Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-19, 15:13   #781
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Styczniówki ja do was tradycyjnie o radę pukam jak do bardziej doświadczonych mam. Moja Julka nie chce pić niczego innego poza sokami. Wypija butelkę dziennie czyli jakieś 200ml. Ile soku pija wasze dzieci? Co im jeszcze innego dajecie do picia?
Powiedzcie mi też jak walczycie z plamami po marchewce. Połowa ubranek Julki jest marchewkowa.
Pozdrawiam śliczne styczniowe dzieciaczki. Pamiętam oczywiście też o grudniowych obecnych w tym wątku

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 15:54   #782
Nel70
Zadomowienie

Joasiu a moja Amelcia w ogóle nie chce pić soczku,herbatki też mało pija Napisz jaki soczek Twoja Julcia najlepiej lubi, czy dawałaś jej na początku po parę kropelek czyli łyżeczek i od kiedy przeszłaś na taką dużą ilość soczku? Odnosnie marchewki i plam to polecam świeżą plamę zaprać,a jeżeli się zapomni to proponuję sok z cytryny dać na plamkę , a potem w ludwiku zaprać,a następnie normalnie do pralki, mi to pomaga.
Mariqa udanego wypoczynku dla całej Twojej famili.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 16:04   #783
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Julka nie jest wybredna jeśli chodzi o soki. Lubi jabłkowy, z bobovity z winogron i malin, z owoców jagodowych, marchwiowo-bananowy. Na początku zaczęłam od jednej łyżeczki. Później 20ml rozcieńczałam z wodą i tak stopniowo wprowadzałam nowe smaki. Wczesniej lubiła ziołowe herbatki ale jak posmakowała soku to już nie chce. Takie ilości zaczęła wypijać jak zaczęły się upały. Wcześniej piła 60-80ml dziennie.

Stary 2006-07-19, 19:13   #784
Nel70
Zadomowienie

Styczniówki, a co taka cisza? Ja właśnie się pakuję,bo jutro wyjazd o 6 rano nad morze Pozdrawiam do poniedziałku.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 12:08   #785
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70
Styczniówki, a co taka cisza? Ja właśnie się pakuję,bo jutro wyjazd o 6 rano nad morze Pozdrawiam do poniedziałku.
No wlaśnie co taka cisza?
Nel udanego wypoczynku życze
Ja wprawdzie tylko na moment,bo uciekam zaraz do miasta,a poza tym mam na kolanach Wiktorke która usilnie domaga sie klawiatury
zajrze później udanego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom życze

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 12:31   #786
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Nel ja także życzę udanego wypoczynku, a przede wszystkim wspaniałej pogody. Podobno jutro ma być ciepło, a w weekend trochę się ma ochłodzić, ale jak za ciepło to też niedobrze dla dziecka, bo się umęczy podróżą.

Dziewczynki? Czy Wasze dzieci Was biją? Bo mojej bardzo się spodobało walenie nas po buzi i to całą łapką i z całej siły, a trochę już jej ma i gryzie mnie w brodę. Mała Al Kaida mi rośnie normalnie.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 12:44   #787
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariqa
Na spotkanie w szerokim gronie bardzo jestem chętna , z tym, że uwaga, w przyszłym tygodniu jadę na urlop i nie ma mnie aż do 10 sierpnia, zatem musimy się jakoś ustawić w połowie sierpnia. Mam nadzieje, że Katesiowe dzieciątko już wyzdrowieje i dostanie dyspensę od pediatry na podróże.
Może się da namówić inne mamy na przyjazd / Uskow? Anchela? cały wizaz? /
Jak najbardziej jestem za moze byc w sierpniu w jakąs niedziele. Niech przyjezdza kto tylko bedzie mógł

I życze udanego wypoczynku tobie Mariqo i tobie Nel. I zazdroszcze wam takiego wyjazdu, bawcie sie dobrze

Cytat:
Napisane przez iwonamysza
Dziewczynki? Czy Wasze dzieci Was biją? Bo mojej bardzo się spodobało walenie nas po buzi i to całą łapką i z całej siły, a trochę już jej ma i gryzie mnie w brodę. Mała Al Kaida mi rośnie normalnie.
Moja Wiki robi tak samo, i przy jedzeniu bije butelke lub cyca

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 14:14   #788
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
...
Bija to mało powiedziane
Moja Wiktorka to gryzie,szczypie,wyrywa mi wlosy,przez co pewnie niedlugo bede łysa ,no i potrafi nieźle przywalić.
Umieszczam,foteczki,nawet udało mi sie sfotografowac dwa ząbki Wikuni,na dowod że ma czym ugryźć:

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 10:00
Stary 2006-07-20, 20:06   #789
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

A ja kupiłam dzisiaj okazyjnie fotelik dla Kasi, taki do 18 kg. Akurat w Tesco była wyprzedaż i ze 199 był przeceniony na 75. Od razu ją w nim posadziliśmy i jaka była zadowolona, że teraz widzi świat i może go podziwiać.
Terrorystka wreszcie poszła spać, nalała nam po mordach, uśmiała się potem z tego co niemiara i już. A teraz moj TŻ uprzejmie doniósł, że nogi małolaty są poza łóżkiem i zakneblowały się między szczebelkami.

Stary 2006-07-21, 13:19   #790
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Dziewczynki chodzicie gdzieś w ten upał? Czy po prostu nie macie siły na siedzenie przy kompie?
Właśnie mój TŻ poszedł z Kasią na szczepienie i zameldował mi przed chwilą, że już jest po. Mały klocek waży 8750 g i ma 74 cm. Pielęgniarka i pani doktor stwierdziły, że jest z niej kawał baby.

Stary 2006-07-21, 20:02   #791
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Nel i Mariko- miłego wypoczynku

Iwonko -ale Twoja pannica jest duza , bedzie miała z czego wyrastac , Jastin- za bardzo Cie i córe rozpieszczamy -ciągle tylko chwalimy i chwalimy,,,aby tylko nie zapeszyc -ale ciekawska z niej lala

a boksy które uprawiaja wasze brzdące- wyczynia i moja mała- tylko ja staram sie jej nie pozwalac, bo teraz to jeszcze nie boli---a potem co bedzie (pal diabli ja czy TŻ ale jak przywali Andrzejkowi- ten nie omieszka oddac- i bedzie wojna )

buziaczki

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-21, 20:33   #792
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

pochwale sie i ja - na jednym dzidzia amciakuje nalesniczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3595.JPG (19,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3596.JPG (22,9 KB, 20 załadowań)

16.10.2009-start

Stary 2006-07-21, 21:26   #793
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Katesiu super bobasek z tej Twojej Agatki.

A u mnie jest burza, właśnie przed chwilą tak walnęło, że aż podskoczyłam z wrazenia. Ale na szczęscie Kasi to nie ruszyło. Po szczepieniu jest grzeczniutka jakby wcale go nie miała. O 20 poszła już spać i ma wszystko w głębokim poważaniu. A co tam ją obchodzą jakieś burze? W razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce. Sen to ona ma po tatusiu a ciagły popyt na niego po mamie. Ach te dzieci ale się powradzają!

Wyłączam kompa, bo się boję, żeby nie walnął od pioruna albo tym podobnego. DObranoc dziewczyneczki!

Stary 2006-07-23, 10:23   #794
humbak
Rozeznanie

Iwonko jak ma nie być grobowej ciszy jak piszecie u lutowo marcowych zamiat tu .

U nas pogoda strasza, powietrze normalnie stoi w miejscu, koszmar. Ale Lili nie jest taka niedobra więc nie narzekam.
Musze Wam powiedzieć, że Lili został przyznany zasiłek pielęgnacyjny na rok od lipca, i dostanie jeszcze wyrównanie za miesiące od urodzenia. Potoczyło sie to wszystko błyskawicznie. Ale wcale nie liczyliśmy na to ze dostanie. Wtedy na komisji lekarka kazała donieśc nowy wynik z echa serca i po jakimś czasie przyszło wezwanie aby dostarczyć ten wynik. I zawiozłam go 17, 19 było posiedzenie, a w piątek 21 przyszła decyzja przyznaniu. My już na komisje na szczęście nie musieliśmy stawać.

Dla rozruszania wątku wklej m kilka zdjęć . Bo naprawdę coś tu się niemrawo zrobiło. normalnie nie poznaje wątku .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0304.JPG (118,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0438.JPG (116,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0440.JPG (117,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0501.JPG (118,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FSCN0350.JPG (115,1 KB, 16 załadowań)
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-23, 10:36   #795
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Humbaczku jak zauważyłaś ostatni post należał do mnie i 2 posty przed też pisałam i ciagle cisza i cisza. Czyżby wątek umierał śmiercią naturalną?
Mój Kasiek trochę marudził, bo przed ten upał nie mogła usnąć, ale w końcu wytrąbiła butlę soku i po wielkich trudach wpadła w ramiona Morfeusza. A normalnie już od 8 nie spał, jak na nią to cała wieczność. Może teraz pośpi ze 2 godziny a ja sobie poczytam książke aż pewnie sama zasnę. Bo co tu robić w taką pogodę jak nic się nie chce?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-23, 10:42   #796
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

No to ja też wkleje zdjecie jak moje dziecko wczoraj poległo na polu bitwy. Po prostu tak mi się spodobało jak śpi na boku, że zaraz bym ją schrupała.
A Lilianka to urodzona modelka, miny wali takie jakby całe życie pozowała do zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spioch1.JPG (82,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spioch2.JPG (87,0 KB, 17 załadowań)

Stary 2006-07-23, 10:48   #797
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

faktycznie...cisza na morzu ale pewnie dlaego ze jest weekend...kilka dziewuszek wyjechało...
mam nadzieje ze nadgonimy...

Kasia faktycznie padła jak "przecinak"- sliczny tłuscioszek ,
Humbaczku a Twoje malenstwo sliczne minki stroi.

Humbaczku mam pytanko- na zdjęciu zauwazyłam ze łozeczko stoi niedaleko telewizora- i stąd pytanko-Lilianka nie zagląda Wam na ekranik? bo moja Agacia jak tylko tv gra to ona odrazu tak patrzy- musimy jej zasłaniac czym sie da

16.10.2009-start

Stary 2006-07-23, 12:19   #798
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Katesiu jak widac to przez ostatnie dni to my najbardziej zapracowane udzielamy się tu najwięcej.

A to wszystko to wogóle jest przez Alien bo się przeniosła trochę do grudniowych, trochę do lutowych a nas ma w nosie .

Moja gwiazda sobie śpi w najlepsze a mnie się jakoś nudzi bez niej.
Czy Wasze dzieci śpią w dzień normalnie czy mają z tym jakieś problemy z powodu wysokich temperatur? Bo mojej koleżanki chłopaki to drzemią tylko po 20-30 minut. A z tego co mi donoszą ciocie żłobkowe to Kasia w żłobku też nie chce spać natomiast w domu to ona śpi na okrągło.

Stary 2006-07-23, 14:25   #799
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Katesiu jak widac to przez ostatnie dni to my najbardziej zapracowane udzielamy się tu najwięcej.

A to wszystko to wogóle jest przez Alien bo się przeniosła trochę do grudniowych, trochę do lutowych a nas ma w nosie .
Czyżby ktoś się tutaj za mną stęsknił ???

Katesia i Iwona wy siedzicie na weekend najwiecej bo zaległosci nadrabiacie w czytaniu a my potem w tygodniu
nadrobimy pisaniem, zebyscie znowu miały co czytać w wolnych chwilach.

Jastin Wikunia ma dwa ząbki, które ładnie uwieczniłaś na zdjęciu A jak wyglądały początki ząbkowania ? jak Wiktoria to przeszła ? bo chyba szybko jej wyszły ?

Moja zalicza się jeszcze do klubu dzieci bezzębnych

Iwona twoja Kasia to naprawde juz duza pannica.

Katesia ale Agacia opalona ona juz chyba duzo rzeczy je ?

A ja zajmowalam się wczoraj czymś takim (lutowo-marcowe mamuśki mnie tym zaraziły), wiec częciowo czuje sie usprawiedliwiona z nieobecności tutaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2006_07230011.JPG (114,0 KB, 16 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-23, 14:43   #800
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Alien po tym zdjęciu poległam i biegnę do kuchni.

Stary 2006-07-23, 19:48   #801
humbak
Rozeznanie

Katesiu pewnie że zagląda, leży co prawda tyłem do telewizora, ale zaraz robi fik na brzuszek i już sobie ogląda, jak ma oczywiście ochote. Ale powiem Wam, że nie interesuje jej to zbyt długo i zajmie się czymś innym, np. wściekaniem się żeby ją wziąść na ręce . A w nocy jak zechce łaskawie spać w łóżeczku to zasłaniamy tył kocykiem żeby jej nie mrygało nad główką. Mamy do swojej dyspozycji jeden pokój, co prawda duży, ale i tak się w nim nie mieścimy ze wszystkimi klamotami.

Co do minek mojej małej to faktycznie robi je bezbłędne, i powiem wam dziewczymy, że raz przy kąpieli, ja robiłam zdjęcie a mąż ją trzymał, walnęła taką mine, że autentycznie sie posikałam ze śmiechu, dosłownie, musiałam się umyś i przebrać . Niestety nie pokarze go wam bo nie moge go skompresować.

Na zdjęciu ten facet to mój drugi brat, Liliankowy chrzestny, nie mąż. Mąż tak rzadko w domu bywa, że nawet nie mam mu jak zdjęcia zrobić. Ale jestem do tego przyzwyczajona.

Śpiąca Kasia wygląda super .
Stary 2006-07-23, 20:17   #802
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Alien po tym zdjęciu poległam i biegnę do kuchni.
No a co tylko ja się bede objadać a wy to takie laski filigranowe bedziecie ? zapodaj jeszcze jakiś łatwy pyszny przepis to zrobię i kolejne zdjęcie wkleję

Cytat:
Napisane przez humbak
Co do minek mojej małej to faktycznie robi je bezbłędne, i powiem wam dziewczymy, że raz przy kąpieli, ja robiłam zdjęcie a mąż ją trzymał, walnęła taką mine, że autentycznie sie posikałam ze śmiechu, dosłownie, musiałam się umyś i przebrać . Niestety nie pokarze go wam bo nie moge go skompresować.
To może ja spróbuje z tym zdjęciem ?

Stary 2006-07-23, 20:35   #803
humbak
Rozeznanie

OK Alienku, wysyłam Ci tylko mam nadzieję ze nie wywaliłam Twojego adresu ze skrzynki .
Stary 2006-07-23, 21:11   #804
humbak
Rozeznanie

Alienku jednak ma Twój adres, ale wyśle Ci jutro bo wyskakują jakieś błędy na stronie i strasznie to długo trwa, aż mi brakuje cierpliwosci. Jednym słowem trafia mnie szlag .

Lili usnęła w poprzek łóżeczka. Dzisiaj rano jak sie obudziłam to ona już leżała na brzuszku i główke miała tam gdzie nóżki, czyli po prostu na odwrót . Akrobatka jedna .
Stary 2006-07-23, 21:15   #805
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez humbak
Lili usnęła w poprzek łóżeczka. Dzisiaj rano jak sie obudziłam to ona już leżała na brzuszku i główke miała tam gdzie nóżki, czyli po prostu na odwrót . Akrobatka jedna .
U mnie jest dokładnie wypisz wymaluj to samo. A ja wtedy staję nad łóżeczkiem i nie wyrabiam ze śmiechu.

Stary 2006-07-23, 21:41   #806
wiolka82
Raczkowanie

witam

Jejku nienadarzam czytac tego wszystkiego tak nawijacie za rzadko zagladam obiecuje ze sie poprawie i nadrobie wszystkie wasze wypowiedzi
kochane nie martwcie sie tym zdjeciem tak naprawde to prowizorka nataszka na tym zdjeciu tak to prawda ze stoi ale ona poprostu ma silne nozki i potrafi stac tylko jak sie ja trzyma i nie trwa to dluzej jak 5 sekund ja jej wogole nie stawiam na nozki bo wiem ze nie wolno ale zrobilismy tylko szybkie zdjecie ktore jest BOSKIE nieprawda

przeczytalam kilka wypowiedzi i chcialabym na wszystkie odpowiedziec ale wiekszosc pozapominalam

nel 70 natasza jest z 30 stycznia

jesli chodzi o plamy to WANISZ zalewasz plame potem do pralki rezultat SUPER

Nataszka nie ma ani jednego zeba ale sama przewraca sie z plecow na brzuch i potrafi sama juz siedziec pije mnostwo sokow ,wody i nie ograniczajcie dzieciakow w taki upal trzeba duzo pic
wcina prawie wsystko AKROBATKA moja taka sama mozna czasem usmiac sie do lez co do upalow mala w dzien zasypia ale spi nied;uzen niz 10 minut NIEDZIWIE SIE

WIKTORIA MA sliczne dwa zabki to zdjecie niemoge
wasze pociechy sa boskie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ktos sie wypowiadal na temat kapieli sory ale przesada nie kapac dzieciaka bo co? sama juz sie pogobilam patrzcie na to i moja corka jezdzi z nami co dzien nad jezioro i jest szczesliwa acha i bylismy z moja corka na jedna noc pod namiatem zreszta sami zobaczcie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biwak1.JPG (85,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biwak2.JPG (55,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kapiel 1.JPG (47,6 KB, 16 załadowań)
wiolka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-23, 22:18   #807
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez humbak
Katesiu pewnie że zagląda, leży co prawda tyłem do telewizora, ale zaraz robi fik na brzuszek i już sobie ogląda, jak ma oczywiście ochote. Ale powiem Wam, że nie interesuje jej to zbyt długo i zajmie się czymś innym, np. wściekaniem się żeby ją wziąść na ręce . A w nocy jak zechce łaskawie spać w łóżeczku to zasłaniamy tył kocykiem żeby jej nie mrygało nad główką. Mamy do swojej dyspozycji jeden pokój, co prawda duży, ale i tak się w nim nie mieścimy ze wszystkimi klamotami.

Na zdjęciu ten facet to mój drugi brat, Liliankowy chrzestny, nie mąż. Mąż tak rzadko w domu bywa, że nawet nie mam mu jak zdjęcia zrobić. Ale jestem do tego przyzwyczajona.

Śpiąca Kasia wygląda super .
to masz szczęscie humbaczku- bo moja Agacia jak zobaczy tv- to nie przestaje nawet na chwilke patrzec, jak jej zasłonie soba to próbuje na siłe mnie odsunąc...chyba bedzie telemaniaczką

16.10.2009-start

Stary 2006-07-24, 08:09   #808
Alien
Wtajemniczenie

Jak ten czas szybko leci przy dzieciaczkach
Jastin spóźnione ale bardzo szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla Wiktorii z okazji pół roczku

Stary 2006-07-24, 08:33   #809
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien
Jak ten czas szybko leci przy dzieciaczkach
Jastin spóźnione ale bardzo szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla Wiktorii z okazji pół roczku

Alien kochana pamiętałaś,aż mi się łezka zakreciła
Dziękujemy ślicznie
A my jak zwykle cały weekend spędzaliśmy poza domem,w Giżycku,było super Ale później wszystko napisze bo moja córka teraz mi nie pozwala

Alien jeszcze raz wielkie dzięki za pamięć

Stary 2006-07-24, 09:57   #810
humbak
Rozeznanie

Najlepsze życzenia dla Wiktorki od Lilianki z mamą .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości