Mamusie październik 2021. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2021-03-12, 13:58   #781
karla906
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październik 2021.

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Kurde teraz patrzę, że na tej liście od lekarki miałam cmv igg i igm, musiałam źle spojrzeć na ten spis wcześniej (musiało mi się rabnac bo te ig się powtarzają ). No nic, w tym labie mrożą próbki więc zadzwonię w poniedziałek i poproszę o dorobienie tego jednego parametru

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Dobra, domówiłam to brakujące badanie, można to zrobić przez stronę labu, cudnie.
I mam już część wyników, cos mam nie tak z moczem bo mam wysokie pH (8 gdzie norma jest do 7,5...)

Świetnie, fajnie ze się udało bo właśnie z tej samej próbki krwi mogli zrobić kup sobie sok zurawinowy taki 100% i pij kilka łyżeczek codziennie. Dla jednych jest pyszny dla innych ohydny ale działa cudnie na pH moczu No i pilnuj, żeby zaraz jakieś cholerstwo się nie przypaletalo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez karla906
Czas edycji: 2021-03-12 o 13:59
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-12, 14:42   #782
karolina4hc1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carillon Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Czy można jeszcze do was dołączyć? Ogolnie jesteśmy w 7 tygodniu i według OM mamy termin na 28.10. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie. I wszystko jest ok, widziałam bijące serduszko cudowne uczucie

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Witaj też mam termin na koniec października,idę w przyszłym tyg na wizytę. Mam nadzieję, że też będzie wszystko ok.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Hej

Z tym hajsem to makabra, mi sie na szczescie udaje jakoś to obchodzic. Ale wgl Ty pisalas ze mialas pakiet tych badan z krwi za 290? mozesz napisać dokladnie co wchodzilo w sklad? To jakis dzien porządków, bo ja tez od 10 rano latam ze szmata i mysle ze jeszcze z godzinke dwie dam rade

Ja jak wieczorem usypiam corke to wlasnie o 20 tez usypiam, budze sie po pol godziny i wtedy jestem w stanie dociągnąć do tej 22 Dzis spalam jak zabita od 21.45 do 7 i wstalam tylko dlatego bo na badania szlam, nie budzi mnie nic, ani Córka rano ani mąż co sie wiecznie w nocy wierci

Od luxmedu to ja cos wiem Ja ciaze prowadze gdzie indziej prywatnie ale tez mam pakiet i juz Ci mowie co zrob. Zadzwon na infolinie i umow teleporade z ginekologiem, najlepiej po prostu jak najszybciej. Wtedy powiedz mu ze prowadzisz gdzie indziej ciaze ale masz dlugo pakiet i chcialabys w koncu go wykorzystac. On zalozy Ci taka ich wewnetrzna elektroniczna karte ciazy i w ramach tej karty zleci Ci te wszystkie badania Ja wlasnie dzis zrobilam komplet

Mój mąż mnie rano prawie zabił. Zjadł puszke ryby i wrzucił tą puszkębez zawiazania w woreczek czy cos do kosza na smieci. Jakis czas pozniej poszlam cos wyrzucic, ucieklam w 2 sekundy, nie do zniesienia dla mnie smród
Ja tez mam luxmed i właśnie będę prywatnie ciążę prowadzić. Dziś się dowiadywałam wszystkiego i u mnie jest jeszcze takie coś że przysługuje zwrot kasy do 500zl na kwartał za realizację dowolnych usług specjalistów objętych pakietem medycznym w placówkach nie współpracujących z luxmed. Po prostu idziesz do gina, bierzesz fakturę i składasz wniosek o zwrot kasy z luxmedu. To się nazywa "swoboda leczenia". Sprawdź sobie, zawsze to 5 stowek do przodu

karolina4hc1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-12, 16:40   #783
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolina4hc1 Pokaż wiadomość
Witaj też mam termin na koniec października,idę w przyszłym tyg na wizytę. Mam nadzieję, że też będzie wszystko ok.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Ja tez mam luxmed i właśnie będę prywatnie ciążę prowadzić. Dziś się dowiadywałam wszystkiego i u mnie jest jeszcze takie coś że przysługuje zwrot kasy do 500zl na kwartał za realizację dowolnych usług specjalistów objętych pakietem medycznym w placówkach nie współpracujących z luxmed. Po prostu idziesz do gina, bierzesz fakturę i składasz wniosek o zwrot kasy z luxmedu. To się nazywa "swoboda leczenia". Sprawdź sobie, zawsze to 5 stowek do przodu

Ja raz zadzwoniłam na infolinię się zapytać o tą swobodę leczenie to mi babka powiedziała, że nie ma czegoś takiego. Tylko jeżeli u nich by nie było terminów przez ileś tam czasu to wtedy można dostać zgodę na zwrot kasy. A gdzie się o tym dowiadywałaś?

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-12, 18:12   #784
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki za info ale akurat ginka nie bierze ode mnie kasy mimo wszystko uważam że to spoko z ich strony

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-12, 18:24   #785
karolina4hc1
Raczkowanie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88572634]Ja raz zadzwoniłam na infolinię się zapytać o tą swobodę leczenie to mi babka powiedziała, że nie ma czegoś takiego. Tylko jeżeli u nich by nie było terminów przez ileś tam czasu to wtedy można dostać zgodę na zwrot kasy. A gdzie się o tym dowiadywałaś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Wiesz co, właśnie babka z infolinii luxmed kazała dowiadywac się w kadrach w zakładzie pracy bo zależy właśnie czy dana firma ma to w umowie.

karolina4hc1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-12, 20:10   #786
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co, właśnie babka z infolinii luxmed kazała dowiadywac się w kadrach w zakładzie pracy bo zależy właśnie czy dana firma ma to w umowie.

Jak będę potrzebować to muszę się dowiedzieć. Ta na infolinii była chyba jakaś niedouczona bo twierdziła kategorycznie, że nie ma czegoś takiego.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 00:07   #787
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas jakoś ten Medi spoko działa - mój gin ma dobre opinie dibrze się z nim dogaduje i termin właściwie z dnia na dzień. Do obecnie najlepszego (i chyba najprzystojniejszego ) lekarza w mojej placówce terminy się rozchodzą jak świeże bułeczki ale ja się z nim kompletnie dogadać nie mogłam więc zrezygnowałam.

Aleście popisały! Szalone!

Co do bodziakow - pamiętam moja mama się upierała żeby nie kupować małych rozmiarów bo bez sensu, zaczęłyśmy od 62, młode się urodziło miało 52cm i 3050g i nie miałam kompletnie go w co ubrać bo we wszystkim się "topił"

Ja po starszaku nie mam nic - bardzo długo nie braliśmy pod uwagę drugiego dziecka. Wydaliśmy wszystko. No prawie - został.....wózek! Nie miałam serca go sprzedać, byłam w nim absolutnie zakochana (nadal jestem) także myślę w połowie ciąży go wygrzebać z piwnicy i w ogóle zobaczyć w jakim jest stanie - co jak co, ale będzie miał prawie 9 lat już

Co do różnic/podobieństw , wydaje mi się że podobnie - rzuciło mnie na słodkie strasznie (nie jem kompletnie poza ciaza) a odrzuciło od czipsów. Wrażliwość na zapachy (np na zapach pomidora i ogórka od razu lecę), mięsa jeść nie mogę ani patrzeć na nie, rzuciło mnie na owoce (normalnie pije tylko w koktajlach treningowych) i oczywiście problemy z myciem zębów a i tak czuje się na core

Wczoraj projektowałam pokój do 2.30 w nocy, drzemka mnie walnęła o 18 na 1.5h i teraz pewnie zasnę o 32

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Świetnie, fajnie ze się udało bo właśnie z tej samej próbki krwi mogli zrobić kup sobie sok zurawinowy taki 100% i pij kilka łyżeczek codziennie. Dla jednych jest pyszny dla innych ohydny ale działa cudnie na pH moczu No i pilnuj, żeby zaraz jakieś cholerstwo się nie przypaletalo.

O tak, żurawiną jest super na wszelkie problemy z moczem!

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kawowa_lkj Pokaż wiadomość
Ja wielopielo na pewno, choć pewnie w trybie mieszanym (na noc jednorazówka). Stosowałam przy pierwszym, super sprawa. Jak coś, to pytaj!

Kurcze a mój młody dostawał Mega strasznych odparzeń przy wielo, zresztą jemu pasowały tylko Dady z biedry taka wybredna pupka była

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Hej

Z tym hajsem to makabra, mi sie na szczescie udaje jakoś to obchodzic. Ale wgl Ty pisalas ze mialas pakiet tych badan z krwi za 290? mozesz napisać dokladnie co wchodzilo w sklad? To jakis dzien porządków, bo ja tez od 10 rano latam ze szmata i mysle ze jeszcze z godzinke dwie dam rade

Ja jak wieczorem usypiam corke to wlasnie o 20 tez usypiam, budze sie po pol godziny i wtedy jestem w stanie dociągnąć do tej 22 Dzis spalam jak zabita od 21.45 do 7 i wstalam tylko dlatego bo na badania szlam, nie budzi mnie nic, ani Córka rano ani mąż co sie wiecznie w nocy wierci

Od luxmedu to ja cos wiem Ja ciaze prowadze gdzie indziej prywatnie ale tez mam pakiet i juz Ci mowie co zrob. Zadzwon na infolinie i umow teleporade z ginekologiem, najlepiej po prostu jak najszybciej. Wtedy powiedz mu ze prowadzisz gdzie indziej ciaze ale masz dlugo pakiet i chcialabys w koncu go wykorzystac. On zalozy Ci taka ich wewnetrzna elektroniczna karte ciazy i w ramach tej karty zleci Ci te wszystkie badania Ja wlasnie dzis zrobilam komplet

Mój mąż mnie rano prawie zabił. Zjadł puszke ryby i wrzucił tą puszkębez zawiazania w woreczek czy cos do kosza na smieci. Jakis czas pozniej poszlam cos wyrzucic, ucieklam w 2 sekundy, nie do zniesienia dla mnie smród

Moje dziecko że szkoły przyniosło w worku tygodniowego melona odstawilam piękny koncert odgłosów przy teściach

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Ps. To chyba taki dzień był dzisiaj bo ja też na szmacie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-03-13, 05:52   #788
bonnie_j
Wtajemniczenie

LadyWhisper jak przeczytałam co jesz a czego nie to jak ja w pierwszej ciąży i właśnie mam córkę, chociaż słodycze nie były u mnie na tapecie, ale cała reszta zgadza się.
A to mycie zębów to istna tortura. Mam tak straszną ochotę wymiotować przy tym...
Teraz się zastanawiam kto mi się trafi. Troszkę inną jest ta ciąża i to pod wieloma względami. Na dodatek jak będzie chłopak to dostanie imię po moim tacie który umarł wiele lat temu a te prenatalne mam właśnie w jego urodziny

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 07:53   #789
kawowa_lkj
Rozeznanie

LadyWhisper zdradzisz jaki to wózek tak się dobrze sprawdził? Ja wózki sprzedałam (jak zresztą prawie wszystko), więc muszę znaleźć teraz coś fajnego.
My z wielo też mieliśmy przeboje, ale moje dziecko uczulało wszystko, jedno i wielo. Odkryłam jednak, że w naszym przypadku problemem było nie samo wielo, a konieczność przewijania jak tylko w pieluszce cokolwiek się pojawiło (to dotyczyło też jednorazowek).

kawowa_lkj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 09:14   #790
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
LadyWhisper zdradzisz jaki to wózek tak się dobrze sprawdził? Ja wózki sprzedałam (jak zresztą prawie wszystko), więc muszę znaleźć teraz coś fajnego.
My z wielo też mieliśmy przeboje, ale moje dziecko uczulało wszystko, jedno i wielo. Odkryłam jednak, że w naszym przypadku problemem było nie samo wielo, a konieczność przewijania jak tylko w pieluszce cokolwiek się pojawiło (to dotyczyło też jednorazowek).

Roan Marita, granatowa buda biała gondola uwielbiam ten wózek. Z tymże należy pamiętać że to jest typowy czołg z super amortyzacja, na pewno nie hiper zwrotny miejski wózeczek zależy na czym komu zależy - ja chciałam czołg bo po sklepach nie chodzę (nienawidzę!) za to na długie spacery po lesie czy plaży (mam rodzinę nad morzem) górach sprawdzał się idealnie. Ma swoje wady (mały kosz na zakupy, no ale....ja zakupów nie robię ) jest potwornie ciężki i nie ma zwrotnych kół, ale to bardziej do miejskiej dzungli potrzebne. Mi nie przeszkadzałojaj nie mogę się doczekać aż go wyciągnę!!!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Bonnie ja właśnie niemal identyczne objawy miałam ze starszakiem więc na dwoje babka wróżyła na dodatek sprawdzałam ten kalendarz chinski i w dniu kiedy machnęliśmy malucha wychodzi dziolszka ale z kolei jeżeli brać pod uwagę datę zapłodnienia (kilka dni później zapewne) to już wychodzi chłopak

Stary 2021-03-13, 09:26   #791
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Roan Marita, granatowa buda biała gondola uwielbiam ten wózek. Z tymże należy pamiętać że to jest typowy czołg z super amortyzacja, na pewno nie hiper zwrotny miejski wózeczek zależy na czym komu zależy - ja chciałam czołg bo po sklepach nie chodzę (nienawidzę!) za to na długie spacery po lesie czy plaży (mam rodzinę nad morzem) górach sprawdzał się idealnie. Ma swoje wady (mały kosz na zakupy, no ale....ja zakupów nie robię ) jest potwornie ciężki i nie ma zwrotnych kół, ale to bardziej do miejskiej dzungli potrzebne. Mi nie przeszkadzałojaj nie mogę się doczekać aż go wyciągnę!!!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Bonnie ja właśnie niemal identyczne objawy miałam ze starszakiem więc na dwoje babka wróżyła na dodatek sprawdzałam ten kalendarz chinski i w dniu kiedy machnęliśmy malucha wychodzi dziolszka ale z kolei jeżeli brać pod uwagę datę zapłodnienia (kilka dni później zapewne) to już wychodzi chłopak

To robimy statystyki u kogo sprawdzi się płeć według kalendarza
Ja liczę, że 22.03 już się dowiem kto tam siedzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-13, 09:29   #792
Konto usunięte

Ja liczę, że na prenatalnych już coś będzie widać.
Wczoraj mnie zainspirowała rozmowa o kombinezonach i już mam w ulubionych na vinted kilka. Oczywiście wszystko dla dziewczynki.

Stary 2021-03-13, 09:32   #793
kawowa_lkj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

To był mój wymarzony wózek przy pierwszym dziecku ale ostatecznie kupiłam inny, choć też o takiej konstrukcji - w mieście też się super sprawdza, łatwo podjechać pod krawężniki i po schodach. Teraz też taki rozważam.

Stary 2021-03-13, 10:06   #794
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Mamusie październik 2021.

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88573672]Ja liczę, że na prenatalnych już coś będzie widać.
Wczoraj mnie zainspirowała rozmowa o kombinezonach i już mam w ulubionych na vinted kilka. Oczywiście wszystko dla dziewczynki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja tez zaczelam na Vinted szukać już i kilka fajnych już dodałam do ulubionych hehe
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 12:45   #795
Konto usunięte

Chyba czas kupić nowe jeansy niedługo bo poszłam do położnej dziś z jeansami niedopietymi
Niby nic tylko wzdęcie jak już widać ale coś już czuć ze jest inaczej po jeansach
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 12:53   #796
Johasia28
Zadomowienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88574146]Chyba czas kupić nowe jeansy niedługo bo poszłam do położnej dziś z jeansami niedopietymi
Niby nic tylko wzdęcie jak już widać ale coś już czuć ze jest inaczej po jeansach [/QUOTE]Oj tak, ja normalnie mam taki raczej dość luźny brzuch i niekoniecznie płaski ale ostatnio mi się zrobił zdecydowanie twardszy i nie da się go tak łatwo upchnąć w spodniach jak wcześniej. Normalnie jak chodzę po domu w leginsach to mi aż ta gumka przeszkadza, no bo wbijać mi się niby nie wbija ale ja czuję że ona tam jest i mnie drażni

Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 13:10   #797
I ona
Zakorzenienie

U mnie też już widać trochę. Po ciąży poprzedniej mam troszkę brzuszka, ale teraz podbrzusze się ciut uwydatniło. Myślę że z jensami mógłby być już problem, ale dawno nie zakładałam, bo ostatnio mi wygodniej było w legginsach albo w sukienkach.

W ogóle z jaką waga startujecie? Ja teraz mam 60,4kg dokładnie. W poprzedniej startowałam od 55kg i doszłam do 69kg. Czyli w sumie 14kg. Teraz będzie na bank gorzej, bo już startuje z wyższej wagi. Zobaczyłam w książeczce i 60kg to ja miałam wtedy w 21 tygodniu No i teraz stety niestety ale jem jak opętana, bo jak tylko mnie zassa i nie zjem odrazu to mdli mnie niesamowicie. Jem często i dużo, myślę że za dużo!

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 13:13   #798
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
U mnie też już widać trochę. Po ciąży poprzedniej mam troszkę brzuszka, ale teraz podbrzusze się ciut uwydatniło. Myślę że z jensami mógłby być już problem, ale dawno nie zakładałam, bo ostatnio mi wygodniej było w legginsach albo w sukienkach.

W ogóle z jaką waga startujecie? Ja teraz mam 60,4kg dokładnie. W poprzedniej startowałam od 55kg i doszłam do 69kg. Czyli w sumie 14kg. Teraz będzie na bank gorzej, bo już startuje z wyższej wagi. Zobaczyłam w książeczce i 60kg to ja miałam wtedy w 21 tygodniu No i teraz stety niestety ale jem jak opętana, bo jak tylko mnie zassa i nie zjem odrazu to mdli mnie niesamowicie. Jem często i dużo, myślę że za dużo!

U mnie waga startowa 49kg. Jeansy jeszcze spokojnie ubieram. Podbrzusze jest trochę twardsze, ale jeszcze go nie wywaliło.

Stary 2021-03-13, 13:15   #799
bonnie_j
Wtajemniczenie

Ja w spodnie się zapinam ale jest mi strasznie niewygodnie. Dosłownie mam jedne wygodne bardzo elastyczne w poprzedniej też nosiła i je właśnie zakładam jak wychodzę. To jest taki głupi moment, że ciążowe są za duże a normalne spodnie już nie są wygodne...
Jeśli idzie o wagę to w poprzedniej startowałam od 66kg a skończyłam na 70kg. W tej zaczynam od 55kg i na teraz waga się nie zmienia. Jem częściej ale mniej. Też mam tak, że jak czegoś nie zjem to zaraz robi mi się niedobrze. Dlatego wieczory są dla mnie takie ciężkie... Nie lubię jeść wieczorami a to stanowczo ma wpływ na mdłości.

Edytowane przez bonnie_j
Czas edycji: 2021-03-13 o 13:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-13, 13:18   #800
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie 64kg w poprzednich ciążach startowałam z waga 77kg więc spora różnica i w pierwszej ciąży przytyłam 12kg a w drugiej 5,5kg a jadłam tak samo więc nie wiem od czego to zależy teraz liczę, że do 70kg max dobije.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 13:20   #801
Konto usunięte

Ja nie będę się przyznawać lepiej do wagi jestem wysoka i szczupła genetycznie i całe życie jem co chce i ile chce a i tak mam niskie BMI wg tabelek i niedowagę.
Chętnie bym przytyła wiec czekam aż nudności się skończą i będę się znów obżerać
Stary 2021-03-13, 13:45   #802
LadyWhisper
Zakorzenienie

Też liczę na genetycznych na jakąś sugestie już

Startuje z 59kg i na razie 0 na plusie. Ale brzuch wywaliło mi maksymalnie szybko - podbrzusze. Mega śmiesznie to wygląda bo przez diete i moje zamiłowanie do siłowni i crossfitu jestem dość mocno umięśniona, na brzuchu kaloryfer, a teraz górne partie z krata a na dole piłka ale wchodzę w jeansy xs dalej więc jest ok.
W poprzedniej ciąży startowałam z 68kg doszłam do 76, za to schudłam 30kg po ciąży w przeciagu dosłownie 4miesiecy, już wychodząc że szpitala ważyłam mniej niż przed ciaza a potem tylko chudłam aż doszłam do 46kg. Wyglądałam jak strach na wróble zeby zaczęły mi się psuć i sypac po kolei włosy garściami wyłazić nie mam żadnych zdjęć z tamtego okresu tak się źle czułam sama że sobą. Za to potem nadrobiłam z nawiązką

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
To był mój wymarzony wózek przy pierwszym dziecku ale ostatecznie kupiłam inny, choć też o takiej konstrukcji - w mieście też się super sprawdza, łatwo podjechać pod krawężniki i po schodach. Teraz też taki rozważam.

O proszę
Jak wyjmę i się okaże że coś nie gra to będę myśleć nad nowym, na razie jaram się że znowu będę mogła nim jeździć

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2021-03-13 o 13:44
Stary 2021-03-13, 14:06   #803
zubi89
Zakorzenienie

My wózek głęboko będziemy mieli od brata oni chyba mają adbor ottis pamiętam, że fajnie się go prowadzi ale spacerówkę ma beznadziejna. My mamy jeszcze spacerówkę po synku joie mytrax i to jest moja miłość ten wózek jest cudowny aż żałuję, że nie mam możliwości wpięcia do niej gondoli. I jakby co to polecam kupić pierw używany wózek głęboki a później jakąś porządną spacerówkę bo jednak to w niej najdłużej się jeździ.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-03-13, 14:15   #804
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
My wózek głęboko będziemy mieli od brata oni chyba mają adbor ottis pamiętam, że fajnie się go prowadzi ale spacerówkę ma beznadziejna. My mamy jeszcze spacerówkę po synku joie mytrax i to jest moja miłość ten wózek jest cudowny aż żałuję, że nie mam możliwości wpięcia do niej gondoli. I jakby co to polecam kupić pierw używany wózek głęboki a później jakąś porządną spacerówkę bo jednak to w niej najdłużej się jeździ.

I tu się zgadzam. My kupiliśmy wózek używany w bardzo dobrym stanie i nie żałuję, bo w gondoli niewiele tak naprawdę dziecko pojeździ. Za to spacerówkę kupiła nam mama nową i niestety jest kiepska, bardzo szybko się zużyła i już wiem że nie nada się już na drugie dziecko.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 14:18   #805
kawowa_lkj
Rozeznanie

Ja to się na pewno nie przyznam do wagi startuje z wyższej, niż Wy, w pierwszej ciąży chyba 17 na plusie, potem KP i wszystko zgubiłam z nawiązką, ale ostatni rok na home office mnie dobił kompletnie i nawet nie wchodzę już na wagę

Stary 2021-03-13, 14:35   #806
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
I tu się zgadzam. My kupiliśmy wózek używany w bardzo dobrym stanie i nie żałuję, bo w gondoli niewiele tak naprawdę dziecko pojeździ. Za to spacerówkę kupiła nam mama nową i niestety jest kiepska, bardzo szybko się zużyła i już wiem że nie nada się już na drugie dziecko.

Miałam tak samo z córką kupiliśmy wózek spacerowy który miał dobre opinie a starsznie szybko się zużył za to z joie to był strzał w dziesiątkę także bardzo polecam.

Moja mama ma koronę zaraziła się od szefa. Teraz tato musi być na kwarantannie i wygląda na to, że bratowa i bratanica też są zarażone także musimy zająć się babcia. Babcia mieszka sama więc tyle dobrze, że nie będzie miała styczności z rodzicami.

Stary 2021-03-13, 15:08   #807
MalaGosia33
Raczkowanie

U mnie waga 65 kg ale jakieś 2 kg mi dobiło już. Czuję się taka opuchnięta, zatrzymana woda. Moja pierwsza ciąża także mam nadzieje, ze nie będzie to jakoś bardzo dużo. Bo już czuje się źle, Spodnie cisną,najlepiej dresy. W poniedziałek mam wizytę trochę się martwię bo zrobiłam krew i mocz. W moczu bakterie ale to czułam bo sikam jak szalona i mam takie parcie na pęcherz. Ale też z krwi wyszło mi mało płytek bo 50 tysstrasznie mnie to zmartwiło. Mój hematolog powiedział że się ciężarnymi nie zajmuje. Będę szukać od poniedzialku nowego. Mam nadzieję że się uda wyprowadzić jakoś te wyniki. Czuję wewnetzny niepokój, czekam aż zobaczę na monitorze że wszytsko ok.

MalaGosia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 15:58   #808
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalaGosia33 Pokaż wiadomość
U mnie waga 65 kg ale jakieś 2 kg mi dobiło już. Czuję się taka opuchnięta, zatrzymana woda. Moja pierwsza ciąża także mam nadzieje, ze nie będzie to jakoś bardzo dużo. Bo już czuje się źle, Spodnie cisną,najlepiej dresy. W poniedziałek mam wizytę trochę się martwię bo zrobiłam krew i mocz. W moczu bakterie ale to czułam bo sikam jak szalona i mam takie parcie na pęcherz. Ale też z krwi wyszło mi mało płytek bo 50 tysstrasznie mnie to zmartwiło. Mój hematolog powiedział że się ciężarnymi nie zajmuje. Będę szukać od poniedzialku nowego. Mam nadzieję że się uda wyprowadzić jakoś te wyniki. Czuję wewnetzny niepokój, czekam aż zobaczę na monitorze że wszytsko ok.

Ale złe wyniki krwi i moczu w ciąży to nie jest nic nadzwyczajnego.

Stary 2021-03-13, 16:55   #809
miniminiv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia33 Pokaż wiadomość

Też mi wyszły bakterie w moczu. Juz tydzien temu byly, pomyslalam, ze moze zle pobralam i dzisiaj powtorzylam badanie, ale w dzisiejszym tez sa. Musze kupic Urosept i poczekam na wizyte we srode.
W pierwszej ciazy tylko raz, juz w ostatnim trymestrze mialam. Monural wtedy dostalam i bylo ok.

miniminiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-03-13, 16:58   #810
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miniminiv Pokaż wiadomość
Też mi wyszły bakterie w moczu. Juz tydzien temu byly, pomyslalam, ze moze zle pobralam i dzisiaj powtorzylam badanie, ale w dzisiejszym tez sa. Musze kupic Urosept i poczekam na wizyte we srode.
W pierwszej ciazy tylko raz, juz w ostatnim trymestrze mialam. Monural wtedy dostalam i bylo ok.

Uroseptu chyba nie można w ciąży.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości