|
|
#8011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Polecę Wam jeszcze coś naszego i taniego do mycia: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ower-milk.html
Jestem zaskoczona jakością, zapachem. Bardzo fajny kosmetyk do mycia. Tani. Kupiony z racji tego, iż podejrzewam córkę o konsumowanie żeli pod prysznic. Jedna butla starcza na naszą trójkę na góra trzy dni ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Juka ja zawsze na pełne słońce stosuję 50'. Wkleiła się chyba 10' ale mi o samą linię chodziło. Mamuniu... ja na taki normalny dzień to na twarz serum, podkład z niskim filtrem ale nie przebywam praktycznie na słońcu. Jak już, to zawsze twarzą odwrócona. Do tego zawsze okulary i mam grzywkę. Na plaży: wysoki filtr, okulary i coś na głowę koniecznie z rondem lub daszkiem. Nie opalam buzi wcale. Zresztą jak jestem bez makijażu różnica pomiędzy ciałem a twarzą jest ogromna. Buzia trupia dosłownie z widocznymi żyłkami - coś strasznego. Dlatego makijaż to wymyślono dla mnie
|
|
|
|
#8012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w temacie preparatów do mycia to ja polecam Savon Noir zwłaszcza do mycia twarzy, UWIELBIAM, mozna też stosować jak peeling enzymatyczny, cudo a właśnie, mam ogromną ochotę na BB guerlain, ale ciągle na KWC nie ma żadnych recenzji, może któraś z Was dziewczyny cos o nim wie i napisze, czy warto kupić ? |
|
|
|
|
#8013 |
|
Zakorzenienie
|
Juka daj linka do tego specyfiku do mycia.
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- BB guerlain nie znam, bb nie dla mnie. Jedno mnie kusi co Lapi poleca bb shiseido bo ma dobre krycie, ale u mnie u mieście jest tylko na zamówienie. Będę dziecię odwozić na lotnisko do Gdańska to postaram się o próbkę. |
|
|
|
#8014 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o mnie to wiecie .. filtrow nie stosuje . na twarz to ewentualnie jesli juz krem jakis filtr zawiera to ok ale nie zebym na sile szukala kremow z 50 . na wakacje jak jezdzielismy do FR to sobie kupowalam z 30 albo 50 ale to raz na rok przez miesiac moze . tu slonca nigdy takiego nie bylo . najwyzsza temp zanotowali w 1880 /... ktoryms tam roku w Irlandii i to bylo 33C( potem chyba w 1995 czy jakos tak i 2005 jakies cieplejsze lato ; ale mowiac cieplejsze to mowie o granicach 20-25 C
wiec tego no slonce to rzadkosc tu byla ale tego lata zrobilo psikusa i mamy lato
|
|
|
|
#8015 |
|
Zadomowienie
|
Anyzkowa, proszę o to link www.mydlarnia.info/savon-noir-cat-228.aspx
ja miałam to "zwykłe" i dwa razy to "różane", teraz zamówię "zwykłe" . Poleciłam to koleżnakom z pracy i teraz jak zamawaiam to kilka opakowań - dla wszystkich, one też bowiem stwierdziły, że jest bardzo fajne Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2013-07-21 o 21:44 |
|
|
|
#8016 |
|
Zakorzenienie
|
Anyżku, ja nie stosuję 50 normalnie - ewentualnie na wczasach
Nie jestem wrażliwa na słonce ( 3 fototyp), nie mam żadnych przebarwień, piegów na twarzy czy ciele. Na urlopie 30 lub 50, bo akurat 50 z Hawaiian Tropic udało mi się kupić. Latem używam czegos z wyższym filtrem, ale nie mam noża na gardle Ale nie kanebo - za drogie toto dla mnie, przesadnie drogie Za 25 % tej ceny mogę kupic przyzwoite kosmetyki z lancastera, skinceuticals, ducray i tak dalej. Miałam 1 balsam z SPF 30 Kanebo - i był taki sobie, nic specjalnego! Poczytałam na KWC o Kiehl`s, siegnełam na swoja magiczna półkę i wyciagnełam na przód kolejki 2 kosmetyki - ten krem-emulsję z 10% witamina C i ten olejek. Babka napisała, ze używa je w takiej kolejności, to ja też ![]() Witamina C jest białym, w miare lekkim kremem, może być stosowana solo. Daje na noc. Olejek tez jest lekki i niezbyt tłusty - w tej chwili nie mam już wrażenia tłustości czy lepkości skóry, więc nie będę odmładzała poduszki ![]() Na plaży tez filtry, kapelusz, okulary. Samoopalacz albo balsam stopniowo brązujący. Róznicy twarz-ciało nie ma, zresztą jem betakaroten, więc blada nie jestem nigdy ![]() Savon noir jest niezłe, ale rekawica "od kompletu" czyli Kesha ( chyba tak?) bije je na głowe. używam do każdego pilingu ciała
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-07-21 o 21:59 |
|
|
|
#8017 |
|
Zadomowienie
|
Mówiłam ,że łatwe będzie ....
![]() Głównym motywem tatuażu jest kot - pysk , portret mojego Mefisia ... ![]() Jak czytam jakie iltry stosujecie , to aż mnie ciarki przechodzą ... wiem , ze to dla zatrztmania młodości itp ... ale opalona twarz , wygląda tak ładnie ... Zbieram teraz mnóstwo komplementów ... I to za sprawą właśnie opalonego ciała , w tym twarzy ... I jaka wygoda - bez mejkapu wychodzić z domu... twarz leciutka , nie zaklejona podkładem i pudrem ... błyszcząca , zdrowa .... Nigdy nie przestanę się opalać ... Wolę częściej skorzystać z dobrodziejstw medycyny estetycznej ... ( nota bene , chyba jednak Radiesse to fajny zabieg, bo moja twarz naprawdę wygląda dobrze ) Jedynym mankamentem opalania są pojawiające się przebarwienia... mam na policzkach brązowe plamki ... ale nie są szczególnie widoczne ... ![]() A do mycia używam od dawna, zamiennie : żele/olejki z Isany ( Rossmann- 2,99 zł w promocji ) i żele Original Source (też Rossmann - 5.99 zł w promocji )W obydwu produktach pojawiają się często fajne edycje limitowane o ciekawych zapachach ... Nie wysuszają skóry - a to dla mnie b. ważne... Pięknie pachną ( ogromny wybór zapachów) i są b. tanie ...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8018 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Anyżkowa fajny ten żel Luksja , też mam Ja ze względu na plamki na twarzy stosuję w upały spf 50 a w inne dni spf 30 ...na urlopie to zawsze spf 50 ! Tiguś nie chcę Cię martwić ale jak już pojawiają się plamki to znak , że będzie ich coraz więcej lub będą się powiększały z czasem ....tylko ostrzegam bo nie usuniesz już ich na stałe ....moja szwagierka opalała się bez filtra w Grecji , ma na obu policzkach wielkie brązowe plamy ...poprostu mi ręce opadły jak mi to powiedziała , tyle Ją przestrzegałam i nie dociera ...wystarczy tydzień i problem do końca życia Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-07-22 o 09:32 |
|
|
|
#8019 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny miły dzień
![]() Zgłupienia mediów, niestety...Czy nie sądzicie, że relacjonowanie etapów porodu pewnej księżniczki to spora przesada?!?Nawet nasze media powariowały, za chwilę chwilę chyba zaczną minuta po minucie opisywać "push" i "don't push"?!? Filtruję się przez cały rok (twarz, reszta tylko latem...) i szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę ilość posiadanych i nabywanych piegów/przebarwień zastanawiam sie czasami nad sensem takiego działania...Obawiam się, ze w genach, jeśli to możliwe , mam to zapisane, cholera...I nie pociesza mnie, że mój brat jest znacznie bardziej "popieprzony" niż ja |
|
|
|
#8020 |
|
Zakorzenienie
|
Beata u mnie to samo niestety ale pewnie gdybyśmy filtrów nie stosowały to miałybyśmy dużo więcej przebarwień
....u mnie to pewnie przez hormony , które biorę od wielu lat ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-07-22 o 09:37 |
|
|
|
#8021 |
|
Zakorzenienie
|
Kot w tatuażu Tig to faktycznie żadne zaskoczenie
Tak samo, jak przekonywanie jej, że opalanie jest niezdrowe nie ma sensu, skoro ona to lubi Ja lubię gorące kąpiele, służą mi ![]() Nie u każdego opalenizna dobrze wygląda. Moja nie jest zła, jasno-złota, ale na twarzy wygląda tak sobie. Nie uważam, by ciemniejsza karnacja dodawała mi urody, nigdy chyba tak nie było. Raz w życiu opalałam solidniej twarz ( pomijam usmażenie się na studiach Poza tym opalania nie lubię - plaża - ale w cieniu, z ksiązką, żeby nic mnie nie raziło...Samoopalacze mi zupełnie wystarczają.Zele z oryginal source sa fajne, lubię jeszcze płyny do kapieli z rossmanna ![]() Lapi, przecież Ty nie lubisz szwagierki Sumienie masz czyste, ostrzegałaś. Jak Cie teraz wkurzy - zawsze możesz słodziutko wejść na temat wybielania laserem, kuracji kremami itp. ![]() Geny duża dają, ja tez hormony biorę od lat, a tendencji do przebarwień nie mam. A sa osoby u których od razu widać miłośc do słońca - dłonie, dekolty i karki, o twarzy nie wspomnę... Dziś pierwszy raz przetestowałam filtry Filorgi. Nie jest źle, ale też mnie nie powaliły, tak, bym chciała powiekszyc kolekcję. Dośc gęsty, trochę tępy, choć nie tłusty. Nie bieli, nie tłuści, trochę nabłyszcza. Nie pasuje mi ta konsystencja z obecnymi w niej jakby grudkami...? Wrażenie zapiaszczonej twarzy To się rozsmarowuje, ale pierwsze odczucia sa dziwne.,
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-07-22 o 10:11 |
|
|
|
#8022 |
|
Zakorzenienie
|
Tig tak tak, ja rozumiem Twoją miłość do opalonej siebie. Też to mam. Ciało mam opalone, nic nie jest tak ładne jak opalone nogi. Blade ciało choćby nie wiem jak zgrabne i zadbane nie jest tak kuszące jak w złotej opaleniźnie.
Wczoraj na plaży widziałam jak popularne jest bieganie. Nie rozumiem zbytnio biegów w pełnym słońcu i wysokiej temp, ale grunt że Polska zaczyna się ruszać. Tendencja: biegają panowie przypakowani i koniecznie z tatuażami na pół ramienia/uda/ łydki (Tig nic nie mam do tatuaży, żeby nie było ) i panie, które widać że trenują bieganie. Panowie raczej typowi lansiarze I wczoraj biegała kobieta o super sylwetce, ślicznie wypracowane mięśnie szczególnie pośladków i ud. I cóż z tego skoro była biała, do tego wysmarowana i świecąca.... Nie było to estetyczne |
|
|
|
#8023 |
|
Zakorzenienie
|
Anyżku, opalona samoopalaczem byłaby równie zdrowa , a ładniejsza
Mnie się szczególnie nie podobają filtry, które bielą, często dopiero po zmoczeniu. Na początku nic, a potem wychodzisz z wody - i siność...Dlatego lubię piz buin i Daxa i Hawaiian tropic
|
|
|
|
#8024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I niesprawiedliwość okrutną
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2013-07-22 o 10:30 |
|
|
|
|
#8025 |
|
Zakorzenienie
|
Beti, natura bywa okrutna
Moja mama jest brunetką o ciemnej karnacji. Mój ojciec był blondynem o jasnej karnacji. Ona opala się na kawę z mlekiem. On na czerwono, potem po mękach lekko brązowiał. Ją komary omijają. Jego gryzły zawsze i wszędzie. Mój brat ma karnację po ojcu, ja pośrednią. Jeden jego syn ma po nim ( i po dziadku) - i obu panów gryza komary. Drugi ma po babci, opala się na kawę z mlekiem, komary go omijają. I gdzie tu sprawiedliwośc...?
|
|
|
|
#8026 |
|
Zakorzenienie
|
Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Tez mam jakies plamki ale na slonce sie nie wystawialam. Tyle ze hormony od lat stosowalam( teraz przerwa przy operacji niestety)
I tak do tego wroce. Co ciekawe przy opalonej twarzy nie wychodza mi nowe plamy a opalenizna je zaslania . twarzy nie chowam przed sloncem. Piegow niemam. Moze z 3-4 znamiona na ciele I tyle a siostra cala o pieprzona od malego. Ona I brat sie normalnie opalaja + ojciec. Odrazu braz I trzyma ich prawie caly rok. Tylko ja z matka blade na czerwien nas chwyta a potem brazowieje. Niema sprawiedliwosci ;-) Do mycia to roznie. Czasem czasem kremowe zele jak dove czasem zelowe. Raczej staram sie kupowac co mi zapachem podpasuje (kokos, migdal, owoce lesne czy jakies tropikalne. ) |
|
|
|
#8027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2013-07-22 o 11:06 |
|
|
|
|
#8028 |
|
Zakorzenienie
|
w 2006 trafilam do Irlandii tylko na 3 tyg z czego 18 dni lalo jak niewiem co . wrocilam potem pod koniec 2007 wiec niestety takiego lata jak teraz nie pamietam
Miszka - doszla przesylka wlasnie mi moj tz wniosl dziekuje pieknie kochana i za te extra tez
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-07-22 o 12:53 |
|
|
|
#8029 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Lapi, przecież Ty nie lubisz szwagierki ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... .......... Kama mam 2 szwagierki , akurat tą co ma te plamy to bardzo lubię
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#8030 |
|
Zakorzenienie
|
Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Miszka jak to cudnie pachnie. Tz sie znowu smieje ze sie zachwycam ze francuskie to dobre ;-)
Oj co on ma ze mna. Spacerek zaliczony. Musze sie przyzwyczajac bo w pracy pozniej bedzie ciezko. Chodze co 2-3 dni na spacer ale raz to jest 8 km raz 6 a czesciej 3-4 Ciesze sie ze w koncu mam przyjaciolki rzucone w kąt. Pomogly ponad miesiac ale trzeba teraz samemu sie zmotywowac. |
|
|
|
#8031 |
|
Zakorzenienie
|
Kama z tubki złoto na skórze też ładne i nie twierdzę, że nadmiar opalania nie szkodzi. Skąd. Sama kolor na nogach wspomagam.
|
|
|
|
#8032 |
|
Zakorzenienie
|
Beata a tak a propo's plamek ....miałaś może coś z Eucerin Even Brighter ???
mnie ten korektor kusi po tym jak przeczytałam jedną , jedyną opinię na wizaż .... chociaż trudno mi uwierzyć ,że on coś zdziała ... |
|
|
|
#8033 |
|
Zadomowienie
|
Znacie salatke z makaronem w ksztalcie ryzu? Wlasnie zabieram sie do robienia
pierwszy raz
|
|
|
|
#8034 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Makaron w ksztalcie ryżu smakuje jak makaron wszak Ja robiłam wersję ze świeżym ogórkiem i koperkiem...---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- A kupiłam,Lapi, ten even brighter, bo ma spf30, więc liczyłam na 2w1
|
||
|
|
|
#8035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znamy znamy tylko niemoge kupic nigdzie tego makaronu ostatnio i robie ze zwyklym w sumie smakuje podobnie jak ze zwyklym malym makaronem tych salatek jest duzo . rozne kombinacje mozna robic , jaka Ty robisz? |
|
|
|
|
#8036 | |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...me-spf-30.html
Hej tak Was poczytuje dziewczyny i widzę, że macie obycie w kosmetykach (i nie tylko ) dlatego mam pytanie czy używałyście tego kremu bo żadnej recenzji nie ma w KWC ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
#8037 |
|
Konto usunięte
|
Miszka go chyba używała, wydawalo mi się, ze dawala recenzję pozytywną
...A może nie używała?!?... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8038 |
|
Zadomowienie
|
Niepokorna ma racje, makaron jest w lidlu
|
|
|
|
#8039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#8040 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka, ja tez kosmetyki słodkie, owocowe lubię
![]() Nachodzisz się codziennie, tyle kilometrów...? A takiego lata to podobno w Irlandii od 40 lat nie było Miałam dobry pomysł - w takie upały zrobiłam sobie 2 dni wolne w tym tygodniu A minus...? 2 pozostałe dni mam full i jeszcze trochę, telefon ciągle dzwoni Niepokorna, Miszka dała recenzję Ja przetestowałam próbkę - bez zachwytu, całe opakowanie stoi na półce ( zła kolejnośc, najpierw zakup, potem testy ), ale ocenię, jak zacznę używać...Dziś byliśmy z tz w galerii. Tak się zmęczyłam tym, ze ON mierzył ileś par spodni, że sama nie miałam już serca do własnych zakupów Mierzył te przecenione, a w końcu kupił 2 pary bez przeceny, ale po 45 minutach mierzenia to mógłby dla mnie spódnicę kupić ![]() zobaczcie, jakie ładne ![]() http://www.trendsetterka.com/user/baba_studio/ a tu nowy podkad w twarzowym ( ponoć) kolorze Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-07-22 o 17:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

wiec tego no slonce to rzadkosc tu byla ale tego lata zrobilo psikusa i mamy lato
Nie jestem wrażliwa na słonce ( 3 fototyp), nie mam żadnych przebarwień, piegów na twarzy czy ciele. Na urlopie 30 lub 50, bo akurat 50 z Hawaiian Tropic udało mi się kupić. Latem używam czegos z wyższym filtrem, ale nie mam noża na gardle 
....
...wystarczy tydzień i problem do końca życia 
To się rozsmarowuje, ale pierwsze odczucia sa dziwne.,

), ale ocenię, jak zacznę używać...