|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Jakość dobra, miła bawełna eko, rozmiary standardowe, czyli 62 to jest faktycznie 62 ![]() Domi, witaj! |
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tylko 1 body z c&a i w porównaniu do hm są minimalnie węższe, inaczej maja skrojone rękawki (hm w body z krótkim na troszkę dłuższy rękawek). A w dotyku hm wydają mi sie przyjemniejsze, bardziej miękkie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mój mąż kieruje budowami, a tato całe życie wszystkie remonty i wykończenia robił w domu sam. Także z tym damy radę. Mieszkanie ma 60m, w fajnej kamienicy i okolicy ale nie wiem czy zmieścimy się w budżecie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zaciskamy kciuki zeby sie udało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja robilam wersje z bloga cukrowa wrozka z masa twarogową, a Ty robisz na bazie śmietanki? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
pogoda paskudna to w domu siedzimy. Szpinakowy obiad dzisiaj za nami, maz maluje ale poki co dopiero raz i czekamy nabdalsze efekty
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (Ja tak zrypałam negocjacje ceny wózka - właśnie pokazałam, jak mi zależy TŻ się mnie ostanio pytał, czy pochwaliłam się marcowym mamusiom jak to pięknie udupiłam sprawę )... Domi witaj! ... Znowu Wam nasmrodziłam w klubie i jak wywalałam żale to zeżarłam pół paczki herbatników holenderskich z czekoladą
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-12-14 o 16:02 |
||
|
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszę sie ze sama nie musze nic robić tylko jedziemy do rodzinnego domu bo wiadomo że mama robi najlepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
skąd jesteś?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
http://www.cukrowawrozka.pl/kinder-cake/ Tylko biszkopt zrobiłam tradycyjny czskoladowy a nie taki jak w tym przepisie bardziej zalezalo mi na mnie twarogowej właśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam nową mamę
![]() Bloody, kciuki za mieszkanie! U nas oczywiście wnioski utknely w bankach, czas chyba myśleć nad planem B, żeby tu nie zostać w Warszawie z dzieckiem w wynajmowanym
|
|
#793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak u mnie...jakoś za mną chodził i skończył w poierogach ![]() czy jest ktoś kto nie planuje dspensy na czas świąt na obżarstwo??? dla mnie musi być barszcz z uszkami, sałatka jarzynowa i pierogiiii! z kapustą i grzybami oczywiście |
||
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Pretty_girl - jestem z Mazur
Dziękuję że tak miło mnie przyjelyscie. Jutro mam wizytę u mojego gina. Martwię się jak mój synek podrosl bo ostatnio w 25+3 ważył tylko 750 gram. Według siatki centylowej która się tu pojawila był w tej najmniejszej grupie. Jak czytam o wadze Waszych maluchów to wydaje mi się że mój jest malutki. Lekarz nic o tym nie wspominał więc chyba nie jest jakos bardzo źle.. wiem, że któraś z Was tu też martwila się waga swojego maleństwa. Zobaczymy jutro... Dostalam wyniki badań. Mocz B. Liczne bakterie i ketony.. :/ , morfologia dwa malutkie odchylenia, krzywa na czczo 78, po 1 h 129, po 2 h 118. Więc oprócz moczu chyba ok? Mam jeszcze pytanie, bo piszecie tu dużo o zelazie.. mój lekarz nigdy nie kazal mi go badać czy na podstawie morfologii można coś na jego temat stwierdzić i wtedy badać jeśli jest potrzeba? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Bloody_marry - trzymam kciuki za udany zakup mieszkania. Lelova- piękne ciasto. Aż musiałam sięgnąć po coś słodkiego... Czarodziejko- życze dużo zdrówka i bardzo Ci współczuję ze się tak meczysz
Edytowane przez Domi_001 Czas edycji: 2017-12-14 o 16:50 |
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi, wszystko na spokojnie
![]() Mój w 25+0 ważył 740 wg pomiarów, ale to przeciez przy każdym mierzeniu moze inna waga wyjsc. Dopóki lekarz bardzo nie zwraca na to uwagi, trzeba tylko informacyjnie na to patrzeć. Wazne zebys teraz sie tych bakterii pozbyła z moczu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(swinia jestem bo sie wczesniej nie przywitalam)Ketony w moczu to norma jesli sie przeglodzilas na dzien przed badaniem- ja tez mialam na poczatku jak mnie mdlosci meczyly. Bakterie miewam i chyba kazda z nas ma z tym problem. Ostatnio mi badania wyszly srednie (wg mnie) i pytam lekarki co ona sadzi a ona do mnie "a czym chcialaby sie pani tu martwic? Ktory konkretnie wynik pania niepokoi?". Wytlumaczyla mi ze takie odchyly od normy to nie odchyly i nie ma co panikowac ale ona juz wie ze ja zawsze musze sobie cos do zmartwienia znalezc a najbardziej sie smiala jak jej mowilam ze sie boje ze mi sie szyjka skraca chociaz nic na to nie wskazywalo durne te baby w ciazy jak nie wiem...Wstawilam godzine temu frytki do pieca bo maz mial byc o 16 w domu i co? Jeszcze go nie ma :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Bakterie w moczu mam pierwszy raz. Ale od polowy ciąży zmagam się z nawracajaca infekcja intymna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I zagniotlam ciasto drożdżowe, będę robić próbnego makowca-gwiazde. Dopiero koło 16:00 się wzięłam za jakąkolwiek pracę, nie cierpię takich leniwych dni. Moja dziewczynka też z tych małych póki co jeśli chodzi o wagę. Ale dzieci dopiero zaczną tworzyć tłuszczyk i wtedy mocniej przybiorą na wadze. Pytalam nawet lekarza czy to ma jakieś znaczenie na tym etapie np. czy jeśli waga dziecka jest w górnej normie to czy wiadomo że urodzi się duże, ale okazuje się że nie ma to znaczenia teraz. Mam moja zatrzyma się na MAX 3,5kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Asiula, ja sobie wypraszam moja gin widząc moje wyniki co miesiąc mowi, ze tak nudnej pacjentki to dawno nie miała i nawet dostałam zezwolenie zeby morfo 2 razy odpuścić, bo wszystko w normach i nawet ona takich wyników nie ma Także ja tutaj odpukuje wszystko zebym dalej taka nudna pod względem wyników była ![]() Mojego tez jeszcze w domu nie ma, a tylko donosi jak daleko jeszcze ma od domu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-12-14 o 17:17 |
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Domi witaj
ja jestem jedna z mniejszym dzieciatkiem, w 24+5 maly mialn650-680 gram. Czekam na nast wizyte i nast pomiar. Daj znac jutro po wizycie trzymam kciuki zeby nadrobil
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dawno mnie tu nie było... Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem ![]() Jestem już na zwolnieniu, także mam teraz więcej czasu żeby być z Wami na bieżąco
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się, intensywny tydzien u mnie. zapomnialam, ze brat przyjeżdża z Holandii
więc ostatnie kilka dni u rodziców jestem, a wieczorami padam. jeszcze domykam sprawy zwiazane z nauką i dni przeciekają mi przez palce...ale przeczytałam wszystko co pisałyście od początku temat kp i porodu/szpitala wyczerpany w całości. wiadomo, że dziecko karmić trzeba, ale wywalony cyc odpada, a w szpitalu liczy się personel.. ehh, ale na razie staram się nie myśleć o porodzie - daleka droga do tego ![]() typu wózka i fotelika jeszcze nie mamy uzgodnionego w 100%, ale raczej będzie to bebetto tito 2w1 lub bresso 2w1 a fotelik maxi cosi cabriofix Dziewczyny, myślę też, że nie ma co za bardzo przejmować się pojedynczymi pomiarami wagi u dzieciątka ![]() Czarodziejka, mam nadzieje, że postawią Cię na nogi w szpitalu i znajdą przyczynę tych wymiotów. trzymam tez żebyś szybko wyszła Asiula, ja sama nie wiem co na prezent dla teściowej najchętniej kupiłabym biżuterię, ale nie nosi...Bloody, powodzenia w negocjacjach z cena mieszkania Juana, u Was tamci państwo się odezwali czy szukacie czegoś innego? i witam nowe mamusie - Lulumomo, Domi |
|
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla tesciowej mamy juz prezent, uff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Domi, a skąd dokładnie bo ja tez z Mazur.
![]() Czytam i nie mam siły pisac. Także nic nowego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
U jednych z nas jest to obniżona hemoglobina w morfologii, u innych hemoglobina jest w normie, ale hematokryt i erytrocyty są poniżej i na tej podstawie lekarz zaleca suplementację żelaza.
|
|
|
|
#807 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
w takim razie U mnie chyba do tej pory było ok. Bllody_mary- na jakiej podstawie lekarz tak powiedział że dzidzia odbije do Max 3,5 ? Dlatego że teraz jest mniejsza? Nadalka- okolice Olsztyn, Ostróda. A Ty? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z prezentami do domu to faktycznie może być problem, jak ktoś ma już koncepcję... Cytat:
kalafior ciążowy lvl expert |
||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamę
Nie mam dziś na nic siły
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
Domi, może źle się wyraziłam. Ja mam tylko nadzieję na taką wagę
lekarz mówił że aktualna waga dziecka ma się nijak do wagi końcowej. Dzieci dopiero będą nabierać masy tłuszczowej. Także nie ma co się martwić jeśli dzieci są w dolnej normie wagowej bo po pierwsze to nadal norma a po drugie waga jest określana na podstawie długości niektórych kości więc jest szacunkowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

znaleźliśmy fajne mieszkanie, do generalnego remontu, ale jakby teraz zacząć to jest szansa wprowadzić się w marcu. Dzisiaj jedziemy jeszcze raz je zobaczyć i negocjować cenę. Okropnie się stresuje, bo mi bardzo zależy, ale nie mogę tego pokazać sprzedającym :/

TŻ się mnie ostanio pytał, czy pochwaliłam się marcowym mamusiom jak to pięknie udupiłam sprawę
)

durne te baby w ciazy jak nie wiem...
.
(swinia jestem bo sie wczesniej nie przywitalam)
ale ona juz wie ze ja zawsze musze sobie cos do zmartwienia znalezc a najbardziej sie smiala jak jej mowilam ze sie boje ze mi sie szyjka skraca chociaz nic na to nie wskazywalo

jeszcze domykam sprawy zwiazane z nauką i dni przeciekają mi przez palce...
najchętniej kupiłabym biżuterię, ale nie nosi...