraz nie usne

Przewijak niestety uszkodzony, ciekawe co mi odpisza..

Edytowane przez marcylina
Czas edycji: 2016-06-04 o 17:03
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:02   #761
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Bavaria i ja pozdrawiamy z leżaka 😊 chwytam ostatnie tak spokojne chwile, kiedy nic nie zaprząta moich myśli. Przy okazji wietrze materac do łóżeczka. Jest tak ciepło i spokojnie, życzę sobie takiej pogody w lipcu i sierpniu żeby wylegiwać się z synkiem 😊

W P&P też spotkała mnie mila sytuacja. Miałam ten podręczny koszyk zakupów i ustawiałam sie na koniec kolejki i słyszę jak z kasy obok (tej na alkoholach) wola mnie kasjerka żebym pierwsza podeszła przed innymi 😊 skorzystałam z chęcią a po chwili nadchodzi mąż z zapasem piwa 😊 miny ludzi bezcenne 😋
Ja ostatnio sama w sklepie kupowałam mężowi piwo... Se ludzie myśleli co za patola ze mnie haha
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 17:05   #762
*misia*
Zakorzenienie

Katto super że wreszcie z mężem będziecie mogli nacieszyć się swoją obecnością.
Ananka oj nie lubię takich niejasności w sytuacjach i zapraszanie na ostatnia chwilę.
Kamila gratuluję nowego nabytku myślę że na takich sprzętach nie ma co oszczędzać.
Iza oj wyjątkowa masz teściowa bez dwóch zdań
Munia ja mam wózek 3w1 i mam mieszane uczucia co do spacerówki. Plan na chwilę obecna jest taki że zmienię ja na lżejsza mała spacerówke parasolke no ale może jeszcze tak mnie wózek zaskoczy że i ze spacerówki będę korzystać.
Zaliczyliśmy dwa pikniki a teraz chłopaki rozgrywają mecz a ja w cieniu na murawie leżę i pachne i jest bosko.
Ja ostatnio ograniczylam trochę kontakty z moja mama odcinam pępowinę bo dochodzę do wniosku że mieszkanie w bloku obok siebie prócz plusów ma też minusy i już ostatnio zaczęła męczyć mnie jej obecność i nadmierna troska.
Stary 2016-06-04, 17:07   #763
_Inka__
Zadomowienie

Olutka- dzięki za pomysł z tą obrożą dla kotka Chyba zakupię przed najbliższym dłuższym wyjazdem. I gratuluję bonu do Piotra i Pawła fuksiaro Widzialam tam ostatnio w promocji lody Haagen Dazs więc moja ekstra kasa już byłaby w zarażarce

Spacerówki z zestawu chciałabym używać jak najdłużej bo wydaje się być idealna na wiejskie drogi. Jeżeli się nie sprawdzi to wtedy zastanowimy się nad inną. Całego wózka raczej na pewno na razie nie będziemy sprzedawać tylko wrzucimy na strych i niech czeka na rodzeństwo

U mnie podobnie jak u C.w.K pełen relaks z Bavarią w plenerze Ładna pogoda i ostatnie tygodnie spokoju więc trzeba korzystać Muszę koniecznie jeszcze napaść rodziców ogródek bo dostałam cynk że są już poziomki
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:24   #764
olutka
Zakorzenienie

Poziomki... To jest pełnia szczęścia!!!

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Moje dopiero małe zielone...
Nie mogę się już doczekać aż dojrzeją!!
Stary 2016-06-04, 17:25   #765
Wesola_Ania
Zadomowienie

Ja zamierzam korzystać normalnie ze spacerówki w moim 3 w 1. planujemy jeszcze jedno dzieciątko, więc nie będę sprzedawać wózka, po wyrośnięciu z gondoli.

C_w_k, a to dziwne, że już po promocji na Pampers w Auchan, hm….chyba też w Tesco są w dobrej cenie

A my dziś pizza na obiad i stanęłam do kolejki do wc, jak zwykle w damskim trzeba czekać, aż tu miła niespodzianka zostałam przepuszczona jako pierwsza

Uff jak gorąco, ale dziś skręciliśmy wiatrak, a w lodówce zastyga serniczek bananowy
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:30   #766
kamila_509
Zakorzenienie

Będę dziś swinka. Chleb smażony <3

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

I chciałam się wyzalic!!! Nie było u mnie truskawek, malin ani czereśni!!!!
Moje życie straciło sens.
Stary 2016-06-04, 17:30   #767
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Przewijak niestety uszkodzony, ciekawe co mi odpisza..
A to z tej aukcji z której ja Ci dałam linka? Co z nim jest nie tak?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:36   #768
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
A to z tej aukcji z której ja Ci dałam linka? Co z nim jest nie tak?
Chyba tak..nie jestem pewna.. superdudek.pl ? Jakas wada fabryczna.. cos ostrego wystaje i dziura...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465058212346.jpg (22,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2016-06-04, 17:42   #769
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak..nie jestem pewna.. superdudek.pl ? Jakas wada fabryczna.. cos ostrego wystaje i dziura...

Właśnie próbuję się opanować, żeby nie zachowywać się jak laska od podkładu wczoraj bo znalazłam ogłoszenie stolika do przewijania, którego tak bardzo, bardzo, bardzo szukam a ogłoszeniodawca nie odebrała połączenia... Wysłałam sms i grzecznie czekam, choć najchętniej dzwoniłabym znowu
I mimo że przewijak jest w komplecie z rzeczami, których nie potrzebuję bo już je mam, skłonna jestem zapłacić za wszystko, byle mieć ten przewijak...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 17:48   #770
marcylina
Wtajemniczenie

Hahaha... pewnie laska grilluje )
A ta od podklady dzis znow pisala z innego konta.. "jestem za chwile. Biore za 10zl" w dupie..usuwam ogłoszenie i dam jakies kolezance w pracy za free )
Stary 2016-06-04, 17:49   #771
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Dzień dobry słonecznie. To mój ostatni dzień 8 miesiąca

Kamila- strasznie mi przykro, że mieliście z T takie przejścia, okazałaś się być super woman! Idźcie do tego neurologa, dziewczyny dobrze mówią. Swoją drogą, ciekawa jestem, czy tak Was potraktowali bo jesteście z Polski? Spotkaliście się z takim nastawieniem bajeroków wcześniej? Ja jak w Lipsku mieszkałam przez moment, to niestety nie traktowano mnie uprzejmie w urzędach i wszelkich instytucjach państwowych. Kiedyś na mnie babka nakrzyczała, że jestem w Niemczech, więc mam do niej po niemiecku, a nie angielsku mówić. No to powiedziałam i jeszcze się wykłóciłam o swoje, mimo że łamanym :P

Ja nie mam linii na brzuchu żadnej, pępek nadal wklęsły, myślę że już tak zostanie. Chociaż już taaaką malusią dziurkę mam, na maksa się naciągnął.

Kupiłam sobie wczoraj w Pepco 3 koszule do porodu. Każda za całe 20 zeta Nawet w hurtowni bielizny były droższe. Przypadkiem się zdarzyło, że idealnie pasuje kolorem do mojej bielizny szpitalnej i szlafroka. Do tego ma koronkę na dekoldzie i cygańską falbanę u dołu, cała w róże. Co za wyczucie stylu, co za gust! Jak prawdziwa barbie girl. Lazurowa, poznasz mnie w szpitalu po tym fatałaszku, hahaha :P
Hahaha Nutik jesteś the Best !!!!
Przypadkiem byłam dziś w pepco i chyba wiem o których mówisz
Z pewnością Cię poznam jak nie po różach to po skrupulatnym dopracowaniu - dopasowaniu szczegółu

Ja kupiłam sobie sukienkę w pepco. Niewiarygodnie wygodna. Moi domownicy nadali mi ksywę :banghead:
Brat/ mnich

Ja mam kreskę i otoczkę wokół pępka ale białe... zawsze muszę być inna ...

Munia ja mam spacerówkę od starszego synka. Gondolę kupiłam używaną w wersji 2w1 z fotelikiem. Planuje używać tego zestawu w miarę możliwości jak najkrócej.

Alloffkowa super że masz fajny mop
Widzę że we wtorek znowu wysyp wizyt. Mam i Ja
Stary 2016-06-04, 17:52   #772
Dreamer9o
Rozeznanie

Iza0808 kochana, nie szukaj zmartwień na siłę. Jak lekarze mówią, że jest ok to nie ma powodu do niepokoju
A z teściową nie zazdroszczę... Ty to jesteś opanowana kobieta
ooo to kattoo nam znika z forum na tydzień?! cieszcie się sobą chociaż przez ten tydzień!
MuniaMusia my mamy wózek 2w1 i liczę na to że spacerówka zda egzamin jak mała wyrośnie z gondoli. Oby nie było potrzeby kupowania nowej od razu... A gondola będzie czekała do następnego dziecka albo aż zechcę sprzedać całość.

Pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszkowych z tż'tami i poprosiłam dziś swoja siostrę żeby nam coś tam pyknęła i jestem strasznie zadowolona nasza mała sypialnia, my, godzinka z aparatem i są pamiątkowe zdjecia wrzuciłam co nie co do klubu

Aleeee mnie bolą plecy i żebra... już czuję taki ucisk na żebra że szok... nie wiem jak siedzieć, leżeć żeby mi było lepiej...
Stary 2016-06-04, 18:00   #773
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha... pewnie laska grilluje )
A ta od podklady dzis znow pisala z innego konta.. "jestem za chwile. Biore za 10zl" w dupie..usuwam ogłoszenie i dam jakies kolezance w pracy za free )

Masakra...
PRZEWIJAK za godzinę będzie MÓJ!!!! ))

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Iza0808 kochana, nie szukaj zmartwień na siłę. Jak lekarze mówią, że jest ok to nie ma powodu do niepokoju

A z teściową nie zazdroszczę... Ty to jesteś opanowana kobieta

ooo to kattoo nam znika z forum na tydzień?! cieszcie się sobą chociaż przez ten tydzień!

MuniaMusia my mamy wózek 2w1 i liczę na to że spacerówka zda egzamin jak mała wyrośnie z gondoli. Oby nie było potrzeby kupowania nowej od razu... A gondola będzie czekała do następnego dziecka albo aż zechcę sprzedać całość.

Pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszkowych z tż'tami i poprosiłam dziś swoja siostrę żeby nam coś tam pyknęła i jestem strasznie zadowolona nasza mała sypialnia, my, godzinka z aparatem i są pamiątkowe zdjecia wrzuciłam co nie co do klubu

Aleeee mnie bolą plecy i żebra... już czuję taki ucisk na żebra że szok... nie wiem jak siedzieć, leżeć żeby mi było lepiej...

Super, że udało się sesję rodzinnie odbyć
Stary 2016-06-04, 18:16   #774
marcylina
Wtajemniczenie

Super!! Tak bardzo go chcialas ze nie moglo byc inaczej )
Stary 2016-06-04, 18:16   #775
kamila_509
Zakorzenienie

Olutka dziecko szczęście super !!!
Stary 2016-06-04, 18:21   #776
olutka
Zakorzenienie

Naprawdę, tak przeżywałam to, że IKEA przestała
go w Polsce sprzedawać, że 3 razy dziennie sprawdzałam olx i jak się już pojawiał np 400 km ode mnie i dostawałam odpowiedź, że tylko odbiór osobisty, to mi się płakać chciało
A teraz mam powód do świętowania
Oby tylko naprawdę nie był zajechany...
Stary 2016-06-04, 18:25   #777
Dreamer9o
Rozeznanie

Olutka pokaż to cudo cóż to za przewijak?
Stary 2016-06-04, 18:30   #778
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Olutka pokaż to cudo cóż to za przewijak?

ImageUploadedByWizaz Forum1465061440.060305.jpg
Taki
Bardzo prosty, ale koniecznie go chciałam!!
Stary 2016-06-04, 18:33   #779
Dreamer9o
Rozeznanie

o fajny! na pewno będzie praktyczny przez te półeczki. Ja żałuję że nie mamy miejsca na taki... No ale nic, trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2016-06-04, 18:35   #780
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
o fajny! na pewno będzie praktyczny przez te półeczki. Ja żałuję że nie mamy miejsca na taki... No ale nic, trzeba sobie jakoś radzić

No właśnie na tych otwartych półeczkach mi zależało... I organizer materiałowy łatwo tu zawiesić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości