Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-07, 05:22   #751
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Hej!
Ale sie usmialam na tym wczorajszym filmie
Najlepsze bylo ,,posikalam sie " I ,,musze kichnac"
W rewelacyjny sposob pokazali jak roznie kobiety przechodza ciaze. Naprawde super film, juz dawno tak sie nie usmialam. Zastanawia mnie tylko jedno-czemu w opisie ten film byl jako ,,dramat"?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:45   #752
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Dzień dobry!
Mnie w ciagu dnia nic (jeszcze) nie boli, ale od paru dni budzę się w nocy przez skurcz łydek. I to taki jakby mi ktoś gwoździe wbijał. Ostatnio obudziłam się wręcz z krzykiem z bólu i aż się mąż przestraszył. Nogi masuję, łykam aspargin i żelazo i

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:49   #753
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mnie w ciagu dnia nic (jeszcze) nie boli, ale od paru dni budzę się w nocy przez skurcz łydek. I to taki jakby mi ktoś gwoździe wbijał. Ostatnio obudziłam się wręcz z krzykiem z bólu i aż się mąż przestraszył. Nogi masuję, łykam aspargin i żelazo i

Sent from my iPhone
A ile tego asparginu bierzesz? W apogeum moich skurczy bralam 6 tabl na dobe, do tego magne b6 i jakos ustąpiły takie regularne ataki. Pojedyncze sie zdarzaja albo mam dziwne uczucie w nogach jakbym za chwile miala miec skurcz, to wtedy biore dodatkowa dawke, a tak zostalam na asparginie i magnezie 2x1

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:49   #754
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Jutro ide na chrzciny i nawet nie mam co ubrać sukienki za krótkie się po robiły. Nie wypada iść w takiej ledwo zaslaniajacej :/ inne sukienki za male i wyglądają jakbtk ukradła je młodszej siostrze. Pójdę w czarnych rurkach z przed ciazy z rozpiętym rozporkiem i dłuższa bluzka i za mała marynarka która wygląda ok ale jest taka ciasna i mega niewygodna, nawet jej nie zapne :/ nie myslalam ze będę musiała do kościoła się ubrać w ciąży, normalnie nie chodzę i nie kupowałam takich ubrań. Buty tez mam jedne kryte i to baleiny lososiowo czarne. NIe beda pasować do czarno białego stroju ale co zrobić. Lepsze takie już sandały. Chodzę taka zła. Czulam się jak grubasek mierząc wszystkie moje ubrania. Malo tego tezet musiał mi pomagać się rozbierać bo wszystko takie opięte ze nie dalam rady sama.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

I w ogóle dzisiaj miałam kryzys i prawie się poplakalam tezetowi bo normalne czynności sprawiają mi problem. Schylanie, kucanie, zawsze byłam gibka i energiczna a teraz nie mogę z łóżka się podnieść czuje się jak babcia.
Oj wiem co czujesz. Któregoś dnia po długim siedzeniu przy kompie jak wstałam to się zatoczylam od lewej do prawej... Niestety będzie co raz gorzej... :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:50   #755
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
oby dyskomfort szybko minął, chociaż niedługo brzuchy wszystkim nam dadzą się we znaki. Na szczęście listopad coraz bliżej...
Myślałaś o psychologu? Może pomógłby Ci uporać się ze stresem i lękami, ostatnio masz dużo na głowie, jeszcze ten wypadek i obrona.
Ja jak zachorowalam na nerwice to odbylam psychoterapię. O ile można na to gówna zachorować, ponoć mają ja wszyscy tylko nie każdy dostrzega jej symptomy. Nie wiem na ile mi pomogła bo brałam też jednocześnie leki od psychiatry. Po dwóch miesiącach mogłam leki odstawić bo się z tym uporalam, ale to wraca właśnie jak pojawiają się problemy. Tylko zawsze wracalo w delikatniejszy sposób, na tyle, że nie pojawiały się napady paniki a w ostatnich dniach miałam dwa... A taki atak narusza niestety układ nerwowy i potrzeba teraz czasu żeby się wyciszyl. Ja mam lek po który mogę sięgnąć w razie ataku paniki z którym sobie nie poradzę sama, ale nie zrobiłam tego od początku ciąży i mam nadzieję, że nie będę musiała. Chociaż nie wpływa negatywnie na dziecko, jedynie może być po tym leku wyciszone i nie kopać :P
Eh... muszę jakoś to ogarnąć maz mnie wspiera i to jest bardzo w tym wszystkim ważne.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 07:54   #756
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Sent from my iPhone
ja dzis zrobie ten koktail z pietruszki bo wczoraj 1 raz w ciazy mnie zlapal skurcz i dalej boli
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:02   #757
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Byłam na tym w kinie, super film
Dzisiaj oglądaliśmy Jak to robią single, o dziwo tak się śmiałam, że aż syna wystraszyłam A oglądaliśmy wczoraj (a właściwie to już przedwczoraj) z tż Zanim się pojawiłeś. Nawet fajny, ale szczerze mówiąc, to jakoś specjalnie mnie nie zachwycił... A taki niby cudowny i opinie dobre.
miałam podobne odczucia.. obejrzałam ale bez szału a co do zasady lubię tego typu filmy. Ten był taki przewidywalny a wręcz sztuczny. W ogóle mnie nie porwał.
Za to bardzo podobał mi się film NIETYKALNI. Fabuła nieco podobna -zgorzkaniały gość na wozku i opiekun który odmienia jego życie a jednak zupełnie inna jakość

a tą komedię muszę obejrzeć. Jest na necie?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale sie usmialam na tym wczorajszym filmie
Najlepsze bylo ,,posikalam sie " I ,,musze kichnac"
W rewelacyjny sposob pokazali jak roznie kobiety przechodza ciaze. Naprawde super film, juz dawno tak sie nie usmialam. Zastanawia mnie tylko jedno-czemu w opisie ten film byl jako ,,dramat"?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
nieee.. to "dziecko się posikało"

Cytat:
Dzień dobry!

Sent from my iPhone
mnie też zaczęły boleć ale magnez b6 pomógł
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 08:08   #758
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Jutro ide na chrzciny i nawet nie mam co ubrać sukienki za krótkie się po robiły. Nie wypada iść w takiej ledwo zaslaniajacej :/ inne sukienki za male i wyglądają jakbtk ukradła je młodszej siostrze. Pójdę w czarnych rurkach z przed ciazy z rozpiętym rozporkiem i dłuższa bluzka i za mała marynarka która wygląda ok ale jest taka ciasna i mega niewygodna, nawet jej nie zapne :/ nie myslalam ze będę musiała do kościoła się ubrać w ciąży, normalnie nie chodzę i nie kupowałam takich ubrań. Buty tez mam jedne kryte i to baleiny lososiowo czarne. NIe beda pasować do czarno białego stroju ale co zrobić. Lepsze takie już sandały. Chodzę taka zła. Czulam się jak grubasek mierząc wszystkie moje ubrania. Malo tego tezet musiał mi pomagać się rozbierać bo wszystko takie opięte ze nie dalam rady sama.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

I w ogóle dzisiaj miałam kryzys i prawie się poplakalam tezetowi bo normalne czynności sprawiają mi problem. Schylanie, kucanie, zawsze byłam gibka i energiczna a teraz nie mogę z łóżka się podnieść czuje się jak babcia.
ja wczoraj nie zmieściłam się w spodnie, nie wiedziałam co mam założyć na siebie :/ niektóre lubią eksponować ciążowy brzuszek, założyć obcisłą sukienkę czy top. Ja nigdy nie byłam szczupła i mam problem, żeby teraz pokazać coś co zawsze ukrywałam... W październiku mam wesele przyjaciółki, ciężko mi odmówić, a będę już w 38 tygodniu więc nie wiem co na siebie założe :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:13   #759
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja jak zachorowalam na nerwice to odbylam psychoterapię. O ile można na to gówna zachorować, ponoć mają ja wszyscy tylko nie każdy dostrzega jej symptomy. Nie wiem na ile mi pomogła bo brałam też jednocześnie leki od psychiatry. Po dwóch miesiącach mogłam leki odstawić bo się z tym uporalam, ale to wraca właśnie jak pojawiają się problemy. Tylko zawsze wracalo w delikatniejszy sposób, na tyle, że nie pojawiały się napady paniki a w ostatnich dniach miałam dwa... A taki atak narusza niestety układ nerwowy i potrzeba teraz czasu żeby się wyciszyl. Ja mam lek po który mogę sięgnąć w razie ataku paniki z którym sobie nie poradzę sama, ale nie zrobiłam tego od początku ciąży i mam nadzieję, że nie będę musiała. Chociaż nie wpływa negatywnie na dziecko, jedynie może być po tym leku wyciszone i nie kopać :P
Eh... muszę jakoś to ogarnąć maz mnie wspiera i to jest bardzo w tym wszystkim ważne.
Majwija niestety ciężko z tego wyjść :/ może nie tyle wyjść co się uporać. Teraz dodatkowo dochodzą jeszcze hormony. Ja się tego bałam w drugiej ciąży bardziej niż mdłości czy porodu. W pierwszej miałam straszne jazdy, stany lękowe, napady paniki itd koszmar po prostu...
Później jak zaczęła mi swirowac tarczyca zaczęło się to samo. Jakieś 2tyg temu też i okazało się ze wyniki tarczycy się pogorszyły :/
Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyciszylo

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
miałam podobne odczucia.. obejrzałam ale bez szału a co do zasady lubię tego typu filmy. Ten był taki przewidywalny a wręcz sztuczny. W ogóle mnie nie porwał.
Za to bardzo podobał mi się film NIETYKALNI. Fabuła nieco podobna -zgorzkaniały gość na wozku i opiekun który odmienia jego życie a jednak zupełnie inna jakość
Nietykalnych uwielbiam! Oglądałam juz kilka razy, daje do myślenia :ekhm:
Tego drugiego nie oglądałam, wiec się nie wypowiadam

Zaspalismy ale trudno, zrobiłam jeszcze na szybko krem do karpatki żeby się chłodziła i jedziemy juz po nowa furę dla potomka
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:30   #760
fiii
Rozeznanie

dziewczyny powiedzcie mi prosze ile cm dlugosci powinien miec np body w rozmiarze 56, jedne maja 30 a inne nawet 34 i ktory jest zaniżony a który zawyżony?
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:33   #761
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jak mnie biodra bolą to chodzę
, a raczej tocze się jak kaczka :/ Tak jakoś na boki :/
A dziś to już w ogóle, nie mogłam się z kanapy podnieść

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Zamiast iść spać to oglądam Gladiatora, tylko po to by usłyszeć piosenkę końcowa
Mądre to?
Do tego chyba zglodnialam :/
Ja to obracam sie na czworaka i tak jakoś schodzę, bo nie moge sie podnieść, jakbym miala slabe miesnie pleców. Czasami tz podaje reke i sie podciągam trzymajac jego
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:34   #762
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość

dziewczyny powiedzcie mi prosze ile cm dlugosci powinien miec np body w rozmiarze 56, jedne maja 30 a inne nawet 34 i ktory jest zaniżony a który zawyżony?
Ja prymierzalam wszystko wedlug rozmiarowki tesco bo podobno dobra. I wg niej ulozylam resztę ubranek. Mimo to.ciezko czasem trafic bo niektore ubranka potrafia byc tak pomiedzy 56-62 albo szerokie w porownaniu z innumi i wtedy cholera wie gdzie to dac. Body 56 z tesco mierzac przez plecki od karczku do konca kroku ma 30 cm

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-07, 08:35   #763
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63881656]Listopadowaa,

Ja dzisiaj napotkałam trudności w wannie podczas golenia Bożeny... a jakbyście mnie widziały jak się rano z łóżka zwlekam... [/QUOTE]

ostatnio robilam to na oslep, bo juz nie widzę sie z nią. Ale stwierdzam, ze tak to mogę sobie krzywdę zrobić, bede chyba tezeta o to prosić :P
U nas polozona powiedziała, że jak sie nie golimy regularnie to lepiej nie robić tego tylko przed samym porodem. Podraznienia itp. nie wiem czy nawet nie chodzi o jakieś zakazenia. Także trzeba przyzwyczajać bożene bo taka nie ogolona nie pojde rodzić ;P
Stary 2016-08-07, 08:37   #764
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio robilam to na oslep, bo juz nie widzę sie z nią. Ale stwierdzam, ze tak to mogę sobie krzywdę zrobić, bede chyba tezeta o to prosić
U nas polozona powiedziała, że jak sie nie golimy regularnie to lepiej nie robić tego tylko przed samym porodem. Podraznienia itp. nie wiem czy nawet nie chodzi o jakieś zakazenia. Także trzeba przyzwyczajać bożene bo taka nie ogolona nie pojde rodzić ;P
Ja sie juz gole tylko na wizyte do gina raz na 3 tyg. Ostatnio spotkalo mnie to samo. Jak sie pogimnastykuje dobrze to jeszcze cos widze, ale ciezka sprawa wiec tez bylo na oslep. Wyszlo srednio ale jak nie ma wyjscia to co?

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-07, 08:39   #765
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio robilam to na oslep, bo juz nie widzę sie z nią. Ale stwierdzam, ze tak to mogę sobie krzywdę zrobić, bede chyba tezeta o to prosić :P

ja raz w tyg. sie gole mam pod prysznicem polke na ktora stawiam lusterko i jakos tam daję radę, raz jest lepiej raz gorzej
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 08:45   #766
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Przychodzili lekarz plus położna, mówili jakie mam wyniki badań, ustalali dawki leków, wychodzili.

Może faktycznie z kimś porozmawiaj...
Zafunduj sobie jakiś relaks, choćby zwykłe spacery, żebyś witaminki D na lepsze samopoczucie złapała. Odstresuj się jak możesz i leniuchuj calutki dzień, może chociaż trochę to pomoże...

Byłam na tym w kinie, super film
Dzisiaj oglądaliśmy Jak to robią single, o dziwo tak się śmiałam, że aż syna wystraszyłam A oglądaliśmy wczoraj (a właściwie to już przedwczoraj) z tż Zanim się pojawiłeś. Nawet fajny, ale szczerze mówiąc, to jakoś specjalnie mnie nie zachwycił... A taki niby cudowny i opinie dobre.

O to poznałaś mój coniedzielny ból Co tydzień mam problem w co się ubrać i ciągle chodzę w tym samym aż mi już głupio

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

Aaa i ja się dołączam do tych, które się czują jak emerytki. Nie mogę się ułożyć, ruszyć, boli mnie spojenie łonowe, czasem to mnie wszystko już boli. No ale taka jest ciąża i lżej nie będzie, a jak tylko synek się zaczyna ruszać, to nie wnikam w żadne dolegliwości, tak się cieszę 😀

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
jak bym chodziła do kosciola do bym sobie kupiła jakieś ubrania, a ze jest lato jestem w ciazy to mam same miniiowki, krotkie szorty albo dresiki

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Sent from my iPhone
Spróbuj regularnie rozciągać sobie mienie nóg

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

a tą komedię muszę obejrzeć. Jest na necie?

nieee.. to "dziecko się posikało"

mnie też zaczęły boleć ale magnez b6 pomógł
Nietykalni jedne z najlepszych filmów
Stary 2016-08-07, 08:48   #767
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nietykalni jedne z najlepszych filmów
Zgadzam się

Witam się z kawą, u nas piękny słoneczny dzień. Planuję jakiś dłuższy spacer
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 08:55   #768
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kojarzę że pisałaś na początku o leczeniu. Ale przemyśl pomoc psychologa, to naprawdę może pomóc, a ciąża i poród same w sobie są stresujące.
Wsparcie męża to duża pomoc, poradzicie sobie

Cytat:
Ja to obracam sie na czworaka i tak jakoś schodzę, bo nie moge sie podnieść, jakbym miala slabe miesnie pleców. Czasami tz podaje reke i sie podciągam trzymajac jego
Też Tż podaje mi rękę...
I chodzę, a raczej człapię, jak pingwinek. Bujam się lekko na boki.
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja sie juz gole tylko na wizyte do gina raz na 3 tyg. Ostatnio spotkalo mnie to samo. Jak sie pogimnastykuje dobrze to jeszcze cos widze, ale ciezka sprawa wiec tez bylo na oslep. Wyszlo srednio ale jak nie ma wyjscia to co?
Ja pożyczyłam od rodziców krzesełko pod prysznic, bo z goleniem nóg też mam problem. Jak się schylam to brzuch sztywnieje.

Bożenę ogarniam w kucki, najczęściej samo bikini, raz na tydzień-dwa resztę.
Stary 2016-08-07, 09:26   #769
domek_z_piernika
Zadomowienie

No muszę zwiekszyć dawkę tego asparginu, ostatnio 2x1.
Mam też roller i regularnie sobie masowałam tym nogi, ale ostatnio miałam parę dni przerwy i chyba widzę efekty

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 10:19   #770
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
No muszę zwiekszyć dawkę tego asparginu, ostatnio 2x1.
Mam też roller i regularnie sobie masowałam tym nogi, ale ostatnio miałam parę dni przerwy i chyba widzę efekty

Sent from my iPhone
Magnez ja łykam jak cukierki, biorę asmag forte i zgodnie z zaleceniem gin powinnam łykać 4×2 dziennie. Zwykle zapominam tyle i zażywam 2 albo 3 razy po dwa.
Ale bardzo szybko czuję że mam za mało Mg, od razu skurcze stóp albo pobolewania brzucha.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 10:38   #771
Hosenka*
Zakorzenienie

Do szukających proszku DZIDZIUŚ:
znalazłam właśnie w dosyć atrakcyjnej cenie w sklepie: www.blizejciebie.pl - do koloru za 26,42, do białego 27,11, opakowania 3kg. Kupując w zestawie http://drogeria.blizejciebie.pl/dzid...5,8.html#image wychodzi jeszcze złotówkę taniej (zestaw dwóch do kolorów i zestaw dwóch do białego też wychodzi ciut taniej, niż kupując osobno dwa opakowania)

Dostawa od 49zł gratis do 31.08

Do tego widzę, że higieniczne rzeczy które mam na liście mają taniej niż w Gemini:

- wkłady urologiczne Seni Extra (polecane po porodzie) są tu za 12,39, a w Gemini 13,79
- wkłady Bella Mamma - tutaj 2,97, w gemini 3,89
- podpaski Bella Nova Maxi 18 szt - tutaj 5,39 (zestaw 3 opakowań 14,82), a w gemini 7,59 (!),

Więc rozdzielam zakupy między Gemini (witaminy, suplementy, smoczki Lovi) a Bliżej Ciebie

Byłam wczoraj w Leclerku i dorwałam w końcu te duże dzidziusie, ale niestety podnieśli cenę - kupowałam za 22 zł, a teraz 29zł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-07 o 11:14
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 10:41   #772
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
moją Siostrę golili przed cesarką maszynką i nie dość, że na szybko to jeszcze byle jak... Wiadomo, że jak cesarka na szybko to nikt nie będzie dokładny ale trochę delikatności to by się tej pani przydało Dlatego ja sama wolę zadbać o Bożenkę bo jakby mnie tam miał ktoś golić to ja dziękuję

Dzień dobry
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 11:01   #773
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

jak ja Cię rozumiem

Cytat:

no ale do porodu tak czy tak Cię ogolą wiec nie bardzo rozumiem :/
Wole w domu normalnie niż w szpitalu na sucho jednorazowka :/

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Kojarzę że pisałaś na początku o leczeniu. Ale przemyśl pomoc psychologa, to naprawdę może pomóc, a ciąża i poród same w sobie są stresujące.
Wsparcie męża to duża pomoc, poradzicie sobie

Też Tż podaje mi rękę...
I chodzę, a raczej człapię, jak pingwinek. Bujam się lekko na boki.

Ja pożyczyłam od rodziców krzesełko pod prysznic, bo z goleniem nóg też mam problem. Jak się schylam to brzuch sztywnieje.

Bożenę ogarniam w kucki, najczęściej samo bikini, raz na tydzień-dwa resztę.
Mi golenie nóg tez ostatnio nie wyszło.. do dziś kuleje a na nodze mam szrame 8 cm dluga..

Mamy wózek
I pozdrawiam znad kawy i tosta w McDonald's :P

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63888066]moją Siostrę golili przed cesarką maszynką i nie dość, że na szybko to jeszcze byle jak... Wiadomo, że jak cesarka na szybko to nikt nie będzie dokładny ale trochę delikatności to by się tej pani przydało Dlatego ja sama wolę zadbać o Bożenkę bo jakby mnie tam miał ktoś golić to ja dziękuję

Dzień dobry [/QUOTE]

Przy SN tez gola, w razie pęknięcia czy nacięcia
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 11:15   #774
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Majwija niestety ciężko z tego wyjść :/ może nie tyle wyjść co się uporać. Teraz dodatkowo dochodzą jeszcze hormony. Ja się tego bałam w drugiej ciąży bardziej niż mdłości czy porodu. W pierwszej miałam straszne jazdy, stany lękowe, napady paniki itd koszmar po prostu...
Później jak zaczęła mi swirowac tarczyca zaczęło się to samo. Jakieś 2tyg temu też i okazało się ze wyniki tarczycy się pogorszyły :/
Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyciszylo

Nietykalnych uwielbiam! Oglądałam juz kilka razy, daje do myślenia :ekhm:
Tego drugiego nie oglądałam, wiec się nie wypowiadam

Zaspalismy ale trudno, zrobiłam jeszcze na szybko krem do karpatki żeby się chłodziła i jedziemy juz po nowa furę dla potomka
To wiesz o co chodzi
A jeśli mogę spytać to na czym polega to u Ciebie?

Dziewczyny jak chce kupić glukoze w aptece to mam powiedzieć, że glukoze do badania z obciążeniem i podawać dawkę, czy jak?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 11:19   #775
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
To wiesz o co chodzi
A jeśli mogę spytać to na czym polega to u Ciebie?

Dziewczyny jak chce kupić glukoze w aptece to mam powiedzieć, że glukoze do badania z obciążeniem i podawać dawkę, czy jak?
Mowisz, ze chcesz glukoze 50 lub 75 g. Tak jak masz na skierowaniu zapisane.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 11:19   #776
desire87
Zadomowienie

Cytat:

tak, bo mają też jakąś dla cukrzyków na nagły spadek cukru.
Przy czym ja kupiłam ale jednak robiłam w innym labie i tam glukozę mieli w cenie badania
Stary 2016-08-07, 11:28   #777
sunshine90
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Pozwolicie, że się do Was przyłączę? Jestem na bieżąco, bo codziennie czytam wątek. Cichaczem czytam Was już chyba od kwietnia, aż w końcu postanowiłam się dołączyć. Będę miała syna, termin OM 14.11, USG 07.11. Imię wybraliśmy z mężem już kilka lat temu jak nawet nie myśleliśmy jeszcze o dziecku:P będzie Aleksander. Dzidziuś jest zdrowy, ale ja niestety przeżyłam ostatnio dużo stresu, bo trafiłam do szpitala. Jednego dnia miałam twardnienie brzucha, które nie puszczało nawet po nospie. Zdecydowałam się pojechać na IP i zostawili mnie na tydzień w szpitalu. Skończyło się na tym, że mój gin założył mi krążek, bo zauważył skracanie się szyjki i dodatkowo to twardnienie było niepokojące. Teraz jestem już spokojniejsza i mam nadzieję, że Oluś wyjdzie o czasie
sunshine90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-07, 11:51   #778
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
[B]

Do tego widzę, że higieniczne rzeczy które mam na liście mają taniej niż w Gemini:

- wkłady urologiczne Seni Extra (polecane po porodzie) są tu za 12,39, a w Gemini 13,79
- wkłady Bella Mamma - tutaj 2,97, w gemini 3,89
- podpaski Bella Nova Maxi 18 szt - tutaj 5,39 (zestaw 3 opakowań 14,82), a w gemini 7,59 (!),

Więc rozdzielam zakupy między Gemini (witaminy, suplementy, smoczki Lovi) a Bliżej Ciebie
a kiedy zakłada się jakie podkłady a kiedy podpaski? Ile opakowań trzeba kupić? Kurcze, jestem zielona w takich kwestiach... póki co kupiłam majtki siateczkowe wielorazowe sztuk 4 i wkładki laktacyjne. Co jeszcze trzeba kupić?

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Pozwolicie, że się do Was przyłączę? Jestem na bieżąco, bo codziennie czytam wątek. Cichaczem czytam Was już chyba od kwietnia, aż w końcu postanowiłam się dołączyć. Będę miała syna, termin OM 14.11, USG 07.11. Imię wybraliśmy z mężem już kilka lat temu jak nawet nie myśleliśmy jeszcze o dziecku:P będzie Aleksander. Dzidziuś jest zdrowy, ale ja niestety przeżyłam ostatnio dużo stresu, bo trafiłam do szpitala. Jednego dnia miałam twardnienie brzucha, które nie puszczało nawet po nospie. Zdecydowałam się pojechać na IP i zostawili mnie na tydzień w szpitalu. Skończyło się na tym, że mój gin założył mi krążek, bo zauważył skracanie się szyjki i dodatkowo to twardnienie było niepokojące. Teraz jestem już spokojniejsza i mam nadzieję, że Oluś wyjdzie o czasie
witamy i trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
Stary 2016-08-07, 11:52   #779
zielinka_87
Zakorzenienie

No ja przyznam.szczerze ze gubie sie w gaszczu podkladow, wkladow, podpasek. Ile czego i jakich itd.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-07, 12:05   #780
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy zakłada się jakie podkłady a kiedy podpaski? Ile opakowań trzeba kupić? Kurcze, jestem zielona w takich kwestiach... póki co kupiłam majtki siateczkowe wielorazowe sztuk 4 i wkładki laktacyjne. Co jeszcze trzeba kupić?

witamy i trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
Wkłady poporodowe są wielkie, bardziej chłonne niż duże podpaski.

Wkłady Bell są niewygodne, bo nie mają kleju, przez co się przesuwają. No i się zbijają. Ale w szpitalu tylko takie bez kleju wchodzą w rachubę, bo majtek i tak nie będę mogła ubierać. Seni będę używać w domu - nie miałam ich po poprzednich porodach, ale czytałam, że te extra wyglądają jak pieluchy
Potem przejdę na duże podpaski - poczatkowo ubierałam nawet dwie, tak żeby były dłuższe (jedna bardziej w przód, druga bardziej w tył) i fajnie się to sprawdzało.
A ile czego to trudno powiedzieć, zależy jak będziesz krwawić. Ze mnie się lało przez 2 tygodnie po cesarce tak, że wkłady Bella zmieniałam co pół godziny i jak wstawałam to zaraz czułam jak leci. Wkłady Bella są w każdej aptece więc nie ma co robić wielkich zapasów, bo można dokupić w każdym momencie, nawet do szpitala mąż może podrzucić jak się będą kończyły.

Co do podkładów (kładzie się na łóżko, żeby prześcieradła nie pobrudzić), to nie pamiętam jakie miałam, ale nie podobały mi się, bo też się zbijały. Sa różne rozmiary, wiec sobie można wymierzyć. Wielkich na pewno nie ma sensu brać, bo i tak mają chronić miejsce pod pupą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-07 o 12:07
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości