|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Wszystko kupujemy sami Wkoncu to nasze dziecko. Moja mama jedynie robi jakieś tam rzeczy na drutach dla wnuczki 😁 typu sweterki, teraz robi fajny spiworek z wełny 😁 więc mi to wystarcza i doceniam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2017-09-07 o 16:04 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nikt nie pyta 😁 Ale powiem wam,że bardzo miło mi się ostatnio zrobiło na serduszku... był u nas przyjaciel Tz, mówił że był w Czestochowie w naszej intencji , przywiózł nam slicznego aniołka do powieszenia na ścianie z napisem "Iga" 😍 i obrazek z Matką Boską i na dole modlitwa. O mało co się nie rozkleilam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
Megara gratuluje udanej wizyty!
Wlasnie tz siostra wyslala mi kombinezon, czapke i rekawiczki na zime jaki kupila dla nas. Przepiekny! Moja mama tez juz z posciela szaleje, tesciowa mega pake licytuje. U nas totalny szal w rodzinie. Tz tak sie spodobalo, ze jeszcze przed wylotem wjedziemy do primarka zrobic zakupy dla Dzidziutka. Jak wrocimy mamy juz tyle planow, ze nie mam nawet kiedy zrobic listy wyprawkowej. Jak widze u Was juz zaawansowane przygotowania to az sie martwie kiedy my sie ze wszystkim ogarniemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez fiolek7317 Czas edycji: 2017-09-07 o 16:20 |
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Megara, super, gratuluję
![]() Ja nie daję nikomu żadnej listy, ale jak ktoś zapyta, to chętnie podpowiem Wolę tak niż nietrafione prezenty.
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wczoraj mama wyslala mi zdjecie poscieli, prawie sie poplakalam, bo tak mi sie nie podobala. Myslalam, ze ja kupila, jak sie uspokoilam oddzwonilam do niej i okazalo aie, ze ogladala i wyslala do mojej akceptacji. Na szczescie chyba mnie zna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:34 |
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama dość dużo myślę jak urządzić ten maleńki pokoik żeby było nam wygodnie i żeby się tam nie pozabijać. No nic jak zapytają nastepnym razem to powiem co by nam się przydało i tyle, chyba mówienie wprost jest najlepszą taktyką. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:34 |
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Megara gratulacje
![]() Siedzę od rana nad tą wyprawką i jestem lekko przerażona ilością tego wszystkiego przejrzałam jedynie bloga sroki ale łącznie z komentarzami, resztę chyba zostawię na jutro, bo mam już lekko dość ![]() My byliśmy wczoraj w fajnej dużej hurtowni, ale nic mi to w głowie nie rozjaśniło. Byłam tylko w szoku jak bardzo wózki mogą różnić się wysokością - np. taki Adamex, Anex czy Bebetto są dużo wyższe niż np. Xlander. Mi dużo bardziej pasuje taki wyższy, nie chcę się do dziecka garbić. Mam nadzieję, że znajdę jakiś interesujący mnie na olx, bo jak będę musiała wybrać nowy to będzie mega trudno
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
M e g a r a gratki!
SweetChoco nie daję nikomu listy... Teściowie chcą kupić wózek albo łóżeczko ale ja za bardzo nie chcę więc nie wiem jak wyjdzie... Majaaaaa kilku znajomych mi mówiło, że pampersy w Anglii wychodzą w niezłej cenie, jak masz możliwość to warto się zastanowić. Nam chyba znajomy będzie przywoził, sam się zaoferował ![]() Zarezerwowałam wstępny termin na sesję ciążową i noworodkową |
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez się zapisałam na sesje
zaliczkę zapłaciłam na szczęście suknie w cenie ...Dziś zaczęłam walkę z zakupami hihi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei muszę pomyśleć jaką sesję bym chciała, bo póki co nie mam koncepcji
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Megara super wieści!
Co do prezentów to moi rodzice powiedzieli że kupują wózek. Mamy sobie wybrać jaki a oni zapłacą. Rodzice TŻ nie żyją, on ma tylko brata z którym i tak tylko sporadyczny kontakt więc nie spodziewam się stamtąd prezentów. Ja mam rodzeństwo ale jeszcze w wieku szkolnym więc też nie bardzo... Wszystko raczej sami będziemy kupować
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Czy kombinezon kupujecie większy czy taki akurat?
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj jest dzień darmowej dostawy w Gemini
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
My też chcemy sesję ciążowa. Ale już teraz trzeba się umawiać? Kurczę, nie wiedziałam 🤔 muszę ogarnąć temat .
|
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam czy nie kupić jednego kombinezonu 56 używanego. A drugiego 62.
W razie jakby był za mały 56 to nie będzie szkoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:35 |
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kombinezon mam r. 62 taki bez osobnych nóżek i większy 78czy coś już z oddzielnymi nóżkami. Ale ten większy jest różowy, więc jeszcze nie wiem czy nie kupię innego, wiem że szybko wyrośnie, ale jakoś nie mam ochoty synka wkładać w różowe ciuszki. Ale nie kręciłam nosem na "spadek" po kuzyneczce, wiadomo ![]() Dziewczyny to z takim wyprzedzeniem trzeba na sesję się umawiać? Jaką Wy będziecie miały w studio czy w plenerze? I w którym miesiącu ciąży? Gratulacje Megara! Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-09-07 o 19:02 |
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Megara, gratulacje
My będziemy robić sesję w październiku w lesie zdjęcia będzie robić kuzynka, więc nie musimy się jakoś szczególnie umawiać.Ja właśnie nie wiem jakie kombinezony kupić. Najlepiej 56 i 62, czyli w sumie cztery. Zobaczę w jakich cenach będą kombinezony z lumpka, które mam wstępnie zaklepane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez nie wpadlam na to, ze trzeba wczesniej umowic sie na sesje, kolejne moje ogarniecie sie.
Ja kombinezon chce na pewno 62, nie wiem jaki dzisiaj rozmiar kupila tz siostra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądałam komibezon 62 i wydawał mi się bardzo duży, ale wiadomo że wszędzie jest inna rozmiarówka.
W poniedziałek będzie dostawa w lumpku może uda mi się upolować kombinezonik 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Ja się umawiałam już, bo kiedyś na fejsie polubiłam fotografa, który robił sesję mojej znajomej i mi się spodobała. I się trochę wystraszyłam, bo dziewczyna napisała, że przyjmuje ostatnie zapisy na październik... Pewnie zależy od studia.
Sesje brzuszkowe podobno najlepiej w okolicach 30-36 tydzień, sesje noworodkowe do 14 doby doby życia. A teraz kolejne pytanie- bo nigdy nie korzystałam z ali... to jest jak allegro, iluśtam sprzedających? U każdego osobna wysyłka, czy jakiś wspólny koszyk? Podpowiecie? I co do terminów- od listopada ludzie już umawiają się na sesje rodzinne/ świąteczne
Edytowane przez _toja Czas edycji: 2017-09-07 o 19:16 |
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
W HM jest -20% na dziecięce i darmowa dostawa
![]() Ale pędzicie z tymi wyprawkami przejrzałam ciuchy po młodej i na szczęście wszystko potrzebne na początek mam, potrzebuję dokupić kombinezon i czapkę tylko. Zamierzam kupić w rozmiarze 56. Używany. Nowe są dość drogie a po takich maluchach używane są praktycznie jak nowe ![]() Nam na początek sprawdzały się body kopertowe (łatwiej było założyć Nam, nieobytym z dzieckiem rodzicom niż te przez głowę ), pajace i półśpiochy. Skarpetki (także zamiast niedrapek).
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj specjalnie, żeby mała miała już w brzuszku kontakt ze sztuką to trochę sobie malowałam, słuchałam muzyki filmowej, klasycznej, bajkowej... A ona zero reakcji. Ale jak tylko wieczorem zjadłam kolację i sobie po prostu poleguję to od razu cała masa kopniaczków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

mąż i żona
Wolę tak niż nietrafione prezenty.

przejrzałam jedynie bloga sroki ale łącznie z komentarzami, resztę chyba zostawię na jutro, bo mam już lekko dość 

zdjęcia będzie robić kuzynka, więc nie musimy się jakoś szczególnie umawiać.