![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Ja najmniejszy rozmiar jaki znalazlam to 42, ale wyglada prawie jak 50, no moze ciut mniejszy jest (ale to chyba od sklepu zalezy).
Wczoraj mama mi oswiadczyla, ze kupila cala wyprawke - kilka koszulek, bodys, spodenki, czapeczka, skarpetki, nie wiem jaki rozmiar, bo nie powiedziala. Sama kupilam kilka rzeczy w rozmiarze 50 - 56 i stwierdzilam, ze narazie na tym koniec. Wlasciwie z konkretnych zakupow brakuje mi tylko materaca do lozeczka. W ten weekend kupilismy wozek, szafa i komoda stoja juz w pokoju, tylko lozeczko i nakladka do przewijania czekaja w kartonach. Moze troche zaszalelismy z tymi zakupami, ale z przesadnosci ![]() ![]() Smoczkami, pieluchami, butelkami itp. bede sie martwic pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
A ja dołączam do przyszłych mam które jeszcze nic nie mają , kompletnie nic... zero i nic... A że to moje pierwsze dziecko to nawet nie mam nic w spadku. Nie wiem ale jakoś uważam że jeszcze mam czas. Pewnie na pierwsze zakupy się wybiorę koło pażdziernika jak już będe na L4 bo narazie chodzę do pracy i nie mam siły ani ochoty aby chodzić i kupować. Pewnie jak już bede miala wolne to zaczne szaleć.
Pozdrawiam przyszłe mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kamilk23 za stronkę, oglądałam sobie już kiedyś na niej ciuzki.Niestety roz f a noszę na codzień a teraz powoli zaczynają mnie uwierać więc myślę że w f do karmienia to ja sięnie wbije.Ale znalazłam już 3 firmy co robia staniki do karmienia do roz H, I
![]() Ja z wyprawki dla dziecka mam tylko 2 śpioszki, i narazie z reztą poczekam do pażdziernika. Zaczeły w nocy strasznie drętwieć mi nogi, a w dzień czasami i dłonie,gin przepisał magnnez ale nie bardzo pomga ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Schatzsi a jaki ten magnes dostalas?? Mi przepisal Magnetrans forte STADA 150mg 2x dziennie i narazie jest ok. Moja kolezanka na poczatku brala go 1x dziennie, ale tez miala skurcze i zwiekszyla dawke do 2x dziennie i twierdzi, ze teraz jest u niej ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dziś zaczeły mi puchnąc stopy, ale fakt że w kuchni trochę podreptałam, posmarowałam żelem chłodzącym i przeszło, drętwienie w nocy też mi się zdarza... no cóż... chyba nie ma tak dobrze żeby prze 9 m-cy przejść kwitnąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Ela
![]() ![]() ![]() Ja Ci wróżę, że urodzisz w terminie ![]() ![]() ...żarcik... ![]() pozdrawiam.
#787 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
[quote=Ela] taki termin wyszedł lekarzowi jak robiłam PAPPA, quote]
Ok, Ela,nie denewuj sie ![]() ![]() To tak,jakby przyjmować dzieci do szkoły tylko na podstawie osiagnietego wzrostu, a nie wieku ![]() Pozdrowionka, miłego dnia ![]() Ale swoja drogą to termin z wyliczeń tez ma 14 dniowa tolerancję, więc wszystko możliwe ![]()
#789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstałam dziś bladym świtem, miałam iśc na glukozę... dzwonię do przychodni a pani każe mi przyjśc w czwartek na 8:00, nie mogła mi powiedzieć wcześniej... wrrr, idę spać jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
Schatzsi - Hmm 300 mg powinno skutkowac. Wiem, ze skurcze lydek to baardzo bolesna sprawa. Ja bym sie jeszcze lekarza spytala, moze wymysli cos innego. W kazdym razie zycze Ci bezskurczowych nocy, bo wiem, ze to nic fajnego.
Ja odstatnio jakos marnie spie, jak juz sie poloze to co godzine biegam siku, a pozniej krece sie na lozku. Dopiero jak moj TZ do pracy ucieka to zasypiam jak zabita i spie do poludnia, lekka przesada... |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja własnie dzisiaj odebrałam wyniki z cukru ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Instruktorka - wlasnie ogladalam Twoj tickers (ja mam ten sam) i odkrylam, ze jestes jeden dzien za mna
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Dla wszytskich mam z problemem duużego biustu. W "Dziecku" podali taki biustonosz do karmienia firmy Anna Celcilia z miseczkami 17-90cm, od B do G. Klapki miseczek -na suwaczek!Cena 129zł stronka www.babymoose.pl.!
PS. Dziś wizyta u gina i USG połówkowe.Trzymajcie kciuki.
#795 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Ela ja mam termin tak jak Ty.
z pappa tez mi wychodzi jakos kolo 10 dni wczesniej. natomiast moj lekarz prowadzacy powiedzial, ze caly grudzien nalezy do mnie ![]() ja czekam na cieplejsza kolekcje w sklepach i tez heja na zakupy hihi ![]() chce juz miec wszystko przed grudniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tygodnia, to 22+4 oznacza dokładnie, że jesteś w 23 tygodniu,bo minęły 22 z hakiem ![]() Mnie zadziwia wciąż podział na mieisiące, który jest inny na każdej stronce,jaką czytam. Ja dla swoich potrzeb ustaliłam sobie granicę 20tego każdego miesiąca i jak minie to uznaję, że zaczynam kolejny miesiąc ciąży, bo wg tych tygodni to podaje tylko dla lekarza i tych wtajemniczonych ![]() Pozdrowionka for all ![]()
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Instruktorka - masz racje z tymi miesiacami. Ja juz znalazlam tyle roznych podzialow, np. ze 6ty miesiac zaczyna sie w 26 tygodniu, pozem, ze w 24 i zeby bylo smieszniej w 22
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
No właśnie z tymi miesiącami to ja też nie wiem jak to jest, Ja teraz zaczełam liczyć tak jak podała to któraś z was w tym wątku, chyba na 14 stronie. DZisiaj miałam meczący dzień w pracy - nogi mnie strasznie bolą - teraz gotuję obiadek i mam zamiaar się położyć z nogami wysoko uniesionymi
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Konto usunięte
|
instruktorak gdzie ty znalazlas takie laboratorium?? Ja robie badanie w laboratorium, ale w normalnej przychodni, jednak skierowanie od lekarza prywatnego więc płacę: 15zł za glukozę, a chyba 8 za morfologię
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina. Maleństwo zdrowe, waży 375g, ma wszystkie paluszki u rączek i nózek, nie ma rozszczepu wargi, serducho jak dzwon! Płeć już znam ale TŻ nawet jej nie zna więc chyba nie mogę tak wam podac jako pierwszym...W końcu to on zmajstrował więc ma prawo się dowiedzeć przed wami! Przepisał mi ospe i magnez na bóle brzucha. A co do bólów głowy powiedział, że jedną tabletkę paracetamolu mogę spokojnie wziąść. No ale skoro przed ciążą nic mnie nie pobolewała to może lepiej niech neurolog się na ten temat wypowie...
#802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
no to Aranka czekamy na wiesci jak juz tylko maz sie dowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Ela ja tez obstawiam chlopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
No, ja też jestem ciekawa. Aranka -zdawaj jak najszybciej relację!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
To musicie poczekać...TŻ wraca koło 23!
#807 |
Zadomowienie
|
o matko!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
no...od ostatniej wizyty przytyłam 3 kilo! Jedyny wniosek -śliwki tuczą!
#809 |
Raczkowanie
|
ja prawie 4 kg do przodu
![]() a wy dziewczynki ile? teraz powinnysmy kolo 0.5 kg na tydzien. zauwazylam ostatnimi dniami u siebie zwiekszenie apetytu ![]() tez tak macie?? czesciej jestem glodna, wlasciwie pare rzy dziennie. nigdy tak nie mialam ![]() moze to maluszek jest glodny? kurcze skad wiadomo ile jesc dla maluszka? a reszta to juz chormony ? |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Ja to mam wrażenie że ciągle jem!Jak tak będę tyła to 15kg murowane!Albo 20! I kto to będzie nosił! A potem zrzucał....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.