|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do uzależnionych od słodyczy:) Odwyk...!
Przyłączam się do was
Od jutra zero słodyczy. Bo jak na razie to zjadałam poł czekolady dziennie, a na moją cerę to nie najlepiej działa.... Zresztą nie tylko na cerę No, zobaczymy... Mam nadzieję, że wytrzymam
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej późno niż wcale...!!!!
Solidaryzuje się z każdym kto przyłączył się do tej akcji Chyba wytrzymam z jedzeniem np. czeklady ale tak naprawdę najbardziej zależy mi na tym aby pozbyć się nawyku słodzenia herbaty chociaż przedemną chyba jeszcze długa droga bo nie jestem w stanie przełknąc gorzkiej herbaty fujjjj
|
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Agi ja kiedys slodzilam 3 czubate lyzeczki !!! az sama nie wierze, ze teraz juz nie slodze wcale, ale fakt faktem ze dziwie sie jak kiedys moglam pic cos tak slodkiego
kwestia czasu i napewno Ci sie uda ![]()
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wiewióreczka za zrozumienie od jutra spróbuje pić gorzką herbatę niewiam jak to będzię jeśli za każdym razem będę mieć od tego gęsią skórkę... Najwyżej zrobię jak mój tato czyli zacznę słodzić jedną łyżeczką a później ograniczę do zera
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy kupić dobry słodzik, czyli bez aspartamu ![]() Jedna tabletka ma 0,001 kcal
|
|
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Claudynka mój tato slodził przez długi czas słodzikiem i jak lekarka- dietetyk się o tym dowiedziała to powiedziała że chyba lepiej aby posłodził jedną łyżeczką normalnego cukru niż słodzikiem. Niby że słodziki to sama chemia ale niewiem ile w tym prawdy...
Jutro napiszę jak mi wyszedł ten dzień z gorzką herbatą Narazie jestem mocna w swoim postanowieniu!!! |
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A może jej chodziło o to, że do większości słodzików dodawany jest aspartam, który jest bardzo niebezpieczną substancją i mimo tego nie został wycofany z uzycia?
Ja zawsze staram sie kupowac slodziki bez aspartamu, są przeciez inne substancje słodzące. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak to jest z tą substancją szkodliwą w słodziku? na wątku o diecie plaż południowych piszą, że szkodliwa jest substancja o nazwie maltodekstryna, czy to to samo co aspartam? na czym polega ich szkodliwość?
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
maltodekstryna i aspartam to dwie różne substancje
maltodekstryna i aspartamu nie ma w wielu słodzikach
|
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny tez jestem z wami!! od jutra stop juz wywiesilam sobie fotki chudych brzuszkow :P mam nadzieje ze bedzie oki i chudne chociaz kilka kg!! trzymajcie za mnie kciuki!! buzka
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
grrr, no to powiem wam zdenerwowałam się. może i moja wina częściowo, bo nie czytałam wszystkiego o słodzikach zanim go kupiłam. Właśnie byłam w kuchni i przeczytałam że mój zakupiony 2 dni temu słodzik ma w składzie aspartam
a kupiłam go w aptece! więc powinien być zdrowy.no i kupując patrzyłam tylko czy nie ma maltodekstryny, ech, chyba pozostaje mi ten wyrzucić i jutro iść po kolejny...
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly moim zdaniem nie ma co przesadzać
jeśli nie będziesz używała go bardzo dużo to nic sie nie stanie (czytałam, że używanie ponad 20 tabletek dziennie może być szkodliwe). A jak mówi mój kolega: "na coś umrzeć trzeba"
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Przerazacie mnie z tym odstawieniem słodyczy. :P
Wole poćwiczyc a jednak siegnac po lubego mego batonika słodkiego. ![]() Ale podziwiam Was dlogie kobitki tym bardziej trzymac kciuki za Was bede.
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
sylwia18 dzieki za odpowiedź
po prostu nie wiedząc jakie działanie i w jakiej ilości mają owe składniki trochę się przestraszyłam.
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że jedna czy dwie tableteczki codziennie nie zaszkodzą
zależy ile kto używa słodziku
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić że dziś nie posłodziłam herbaty!!!! troszkę mną trząchało jak piłam ale twarda ze mnie sztuka i wytrzymałam
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Słaba jestem
zjadłam dziś chyba z 5 rogalików . Pociesze się faktem, że herbatki nie słodze juz chyba z 7 lat . Kurde i co z tego...skoro nadrabiam rogalikami :/
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze,że zjadłaś 5 a nie 10więc głowa do góry
Jutro też jest dzień ![]() Przecież wszystkiego nie możemy sobie żałować
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Ooo to ja herbaty nie słodze od dobrych 9 lat. Ale z kawy (malo jej pijam) to robie ulepek... inaczej nie wypije.
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
LoLcIa123 wiem wiem
tym bardziej, ze jestem łasuch ![]() Ale dziś zjadłam tylko jednego nie jest źle.kameleon a ja znowu kawe pijam wiadrami, wieże to niezdrowe, ale jestem uzależniona tak samo jak od słodkiego na szczęscie tez nie słodze ale dodaje mleczko
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Mój cel: herbata bez cukru!!!!
Już zrobiłam pierwszy krok i słodzę herbatkę ale jedna małą łyżeczką!!! U mnie to sukces Jakiś w końcu cukier w organizmie potrzebny
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jakos leci, mam swoje wzloty i upadki (teraz jestem na wyzynie
)
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
Jak zaczniesz pic od razu bez cukru to sie zrazisz, zrób tak jak ja co dwa dni odejmuj pól łyżeczki, i z 3 to zera zejdziesz jak napijesz sie herbaty z 3 to poczujesz jaki to lukier
i wcale ci nie posmakuje
|
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Narazie słodze jedną łyżeczkę i już czuję różnicę...
Za to dziś zjadłam malutki kawałek serniczka
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wytrwałam
, jedyne co dzis słodkiego jadłam to rodzynki...z owsianką ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Ja jakimś cudem nie słodze herbaty od paru lat (chociaż i tak pije jej mało), ale mam ogromny problem z opanowaniem sie gdy widze słodycze
. Nie moge przejść obojętnie gdy na stole lezy np czekolada (mniam ) Kiedys nawet probowałam sie powstrzymać i przestać jeść słodycze ale wytrzymałam 6 dni i więcej już nie dałam rady . Ale dla mnie to i tak sukces bo nie pamietam dnia kiedy nmie zjadłabym czegos słodkiego. Czasami zastanawiam sie czy to nie jest juz forma uzależnienia bo jak mam ochote na cos słodkiego a pod ręką niczego nie mam to robie się rozdrażniona i nerwowa. Może powinnam się tym zacząć martwić ale narazie nie miałam jeszcze żadnych nieprzyjemności z tym związanym, nie mam też zbędnych kilogramów więc nie musze sie odchudzać. Jednak wydaje mi się ze w przyszłości nie wyjdzie mi to na dobre...
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra jest uzależniona od czekolady
jak ma ochotę na coś słodkiego (a ma ją codziennie) to musi być to z czekoladą, żadne ciasta itp nie wchodzą w gre...na szczęście jest szczuplutka od zawsze wiec jej to nie zaszkodzi
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeż bym tak chciała , ale niestety musze sie kontrolowac choć nie zawsze mi się to udaje ale dziś wytrwałam kolejny dzień zwycięstwa
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
To w takim razie trzymamy kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej. Zawsze najgorsze są poczatki, poźniej będzie już tylko łatwiej
Tylko pod żadnym pozorem nie możesz ulec słodkością
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede dzielna, zobaczymy jak długo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Od jutra zero słodyczy. Bo jak na razie to zjadałam poł czekolady dziennie, a na moją cerę to nie najlepiej działa.... Zresztą nie tylko na cerę
No, zobaczymy... Mam nadzieję, że wytrzymam 

kwestia czasu i napewno Ci sie uda 

Wystarczy kupić dobry słodzik, czyli bez aspartamu 

a kupiłam go w aptece! więc powinien być zdrowy.

jeśli nie będziesz używała go bardzo dużo to nic sie nie stanie (czytałam, że używanie ponad 20 tabletek dziennie może być szkodliwe). A jak mówi mój kolega: "na coś umrzeć trzeba"