KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-29, 21:00   #781
naila
Zakorzenienie

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Cytat:
Napisane przez AneciaG
Hmmm... Ja nie oceniam, jednak aż tak ślepa nie jestem. Nadal nie zmieniłam zdania. Nagle przy tej sondzie pojawiło się mnóstwo nowych forumowiczek które wcześniej na żaden temat się nie wypowiadały i w żadnej sondzie nie brały udziały, a jak padło hasło "darmowe próbki" to nagle sie odezwały. No sorrry.

I nie tylko ja na to uwagę zwróciłam, więc niech niektórzy nie robią tu z siebie ofiar że niby źle je ktoś ocenia.
Dziewczyny, to co napisała AneciaG to prawda. Widocznie niektóre osoby bardzo poczuły się urażone, ale nie bardzo wiem dlaczego. Piszę NIEKTÓRE, a nie wszystkie nowe! Ja jeszcze zaobserwowałam wzrost liczby recenzji odkąd pojawił się ten wątek Akurat to oceniam pozytywnie byle nie na siłę.

Szczerze mówiąc, to nawet niekoniecznie ilość postów na forum musi mówić o zaangażowaniu, ale ilość recenzji już może. I tutaj zastanawiam się dlaczego tak bardzo nasilił się atak na osoby z dłuższym stażem?? Że jesteśmy bardziej zaangażowane? Że się lepiej orientujemy w tym co oferuje Wizaż?

Ja muszę powiedzieć, że poczułam się trochę niesmacznie, gdy zarzucono 'weterankom', że chcą dobrze dla Wizażu i nie chcą zniszczyć tego, co wspólnym i siłami budowały od dłuższego czasu. Wiele osób nie robi tego, żeby je doceniono czy wyniesiono na piedestał! Czy to źle wspólnie zastanawiać się, jak można coś zrobić wspólnymi siłami, aby zyskać, a nie zepsuć?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 21:42   #782
Malla
Nie depcze krokusów

Kolejny bezsensowny spór na Wizażu i znowu nagonka na "nowe" i "upasione". Ja zarejestrowałam się 2 lata temu, napisałam kilka recenzji, ale dopiero w tym roku napisałam pierwszego posta na forum. Zaproszenie do tej sondy było rozsyłane w e-mailach, więc osoby nie udzielające się na forum mogło to zaintrygować i zaciekawić. Zresztą lepiej nic nie pisać niż pisać to, co inni napisali już sto razy. Jest tu dużo takich osób, które tylko czytają, a nie piszą, bo nie mają o czym, skoro tu prawie wszystko jest.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 01:10   #783
Leszek
Przyczajenie

Mile Panie .Czytam wasze wypowiedzi i po raz enty dochodze do wniosku ze trudno jest pracowac z kobietami. Mialam przyjemnosc pracowac z 50 mezczyznami i pracowalo mi sie bardzo fajnie, pracowalam z nimi 20 lat , nastepnie (nie z mojego wyboru) pracowalam z 11 kobietami - no niestety ale moja opinie jest taka trudno z wami pracowac- i nie daj Boze prowadzic jakas dyskusje - jestescie niemozliwe- jestescie zazarte ,zawistne itp. Sama jestem kobieta i jest mi wstyd za was wszysktkie . Z pozdrowieniami "Leszek"
Leszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 01:50   #784
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez Leszek
Mile Panie .Czytam wasze wypowiedzi i po raz enty dochodze do wniosku ze trudno jest pracowac z kobietami. Mialam przyjemnosc pracowac z 50 mezczyznami i pracowalo mi sie bardzo fajnie, pracowalam z nimi 20 lat , nastepnie (nie z mojego wyboru) pracowalam z 11 kobietami - no niestety ale moja opinie jest taka trudno z wami pracowac- i nie daj Boze prowadzic jakas dyskusje - jestescie niemozliwe- jestescie zazarte ,zawistne itp. Sama jestem kobieta i jest mi wstyd za was wszysktkie . Z pozdrowieniami "Leszek"
Za bardzo na serio to Pani traktuje. Jeśli o mnie chodzi to nie jestem niemożliwa, zawistna i zażarta itp. Skomentowałam tylko to co zobaczyłam i wiele innych osób również i z tego powodu nikt nie ma prawa mnie i innych obrażać.

EOT i tyle.
Stary 2006-05-30, 08:58   #785
p.u-m.a
Przyczajenie

Cytat:
Masz rację!Ja także wolę pracować z facetami ,niektóre kobiety poczują się urażone tym co napisałaś ale to prawda.Popieram Twoj zdanie i stwierdzam że kobiety w grupie oczywiście nie wszędzie i nie wszystkie nie mogą dojśc do porozumienia i wygadują różne głupoty same na siebie.U mężczyzn tego nie ma.Na początku podobał mi się ten pomysł,ale teraz jak widzę juz walkę słowną kto lepszy a kto nie,to napawa mnie to tylko niesmakiem wobec niektórych tu forumowiczek.Ciągniecie w nieskończoność ten post a wystarczy napisać konkretnie jakie kryteria dotyczą Klubu Recenzentek.Moim zdaniem ten pomysł to tylko kolejny bezsensowny temat,z którego nic nie wyniknie(przynajmniej dla nowych forumowiczek).Takie jest moje zdanie,tylko zaraz się nie obrażajcie na mnie ze je głośno wypowiedziałam
p.u-m.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 09:02   #786
Asieq
Raczkowanie

GG do Asieq

Nie wiem, po co te wszystkie przepychanki słowne – kto się zasłużył, kto w jakim celu zarejestrował… Też jestem nową osobą na forum, jednak nie skusiły mnie darmowe próbki kosmetyków, a Wasze porady i zdjęcia prac, do których nie miałam dostępu jako osoba niezarejestrowana. Nie piszę tego jednak po to, aby się komukolwiek tłumaczyć, ale po to, że najważniejsza jest wzajemna życzliwość i pomoc. Cieszmy się, że powstało to forum i rozbudowujmy je własnymi siłami!

PS. Zwróćcie też uwagę, że osoby, które nie mają stałego dostępu do netu, mogą nie wygenerować dużej ilości postów i nie będzie to zależało od ich dobrej woli.

BSDiS!
Asieq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 12:31   #787
tula1980
Raczkowanie

Super pomysł jestem chętna
Stary 2006-05-30, 18:47   #788
torunskagwiazda
Raczkowanie

genialny pomysł!Ja chętnie zostane renzenzentka

kosmetyczny:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899132

ciuszkowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7899145

torunskagwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 11:11   #789
iszka
Raczkowanie

GG do iszka

Jest temat-są opinie.To po co się sprzeczać?
iszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 14:42   #790
kasius
Raczkowanie

Post Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Cytat:
Napisane przez Malla
Kolejny bezsensowny spór na Wizażu i znowu nagonka na "nowe" i "upasione". Ja zarejestrowałam się 2 lata temu, napisałam kilka recenzji, ale dopiero w tym roku napisałam pierwszego posta na forum. Zaproszenie do tej sondy było rozsyłane w e-mailach, więc osoby nie udzielające się na forum mogło to zaintrygować i zaciekawić. Zresztą lepiej nic nie pisać niż pisać to, co inni napisali już sto razy. Jest tu dużo takich osób, które tylko czytają, a nie piszą, bo nie mają o czym, skoro tu prawie wszystko jest.

ja też jestem tu od niedawna bo od niedawna mam internet w domciu i niedawno znalazłam tą stronkę ale nie żeruje i nie błagam żeby otrzymać te próbki poprostu wyrażam swoje zdanie na ten temat !!!!!!!!!!!
kasius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 16:26   #791
pattyt
Raczkowanie

GG do pattyt

bardzo fajny pomysl
pattyt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 18:46   #792
Awonia
Przyczajenie

Witajcie!
Ja, jako maniaczka wszelkich nowości jestem jak najbardziej za.Zwłaszcza w tej ''starszej'' kategorii.Serdecznie pozdrawiam!
Awonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 22:39   #793
Beatrix Kiddo
Przyczajenie

Jestem jak najbardziej ZA!!!
Beatrix Kiddo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 11:28   #794
Emilia1
Zakorzenienie

ja też jestem za!!
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 13:03   #795
koKOro
Zakorzenienie

mysle, ze to fajny pomysl i moze sie sprawdzic. Ja z natury jestem taka osoba, ze najppierw sie napale a potem czegos nie dokanczam wiec dla dobra sprawy nie podjelabym sie tego. Do tego obecnie bardzo malo mam czasu i chodze wykonczona, ale mysle i sonda to pokazuje, ze wiele Dziewczyn bardzo chetnie. Jest to zarówno fajna zabawa, jakas szansa na spelnienie sie i mozliwosc uzywania kosmetyków za free.

Jestem ZA

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 14:04   #796
ank@
Rozeznanie

Ja też ZA!!! Jak najbardziej! Ilu "wtop" każda z nas uniknęłaby, gdyby mogła wypróbować dany produkt wcześniej...
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 14:30   #797
madzia-87r
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Drogie Wizażanki
Urodził mi się nowy pomysł. Ale chciałabym poznać Waszą opinię.
Mianowicie, chciałabym stworzyć tzw. KLUB RECENZENTKI. Tak szkicowo zasady byłby takie:
a) tworzymy bazę Użytkowniczek, które byłby chętne testować próbki kosmetyków w zamian za recenzję do Kosmetyku Wszech Czasów;

Zło stworzyłby taki dodatkowy panel zgłaszający, gdzie wpisujecie (rok urodzenia, typy cery, rodzaj włosów itp... taki bardziej szczegółowy profil);

b) następnie firma X mówi, że chce osoby od 20 do 25 roku życia, z cerą taką a taką itp...
c) my wyławiamy takie osoby na podstawie profilu i przekazujemy im tę bazę. Z czego, tę bazę będą mogli wykorzystać tylko raz i tylko, i wyłącznie do wysłania próbki, próbek;

- Taka firma musi dostać: Imię, Nazwisko i adres wysyłki;

- Maile i oczywiście nicki zostają in cognito.
- W KWC pojawiłoby się nowe pole do zaznaczenia typu: jestem w Klubie Recenzentki i NIE jestem w klubie Recenzentki; pod zaznaczeniu tego pola wiadomo by było, że dana ocena jest oparta na podstawie testu próbki;

Oczywiście na razie to pomysł i do jego realizacji może troszkę upłynąć. Zwłaszcza stworzenie takiej bazy chętnych do współpracy firm. Ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii i czy w ogóle warto coś takiego tworzyć.
W całości popieram i jestem za. Każda z nas jest inna, a możliwość testowania kosmetyków na sobie pozwala na odpowiednie ich dobranie.
madzia-87r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 15:45   #798
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koKOro
Jest to (...) jakas szansa na spelnienie sie
przyznam, że mam kłopoty ze zrozumieniem
Cytat:
i mozliwosc uzywania kosmetyków za free.
To nie będzie używanie kosmetyków za free ale PRÓBKA, zeby sobie "poużywać" to raczej musiałabyś ich mieć z 50 np. a tylu raczej nie dostanieszw KR
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 16:08   #799
bez
Przyczajenie

Talking Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Tak uwazam, ze to dobry pomysl. Jestem chetna i gotowa do testowania...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 16:08   #800
Malla
Nie depcze krokusów

Myślę, że nie będą rozdawać całych opakowań za darmo, tylko tyle żeby starczyło np. na miesiąc.
Stary 2006-06-02, 16:53   #801
RUDA.KOTKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AneciaG
Za bardzo na serio to Pani traktuje. Jeśli o mnie chodzi to nie jestem niemożliwa, zawistna i zażarta itp. Skomentowałam tylko to co zobaczyłam i wiele innych osób również i z tego powodu nikt nie ma prawa mnie i innych obrażać.

EOT i tyle.
eh tam ...
i tak ta Pani powinna sie cieszyc ze nei dostała minusow za wypowiedz
he he... a tak wogole to jakies zmiany tutaj powstały czy poprostu dalej toczy sie tylko rozmowa??
pozdrawiam cieplutko
RUDA.KOTKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 16:55   #802
RUDA.KOTKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla
Myślę, że nie będą rozdawać całych opakowań za darmo, tylko tyle żeby starczyło np. na miesiąc.
hm...ale na miesiac to napewno starczy tylko cały produkt a nie probka...bo jakby probka miała starczyc na miesiac to nie wiem jaka wielka by musiała byc albo uzywałaby jej mrowka
he eh
pozdrawiam
RUDA.KOTKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 17:09   #803
Malla
Nie depcze krokusów

Wystarczy zaopatrzyć w odpowiednią ilość próbek lub mniejsze opakowanie.
Stary 2006-06-02, 17:16   #804
Malla
Nie depcze krokusów

Zresztą ja bym do takiej akcji wybrała tylko te osoby, które mają dużo wyczerpujących, dobrze zredagowanych recenzji i wyważoną opinię.
Stary 2006-06-02, 21:16   #805
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
przyznam, że mam kłopoty ze zrozumieniem

To nie będzie używanie kosmetyków za free ale PRÓBKA, zeby sobie "poużywać" to raczej musiałabyś ich mieć z 50 np. a tylu raczej nie dostanieszw KR
z tym spełnieniem chodzi mi o to, że wyrażanie opinii, na której będą się mogły opierać inne kobiety może dawać poczucie satysfakcji, spełnienia. Poczucie, że można coś zrobić.

A co do ilości próbek to wydaje mi się, że żeby zauważyć działanie danego specyfiku to jednak troche trzeba go użyć. Zresztą jakby nie patrzeć to zmniejsza się ryzyko kupienia kosmetyku, który byłby porażką i wywaleniem pięniędzy w błoto

Pozdrawiam

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-03, 00:04   #806
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Jak widzę większość jest ZA. Dziękuję bardzo, to bardzo ważna dla mnie wskazówka.

Rozpoczęłam już rozmowy z pierwszymi firmami i są ogólnie bardzo zainteresowani. Dla nich jednak największy problem stanowi sama organizacja wysyłki w ich firmie. Teraz toczą się dalsze rozmowy, decyzje na szczeblach
Pożyjemy, zobaczymy.

Na razie ten wątek zamykam, bo już w tym momencie jest to raczej swoista licytacja kto lepszy a kto gorszy, kto ma większe zasługi itp...Dla wizażu i tej całej akcji każdy głos jest bezcenny

Na pewno stworzymy zasady działania Klubu Recenzentki i określimy pewne reguły. Na pewno będzie jeszcze nie raz okazja żeby przedyskutowac pewne kwestie.
Na razie Wszystkim pięknie dziękuję za oddany głos i udział w dyskusji
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 08:52   #807
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Hej Kochani
Bardzo mi przykro, ale na razie muszę odwołać akcję Klub Recenzentek. Przyczyn jest kilka, ale te dwie zasadnicze na razie mnie zniechęcają.

- po pierwsze, firmy oczekują rozbudowanego softu, który będzie obsługiwał ich programy ankieterskie. Czyli nic za darmo. Owszem, będą próbki, ale... I tu jest lista życzeń jakie musimy spełnić ( najczęściej ankiety, gdzie każda firma ma inne oczekiwania, obsługa techniczna i logistyczna). Jeśli chodzi o obsługę techniczną i logistyczną to jest do wykonania, tak program, który będzie spełniał ich oczekiwania – NIE.

- po drugie. Jest mile widziane, żeby recenzje na podstawie próbek były zintegrowane z KWC. A o tym już dyskutowaliśmy i przyznałam Wam rację, że to może obniżyć jakość KWC.

Dlatego bardzo Was przepraszam, ale na razie nie możemy zrealizować tego pomysłu. Zawieszamy tę akcję.

PS. ten wątek zamykam, bo jest strasznie rozbudowany, ale na forum technicznym jest jeden otwarty
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości