Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-11, 16:01   #781
Weronisia
Zakorzenienie

Red face Dot.: Już po antykoncepcji hormonalnej...

Ojej, ale się rozpisałyście... nie zaglądałam tu już jakiś czas....

Czuczenko czemu wracasz do pigułek?

Ja odstawiłam pigułki we wrześniu 2006 ze względu na potworne migreny

Nie musiałam czekać do końca opakowania. Ginekolog kazał mi natychmiast przerwać branie (brałam je 3 lata).
Ja brałam Jeanine i były to najlepsze pigułki zs wszystkich wypróbowanych przeze mnie. Wreszcie miałam piękną, gładką cerę, żednego celulitu, nie tyłam.

Jakieś 2 m-ce po odstawieniu wysypało mnie od czubka głowy do pasa: plecy, dekold, szyja, za uszami, we włosach, twarz.... To nie były pryszcze, ale okropne, bolące gule. Włosy tłuściły mi się , że myjąc je rano, wieczorem były już tłuste. Przytyłam.
Mam już dość.

Brałam na twarz Isotrex, na dekold Erytromycynę, sama robiłam sobie tonik octowy itp.
Na nic to wszystko.
Bywa, że cera robi się ładna na tydzień, a potem wszystko od nowa

Idzie lato, urlop... a ja chyba na plaży będę leżała w golfie... no bo jak mam się rozebrać z takim wysypem...

Buuuu....
Gdyby nie te migreny nie zastanawiałabym się ani chwili.

Wczoraj ponownie przekonałam ginekologa, żeby dał mi receptę. W związku migrenami nie dostanę więcej Jeanine - mam teraz spróbować innego hormonu, który podobnie jak Jeanine leczy cerę. W Polsce te pigułki są niedostępne (Belara), ale chyba je wykupię.

Nie wiem tylko czy wziąć je już od następnego okresu czy lepiej przeczekać wakacje? Co mi radzicie?
Ja na początku brania Jeanine (pierwsze 3 m-ce miałam wymioty i okropny wysyp pryszczy). Boję się, że teraz mogłoby by być podobnie. A ja 30 czerwca jadę na urlop i nie chcę mieć jeszcze gorszej cery niż mam teraz No i jeśli dopadną mnie mdłości to nie będę mogła nic jeść - więc co to będzie za urlop ...

Nie wiem co robić
Wytrzymałam bez piguł 8 m-cy. Jednak te pryszcze doprowadzają mnie do załamania psychicznego. Ja chcę nosić bluzki na ramiączkach, bikini itp.

Co robić?....
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 16:15   #782
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Już po antykoncepcji hormonalnej...

kurde nie straszcie nie z tymi gulami gad.....
moj maz nawet nie chce sluchac o pigulach.... powiedzial ze jemu pryszcze przszkadzac nie beda a jak bedzie bardzo zle i bede chciala to wroce ale mam sprobowac je zostawic.... dzis powinnam wziasc pierwsza pigulke a ja nawet recepty nie mam zeby nie kusilo...

kosmos....

mj maz dobroczynca zadeklarowa sie olacac dermatologa zabiegi itp byle bym ich nie brala bo moje libido zero a on ma wyzsze niz srednie(((
Stary 2007-05-11, 16:19   #783
Weronisia
Zakorzenienie

Ray mój mąż ma libido extra wysokie a ja ujemne. I powiem Ci, że odstawienie pigułek niczego nie zmieniło. Brałam nawet Vameę (na libido) pigułek nie biorę 8 m0cy a libido ciągle niskie.

Ja chcę wrócić do pigułek. Powody:
- ciągle nowe wysypy pryszczy, ropnych gul itp.
- okropnie bolesne miesiączki i baardzo obfite
- strach przed ciążą (mierzę temperaturę i używam gumek, ale mnie to już męczy).
Stary 2007-05-11, 19:12   #784
martusia67
Raczkowanie

Po ponad 2 latach ciaglego stosowania Minisistonu, podjelismy z moim partnerem decyzje, robie sobie przerwe, odstawiam hormony. Podczas brania tabletek przytylam 10 kg jestem pelna wody,moj brzuszek wyglada jak bym byla w ciazy (ostatnio starsza Pani chciala mi ustapic miejsca w tramwaju ) od pol roku moje libido jest wrecz zerowe. Mam nadzieje,ze po dostawieniu bede czula sie o wiele lepiej zarowno fizycznie i psychicznie
martusia67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 20:24   #785
Weronisia
Zakorzenienie

Tak jak już dziś pisałam (tu ) chcę wrócić do piguł ze względu na problemy z cerą.

Jednak zanim zacznę je znowu brać przejdę się do innego dermatologa.... może on znajdzie jakiś inny sposób na moje pryszcze
Stary 2007-05-11, 20:37   #786
kwiotuszek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izuu Pokaż wiadomość
ojej nie strasz.. ale w sumie to jestes dla mnie pocieszeniem ;-) mam nadzieje, że i ja się doczekam w końcu okresu
No cóż ja brałam DIANE dość długo w celu wyregulowania miesiączek i w sumie to nie mogłam narzekać, po prostu dobrze mi służyły te tabletki. Nawet od razu( tzn w 2 miesiącu) po odstawieniu zaszłam w ciążę- planowaną oczywiście. Obecnie nie biorę żadnych tabletek bo musiałam odstawić ze względu na operację i znów mój organizm wariuje bo się okresu doczekać nie mogę, chociaż za nim nie tęsknę. Ja chyba jestem skazana na hormony żeby te miesiączki wyregulować bo inaczej to co to za cykl ??Szału można dostać
kwiotuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 16:33   #787
MoTyleKsw
Zakorzenienie

No ja nie mam już 60 dni okresu. Zaczęłam brać luteinę bo ile można. A pierwszy okres po odstawieniu dostałam po jakiś 30 dniach..a teraz? Ehh

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 19:10   #788
marice
Przyczajenie

No i w końcu przyszedł ten oczekiwany i upragniony okers w 42 dniu...
W moim przypadku objawy po odstawieniu cilestu przypominały wypisz wymaluj niektóre z ciążowych:
-nudności
-zgaga i wzdęcia
-sztraszne napady obrzarstwa
-tkliwośc sutków
-moczopęd
-suchość w gardle
-"niepłodny" śluz /przez cały czas nie licząc ostatnich 3 dni
Przewertowałam forum i nie znalazłam nikogo w podobnej sytuacji, no chyba że był w ciąży . Zwlekałam ze zrobieniem testu (przyznaje to niedojrzałe i głupie) bo wolałam poczekać jeszcze troche w nieświadomości,z drugiej strony wiedziałam o wzroście płodności po odstawieniu więc uważałam jak się da.
I dziś nareszczie po długich oczekiwaniach i mysleniu z nadzieją o każdym bólu w krzyżach i podbrzuszu i po takim ZNP jakiego nie miałam nigdy, jakby diabeł we mnie wstąpił
... moje postanowienie : robie badania, czekam dwa miesiące jeszcze i wracam do pastylek
Trzymam kciuki za Was wszystkie które z niecierpliwością czekają na @
marice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-12, 23:32   #789
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marice Pokaż wiadomość
No i w końcu przyszedł ten oczekiwany i upragniony okers w 42 dniu...
W moim przypadku objawy po odstawieniu cilestu przypominały wypisz wymaluj niektóre z ciążowych:
-nudności
-zgaga i wzdęcia
-sztraszne napady obrzarstwa
-tkliwośc sutków
-moczopęd
-suchość w gardle
-"niepłodny" śluz /przez cały czas nie licząc ostatnich 3 dni
Przewertowałam forum i nie znalazłam nikogo w podobnej sytuacji, no chyba że był w ciąży . Zwlekałam ze zrobieniem testu (przyznaje to niedojrzałe i głupie) bo wolałam poczekać jeszcze troche w nieświadomości,z drugiej strony wiedziałam o wzroście płodności po odstawieniu więc uważałam jak się da.
I dziś nareszczie po długich oczekiwaniach i mysleniu z nadzieją o każdym bólu w krzyżach i podbrzuszu i po takim ZNP jakiego nie miałam nigdy, jakby diabeł we mnie wstąpił
... moje postanowienie : robie badania, czekam dwa miesiące jeszcze i wracam do pastylek
Trzymam kciuki za Was wszystkie które z niecierpliwością czekają na @
tez tak mialam i to tuz po okresie z odstawienia w ciązy nie jestem, bo 3 tygodnie temu mialam USG całej jamy brzusznej, lącznie z podbrzuszem. A czuję sie jak kobieta w 2-3 miesiącu. Zgaga, wzdęcia, wiecznie zmęczona albo cierpie na bezsenność. Czasem dziwne apetyty. Nawet w czasie okresu i przed nim. Czułam, i to bardzo jajeczkowanie (o ile było).
Fakt, lezałam wcześniej w szpitalu na zapalenie trzustki, co dodatkowo wyczuliło mnie na kazdy ból brzucha i okolic Zwariować można ale postanowiłam z TŻ ze zdrowie ważniejsze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 14:49   #790
Ray
Zakorzenienie

minelo pare dni dopiero od odstawienia pigul ale musze napisac ze nie wzielam... mam zrobic m przerwy tak kazal lekarz wiec zrobie jak bedzie wszystko w porzadku to dalej nie wezme... moze to zludzenie bo t pare dni ale musze napisac ze czuje sie lepiej tzn lzejsza nie ociezala... nie zgubilam na wadze ale nie czuj sie tak nadymana jak przy pigulkach zawsze taka peln sie czulam i brzuch tez a teraz brzucha nie widac i lzej sie czuje i humor lepszy odpukac byle by sie nie zmienilo)
Stary 2007-05-14, 17:25   #791
lesyeux
Zadomowienie

Witajcie wizażanki ;-)

antykoncepcja w mojim przypadku jako tabsy sie sprawdza tzn. jestem bezpieczna podczas seksu z mojim mężczyzną o to by nie zajść w ciąże.
moje libido jest całkiem OK

no ale mam dość juz, być grubaska, od ponad roku, biorę tablety, nie miałą przerwy bo lekarz uznał ja jaką zbyteczną. najpierw brałam yasmin teraz biore cilest.

w ciągu roku przytyłam 20 kg a nawet ponad wiem ze to spowodowane teraz tabsami, bo mam taki apetyt, ze jak cos zjadam po 15 minutach jestem w talecie i znowu mam ochote się najeśc.... NIE MAM ŻADNEGo pomysłu jak się pozbyc takich napadów...
cera nawet nawet.. przed braniem tabsów było gorzej.. teraz raz na jakiś czas jaka mała dioda wyskoczy, ale to mi nie pzreszkarza.
włosy myje codziennie, pzretłuszczają mi sie - ale to raczej moja wian bo je tak przyzwyczajiłam.
nastepnie mam dosyć ciągłego lenistwa, ociężałości, mojim upojeniem jest czas snu podaczs dnia noi oczysiście zasypiam jak suseł też w nocy ??? o co chodzi.. hmmm.
czasmai mam migrenowe bóle głowy, ale 2b razy w miesiącu.
pzred okresem boli mnie przuszek lekko ok. 1 tydzien.

skóra mi się przesusza, pomimo używania balsamów do bardzo suchej skóry, a najbardziej złuszcza mi sie cera na twarzyczce nic nie pomaga.....

mam kilka pytań do Was, bo może wiecie i nakierujecie mnie:
1). Czy po ok. ponad 1 roku brania tablet mam zrobic definitywną przerwę ????
2). uważacie że moja waga spadnie , po odstawieniu ???
3). powinnam zrobic sobie jakies badania. na sprawdzenie jak tabsy ingrowały w mój organizm ?????

czekam na ODPOWIEDZI, pozdrawiam
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 18:51   #792
karolca
Zakorzenienie

zauważyłam, że moje piersi zrobiły się mniejsze i mniej jędrne. Sa takie... zwykłe, bez kształtu i wyrazu a rozmiar ten sam niby...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-05-16, 11:48   #793
tripka
Wtajemniczenie

dziewczyny ja juz od około 3 miesięcy nie biorę pigułek,o ile dobrze pamietam no i ostatnie 2 okresy pojawiły sie jak w zegarku,niestety teraz okres mi sie spóźnia...kurcze a już myślałam,że po odstawieniu będę mieć okres regularnie poza tym no niestety pierwsze dni okresu są bardziej bolesne i jajeczkowanie-strasznie mnie wtedy lewa,dolna część podbrzusza boli.
Stary 2007-05-16, 13:44   #794
Ray
Zakorzenienie

kurde a ja sie zasanwiam powidzcie mi czy moze byc jakis zwiazek z odstawieniem pigul a wrazliwoscia na zapachy???

w ciazy chyba raczej nie jestem bo z mezem uzywamy globulek plus prezerwatywyw zadna nam nie pekla ani nie ssunela sie a ja od dwoch dni chodze i czuje wszedzie alkohol.. spirytus jak ktos ma mocniejsze perfumy to mnie cofa... nawet umyta klatka schodowa mnie drazni gdzie kidys nie zwrocilabym uwagi na cos takiego... gad....
Stary 2007-05-16, 19:46   #795
marice
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
kurde a ja sie zasanwiam powidzcie mi czy moze byc jakis zwiazek z odstawieniem pigul a wrazliwoscia na zapachy???

w ciazy chyba raczej nie jestem bo z mezem uzywamy globulek plus prezerwatywyw zadna nam nie pekla ani nie ssunela sie a ja od dwoch dni chodze i czuje wszedzie alkohol.. spirytus jak ktos ma mocniejsze perfumy to mnie cofa... nawet umyta klatka schodowa mnie drazni gdzie kidys nie zwrocilabym uwagi na cos takiego... gad....
podczas gotowania obiadu niedobrze mi się robiło jak czułam zapach smarzonej ryby, a nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi przyszkadzał... to jedyny przypadek jaki miałam w krótkim czasie po odstawieniu i też pomyslałam o ciąży... ale nie jestem.
Stary 2007-05-16, 20:13   #796
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

wrażliwość na zapachy pojawia się w każdym momencie. Ja ostatnio źle znoszę zapach proszku do prania i innych środków czystości. Szczypie mnie nos etc. Fakt, mam podrażnioną śluzówkę od kataru. Wszystko jest możliwe... Niestety, zaden lekarz nigdy nie poinformuje, co nas czeka po odstawieniu...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-05-17, 08:31   #797
czekoladka79
Zadomowienie

No to mam problem.
Nie biorę piguł już ponad dwa lata i ciagle krowtoki kilkutygodniowe, napompowana jak balon, nieregularne cykle od 60 do 15 dni, plecy i dekold nadal zsypane ropnymi cystami. Endokrynolodzy po dwukrotnych badaniach hormonalnych (podwyższona prolaktyna) szprycują mnie bromergonem, a na mój sprzeciw (bromergon wywraca mi cały cykl do góry nogami i mam po nim straszne zaparcia) .... reagują wypisywaniem większych dawek .... bromergonu

Ostatnio strasznie bolało mnie całe podbrzusze, tak mocno że po nospie 80mg ndal czułam ból .... no i poszłam do bardzo zaufanego ginekologa na USG .... opisałam mu całą dwuletnią wędrówkę po lekarzach endokrynologach, opowiedziałam jak było przed braniem piguł, że od 14 roku zycia krwotoki i cała reszta nieprzyjemnych zdarzeń dokładnie tak jak teraz po odstawieniu pigułek.

Po badaniu okazało się, że kolejny raz mam wielki bolesny wylew w jajniku, jajnik jest rozciągniety na maksa przez tą krew i niewiele brakowało, żeby pękł ...

I pan doktor szczerze i od serca mi doradził powrót do piguł, z nastawieniem, że prawdopodobnie mam taki organizm, że nic się samo nie ureguluje, a jak nie chcę się tak męczyć i skończyć pewnego dnia na intensywnej terapii z pękniętym jajnikiem to powinnam zacząć znów brać piguły, bo jeśli przed braniem piguł były takie sensacje i 2 lata po odstawieniu nadal są to nawet dwie tony bromergonu nie pomogą. No i jestem w kropce brać czy nie brać, jajnik boli jak jasna cholera ja czuję się z tygodnia na tydzień coraz gorzej.
Mam zaufanie do tego faceta, zrobiłam o nim wywiad środowiskowy i nie usłyszałam żadnej złej opinii, a wręcz same bardzo dobre, może rzeczywiście zna się na rzeczy, może warto spróbować zacząć brać tą Yasmin którą mi przepisał. Co o tym sądzicie?
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 18:26   #798
tarasia
Wtajemniczenie

Brałam yasmin przez 7 miesięcy ale nie biorę już od jakichś 3 miesięcy.
Same minusy...
Zaczęło się od problemów z jajnikiem : jest powiększony (ale mieści się w normach) i jest na nim kilka pęcherzyków, które się nagromadziły po odstawieniu tbsów.
Wszystko było by ok, gdyby nie ból przy stosunku
Teraz sie tak zablokowałam psychicznie, bo ciągle mi się wydaje, że mnie zaraz ukłuje
Gin powiedziała, że to sie powinno unormować po kilu miesiącach, ale muszę przyznać, że jest to bardzo zniechęcające!!!
+ tyję!!! i nic nie mogę z tym zrobić Wcale sie nie objadam a pupa urosła większa, niż przed tabletkami i w brzuchu mam taki wydęty- jak balon!!
Nienawidzę tego uczucia!!
Mam nadzieję, że to się niebawem unormuje!!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 19:32   #799
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
(...) Wcale sie nie objadam a pupa urosła większa, niż przed tabletkami i w brzuchu mam taki wydęty- jak balon!!
Nienawidzę tego uczucia!!
Mam nadzieję, że to się niebawem unormuje!!
Wydęty brzuch mam przed okresem. Jestem drugi miesiąc bez tabletek i czuję sie rewelacyjnie pomijam ból przy jajeczkowaniu, ból podczas okresu... Ryzyko zajścia w ciążę - będzie to będzie, najwyżej.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 08:27   #800
Ray
Zakorzenienie

ja jestem juz 3 tydzien bez tabsow i czuje sie odpukac narazie rewelacyjnie...
cera narazie w porzadku
libido ciut wieksze na pewno lepsze niz wczesniej
szybki minela mi grzybica nie czuje pieczenia ani swiadu gdzie przy tabsach ciagnelo sie to tygodniami
czuje sie lrzejsza... jem normalnie jak jadlam troszkie cwicze i nosze rozmiar mniejszy i brzuch nie jest nadety juz...woda chyba schodzi

minus jedynie taki ze troszke rozdrazniona jestem ale mysle ze to moze inne powody...

ogolnie jest na plus zobaczymy jak bedzie dalej
Stary 2007-05-24, 08:40   #801
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
1). Czy po ok. ponad 1 roku brania tablet mam zrobic definitywną przerwę ????
Właśnie co doradzacie? Ja biorę bez przerwy 2,5 roku. Lekarz nic nie zalecał, zmienił mi tylko tabletki na inne.
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 08:52   #802
Katty_p13
Piers do przodu

Question Dot.: Już po antykoncepcji hormonalnej...

A ja znowu pomimo pilnowania diety przytyłam 10 kg od momentu rozpoczęcia przyjmowania Duphastenu (1,5 roku) ..... kurczę, myślę że to od tego ... czy tak może być faktycznie?
Stary 2007-05-24, 22:23   #803
marice
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Właśnie co doradzacie? Ja biorę bez przerwy 2,5 roku. Lekarz nic nie zalecał, zmienił mi tylko tabletki na inne.

Brałam pigułki Cilest około 2 lata. O opcji z przerwą dowiedziałam się od KOLEŻANKI ,że niby trzeba żeby organizm odpocza. Zapytałam sie swojej lekarki odpowiedziała że jak CHCE przerwe to moge sobie zrobić , oczywiście nie powiedziała mi co mnie czeka...
Teraz bardzo żałuje że odstawiłam, najgorsze - przeraża mnie ta królicza płodność i całkowicie rozklekotany cykl, bo reszte efektów na szczęście da się jakoś znieść.
Zauwazyłam że są dwie szkoły: brać z przerwami co 2-3 lata, lub brac ciągle ewentualnie zmieniając pigułki. Choc nie jestem ekspertem to jeśli nie planujesz potomstwa w najbliższym czasie to raczej nie rezygnuj z pigułek,sama widzisz jakie problemy później są. A najlepiej zapytaj gina, ale pewnie usłyszysz to co ja...
Stary 2007-05-25, 09:01   #804
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marice Pokaż wiadomość
A najlepiej zapytaj gina, ale pewnie usłyszysz to co ja...
A no właśnie, dlatego pytam was, bo ginekolog mi odpowiedział "Jak ma Pani potrzebę, to niech Pani bierze".
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 17:35   #805
veira
Raczkowanie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

Hm.. Cztery miesiace temu wpadłam na genialny pomysl, zey pobrac tabletki anty. Zjadlam 3 opakowania harmonetu, nie podobalo mi sie (przytylam, spuchlam, zdepresilam sie). Zmienilam na Yasmin. Jestem w polowie opakowania, ale i tak mam mnostwo skutkow uboczynych. Mam dosc. I PYTANIE: czy moge sobie w polowie opakowania tak, ot,przestac brac?
veira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 19:19   #806
marice
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Jak ma Pani potrzebę, to niech Pani bierze".
No właśnie, w takim razie sama musisz podjąć decyzję, wizarzystki nie zdecydują za ciebie... , weż wszystkie za i przeciw, jak ci dobrze służą i jak masz potrzebe to bierz...
Stary 2007-05-31, 08:49   #807
martinka_m
BAN stały

witajcie

za kilka dni do was dolacze, koncze brac na razie ostatnie opakowanie tabletek, bralam logest przez ponad 1,5 roku ... ale ostatnio rozstalam sie z tz wiec moja mama przekonuje mnie ze nie warto ich brac... dlugo sie nad tym zastanawilam co zrobic, jednak tabletki to dla mnie wygoda - wyregulowany cykl i praktycznie bez bolesny, ale tyle sie naczytalam o skutkach ubocznych dlugiego brania, i cena (ponad 36 zl za opakowanie) tez nie zachecajaca do brania "bez powodu"... zostalo mi jeszcze 6 tabletek i zaryzykuje, najbardziej boje sie pogorszenia cery, tych nieregularnych miesiaczek i bolu przy nich ale wiem ze jak znow sie z kims zwiaze na powazne to na pewno do nich wroce.
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 10:07   #808
jaskier
Raczkowanie

GG do jaskier

Hej!
Ja brałam tabsy przez dwa latka. Zaczęłam brać z powodu nieregularnych i potwornie bolesnych miesiączek i oczywiście dla zabezpieczenia. Jednak przez ten czas stałam się taką jędzą że sama siebie nie poznawałam a libido było wręcz ujemne. Postanowiłam więc rzucić. W trakcie brania nie przytyłam więc teraz nie mam z czego chudnąć ale pojawiły mi się krostki na dekoldzie (nigdy wcześniej nie miałam z tym problemów ). Nie biorę już 2 miesiąc. pierwszy okres pojawił się po 32 dniach teraz czekam na kolejny. Jest już 31 dzień i nic go nie zapowiada. boje się że znów mi sie wszystko rozreguluje a do tabsów nie chce wracać
do z tym wszystkim
jaskier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 10:33   #809
Ray
Zakorzenienie

ja tez sie balam odswtawienia ale zaryzykowalam nie biore juz 3 tyg i jestem happy, cera narazie odpukac taka jaka byla wrocilo moje libido w koncu !! z czego sie bardzo ciesze a najabardziej chyba moj maz twierdzi ze mu zyc nie daje... w koncu nie jestem spuchnieta moze bedzie dobrze kto wie warto odstawic na jakis czas dla porownania nawet
Stary 2007-06-01, 16:47   #810
Weronisia
Zakorzenienie

A ja wróciłam do pigułek. Miałam 8-miesieczną przerwę.
Lekarz nie zapisał mi tych samym z powodu migren.
Boję się, czy te nowe też mi nie zaszkodzą na glowę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości