Mamy majowe 2017 cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-05, 01:55   #781
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929069 1]No to fakt uczucie jest dziwne. Myślałam zd tylko ja odnosze takie wrazenie. Jak dla mnie do najprzyjemniejszych nie należy.
[/QUOTE]

Też dla mnie nie jest to w tym miejscu zbyt przyjemne, ale wolę jak się rusza niż jak siedzi cicho. Przynajmniej wiem, ze jest ok
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 01:56   #782
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Też dla mnie nie jest to w tym miejscu zbyt przyjemne, ale wolę jak się rusza niż jak siedzi cicho. Przynajmniej wiem, ze jest ok

No jasne ze tak

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 01:57   #783
mileena5
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929073 6]Uważam ze zaufać. Juz ostatnio mówiłam mojej mamie ze kiedyś nie było tylu badan itp i rodziły sie zdrowe dzieci a teraz co rusz cos wymyślają i stresują nas... Czasami myśle zd im człowiek wie mniej tym lepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To racja. A za tym wszystkim stoją... pieniądze niestety im więcej ludzie chorują, tym więcej firmy farmaceutyczne zarobią proste nie bede tu żadnych teorii spiskowych rozsiewać, ale patrząc na siebie, wlasnie odkąd jestem w UK i w sumie akceptuje ich system - tj. Paracetamol, antybiotyk od wielkiego dzwona (w przypadku infekcji bakteryjnej) i takie trochę olewactwo to w sumie jestem chora raz do roku i tyle. Naprawde nie narzekam. Mam niedoczynnosc tarczycy od urodzenia - w Pl co pol roku szczegółowe badania a okazuje sie ze wystarczy badanie krwi raz na rok i przyjmowanie leków teraz mam co prawda więcej pobieran krwi, bo ciąża aczkolwiek monitorowane? Monitorowane! Wiec nie ma sie co stresować
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 02:04   #784
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
To racja. A za tym wszystkim stoją... pieniądze niestety im więcej ludzie chorują, tym więcej firmy farmaceutyczne zarobią proste nie bede tu żadnych teorii spiskowych rozsiewać, ale patrząc na siebie, wlasnie odkąd jestem w UK i w sumie akceptuje ich system - tj. Paracetamol, antybiotyk od wielkiego dzwona (w przypadku infekcji bakteryjnej) i takie trochę olewactwo to w sumie jestem chora raz do roku i tyle. Naprawde nie narzekam. Mam niedoczynnosc tarczycy od urodzenia - w Pl co pol roku szczegółowe badania a okazuje sie ze wystarczy badanie krwi raz na rok i przyjmowanie leków teraz mam co prawda więcej pobieran krwi, bo ciąża aczkolwiek monitorowane? Monitorowane! Wiec nie ma sie co stresować

No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy.

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

Jak zaszłam turaj w ciąże to gadałam tz ze wracam do Pl prowadzić ciąże bo tu rzadko usg 2 w ciagu całej ciazy olewka totalna ale tz mnie uświadomił ze tyle Brytyjek rodzi zdrowe dzieci tutaj tzn Że dobrze sie zajmują. Musze przyznać ze to fakt gdy było wszystko wporzadku to podstawowe badania i do widzenia ale tak Jak na ostatnim usg wykryli te jeziora na łożysku to z 2 usg zrobiło sie 5 bo chcą byc pewni czy dziecko sie dobrze rozwija także nie jest złe p

Stary 2017-01-05, 02:12   #785
mileena5
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929080 1]No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy.

Ja nawet teraz w ciazy jestem chora pierwszy raz mój Tz juz był, brat mamy juz był, to ich drugi raz a ja nic. Dopiero teraz mnie złapało - zawsze mowię ze raz w roku muszę zachorować zeby sie zresetować ale to i tak nie ma tragedii- tym bardziej ze ja sie wgl nie oszczędzam, Np typowa jesień mega wiatr a my jedziemy nad morze i dajemy sie oblewać woda z morza bo to takie fajne uczucie nie mówiąc o tym ze jestem mega niezdarą i nawet zdarzyło mi sie skapac w kanale i tez zero reakcji ze strony mojego organizmu.
Jak przyjechałam tutaj to pierwsze 2.5 roku chodziłam do szkoły w mundurku szalik na szyi a na dole spódniczka i podkolanówki - mało tego, ja tak na wagary na cały dzien chodziłam i jakoś szczególnie nie chorowałam. Wgl jestem pod wrażeniem Jak te malutkie dzieciaczki bez skarpeteczek, bucików, ale frekwencję w szkole maja mega - całym rokiem zasuwają do szkoły i rzadko ktokolwiek choruje, jak juz to pociąga nosem to tez ma swoje minusy wiadomo - mam nadzieje ze nie wyjdzie na starość!

Z drugiej strony tez sie cieżko o cos doprosić i to olewactwo czasem wkurza, zwłaszcza jak naprawde jesteś w potrzebie, ale wtedy to trzeba po prostu postawić na swoim i sie wykłócić

---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929080 1]No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy.

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

Jak zaszłam turaj w ciąże to gadałam tz ze wracam do Pl prowadzić ciąże bo tu rzadko usg 2 w ciagu całej ciazy olewka totalna ale tz mnie uświadomił ze tyle Brytyjek rodzi zdrowe dzieci tutaj tzn Że dobrze sie zajmują. Musze przyznać ze to fakt gdy było wszystko wporzadku to podstawowe badania i do widzenia ale tak Jak na ostatnim usg wykryli te jeziora na łożysku to z 2 usg zrobiło sie 5 bo chcą byc pewni czy dziecko sie dobrze rozwija także nie jest złe p

Mnie położna na pierwszym spotkaniu pytała czy bede konsultować sie z moim lekarzem ginekologiem w pl bo kobiety z Polski tak robią. Byłam trochę zszokowana szczerze mówiąc spojrzałam sie tylko na nią i mowię ze nie, bo ja nie mam nawet swojego ginekologa (byłam raz w życiu, jak byłam w Polsce i żałuje, ze wgl poszłam). Wkurza mnie trochę to narzekanie Polaków i robienia z lekarzy tutaj jakichś konowalow, gdzie na dobra sprawę nie próbują sie dowiedzieć dlaczego, co i jak tylko wygłaszają swoje mądrości ludowe bo w Polsce to w Polsce tamto. Ok w Polsce - nie jesteś w Polsce a jak Ci nie pasuje to na co czekasz?!
Stary 2017-01-05, 02:23   #786
vikuniaa
Zakorzenienie

Dopadla mnie bezsennosc... juz zjadlam dwa jajeczka na twardo, kromke z dzemem i kromke z philadelphia i pije rumianek . Jutro biore albo L4, albo urlop na zadanie, nie ma szans, ze wstane . Mnie maluszek tez dzisiaj caly wieczor oklada, czasem uparcie w jedno miejsce, upatrzy sobie i wali i wali . Ja mam wrazenie, jakby te jego ruchy powodowaly wibracje w brzuchu, tak sie to uderzenie rozchodzi. Ale najlepsze jest, jak brzuch faluje, wtedy sie rozplywam .

Dzisiaj w nocy obudzilam sie na plecach... nigdy nie spalam na plecach i od poczatku ciazy nie mialam z tym problemu, zeby spac na bokach, a dzidiaj na nieswiadomce tak sie odwrocilam. musze uwazac. A jak ogladacie np. telewizje, to lezycie na plecach? Wiadomo, ze troche wyzej jest glowa, niz gdybysmy spaly.

Stary 2017-01-05, 02:26   #787
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Dopadla mnie bezsennosc... juz zjadlam dwa jajeczka na twardo, kromke z dzemem i kromke z philadelphia i pije rumianek . Jutro biore albo L4, albo urlop na zadanie, nie ma szans, ze wstane . Mnie maluszek tez dzisiaj caly wieczor oklada, czasem uparcie w jedno miejsce, upatrzy sobie i wali i wali . Ja mam wrazenie, jakby te jego ruchy powodowaly wibracje w brzuchu, tak sie to uderzenie rozchodzi. Ale najlepsze jest, jak brzuch faluje, wtedy sie rozplywam .

Dzisiaj w nocy obudzilam sie na plecach... nigdy nie spalam na plecach i od poczatku ciazy nie mialam z tym problemu, zeby spac na bokach, a dzidiaj na nieswiadomce tak sie odwrocilam. musze uwazac. A jak ogladacie np. telewizje, to lezycie na plecach? Wiadomo, ze troche wyzej jest glowa, niz gdybysmy spaly.

Ja często leżę na plecach, śpię raczej na bokach, chociaż w nocy to kto to tam wie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 03:40   #788
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Marta, Camomile to wizytujemy jutro razem o ktorej macie wizyty? Ja o 13.30, troche zaluje ze nie bedzie ze mna meza ale wolalam sie umowic jako pierwsza jutro bo moja ginka ma zawsze obsuwe i im pozniej wizyta tym dluzej sie czeka

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Ja dopiero 18.40

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 06:25   #789
kenaya
Rozeznanie

Jak leżę na kanapie to najczęściej na plecach, a spałam zawsze na lewym boku a od kiedy jestem w ciąży to nagle się sama zaczęłam w nocy przekręcać na plecy, ale tego nie opanuję. Jak się obudzę to po prostu wracam na bok i tyle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kenaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 06:54   #790
decorail
Zakorzenienie

Aleee naskrobałyście - szok

Black - co to za kiepski dzień był?

Talusiax - no właśnie to kopanie na dole to też dla mnie nie było przyjemne

Effpe - metronidazol w 2 trymestrze jest bezpieczny

Ja dziś wizyta o 17:20, ale u mojego gina, a nie połówkowe

Vikunia - ja śpię czasem na plecach, a przed Tv to głównie tak leżę - w ciąży bez żadnych problemów nie jest konieczne leżenie na boku

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-01-05 o 06:56
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:22   #791
Martusiamiska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Ania - jeju ale świetne kolory!! 😍 udało Wam się, naprawdę wygląda zarąbiście! Taki inny

Martusiamiska - właśnie teraz patrzę na badania i wcale nie jest tak źle chyba więc nie wiem czemu mi dała silniejszy lek, wcześniej miałam 11.20 i zażywałam Hela Ferr a teraz spadło do 10.30 i przy wyniku mam strzałkę w dół to znaczy że spada, teraz zapisała mi Tardyferon. Może to chodzi o jakiś z innych wskaźników hmm a sama już nie wiem.

Badanie robiłam 20/12 i wtedy miałam 11,9 zapisał mi te same tabletki co Tobie więc zobaczę czy coś się poprawi...

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6928948 6]Na grypę nie ale zastanawiam sie nad krztuścem

Piękny !

Marina retro 3w1 ze strony wozki retro

Póki co zostaje na noc w szpitalu znowu. Dostałam antybiotyk znowu.

Kochana współczuję 😞 zdrowej 😘

Martusiamiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:27   #792
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martusiamiska Pokaż wiadomość
Badanie robiłam 20/12 i wtedy miałam 11,9 zapisał mi te same tabletki co Tobie więc zobaczę czy coś się poprawi...

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Kochana współczuję zdrowej

dziekuje!

Ja jak oglądam TV to tez leżę na plecach ale głowę staram sie mieć wyżej.
W nocy zasypiam albo na lewym albo na prawym boku ale czasami sie obudzę na plecach

Stary 2017-01-05, 07:28   #793
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dzień dobry ile miałam do nadrobienia.. normalnie podziwiam Was za to niespaniemnie już o 23 nie ma na tym świecie :-D

Dzisiaj wizytuje i moze mój gin mi coś więcej powie. Chyba najpóźniej z Was wizytuje bo na 19:20.

Wczoraj mąż po raz pierwszy poczuł ruchy dziecka. Aż sam nie mógł w to uwierzyć

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:32   #794
gornek
Zakorzenienie

Sie rozpisałyscie w nocy tez nie mogłam zasnąć ale jakos po 2 film mi sie urwał. Wstałam o 8 i wyszłam z psem, jest okropny lodowaty wiatr, na dodatek co pare metrów musiałam stawać i wycierać łapy psa, bo jest nawalone tyle soli na chodnikach a ja to szczypie i nie jest w stanie isc :/. Nie chce mi sie strasznie jechać do tego endo, szkoda ze on nie przyjmuje nigdzie bliżej, ale jest naprawdę dobry, to on mi sie pytał i zalecał brać witaminy w ciąży a nie ginekolodzy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:36   #795
Martusiamiska
Raczkowanie

Ja przed ciąża uwielbiałam spać na brzuchu... teraz wiadomo - nie ma już jak 😀 Ale za to często budzę się na placach, gdzie wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało... Hmm myślicie że to aż takie niebezpieczne?

Dziewczynki powodzenia na wizytach 😘😘😘

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 07:44   #796
decorail
Zakorzenienie

Martusiamiska - spanie na plecach nie jest niebezpieczne było o tym chyba na live transmisji u mamaginekolog i jednoznacznie stwierdziła, że odchodzi się od zalecenia na lewym boku i możemy spać jak nam tylko wygodnie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:51   #797
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Ja prawie cały czas leżę na placach bo tylko wtedy czuje ruchy malucha a te uwielbiam :-*

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:55   #798
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Martusiamiska - spanie na plecach nie jest niebezpieczne było o tym chyba na live transmisji u mamaginekolog i jednoznacznie stwierdziła, że odchodzi się od zalecenia na lewym boku i możemy spać jak nam tylko wygodnie

Mówiła jeszcze że jeżeli jakaś pozycja nie będzie dla nas dobra to organizm sam nas poinformuje bo będzie nas coś bolało albo będzie niewygodnie i wtedy same zmienimy pozycje nie ma się co dziewczyny stresować
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 07:56   #799
Martusiamiska
Raczkowanie

Któraś z Was już o tym pisała... kiedyś np nasze mamy spały jak chciały i dzieciaczki były zdrowe więc też podchodzę do tego z przymrużeniem oka 😉

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Kobiety w Afryce jedzą monotonne, śpią jak chcą i tyle dzieci rodzą 😀😀😀

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 07:58   #800
vikuniaa
Zakorzenienie

A to dobrze, bo ja zylam w przekonaniu, ze nie mozna spac na plecach .

Stary 2017-01-05, 08:01   #801
Olivia000
Raczkowanie

Witam wszystkie w nowym roku i na nowym watku. Nie odzywalzm sie dawno bo maz prxyjechal i jakos nie bylo kiedy. Traz juz pojechal i jakos tak smutno bez niego. Przrd swietami mislam polowkowe dziec rosnie i sie rozwija w porzadku. Obkrecony byl pupa wiec nie wiadomo czy bedzie chlopak czy dziewczynka
Zrobilam drugie usg i znowu obkrecone i nic nie widac, chyba nie jest mi piszne poznac plec. A jeszcze w swieta szwagier zarazol mnie i core jelitowka wiec dopiero dochodze do siebie. Dpetytu nie bylo a jesc musialam ze wzgledu na cukier ktory spadal. Wszystkim chorym paniom zycze duzo zdrowka i nie zamartwiajcie sie lekarze wiedza co robia i zadniej nie chca zrobic krzywdy.

Olivia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 08:12   #802
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Effpe, na wielu lekach jest takie określenie, że lekarz ma ocenić, czy ryzyko przewyższa korzyści, nawet na nieantybiotykach, więc spokojnie. Spokojności i zdrowia!

Kiwaczka, zawsze jakoś mnie dotykają takie relacje damsko-męskie, o których napisałaś (nielubienie przyjaciół). Ostatnio wśród znajomych przetoczyliśmy dyskusję na ten temat. Zauważyłam, że wielu mężczyzn (choć nie tylko), wyznaje zasadę "jeśli dla mnie coś jest bez sensu, to tego nie robię" - nie zważając na to, że będąc w małżeństwie/związku już jesteśmy w pewnym systemie, w którym dodatkową zmienną powinny być względy tej drugiej osoby. Np. mąż mojej przyjaciółki nie pomógł jej w organizacji urodzin córki w domu, bo "wiedział, jak to będzie (bez sensu)", więc przyjechał do domu, popatrzył i pojechał do babci, żeby mieć spokój, zostawiając żonę z dziećmi, bałaganem i potrzebą zapewnienia dzieciom atrakcji, bo sam wolał, żeby wszystko odbyło się na sali zabaw...

Nie można na pewno ignorować takich sygnałów nieakceptacji, egoizmu, egotyzmu, bo może być tylko gorzej.

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Wczoraj właśnie omawialiśmy pozycje wygodne na szkole rodzenia, poruszony był też temat leżenia na lewym boku. Owszem - jest to optymalna i zalecana pozycja, ale to nie znaczy, że nie można wcale leżeć na plecach, czy drugim boku, to normalne, że się przekręcamy.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 08:23   #803
anita7
Rozeznanie

Ania super że udał się zakup. Sporo kaski zaoszczedzonej można coś innego dzieciowi kupić ☺

Ja poza ubraniami i kocykiem też nic nie mam nie chce się spieszyć poza tym pewnie parę rzeczy dostane w spadku.

Megan a co będzie córcia na prawo i lewo pokazywać 😛
Ja się nie spotkałam z taką przypadłością malucha ale jak piszesz widełki są różne nie martw się na zapas 😚 Też mi gin mierzył szyjkę przez brzuch. A ruchy na pewno na dniach poczujesz ☺
Mąż rozbrajający ☺

Marta, camomiles, decorail kciuki za wizytę.

Dziewczyny które biorą żelazo ze względu na anemię jaki macie poziom hemoglobiny?

Effpe głowa do góry 😚
Jak się dzisiaj czujesz? Lepiej?

Gornek czuję że moglybysmy wybrać ten sam wózek 😁

Mileena twój chomik jest czadowy 😂

Vikunia ja leżę tak jak mi jest wygodnie. Gdyby coś miało szkodzić tobie lub dzidzi to organizm dawał by znać złym samopoczuciem (duszności itp )
Leż jak Ci wygodnie.

Ale u mnie śniegu nasypało 😀

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 08:29   #804
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mówiła jeszcze że jeżeli jakaś pozycja nie będzie dla nas dobra to organizm sam nas poinformuje bo będzie nas coś bolało albo będzie niewygodnie i wtedy same zmienimy pozycje nie ma się co dziewczyny stresować
To prawda. Ja na sile zmuszałam sie do spania na lewym boku i dzięki temu sie nie wysypialam i budziłam z bólem pleców :/ także spie jak mi wygodnie z wyjątkiem pozycji na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Ania super że udał się zakup. Sporo kaski zaoszczedzonej można coś innego dzieciowi kupić ☺

Ja poza ubraniami i kocykiem też nic nie mam nie chce się spieszyć poza tym pewnie parę rzeczy dostane w spadku.

Megan a co będzie córcia na prawo i lewo pokazywać
Ja się nie spotkałam z taką przypadłością malucha ale jak piszesz widełki są różne nie martw się na zapas Też mi gin mierzył szyjkę przez brzuch. A ruchy na pewno na dniach poczujesz ☺
Mąż rozbrajający ☺

Marta, camomiles, decorail kciuki za wizytę.

Dziewczyny które biorą żelazo ze względu na anemię jaki macie poziom hemoglobiny?

Effpe głowa do góry
Jak się dzisiaj czujesz? Lepiej?

Gornek czuję że moglybysmy wybrać ten sam wózek

Mileena twój chomik jest czadowy

Vikunia ja leżę tak jak mi jest wygodnie. Gdyby coś miało szkodzić tobie lub dzidzi to organizm dawał by znać złym samopoczuciem (duszności itp )
Leż jak Ci wygodnie.

Ale u mnie śniegu nasypało

Tak w sumie czuje sie nijako. W nocy budziłam sie zlana potem a zaraz telepalam sie z zimna. Dali mi antybiotyk i pobrali krew zeby zobaczyć czy infekcja sie cofa i czy mogą przestać podawać antybiotyk no i jestem ciekawa kiedy do Donu mnie puszcza

Stary 2017-01-05, 08:35   #805
anita7
Rozeznanie

Martusiamiska ciekawe że bierzesz żelazo bo ja mam hemoglobine 11.6 i nic mi nie przepisał (z tego co czytałam norma dla ciężarnych jest od 11.5)

O Kiwaczka jeszcze Ty wizytujesz ☺ kciuki

Effpe nie spiesz się do domu (choć wiem że w nim najlepiej) ale jakby pojawiły Ci się jakieś dolegliwości to będziesz się niepokoić a tak to jesteś pod dobrą opieką ☺

Stary 2017-01-05, 08:38   #806
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Martusiamiska ciekawe że bierzesz żelazo bo ja mam hemoglobine 11.6 i nic mi nie przepisał (z tego co czytałam norma dla ciężarnych jest od 11.5)

O Kiwaczka jeszcze Ty wizytujesz ☺ kciuki

Effpe nie spiesz się do domu (choć wiem że w nim najlepiej) ale jakby pojawiły Ci się jakieś dolegliwości to będziesz się niepokoić a tak to jesteś pod dobrą opieką ☺

Nie no ja tu moge siedzieć. Tylko wole zeby sie określali a nie jak wczoraj no lekarz rano na obchodzie mowi zd puszcza mnie wczoraj lub jutro tzn wczoraj lub dzis czekałam na info pytałam no bo ktoś musi po mnie przyjechać a oni zd nie wiedza... I gdy wybiła 21 a żaden lekarz sie nie pojawił to domyslilam sie ze zostaje :p

Stary 2017-01-05, 08:45   #807
anita7
Rozeznanie

No to faktycznie takie rzeczy dobrze wiedzieć 😂

Stary 2017-01-05, 08:49   #808
milutek
Wtajemniczenie

apropos chomika, to mój taki sam akrobata

a tu jeszcze filmik na poprawę humoru: https://www.youtube.com/watch?v=zrvn5P9KFbw
Stary 2017-01-05, 09:08   #809
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Marta, Camomile to wizytujemy jutro razem o ktorej macie wizyty? Ja o 13.30, troche zaluje ze nie bedzie ze mna meza ale wolalam sie umowic jako pierwsza jutro bo moja ginka ma zawsze obsuwe i im pozniej wizyta tym dluzej sie czeka

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Wizytuje o 12. O ile nic się nie przyciągnie.
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
apropos chomika, to mój taki sam akrobata

a tu jeszcze filmik na poprawę humoru: https://www.youtube.com/watch?v=zrvn5P9KFbw
Uwielbiam chomiki ❤️
Chomik to było nasze pierwsze związkowe zwierzątko. Chomik padł i teraz mamy młodą w brzuchu.

Effpe :Nie martw się antybiotykiem, oni na pewno robią wszystko żebyś poczuła się lepiej, a dziecko żeby było bezpieczne. Zdrowiej szybciutko.

Co do spania. Śpię albo na jednym, albo na drugim boku. Ale dzisiaj wyjątkowo było mi niewygodnie. I praktycznie nie spalam. A doszedł ból głowy

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 09:36   #810
talusiax33
Zadomowienie

Martusiamiska - to nie jestem sama, myślałam że moja lekarka za bardzo panikuje. Oby się podniosło ja wraz ze spadkiem czuje się gorzej tzn senność, ciągłe bóle głowy.

Anita - we wtorek robiłam badania i hemoglobina 10.30.

Kciuki za dzisiejsze wizytujące

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości