|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak wczesnie to raczej nie brzuszek ciazowy ten zazwyczaj pozniej sie pojawia, tym bardziej w pierwszej ciazy. U mnie w pierwszej bylo widac kolo 13 tyg ale bardziej wygladalo to jak bym troszke przytyla.
|
||
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę... to co tak szybko przytyłam? Masakra
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie np mam brzuszek bo wcześniej przytylam
także mi pewnie też szybciej wyjdzieA swoją drogą to czy macie stałego gina? Bo ja miałam wcześniej innego ale potem babka mnie zaczęła denerwować swoim nastawieniem do człowieka. Potem poszłam do innego i teraz chce wrócić do poprzedniego bo już tamtej wredoty nie ma 🤣 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do lekarza, to jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to poszłam do innego lekarza niż chodziłam wcześniej, bo nie było terminów, a chciałam potwierdzić. Ale babka przypadła mi do gustu i chyba już u niej będę prowadzić.
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
Delice1992, Zamknieta25, Martynka89 dziękuję
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Biedronka - zanim ja załapie te tygodnie
heheCo do lekarza to ja normalnie chodziłam panstwowo raz w roku, potem od maja chodzilam do kliniki leczenia niepłodności prywatnie a odkąd dowiedzialam się że jestem w ciąży to chdozic będę do kolejnego lekarza który pracuje w prywatnym szpitalu w którym chciałabym rodzić także ja też tych lekarzy zmieniam jak rękawiczki
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez się nie dopinam a szczupła z natury jestem Odkryłam ze jak mam guzik odpięty to mnie nie mdli :p Dziewczyny które maja aplikacje FLO macie włączony tydzień ukończony czy bieżący A dziewczyny co maja tp na 8.08 który macie tydzień teraz ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny A mialyscie robiona cytologie w ciąży? Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam ale lekarz mnie pytał kiedy miałam ja miałam w czerwcu to powiedział że nie będę teraz robic
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam cytologię w ciąży robiona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Marianna 48 witam Cię na tym wątku, super ,że dołączyłaś
![]() Ja w poniedziałek dowiedziałam się o ciąży a we wtorwk byłam u fryzjera. Tak samo robie pazurki nie ma co przesadzać ![]() Ja dziś popłakałam się bo oglądałam na necie zwierzaki w schronisku nie daleko nas . Masakra ,aż się później sama z siebie śmiałam xD |
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam robiona na pierwszej wizycie potwierdzającej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Amnesia dziękuję
![]() Ja się wczoraj popłakałam w sklepie bo była zbiórka na chore dzieci, także hormony już zaczynają o sobie dawać znać. Co do doktorka mam jednego ukochanego, prowadził moją pierwszą ciążę i teraz też mam zamiar się go trzymać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam termin na 8.08. Mówię, że skończyłam 6 tydzień, bo tak potem mówią lekarze i w pierwszej ciąży mi się pieprzylo
.Lekarza na NFZ będę miala nowego, a prywatnie tego samego, co wcześniej, mam do niego pełne zaufanie .Cytologię miałam robioną w październiku, więc nie wiem, czy teraz będą ją powtarzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie śmieszna sprawa bo byłam w klinice już na badaniach hormonalnych i mieli sprawdzić mi drożność jajowodu (tak 1- po 1szej ciąży pozamacicznej nic z niego nie zostalo). I dostałam już skierowanie, tabletki na badanie i nie poszłam bo coś innego mi wypadło i bach okazuje się, że jednak jestem w ciąży . ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnią cytologię miałam rok temu, ale na pierwszej wizycie lekarka wspominała, że trzeba będzie powtórzyć.
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I się dowiedziałam . Ale moja fryzjerka powiedziała domy stressss. Ona pracowała poza zakładem don8 msca I farbowala wszystkim . Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Hehehe ja w pierwszej ciąży do 8 gg przytulam.6 kg . A do 8 jakurodzilam.31 Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Marianna48;86253763]Intense2103 dziękuję
![]() Przybywam do Was prosto z wątku staraczkowego na zaproszenie Solony_Karmel - jeszcze raz dziękuję ![]() Mam 34 lata, 4,5 latenią cudowną córeczkę(lipiec 2014) i jestem po jednej ciąży pozamacicznej (lipiec tego roku ) dziś u mnie 28 dc, termin @ miałam na jutro, pierwszy test zrobiłam wczoraj był blady, tż niedowierzal/niedowidział ale wszystkie dziewczyny ze staraczkowego wątku i również ja widziałyśmy ją. Dziś powtórzyłam test który nie pozostawia złudzeń że jest pozytywny. Termin z kalkulatora wychodzi 26.08 a na wizytę wybieram się 8.01 to będzie 7t2d. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko dobrze ![]() cześć, gratulacje ![]() Ja mam skierowanie na cytologie. Mam zrobić ok 10tyg. ZGłoszę się do położnych przed kolejną wizytą. Lekarza mam tego co ciąże 1. prowadził. Byłam zadowolona, to nie zmieniam. Korzystam akurat z pakietu Luxmed. Mi brzuch wcześniej wystrzelił ok 20 tyg. dopiero. Teraz pewnie będzie wcześniej xD Poproszę o dopisanie, siuxwawa, 27lat, TP 12.08.2019, córcia październik 2016 |
|
|
|
#802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieczyny, które prowadzą ciążę prywatnie i na NFZ. Jak to wyglada jeśli chodzi np o badania? Wykonujecie je prywatnie czy na NFZ? W 1 ciąży chodziłam na NZF, kilka wizyt miałam prywatnie, prenatalne itp Teraz myślę by prowadzić prywatnie ale przeraża mnie trochę koszt badań, choćby na początku wychodzi z 200stówki plus wizyta to już robi się niezła sumka ![]() Ja też farbuje włosy, robię paznokcie (jak mam czas )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#803 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie się powiększył dziś, od rana apetyt dopisywał a teraz leżę i mi niedobrze ![]() Gin się mnie pytał kiedy miałam robioną i powiedział że na razie nie trzeba. Będziesz chodzić i prywatnie i na NFZ?[/QUOTE]Jak pisałam wyżej, będę chodzić na nfz, a kilka razy na konsultacje prywatnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama nie wiem. Może mi da skierowanie na te same badania co dał mi prywatnie
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Siuxwawa, Hey there Delilah, Schmetterling dziękuję
![]() ![]() ![]() Ja będę ciążę prowadzić prywatnie mimo kosztów, pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie z pakietu w luxmedzie płaciłam około 130 zł miesięcznie za wszystko. Teraz lekarz u którego chce prowadzić ciążę przeniósł się do innej placówki i tam tylko prywatnie. Ale z gin na NFZ mam złe doświadczenia więc już nie chce eksperymentować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Ja chodzę z medicover prywatnie, ale myślę czy nie znaleźć lekarza na NFZ. Prowadzić głównie prywatnie bym chciała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie jakie to koszta a niby opieka zdrowotna państwowa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę prowadzić na nfz i prywatnie. Tak będę się czuła bezpieczniej
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

) dziś u mnie 28 dc, termin @ miałam na jutro, pierwszy test zrobiłam wczoraj był blady, tż niedowierzal/niedowidział
ale wszystkie dziewczyny ze staraczkowego wątku i również ja widziałyśmy ją. Dziś powtórzyłam test który nie pozostawia złudzeń że jest pozytywny. Termin z kalkulatora wychodzi 26.08 a na wizytę wybieram się 8.01 to będzie 7t2d. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko dobrze 

ten zazwyczaj pozniej sie pojawia, tym bardziej w pierwszej ciazy. U mnie w pierwszej bylo widac kolo 13 tyg ale bardziej wygladalo to jak bym troszke przytyla.

hehe

I się dowiedziałam . Ale moja fryzjerka powiedziała domy stressss. Ona pracowała poza zakładem don8 msca I farbowala wszystkim . 
)