Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-28, 08:01   #751
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Alloffkowa to jeszcze Ja pomarudzę
Nutik prosiła żeby dopisać jej imię córeczki - Hania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spoko, najlepiej jak wszystko takie zmiany na priv będziecie pisać, wtedy jest pewność że wszystko odczytami, bo tu nie ogarniam wszystkich postów, wczoraj nawet przegapiłam że Dreamer rodzi 😠
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Dzięki

Wy na sam poród dużo bierzecie mi nie trzeba torby, bo tylko koszulę, klapki i wodę biorę
Omg, odważna jesteś!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:02   #752
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Spoko, najlepiej jak wszystko takie zmiany na priv będziecie pisać, wtedy jest pewność że wszystko odczytami, bo tu nie ogarniam wszystkich postów, wczoraj nawet przegapiłam że Dreamer rodzi 😠

Omg, odważna jesteś!
W sumie racja

Stary 2016-06-28, 08:05   #753
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Kamila kciuki

Przypomniała mi się akcja z wczorajszej wizyty. Mój mąż mówi że On nie wchodzi do gabinetu na zdjęcie pessara, a doktor na to; ja też nie 😂

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wesoła Ania, dobrze, że jesteście już w domu!!

Słaba noc za mną, mega niewyspana jestem, a za niecałe 10 min wyjeżdżam na ćwiczenia. Wstając prawie popłakałam się, że nie mogę dalej spać

I jeszcze miałam koszmar ;(

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

I mam samopoczucia jak przed okresem dzień trzeci...
Ja tez tak się czuje jak przed okresem

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:06   #754
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie dzieliłam tego na poród i po. Mam nadzieję, że szybko pójdzie
Mam wszystko w jednej torbie. Prócz rzeczy malucha.
Ja się na porodówce nie planuję rozsiadać szybko, sprawnie i koniec
Cytat:
Omg, odważna jesteś!
Poprzednio nawet tych klapek nie zdążyłam założyć ledwo koszulę zmieniłam i hop na łóżko porodowe
Stary 2016-06-28, 08:07   #755
kamila_509
Zakorzenienie

Też bym nie chciała się rozsiadac

Czekam na rozmowę z położna. Mam stracha bo z nerwów zapomniałam języka
Stary 2016-06-28, 08:08   #756
mimi000
Raczkowanie

Dzień dobry!!

Alloffkowa dziękuję za wpisanie na 1 str. Pomysł z linkami do opisów świetny!!

Dreamer!!!! Płaczę ze wzruszenia!! Bardzo!!! Gratuluję!!!
Dla mnie poród i posiadanie na zewnątrz swojego małego malca to czarna magia!! Bardzo budujące są Wasze pełne miłości opisy.

A jak się mają nasze mamuśki z podium? Nadal tak różowo?
Dreamer mnie natchnęła i dziś spakuję torbę.
mimi000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:12   #757
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Poprzednio nawet tych klapek nie zdążyłam założyć ledwo koszulę zmieniłam i hop na łóżko porodowe
Fajnie by było się nie rozsiadać... Ja jednak jestem realistką
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-28, 08:26   #758
*misia*
Zakorzenienie

Dzień dobry melduję się w dwupaku i mega marudna dziś. Za mną fatalna noc, nie dość że co 2 godziny wstaje siku to jeszcze przed weekendem popsuł się domofon i sam dzwoni w nocy. Dziś dzwonił dwa razy i każde takie dzwonienie to jest nasze równe zerwanie się na nogi i sprawdzanie co się dzieje. Właśnie próbuje się dodzwonić do sm i ich opieprzyć bo już w czwartek mieli serwis wysłać.
Dreamer piękny opis porodu i cudowne chwilę opisałaś.
Flower świetne że udało się z synkiem dogadać w kwestii imienia.
Alloffkowa dobra robota z, tymi linkami.
Olutka ja Cię naprawdę podziwiam bo dziś miałam jechać do labu i odpuściłam po ciężkiej nocy a Ty masz tyle samozaparcia by wstać i jechać na ćwiczenia.

Stary 2016-06-28, 08:29   #759
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dzień dobry melduję się w dwupaku i mega marudna dziś. Za mną fatalna noc, nie dość że co 2 godziny wstaje siku to jeszcze przed weekendem popsuł się domofon i sam dzwoni w nocy. Dziś dzwonił dwa razy i każde takie dzwonienie to jest nasze równe zerwanie się na nogi i sprawdzanie co się dzieje. Właśnie próbuje się dodzwonić do sm i ich opieprzyć bo już w czwartek mieli serwis wysłać.
Olutka ja Cię naprawdę podziwiam bo dziś miałam jechać do labu i odpuściłam po ciężkiej nocy a Ty masz tyle samozaparcia by wstać i jechać na ćwiczenia.

Omg, co to za domofon? 😕 ja bym zawału dostała jakby zadzwonił mi domofon w środku nocy :/
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-28, 08:30   #760
kattoo
Zakorzenienie

Leze pod ktg i pozniej wizyta od razu to nie bede dlugo czekac
Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Lipcoweczki kochane! Dziekujemy za kciuki w trakcie porodu! O 11:40 pisalam do tzta wiadomosc, ze juz sie nie moge doczekac naszej Zosi....wtedy odeszly mi wody na poczatku szok, ale poszlam do lazienki i saczyly sie dalej. Podbarwione lekko na rozowo bylam pewna ze zaczynamy rodzic zadzwonilam sciagnac tzta z pracy i poszlam pod prysznic. Chyba po 12 bylismy na IP. Kolejka spora, ale tylko ja po odejsciu wod. Lekarz mnie zbadal, oszacowal wage na 2,9kg i od razu po ktg zawiezli mnie na sale porodowa. Sala i warunki rewelacja. Prysznic, muzyczka, worek sako, pilka, drabinki, lina i przyjemnie 24stopnie. Zaczely sie skurcze ale delikatne. Pisalam Wam jak polozna stwierdzila 2cm rozwarcia. Poszlam z tz pod prysznic na 40min, okazalo sie po wyjsciu ze juz mamy 5cm. Tz zapytal o znieczulenie, ale zupelnie nie czulam takiej potrzeby. Bol byl znosny, w skurczu tz przypominal mi o oddychaniu co bardzo pomagalo. Po kazdym skurczu chcialo mi sie pic, wiec dawal mi wode. Przy rozwarciu na 8cm polozna powiedziala ze to ostatni moment na znieczulenie. Odmowilam bo to naprawde jest do zniesienia. Powdychalam troche gazu, ale uznalam ze to nic nie daje. Po 8cm przy kazdym skurczu bylam chyba coraz glosniejsza, ale to sie tak szybko dzialo...nagle na sali juz byly 2 polozne, pomagaly mi zmieniac pozycje zeby malej bylo latwiej wyjsc. Czulam ze musze przec, ale obydwie stawialy mnie do pionu. Tz moj bohater! Trzymal mi glowe przy parciu, wycieral pot z czola i mowil ze zaraz konczymy i jestesmy dzielne. Nie poradzilabym sobie bez niego... W kulminacyjnym momencie byly dwie polozne i dwoch lekarzy. Polozna musiala mnie naciac na 2cm zebym nie popekala. No i o 19:07 SN pojawil sie na swiecie moj cudowny cukiereczek, moja piekna Zosia... 3,260gram i 55 cm szczescia! Polozyli mi ja cieplutka na brzuchu a ja nie moglam uwierzyc ze juz po wszystkim... Tz lzy w oczach, ja ciagle powrarzalam ze moja coreczka jest juz z nami... Nie moglam uwierzyc ze juz jest, sliczna, malenka, taka spokojna... Nie plakala bardzo, pojekiwala sobie... Zlapala tz za palec i zaczela szukac piersi. W trakcie urodzilam lozysko, lekarz mnie szyl, polozne zmienily podklady i wszyscy zostawili nas w spokoju na cudowne wspolne 2h we troje. Cos niesamowitego... Tyle milosci w oczach tzta, ta cudna buzia naszej malenkiej coreczki, cieplo jej cialka to najpiekniejsze co mnie w zyciu spotkalo! Zycze Wam takich porodow. Wiadomo ze cos tam musi bolec, ale to co nas czeka na koniec wynagradza wszystko.
Piekny opis. Wzruszylam sie
Cytat:
Apropo tżtów to mój ostatnio kazał Wam napisać ze On nam zlot zorganizuje za rok w lipcu nad morzem 😂
Ja sie pisze!!!
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:33   #761
BlueSky14
Zadomowienie

Hellol, ale jestem przydzumiona. Spać mi sie chcę. Chyba zrobię sobie kawę, ale nie mam nic słodkiego Jak żyć? Chaplabym milke oreo.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Leze pod ktg i pozniej wizyta od razu to nie bede dlugo czekac

Piekny opis. Wzruszylam sie

Ja sie pisze!!!
Czekamy na wieści z wizyty

Stary 2016-06-28, 08:35   #762
Ananka
Zadomowienie

Mary- no widzisz, w tym naszym szpitalu to dbają o nas aż za bardzo. Fajnie wytłumaczyłaś córce sytuację, bardzo dobre podejście. W końcu bycie starszą siostrą to ogromna odpowiedzialność.
Wuncek- piękna waga u córeczki. Myślisz, że szybciej się uda urodzić?
kama_pas- ciekawość mnie zżera. W co babcia gra? W Mortal Kombat?
Aclerya- ja ostatnio chodziłam po centrum handlowych 5h dwa dni pod rząd, nic to nie dało
Allofkowa- gratki za udaną wizytę, a Oliwka ma bardzo ładną wagę. Szkoda tylko, że nie udało się namówić lekarza na szybrze zdjęcie pessara.
Wieka- współczuję choróbska.
Flowerbombka- masz bardzo mądrego synka. A brzuszek mam wrażenie, że trochę opadł, przynajmniej tak wygląda na zdjęciu.
mamaNiny- straszne masz te wahania ciśnienia, ale dobrze, że się już trochę unormowało.
Jeśli chodzi o torby to mam 3. Jedną dużą, drugą mniejszą na poród, obie napakowane na maksa. W ostatniej jest to, o czym zapomniałam, a nie wejdzie już do pozostałych dwóch.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:36   #763
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie by było się nie rozsiadać... Ja jednak jestem realistką
Dobre nastawienie to podstawa zresztą nie planuję jechać zbyt wcześnie, na piłce poskakać i wziąć prysznic chcę jeszcze w domu
Stary 2016-06-28, 08:37   #764
*misia*
Zakorzenienie

Alloffkowa domofon tak nowoczesny że styki mu w tej części pod klatka świrują. Już w zeszłym roku mieliśmy taka sama sytuację tyko wtedy wszystko wskazywało na podpitego sąsiada lub jeszcze opcje że ktoś sprawdza mieszkania przed kradzieżą bo to sezon urlopowy. Dziś w nocy tyko już chyba że zmęczenia nawet o duchu faceta który kiedyś w tym mieszkaniu mieszkał pomyślałam
Idę zaraz zapakować w końcu ta torbę i biorę się za okno może jak się ruzruszam to będzie mi lepiej.

Stary 2016-06-28, 08:42   #765
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie dzieliłam tego na poród i po. Mam nadzieję, że szybko pójdzie
Mam wszystko w jednej torbie. Prócz rzeczy malucha.

[/URL]
Dzięki za podkreślenie mojej prośby. Zawsze pisałam na priv do Aridy i pamiętam że tam jej coś nie działało, czy coś więc już tym razem napisałam na forum.

Ja też mam jedną torbę do naszego szpitala i jeszcze sporo w niej miejsca...moja lista wygląda tak:

Mama:
1. Dokumenty
• dowód osobisty (lub inny dokument ze zdjęciem i nr PESEL),
• karta ciąży,
• oryginalny wynik badania grupy krwi z czynnikiem Rh,
• karta chip ubezpieczenia NFZ,
• wyniki badań z całej ciąży
• wyniki Holtera
• plan porodu
2. Ubrania
• Koszule 3 do zdarcia, 2 na pobyt
• szlafrok
• Klapki
• Skarpety 5 par
• Staniki do karmienia
• Majtki zwykłe 3 pary
• Ubrania na wyjście
3. Kosmetyki
• Szampon
• Żel pod prysznic
• Biały jeleń
• Malowidła
• Mleczko nivea
• Krem do rąk
• Dezodorant
• Zapach
• Pasta do zębów
• Suchy szampon
• Pomadka do ust
4. Higiena
• Ręcznik jednorazowy
• Ręcznik normalny x2
• Majtki jednorazowe
• Podkłady porodowe
• Podkłady na łóżko
• Chusteczki higieniczne
• Papier toaletowy
• Toiletka
• Tantum Rosa
• Maszynki jednorazowe
• Lusterko
• Szczotka i grzebień
• Gumki do włosów
5. Jedzenie
• Kanapki
• Batoniki
• Woda 2 butelki
• Landrynki
• Gumy do żucia
6. Karmienie
• Wkładki laktacyjne
• Muszle
• Maść na sutki
• Butelki
7. Inne
• Książka
• Podręczna torebka
• Telefon
• Ładowarka
• Kubek, sztućce, talerzyk, ręcznik kuchenny
Hania:
• Pieluszki 1 opakowanie najmniejszych
• Chusteczki do pielęgnacji ciała
• Pieluszki tetrowe- 3 szt
• Ubranka na wyjście- skarpetki, body z kr. ręk, pajac,czapeczka, niedrapki
• Kocyk
• Otulacz, rożek
• smoczek

Muszę dopakować jeszcze naczynia, kosmetyki, jedzenie, książkę i tableta. A tak to mam większość. Dla dziecia rzeczy zajęły mało miejsca.

Czy wiecie może jak na iPadzie zrobić sobie internety? Dostałam ostatnio w prezencie i nie wiem. Kupić kartę sim czy coś? Bo w szpitalu nie ma wifi chyba.

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość

U nas w nocy centralnie pod naszym oknem włączył się alarm w samochodzie teściowej. Wyje, reflektory walą po oknach jak szalone, teściowa nie odbiera telefonu, mąż musiał do niej lecieć w środku nocy a ona się pyta "coś się stało?". Gdyby się coś działo to wiem, że do niej się w nocy nie dodzwonię, nie mam pytań jak można być tak nieodpowiedzialnym.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 08:45   #766
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
torba torbą.. a powiedzcie co trzeba urzędowo-pracowego zalatwic w ciagu pierwszych tygodni? moze istnieje jakas magiczna lista?

Z takich rzeczy co mi do głowy przychodzą to na pewno rejestracja dziecka w urzędzie miasta / gminy ze względu na miejsce urodzenia. Do tego rejestracja w przychodni i wniosek o macierzyński i ewentualnie rodzicielski do pracodawcy. Coś jeszcze Wam przychodzi do głowy?
Cytat:

A to była Twoja pierwsza ciąża? Czyli mówisz ze ryzykownym pomysłem jest wybranie szpitala godzinę oddalonego od domu?
Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Mary- no widzisz, w tym naszym szpitalu to dbają o nas aż za bardzo. Fajnie wytłumaczyłaś córce sytuację, bardzo dobre podejście. W końcu bycie starszą siostrą to ogromna odpowiedzialność.
Wuncek- piękna waga u córeczki. Myślisz, że szybciej się uda urodzić?
kama_pas- ciekawość mnie zżera. W co babcia gra? W Mortal Kombat?
Aclerya- ja ostatnio chodziłam po centrum handlowych 5h dwa dni pod rząd, nic to nie dało
Allofkowa- gratki za udaną wizytę, a Oliwka ma bardzo ładną wagę. Szkoda tylko, że nie udało się namówić lekarza na szybrze zdjęcie pessara.
Wieka- współczuję choróbska.
Flowerbombka- masz bardzo mądrego synka. A brzuszek mam wrażenie, że trochę opadł, przynajmniej tak wygląda na zdjęciu.
mamaNiny- straszne masz te wahania ciśnienia, ale dobrze, że się już trochę unormowało.
Jeśli chodzi o torby to mam 3. Jedną dużą, drugą mniejszą na poród, obie napakowane na maksa. W ostatniej jest to, o czym zapomniałam, a nie wejdzie już do pozostałych dwóch.
Mortal kombat nie rozwalił może jakieś the sims, to było wciągające :P
U mnie to nawet dobrze by było jeszcze poczekać z porodem... Żeby mała trochę podrosla, to raz. Dwa, żeby w domu remont był dalej posuniety, a trzy... Jestem z tych którzy dokładnie wiedzą kiedy zaciazyli wiec w TP błąd jest zminimalizowany. Ale kto to wie czego mała będzie chciała. A pomyśleć że jakiś czas temu chciałam urodzić jutro! Malz ma urodziny
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:50   #767
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Hellol, ale jestem przydzumiona. Spać mi sie chcę. Chyba zrobię sobie kawę, ale nie mam nic słodkiego Jak żyć? Chaplabym milke oreo.
Zrób sobie kisiel domowej roboty albo ubij śmietanę. Albo zrób ekspresowe babeczki, zapodaję przepis, fest dobre:

Składniki:
1. Część sucha:
-mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia:
- cukier wanilinowy- 1 opakowanie
- kubek cukru
- 1,5 kubka mąki pszennej

Wymieszać i przesiać do miski.

2. Część mokra:
- szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2 jajka

Dodać do suchej części, wymieszać i sru do formy na babeczki (takiej co ma 12 dołków) z papierowymi foremkami w środku. Ta ilość ciasta starcza na ok. 1,5 blachy. Do rozgrzanego piekarnika wsadzić, czas 20 min, temp= 190-200 st. C.

Ja czasem coś jeszcze do środka dodaję, np kawałki czekolady, dżem, owoce albo nutellę. Szybkie i mega pyszne.
Stary 2016-06-28, 08:50   #768
Wesola_Ania
Zadomowienie

Czy ja dobrze czytam,że planujecie zlot w przyszle wakacje? ☺Ja też chętnie przyjadę.cudnie byloby się poznać 😀

Arida.zoltaczke rozpoznaja przy bilirubinie 13,Kuba miał 12.8,i zdecydowali ze 2 doby lampa.po 12 godz naświetlania miał poziom 11 i CRP ładnie spadło.po kolejnych 10 godz lampy skóra bardzo ładnie zbladla więc pediatra już nie zlecił ponownie bad by go nie kluc i stresować.

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 08:54   #769
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
A to była Twoja pierwsza ciąża? Czyli mówisz ze ryzykownym pomysłem jest wybranie szpitala godzinę oddalonego od domu?
Pierwsza i pierwszy poród na porodówkę jak zajechałam to mnie nikt poważnie nie traktował powoli nie nerwowo, w końcu jak mnie położna zbadała i się okazało, że nie panikuję tylko naprawdę rodzę - bo było 8 cm rozwarcia - to ciężko zdziwieni, że pierwiastka ja bym nie wybrała szpitala godzinę oddalonego od domu, ale to nie jest moja pierwsza ciąża i wiem, że może pójść szybko
Stary 2016-06-28, 08:55   #770
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Zrób sobie kisiel domowej roboty albo ubij śmietanę. Albo zrób ekspresowe babeczki, zapodaję przepis, fest dobre:

Składniki:
1. Część sucha:
-mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia:
- cukier wanilinowy- 1 opakowanie
- kubek cukru
- 1,5 kubka mąki pszennej

Wymieszać i przesiać do miski.

2. Część mokra:
- szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2 jajka

Dodać do suchej części, wymieszać i sru do formy na babeczki (takiej co ma 12 dołków) z papierowymi foremkami w środku. Ta ilość ciasta starcza na ok. 1,5 blachy. Do rozgrzanego piekarnika wsadzić, czas 20 min, temp= 190-200 st. C.

Ja czasem coś jeszcze do środka dodaję, np kawałki czekolady, dżem, owoce albo nutellę. Szybkie i mega pyszne.
Kurde chyba zrobię przez Ciebie! Mam kakao, skocze do spiżarni sprawdzic czy mam dzem bo foremki papierowe sa

Stary 2016-06-28, 08:56   #771
Miqesi
Wtajemniczenie

Allofkowa, ale chyba nie pod namiotem?

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 09:00   #772
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Pierwsza i pierwszy poród na porodówkę jak zajechałam to mnie nikt poważnie nie traktował powoli nie nerwowo, w końcu jak mnie położna zbadała i się okazało, że nie panikuję tylko naprawdę rodzę - bo było 8 cm rozwarcia - to ciężko zdziwieni, że pierwiastka ja bym nie wybrała szpitala godzinę oddalonego od domu, ale to nie jest moja pierwsza ciąża i wiem, że może pójść szybko
Przepraszam ze tak męczę, czułas to? Czułas ze dosłownie moment i będzie koniec?
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 09:01   #773
aglo_mammy
Zadomowienie

Hej
Alloffkowa - haha musisz mi dać namiary na swojego doktorka 😂

Kattoo - czekamy na wieści z wizyty 😊

Idę jeść 😁
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 09:02   #774
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze czytam,że planujecie zlot w przyszle wakacje? ☺Ja też chętnie przyjadę.cudnie byloby się poznać 😀

Arida.zoltaczke rozpoznaja przy bilirubinie 13,Kuba miał 12.8,i zdecydowali ze 2 doby lampa.po 12 godz naświetlania miał poziom 11 i CRP ładnie spadło.po kolejnych 10 godz lampy skóra bardzo ładnie zbladla więc pediatra już nie zlecił ponownie bad by go nie kluc i stresować.

Ostatnio ktoś rzucił temat ☺
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Allofkowa, ale chyba nie pod namiotem?

Chyba nie... Chłop to alergik, nie wpadłby na taki pomysł 😂
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-28, 09:03   #775
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ha ha Ja też mam taki plan z córeczka i też nie będzie to łatwe ale dopiero za 4 lata około
My się zastanawiamy nad 3 dzieckiem. Jeśli się zdecydujemy to od razu po Lilce, bo później to będę za stara.
Jak nie teraz to już nigdy...
Cytat:
Apropo tżtów to mój ostatnio kazał Wam napisać ze On nam zlot zorganizuje za rok w lipcu nad morzem 😂
Super pomysł z tym złotem. Jak byłam w ciąży z Zu to też pisałam na forum. Oczywiście po porodzie sporo mamus ucichlo, ale część zostało. Miałyśmy zlot na roczek maluchów w Krakowie. Super było. Do dziś tworzymy grupę na FB, a to już prawie 9 lat od kiedy forum powstało.

Cytat:
Kamila kciuki

Przypomniała mi się akcja z wczorajszej wizyty. Mój mąż mówi że On nie wchodzi do gabinetu na zdjęcie pessara, a doktor na to; ja też nie 😂
Super

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
kama_pas- ciekawość mnie zżera. W co babcia gra? W Mortal Kombat?.
Ona gra w gierki on line. Takie typu Wiejskie życie. Sporo tego ma, ale nie pamiętam tytułów. Do tego wiem, że gra w Diablo stare i nie wiem co Jeszcze.

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 09:05   #776
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio ktoś rzucił temat ☺

Chyba nie... Chłop to alergik, nie wpadłby na taki pomysł 😂
No wiesz rozne sa zboczenia niektorzy lubia, jak ich mrowki gryza po tylku

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 09:06   #777
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ze tak męczę, czułas to? Czułas ze dosłownie moment i będzie koniec?
Nie pod koniec myślałam, że nie dam rady i powoli zaczynałam tracić siły, dlatego wezwali lekarza i trochę mi pomógł, nacisnął brzuch i młoda wyskoczyła ale jak jechałam do szpitala i miałam skurcze co 3-4 minuty to wydawało mi się, że to nie może przecież długo tak boleć tylko u mnie postęp porodu był ekspresowy, a nastawiona byłam na długą akcję i dlatego nie spieszyłam się za bardzo na porodówkę
Stary 2016-06-28, 09:11   #778
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Kurde chyba zrobię przez Ciebie! Mam kakao, skocze do spiżarni sprawdzic czy mam dzem bo foremki papierowe sa
[/URL]
Sasasa smacznego

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Nie pod koniec myślałam, że nie dam rady i powoli zaczynałam tracić siły, dlatego wezwali lekarza i trochę mi pomógł, nacisnął brzuch i młoda wyskoczyła ale jak jechałam do szpitala i miałam skurcze co 3-4 minuty to wydawało mi się, że to nie może przecież długo tak boleć tylko u mnie postęp porodu był ekspresowy, a nastawiona byłam na długą akcję i dlatego nie spieszyłam się za bardzo na porodówkę
To rzeczywiście na ostatnią chwilkę...ale za to nie nacierpiałaś się długo. Z drugiej strony- ile znacie przypadków, że ktoś nie zdążył? Bo ja ani jednego!
Stary 2016-06-28, 09:12   #779
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

ja od 6:09 na nogach, bo mi za oknem jakiś mały psiak dziamgotek ujadał. Jestem psiara 100% i normalnie to wszystkie pyszczki psie wygłaskałabym, tak tego dzisiejszego porannego sierściucha ZAKNEBLOWAŁABYM

Jeszcze tutaj gratulacje dla naszej Dreamer)) super wymarzony poród!!! Dużo zdrowia dla mamy i córeczki i brawa dla TŻ, że się tak sprawdził

Marcylina, co za sen mam nadzieje, że jak przyjdzie pora, to powiadomienia będą;D

na razie nie zapowiada się na nic przedterminowego

Jeśli chodzi o torby szpitalne, to u nas po cygańsku wyszło.
- torba dla mnie [wszelkie rzeczy na wycieki z ciała, ciuchy, ręcznik, kapcie, całość potrzebna mi w szpitalu]
- mała torba z rzeczami Jasia na po porodzie [rożek, ciuszki, pieluchy, krem]
- do bagażnika naszykowana torba IKEA z zapasami wszystkich tych na wycieki [maczugi, podklady, pieluchy], mąż będzie donosił, oraz z rogalem do karmienia

i tu się wydało, że wyłamałam się z grona toreb z Biedry, na rzecz torby z IKEA. Jednocześnie mam nadzieję, że nie spowoduje to wykluczenia mnie z Waszego grona.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 09:13   #780
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Z takich rzeczy co mi do głowy przychodzą to na pewno rejestracja dziecka w urzędzie miasta / gminy ze względu na miejsce urodzenia. Do tego rejestracja w przychodni i wniosek o macierzyński i ewentualnie rodzicielski do pracodawcy. Coś jeszcze Wam przychodzi do głowy?

Mortal kombat nie rozwalił może jakieś the sims, to było wciągająceU mnie to nawet dobrze by było jeszcze poczekać z porodem... Żeby mała trochę podrosla, to raz. Dwa, żeby w domu remont był dalej posuniety, a trzy... Jestem z tych którzy dokładnie wiedzą kiedy zaciazyli wiec w TP błąd jest zminimalizowany. Ale kto to wie czego mała będzie chciała. A pomyśleć że jakiś czas temu chciałam urodzić jutro! Malz ma urodziny
jakies ubezpieczenie itd.. nic będę musiala poczytać i spisać zeby potem nie tracic na to czasu..

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości