|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Marian a czy w tym czasie Twoja ankieta bezpieczństwa była sprawdzana ? Może coś tam wynikło ? Mam nadzieję że się sprawa wyjaśni i nie będzie problemu z podjęciem kolejnej próby
No no dziewczyny gotowe do startu - fajnie że macie zapał Freak rozumiem że nadbużański masz na myśli ? Kochani nasi weterani - funkcjonariusze a co Was ? No odezwijcie się Edytowane przez EdaF Czas edycji: 2010-01-12 o 17:45 |
|
|
|
#7832 |
|
Przyczajenie
|
witam dzisiaj dostalem telefon ze mam sie stawic w piatek na rozmowe kwalifikacyjna
jak sie ubrac i co jest potrzebne i o co pytaja ;> moze wiecie ?
|
|
|
|
#7833 |
|
Raczkowanie
|
Tomasz z jakiego jestes oddzialu?
Jakos tu dzis spokojnie ![]() Ciekawe jak szkolenie przebiega w Ketrzynie i Koszalinie... |
|
|
|
#7834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. musisz się dobrze zaprezentować |
|
|
|
|
#7835 |
|
Raczkowanie
|
Tomasz ubierz sie elegancko nie koniecznie w garnitur
najczesciej pytaja czym sie zajmujesz, jaka szkole skonczyles itp. Jakie zadania wykonuje Straz Graniczna, obecni ministrowie, co zmienilo sie w SG po wejsciu do Schengen i to co wpiasales w ankiecie mandaty, narkotyki itp itd Moja rada: Badz szczery a napewno pozniej bedzie Ci latwiej![]() Marian z anieta bezpieczenstwa napewno nie miales problemow, jesli bylo by cos nie tak musieli by Cie o tym powiadomic. W przypadku kiedy odmawiaja wydania poswiadczenia masz 7 dni na odwolanie sie od decyzji. Wydaje mi sie, ze w Twoim przypadku bylo cos nie tak z wario. Edytowane przez kamilliano Czas edycji: 2010-01-12 o 18:19 |
|
|
|
#7836 |
|
Przyczajenie
|
A ja jutro na rozmowę
|
|
|
|
#7837 |
|
Raczkowanie
|
Ewcia to dzis zlozylas a jutro na rozmowe juz? Tak pieknie rozpoczal nowy rok nasz oddzial?
|
|
|
|
#7838 |
|
Raczkowanie
|
trzymam za was kciuki kochani. złóż meldunek ewa po rozmowie
|
|
|
|
#7839 |
|
Przyczajenie
|
Macie rację, bardzo szybko ale już się trochę cykam, jutro opiszę wszystko w szczegółach i mam nadzieję że oznajmię... że psychologa mam... ach aby tak było
|
|
|
|
#7840 |
|
Raczkowanie
|
No no kochani same dobre wieści
|
|
|
|
#7842 |
|
Przyczajenie
|
ooo to widze musze sie troszke podszkolic hehe
Kasia a ja jestem z oddzialu podlaskiego
|
|
|
|
#7843 |
|
Przyczajenie
|
Siema.
Czy ktoś z MOSG został zaproszony, albo dostał informację o zbliżającym się Wario?? Ja czekam już prawie 4 miesiące od psycho. Dzwoniłem, a oni jak zwykle nic nie wiedzą... :/ Czekać trzeba-to jedyn informacja jaką udało mi się wyciągnąć a tak w ogóle to jaki termin ważności mają testy psychologiczne???pozdrawi am
|
|
|
|
#7844 |
|
Raczkowanie
|
Testy psychologiczne i wariograf wazne sa 12 miesiecy
|
|
|
|
#7845 |
|
Przyczajenie
|
mysle ze powodem jest to ze nie pisalem prawdy od poczotku ja na wario bylem generalnie szczery i niczego nie krywalem
|
|
|
|
#7846 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich!
mam pytania odnośnie II etapu - jak to wszystko przebiega? czy testy z wiedzy ogólnej i języka są w tym samym dniu co wf? |
|
|
|
#7847 |
|
Raczkowanie
|
Tak wszystko odbywa sie w jednym dniu. Wiedza ogolna, jezyk, wf i na konic rozmowa..
|
|
|
|
#7848 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkim, jestem nowa na tym forum, ale po przeczytaniu kilku stron tych postow widac, ze niektorzy juz niezle zadomowili sie tu i nawiazali znajomosci
![]() Tez mysle o pracy w sg (bieszczadzki odział), na stronie kg znalazlam przykladowe testy i etapy rekrutacji. Ale prosze napiszcie jak to wyglada tak realnie. Dokumenty mam zlozyc do warszawy do komendy glownej, czy w tym oddziale? Na rozmowę a pozniej testy jedzie sie do warszawy? z moja kondycja jest nienajlepiej, ale mam zamiar wziac sie za jakies cwiczonka. Trudne sa do przejscia te wszystkie testy? Z tego co wyczytalam potem jedzie sie na szkolenia do ketrzyna albo koszalina? jak dlugo caly proces trwa? dopiero zaczynam sie tym interesowac i jak narazie jestem zielona. zazdroszę tym, którzy mają już całą rekrutację za sobą no i oczywisćie gratuluję ))
|
|
|
|
#7849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokumenty składasz w swoim oddziale czyli w Twoim przypadku w Przemyślu. Tam też masz rozmowę, psychotesty i wariograf. Ja do wario, testów wiedzy, języka i sprawnościowych jeszcze nie doszedłem, więc tu musi wypowiedzieć się jakiś weteran. A proces rekrutacji trwa różnie - od kilku do nawet kilkunastu miesięcy. W zależności od potrzeb i budżetu. Pozdrawiam
jako naród znani jesteśmy ze swej religijności - często zdarza nam się wierzyć w cuda... Edytowane przez narab Czas edycji: 2010-01-13 o 17:10 |
|
|
|
|
#7850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7851 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Udało się
|
|
|
|
#7852 |
|
Raczkowanie
|
a gdzie ewa??????? jak tylko się ujawnisz to pisz jak ci poszło
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- no to gratuluję mocno!!! o co pytli na rozmowie? |
|
|
|
#7853 |
|
Raczkowanie
|
Ewcia przypomnij z jakiego oddziału jesteś ?
Mackeey i co odzywali się w sprawie wario ? ![]() Rafal hej co tam słychać Edytowane przez EdaF Czas edycji: 2010-01-13 o 17:34 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7854 |
|
Rozeznanie
|
Hej witam wszystkich starych i nowych forumowiczów
i mam nadzieję przyszłych f-szy SG...tak w skrócie: narazie mamy same podstawowe szkolenia, podzielili nas na plutony po ok 23 osoby - podział był następujący: pisaliśmy test z języków obcych i na tej podstawie zostaliśmy podzieleni...pokoje są 9 osobowe, ale w niektórych jest mniej ludzi, przy czym dziewczyny mają oddzielny budynek .w pokojach jesteśmy pomieszani z innymi oddziałami...pobudka o 6, śniadanie, apel i zajęcia - tak wyglada dzień ...narazie jest ok, jedzenie nawet niezłe...hehe poznałem Stranger...mam mało czasu, może innym razem napiszę coś więcej ...pozdraw iam serdecznie i powodzenia w staraniach do SG
|
|
#7855 |
|
Raczkowanie
|
Rafal super że jesteś zadowolony kurcze ucałuj ode mnie tam wszystkich naszych. Tęsknimy za Wami i powodzonka. E to całkiem nieźle macie zwłaszcza że jedzonko w miarę
|
|
|
|
#7856 |
|
Raczkowanie
|
A do ktorej macie wyklady?I jakich przedmiotow wogole sie uczycie?Od ktorej jest czas wolny od zajec?
|
|
|
|
#7857 |
|
Przyczajenie
|
Na rozmowie było nas parę osób, oczywiście nie jest źle chociaż nie wszyscy przeszli. Nie było pytań odnośnie ministrów, polityki itd. Poprostu czym się zajmujesz, opowiedzieć o sobie, zadania SG, praktycznie tak jak wcześniej było pisane to co pisaliśmy w kwestionariuszu, szkoła, narkotyki itd. Naprawdę było ok. Ale może ktoś wie jak wygląda psycholog? Może link do zadań na logikę? Czy są zadania przy kompie?
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Eda Warmia |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7858 |
|
Raczkowanie
|
EdaF u mnie cisza...:| a u Ciebie?
|
|
|
|
#7859 |
|
Przyczajenie
|
Ewcia czyli na tej 1 rozmowie mozna odpasc ;/ a z jakiego powodu poodpadali osoby kiedy ty tez mialas rozmowe ?
|
|
|
|
#7860 |
|
Raczkowanie
|
Mackeey u mnie też cisza. Próbowałam się dzisiaj dodzwonić do oddziału ale nikt nie odbierał. No ale jak to "mówili" nasi weterani brak info i cisza ze strony SG to dobry znak, oby
Ewcia moja rada - do testów takich nie jesteśmy się w stanie przygotować ale moja rada : staraj się odpowiadać szczerze. Musisz się ukierunkować w danych kwestiach i odpowiadać podobnie chociaż zapewniam Cię że wszelkie motanie i kręcenie oraz pisanie nieprawdy w takim teście mija się z celem bo dostaniesz tyle pytań do siebie podobnych że po 500 tnym pytaniu nie będzisz pamiętała co pisałaś 300 wcześniej w podobnym ![]() Ja miałam na kartkach testy ale są oddziały co robią na komputerach. Edytowane przez EdaF Czas edycji: 2010-01-13 o 19:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

jak sie ubrac i co jest potrzebne i o co pytaja ;> moze wiecie ?

najczesciej pytaja czym sie zajmujesz, jaka szkole skonczyles itp. Jakie zadania wykonuje Straz Graniczna, obecni ministrowie, co zmienilo sie w SG po wejsciu do Schengen i to co wpiasales w ankiecie mandaty, narkotyki itp itd
Moja rada: Badz szczery a napewno pozniej bedzie Ci latwiej

Kasia a ja jestem z oddzialu podlaskiego 

i mam nadzieję przyszłych f-szy SG...tak w skrócie: narazie mamy same podstawowe szkolenia, podzielili nas na plutony po ok 23 osoby - podział był następujący: pisaliśmy test z języków obcych i na tej podstawie zostaliśmy podzieleni...pokoje są 9 osobowe, ale w niektórych jest mniej ludzi, przy czym dziewczyny mają oddzielny budynek