|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poprzednio nawet tych klapek nie zdążyłam założyć ![]() ![]()
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Też bym nie chciała się rozsiadac
![]() Czekam na rozmowę z położna. Mam stracha bo z nerwów zapomniałam języka ![]()
#756 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Alloffkowa dziękuję za wpisanie na 1 str. Pomysł z linkami do opisów świetny!! Dreamer!!!! Płaczę ze wzruszenia!! Bardzo!!! Gratuluję!!! Dla mnie poród i posiadanie na zewnątrz swojego małego malca to czarna magia!! Bardzo budujące są Wasze pełne miłości opisy. A jak się mają nasze mamuśki z podium? Nadal tak różowo? Dreamer mnie natchnęła i dziś spakuję torbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry melduję się w dwupaku i mega marudna dziś. Za mną fatalna noc, nie dość że co 2 godziny wstaje siku to jeszcze przed weekendem popsuł się domofon i sam dzwoni w nocy. Dziś dzwonił dwa razy i każde takie dzwonienie to jest nasze równe zerwanie się na nogi i sprawdzanie co się dzieje. Właśnie próbuje się dodzwonić do sm i ich opieprzyć bo już w czwartek mieli serwis wysłać.
Dreamer piękny opis porodu i cudowne chwilę opisałaś. Flower świetne że udało się z synkiem dogadać w kwestii imienia. Alloffkowa dobra robota z, tymi linkami. Olutka ja Cię naprawdę podziwiam bo dziś miałam jechać do labu i odpuściłam po ciężkiej nocy a Ty masz tyle samozaparcia by wstać i jechać na ćwiczenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Leze pod ktg i pozniej wizyta od razu to nie bede dlugo czekac
![]() Cytat:
![]() Ja sie pisze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Hellol, ale jestem przydzumiona. Spać mi sie chcę. Chyba zrobię sobie kawę, ale nie mam nic słodkiego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
Mary- no widzisz, w tym naszym szpitalu to dbają o nas aż za bardzo. Fajnie wytłumaczyłaś córce sytuację, bardzo dobre podejście. W końcu bycie starszą siostrą to ogromna odpowiedzialność.
Wuncek- piękna waga u córeczki. Myślisz, że szybciej się uda urodzić? kama_pas- ciekawość mnie zżera. W co babcia gra? W Mortal Kombat? Aclerya- ja ostatnio chodziłam po centrum handlowych 5h dwa dni pod rząd, nic to nie dało Allofkowa- gratki za udaną wizytę, a Oliwka ma bardzo ładną wagę. Szkoda tylko, że nie udało się namówić lekarza na szybrze zdjęcie pessara. Wieka- współczuję choróbska. Flowerbombka- masz bardzo mądrego synka. A brzuszek mam wrażenie, że trochę opadł, przynajmniej tak wygląda na zdjęciu. mamaNiny- straszne masz te wahania ciśnienia, ale dobrze, że się już trochę unormowało. Jeśli chodzi o torby to mam 3. Jedną dużą, drugą mniejszą na poród, obie napakowane na maksa. W ostatniej jest to, o czym zapomniałam, a nie wejdzie już do pozostałych dwóch. |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Dobre nastawienie to podstawa
![]() ![]()
#764 |
Zakorzenienie
|
Alloffkowa domofon tak nowoczesny że styki mu w tej części pod klatka świrują. Już w zeszłym roku mieliśmy taka sama sytuację tyko wtedy wszystko wskazywało na podpitego sąsiada lub jeszcze opcje że ktoś sprawdza mieszkania przed kradzieżą bo to sezon urlopowy. Dziś w nocy tyko już chyba że zmęczenia nawet o duchu faceta który kiedyś w tym mieszkaniu mieszkał pomyślałam
![]() Idę zaraz zapakować w końcu ta torbę i biorę się za okno może jak się ruzruszam to będzie mi lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#765 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam jedną torbę do naszego szpitala i jeszcze sporo w niej miejsca...moja lista wygląda tak: Mama: 1. Dokumenty • dowód osobisty (lub inny dokument ze zdjęciem i nr PESEL), • karta ciąży, • oryginalny wynik badania grupy krwi z czynnikiem Rh, • karta chip ubezpieczenia NFZ, • wyniki badań z całej ciąży • wyniki Holtera • plan porodu 2. Ubrania • Koszule 3 do zdarcia, 2 na pobyt • szlafrok • Klapki • Skarpety 5 par • Staniki do karmienia • Majtki zwykłe 3 pary • Ubrania na wyjście 3. Kosmetyki • Szampon • Żel pod prysznic • Biały jeleń • Malowidła • Mleczko nivea • Krem do rąk • Dezodorant • Zapach • Pasta do zębów • Suchy szampon • Pomadka do ust 4. Higiena • Ręcznik jednorazowy • Ręcznik normalny x2 • Majtki jednorazowe • Podkłady porodowe • Podkłady na łóżko • Chusteczki higieniczne • Papier toaletowy • Toiletka • Tantum Rosa • Maszynki jednorazowe • Lusterko • Szczotka i grzebień • Gumki do włosów 5. Jedzenie • Kanapki • Batoniki • Woda 2 butelki • Landrynki • Gumy do żucia 6. Karmienie • Wkładki laktacyjne • Muszle • Maść na sutki • Butelki 7. Inne • Książka • Podręczna torebka • Telefon • Ładowarka • Kubek, sztućce, talerzyk, ręcznik kuchenny Hania: • Pieluszki 1 opakowanie najmniejszych • Chusteczki do pielęgnacji ciała • Pieluszki tetrowe- 3 szt • Ubranka na wyjście- skarpetki, body z kr. ręk, pajac,czapeczka, niedrapki • Kocyk • Otulacz, rożek • smoczek Muszę dopakować jeszcze naczynia, kosmetyki, jedzenie, książkę i tableta. A tak to mam większość. Dla dziecia rzeczy zajęły mało miejsca. Czy wiecie może jak na iPadzie zrobić sobie internety? Dostałam ostatnio w prezencie i nie wiem. Kupić kartę sim czy coś? Bo w szpitalu nie ma wifi chyba. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to nawet dobrze by było jeszcze poczekać z porodem... Żeby mała trochę podrosla, to raz. Dwa, żeby w domu remont był dalej posuniety, a trzy... Jestem z tych którzy dokładnie wiedzą kiedy zaciazyli wiec w TP błąd jest zminimalizowany. Ale kto to wie czego mała będzie chciała. A pomyśleć że jakiś czas temu chciałam urodzić jutro! Malz ma urodziny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Składniki: 1. Część sucha: -mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia: - cukier wanilinowy- 1 opakowanie - kubek cukru - 1,5 kubka mąki pszennej Wymieszać i przesiać do miski. 2. Część mokra: - szklanka mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka Dodać do suchej części, wymieszać i sru do formy na babeczki (takiej co ma 12 dołków) z papierowymi foremkami w środku. Ta ilość ciasta starcza na ok. 1,5 blachy. Do rozgrzanego piekarnika wsadzić, czas 20 min, temp= 190-200 st. C. Ja czasem coś jeszcze do środka dodaję, np kawałki czekolady, dżem, owoce albo nutellę. Szybkie i mega pyszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
Czy ja dobrze czytam,że planujecie zlot w przyszle wakacje? ☺Ja też chętnie przyjadę.cudnie byloby się poznać 😀
Arida.zoltaczke rozpoznaja przy bilirubinie 13,Kuba miał 12.8,i zdecydowali ze 2 doby lampa.po 12 godz naświetlania miał poziom 11 i CRP ładnie spadło.po kolejnych 10 godz lampy skóra bardzo ładnie zbladla więc pediatra już nie zlecił ponownie bad by go nie kluc i stresować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
Allofkowa, ale chyba nie pod namiotem?
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
#772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Hej
Alloffkowa - haha musisz mi dać namiary na swojego doktorka 😂 Kattoo - czekamy na wieści z wizyty 😊 Idę jeść 😁 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie... Chłop to alergik, nie wpadłby na taki pomysł 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak nie teraz to już nigdy... Cytat:
Cytat:
![]() Ona gra w gierki on line. Takie typu Wiejskie życie. Sporo tego ma, ale nie pamiętam tytułów. Do tego wiem, że gra w Diablo stare i nie wiem co Jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#778 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ja od 6:09 na nogach, bo mi za oknem jakiś mały psiak dziamgotek ujadał. Jestem psiara 100% i normalnie to wszystkie pyszczki psie wygłaskałabym, tak tego dzisiejszego porannego sierściucha ZAKNEBLOWAŁABYM ![]() Jeszcze tutaj gratulacje dla naszej Dreamer ![]() ![]() ![]() Marcylina, co za sen ![]() na razie nie zapowiada się na nic przedterminowego ![]() Jeśli chodzi o torby szpitalne, to u nas po cygańsku wyszło. - torba dla mnie [wszelkie rzeczy na wycieki z ciała, ciuchy, ręcznik, kapcie, całość potrzebna mi w szpitalu] - mała torba z rzeczami Jasia na po porodzie [rożek, ciuszki, pieluchy, krem] - do bagażnika naszykowana torba IKEA z zapasami wszystkich tych na wycieki ![]() i tu się wydało, że wyłamałam się z grona toreb z Biedry, na rzecz torby z IKEA. Jednocześnie mam nadzieję, że nie spowoduje to wykluczenia mnie z Waszego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.