|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
no to super...dwuletnia rekrutacja. Brak slow.
|
|
|
|
#7922 |
|
Raczkowanie
|
jejku ja mam nadzieje z e
to nieprawda!!!i wiezre jeszcze ze w lytym beda egzaminy a potem w miare szybko szkolenie.!!kasia, kam- co wy sadzicie??
|
|
|
|
#7923 |
|
Raczkowanie
|
papatya ja jestem pewna, ze tak bedzie
trzeba wierzyc. To po co od poniedzialku znowu mozna skladac papiery? bedzie dobrze. A jak nie to poczekamy jeszcze rok, pozniej nastepny i tak nam zycie na czekaniu uplynie |
|
|
|
#7924 |
|
Raczkowanie
|
W takim kraju jak Polska nie ma się co dziwić że nie ma kasy
a w zasadzie to jest tylko nie na to co potrzeba. Ja już moje podanie traktuję jak zabawę i poważnie myślę o PSP. Jeszcze będę próbował swoich sił w LC ale dopiero jesienią . Szkoda sobie główkę zawracać ponieważ w tym tempie to na pewno się przeterminujemy a zaliczać dwa razy niektóre badania to już lekka przesada .Pozdrawiam i życzę powodzenia.
|
|
#7925 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
![]() Po przeczytaniu kilku stron tego forum postanowiłam też do Was napisać. Zauważyłam że są tutaj ludzie na różnych etapach ![]() Ja chciałabym dopiero złożyć papiery w następnym tygodniu do Oddziały Warmińsko - Mazurskiego. Moje pytanie jest mianowicie takie, bo słyszałam że na rozmowę kwalifikacyjną czeka się krótko a pozostałe egzaminy? Jak to wygląda?? Wiem, że jeśli się ktoś dostanie już do służby to czy ma magistra czy średnie to zaczyna tak samo, ale ja mam pytanie czy na rozmowie, albo gdy przeglądają nasz kwestionariusz to czy zaletą jest dla niech mieć wykształcenie wyższe a wadą tylko średnie?? Z góry dziękuuuuuje za odpowiedz... może głupie pytania ale ja dopiero raczkuje, także wybaczcie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#7926 | |
|
Raczkowanie
|
Ta przeciągająca się w nieskończoność rekrutacja to chyba ma Was przygotować do służby w tej formacji. Jeśli wytrzymacie to nerwowo to się nadajecie, ale musicie wiedzieć, że po wstąpieniu do służby macie tę niepewność zagwarantowaną do końca. Oby tym końcem była emerytura a nie przedwczesna rezygnacja
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#7927 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie odnosnie powtarzania tych testow, to jest to maksymalne przegiecie..Ja juz tez mam troche dosc tego czekania. Jeszcze do konca roku?Nie przesadzajmy. NIe ubiegamy sie o prace na statku kosmicznym. To SG. Ale jak widac ciezko im jasno postawic sprawe. Denerwuje mnie strasznie, ze dowiadujemy sie tylko od siebie jakichs terminow,itd.A zaden oddzial nie jest w stanie zajac stanowiska w tej sprawie i wszystkiego wyjasnic,np.Prosze Panstwa w tym roku naboru nie bedzie. I wszystko wiadomo, a tak sie czlowiek ludzi.
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- dzidzia ja tez nie slyszalam. Niedawno poruszalismy ten temat na forum. Chyba jeszcze nie zniesli tego, ze juz po licencjacie idziesz na chorazowke. |
|
|
|
#7928 |
|
Raczkowanie
|
aha... no ja sądziłam że już wszedł ten przepis..... dziękuje za pomoc mądrzejszego. Po niedzieli kierunek Kętrzyn, zobaczymy
![]() ..... a jak z tymi etapami?? jak to wygląda czasowo?? Poza tym gdzieś słyszałam że nie przechodzi się już wario, ale nie wiem czy to tylko plotki także tego też chciałabym się od Was dowiedzieć??
Edytowane przez Diabelek_24 Czas edycji: 2010-01-16 o 10:37 |
|
|
|
#7929 |
|
Raczkowanie
|
ciezko powiedziec jak to jest teraz czasowo. Bo jak nie beda mieli kasy to nawet i 2 lata beda nas rekrutowac. A jak bedzie to 6-9 miesiecy i juz. Mnie to juz tak wkur...ze nawet nie chce mi sie o tym wszystkim myslec
|
|
|
|
#7930 |
|
Raczkowanie
|
... no właśnie, to jakieś chore czekać 2 lata, człowiek może zwariować... a z wario to tak jest, że jedni mówią tak inni inaczej....
A ty Kasia już teraz czekasz na 2 etap, bo ja nie bardzo w temacie ? |
|
|
|
#7931 |
|
Raczkowanie
|
Z wario to jest ciekawa sprawa, bo jest nieobowiązkowe a nawet niezgodne z konstytucją, rzecznik praw obywatelskich już się tym zajmował, lecz w procesie rekrutacji jeśli się odmówi badania to się jest odrzuconym. Kiedyś jeździli po granicy i wszystkich badali póki się ludzie nie zbuntowali. Teraz też badają n.p. jak się chce iść na oficerkę, ale to wszystko jest niby ,,dobrowolne"
Edytowane przez dziadzia Czas edycji: 2010-01-16 o 10:58 |
|
|
|
#7932 |
|
Raczkowanie
|
Diabelek ja czekam na II etap. I chyba sie nie doczekam.
|
|
|
|
#7933 |
|
Raczkowanie
|
a ile już Kasia czekasz, sądząc, że się nie doczekasz
?
|
|
|
|
#7934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#7935 |
|
Raczkowanie
|
rok temu zlozylam papiery.
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Diabelek to jeszcze 10lat mam. Fajnie mi zleca |
|
|
|
#7936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7937 |
|
Raczkowanie
|
Patrzac na moj zapal do cwiczen to na pewno...Wpadne na II etap w takich bodach jak lekkoatletyczki i sama rozgrzewka bedzie trwala u mnie 3h. Dopiero bede mogla przystapic do egzaminu. ja pierdziele...
|
|
|
|
#7938 |
|
Raczkowanie
|
ooo looooosie to faktycznie musisz mieć już mętlik w głowie. Gdzie to rok czekać i ani znaku z ich strony. Ja jednak wierze że niebawem wreszcie się odezwą a Ty nie trać nadziei. Przecież nie mogą tyle czasu człowieka trzymać w niepewności. Będzie dobrze.... A jak tam przygotowania do ogólnej?? Z czego się uczyłaś, może jakieś konkretne ustawy czy może książki?? No i ja to się cykam w-f-u (oczywiście jeszcze nie złożyłam papierów ale już zdaje sobie sprawę że jest tyle ludzi że głowa mała i każdy jest dobry ehh...), a tobie jak idzie ze sprawnościówką ?
|
|
|
|
#7939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7940 |
|
Raczkowanie
|
hehe.... dziękujemy Dziadzio za miłą perspektywę przyszłości hehe.... jednak uważam że warto.... i My damy radę !!!!!!
|
|
|
|
#7941 |
|
Raczkowanie
|
ja czytam konstytucje, ogladam wiadomosci i jakies tam sprawy o schengen i EU. I to tyle. Co ja wiecej wymysle. A w-f tak sobie, ale licze ze z jezyka sobie poprawie punktacje, bo jestem po germanistyce. A w dupie z nimi. Gamonie jedne
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- hahahahahaha ja dopiero zauwazylam, ze dzidzia to dziadzia. I caly czas pisalam do niej dzidzia |
|
|
|
#7942 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- hahahahahaha ja dopiero zauwazylam, ze dzidzia to dziadzia. I caly czas pisalam do niej dzidzia Jeszcze jedno dziadzia to on.
|
|
|
|
#7943 |
|
Raczkowanie
|
<hahaha> Dziadzia czy dzidzia hihihi... nie powinien się obrażać....
Ja mam nadzieję że jakoś uda mi się poduczyć pompki (grrr....) bo na dzień dzisiejszy to szok!!!! Kasia no to pojedziesz z tym jezykiem na MAX punktów jak jestes po geraminstyce. Ja jestem po resocjalizacji i musze z wszystkiego kuc :P hehe.... A pracujac juz w SG chcialabys zostac w ketrzynie czy raczej ci wszsytko jedno (bo chyba ty pisalas gdzies ze jestes z ketrzyna jak sie nie myle)?? |
|
|
|
#7944 |
|
Raczkowanie
|
hej ja tez czytam konstytucje, i ogladam wiad.co do wf-u tez sie stresuje, nie wiem czy sobie poradze, tez cchialabym jezykiem zapunktowac-tez jestem po germa.
![]() oby sie szybko odezwali!!!! |
|
|
|
#7945 |
|
Raczkowanie
|
narazie o tym nie mysle gdzie chce byc. Chce tam sie dostac
a jestem z Ketrzyna rzeczywiscie.
|
|
|
|
#7946 |
|
Raczkowanie
|
Witam Cię Papatya, widzę że same germanistki <wow>
![]() no wf to wf albo poćwiczysz kondycję albo nie. Ja od stycznia zaczynam biegać i tak sobie przekładam i przekładam.... |
|
|
|
#7947 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#7948 |
|
Raczkowanie
|
Taaaak jest dziadzio !!!!
|
|
|
|
#7949 |
|
Moderator
|
Witam wszystkich odwiedzających ten temat
![]() Jestem nowy na forum, ale mam już swój staż w oczekiwaniu na szkolenie Pamiętajcie, że drugi etap nie jest waszym zbawieniem, ja, jak i wielu innych, przeszedłem II etap w sierpniu, jeśli mnie pamięć nie myli i nadal czekam... żeby było ciekawiej to papiery złożyłem w listopadzie 2008 ![]() Nie liczcie też za bardzo na rychłe szkolenie, budżet został drastycznie przycięty, cała nadzieja, chociaż szanse na to małe, w odpowiedzi Ministra MSWiA na rządania związkowców dotyczących zwiększenia budżetu do poziomu zakładanego na rok 2009. Odpowiedź ma być udzielona pod koniec miesiąca na spotkaniu dotyczącym kwestii emerytalnych. Nie wydaje mi się jednak, by rząd ugiął pod rządaniami NSZZ FSG. Jeśli to nie nastąpi nie spodziewajcie się więcej niż jednego (poza obecnym) turnusu szkolenia w tym roku. A i to przy dobrych wiatrach a kolejka rośnie... Przykre ale niektórych trzeba sprowadzić na ziemię ![]() Pozdrawiam wszystkich czekających, cierpliwość cnotą na wagę złota
|
|
|
|
#7950 |
|
Raczkowanie
|
no ja nie znosze cwiczyc. Buuuuuu!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

to nieprawda!!!i wiezre jeszcze ze w lytym beda egzaminy a potem w miare szybko szkolenie.!!kasia, kam- co wy sadzicie??
trzeba wierzyc. To po co od poniedzialku znowu mozna skladac papiery?
bedzie dobrze. A jak nie to poczekamy jeszcze rok, pozniej nastepny i tak nam zycie na czekaniu uplynie