Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-14, 15:18   #781
alleyezonme
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dziewczyny a jak jakość i rozmiarówka ubranek z C&A?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:35   #782
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Czytam co u Was na bieżąco, a sama siedzę jak na szpilkach drugi dzień i nie mogę się na niczym skupić znaleźliśmy fajne mieszkanie, do generalnego remontu, ale jakby teraz zacząć to jest szansa wprowadzić się w marcu. Dzisiaj jedziemy jeszcze raz je zobaczyć i negocjować cenę. Okropnie się stresuje, bo mi bardzo zależy, ale nie mogę tego pokazać sprzedającym :/
Jejku, to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Jakość dobra, miła bawełna eko, rozmiary standardowe, czyli 62 to jest faktycznie 62

Domi, witaj!
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:36   #783
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość

Ja mam tylko 1 body z c&a i w porównaniu do hm są minimalnie węższe, inaczej maja skrojone rękawki (hm w body z krótkim na troszkę dłuższy rękawek). A w dotyku hm wydają mi sie przyjemniejsze, bardziej miękkie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:36   #784
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Sami byście remontowali czy ekipę jakaś masz od tych spraw? Jak duze? W tych okolicach co chcieliście?

Juana, cos wiadomo z tym mieszkaniem co "negocjowaliście"?

Sami ale mój mąż kieruje budowami, a tato całe życie wszystkie remonty i wykończenia robił w domu sam. Także z tym damy radę. Mieszkanie ma 60m, w fajnej kamienicy i okolicy ale nie wiem czy zmieścimy się w budżecie :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:37   #785
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Sami ale mój mąż kieruje budowami, a tato całe życie wszystkie remonty i wykończenia robił w domu sam. Także z tym damy radę. Mieszkanie ma 60m, w fajnej kamienicy i okolicy ale nie wiem czy zmieścimy się w budżecie :/

To zaciskamy kciuki zeby sie udało

Stary 2017-12-14, 15:41   #786
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
To zaciskamy kciuki zeby sie udało

Dziękuję <3

Stary 2017-12-14, 15:53   #787
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja dzis pieke to:
Załącznik 7357086
Proba przed urodzinami
Robilam w pazdzieniku na urodziny męża, wszyscy chwalili
Ale ja robilam wersje z bloga cukrowa wrozka z masa twarogową, a Ty robisz na bazie śmietanki?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:55   #788
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejka pogoda paskudna to w domu siedzimy. Szpinakowy obiad dzisiaj za nami, maz maluje ale poki co dopiero raz i czekamy nabdalsze efekty jutro mamy wigiloe u moich rodzicow
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:55   #789
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Robilam w pazdzieniku na urodziny męża, wszyscy chwalili
Ale ja robilam wersje z bloga cukrowa wrozka z masa twarogową, a Ty robisz na bazie śmietanki?
Tak. Jesscze chlodze w lodowce i za jakas godzine bede ubijac. Zobaczymy co wyjdzie, pierwszy raz taki krem robie. Zaraz lukne na ten przepis, z ktorego ty robilas
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 15:59   #790
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Petersona. Nie powiem Ci jaki model konkretnie, bo juz powyrzucalam metki (otwiera sie go na pol, z jednej strony jeszcze raz sie otwiera jak ksiazke i tam ma duzo przegródek, a z drugiej miejsce na monety; od gory miejsce na banknoty- bardzo pakowny jest). Na pewno miał ten bajer z zabezpieczeniem przed odczytywaniem danych z kart i w cenie wittchenowskich był
Dzięki wielkie
Cytat:
Okropnie się stresuje, bo mi bardzo zależy, ale nie mogę tego pokazać sprzedającym :/
Trzymam mocno, mocno kciuki! A Ty trzymaj nerwy na wodzy

(Ja tak zrypałam negocjacje ceny wózka - właśnie pokazałam, jak mi zależy TŻ się mnie ostanio pytał, czy pochwaliłam się marcowym mamusiom jak to pięknie udupiłam sprawę )
...
Domi witaj!
...
Znowu Wam nasmrodziłam w klubie i jak wywalałam żale to zeżarłam pół paczki herbatników holenderskich z czekoladą

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-12-14 o 16:02
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 16:08   #791
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Pierogiii, i barszcz i pierogi i kapusta i pierogi i ryba i pierogi i uszka i ciasto i PIEROGI

Omg już nie moge sie doczekać i cieszę sie ze sama nie musze nic robić tylko jedziemy do rodzinnego domu bo wiadomo że mama robi najlepiej

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Przyjmiecie mnie?
Tak na prawdę jestem z Wami na bieżąco od początku, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. To moja 3 ciąża. Dwie niestety zakończone niepowodzeniem. termin mam na 12 marzec i czekamy na synka. Pozdrawiam Was wszystkie!

Przepraszam za dubel. Ale stawiam pierwsze kroki w pisaniu na forum.. I niestety nie wszystko ogarniam.
Cześć, witam nowa mamę skąd jesteś?

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Kciuki żeby udało sie wynegocjować dobra cene

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Tak. Jesscze chlodze w lodowce i za jakas godzine bede ubijac. Zobaczymy co wyjdzie, pierwszy raz taki krem robie. Zaraz lukne na ten przepis, z ktorego ty robilas
Robiłam z tego przepisu:
http://www.cukrowawrozka.pl/kinder-cake/
Tylko biszkopt zrobiłam tradycyjny czskoladowy a nie taki jak w tym przepisie bardziej zalezalo mi na mnie twarogowej właśnie

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 16:39   #792
Ojoanna29
Zakorzenienie

I ja witam nową mamę

Bloody, kciuki za mieszkanie!
U nas oczywiście wnioski utknely w bankach, czas chyba myśleć nad planem B, żeby tu nie zostać w Warszawie z dzieckiem w wynajmowanym
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 16:40   #793
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Przyjmiecie mnie?
Tak na prawdę jestem z Wami na bieżąco od początku, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. To moja 3 ciąża. Dwie niestety zakończone niepowodzeniem. termin mam na 12 marzec i czekamy na synka. Pozdrawiam Was wszystkie!
cześć teraz musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hejka pogoda paskudna to w domu siedzimy. Szpinakowy obiad dzisiaj za nami, maz maluje ale poki co dopiero raz i czekamy nabdalsze efekty jutro mamy wigiloe u moich rodzicow
szpinakowy jak u mnie...jakoś za mną chodził i skończył w poierogach

czy jest ktoś kto nie planuje dspensy na czas świąt na obżarstwo??? dla mnie musi być barszcz z uszkami, sałatka jarzynowa i pierogiiii! z kapustą i grzybami oczywiście
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 16:46   #794
Domi_001
Raczkowanie

Pretty_girl - jestem z Mazur
Dziękuję że tak miło mnie przyjelyscie.

Jutro mam wizytę u mojego gina. Martwię się jak mój synek podrosl bo ostatnio w 25+3 ważył tylko 750 gram. Według siatki centylowej która się tu pojawila był w tej najmniejszej grupie. Jak czytam o wadze Waszych maluchów to wydaje mi się że mój jest malutki. Lekarz nic o tym nie wspominał więc chyba nie jest jakos bardzo źle.. wiem, że któraś z Was tu też martwila się waga swojego maleństwa. Zobaczymy jutro...

Dostalam wyniki badań. Mocz B. Liczne bakterie i ketony.. :/ , morfologia dwa malutkie odchylenia, krzywa na czczo 78, po 1 h 129, po 2 h 118. Więc oprócz moczu chyba ok?

Mam jeszcze pytanie, bo piszecie tu dużo o zelazie.. mój lekarz nigdy nie kazal mi go badać czy na podstawie morfologii można coś na jego temat stwierdzić i wtedy badać jeśli jest potrzeba?

Bloody_marry - trzymam kciuki za udany zakup mieszkania.
Lelova- piękne ciasto. Aż musiałam sięgnąć po coś słodkiego...
Czarodziejko- życze dużo zdrówka i bardzo Ci współczuję ze się tak meczysz

Edytowane przez Domi_001
Czas edycji: 2017-12-14 o 16:50
Domi_001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 16:51   #795
Lunak
Wtajemniczenie

Domi, wszystko na spokojnie
Mój w 25+0 ważył 740 wg pomiarów, ale to przeciez przy każdym mierzeniu moze inna waga wyjsc. Dopóki lekarz bardzo nie zwraca na to uwagi, trzeba tylko informacyjnie na to patrzeć.

Wazne zebys teraz sie tych bakterii pozbyła z moczu

Stary 2017-12-14, 16:59   #796
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Pretty_girl - jestem z Mazur
Dziękuję że tak miło mnie przyjelyscie.

Jutro mam wizytę u mojego gina. Martwię się jak mój synek podrosl bo ostatnio w 25+3 ważył tylko 750 gram. Według siatki centylowej która się tu pojawila był w tej najmniejszej grupie. Jak czytam o wadze Waszych maluchów to wydaje mi się że mój jest malutki. Lekarz nic o tym nie wspominał więc chyba nie jest jakos bardzo źle.. wiem, że któraś z Was tu też martwila się waga swojego maleństwa. Zobaczymy jutro...

Dostalam wyniki badań. Mocz B. Liczne bakterie i ketony.. :/ , morfologia dwa malutkie odchylenia, krzywa na czczo 78, po 1 h 129, po 2 h 118. Więc oprócz moczu chyba ok?

Mam jeszcze pytanie, bo piszecie tu dużo o zelazie.. mój lekarz nigdy nie kazal mi go badać czy na podstawie morfologii można coś na jego temat stwierdzić i wtedy badać jeśli jest potrzeba?

Bloody_marry - trzymam kciuki za udany zakup mieszkania.
Lelova- piękne ciasto. Aż musiałam sięgnąć po coś słodkiego...
Czarodziejko- życze dużo zdrówka i bardzo Ci współczuję ze się tak meczysz
Witaj (swinia jestem bo sie wczesniej nie przywitalam)

Ketony w moczu to norma jesli sie przeglodzilas na dzien przed badaniem- ja tez mialam na poczatku jak mnie mdlosci meczyly. Bakterie miewam i chyba kazda z nas ma z tym problem. Ostatnio mi badania wyszly srednie (wg mnie) i pytam lekarki co ona sadzi a ona do mnie "a czym chcialaby sie pani tu martwic? Ktory konkretnie wynik pania niepokoi?". Wytlumaczyla mi ze takie odchyly od normy to nie odchyly i nie ma co panikowac ale ona juz wie ze ja zawsze musze sobie cos do zmartwienia znalezc a najbardziej sie smiala jak jej mowilam ze sie boje ze mi sie szyjka skraca chociaz nic na to nie wskazywalo durne te baby w ciazy jak nie wiem...

Wstawilam godzine temu frytki do pieca bo maz mial byc o 16 w domu i co? Jeszcze go nie ma :/

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:07   #797
Domi_001
Raczkowanie

Cytat:
Domi, wszystko na spokojnie
Mój w 25+0 ważył 740 wg pomiarów, ale to przeciez przy każdym mierzeniu moze inna waga wyjsc. Dopóki lekarz bardzo nie zwraca na to uwagi, trzeba tylko informacyjnie na to patrzeć.

Wazne zebys teraz sie tych bakterii pozbyła z moczu

Tak zdaje sobie z tego sprawę, Ale jednak trochę mnie to niepokoi. Całe szczęście mały daje o sobie znać zawsze gdy go potrzebuję .
Bakterie w moczu mam pierwszy raz. Ale od polowy ciąży zmagam się z nawracajaca infekcja intymna.

Stary 2017-12-14, 17:07   #798
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość

Wstawilam godzine temu frytki do pieca bo maz mial byc o 16 w domu i co? Jeszcze go nie ma :/

Też pilnuje właśnie frytek w piekarniku w oczekiwaniu na męża który się spóźnia

I zagniotlam ciasto drożdżowe, będę robić próbnego makowca-gwiazde. Dopiero koło 16:00 się wzięłam za jakąkolwiek pracę, nie cierpię takich leniwych dni.

Moja dziewczynka też z tych małych póki co jeśli chodzi o wagę. Ale dzieci dopiero zaczną tworzyć tłuszczyk i wtedy mocniej przybiorą na wadze. Pytalam nawet lekarza czy to ma jakieś znaczenie na tym etapie np. czy jeśli waga dziecka jest w górnej normie to czy wiadomo że urodzi się duże, ale okazuje się że nie ma to znaczenia teraz. Mam moja zatrzyma się na MAX 3,5kg

Stary 2017-12-14, 17:10   #799
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:

Ketony w moczu to norma jesli sie przeglodzilas na dzien przed badaniem- ja tez mialam na poczatku jak mnie mdlosci meczyly. Bakterie miewam i chyba kazda z nas ma z tym problem. Ostatnio mi badania wyszly srednie (wg mnie) i pytam lekarki co ona sadzi a ona do mnie "a czym chcialaby sie pani tu martwic? Ktory konkretnie wynik pania niepokoi?". Wytlumaczyla mi ze takie odchyly od normy to nie odchyly i nie ma co panikowac ale ona juz wie ze ja zawsze musze sobie cos do zmartwienia znalezc a najbardziej sie smiala jak jej mowilam ze sie boje ze mi sie szyjka skraca chociaz nic na to nie wskazywalo durne te baby w ciazy jak nie wiem...

Asiula, ja sobie wypraszam moja gin widząc moje wyniki co miesiąc mowi, ze tak nudnej pacjentki to dawno nie miała i nawet dostałam zezwolenie zeby morfo 2 razy odpuścić, bo wszystko w normach i nawet ona takich wyników nie ma

Także ja tutaj odpukuje wszystko zebym dalej taka nudna pod względem wyników była

Mojego tez jeszcze w domu nie ma, a tylko donosi jak daleko jeszcze ma od domu

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-12-14 o 17:17
Stary 2017-12-14, 17:24   #800
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej Domi witaj ja jestem jedna z mniejszym dzieciatkiem, w 24+5 maly mialn650-680 gram. Czekam na nast wizyte i nast pomiar. Daj znac jutro po wizycie trzymam kciuki zeby nadrobil
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:25   #801
oto_ ja
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dawno mnie tu nie było... Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem

Jestem już na zwolnieniu, także mam teraz więcej czasu żeby być z Wami na bieżąco

oto_ ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:30   #802
ScarlettO
Wtajemniczenie

witam się, intensywny tydzien u mnie. zapomnialam, ze brat przyjeżdża z Holandii więc ostatnie kilka dni u rodziców jestem, a wieczorami padam. jeszcze domykam sprawy zwiazane z nauką i dni przeciekają mi przez palce...

ale przeczytałam wszystko co pisałyście od początku

temat kp i porodu/szpitala wyczerpany w całości. wiadomo, że dziecko karmić trzeba, ale wywalony cyc odpada, a w szpitalu liczy się personel.. ehh, ale na razie staram się nie myśleć o porodzie - daleka droga do tego

typu wózka i fotelika jeszcze nie mamy uzgodnionego w 100%, ale raczej będzie to bebetto tito 2w1 lub bresso 2w1 a fotelik maxi cosi cabriofix

Dziewczyny, myślę też, że nie ma co za bardzo przejmować się pojedynczymi pomiarami wagi u dzieciątka ale trzeba brać pod uwagę jednak przyrost. mojej koleżanki córeczka urodziła się w 41 tc i ważyła 2800g, takie geny i urok! ale mieściła się w siatce centylowej tylko w tych najniżsych wartościach i nigdy nie pomyślała, że coś jest nie tak, lekarz też nic jej nie mówił no i wziąc trzeba pod uwage że niektore z nas mają tylko 3 usg na całą ciąże, nie znają tej wagi i chyba spokojniej przechodzą od wizyty do wizyty

Czarodziejka, mam nadzieje, że postawią Cię na nogi w szpitalu i znajdą przyczynę tych wymiotów. trzymam tez żebyś szybko wyszła

Asiula, ja sama nie wiem co na prezent dla teściowej ale może coś do kuchni najchętniej kupiłabym biżuterię, ale nie nosi...

Bloody, powodzenia w negocjacjach z cena mieszkania oby to było to!

Juana, u Was tamci państwo się odezwali czy szukacie czegoś innego?

i witam nowe mamusie - Lulumomo, Domi
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:42   #803
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula, ja sobie wypraszam moja gin widząc moje wyniki co miesiąc mowi, ze tak nudnej pacjentki to dawno nie miała i nawet dostałam zezwolenie zeby morfo 2 razy odpuścić, bo wszystko w normach i nawet ona takich wyników nie ma

Także ja tutaj odpukuje wszystko zebym dalej taka nudna pod względem wyników była

Mojego tez jeszcze w domu nie ma, a tylko donosi jak daleko jeszcze ma od domu

Zwracam honor
Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
witam się, intensywny tydzien u mnie. zapomnialam, ze brat przyjeżdża z Holandii więc ostatnie kilka dni u rodziców jestem, a wieczorami padam. jeszcze domykam sprawy zwiazane z nauką i dni przeciekają mi przez palce...

ale przeczytałam wszystko co pisałyście od początku

temat kp i porodu/szpitala wyczerpany w całości. wiadomo, że dziecko karmić trzeba, ale wywalony cyc odpada, a w szpitalu liczy się personel.. ehh, ale na razie staram się nie myśleć o porodzie - daleka droga do tego

typu wózka i fotelika jeszcze nie mamy uzgodnionego w 100%, ale raczej będzie to bebetto tito 2w1 lub bresso 2w1 a fotelik maxi cosi cabriofix

Dziewczyny, myślę też, że nie ma co za bardzo przejmować się pojedynczymi pomiarami wagi u dzieciątka ale trzeba brać pod uwagę jednak przyrost. mojej koleżanki córeczka urodziła się w 41 tc i ważyła 2800g, takie geny i urok! ale mieściła się w siatce centylowej tylko w tych najniżsych wartościach i nigdy nie pomyślała, że coś jest nie tak, lekarz też nic jej nie mówił no i wziąc trzeba pod uwage że niektore z nas mają tylko 3 usg na całą ciąże, nie znają tej wagi i chyba spokojniej przechodzą od wizyty do wizyty

Czarodziejka, mam nadzieje, że postawią Cię na nogi w szpitalu i znajdą przyczynę tych wymiotów. trzymam tez żebyś szybko wyszła

Asiula, ja sama nie wiem co na prezent dla teściowej ale może coś do kuchni najchętniej kupiłabym biżuterię, ale nie nosi...

Bloody, powodzenia w negocjacjach z cena mieszkania oby to było to!

Juana, u Was tamci państwo się odezwali czy szukacie czegoś innego?

i witam nowe mamusie - Lulumomo, Domi
Juz mialam kliknac dla mamy szczoteczke do mycia twarzy ale okazalo sie ze ma i nie uzywa :/ bizuterie pewnie dostanie od taty. Jest na etapie urzadzania domu wiec moglabym w ta strone isc ale nie wiem czy sie wpasuje w jej koncepcje. Moze kurcze faktycznie kupie jej koc bawelniany?

Dla tesciowej mamy juz prezent, uff

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:48   #804
nadalka
Zakorzenienie

Hej Domi, a skąd dokładnie bo ja tez z Mazur.

Czytam i nie mam siły pisac. Także nic nowego

Stary 2017-12-14, 17:52   #805
Domi_001
Raczkowanie

Cytat:

Stary 2017-12-14, 17:52   #806
parapet
Zadomowienie

Cytat:
U jednych z nas jest to obniżona hemoglobina w morfologii, u innych hemoglobina jest w normie, ale hematokryt i erytrocyty są poniżej i na tej podstawie lekarz zaleca suplementację żelaza.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 17:58   #807
Domi_001
Raczkowanie

Cytat:
Asiula - Ja tez bardzo się martwilam szyjka. Mój gin zmierzył mi tylko w 23 tygodniu i miala ponad 4 cm a tak to bada reka i zawsze mowi ze długa, zamknieta i nie ma potrzeby mierzyć i mam być spokojna.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
U jednych z nas jest to obniżona hemoglobina w morfologii, u innych hemoglobina jest w normie, ale hematokryt i erytrocyty są poniżej i na tej podstawie lekarz zaleca suplementację żelaza.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. w takim razie U mnie chyba do tej pory było ok.

Bllody_mary- na jakiej podstawie lekarz tak powiedział że dzidzia odbije do Max 3,5 ? Dlatego że teraz jest mniejsza?

Nadalka- okolice Olsztyn, Ostróda. A Ty?

Stary 2017-12-14, 18:05   #808
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Zwracam honor Juz mialam kliknac dla mamy szczoteczke do mycia twarzy ale okazalo sie ze ma i nie uzywa :/ bizuterie pewnie dostanie od taty. Jest na etapie urzadzania domu wiec moglabym w ta strone isc ale nie wiem czy sie wpasuje w jej koncepcje. Moze kurcze faktycznie kupie jej koc bawelniany?

Dla tesciowej mamy juz prezent, uff

a co kupiliscie tesciowej? ja mojej mhyslalam o nowej patelni, ale ona do wszystkiego jest emocjonalnie przywiązana - stare garnki i patelnie są najlepsze itp. ciężko jej coś kupić

z prezentami do domu to faktycznie może być problem, jak ktoś ma już koncepcję...

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
dokladnie tak no i nie ma co sie sugerować wynikiem żelaza samego, bo ja mam dużo żelaza w organizmie, a hemoglobine ponizej normy

kalafior ciążowy lvl expert utopiłam 12 zł na przesyłce na prezent dla TŻ, podczas gdy mogłam odebrać osobiście paczkę w sklepie, bo sklep z mojego miasta...
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 18:09   #809
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Witam nową mamę

Nie mam dziś na nic siły
Stary 2017-12-14, 18:13   #810
bloody_marry
Rozeznanie

Domi, może źle się wyraziłam. Ja mam tylko nadzieję na taką wagę lekarz mówił że aktualna waga dziecka ma się nijak do wagi końcowej. Dzieci dopiero będą nabierać masy tłuszczowej. Także nie ma co się martwić jeśli dzieci są w dolnej normie wagowej bo po pierwsze to nadal norma a po drugie waga jest określana na podstawie długości niektórych kości więc jest szacunkowa.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości