|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
marian jesli miales kontakt z narkotykami to nic Cie nie przekresla jesli przyznasz sie od razu w pierwszej ankiecie. Musisz dokladnie opowiedziec ile razy i co zazywales, wtedy nie rozczarujesz sie na wariografie. Im sie liczy twoja szczerosc i co masz w glowie
|
|
|
|
#7802 |
|
Raczkowanie
|
Czy moze ktos z rodzin forumowiczow obecnych na szkoleniu w Koszalinie bedzie w weekendy jezdzil pociagiem z dworca centralnego z Warszawy do Koszalina? Bo razem zawsze razniej w podrozy
|
|
|
|
#7803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- zjadłem jedno zero 1.800
|
|
|
|
|
#7804 |
|
Raczkowanie
|
tzn.ze ta ustawa juz przeszla, tak?i jak ma sie wyzsze to i tak nie ma juz chorazego?Bo wlasnie slyszalam, ze ma to przejsc od nowego roku, ale pozniej jakos ucichlo. Czyli jednak zatwierdzili.
|
|
|
|
#7805 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasia09092;16392106]tzn.ze ta ustawa juz przeszla, tak?i jak ma sie wyzsze to i tak nie ma juz chorazego?Bo wlasnie slyszalam, ze ma to przejsc od nowego roku, ale pozniej jakos ucichlo. Czyli jednak zatwierdzili.[/
z wyższym czy ze średnim wszyscy musieli by odbyć 3 letni tok przygotowawczy. czy zatwierdzili nie czytałem na żadnej ze stron SG o zmianie prowadzenia naboru ale na pewno na bieżąco będę się temu przyglądać... |
|
|
|
#7806 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co sie orientuje to ta ustawa jeszcze nie przeszla
|
|
|
|
#7807 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7808 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie, mi sie tez wydaje ze nie przeszla, ale juz sama nie wiem...Darek o tym 3letnim stazu to wiem. W policji tez go maja. Ale to taki pic na wode troche chyba. Mniejsza o to. Ale trzeba by sie bylo jakos doszukac odnosnie tej podchorazowki. Slyszalam ze za stopien jest ok 200-300zl miesiecznie.
Pozdrawiaaaaam ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Darek chodzi o to, ze chyba nigdzie indziej nie daja stopnia za licencjat juz...W policji zaczynasz od poczatku, od posterunkowego. NIe od sierzanta. Sierzanta dostajesz po ok 2,5roku. Zalezy od jednostki tez i gdzie trafisz. A tu z miejsca masz stopien. i to nie taki az najnizszy. |
|
|
|
#7809 |
|
Przyczajenie
|
darek1983 ja właśnie wróciłem z Kętrzyna, młyn był niemiłosierny ale nie musiałem dużo poprawiać w ankiecie więc w miarę szybko wszedłem
. Rozmowę mam 27. Słyszałem że nabór potrwa do 21 maja. Rekrutują na punkty w Bezledach i nowy w Lelkowie. |
|
|
|
#7810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze chciałem założyć mundur i robić to co chce i tego typu ustawy to też spr.mnie samego czy nadaje się na coś więcej niż tylko szeregowy. |
|
|
|
|
#7811 |
|
Raczkowanie
|
Orientujecie sie moze kiedy szykuje sie nastepny II etap u was w oddzialach
|
|
|
|
#7812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7813 |
|
Zakorzenienie
|
ze sie tak wtrace. poproscie moderatora o zamkniecie watku i zalozcie druga czesc bo watek powyzej 5000 postow powinien byc zamkniety
|
#7814 |
|
Raczkowanie
|
Aha czyli wyglada na to ze jeszcze nie przeszlo to ze bez wzgledu na wyksztalcenie kazdy zaczyna od zera
za mgr dostanie sie mlodszego chorazego, tak?Mam pytanie do drew, sluchaj powiedzieli ci ze rekrutacja potrwa do maja. Ale czyja rekrutacja?Tych co teraz skladaja papiery to by bylo za krotko, a tych ktorzy juz sie rekrutuja to z kolei za dlugo. Kurde mi w marcu mijaja psycho. a w kwietniu wario. Obym nie musiala powtarzac... |
|
|
|
#7815 |
|
Przyczajenie
|
pytanie do dziadzia jak Ci sie wydaje z tymi narkotykami czy porównujo wszystko i czy faktycznie jesli ktos narobil pare grzechow czy masz juz zglowy sg pytam poniewaz moze ty mi doradzisz zwlaszcza ze jestes juz w tej formacji dzieki z gory za odpowiedz
|
|
|
|
#7816 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
może nieprecyzyjnie się wyraziłem, dokumenty będą przyjmowane do maja. |
|
|
|
|
#7817 |
|
Raczkowanie
|
W systemie szkoleń dla nowo przyjętych grzebią od dwóch lat i na razie nic nie zrobili, więc może tak szybko nie wejdzie w życie nowy system. Zresztą na stopniu jest różnica z 70 zł, więc to nie jest jakiś kosmos, ale wolę od razu je mieć ( i stopień mł. chorążego), a nie czekać i nie wiedzieć, czy kiedykolwiek skierują mnie na kurs, czy nie
. A i różnica jest na każdym wyższym stopniu, więc między szeregowym a mł. chorążym wyjdzie z 200 zł
Edytowane przez Olcia2009 Czas edycji: 2010-01-11 o 17:07 |
|
|
|
#7818 |
|
Raczkowanie
|
aha...Tak to wyglada. Ale i tak dziwnie to wszystko robia. Przeciez jest napisane ze rekrutacja jest prowadzona w sposob ciagly, czyli caly rok mozna skladac papiery. A niech tam...Ci co chca to sie wyrobia.
Drew ale ty miales jechac jutro, czyli we wtorek, z tago co pamietam. Ale nie wytrzymales No i dobrze. Im szybciej tym lepiej. A widziasz jak ci pieknie podpowiedzialam, jak uzupelnic kwestionariusz i nie musiales poprawiac Mowisz mlyn byl?Duzo chetnych?No po takiej przerwie to sie pewnie duzo chetnych nazbieralo.---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Marian ja bralam narkotyki 2 razy w zyciu, ale od poczatku, juz od kwestionariusza sie do tego przyznalam i nie bylo najmniejszego problemu ani z psycho. ani z wario. Mow prawde. Co masz do stracenia. W sumie to nikt z nas nie wie jak to dziala...Mi sie wydaje ze oni i tak znajda to co chca. Czy sie przyznasz czy nie. Wiec lepiej gadac prawde. |
|
|
|
#7819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz kolej na nas.drew a co ci kazali poprawiać ? witam bez urazy staruszków.kochani my tu chcemy kogoś doświadczonego to wy jesteście skarbnicą odpowiedzi .
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7820 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Właśnie dokładnie to o czym pisała wcześniej kasia09092 , czyli WSZYSTKIE odpowiedzi muszą być udzielane pełnymi zdaniami, przepisując całe pytanie w formie odpowiedzi. Na szczęście większość tak miałem a ludzie siedzieli i wypełniali wszystko od początku i raczej do 15 się nie wyrobili.Edytowane przez drew83 Czas edycji: 2010-01-11 o 17:57 |
|
|
|
|
#7821 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że najpierw powinieneś dowiedzieć się w kadrach dlaczego Cię odrzucili o ile Cię odrzucili za pierwszym razem. To że jakiś gościeniek powiedział Ci w rozmowie telefonicznej, że płyniesz to nic nie znaczy. Kwita na to nie dostałeś. Poproś o oficjalne potwierdzenie i ewentualnie podanie powodu odmowy, chociaż K-nt może odstąpić od dalszej rekrutacji bez podania przyczyny .
|
|
|
|
#7822 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich forumowiczów
chciałam powiedzieć ze trzymam mocno kciuki za funkcjonariuszy z BIOSG, którzy przechodzą szkole przetrwania w Koszalinie
|
|
|
|
#7823 |
|
Raczkowanie
|
ja też trzymam za nich kciuki, przez długi czas śledziłam forum i bardzo się cieszę, że im się udało
szczególnie pozdrawiam strangegirl , iiiiiii się przyznam, że nawet dzisiaj w pracy pomyślałam jak mija im pierwszy dzień musztry
Edytowane przez amilka25 Czas edycji: 2010-01-11 o 18:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7824 |
|
Przyczajenie
|
Ja już mam dokumenciki w komplecie, dziś odebrałam zaświadczenie o niekaralności z sądu, wszystko sprawdzone i jutro na Kętrzyn...
|
|
|
|
#7825 |
|
Raczkowanie
|
marian,składaj papiery po raz kolejny i nic się nie łam
ja już trzeci raz atakuję . ewcia,w Bieszczadzkim nie trzeba już zaś .o niekaralności
|
|
#7826 |
|
Raczkowanie
|
Ewcia wlasnie tak jak Gump mowi, ja jestem z warm.-mazur.oddzialu i nie trzeba u nas w ketrzynie tego zaswiadczenia
to jest chyba tylko dla odob, ktore juz mialy kiedys dostep do informacji niejawnych czy jakos tak. Wiem ze na pewno nie trzeba ale widac, ze sie postaralas.
|
|
|
|
#7827 |
|
Przyczajenie
|
czy jest ktos z lubelskiego??skladalem papiery w listopadzie tj.kwestionariusz...podob no cos ma sie ruszyc w styczniu ale neiwiem czy to prawda.Moze inny oddzial ma kiedy indziej rekrutacje a "moj"NOSG kiedy indziej.jesli ktos jest z NOSG niech da znac.pozdrawiam
|
|
|
|
#7828 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7829 |
|
Raczkowanie
|
Ewcia u mnie z f-fem tez bez rewelacji. Na probnym jakos szczegolnie sie nie popisalam. ale byly tez slabsze dziewczyny. Brzuszki mialam 41, laweczki 30, skok w dal 185, bieg 2.45,pompki koperta niezaliczone
|
|
|
|
#7830 |
|
Przyczajenie
|
do Dziadzia widzisz juz teraz nie ma sensu dzwonic do kadr bo to bylo prawie rok temu ale faktycznie wyrzucilem troche siana w to wszystko czasu itp.a oni nawet nic nie przyslali brak szacunku dla takich osób ktore sie starajo nic pod koniec marca mija rok od wariografu zobaczymy jak to bedzie tylko tym razem bede szczery od pozotku co ma byc to bedzie proste dzieki za odpowiedz oraz pozdr wszystkich forumowiczów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

. Rozmowę mam 27. Słyszałem że nabór potrwa do 21 maja. Rekrutują na punkty w Bezledach i nowy w Lelkowie.
. A i różnica jest na każdym wyższym stopniu, więc między szeregowym a mł. chorążym wyjdzie z 200 zł
Mowisz mlyn byl?Duzo chetnych?No po takiej przerwie to sie pewnie duzo chetnych nazbieralo.
teraz kolej na nas.drew a co ci kazali poprawiać ? witam bez urazy staruszków.kochani my tu chcemy kogoś doświadczonego to wy jesteście skarbnicą odpowiedzi
, czyli WSZYSTKIE odpowiedzi muszą być udzielane pełnymi zdaniami, przepisując całe pytanie w formie odpowiedzi. Na szczęście większość tak miałem a ludzie siedzieli i wypełniali wszystko od początku i raczej do 15 się nie wyrobili.