|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Przyczajenie
|
Dot.: mój pokój-remont-pomocy
wow. super pomysł. dziekuje ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
A jak namalowac takie drzewo? Mozna od szablonu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna czy stawianie toaletki i biurka daleko od okna, na przecwleglej scianie jest dobrym pomyslem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
a chodzi mi jeszcze o kolory. planuje zółty polączyc z czewonym. mysle o soczystym zołtym na scianach a czerwonym suficie ale nie jestem pewna czy bedzzie to dobrze wyglądało. macie lepszy pomysl?? pozdrawiam;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
moima zdaniem sufit zostaw biały najwyzej mozesz te drzewo lub jais inny szablon pomalowac na czerwono i wtedy czerwone poduchy mozesz na łozko rzucic.... ten regał postawiłabym na przeciwko okna i toaletke tez a kanape tam gdzie ten regał mozesz wywalic ten stolik puoc mały okragły ten fotel tez wywal a mozesz tez wyniesc te biurko?? kup jakas fajna lampe stojaca taka papierowa firanki i na parapet kwiatki i bedzie spoko no i te pierdułki koniecznie spakuj do kartonow
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój,... przydałaby się metamorfoza... !!
A ja bym zmieniła kolor ścian... Ten jest trochę "mdły"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pokój,... przydałaby się metamorfoza... !!
najpierw proponowałabym ci zrobić generalny porządek w pokoju(wszystko co zbędne wywalić a reszte powkładaćdo jakoś fajnie ozdobionych kartonów). od razu w pokoju zrobi się jaśnej i przyjemniej. pościągałabym też te wszystkie zdjęcia ze ścian a zamiast nich powiesiła kilka pare dużych plakatów w antyramach. a, i jeszcze może jakaś narzutka na łóżko i kilka zakręconych poduszek.
jak znajde jakieś fajne fotki to powklejam, ale na pewno nie dzisaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Przyczajenie
|
myslicie zeby lepije pomalować pokoj na zółto(wraz z sufitem) a na scianach cos ciekawego na czerwono, czy lepiej zrobic czerwonym pokoj a na scianach cos zółtego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() A co do drzewek na ścianie, to znalazłam kiedyś na necie inną propozycję: |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Raczkowanie
|
Może nie koniecznie wszystkie ściany czerwone? Może jedna wystarczy, a reszta żółciutka? Ale taka żółć może orientalna, pod curry podchodząca?Cio myślisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
swietnie to drzewo wyglada.dziekuje bardzo;* tylko ze nie wiem jak je namalowac;/ a co myslisz jak juz ta jedna sciana jest czerwona to na tych zółtych jakies czerwone motywy tez? buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Dot.: **<-_-Mój pokoik-_->**
Ej dziewczyny a jak myślicie czy złym pomysłem było by pomalowanie wszystkich scian na biało a tę z lampką i tę obok z obrazkiem na szaro {albo z innym kolorkiem } z takim białym drzewem (na dole foto to drugie drzewo znalazłam w innym wątku )
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej
![]() ![]() Co do drzewka, to ja sama nie mam talentu malarskiego i postanowiłam, że RAZ - albo pójdę do szkoły plastycznej w moim mieście i poproszę jakiegoś ucznia o namalowanie mi tego na ścianie, albo... wydrukuję to na ploterze (wielka drukarka do map kartograficznych ![]() Wydrukuj to drzewko i skseruj na największy rozmiar... Później tą kartkę z powiększonym drzewkiem podziel kreskami na paski i przetnij wzdłuż nich... i każdy pasek powiększaj na największy rozmiar. Podejrzewam, że jak się połączy to w jedną całość to wyjdzie duże drzewko z zachowaniem rozmiarów ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu własny pokój!
no wlasnie ja jestem na podobnym etapie, ale chodzi o moj pokoj w akademiku, czyli wszystko dozwolone. Chodzac po pokojach widzialam rozne cuda. Np sasiad dostal pokoj po lokatorach, ktorzy umalowali pokoj ale tylko tam gdzie bylo widac sciane - za meblami juz nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
no dziewczynooo jestes genialna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolejna prosba o pomoc z pokojem
Więcej światła wpadnie do pokoju jeżeli zupełnie zrezygnujesz z firanek, tylko ozdobne zasłonki lub lekki lambrekin. Wtedy ramy muszą być ładnie pomalowane i ładny kwiatek w ozdobnej doniczce na parapecie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey! Potrzebna mi pomoc w urzadzeniu pokoju. Chciałabym go zmienić - łącznie z meblami i ścianami, ale zaczynam od ścian. Pokój ma 12 m2 i jest bardzo wysoki. Obecnie dwie przeciwległe ściany są blado-żółte, a dwie pozostałe oraz sufit - błekitne. Te błękitne sa skośne. Do tego granatowa wykładzina na podłodze. Myślałam nad pionowymi pasami biało-granatowymi o różnej szerokości, ale trudno byłoby to namalować, a chciałabym to zrobić sama ew. ze znajomymi. Z góry dziekuje. Dodam, że koszt ścian do 400 zł, poza tym dużo zapału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
![]()
szukam i szukam,ale znaleźć nie moge,wiec pozwalam sobie na utworzenie wlasnego watku;p ale do rzeczy...
Jestem studentka i mieszkam w jednym pokoju w akademiku razem z moja wspollokatorka.Jest to pokoj 3-osobowy,ale mieszkamy we 2.(22m kw.) Pokoj jest obskurny,ale jakos pomeczylysmy sie przez ten rok,postanowilysmy,ze jesli zechcemy mieszkac w nim dalej,to koniecznie musimy zrobic remont. I teraz zwracam sie do Was o pomoc,bo nie mam zbyt wielu pomyslow na remont starych mebli. Niestety,nie mam zdjec pokoju,ale za to zrobilam przykladowy plan widziany z gory. Dozwolone jest chyba wszystko;p a zatem malowanie scian i mebli wchodzi w rachube. 1)sprawa pierwsza -ŚCIANY Musze powiedziec,ze sciany sa w kiepskim stanie-farba odpadla w wielu miejscach w wyniku odklejania plakatow.Z roku na rok ktos musial przyklejac coraz wieksze plakaty ![]() 2)REGAŁY W pokoju mamy 2 wysokie regaly na ksiazki i wszystkie inne rzeczy.Jest tam 5 polek i wszystko jest "na wierzchu".Chcialabym to jakos zredukowac,np.stawiajac takie wyjmowane pudelka/szuflady czy jak to tam sie zowie.Tylko jak to zrobic/gdzie kupic? 3)STARA,OKROPNA SZAFA 3-DRZWIOWA (mniej wiecej taka jak na zalaczniku) moze ja pomalowac,albo okleic tapeta?? moglabym nawet namalowac cos na niej,tylko co ![]() 4)OKNO jedna nowa rzecz w tym pokoju;p potrzebne sa tylko firana i zaslona. Okno wychodzi na zachod. 5)ŻYRANDOLE sa 3,wszystkie stare i paskudne. Myslalam nad takimi okraglymi,z papieru ryzowego.Srodkowy wiekszy,a po bokach mniejsze... 6)SZAFKI KUCHENNE (to te 2 wiszace nad lodowka) tez przydaloby sie ozywic ich kolor. Prosze,doradzcie,co zrobic,by malym kosztem urzadzic mily pokoj? W szczegolnosci chodzi mi o dobor kolorow scian i mebli. Do tej pory bylo wszystko "z innej parafii",czyli nic do siebie nie pasuje,kazdy mebel w innym kolorze,z innego kompletu..masakra ![]() Zastanawialam sie na bordowym i piaskowym...ale nie wiem,czy bordo nie bedzie meczacy dla oczu... ![]() ![]() Dywan,ktory tam jest(jedyna rzecz,ktorej nie zmienimy) jest w jakies geometryczne wzory w kolorach:czarny,szary,cie mna czerwien. Jak myslicie,da sie z tym cos zrobic? Za wszystkie rady serdecznie dziekuje!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
Dot.: remont pokoju w AKADEMIKU
myslalam o czyms takim,myslicie,ze to dobry pomysl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
A ja tak sobie myślę, że na tej jednej - czerwonej ścianie - niech właśnie stoi tylko ten wielki fotel ze stolikiem... To bedzie typowy ekran dla nich. Jak rozumiem - ta czerwona ściana byłaby naprzeciwko okna, więc zmieniałaby barwę w zależności od pory dnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Co do listków to przesyłam ci parę innych propozycji, co do czarnych dodatków... orientalny serwis do herbatki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Ja tez robie w pazdzierniku pokoj w akademiku. Zamieszkam razem z chlopakiem równiez w pokoju 3-osobowym, (przemianowany na 2osobowy), tyle,ze nasz pokoj ma 12m kwadratowych :/ a to duzo mniej niz Twoj. My planujemy pomalowac na bordowo (z duluxa ten kolor nazywa sie 'karmazynowy przyplyw' i bardzo jasniutki żółty. Sufit bedzie biały, a szafki albo żywo-zielone albo bezowe.
Na bordowo bedzie nasz kacik sypialniany, a reszta pokoju (czyli ok 2/3) na jasny żółty. PLanujemy również kupić wykładzine i troche sprzetow, wiec niestety ku mojemy wielkiemu niezadowoleniu nie zostanie juz pieniedzy na dodatki ![]() ![]() ![]() Zamiast firanki beda wstazki - a tak zeby bylo ciut inaczej. POstaram sie umiescic w zalacznikach wzory zasłonek jakie w naszym przypadku wchodza w gre. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
cd. reszte dodam jutro
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
hej
![]() musze powiedziec,ze spodobala mi sie ta wrozka ![]() ![]() Podoba mi sie tez firana z tasiemek-ta mala,zielonal;ale u mnie to nie przejdzie,mam duze okno,a do tego potrzebuje duzo swiatla w pokoju,wiec noie chce,by cos je zaslanialo. Powiedz,jakiej farby dokladnie chcesz uzyc?bo tu jest ich kilka: http://www.dulux.pl/System/Jsp/index.html#em sama sie zastanawiam,ktora wziac,ale nie malowalam jeszcze nigdy sama sciany na kolorowo. bedziesz malowala sciany na intensywny kolor,czy na taki 'rozcienczony'?nie boisz sie,ze oczy beda sie 'meczyc'? to chyba tyle na razie, thx za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
odp do zalozycielki wątku a więc co do szafy no mazna ja kulturalnie obkleic tapatą ktąra bedzie pasować do dywanu. co do ścian to moze najlepszym wyjsciem z sytuacji bedzie jednak ten piaskowy on pasuje do wszystkiego a kuchnie na czerwono mozna. regały mazna zrobić tak jak ja zrobiłam ze swoim z ikei czyli do regalu na guze i dole przypinamu karnisze a na nim zawieszamy jak firanke taką wsuwaną na tą rurka tkanine bawełnią zawsze mazna na tkanince narysowac jakis motyw farbami do ubrań
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Dot.: kolejna prosba o pomoc z pokojem
Cytat:
Jeżeli pokój jest bardzo wysoki to pionowe pasy jeszcze bardziej go wyciągną do góry, chyba że zależy Ci właśnie na takim efekcie. Maluje się takie pasy naklejając taśmę w odstępach odpowiednich do pożądanej szerokości a później się ją odkleja. Mi się odkleiła razem z farbą, pewnie dlatego, że nie zagruntowałam wcześniej powierzchni. Więc może odpisze Ci ktoś kto lepiej się zna na tej technice. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
dziękuje;* ale troszke mnie zle zrozumialaś. wysyłam ci foto mojego prjektu oczywiscie nie profesjonalnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Przyczajenie
|
to jest to foto
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Hej! Jesli chodzi o te farby, to bede malowac juz gotowymi farbami, a nie z wachlarza kolorów - juz nie raz malowałam tymi fabrami i musze niestety przyznac,ze za kazdym razem były zle rozmieszane. Dlatego wybieram farbe z podstawowych kolorów. Najbardziej lubie farby jednowarstwowe, niestety 'karmazynowy przypływ'taka nie jest. Jest to lateksowa emulsja karylowa do ścian i sufitów z serii Kolory Świata. Mam juz tak pomalowana sypialnie w domu i uprzedzam, ze wychodzi ona na scianie ciemniejsza niz jest w gazetce duluxa. Drugi, dominujacy kolor, bedzie żółty, bardzo jasniutki, prawdopodbnie 'cytrynowy gaj' albo 'pastelowy żonkil'. Z tego co wiem, farb duluxa nie powinno sie rozcienczac z biala farba, dlatego wole wybrac od razu gotowy jasny kolor. Poza tym chce uzyskac kontrast miedzy bordowym a jasnym żółtym.
Niektorych mebli w pokoju nie moge pomalowac i one (oraz blaty stolikow) sa oklejone okleina imitujaca drewno. Reszte [oraz kaloryfer + drzwi] chcialabym pomalowac na 'brzoskiwniowy puder' albo 'girlande zieleni' - sa to fabry z Kolorów świata, aksamitne, wodne emalie akrylowe do drzwi, szafek i kaloryferów. Najchetniej pomalowalabym szafki na fioletowy, ale niestety moj chlopak nie toleruje tego koloru. Nie boje sie,ze oczy beda sie meczyc. Mój pokój jest raczej ciemny. Zima to juz obiad jem porzy zapalonym swietle. Bardzo lubie nasycone barwy (stad bordowy), w domu wszystkie pomieszczenia mam pomalowane nasyconymi kolorami. Ten jasniutki żółty rozjasni pomieszczenie. Poza tym ja ucze sie ok 12h dziennie i potrzebuje takiego koloru scian aby mnie troche 'rozbudzał'. Wkleje Ci jeszcze zdjecia różnbych zasłonek. My najprawdopodobniej zdecydujemy sie na te pierwsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.