Wszystko o Avonie - Część II - Strona 268 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-03, 12:21   #8011
aniaa36
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Hej

Widzę,że wczoraj działo się na tym forum trochę.

Moja koleżanka zamówiła sobie dwa kremy z anew na dzień i na noc. Dostawała próbki żeby spróbować czy jej pasuje. Pasowały.Wczoraj mi powiedziała,że dostała uczulenia na całej twarzy z bąblami- niby od któregoś z tych kremów. Możliwe to? Pierwszy raz spotkałam się z takim przypadkiem żeby ktoś był uczulony na anewy.
Nie mogę zwrócić kremów, bo jej synek strzaskał wieczko od kremu na noc, a od którego prawdopodobnie dostała uczulenia.
Ona jest alergiczką i być może zjadła coś po czym dostała wysypki, a mówi,że to od kremu ( kremów)Dosłownie dwa razy się posmarowała.Po pierwszym użyciu mówiła,że super. Po dwóch dniach rano była wysypana na twarzy.
Mi klientka również zwróciła kremy Anew na dzień i na noc (te w ciemnobrązowym opakowaniu ) z powodu uczulenia - napuchła jej cała twarz i szyja.Oddała kremy bez pudełeczek , bo wyrzuciła i obawiałam się że Avon nie przyjmie tego zwrotu.Jednak już mam podgląd Fa korygującej -to znaczy zwrot uwzględniony.Kl ientka wcześniej używała już tych kremów i sama była zaskoczona ,że tym razem ją uczuliły ! Czyżby jakaś zmiana w składach kremów??
Stary 2007-04-03, 12:31   #8012
Veiovis
Zakorzenienie

sory, ze się wtrące... ale nazywanie kogoś sępem tylko dlatego, ze wchodzi do wątku wraz z przybyciem nowego katalogu to trochę przesada. To jest po prostu przykre.
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:43   #8013
taka jedna
Zakorzenienie

Tak oglądam katalog 07 i tam jak są rzeczy do opalania i po opalaniu to jesy MIX ze dwie można wziąć za 34,90,ale tam rzeczy po opalaniu kosztują 12,90, coś im się pomyliło?
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:09   #8014
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
sory, ze się wtrące... ale nazywanie kogoś sępem tylko dlatego, ze wchodzi do wątku wraz z przybyciem nowego katalogu to trochę przesada. To jest po prostu przykre.
Jest przykre, bo obraziły sie te osoby, których to nie dotyczyło.

Na przyszłośc radze ignorowac pewne dociekliwe osoby, wiadomo o kogo chodzi, bo jak będa chciały to i tak dię dowiedza.

Koniec kłotni

EDIT- odnośnie uczulenia. Sama miałam uczulenie po żelach Senses Wygladało to jakby mi się łuszczyła skóra. A fe!!

Zapomniałabym bardzo dziekuje za katalog. Już danwo nie widziałam zyraffki tutaj. Pamietam,ze pierwsze katalogi ściagałam dzieki jej uprzejmości

Faktyczne coś Vanilli nie widąc. O ile sie nie myle Scarlett zna Vanilie, więc sle przez nia pozdrowienia
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:25   #8015
patusia22
Zakorzenienie

dostałam odpowiedź z avonu ,że w płatkach peelingujących do stóp jest 10% kwasu glikolowego
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:32   #8016
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

o no to dobrze ze kwas jest znaczy ze dobrze beda działały
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:42   #8017
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
przecież to juz było powiedziane kilka razy, że "sępy" to nie osoby, które ściągają katalog, tylko te, które nieustannie się o niego dopytują, żądają go mailem, i jeszcze oburzają się, gdy się im zwróci uwagę.

sama ściągałam katalog długo przed tym, jak odważyłam sie coś napisać i wcale nie uważam, że byłam sępa. dziewczyny wrzucają katalogi dla ludzi (już o tym dziś pisałam, powtarzam się )
chodzi nam tylko o zachowania słowne, nie o ściągalność katalogów.

pozdrawiam
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 13:54   #8018
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
dostałam odpowiedź z avonu ,że w płatkach peelingujących do stóp jest 10% kwasu glikolowego
Hm. Jak tu dziewczyny pytały wcześniej o to, byłam całkowicie pewna, że to właśnie 10%. Potem się okazało, że tej inf. nie ma na opakowaniu, więc uznałam, że pewnie to sobie wymyśliłam. A tu jednak 10% Gdzie ja to mogłam wyczytać wcześniej w takim razie, heh
W każdym razie dobrze, że to już sprawdzona informacja.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:55   #8019
edytakrol22
Przyczajenie

hej!!!
"szukajcie a znajdziecie" na stronie 262 katalog 7/2007 spakowany rarem. pozdrowionka papa
edytakrol22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:57   #8020
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Dziewczyny, które odwiedzają COK w Katowicach - może wiecie, gdzie go w końcu przeniosą?? Czy będzie w ogóle w Katowicach czy w innym mieście? Ma ktoś jakiś cynk?
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:10   #8021
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Własnie zobaczyłam fakturke z 05. Załamka. Nie przyjdzie mi zestaw Soft&Firm, z internetowej błyszczyk Pina Colada i balsma do ust Ale mam pytanie. Zamawiałam 5 katalogów i przy zamowieniu pisze ze nie dostane ich, ale zaraz nizej jest zamowienie 5 katalogów i bezpłatnie?O co chodzi?Tak jakbym dostala te katalogi za friko I potem pisze ze mam znowu 5 katalogów w zestawie normalnie za 4zł. wogole nic nie kapuje.Ale karteczkę mi dali z zapachem True Glow

Wydrukowałam fakturkę i przyjrzałam się jej bliżej. Czym się rózni katalog Polska 06/2007 TPS od Katalog Polska K06/2007?

Edytowane przez Petitka4
Czas edycji: 2007-04-03 o 14:22 Powód: :)
Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 14:21   #8022
taka jedna
Zakorzenienie

Katalogi są zawsze zafakturowane za 0, a potem za dobrą kwotę.
Właśnie dostałam kartkę wielkanocną, otwieram, a tam od OMSki chyba, podpisana tylko imieniem i nazwiskiem i dopisek AVON
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:34   #8023
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny ze Śląska Czy łatwo jest dotrzeć z rynku do Coku na piechotę?Długfo to zajmuje czy lepiej skorzystac z tramwaju?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:35   #8024
agusiia69
Zakorzenienie

Jeszcze coś dodam na temat sępów..
Dla mnie sępem jest ta osoba, która wchodzi tu co miesiąc i co chwile pyta czy jest nowy katalog, albo kiedy będzie..
Jestem tutaj od grudnia i niestety, ale takie osoby są.. To prawda, że forum jest dla wszystkim no, ale bez przesady, żeby post pod postem pytać sie o nowy katalog? Niektórzy mimo, że dostali odpowiedź to nadal sie pytali o to samo.. To jest bardzo wkurzające..
A co do zwyczajów typu "dzieńdobry" lub "dobranoc" to uważam, że to jest bardzo miłe
Ja również mało co sie wypowiadam, raczej czytam, ale gdy moge to pomoge;-)
a teraz koniec temu

Katalog 07 mnie sie bardzo podoba
a w piątek dostanę wersję papierową 06 ;-)
Stary 2007-04-03, 14:35   #8025
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Własnie zobaczyłam fakturke z 05. Załamka. Nie przyjdzie mi zestaw Soft&Firm, z internetowej błyszczyk Pina Colada i balsma do ust Ale mam pytanie. Zamawiałam 5 katalogów i przy zamowieniu pisze ze nie dostane ich, ale zaraz nizej jest zamowienie 5 katalogów i bezpłatnie?O co chodzi?Tak jakbym dostala te katalogi za friko I potem pisze ze mam znowu 5 katalogów w zestawie normalnie za 4zł. wogole nic nie kapuje.Ale karteczkę mi dali z zapachem True Glow

Wydrukowałam fakturkę i przyjrzałam się jej bliżej. Czym się rózni katalog Polska 06/2007 TPS od Katalog Polska K06/2007?
skoro jesteś w TPS to w tym nowym dają własnie ileśtam dodatkowych katlogów to pewnie właśnie te
Stary 2007-04-03, 14:36   #8026
Estella
Zakorzenienie

Co sądzicie o dwufazowych żelach Fusions z seriii SSS? Nie znalazłam żadnej opinii w tym wątku.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:43   #8027
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Co sądzicie o dwufazowych żelach Fusions z seriii SSS? Nie znalazłam żadnej opinii w tym wątku.
ja mam ten żel różowy
jestem bardzo zadowlona, ma kremową konsystencję i delikatne rózowe, peeelingujące drobinki łatwo się rozprowadza na skórze podczas kąpieli - wystaczy mała ilość, żeby dobrze się zapienił, przyjemnie pachnie, nie wyszusza mi skóry. Ogólnie polecam - jeszcze plusem jest walor estetyczny Bardzo ładnie wygląda jak stoi w tubce, tak wiosennie i słodko

a ja własnie zobaczyłam podgląd mojej faktury i przeżyłam szok
nie przyjedzie tylko jedna rzecz:
Podkład rozświetlajaco-antystresowy w odcieniu Cream; reszta jest

Kurczę, jakby przyszło wszystko to chyba bym tu spadła z wrażenia z krzesła, dawno nie dostałam paczki, w której by wszystko było Ale i tak jest nieźle. Jutro będę w Krakowie to przespaceruję się do COKu- może będa tam mieli ten podkład to go dokupię

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2007-04-03 o 19:01
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:17   #8028
violka42
Raczkowanie

Mi nie przyszła paczka na II termin z katalogu 4. Okazało się, że nie wyszła z Warszawy. Dosłali ją kurierem po kilku dniach. Na koszt Avon oczywiście. Ale musiałam dzwonić do Warszawy wyjaśniać o co chodzi.
violka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:18   #8029
varda
Raczkowanie

dziwczyny niespodzianka napisałam jakiś czas temu do Avonu w sprawie tego programu zarobkowego z kremem do biustu za 50 groszy, opisalam moją sytuację i spytałam dlaczego nie dostałam kremu skoro spełniłam wymogi, a w Panoramie nie było żadnej informacji na temat regulaminu konkursu tylko było napisane że obowiązuje on dla zamówień z katalogu (odebrałam to w ten sposób, że dla całego katalogu a nie dla jednego zamówienia).

Oto co odpisali:
Szanowna Konsultantko,
Pragniemy poinformować, że wspomniana oferta dotyczyła produktów zakupionych w ramach jednej faktury. Wartość produktów zamówionych na kilku fakturach nie była sumowana, dlatego nie przyznaliśmy kremu. Wspomniany produkt został wprowadzony na Pani konto i będzie dołączony do kolejnej paczki. Prosimy jednak pamiętać o prawidłowych zasadach działania tego typu ofert.
Z pozdrowieniami,
Katarzyna Wach
Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 15:18   #8030
isa666
Zakorzenienie

Witam witam
Ale mnie zaskoczyłyście tym nowym katalogiem Wielkie dzięki
Przejrzałam go i narazie podoba mi się tylko ten błyszczyk w szmince i nowa woda toaletowa

A dziś zobaczę na żywo katalog 5

I jeszcze prośba do dziewczyn mających już promienne błyszczyki z kat. 5- załączajcie fotki kolorków
Czaję się już dawno na ten błyszczyk, ale nadal nie wiem jaki kolorek wziąć

EDIT: Właśnie dostałam katalog 5 i zabieram sie do oglądania
Stary 2007-04-03, 15:39   #8031
Anka :)
Wtajemniczenie

LIMONATKA ja zamówilam blyszczyk FROSTY SHIMMER ale dostane 16.04 dopiero
Stary 2007-04-03, 15:44   #8032
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
frosty shimmer jest bezbarwny
ale ma drobinki mimo wszystko? bo ja nawet wolę bezbarwny ale chciałabym, żeby miał drobinki jakieś.. i jaki on ma smak i zapach? waniliowy czy owocowy?

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze Śląska Czy łatwo jest dotrzeć z rynku do Coku na piechotę?Długfo to zajmuje czy lepiej skorzystac z tramwaju?
o który COK Ci chodzi? W Gliwicach czy Katowicach? Jesli o Gliwice, to dojdziesz bez problemu. Jeśli o Katowice, to może być problem, ale lepiej zapytaj którejś dziewczyny z Katowic. Ja w COKu w Katowicach byłam tylko raz, autem. A normalnie jestem w swoim, gliwickim.

I ponowie jeszcze moje pytanie, bo muszę dziś złożyć zamówienie, a nie wiem na co się zdecydować: Strasznie kusicie tymi połyskującymi cieniami i chyba w końcu się skuszę. Zastanawiam się pomiędzy Powder Pink, Pinky Peach a Bronze. Który z nich najbardziej wpada w beże? Oglądałam zdjęcia zamieszczone przez niektóre z was, ale one nie oddają całkowitego koloru. Sunshine wygląda "beżowato', ale jak go zobaczylam na zdjęciu jakimś, to wyglądał strasznie żółto Pomóżcie

Ania - nie zauważyłam w międzyczasie Twojej odpowiedzi. Oj, to 16.04 mnie nie urządza, bo ja składam zamówienie dzisiaj, a błyszczyk będę miała (jeśli zamówię) w czwartek Ale to najwyżej ja podzielę się wrażeniami i będziesz mogła ewentualnie zmienić kolorek czy coś

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:49   #8033
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które odwiedzają COK w Katowicach - może wiecie, gdzie go w końcu przeniosą?? Czy będzie w ogóle w Katowicach czy w innym mieście? Ma ktoś jakiś cynk?
gdzieś mi się o uszy obiło, że przy rynku go zrobić mają, ale czy to prawda, tego nie wiem...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:50   #8034
Wtajemniczenie

Limonatka FROSTY SHIMMER jest bezbarwny ale podobno ma dużo drobinek
Co do cieni to chyba polecam PINKY PEACH bo sunshine jest złoty a powder pink jest różowy...
mam PINKY PEACH i to jest taki naturalny kolorek, malo sie odroznia, troszke ciemniejszy niż skora ladnie sie błyszczy....boski jest polecam masz fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pinky peach.JPG (9,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinky peach-opakowanie.JPG (36,7 KB, 27 załadowań)
Stary 2007-04-03, 15:51   #8035
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na mysli Katowice

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gdzieś mi się o uszy obiło, że przy rynku go zrobić mają, ale czy to prawda, tego nie wiem...
Cok jest na ul. Warszawskiej...Czy ktos wie czy to daleko od Rynku? tzn. wiem gdzie jest ta ulica- ale chodzi mi o odleglosc budynku Coku od Rynku
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:56   #8036
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Jest przykre, bo obraziły sie te osoby, których to nie dotyczyło.

Na przyszłośc radze ignorowac pewne dociekliwe osoby, wiadomo o kogo chodzi, bo jak będa chciały to i tak dię dowiedza.

Koniec kłotni

EDIT- odnośnie uczulenia. Sama miałam uczulenie po żelach Senses Wygladało to jakby mi się łuszczyła skóra. A fe!!

Zapomniałabym bardzo dziekuje za katalog. Już danwo nie widziałam zyraffki tutaj. Pamietam,ze pierwsze katalogi ściagałam dzieki jej uprzejmości

Faktyczne coś Vanilli nie widąc. O ile sie nie myle Scarlett zna Vanilie, więc sle przez nia pozdrowienia
też dostałam wysypki do Senses
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:57   #8037
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Limonatka FROSTY SHIMMER jest bezbarwny ale podobno ma dużo drobinek
Co do cieni to chyba polecam PINKY PEACH bo sunshine jest złoty a powder pink jest różowy...
mam PINKY PEACH i to jest taki naturalny kolorek, malo sie odroznia, troszke ciemniejszy niż skora ladnie sie błyszczy....boski jest polecam masz fotkę
oj kusicie kusicie tymi cieniami
zamówiłabym sobie Pinky Peach, ale jak dla mnie 1 g to malutko za taką cenę 20 złoty za 1 g.. a może wydaje mi sie, że to drogo?
tym bardziej, że ja żadko kiedy używam cieni, wole raczej kredkę i tusz ;-)
Stary 2007-04-03, 16:00   #8038
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na mysli Katowice

Cok jest na ul. Warszawskiej...Czy ktos wie czy to daleko od Rynku? tzn. wiem gdzie jest ta ulica- ale chodzi mi o odleglosc budynku Coku od Rynku

tymczasowo jest na warszawskiej. ktoś na innym forum pisał, że to jakaś okropna okolica a sam COK przypomina barak, w którym panuje ogromny bałagan, bo się jeszcze nie poukładali po przeprowadzce

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 16:02   #8039
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
oj kusicie kusicie tymi cieniami
zamówiłabym sobie Pinky Peach, ale jak dla mnie 1 g to malutko za taką cenę 20 złoty za 1 g.. a może wydaje mi sie, że to drogo?
tym bardziej, że ja żadko kiedy używam cieni, wole raczej kredkę i tusz ;-)
wiem ale boski jest i ślicznie błyszczy poza tym myślę ze możesz się skusić jak rzadko używasz bo ja go nawet używam i już troche czasu go mam
Stary 2007-04-03, 16:05   #8040
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja zbieram zamówienia z K05 do 11 kwietnia .. mam nadzieje, że coś jeszcze mi ktoś zamówi, bo na razie nie mam nawet 200 zł.
Witaj Asiu...ja mam taki sam termin jak twój...jestem z Lublina ...może Ty także?....Co do 5tego kat. to także oszczędzę...a w 6...uuuuu sporo rzeczy mi się podoba;-) poszaleję

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości