![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929069 1]No to fakt uczucie jest dziwne. Myślałam zd tylko ja odnosze takie wrazenie. Jak dla mnie do najprzyjemniejszych nie należy.
[/QUOTE] Też dla mnie nie jest to w tym miejscu zbyt przyjemne, ale wolę jak się rusza niż jak siedzi cicho. Przynajmniej wiem, ze jest ok ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No jasne ze tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929073 6]Uważam ze zaufać. Juz ostatnio mówiłam mojej mamie ze kiedyś nie było tylu badan itp i rodziły sie zdrowe dzieci a teraz co rusz cos wymyślają i stresują nas... Czasami myśle zd im człowiek wie mniej tym lepiej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To racja. A za tym wszystkim stoją... pieniądze niestety ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ---------- Jak zaszłam turaj w ciąże to gadałam tz ze wracam do Pl prowadzić ciąże bo tu rzadko usg 2 w ciagu całej ciazy olewka totalna ale tz mnie uświadomił ze tyle Brytyjek rodzi zdrowe dzieci tutaj tzn Że dobrze sie zajmują. Musze przyznać ze to fakt gdy było wszystko wporzadku to podstawowe badania i do widzenia ale tak Jak na ostatnim usg wykryli te jeziora na łożysku to z 2 usg zrobiło sie 5 bo chcą byc pewni czy dziecko sie dobrze rozwija także nie jest złe p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929080 1]No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nawet teraz w ciazy jestem chora pierwszy raz ![]() ![]() ![]() Jak przyjechałam tutaj to pierwsze 2.5 roku chodziłam do szkoły w mundurku ![]() ![]() Z drugiej strony tez sie cieżko o cos doprosić i to olewactwo czasem wkurza, zwłaszcza jak naprawde jesteś w potrzebie, ale wtedy to trzeba po prostu postawić na swoim i sie wykłócić ![]() ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6929080 1]No musze sie zgodzić z Toba. Przed ciąża rzadko tu chorowałam w Polsce duzo cześciej wiadomo odkąd jestem w ciazy to raz na półtora miesiąca byłam przeziębiona ale to juz w ciazy tak jest ze szybko wszystko łapiemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ---------- Jak zaszłam turaj w ciąże to gadałam tz ze wracam do Pl prowadzić ciąże bo tu rzadko usg 2 w ciagu całej ciazy olewka totalna ale tz mnie uświadomił ze tyle Brytyjek rodzi zdrowe dzieci tutaj tzn Że dobrze sie zajmują. Musze przyznać ze to fakt gdy było wszystko wporzadku to podstawowe badania i do widzenia ale tak Jak na ostatnim usg wykryli te jeziora na łożysku to z 2 usg zrobiło sie 5 bo chcą byc pewni czy dziecko sie dobrze rozwija także nie jest złe p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mnie położna na pierwszym spotkaniu pytała czy bede konsultować sie z moim lekarzem ginekologiem w pl bo kobiety z Polski tak robią. Byłam trochę zszokowana szczerze mówiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Dopadla mnie bezsennosc... juz zjadlam dwa jajeczka na twardo, kromke z dzemem i kromke z philadelphia i pije rumianek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w nocy obudzilam sie na plecach... nigdy nie spalam na plecach i od poczatku ciazy nie mialam z tym problemu, zeby spac na bokach, a dzidiaj na nieswiadomce tak sie odwrocilam. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
Jak leżę na kanapie to najczęściej na plecach, a spałam zawsze na lewym boku a od kiedy jestem w ciąży to nagle się sama zaczęłam w nocy przekręcać na plecy, ale tego nie opanuję. Jak się obudzę to po prostu wracam na bok i tyle
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Aleee naskrobałyście - szok
![]() Black - co to za kiepski dzień był? Talusiax - no właśnie to kopanie na dole to też dla mnie nie było przyjemne ![]() Effpe - metronidazol w 2 trymestrze jest bezpieczny ![]() Ja dziś wizyta o 17:20, ale u mojego gina, a nie połówkowe ![]() Vikunia - ja śpię czasem na plecach, a przed Tv to głównie tak leżę - w ciąży bez żadnych problemów nie jest konieczne leżenie na boku ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-01-05 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6928948 6]Na grypę nie ale zastanawiam sie nad krztuścem Piękny ! Marina retro 3w1 ze strony wozki retro ![]() Póki co zostaje na noc w szpitalu znowu. Dostałam antybiotyk znowu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kochana współczuję 😞 zdrowej 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jak oglądam TV to tez leżę na plecach ale głowę staram sie mieć wyżej. W nocy zasypiam albo na lewym albo na prawym boku ale czasami sie obudzę na plecach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dzisiaj wizytuje i moze mój gin mi coś więcej powie. Chyba najpóźniej z Was wizytuje bo na 19:20. Wczoraj mąż po raz pierwszy poczuł ruchy dziecka. Aż sam nie mógł w to uwierzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Sie rozpisałyscie w nocy
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#795 |
Raczkowanie
|
Ja przed ciąża uwielbiałam spać na brzuchu... teraz wiadomo - nie ma już jak 😀 Ale za to często budzę się na placach, gdzie wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało... Hmm myślicie że to aż takie niebezpieczne?
Dziewczynki powodzenia na wizytach 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Martusiamiska - spanie na plecach nie jest niebezpieczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ja prawie cały czas leżę na placach bo tylko wtedy czuje ruchy malucha a te uwielbiam :-*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła jeszcze że jeżeli jakaś pozycja nie będzie dla nas dobra to organizm sam nas poinformuje bo będzie nas coś bolało albo będzie niewygodnie i wtedy same zmienimy pozycje ![]() ![]()
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Któraś z Was już o tym pisała... kiedyś np nasze mamy spały jak chciały i dzieciaczki były zdrowe więc też podchodzę do tego z przymrużeniem oka 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Kobiety w Afryce jedzą monotonne, śpią jak chcą i tyle dzieci rodzą 😀😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
A to dobrze, bo ja zylam w przekonaniu, ze nie mozna spac na plecach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#801 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie w nowym roku i na nowym watku. Nie odzywalzm sie dawno bo maz prxyjechal i jakos nie bylo kiedy. Traz juz pojechal i jakos tak smutno bez niego. Przrd swietami mislam polowkowe dziec rosnie i sie rozwija w porzadku. Obkrecony byl pupa wiec nie wiadomo czy bedzie chlopak czy dziewczynka
Zrobilam drugie usg i znowu obkrecone i nic nie widac, chyba nie jest mi piszne poznac plec. A jeszcze w swieta szwagier zarazol mnie i core jelitowka wiec dopiero dochodze do siebie. Dpetytu nie bylo a jesc musialam ze wzgledu na cukier ktory spadal. Wszystkim chorym paniom zycze duzo zdrowka i nie zamartwiajcie sie lekarze wiedza co robia i zadniej nie chca zrobic krzywdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Effpe, na wielu lekach jest takie określenie, że lekarz ma ocenić, czy ryzyko przewyższa korzyści, nawet na nieantybiotykach, więc spokojnie. Spokojności i zdrowia! ![]() Kiwaczka, zawsze jakoś mnie dotykają takie relacje damsko-męskie, o których napisałaś (nielubienie przyjaciół). Ostatnio wśród znajomych przetoczyliśmy dyskusję na ten temat. Zauważyłam, że wielu mężczyzn (choć nie tylko), wyznaje zasadę "jeśli dla mnie coś jest bez sensu, to tego nie robię" - nie zważając na to, że będąc w małżeństwie/związku już jesteśmy w pewnym systemie, w którym dodatkową zmienną powinny być względy tej drugiej osoby. Np. mąż mojej przyjaciółki nie pomógł jej w organizacji urodzin córki w domu, bo "wiedział, jak to będzie (bez sensu)", więc przyjechał do domu, popatrzył i pojechał do babci, żeby mieć spokój, zostawiając żonę z dziećmi, bałaganem i potrzebą zapewnienia dzieciom atrakcji, bo sam wolał, żeby wszystko odbyło się na sali zabaw... Nie można na pewno ignorować takich sygnałów nieakceptacji, egoizmu, egotyzmu, bo może być tylko gorzej. Wczoraj właśnie omawialiśmy pozycje wygodne na szkole rodzenia, poruszony był też temat leżenia na lewym boku. Owszem - jest to optymalna i zalecana pozycja, ale to nie znaczy, że nie można wcale leżeć na plecach, czy drugim boku, to normalne, że się przekręcamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
Ania super że udał się zakup. Sporo kaski zaoszczedzonej można coś innego dzieciowi kupić ☺
Ja poza ubraniami i kocykiem też nic nie mam nie chce się spieszyć poza tym pewnie parę rzeczy dostane w spadku. Megan a co będzie córcia na prawo i lewo pokazywać 😛 Ja się nie spotkałam z taką przypadłością malucha ale jak piszesz widełki są różne nie martw się na zapas 😚 Też mi gin mierzył szyjkę przez brzuch. A ruchy na pewno na dniach poczujesz ☺ Mąż rozbrajający ☺ Marta, camomiles, decorail kciuki za wizytę. Dziewczyny które biorą żelazo ze względu na anemię jaki macie poziom hemoglobiny? Effpe głowa do góry 😚 Jak się dzisiaj czujesz? Lepiej? Gornek czuję że moglybysmy wybrać ten sam wózek 😁 Mileena twój chomik jest czadowy 😂 Vikunia ja leżę tak jak mi jest wygodnie. Gdyby coś miało szkodzić tobie lub dzidzi to organizm dawał by znać złym samopoczuciem (duszności itp ) Leż jak Ci wygodnie. Ale u mnie śniegu nasypało 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tak w sumie czuje sie nijako. W nocy budziłam sie zlana potem a zaraz telepalam sie z zimna. Dali mi antybiotyk i pobrali krew zeby zobaczyć czy infekcja sie cofa i czy mogą przestać podawać antybiotyk no i jestem ciekawa kiedy do Donu mnie puszcza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Martusiamiska ciekawe że bierzesz żelazo bo ja mam hemoglobine 11.6 i nic mi nie przepisał (z tego co czytałam norma dla ciężarnych jest od 11.5)
O Kiwaczka jeszcze Ty wizytujesz ☺ kciuki Effpe nie spiesz się do domu (choć wiem że w nim najlepiej) ale jakby pojawiły Ci się jakieś dolegliwości to będziesz się niepokoić a tak to jesteś pod dobrą opieką ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no ja tu moge siedzieć. Tylko wole zeby sie określali a nie jak wczoraj no lekarz rano na obchodzie mowi zd puszcza mnie wczoraj lub jutro tzn wczoraj lub dzis czekałam na info pytałam no bo ktoś musi po mnie przyjechać a oni zd nie wiedza... I gdy wybiła 21 a żaden lekarz sie nie pojawił to domyslilam sie ze zostaje :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
No to faktycznie takie rzeczy dobrze wiedzieć 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
apropos chomika, to mój taki sam akrobata
![]() a tu jeszcze filmik na poprawę humoru: https://www.youtube.com/watch?v=zrvn5P9KFbw |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chomik to było nasze pierwsze związkowe zwierzątko. Chomik padł i teraz mamy młodą w brzuchu. Effpe :Nie martw się antybiotykiem, oni na pewno robią wszystko żebyś poczuła się lepiej, a dziecko żeby było bezpieczne. Zdrowiej szybciutko. Co do spania. Śpię albo na jednym, albo na drugim boku. Ale dzisiaj wyjątkowo było mi niewygodnie. I praktycznie nie spalam. A doszedł ból głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Martusiamiska - to nie jestem sama, myślałam że moja lekarka za bardzo panikuje. Oby się podniosło
![]() Anita - we wtorek robiłam badania i hemoglobina 10.30. Kciuki za dzisiejsze wizytujące ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.