![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Styczniówki ja do was tradycyjnie o radę pukam jak do bardziej doświadczonych mam. Moja Julka nie chce pić niczego innego poza sokami. Wypija butelkę dziennie czyli jakieś 200ml. Ile soku pija wasze dzieci? Co im jeszcze innego dajecie do picia?
Powiedzcie mi też jak walczycie z plamami po marchewce. Połowa ubranek Julki jest marchewkowa. Pozdrawiam śliczne styczniowe dzieciaczki. Pamiętam oczywiście też o grudniowych obecnych w tym wątku ![]()
#782 |
Zadomowienie
|
Joasiu a moja Amelcia w ogóle nie chce pić soczku,herbatki też mało pija
![]() ![]() Mariqa udanego wypoczynku dla całej Twojej famili. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Julka nie jest wybredna jeśli chodzi o soki. Lubi jabłkowy, z bobovity z winogron i malin, z owoców jagodowych, marchwiowo-bananowy. Na początku zaczęłam od jednej łyżeczki. Później 20ml rozcieńczałam z wodą i tak stopniowo wprowadzałam nowe smaki. Wczesniej lubiła ziołowe herbatki ale jak posmakowała soku to już nie chce. Takie ilości zaczęła wypijać jak zaczęły się upały. Wcześniej piła 60-80ml dziennie.
#784 |
Zadomowienie
|
Styczniówki, a co taka cisza?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nel udanego wypoczynku życze ![]() ![]() Ja wprawdzie tylko na moment,bo uciekam zaraz do miasta,a poza tym mam na kolanach Wiktorke która usilnie domaga sie klawiatury ![]() zajrze później udanego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom życze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Nel ja także życzę udanego wypoczynku, a przede wszystkim wspaniałej pogody. Podobno jutro ma być ciepło, a w weekend trochę się ma ochłodzić, ale jak za ciepło to też niedobrze dla dziecka, bo się umęczy podróżą.
Dziewczynki? Czy Wasze dzieci Was biją? Bo mojej bardzo się spodobało walenie nas po buzi i to całą łapką i z całej siły, a trochę już jej ma i gryzie mnie w brodę. Mała Al Kaida mi rośnie normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I życze udanego wypoczynku tobie Mariqo i tobie Nel. I zazdroszcze wam takiego wyjazdu, bawcie sie dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja Wiktorka to gryzie,szczypie,wyrywa mi wlosy,przez co pewnie niedlugo bede łysa ![]() Umieszczam,foteczki,nawet udało mi sie sfotografowac dwa ząbki Wikuni,na dowod że ma czym ugryźć: Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
A ja kupiłam dzisiaj okazyjnie fotelik dla Kasi, taki do 18 kg. Akurat w Tesco była wyprzedaż i ze 199 był przeceniony na 75. Od razu ją w nim posadziliśmy i jaka była zadowolona, że teraz widzi świat i może go podziwiać.
Terrorystka wreszcie poszła spać, nalała nam po mordach, uśmiała się potem z tego co niemiara i już. A teraz moj TŻ uprzejmie doniósł, że nogi małolaty są poza łóżkiem i zakneblowały się między szczebelkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki chodzicie gdzieś w ten upał? Czy po prostu nie macie siły na siedzenie przy kompie?
Właśnie mój TŻ poszedł z Kasią na szczepienie i zameldował mi przed chwilą, że już jest po. Mały klocek waży 8750 g i ma 74 cm. Pielęgniarka i pani doktor stwierdziły, że jest z niej kawał baby. |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Nel i Mariko- miłego wypoczynku
![]() Iwonko -ale Twoja pannica jest duza ![]() ![]() ![]() ![]() a boksy które uprawiaja wasze brzdące- wyczynia i moja mała- tylko ja staram sie jej nie pozwalac, bo teraz to jeszcze nie boli---a potem co bedzie (pal diabli ja czy TŻ ale jak przywali Andrzejkowi- ten nie omieszka oddac- i bedzie wojna ![]() buziaczki ![]()
#792 |
Zakorzenienie
|
pochwale sie i ja - na jednym dzidzia amciakuje nalesniczka
![]()
#793 |
Zadomowienie
|
Katesiu super bobasek z tej Twojej Agatki.
A u mnie jest burza, właśnie przed chwilą tak walnęło, że aż podskoczyłam z wrazenia. Ale na szczęscie Kasi to nie ruszyło. Po szczepieniu jest grzeczniutka jakby wcale go nie miała. O 20 poszła już spać i ma wszystko w głębokim poważaniu. A co tam ją obchodzą jakieś burze? W razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce. Sen to ona ma po tatusiu a ciagły popyt na niego po mamie. Ach te dzieci ale się powradzają! Wyłączam kompa, bo się boję, żeby nie walnął od pioruna albo tym podobnego. DObranoc dziewczyneczki! |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
Iwonko jak ma nie być grobowej ciszy jak piszecie u lutowo marcowych zamiat tu
![]() U nas pogoda strasza, powietrze normalnie stoi w miejscu, koszmar. Ale Lili nie jest taka niedobra więc nie narzekam. Musze Wam powiedzieć, że Lili został przyznany zasiłek pielęgnacyjny na rok od lipca, i dostanie jeszcze wyrównanie za miesiące od urodzenia. Potoczyło sie to wszystko błyskawicznie. Ale wcale nie liczyliśmy na to ze dostanie. Wtedy na komisji lekarka kazała donieśc nowy wynik z echa serca i po jakimś czasie przyszło wezwanie aby dostarczyć ten wynik. I zawiozłam go 17, 19 było posiedzenie, a w piątek 21 przyszła decyzja przyznaniu. My już na komisje na szczęście nie musieliśmy stawać. Dla rozruszania wątku wklej m kilka zdjęć ![]() ![]()
#795 |
Zadomowienie
|
Humbaczku jak zauważyłaś ostatni post należał do mnie i 2 posty przed też pisałam i ciagle cisza i cisza. Czyżby wątek umierał śmiercią naturalną?
Mój Kasiek trochę marudził, bo przed ten upał nie mogła usnąć, ale w końcu wytrąbiła butlę soku i po wielkich trudach wpadła w ramiona Morfeusza. A normalnie już od 8 nie spał, jak na nią to cała wieczność. Może teraz pośpi ze 2 godziny a ja sobie poczytam książke aż pewnie sama zasnę. Bo co tu robić w taką pogodę jak nic się nie chce? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
No to ja też wkleje zdjecie jak moje dziecko wczoraj poległo na polu bitwy. Po prostu tak mi się spodobało jak śpi na boku, że zaraz bym ją schrupała.
A Lilianka to urodzona modelka, miny wali takie jakby całe życie pozowała do zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
faktycznie...cisza na morzu ale pewnie dlaego ze jest weekend...kilka dziewuszek wyjechało...
mam nadzieje ze nadgonimy... Kasia faktycznie padła jak "przecinak"- sliczny tłuscioszek ![]() Humbaczku a Twoje malenstwo sliczne minki stroi. Humbaczku mam pytanko- na zdjęciu zauwazyłam ze łozeczko stoi niedaleko telewizora- i stąd pytanko-Lilianka nie zagląda Wam na ekranik? bo moja Agacia jak tylko tv gra to ona odrazu tak patrzy- musimy jej zasłaniac czym sie da ![]()
#798 |
Zadomowienie
|
Katesiu jak widac to przez ostatnie dni to my najbardziej zapracowane udzielamy się tu najwięcej.
A to wszystko to wogóle jest przez Alien bo się przeniosła trochę do grudniowych, trochę do lutowych a nas ma w nosie ![]() ![]() ![]() Moja gwiazda sobie śpi w najlepsze a mnie się jakoś nudzi bez niej. Czy Wasze dzieci śpią w dzień normalnie czy mają z tym jakieś problemy z powodu wysokich temperatur? Bo mojej koleżanki chłopaki to drzemią tylko po 20-30 minut. A z tego co mi donoszą ciocie żłobkowe to Kasia w żłobku też nie chce spać natomiast w domu to ona śpi na okrągło. |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Katesia i Iwona wy siedzicie na weekend najwiecej bo zaległosci nadrabiacie w czytaniu a my potem w tygodniu nadrobimy pisaniem, zebyscie znowu miały co czytać w wolnych chwilach. Jastin Wikunia ma dwa ząbki, które ładnie uwieczniłaś na zdjęciu ![]() Moja zalicza się jeszcze do klubu dzieci bezzębnych ![]() Iwona twoja Kasia to naprawde juz duza pannica. Katesia ale Agacia opalona ![]() A ja zajmowalam się wczoraj czymś takim (lutowo-marcowe mamuśki mnie tym zaraziły), wiec częciowo czuje sie usprawiedliwiona z nieobecności tutaj ![]()
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
Alien po tym zdjęciu poległam i biegnę do kuchni.
![]()
#801 |
Rozeznanie
|
Katesiu pewnie że zagląda, leży co prawda tyłem do telewizora, ale zaraz robi fik na brzuszek i już sobie ogląda, jak ma oczywiście ochote. Ale powiem Wam, że nie interesuje jej to zbyt długo i zajmie się czymś innym, np. wściekaniem się żeby ją wziąść na ręce
![]() Co do minek mojej małej to faktycznie robi je bezbłędne, i powiem wam dziewczymy, że raz przy kąpieli, ja robiłam zdjęcie a mąż ją trzymał, walnęła taką mine, że autentycznie sie posikałam ze śmiechu, dosłownie, musiałam się umyś i przebrać ![]() Na zdjęciu ten facet to mój drugi brat, Liliankowy chrzestny, nie mąż. Mąż tak rzadko w domu bywa, że nawet nie mam mu jak zdjęcia zrobić. Ale jestem do tego przyzwyczajona. Śpiąca Kasia wygląda super ![]()
#802 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
OK Alienku, wysyłam Ci tylko mam nadzieję ze nie wywaliłam Twojego adresu ze skrzynki
![]()
#804 |
Rozeznanie
|
Alienku jednak ma Twój adres, ale wyśle Ci jutro bo wyskakują jakieś błędy na stronie i strasznie to długo trwa, aż mi brakuje cierpliwosci. Jednym słowem trafia mnie szlag
![]() Lili usnęła w poprzek łóżeczka. Dzisiaj rano jak sie obudziłam to ona już leżała na brzuszku i główke miała tam gdzie nóżki, czyli po prostu na odwrót ![]() ![]()
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
witam
Jejku nienadarzam czytac tego wszystkiego tak nawijacie za rzadko zagladam obiecuje ze sie poprawie i nadrobie wszystkie wasze wypowiedzi ![]() kochane nie martwcie sie tym zdjeciem tak naprawde to prowizorka nataszka na tym zdjeciu tak to prawda ze stoi ale ona poprostu ma silne nozki i potrafi stac tylko jak sie ja trzyma i nie trwa to dluzej jak 5 sekund ja jej wogole nie stawiam na nozki bo wiem ze nie wolno ale zrobilismy tylko szybkie zdjecie ktore jest BOSKIE nieprawda ![]() przeczytalam kilka wypowiedzi i chcialabym na wszystkie odpowiedziec ale wiekszosc pozapominalam ![]() nel 70 natasza jest z 30 stycznia jesli chodzi o plamy to WANISZ zalewasz plame potem do pralki rezultat SUPER ![]() Nataszka nie ma ani jednego zeba ![]() wcina prawie wsystko ![]() ![]() WIKTORIA MA sliczne dwa zabki to zdjecie niemoge ![]() wasze pociechy sa boskie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktos sie wypowiadal na temat kapieli sory ale przesada nie kapac dzieciaka bo co? sama juz sie pogobilam patrzcie na to i moja corka jezdzi z nami co dzien nad jezioro i jest szczesliwa acha i bylismy z moja corka na jedna noc pod namiatem zreszta sami zobaczcie : |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
Jak ten czas szybko leci przy dzieciaczkach
![]() Jastin spóźnione ale bardzo szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla Wiktorii z okazji pół roczku ![]() ![]()
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alien kochana pamiętałaś,aż mi się łezka zakreciła ![]() ![]() ![]() Dziękujemy ślicznie ![]() ![]() A my jak zwykle cały weekend spędzaliśmy poza domem,w Giżycku,było super ![]() ![]() Alien jeszcze raz wielkie dzięki za pamięć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla Wiktorki od Lilianki z mamą
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.