STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 261 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 11:34   #7801
kamilliano
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

marian jesli miales kontakt z narkotykami to nic Cie nie przekresla jesli przyznasz sie od razu w pierwszej ankiecie. Musisz dokladnie opowiedziec ile razy i co zazywales, wtedy nie rozczarujesz sie na wariografie. Im sie liczy twoja szczerosc i co masz w glowie
kamilliano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:41   #7802
Kapitol
Raczkowanie

Czy moze ktos z rodzin forumowiczow obecnych na szkoleniu w Koszalinie bedzie w weekendy jezdzil pociagiem z dworca centralnego z Warszawy do Koszalina? Bo razem zawsze razniej w podrozy
Kapitol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:11   #7803
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez Olcia2009 Pokaż wiadomość
Dzwoń do swoich kadr i pytaj o co chodzi. Byłaby pisemna odmowa komendanta, żeby Cię odrzucili

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Nowy system szkoleń dla nowo przyjętych: http://www.nszzfsg.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=1777& sid=a2b189c1924f7355630e8 9bbfb96cefa
olcia czytalem nową ustawę w tamtym roku i jest to po niekąt dobre. gorszą stroną mogą być dla niektórych kwestie finansów. jak kapral zarobi ok 1.80 to taki szeregowy ile? ale spokojnie kochani zawsze jak nam się udajuż dostac to możem coś w spólnie zorganizować kto już złożył dok . do WMOSG

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

zjadłem jedno zero1.800
darek1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:55   #7804
kasia09092
Raczkowanie

tzn.ze ta ustawa juz przeszla, tak?i jak ma sie wyzsze to i tak nie ma juz chorazego?Bo wlasnie slyszalam, ze ma to przejsc od nowego roku, ale pozniej jakos ucichlo. Czyli jednak zatwierdzili.
kasia09092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:03   #7805
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

[QUOTE=kasia09092;16392106]tzn.ze ta ustawa juz przeszla, tak?i jak ma sie wyzsze to i tak nie ma juz chorazego?Bo wlasnie slyszalam, ze ma to przejsc od nowego roku, ale pozniej jakos ucichlo. Czyli jednak zatwierdzili.[/

z wyższym czy ze średnim wszyscy musieli by odbyć 3 letni tok przygotowawczy.
czy zatwierdzili nie czytałem na żadnej ze stron SG o zmianie prowadzenia naboru ale na pewno na bieżąco będę się temu przyglądać...
Stary 2010-01-11, 15:05   #7806
kamilliano
Raczkowanie

Z tego co sie orientuje to ta ustawa jeszcze nie przeszla
Stary 2010-01-11, 15:18   #7807
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez kamilliano Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientuje to ta ustawa jeszcze nie przeszla
ja myślę że jak by ta ustawa weszła w życie to pewnie nie tylko w tej formacj zaszły by takie lub podobne zmiany.jedno ciągnie za sobą drugie.
Stary 2010-01-11, 15:24   #7808
kasia09092
Raczkowanie

No wlasnie, mi sie tez wydaje ze nie przeszla, ale juz sama nie wiem...Darek o tym 3letnim stazu to wiem. W policji tez go maja. Ale to taki pic na wode troche chyba. Mniejsza o to. Ale trzeba by sie bylo jakos doszukac odnosnie tej podchorazowki. Slyszalam ze za stopien jest ok 200-300zl miesiecznie.
Pozdrawiaaaaam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Darek chodzi o to, ze chyba nigdzie indziej nie daja stopnia za licencjat juz...W policji zaczynasz od poczatku, od posterunkowego. NIe od sierzanta. Sierzanta dostajesz po ok 2,5roku. Zalezy od jednostki tez i gdzie trafisz. A tu z miejsca masz stopien. i to nie taki az najnizszy.
Stary 2010-01-11, 15:33   #7809
drew83
Przyczajenie

darek1983 ja właśnie wróciłem z Kętrzyna, młyn był niemiłosierny ale nie musiałem dużo poprawiać w ankiecie więc w miarę szybko wszedłem. Rozmowę mam 27. Słyszałem że nabór potrwa do 21 maja. Rekrutują na punkty w Bezledach i nowy w Lelkowie.
drew83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:42   #7810
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez kasia09092 Pokaż wiadomość
No wlasnie, mi sie tez wydaje ze nie przeszla, ale juz sama nie wiem...Darek o tym 3letnim stazu to wiem. W policji tez go maja. Ale to taki pic na wode troche chyba. Mniejsza o to. Ale trzeba by sie bylo jakos doszukac odnosnie tej podchorazowki. Slyszalam ze za stopien jest ok 200-300zl miesiecznie.
Pozdrawiaaaaam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Darek chodzi o to, ze chyba nigdzie indziej nie daja stopnia za licencjat juz...W policji zaczynasz od poczatku, od posterunkowego. NIe od sierzanta. Sierzanta dostajesz po ok 2,5roku. Zalezy od jednostki tez i gdzie trafisz. A tu z miejsca masz stopien. i to nie taki az najnizszy.
masz rację. nie wiedziałem że za licencjata też wysyłają na chor. jedynie w wojsku ale jak masz magistra kończąc szkółkę wychodzisz z pod porucznikiem.
zawsze chciałem założyć mundur i robić to co chce i tego typu ustawy to też spr.mnie samego czy nadaje się na coś więcej niż tylko szeregowy.
Stary 2010-01-11, 15:59   #7811
kamilliano
Raczkowanie

Orientujecie sie moze kiedy szykuje sie nastepny II etap u was w oddzialach
Stary 2010-01-11, 16:14   #7812
dziadzia
Raczkowanie

Cytat:
Pozdrawiaaaaam

Witam wszystkich, jestem nowy na forum ale w SG ponad 12 lat. Może parę rzeczy wam wyjaśnię. Po pierwsze system szkoleń jest normowany rozporządzeniem MSWiA a nie ustawą, po drugie ciągle jest w fazie opracowywania nowy projekt, po trzecie podchorążówka to jest szkoła oficerska Wojska Polskiego i po jej ukończeniu jest się promowanym na stopień podporucznika WP, a w SG jest kurs podstawowy a następnie( na dzień dzisiejszy) w zależności od wykształcenia - po średnim szkoła podoficerska lub po wyższym ( nie ważne licencjat czy mgr.) szkoła chorążych.
dziadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:20   #7813
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

ze sie tak wtrace. poproscie moderatora o zamkniecie watku i zalozcie druga czesc bo watek powyzej 5000 postow powinien byc zamkniety

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:47   #7814
kasia09092
Raczkowanie

Aha czyli wyglada na to ze jeszcze nie przeszlo to ze bez wzgledu na wyksztalcenie kazdy zaczyna od zera za mgr dostanie sie mlodszego chorazego, tak?
Mam pytanie do drew, sluchaj powiedzieli ci ze rekrutacja potrwa do maja. Ale czyja rekrutacja?Tych co teraz skladaja papiery to by bylo za krotko, a tych ktorzy juz sie rekrutuja to z kolei za dlugo. Kurde mi w marcu mijaja psycho. a w kwietniu wario. Obym nie musiala powtarzac...
Stary 2010-01-11, 16:49   #7815
marian82
Przyczajenie

pytanie do dziadzia jak Ci sie wydaje z tymi narkotykami czy porównujo wszystko i czy faktycznie jesli ktos narobil pare grzechow czy masz juz zglowy sg pytam poniewaz moze ty mi doradzisz zwlaszcza ze jestes juz w tej formacji dzieki z gory za odpowiedz
marian82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:02   #7816
drew83
Przyczajenie

Cytat:
Aha czyli wyglada na to ze jeszcze nie przeszlo to ze bez wzgledu na wyksztalcenie kazdy zaczyna od zera za mgr dostanie sie mlodszego chorazego, tak?
Mam pytanie do drew, sluchaj powiedzieli ci ze rekrutacja potrwa do maja. Ale czyja rekrutacja?Tych co teraz skladaja papiery to by bylo za krotko, a tych ktorzy juz sie rekrutuja to z kolei za dlugo. Kurde mi w marcu mijaja psycho. a w kwietniu wario. Obym nie musiala powtarzac...

może nieprecyzyjnie się wyraziłem, dokumenty będą przyjmowane do maja.
Stary 2010-01-11, 17:03   #7817
Olcia2009
Raczkowanie

W systemie szkoleń dla nowo przyjętych grzebią od dwóch lat i na razie nic nie zrobili, więc może tak szybko nie wejdzie w życie nowy system. Zresztą na stopniu jest różnica z 70 zł, więc to nie jest jakiś kosmos, ale wolę od razu je mieć ( i stopień mł. chorążego), a nie czekać i nie wiedzieć, czy kiedykolwiek skierują mnie na kurs, czy nie. A i różnica jest na każdym wyższym stopniu, więc między szeregowym a mł. chorążym wyjdzie z 200 zł

Edytowane przez Olcia2009
Czas edycji: 2010-01-11 o 17:07
Olcia2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:14   #7818
kasia09092
Raczkowanie

aha...Tak to wyglada. Ale i tak dziwnie to wszystko robia. Przeciez jest napisane ze rekrutacja jest prowadzona w sposob ciagly, czyli caly rok mozna skladac papiery. A niech tam...Ci co chca to sie wyrobia.
Drew ale ty miales jechac jutro, czyli we wtorek, z tago co pamietam. Ale nie wytrzymales No i dobrze. Im szybciej tym lepiej. A widziasz jak ci pieknie podpowiedzialam, jak uzupelnic kwestionariusz i nie musiales poprawiac Mowisz mlyn byl?Duzo chetnych?No po takiej przerwie to sie pewnie duzo chetnych nazbieralo.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Marian ja bralam narkotyki 2 razy w zyciu, ale od poczatku, juz od kwestionariusza sie do tego przyznalam i nie bylo najmniejszego problemu ani z psycho. ani z wario. Mow prawde. Co masz do stracenia. W sumie to nikt z nas nie wie jak to dziala...Mi sie wydaje ze oni i tak znajda to co chca. Czy sie przyznasz czy nie. Wiec lepiej gadac prawde.
Stary 2010-01-11, 17:31   #7819
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez drew83 Pokaż wiadomość
darek1983 ja właśnie wróciłem z Kętrzyna, młyn był niemiłosierny ale nie musiałem dużo poprawiać w ankiecie więc w miarę szybko wszedłem. Rozmowę mam 27. Słyszałem że nabór potrwa do 21 maja. Rekrutują na punkty w Bezledach i nowy w Lelkowie.
brawo drew teraz kolej na nas.drew a co ci kazali poprawiać ? witam bez urazy staruszków.kochani my tu chcemy kogoś doświadczonego to wy jesteście skarbnicą odpowiedzi.
Stary 2010-01-11, 17:55   #7820
drew83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez darek1983 Pokaż wiadomość
brawo drew teraz kolej na nas.drew a co ci kazali poprawiać ? witam bez urazy staruszków.kochani my tu chcemy kogoś doświadczonego to wy jesteście skarbnicą odpowiedzi.

Właśnie dokładnie to o czym pisała wcześniej kasia09092, czyli WSZYSTKIE odpowiedzi muszą być udzielane pełnymi zdaniami, przepisując całe pytanie w formie odpowiedzi. Na szczęście większość tak miałem a ludzie siedzieli i wypełniali wszystko od początku i raczej do 15 się nie wyrobili.

Edytowane przez drew83
Czas edycji: 2010-01-11 o 17:57
Stary 2010-01-11, 18:44   #7821
dziadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marian82 Pokaż wiadomość
pytanie do dziadzia jak Ci sie wydaje z tymi narkotykami czy porównujo wszystko i czy faktycznie jesli ktos narobil pare grzechow czy masz juz zglowy sg pytam poniewaz moze ty mi doradzisz zwlaszcza ze jestes juz w tej formacji dzieki z gory za odpowiedz
Myślę, że najpierw powinieneś dowiedzieć się w kadrach dlaczego Cię odrzucili o ile Cię odrzucili za pierwszym razem. To że jakiś gościeniek powiedział Ci w rozmowie telefonicznej, że płyniesz to nic nie znaczy. Kwita na to nie dostałeś. Poproś o oficjalne potwierdzenie i ewentualnie podanie powodu odmowy, chociaż K-nt może odstąpić od dalszej rekrutacji bez podania przyczyny .
dziadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:44   #7822
Julka1703
Przyczajenie

Witam wszystkich forumowiczów chciałam powiedzieć ze trzymam mocno kciuki za funkcjonariuszy z BIOSG, którzy przechodzą szkole przetrwania w Koszalinie
Julka1703 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:56   #7823
amilka25
Raczkowanie

ja też trzymam za nich kciuki, przez długi czas śledziłam forum i bardzo się cieszę, że im się udało
szczególnie pozdrawiam strangegirl , iiiiiii się przyznam, że nawet dzisiaj w pracy pomyślałam jak mija im pierwszy dzień musztry

Edytowane przez amilka25
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:58
amilka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 20:49   #7824
ewcia3370
Przyczajenie

Ja już mam dokumenciki w komplecie, dziś odebrałam zaświadczenie o niekaralności z sądu, wszystko sprawdzone i jutro na Kętrzyn...
ewcia3370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:00   #7825
Gump
Raczkowanie

marian,składaj papiery po raz kolejny i nic się nie łam
ja już trzeci raz atakuję .
ewcia,w Bieszczadzkim nie trzeba już zaś .o niekaralności
Stary 2010-01-11, 21:21   #7826
kasia09092
Raczkowanie

Ewcia wlasnie tak jak Gump mowi, ja jestem z warm.-mazur.oddzialu i nie trzeba u nas w ketrzynie tego zaswiadczenia to jest chyba tylko dla odob, ktore juz mialy kiedys dostep do informacji niejawnych czy jakos tak. Wiem ze na pewno nie trzeba ale widac, ze sie postaralas.
Stary 2010-01-11, 21:43   #7827
freak_01
Przyczajenie

czy jest ktos z lubelskiego??skladalem papiery w listopadzie tj.kwestionariusz...podob no cos ma sie ruszyc w styczniu ale neiwiem czy to prawda.Moze inny oddzial ma kiedy indziej rekrutacje a "moj"NOSG kiedy indziej.jesli ktos jest z NOSG niech da znac.pozdrawiam
freak_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:29   #7828
ewcia3370
Przyczajenie

Cytat:
Ewcia wlasnie tak jak Gump mowi, ja jestem z warm.-mazur.oddzialu i nie trzeba u nas w ketrzynie tego zaswiadczenia to jest chyba tylko dla odob, ktore juz mialy kiedys dostep do informacji niejawnych czy jakos tak. Wiem ze na pewno nie trzeba ale widac, ze sie postaralas.
kasia ja muszę bo mam poświadczenie, także wszystko ustaliłam, a teraz próbuję ćwiczyć ale marnie mi to idzie, jeszcze nie biegałam i nie robiłam koperty, brzuszków strzelam 21, pompek 16, ławeczki dosłownie kilka a skok w dal nawet minimalnej odległości nie wyciągam, już sama niewiem jakie techniki zastosować. Ale jak to ktoś mądry powiedział nauka czyni mistrza ale jest to ale...
ewcia3370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 23:51   #7829
kasia09092
Raczkowanie

Ewcia u mnie z f-fem tez bez rewelacji. Na probnym jakos szczegolnie sie nie popisalam. ale byly tez slabsze dziewczyny. Brzuszki mialam 41, laweczki 30, skok w dal 185, bieg 2.45,pompki koperta niezaliczone w ogole co dziwne koperte zaliczyly i to na 3 tylko 2 laski i zaden chlopak!!!nie wiem czemu tak bylo...moze dlatego ze slisko. kazdy myslal ze to takie latwe, a tu nikt nie zaliczyl. Wiem ze muse cwiczyc, ale ja tego nie lubie straszenieeeeeeee!
Stary 2010-01-12, 14:19   #7830
marian82
Przyczajenie

do Dziadzia widzisz juz teraz nie ma sensu dzwonic do kadr bo to bylo prawie rok temu ale faktycznie wyrzucilem troche siana w to wszystko czasu itp.a oni nawet nic nie przyslali brak szacunku dla takich osób ktore sie starajo nic pod koniec marca mija rok od wariografu zobaczymy jak to bedzie tylko tym razem bede szczery od pozotku co ma byc to bedzie proste dzieki za odpowiedz oraz pozdr wszystkich forumowiczów
marian82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości