![]() |
#7861 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
|
![]() ![]() |
![]() |
#7862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Wiem,że tak niestety sie zdarza,ale to przykre. Dziewczyna poroniła. Zapomniałam napisać,że chodzi mi o mamusie styczeń 2008.
Płatku, trudno mi poradzić cos w sprawie Twojego Mateuszka,bo u mnie to jest raczej odwrotnie. Adrianek bardzo lgnie do dzieci, tuli sie do nich,a one go odpychają ![]()
![]() |
#7863 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
|
![]() ![]() |
![]() |
#7864 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Płatku Ty sie nie zamartwiaj Mateuszek nie jest jakims dziwnym dzieckiem ze tak robi...on poprostu chce nawiazac kontakt z dziecmi i nie wiem jak to zrobic Natan tez tak robił na początku al ja pokazywałam ze nie wolno i pokazywałam jak trzeba z dziecmi postepować głaskałam dziecko po głowce zeby zobaczył pocałowałam i on tak mnie nasladował, teraz jakodwiedziłam kolezanke z 8 msc synkiem to |Natus go przytulał całował głaskał hustał na hustawce, karmił i bawił sie znim a wczesniej go bił i odtracał....takze nie martw sie płatku bedzie dobrze tylko bądz wytrwała i pokazuj mu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7865 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kociulek-przykra sprawa, ale nie myśl o tym proszę.
Kasiulek, jak tam byłaś na badaniach? Płatek trudno powiedzieć jak się zachować, dużo o tym myślałam i doszłam do wniosku, że ja bym w takim momencie spokojnie, acz stanowczo powiedziała, że tek nie wolno ponieważ to boli. I powiedziałabym, że jak jeszcze raz tak zrobi to pójdziemy do domu. Jakby tak zrobił, powiedziałabym, że ponieważ popchnął dziewczynkę (czy takie tam) idziemy. Wsadziłabym do wózka i poszła do domu. Ignorując krzyki wrzaski itp. Wiem, że może głupio brzmi takie rozmawianie z rocznym dzieckiem, ale tak bym zrobiła. POdobnie postępowałam jak nie chciał iść w miejscach publicznych za rączkę i rzucał się na podłogę. Jak się rzucił, to mówiłam, albo idziesz za rączkę, albo zapnę cię w wózku. I jak tylko się rzucił, albo wyrywał zapinałam go w wózku. 2 tygodnie zajęło mi to, ale teraz sam daje rączkę i idzie. Czasem mu odbija i mnie sprawdza wtedy chwytam go mocniej za rączkę i jest ok. Milcio już w łóżeczku więc się wzięłam, jeśli coś pominęłam sorrki. Wynik następujący: Agika - Wrocław, Kraków, najlepiej druga połowa sierpnia Ch_aga - daleko ![]() Daria -??, coś pisała że będzie w Polsce w sierpniu ![]() Gosiaczek - Kraków, Łódź (17-18 sierpnia) Hania - Wrocław, Łódź, jak wróci z wakacji ![]() Joasia - Wrocław, Łódź, termin ?? Kasiulek - Wrocław, Kraków, Katowice, druga połowa sierpnia Kociulek - niestety za daleko ![]() ![]() Kostka - raz był Wrocław, potem Łódź, koniec sierpnia Meme - niestety nie, nieobecna usprawiedliwona Płatek - Łódź, Wrocław po wakacjach, druga połowa sierpnia Tiaara - ??, mówi, że się dostosuje, ale jakieś preferencje ![]() Z moich kalkulacji wychodzi mi: Wrocław 6 głosów, Łódź 5 głosów. Proponuję by te dwa miasta jeszcze przegłosować. Każda niech rozważy co jej najlepiej pasuje i ostatecznie poda swój typ. Data do głosowania jest jedna ![]() Proszę o krytykę i pomysły jak inaczej wybrać miejsce i termin spotkania. Jeszcze raz mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz oddaję wam głos:
#7866 |
Zadomowienie
|
Ja to wsumie wole Łódź
![]() ![]() ![]() ![]() Płatku u mnie znowu Pati zaczyna nas bić,gryść,szczypać i jak się zezłości to aż się trzęsie ![]() Jeśli chodzi o prawko to miałam identycznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piosenka super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7867 |
Zakorzenienie
|
Ja głosuje na Wrocław, do Łodzi daleko i dojazd kiepski, Oliwka by nie wytrzymala w aucie.
Płątku, mysle ze Agika bardzo mądrze radzi, Mati powinien zrozumiec ze nie wolno tak robic, w sumie nasze dzieciaki rozumieja czasem wiecej niz nam sie wydaje, Oliwka to mnie nie raz zdumiewa. Najważniejsza konsekwencja i nie poddawac sie wrzaskom i histeriom. Dasz rade ![]() ![]() Agiko, wybieram sie w przyszłym tygodniu do lekarza, a dalej co będzie - zobaczymy. Mam tylko nadzieje ze mi w sierpniu zaden szpital nie wyskoczy ![]() wklejam fotki pudernicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7868 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno... juz dawno miałam to zrobic:
Joaasia ![]() ![]() i jeszcze ![]() za to ze czytasz a nie piszesz - jeszcze raz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pasuje mi i Wrocław i Łódź więc dostosuje się do większości. Nie mam jeszcze grafika TŻta na sierpień ale myśle że nawet jak będzie miał zmiane to jakby co to wycygani jeden dzień urlopu. Z terminem jestem na tak ![]() Mam chyba owsiki, normalnie nie moge usiedzieć w domu. Jak tylko się da to wędrujemy z Julką w różne dziwne miejsca. Dzisiaj np poszłysmy hektar na jakąś łąke tarzać się w skoszonej trawie. Jak siedze w domu dłużej niż 4h to dostaje kręćka. Jak nie można wyjść bo np pada to np chodzimy wyrzucać śmieci, albo jeździmy windą ![]() Oliwka wymiata ![]() Julka zaczyna nieźle gadać: baba, oko, kot, dziadzia, żaża czyli zjawa itp siasia to Asia ![]() Płatku Agika dobrze radzi. Jak skojarzy bicie z brakiem zabawy, przyjemności to szybko załapie że nie wolno. Julka mnie gryzie ![]() Kostko i na Natalke przyjdzie czas. Ja też późno zaczęłam chodzić a mam się całkiem dobrze :chyba bo może nie jestem obiektywna ![]()
![]() |
#7870 |
Zadomowienie
|
Kasiulek i prawidłowo
![]() ![]() Zdjęcia Oliwki (zwłaszcza z koralami na głowie, przed powiększeniem zdjęcia myślałam, że to wałki ![]()
#7871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze ode mnie ![]() ![]() ![]() Haniu Mati tez zaczyna gryźć, szczypać i szarpać za włosy ![]() ![]() Dziekuje Wam dziewczyny za rady, Agiko zrobie następnym razem tak jak mówisz ![]() ![]() ![]() Babeczki ja mam 260km do Wrocławia i 200km do Łodzi tak czy siak będe musiała wyjechać wcześnie rano i zrobić jedną przynajmniej godzinną przerwę podczas cały trasy bo Mati tyle nie usiedzi wiadomo więc jak padnie na Wrocław to ok. najlepiej właśnie 25 tylko niech wszystkie się wypowiedzą, a nie tylko garstka ![]() Kasiulko pudernica jest szałowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7873 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zeżarłam miche sałatki pieczarkowej i chyba zaraz padne
![]() |
#7874 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7875 |
Wtajemniczenie
|
i nawet długiego posta wysmarowałam
A oto co moje dziecko robi wieczorami
![]() |
#7876 |
Zakorzenienie
|
nie no posikam sie przez Was
![]() wałki ![]() ![]() jakbym dała Oliwce wałki to na bank by je sobie założyła na głowe ![]() ![]() Joasia ja widze ze Ci musimy czesciej manto sprawiac - to działa ![]() Ales znowu wyjechała z sałatką pieczarkową ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde a mnie sie ostatnio radyjko zepsuło, moze podesle Julce toby mi naprawila ![]() To jest fota miesiąca ![]() a jeszcze zapomnialam napisac - Oliwka tez "mówi" - po śląsku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7878 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Joasiu to by dopiero Mati miał kompana, a raczek kompankę do kabli, wtyczek, kontaktów itd. ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się obrzarłam(dosłownie) fasolką szparagową ![]() Kasiulko coś jest w tym piekarniku na starym mieszkaniu Mati ciągle przegladał się w nim i go całował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7879 |
Zadomowienie
|
Joasiu to widze ze nie tlyko oje dziecko próbuje mówic mi po imineiu \Natan mówi do mnie Goka a na moja siostre tez Asie ciocia Ana
dziewczyny jaki jest przepis na to wspaniałe rafaello wasze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pieczarki w zalewie krojone ole! 2-3 jajka szczypiorek wrzucasz do michy, solisz, pieprzysz, bełtasz majonezem i już możesz wcinać ![]() mozna też dać do tego czerwoną fasole albo groszek najważniejsze to się nie narobić a się najeść ![]() a przepisy: z głowy, z wizażu, z moich tajemnych notatek, słowem różnie Wy sie nie śmiejcie, Julka rano wstaje i leci zobaczyć do drugiego pokoju czy ojciec naprawia kompa - jak nie to ryk. A dłubać tak może godzinami. I profesjonalnie robi reset ![]() Płatku nie nie nie ja już nie chce kolejnego informatyka w moim życiu!
![]() |
#7881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak piszą tam dziewczyny koniecznie na słonych krakersach.
![]() |
#7882 |
Wtajemniczenie
|
no no widze ze humory dopisuja.
co do naprawy komputerow to ja juz mam to za soba. tez moje dziecie siedzialo a nawet wchodzila do srodka chyba zeby udeptac. teraz przechodzimy etap gptowania - jak tylko zmywam to Wiktoria wszytskie garczki z szafki wyjmuje, etap odkurzania wlasnie przed chwila wyciagnela odkurzacz z szafy. oraz segregacje plyt tatusia. a no i moje dziecko mysli intensywnie o przemeblowanie bo kilka razy dziennie wyjezdza lozeczkiem na srodek a fotel przesuwa w miejsce lozeczka. moj TZ wlasnie wyszedl na piwko - pije z sasiadem przez plot. ubaw na calego moja babcia to sie z nich smieje. bo sasiad wlazi na belki i goruje nad moim TZtem .czasem tak to wyglada jak spowiedz. siasiad robi za ksiedza i im wieksze grzechy tym nizej sie schyla. kiedys jak moj TZdowali to sasiad chyba przez plot przeleci i orzelka zrobi po naszej stronie. a co do kuchenki my mamy z lustrzanom szybe i Wiki tez gada do tej dziewuszki po drugiej stronie. czasem sie nad nia zlituje i jak juz sie za bardzo zabrudzi to leci po sciereczke i wytrze jej lustro. a ja dzisiaj mlode ziemniaczki z maslaneczka mialam i zupke szczawiowa. Wiki zjadla zupke z jajeczkiem a ja tylko ziemniaczki z maslanka. potem tak mi swidrowalo w brzusiu ze zastanawialam sie czy leciec juz do lazienki czy to tylko sciema. Joasiu czy ta salatka pieczarkowa to z pieczarek jajka kukurydzy i ogoreczka?? co do dyscypliny to Joasiu nie zdziw sie jak na spotkaniu Kasiulka z Agika wezma cie za lapki i za kare zebys sie poprawila przeprowadza cie po parku.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to ośliniłam klawiaturę ![]() ![]() Mati wstał wściekły jak osa, odkąd wychodzą mu te zęby to nie schodzi mi prawie wcale z rąk ![]() ![]() ![]() Tiaaro bynajmniej masz na oku swjego chłopa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7885 |
Wtajemniczenie
|
Rafaello ze mną wygrało i zaraz idziemy z Julka po składniki. A co tam raz się żyje. Najwyżej znowu odzyskam to co straciłam
![]() Płatku Ty to naprawde biedna jesteś ![]() Obcinałam rano Julce włosy. Ale był horror. Już lepiej wygląda tak to miała z tyłu takie pióra rosnące w nieładzie.
#7886 |
Zadomowienie
|
Kasiulko, Joasiu, niezłe wymiataczki z Waszych dziewczyn
![]() ![]() ![]() Co do spotkania, 25 sierpnia, ok. Jestem bardziej za Wrocławiem niż Łodzią, ale sie dostosuję.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7887 |
Wtajemniczenie
|
Platku pewnie ze na oku ale co mi z tego jak ja z Wiktoria siedze w domu a on sie relaksuje. o tyle dobrze ze Wikitoria juz nie kombinuje podczas zasypiania tak jak to bylo wczesniej. np. wczoraj w poludnie kiedy widzialam ze jest spiaca to powiedzialam czas spac i poszla do lozeczka. polozyla sie troszku pokrecila i zasnela. a wieczorem poscielilam lozko i sama do mnie przyszla i zasnela. najgorsze ze w domu zasypia spokojnie pomimo ze np. ja ogladam telewizor ( nie przeszkadza jej to) ale wystarczy ze gdzies pojedziemy zaczyna sie kombinacja.
wiecie za mna tez chodzi rafaello, ale dzisiaj nie zdaze zrobic. zaraz TZ powinien wrocic z pracy i znow jedziemy do jego brata. Joasiu ja tez sie boje tego co bedzie w pazdzierniku. chce przyzwyczaic Wiktorie do zlobka i szaczac szukac pracy. ale watpie ze znajde cos fajnego. ja lubie robote papierkowa jak i reczna. ale nie marze ze znajde cos na poczatku za okolo 1500 zł. podejrzewam ze zaczne od najnizszej krajowej. i bede szukac dalej. a robota w kiosku - kolega przez wakacje pracowal. powiedzial ze nie zyczy nikomu. rano i po poludniu ruch a pomiedzy cisza i spokoj ze modlil sie o klientow. za to na biezaco byl ze wszelkimi plotkami. zaczynal sie czuc jak dziewczyna ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7888 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, a ja myslałam,że to tylko z mojego dziecka mały elektryk-informatyk
![]() Kasiulka, Oliwka super ![]() Ja to chyba jakaś nienormalna jestem. Wczoraj w nocy zachciało nam się z mężem oglądać horrory,a poźniej bałam się nawet do łazienki wyjść ![]() ![]() Joasiu, Twój przepis na sałatkę to coś dla mnie nowego, napewno wypróbuję. Ja znam tylko ze sparzonych pieczarek.
![]() |
#7889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7890 |
Zadomowienie
|
no a teraz czas na zdjecia Natka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.