![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
Kurczę nie wyobrażam sobie tego z aktywny dzieckiem, chyba musisz poprosić kogoś o pomoc z rodziny i koniecznie sie oszczędzać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- http://www.mamalekarz.pl/chustonosze...czac-poradnik/ Może kogoś zaciekawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Od pierwszego ważenia, w 11 tygodniu przytylam niecałe 3 kg. Ważę teraz prawie tyle co przed pierwsza ciąża. W pierwszej przytylam 22 kg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz mamy mniejsze i obawiam się że wózek nie zmieści nam się w żaden sposób do bagażnika ![]() ![]() Czy jest tu ktoś kto ma skierowanie na badania prenatalne ze względu na wady wrodzone w rodzinie ? Jeśli dajmy na to mój teść ma wadę serca to jest to wskazanie do badań prenatalnych ? Wszędzie w internecie czytam wskazanie: wady ojca lub matki i zgłupiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NFZ ma chyba infolinie, może tam spróbuj? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Po krwaiczku nie ma śladu ![]() ![]() Dzidziol fikał tak ze musieliśmy poczekac az się uspokoi zeby go zmierzyć hehe a i tak z tego wszystkiego nie wiem jaka ma dlugosc. Poprosilam lekarza zeby pokazac dzidziola mezowi ale przez brzuch bo ja nie chcialam zeby widział i on też nie chcial mnie ogladac na tym fotelu ![]() ![]() ![]() Ale wszedl stanal taz ze rzeczywiscie nic nie bylo widac a monitor mial przed soba i lekarz mu pokazywal gdzie rączki, gdzie serduszko...mina Macka bezcenna az mu sie oczy świeciły ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np mam genetyczną chorobę siatkówki i nie mogę zrobić badań prenatalnych na nfz. Ja po ciąży będę ustalała uszkodzony gen u siebie niestety odpłatnie, to wtedy usisz znać drzewo genealogiczne chorób genetycznych w swojej rodzinie jest ono bardzo ważne przy ustaleniu uszkodzonego genu w danej chorobie, ale to nie ma nic wspólnego z ciążą. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Cudownie, że krwiaczka nie ma. Ciekawa jestem swojego. Mój Maciek nie wyobraża sobie nie wejść na USG mało tego on sobie nie wyobraża wizyty bez USG. Innym dziewczyną też gratuluję udanych wizyt ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę że dla faceta to chyba jeszcze większe przeżycie zobaczyć tą fasolkę niż dla nas ![]() Ale dziwnie że nie zmierzył przyzierności. Ja miałam mierzoną w 11 tygodniu i wszystko super było widać, jak na dłoni. A całe USG było przez brzuch robione. Nie wiem może to od jakości sprzętu zależy? A idziesz jeszcze gdzieś na badania genetyczne?
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Konto usunięte
|
mmona24 - super wieści.
Badania prenatalne - u mnie to był temat wywiadu rzeka, najpierw byłam szczegółowo pytana o to czy mama ma rodzeństwo, kogo i czy mają dzieci. Potem czy mam siostry i czy mają dzieci. I tak przeszłam chyba z 4 pokolenia całej rodziny, poprzez kuzynów i kuzynki i wszystkie możliwe dzieci. Ja miałam za free, łącznie z testem PAPA, gdyż należało mi się to badanie ze względu na mój wiek, bo jestem po 35. Więc chyba ma to ma wpływ bo lekarka liczyła mi nie TYLKO RODZICÓW. Pani miała co wypisywać w mojej karcie. Mój mąż też widział dzieciątko i powiem że w życiu nie widziałam takiej radości na jego twarzy. No i jakoś tak częściej niż wcześniej od tego usg głaszcze nas po brzuszku. Dla nas obojga było to niesamowite przeżycie. ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-07 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie że od 2017 roku badania prenatalne i test Pappa mają być refundowane i należeć się za darmo każdej kobiecie?
Jeśli to wejdzie to trochę się pospieszyłyśmy z tymi naszymi maleństwami ![]()
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja już się chyba pogubiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Konto usunięte
|
Tak, ja wiem o tym, bo na zachodzie każda kobieta ma to od dawna dawna za free i dążą do ujednolicenia. Ja nie musiałam za to płacić, co nas niezmiernie cieszy, a z racji tego mamy jedno usg gratis, więc juz się tam zapisałam na termin styczniowy.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-07 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jest to projekt towarzystwa ginekologicznego i NFZ, i jeśli to wejdzie to będzie to nie projekt sejmowy a rozporządzenie NFZ. Jakoś tak Mamaginekolog to tlumaczyła na transmisji live.
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Ahaa i jutro moj lekarz kazal przyslac meza do jego drugiego gabinetu bo dostaniemy paczke na mikolajki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że nie wszędzie mogą swoje łapy wsadzić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę jeść cebuli, bo mam okropną zgagę, ale tak mi się zachciało cebularza, że chory mąż musiał do sklepu lecieć. Teraz umieram, bo pali jak w piekle, ale było warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6837388 1]mmona24 - super wieści.
Badania prenatalne - u mnie to był temat wywiadu rzeka, najpierw byłam szczegółowo pytana o to czy mama ma rodzeństwo, kogo i czy mają dzieci. Potem czy mam siostry i czy mają dzieci. I tak przeszłam chyba z 4 pokolenia całej rodziny, poprzez kuzynów i kuzynki i wszystkie możliwe dzieci. Ja miałam za free, łącznie z testem PAPA, gdyż należało mi się to badanie ze względu na mój wiek, bo jestem po 35. Więc chyba ma to ma wpływ bo lekarka liczyła mi nie TYLKO RODZICÓW. Pani miała co wypisywać w mojej karcie. Mój mąż też widział dzieciątko i powiem że w życiu nie widziałam takiej radości na jego twarzy. No i jakoś tak częściej niż wcześniej od tego usg głaszcze nas po brzuszku. Dla nas obojga było to niesamowite przeżycie. ![]() Ten wywiad miałaś robiony już u tego lekarza który wykonywał badania prenatalne ? Ja mam skierowanie od mojego gina ![]() ![]()
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja nie mogę Was czytać :/
robiłam te usg prenatalne u normalnego lekarza, polecanego przez znajome, bardzo zadowolone z tego jak prowadził ciążę, ale bez tego całego certyfikaty i mam schizę że spieprzyłam sprawę i mogłam szukać kogoś kto ma :/ kurde on mi bardzo szczegółowo pokazał każdy kawałeczek ciałka omawiając wszystko i jest ok, to nie wiem czemu sobie coś wkręcam ;/ no ale skoro tyle do niego chodzi i wszystko jest ok to chyba nie myśleć o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Dodam że zapisanie się na te badania z końcem roku na nfz graniczy z cudem
![]() ![]()
![]() |
#801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli już byś chciała coś w tym kierunku zrobić to test Pappa np. w najbliższej diagnostyce. Wczoraj Mamaginekolog prowadziła na FB transmisję live właśnie o badaniach prenatalnych i teście. Polecam oglądnąć, mnie się dużo rozjasnilo. Plus ten link który wrzucałam wczoraj. No ta kobieta umie przekonywać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kupilam sobie w lumpku spodnie ciazowe, ale od pizamy. Kupilam, 5 zl tylko dalam. Mega wygodne. Mam jeszcze takie pytanie, troche "glupie" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po dzisiejszym dniu jestem spokojniejsza i wydaje mi sie (mam nadzieję) ze prenatalne to bedzie tylko formalność. Wiekszosc moich znajomych tez opierala sie tylko na decyzji tego wlasnie mojego lekarza prowadzacego i wszystko bylo ok. Ja tez mu ufam Zobaczcie kto Wam macha ![]() 1481135240959.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Super ze udana wizyta mega sie ciesze. Przed chwila byla u mnie kuzynka meza z prezentem juz świątecznym granatowymi spodniami z h&m dla ciezarowek sa megaaaaaa. A w h&m przez neta zamowilam dwie sukieneczki jedna mama taka na lato za 39.99 z 99.99 biala z kwiatuszkami na wiosne a druga nie mama ale taka szeroka..u gory koronka cala biała. .zamowilam 36 bo tylko taka zostala byla za 69.99 z 149.99.
Mi sie caly czas odbija jak staremu chlopowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Dobrze, ze nie jestem sama :d Vela wiesz ze mamy ten sam tydzien i dzien ciazy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Krakowie otworzyli Bobo wózki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufam mojemu lekarzowi, bardzo długo z koleżanką rozmawiałam która od niego była i miesiąc temu rodziła, wiem że też nie robiła dodatkowych usg u tych z certyfikatem ani testu z krwi, bo powiedział, że nie widzi takiej potrzeby Ja też nie czuję takiej potrzeby, ja wiem, że jest dobrze, musi być. Poprostu za dużo wolnego czasu i sama sobie coś uroiłam. Szukam chyba na siłę i tyle. Idę w czwartek za tydzień i pogadam z nim o tym. Jak mi coś wtedy nie będzie pasować to umówię się do pana P. - przyjmuje u mnie. I niby jest taki super, ale chodziła do niego moja kuzynka i mówi, że czuła się trochę olana :/ Jej pierwsze dziecko, jest po 30, miała dużo pytań itp a traktował ją jak jakąś przewrażliwioną. I troche mnie tym zniechęcił, bo jednak ja też lubie wszystko wiedzieć. Ja czasami tak mam, że jak jest za dobrze, to doszukuję się kij wie czego Edytowane przez ewelinka2311 Czas edycji: 2016-12-07 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.