|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Chciałabym poskarżyć się na sklep www.swiatkoralikow2.pl
Zamówienie złożyłam w niedzielę i w tym sklepie, i w innym. Koraliki z tego drugiego sklepu dotarły do mnie wczoraj, podczas gdy w "świecie koralików" wszystko trwa dwa razy dłużej, dopiero dzisiaj dostałam maila, że moje zamówienie zostało wysłane, zatem dojdzie na poniedziałek/wtorek. Podczas poprzedniego zamówienia też cała operacja trwała bardzo długo, ale myślałam, że jest to incydent, teraz jednak muszę stwierdzić, że Pani Barbara po prostu jest opieszała.
|
|
|
|
#752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oki, Pani Barbara juz odpisała że widocznie się pomylili i zamiast kompletami to policzyli sztukami i że już wysłali brakujące sztuki. Uff... Ulżyło mi.
Wsumie bardzo sympatycznie to załatwili i bez żadnych problemów, Więc mogę ten sklep polecić.
|
|
#753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2711566]Chciałabym poskarżyć się na sklep www.swiatkoralikow2.pl
Zamówienie złożyłam w niedzielę i w tym sklepie, i w innym. Koraliki z tego drugiego sklepu dotarły do mnie wczoraj, podczas gdy w "świecie koralików" wszystko trwa dwa razy dłużej, dopiero dzisiaj dostałam maila, że moje zamówienie zostało wysłane, zatem dojdzie na poniedziałek/wtorek. Podczas poprzedniego zamówienia też cała operacja trwała bardzo długo, ale myślałam, że jest to incydent, teraz jednak muszę stwierdzić, że Pani Barbara po prostu jest opieszała. [/QUOTE]Kurde,a umni jeśli chodzi o szybkość wysyłki to poszło bardzo szybko. Pieniądze wpłaciłam na poczcie w piątek, więc pewnie dostali je we wtorek, a w środę napisali że wysyłają a dzisiaj już dostałam (dzisiaj czwartek tak dla przypomnienia ). Tylko ten malutki incydent z klipsami, ale już wszystko wyjaśnione i załatwione pozytywnie.A jeśli Twoje zamówienie zostało wysłane do 16-stej to powinnaś już jutro dostać. Bo dzisiaj z panem z poczty rozmawiałam i powiedział że te do 16-stej wysyłane muszą dojść na drugi dzień.
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
A mi Świat Koralików 2 i ArtFan idą migiem.
Anecia - z tymi priorytetami jest m/w tak: wysłane do 15 na terenie Polski, do 16 na terenie województwa i 17 na terenie powiatu, dochodzą na następny dzień. Reszta na kolejny. Srebrna - "přesto upřednostníte finančně výhodnější balení ve 20 gramových sáčcích pak" - to może oznaczać, że ampułki są jednak 20-gramowe? Czeskiego nie umiem, choć bardzo, ale to bardzo chciałabym mieć o nim szersze pojęcie.
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do 15 we wszystch pocztach do 16 na pocztach w miastach powiatowych do 17 na pocztach w miastach wojewódzkich ![]() Wczoraj czytałam regulamin wysyłania listów poleconych
|
|
|
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ach te zasady Poczty Polskiej.
![]() Aniielica, bo moje miasto powiatowe jest więc pewnie dlatego listonosz mówił że do 16-stej. ![]() A tak wogóle to w innym wątku poleciłaś mi klipsy bostarbb i faktycznie są super.
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
A które kupowałaś? Te małe, czy duże?
|
|
|
|
#758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Te małe. Ja klipsów nie noszę, ale założyłam sobie na uszy i fajnie wyglądają. Dobrze trzymają i nie ściskają za mocno. A to najważniejsze. No i są niedrogie.
Szkoda tylko że nie mają oczek. Ale wolę takie bez oczek które są super niż z oczkiem do przywieszenia ozdoby, gdzie jeden będzie za ciasny a drugi będzie spadał z ucha.
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
To te same, co ja. Też przymierzałam na sobie i sądzę to samo.
|
|
|
|
#760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To dobrze że sądzisz tak samo.
Bo tak chodziłam z tymi klipsami i się zastanawiałam czy tak powinno być.
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja klipsy i tak zawsze dopasowuję i sprawdzam na swoim uchu
Ale bardzo sie cieszę, ze mogłam Ci pomóc
|
|
|
|
#762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak lepsze finansowo (są) pakowane w torebki 20 gramowe. Ergo, ampulki maja mniejsza objetosc i w cenie tego produktu placisz wlasnie za ampulki. Bardziej oplacaja sie torebeczki. A, znalazlam jeszcze taka strone: http://nck-router.nck.krakow.pl/~maciek/koraliki/ Wyglada na to, ze wlasciciel sprzedaje je tez na Allegro. |
|
|
|
|
#764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam radochę.
Już dzisiaj dostałam brakujące klipsy ze świata koralików 2. Bardzo szybko zareagowali i dosłali bez żadnych problemów. Super to załatwili. Dostałam też dziś przesyłki z qnsztu, artfanu i allegro więc szaleję na maxa. Aż mi się ręce trzęsły jak mi to listonosz przyniósł. ![]() Z artfanu dostałam takie malutkie zielone koraliczki gratis. Zawsze się do czegoś wykorzysta. ![]() I w paczkach niczego nie brakuje więc mi strasznie ulżyło.
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam zamówienie w Świat Koralików 2, przelew poszedł w piątek po południu, paczka była u mnie już w poniedziałek!!! Musieli wysłać w sobotę. Jestem pełna podziwu, bo zdawało mi się, że w soboty nie pracują
![]() Jestem zadowolona z szybkości przesyłki i koralików. |
|
|
|
#766 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety też ponarzekam na swiatkoralikow.pl
Niestety nie dowiem sie bo nie odpisały ale zamówienie doszło choć baardzo późno, a dziś mi się to przypomniało bo dostałam od nich mail o zmianie statusu zamówienia "DOSTARCZONE" Na marginesie kilka kropli do wyrzucenia bo bez dziurek albo pęknięte, no i żadnego gratisa. Oj nieładnie |
|
|
|
#768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś z Was zamawiał może unakit w qnszcie? Bo trochę się boję bo podobno kiepskiej jakości kamienie mają?
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamawiam kamienie w qnszcie i narazie jestem zadowolona. Raz zamówiłam w Mkart i to było dość duże zamówienie i byłam wściekła bo nawciskali mi pełno śmieci a nie kamieni! nieregularne małe były niemal przeźroczyste i się kruszyły a te duże o różnych symetrycznych kształtach miały takie ubytki, że nie nadawały się do niczego. Z całego zamówienia tylko para dużych różowych kwarców nadawała się na biżu. A zamówienie z qnsztu było bez zarzutu
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie - czy jest jeszcze oprócz qnsztu sklep gdzie można kupić drut posrebrzany?? Bo nie wiem czemu qnszt mi w ogóle nie podchodzi... Nie ma nic co mi sie podoba/co mi potrzeba... :/
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
ja zamawiałam kule unakitu i nie mam zastrzeżeń! zresztą do kul jaspisu dalmatyńskiego także...
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.swiatkoralikow2.pl/korali...sort=1a&page=2 La-ra i RudaAB - dziękuję. Poprostu gdzieś dziewczyna pisała że niektóre kamienie w qnszcie są jakby drugiego gatunku i trochę się bałam tam zamówić. Inne rzeczy już zamawiałam i było ok.
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam fimo monety na qnszcie: http://www.qnszt.pl/catalog/244/3379...ie_10_mm_.html owszem w opieie jest, ze mogą się różnic, ale 4 szt. były jak na 1 zdjęciu, a 4 jak na drugim
jak dla mnie to zupełnie inne "monety"
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, bo brak mi już cierpliwości.
Szukam takich kul jak te http://www.dadaleria.pl/index.php?pa...pshop&Itemid=1 (tylko tu jest 1 a ja potrzebuję 4) kiedyś miał je jeszcze chomik48 na allegro ale oczywiście też zabrakło jak na złość help me please :-( |
|
|
|
#776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
a nie mowilam ze kupowanie gotowcow z fimo jest bez sensu?
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Czarne-10mm dosyc krzywe i zielone-10mm troche lepsze ale przy dziurkach wygryzione
. Jednak za taka cene, czego oczekiwac , jesli masz w zamiarze bransoletke to mysle ze sie nadaja , a do kolczykow zawsze jakies dwa rodzynki sie znajdą
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Zamówienie złożyłam w niedzielę i w tym sklepie, i w innym. Koraliki z tego drugiego sklepu dotarły do mnie wczoraj, podczas gdy w "świecie koralików" wszystko trwa dwa razy dłużej, dopiero dzisiaj dostałam maila, że moje zamówienie zostało wysłane, zatem dojdzie na poniedziałek/wtorek. Podczas poprzedniego zamówienia też cała operacja trwała bardzo długo, ale myślałam, że jest to incydent, teraz jednak muszę stwierdzić, że Pani Barbara po prostu jest opieszała.

Wsumie bardzo sympatycznie to załatwili i bez żadnych problemów, Więc mogę ten sklep polecić.

jestem również

Niestety nie dowiem sie bo nie odpisały ale zamówienie doszło choć baardzo późno, a dziś mi się to przypomniało bo dostałam od nich mail o zmianie statusu zamówienia "DOSTARCZONE"