![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Przypomniało mi się że wygrałam z gazety Mam dziecko zestaw kosmetyków Nivea baby dla małego( chusteczki, oliwka, płyn do kąpieli, kremy i mydełko) i też byłam zaskoczona, bo nie wierze w te sms-y, a tu nagle taki fart
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko już jutro będzie tydzień jak choruje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Płatku, dużo zdrówka dla Ciebie
![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny pozwólcie, że się wtrącę
![]() Ja do rafaello daję pod spód zwykłe biszkopciki, takie okrągłe i według mnie nadają się do tego idealnie. Szczerze mówiąc zdziwiły mnie te słone krakersy ![]() Pozdrawiam serdecznie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
Po jaką choinke chodze z Julką do parku??? Moje dziecko w miłym cieniu drzew dostaje amoku. Wystarczy że wyjdę na ulice i jest spokój, śpi jak suseł
![]() Widze że każdy ma inny sposób na rafaello. Ja chyba zrobię tak jak radzi Gosia_Szymonek. Płatku to pochwal się jaką książke zamówiłaś? To mój kolejny bzik po kosmetykach. I ty się weź za swoje zdrowie bo bić będziemy ![]()
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Chciałam wam tylko powiedzieć, ze bardzo wam zazdroszczę siedzenia w domu z waszymi pociechami. Zdecydowanie wolę "kierat kury domowej", niż matki pracujacej. Dzień w pracyu ciagnie sie okropnie, a jak juz jestemśmy w domu, to mija raz dwa.
![]() ![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
Meme to trzymam kciuki zeby tak własnie było... wiesz co masz robic
![]() ![]() Ja tez juz w stresie jestem choc jeszcze cały miesiąc został, ale to zleci jak z bicza strzelił. Na razie postanowiłam ze biore 1/2 etatu do konca roku a potem to juz niestety kierat gryzipiórka... ja tez chyba wole byc kurą z dwojga złego. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
potomka jeszcze nie mam,ale mam taka mala perelke
![]() ![]() ![]() ![]()
#791 |
Zadomowienie
|
Mi wszystko łącznie z urlopem, opieką nad zdrowym dzieckiem kończy się 3 października. W sam raz kiedy Natalka skończy pół roku. I powiem Wam że to za dwa miesiące, a ja się już martwię. U mnie niestety pół etatu nie wchodzi w grę. Albo cały, albo żegnamy panią. Także pewnie pójdę na wychowawczy.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
A moja Oliwka jest chora, buuuu
![]() ![]() Przy okazji pani doktor ją zważyła - mała ma 5900, ma prawie 4,5 miesiąca, pani doktor powiedziala ze waga w porządku. Tak wiec Agika nie martw sie wagą Kamilka bo na pewno wszystko jest ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Biedna Oliweczka
![]() ![]() Trzymaj się cieplutko Dzieki KAsiulek za info. JA to bym się nie martwiła - ale ciągle ktoś mi mówi jaka chudzina ![]() U nas dzisiaj jest wiaterek więc nie odczuwa sie tak bardzo gorąca - nawet wyeksmitowałam KAmilka na spacerek z ciotkami więc chyba w końcu pomaluję pazurki. ![]() ![]()
#794 |
Raczkowanie
|
w koncu powrocil moj maz i juz nie mam tak wiele czasu na poczytywanie sobie o Waszych dzieciaczkach.Weronika jak go zobaczyla po prawie dwuch miesiacach ,zrobila wielkie oczy i nie mogla wzroku z niego spuscic
![]() Kasiulko bardzo szkoda mi Oliwki.ostatnio mojej kolezanki dzieciak mial zapalenie oskrzeli.strasznie sie meczyl i calymi dniami marudzil okropnie.mam nadzieje ze pani doktor nie przepisala Oliwce antybiotykow zadnych.mam do nich awersje po tym jak sasiadki dziecko praktycznie stracilo słuch w wieku 2 lat.teraz trzeba duzo pracy wlozyc zeby w ogole cos mowił.straszne.oby Oliwka szybko wyzdrowiala i katarek mocno ja nie meczyl.a rafaello jest najlepsze na krakersach,mniam mniam.z cherbatnikami juz tak nie smakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- Oliwkę mógł przewiać nawet letni wiaterek, w sumie w upały dzieciaczki sią pocą, plecki mokre a jak wiaterek powiał to mógł przeziębić
![]() ![]() A wiecie, że jak wychodziłam ze szpitala po porodzie to zapomniałam wziąć wypis i dziś mi go pocztą przysłali, po 3 miesiącach ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda Oliwki
![]()
#797 |
Wtajemniczenie
|
hello dziewczyny.
po wczorajszym otepieniu juz sie dzisiaj w miare czuje. nie wiem co mi sie dzialo ale wszystkie miesnie mnie bolaly, glowa oczy i cala reszta wlacznie z jajnikami. newet sie z lozka podniesc nie moglam. ledwo dotarlam do szuflady aby lyknac dwie aspiryny by moc Wiktorii ubeltac mleka na sniadanie. TŻ daleko wszyscy w pracy, wiec ja zdana tylko na siebie. a dzisiaj nie moge porzadnie szczeka dolna poruszac. tak jakbym miala spuchniete gardlo na wysokosci migdalkow. TŻ mnie nie poznal przez telefon, podobno niewyraznie mowie ![]() Kasiulka wiem co przezywasz. oby Oliwka jak najszybciej wrocila do zdrowia. Wiki miala antybiotyk w zawiesinie i jeszcze deflegmin, eurespal, lakcid, spray do nosa. a czym Oliwke mecza? dziewczyny jesli chodzi o to rafaelo to caly sens w tych krakeesach. dzieki temu ciasto ma taki a nie inny niepowtarzalny smak. jesli uzyjecie herbatnikow to wyjdzie mdle i slodkie przeokropnie. jesli ktos bedzie chcial to prosze dac znak wkleje moj przepis.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro Oliwka na szczescie anybiotyków nie dostała, tylko lek przeciwgorączkowy, Cebion i Sterimar do noska - a propos poradźcie ja to aplikowac? Bo Oliwka tak rusza główką ze pryskam tym Sterimarem po ścianach prawie a do noska nic nie wlatuje... a no i jeszcze jeden problem sie pojawił - mierzenie temperatury - lekarka kazała mierzyc w pupie, ale łatwo powiedziec trudniej wykonac, Oliwka tak wierzga nóżkami i szaleje ze normalnie porządne zmierzenie graniczy z cudem. A Wy jak mierzycie?
Tiaaro dawaj swój przepis, mam taki smak na słodkie ze chyba zwariuje. A robiła któras z Was może fale dunaju? Ja kiedys robiłam z wiśniami, wyszło niesamowicie pyszne no i zgubiłam przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka ja też poległam przy aplikowaniu soli morskiej i zakraplałam tylko solą fizjologiczną
![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Oliwci ![]() ![]() Buziaczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#802 |
Zakorzenienie
|
hej Malina, kope lat
![]() ![]() ![]() Moja Oliwka mały cyborg juz wraca do zdrowia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
napewno wkleje jutro lub pojutrze poniewaz niemam kabla do komputera takze czekam na koniec urlopu
![]() ![]()
#804 |
Zadomowienie
|
Witaj MAlina. RZeczywiście szybkie tempo ma twój Tomcio
![]() My dzisiaj prawie cały dzień spędziliśmy na basenie. Trochę się obawiałam w taki upał iść z KAmilciem, ale znaleźliśmy miejsce pod olbrzymim drzewem i słońce nas wogóle do nas nie dochodziło a wiał przyjemny wiaterek. Siedzieliśmy więc prawie cały dzień. KAmilek fajnie się bawił więc było naprawdę super. Po powrocie grill i kawcia ze znajomymi i dzień zleciał. KAmil padł zaraz po kąpieli. NAwet zastanawiamy się z TŻ, czy nie powtórzyć tego jutro, bo nie odczuliśmy tak bardzo tego upalnego dnia. OStatnio dowiadywałam się o zajęcia na basenie dla takich maluszków jak nasze. U nas sprawa kosztuje 240 zł za kwartał. 13 spotkań. TRochę mi nie pasuje bo zajęcia są w niedzielę ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę milej niedzielki. Idę sleepać ![]()
#805 |
Zakorzenienie
|
Malinko nie zapomnimy o Tobie tak szybko
![]() ![]() ![]() ![]() Malinko poczekaj z tym chodzikiem mi babki mówiły, że dopóki sam nie zacznie chodzić to żadnych chodzików ![]() Agika ja Ci nie pomogę, taki basen to super sprawa, ale z drugiej strony jest jednak obawa o choroby. To tak jak z przeczkolem dziecko zaczyna wtedy szybko łapać choroby od innych dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
A ja mam straszliwą ochote wybrac sie z małą na basen, ona uwielbia sie pluskac. Jedyne co mnie powstrzymuje to własnie strach przed różnymi bakteriami (choc z drugiej strony nich sie dziecko przyzwyczaja, szczególnie ze zyjemy na Slasku), no i może jeszcze wygląd własnego dupska i odnóży w kostiumie kąpielowym
![]() Te pieluchy do kąpania Huggies są chyba od 7 kg, mała ma niecałe 6, to moze poczekamy jeszcze z miesiac i wybierzemy sie na basen pod koniec wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki! Postanowiłam u Was trochę popisać, jeśli nie macie nic przeciwko, bo u nas na styczniowych dzieciaczkach grobowa cisza. Nikogo nie ma, nie ma zupełnie z kim popisać. A Wy to takie aktywne jesteście.
Ja chcialam zabrać głos w sprawie basenu. Właśnie się dzisiaj wybieramy po raz pierwszy. Już mieliśmy zamiar iść jak mała skońćzy 3 miesiace ale ciagle coś. A to jeszcze była mała, a to zimno było, a potem chora i tak ciagle coś aż karnet się skończył. Teraz miesiac temu dostałam z pracy następny ale ciągle brak czasu. Ale mysle, ze dzis juz sie uda pójść. O tym jak będę wyglądać to wcale nie mysle, bo wiem, że będę największym stworem i obawiam się żeby w basenie cała woda się nie wylała jak wejdę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Kasiulko daje ci sprawdzony przepis na fale dunaju. Przepraszam za brak polskich liter ale pisze jedna reka bo na drugiej spi alicja- strasznie mi dzisiaj marudzi i nie daje sie polozyc do lozeczka a ja nie mam jej komu przekazac :ehem: Ciasto
5 jaj 1 szkl cukru 1,5 szkl maki 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia 3 jablka 1 margaryna 2 lyzki kakao 1 lyzka mleka Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami. Do tego dodac make wymieszana z proszkiem i ubita piane z bialek. Ciasto podzielic na dwie czesci. Do jednej dodac kakao i lyzke mleka i wymieszac. Wylac na jasne ciast. Jablka pokroic w osemki i polozyc na wierzch. Piec w temp 180 stopni 40 minut. [U][B]Masa: [/U[/B]] Ugotowac budyn (smietankowy) z 4 lyzkami cukru i ostudzic. Utrzec maslo, dodawac po trochu budyn i troche soku z cytryny. Wylozyc na upieczone i wystudzone ciasto. Polac na wierz polewe czekoladowa. Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale mi zrobiłyscie apetyt na to rafaello, aż tak bardzo, ze musiałam wczoraj je zrobić
![]() Kasiulka życze dużo zdrówka dla Oliwci, jeśli to tylk ozwykły katar to zobaczysz, że szybciutko jej przejdzie. Dobrym sposobem oczyszczania noska jest aspirator frida, naprawde o wiele lepszy niz tradycyjne gruszki. A tą wode morską to ja zakraplałam tak, oczka zasłaniałam małej i potem psyk, psyk. Oczywiscie wiecej znalazło się tak gdzie nie trzeba czyli poza noskiem, ale po jakiś półgodzinnych zmaganiach, kręceniach głową, trzepotaniem łapkami itd udało się. Malina jak to twój Tomcio juz raczkuje ? Tak szybko ? Az trudno uwierzyć. Wklej zdjęcie, niech zobacze bo naprawde tempo rozwoju to ma wysoce przyspieszone. A co do chodzika to ja ja z tego co słyszałam to nie polecam, a przynajmniej nie tak wczesnie. Buziaczki dla wszystkich waszych dzieciaczków ![]()
#810 |
Wtajemniczenie
|
Malina myślami Cie ściągnęłam. Tomcio to kawał gościa juz raczkuje fiu fiu. Koniecznie wrzuć zdjęcia! Ciesze się że dajecie sobie radę.
Jesli chodzi o basen to też o tym myślałam ale sama nie wiem czy to nie za wcześnie. Zresztą ja i tak nie pływam. Niecierpie wody brrr. Pływać z Julką mógłby TŻ a jego ciągle nie ma. Ja to najwyżej brodzik i to taki do kostek bo bałaby się utopić. ![]() Chodzika napewno nie kupię bo osobiście jestem mu przeciwna. Myslę za to nad zakupem kojca. Teraz Julka może leżeć na kocu na kanapie ale jak zacznie raczkować to strach! Nic nie będe mogła zrobić. Nawet nie wiem ile takie cudo kosztuje? Co o tym sądzicie? Oliwka to wiadać mały terminator. Nawet wirusy i bakterie wykańcza ![]() ![]() Ja Was błagam nie kuście już tym ciastem... bo się zemszcze i pokuszę Was innymi pysznościami!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.