![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Ja na ospe nie szczepię, bo Klusek chyba już miał, ale musimy to sprawdzić pobierając krew. Ale w środę MMR, boję się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Toja o kurczę, trzymajcie się!
Majka jak dla mnie twoje menu jest ok. My mamy bardziej ubogie bo mała bardzo wybredna i większość moich propozycji jest bleee. A te 3 piratki to jednorazowy wybryk był😉 choć je naprawdę lubi i zawsze zje. Tak jak mięso. Zawsze skubnie, raz więcej raz mniej. A ogórka też czasem pół na raz wciągnie, aż się martwię żeby brzuch jej nie bolał. Majaaa kciuki za mmr. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A i nie mamy stałych godzin posilkow, wychodzi różnie w zależności o której wstanie i jak wypadną drzemki. Ale ostatnio wychodzi nam dość podobnie przez większość dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Toja zdrówka!
Ja też ostatnio dawałam małemu parówkę. Z tym, że ja kupiłam Głodniaki ![]() Pomidora dajecie ze skórką czy bez?
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#785 |
EDUkator
|
agacias bez skórki
![]()
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Już załamana jestem, co chwila coś
![]() ![]() Menu wydaje mi się okej. U nas jest różnie, ostatnio hitem jest prażone jabłko z cynamonem na podwieczorek. Już prawie nie karmię piersią, jakoś 1-2 razy w dzień i nad ranem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
_toja zdrowia
![]() Majka1503 U nas menu podobne, ale troszkę mniej różnorodne. Rano mleko. Na śniadanie chlebek z jakimś dodatkiem (ser żółty/szynka/pomidor). Potem jako przekąska owoce lub jogurt z owocami. Obiad to warzywa z mięsem lub rybą. Kolacja kaszka. Przed nocnym spaniem i na drzemki mleko. Dzięki za opinie o szynce, muszę poszukać z dobrym składem, bo mała ją wprost uwielbia ![]() zori86 u nas nie ma stałych godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
Bonjourbelle ja używam Termo mixa i naprawdę go uwielbiam
![]() Majaaaa ile zębów! Biedny Klusek... Toja zdrówka dla Was! Pozaznaczałam sobie posty, żeby Wam podpisywać i wszystko mi się wyłączyło....nie cierpię czegoś takiego ;/ Co do posiłków to dalej mi się wydaje, że mamy mało urozmaicone - zazwyczaj jemy 3 dziennie, czasami 4. Nie mam kiedy po prostu podawać tego wszystkiego...jak się ogarniemy to o 9 jemy śniadanie, potem zabawa i spacer z drzemką lub drzemka w domu na piersi. Potem czasami jemy jakiegoś owoca i już jest pora obiadu. Po obiedzie znowu jest zabawa i czasami tubka, jogurt, owoc, chrupki i potem kolacja. Ale zazwyczaj na te posiłki pomiędzy śniadaniem, obiadem i kolacją nie jest chętna, woli cyca. Tak sobie właśnie myślałam że może byśmy stworzyły na Facebooku post, pod którymi wrzucałybyśmy pomysły na posiłki, wraz z przepisami? A oprócz tego fajne gotowce które można dostać w sklepach? Moja mama a przykład ostatnio znalazła tubki w których składzie był szpinak i jeszcze jakieś warzywa ![]() Tż wyjechał na 4 dni do pracy do innej placówki firmy. I będzie tak jeździł raz na dwa tygodnie, jego mama zadeklarowała mi pomóc, ale akurat złapał ją teraz zapalenie płuc, także zostałyśmy z małą same. Tata TŻ ma do nas wpaść w środę, bo ja wtedy jadę na USG piersi i przy okazji zrobię sobie zakupy, jako, że Ola cały czas kaszle to wolę jeszcze nie wychodzić razem z nią, a i noszenie zakupów i bobasa na czwarte piętro to maskara ;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Flexi, a używasz do gotowania dla małej? Waham się nad zakupem i boję się wydać tyle gdyby miał stać i się kurzyć
![]() Co do jedzenia to u nas jest teraz tak: - śniadanie koło 8 rano - kaszka z owocem/ owsianka/ kanapki - koło 11-12 - je zupę - koło 14-15 obiad drugie danie - 17 - jakiś owoc, czasem mus/ czasem owoc i trochę jogurtu naturalnego - 19-20 - kolacja - kaszka/ kanapki Cały czas pracuje nad tym żeby menu było urozmaicone. Karmiłam do niedawna z piersi tylko na drugie śniadanie już, ale od dziś zastępuje to porcja zupki. Zostanie mi tylko kp w nocy. Chciałabym w ciągu miesiąca, może dwóch zakończyć naszą mleczna przygodę ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Toja, Ojejku dużo zdrowia dla małej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
Bonjourbelle używam, bo używam do gotowania dla nas. Ale przyznaję, że nie codziennie. Najbardziej lubię go używać do zup, bo wrzucam tylko składniki nastawiam czas i wszystko samo się robi. Zupy kremy to łatwizna
![]() Ogólnie jest to na pewno spory wydatek, ale ja jestem zadowolona. Przede wszystkim oszczędza mi masę czasu ![]() Sent from my Mi A1 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Flexi dziękuję za opinię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam zupy i też bym chciała je robić częściej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
Bonjourbelle i nie wiem czy lubisz, ale z tm wychodzą pyszne placki ziemniaczane, ja do nich jeszcze zazwyczaj dorzucam cebulkę i marchewkę. Pstryk i są. Bez tarcia ziemniaków ;D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oboje z mężem lubimy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Chyba jutro pójdziemy na kontrolę 12 mż. Chyba bo oczywiście jak byłam na kontroli 9mż to nikt mnie nie wyznaczył a ja o tym zapomniałam. Jutro rano zadzwonię czy jest pediatra. Bo dobtej co dziś przyjmuje nie chcę iść. Do rzeczy. Szczepienie odra swinka rozyczka jest obowiązkowe w 13- 14 mż. Czy są jakieś inne płatne lepsze szczepionki do wyboru? I dodatkowo na ospę czy są jakieś do wyboru i kiedy się szczepi? I meningokoki kiedy? Bo oczywiście w przychodni mają dane z poprzedniej epoki i chcę wiedzieć jak to wygląda a Wy zawsze służycie pomocą
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak jest ze szczepionkami ale też jutro idziemy na kontrolę roczniaka i pewnie będę o tym rozmawiać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że niedługo u nas zawita ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas (nie w PL) meningo też jest po roku. Powiedzieli że jak chce wcześniej to muszę je ch ac do Polski |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MMR jest bezpłatne (Odra, świnka, różyczka). Płatne masz, jak dodatkowo weźmiesz ospe. Ale nie wiem jaka jest nazwa szczepionki A meningokoki można chyba od 6mcs życia albo jeszcze szybciej, u nas było Bexsero. Klusek 1 dawkę miał w 8mcu, 2 dawkę w 11mcu i teraz po 1rz będzie miał 3 dawkę, jakoś chyba kwiecień/maj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Jawjola podaj stronę z dekoracjami na roczek bo właśnie szukam.
![]() ![]() Goszka mąż daje mu kanapki z szynką bądź innym mięsem ale ja piekę mięso w piecyku lub kupuje wędliny takie z własnego wyrobu. Takich sklepowych my nie jemy i dziecku też bym nie dała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Toja zdrowia, dobrze że chociaż wyjaśniło się co to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A strona z dekoracjami, gdzie ja kupowałam, to https://kucmar.pl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - ![]() 01.01.2018r. - ![]() Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2019-01-07 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy gości z katarem ![]() ![]() Wczoraj w południe usunął na spacerze i zdrzemnal sie pół godziny więc popołudniu był armagedon i udało mi się go uśpić o 17 więc po tak późnej drzemce poszedł spać o północy ale chociaż wstał o 8. Tyle u nas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Zori nie mamy stałych godzin posiłków. Tak samo jak stałej pory i czasu drzemki ![]() Marcin nadal dużo je mleka choć i tak już dużo mniej niż jeszcze całkiem niedawno kiedy to stałe posiłki próbowałam wcisnąć gdzieś między mleko. Teraz tylko pilnuje żeby nie jadł po mleku min 1,5 2 godz bo wtedy potrafi wymiotować. Jak chce mleko to sam woła. A resztę ja mu dostosowuje, staram się żeby coś dostał dopiero jak widzę że jest glodny wtedy już potrafi najeść się stałym posiłkiem i z tego miejca wypada już mleko. Także powoli idzie coraz lepiej. Majka moim zdaniem masz to super rozplanowane. U nas narazie sniadanie obiad i kolacja, reszta to mleko. No i nie je już w nocy także narazie nie chce jeszcze mu zastępować całego mleka, tym bardziej ze sam sie o nie dopomina a i tak je go już znacznie mniej. Edytowane przez Aniamii Czas edycji: 2019-01-07 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak przyszli goście z córką 2letnia do Małego i ona miała totalny kaszel i smarki, to ich po prosru wyprosilam. Co prawda koleżanka się na mnie obraziła, ale w dupie. Niech mi do dziecka z zarazkami nie przychodzą. Bo potem ja będę miała problem z gilami do pasa u Kluska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
Też jestem tego zdania że chorzy maja nas omijać szerokim łukiem
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Majka uważam, ze super masz jadłospis. U nas myślę, że ubogo. Na śniadanie i kolacje jest buła, kaszek nie chce jeść, także je dostaje jako dodatek do czegoś na II śniadanie i podwieczorek. A obiad to różnie. Ogólnie zupy mi jakoś nie wychodzą i przydałby mi się robót T
![]() Dzięki za odpowiedzi. U nas drzemki są praktycznie stale. Więc i suma rzeczy posiłki tez sa o podobnej porze. Ale w razie czego myślę, że trochę odpuszczę i spinac się nie będę. Młoda spadła ze swojego fotela, aż ja wygielo w pół. Przetarla czoło. Ale ja sie najbardziej przerazilam kiedy ucichla i głowę położyła na ramieniu... już szaleje także jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zori86 Czas edycji: 2019-01-07 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Moja teściowa zrobiła nam pyszne pierniczki i dostaliśmy całą ich puszka. I tak sobie je zajadałam teraz, po czym moje dziecko podeszło, wyciągnęło mi z ręki puszkę, pierniczka i wsadziło go sobie prosto do buzi...także mamy zaliczonego pierniczka z lukrem i posypką... przynajmniej domowy. Ale przeszczęśliwa była i oczywiście chciała więcej.
Zdecydowanie się z Wami zgadzam dziewczyny co do wizyt osób, które są chore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
A na bilans muszę się zapisać. Jednak nie chcialabym jej teraz szczepic i poczekać do tego 14 miesiąca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.