|
|
#781 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Już uzupełniam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak się czujecie? Dla tych co bez fb to u mnie nerka w normie, nic nie trzeba indukować 🥰 główka nisko przyparta i rozwarcie na palec czekamy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Karla w Twoich postach mega ekscytację czuć zbliżającym się porodem, super się to czyta
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też o tym pomyślałam 😊 Wieczny optymizm, aż głupio tu narzekać 😂 |
||
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, haha, no bo po prostu jakoś w miarę godnie znoszę końcówkę
i z jednej strony bardzo czekamy na Gabi, nie mogę się doczekać porodu i przytulenia jej, z drugiej ostatnie dni w trójkę a starsza to ostatnio taki przytulas że cieszę się z tych chwil. Mam przeczucie że u mnie w brzuchu coś tam rusza pomału, przed chwilą przepakowalam jeszcze raz walizkę jestem bardzo ciekawa kiedy urodzę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2021 cz. 3.
U nas była położna właśnie i Mała już przebiła wagę urodzeniowa
waży 3440g. Także cycki dają radę ![]() Bożena też się ładnie goi także moje histerie jak widać zupełnie niepotrzebne ![]() ![]() ![]() Poza tym Mała trochę na buzi żółta ale ze ładnie je i się wybudza to nie ma się czym martwić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tyle ważyła po ponad tygodniu a urodziła się cięższa. A żółtaczka to nie tylko kolor skóry. Więc dobrze, że jest aktywna mniej zmartwień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sumie nie pamiętam jak było przy pierwszym połogu, tzn no byłam zmęczona dość, leciała krew ale to pierwsze dni były takie se, a potem to już jak miesiączka w zasadzie, ja chyba na 3 czy 4 dzień już na zwykle podpaski mogłam przejść. Żeby się coś ponad to działo to nie ![]() ![]() Ja się melduję po wizycie. Jest lekko skrócona szyjka w stosunku do ostatniej wizyty, rozwarcie na dwa luźne palce. Lekarka tylko zmacala u góry brzucha gdzie siedzi mała to już załamana kręciła głową, że dalej będzie lipa ale okazało się, że ona jest po prostu taka duża, że czuć ją pod samymi cyckami i na samym dole też . Masę na dzisiaj usg wyliczyło na 4100g także ja wysiadam, niech ktoś inny ją urodzi za mnie ![]() Mam na razie czekać, ale lekarka mówi, że powinno samo się zacząć na dniach. Gdyby nie to 19.10 mam się zgłosić do szpitala. Dostałam od tego rozwarcia natchnienia i poprzyklejalam w domu karteczki takie małe na meblach z podpisami gdzie jest kawa, cukier, jakieś makarony, gdzie są od młodego piżamy/koszulki itp. Jakby jakaś babcia na dłużej musiała zostać u nas to przynajmniej będzie wiedzieć co gdzie jest. Mężowi te kartki pewnie też pomogą Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę trochę masy dla mojej Małej Pszczoły ![]() Słuchajcie, wczoraj udało mi się kupić w lidlu pieluchy jedynki po 3zl za opakowanie 24szt, aż kasjerka oczy przecierała. Zerknijcie sobie, bo cena super
|
|
|
|
|
|
#792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Życze Ci aby to bylo 4100 ale jednak z pomyłką w górę
|
||
|
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale podobno głową przypiera już w dole a nogami i pupą rozpycha się o zebra, lekarka nie była w stanie zmieścić między cyckami a górą macicy dwóch palców..A karteczki polecam, niby taki banał, ale jak sobie pomyślę, że zacznie się popołudniu i moja mama czy teściowa będą np szukać piżamy od małego, albo odwrotnie - zacznie się w nocy i rano trzeba będzie młodego w coś ubrać, to przynajmniej zamiast szukać po dwóch komodach i szafie od razu wiadomo gdzie co jest. W kuchni tak samo, ja np trzymam kawy, herbaty cukier w takiej szafce nad okapem, no to też trzeba jakoś na to wpaść Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dziś nie narzekam. Mały zlazł z pęcherza i można powiedzieć, że się "wyspałam". Przynajmniej spędziłam całą noc w łóżku, a nie na zmianę kibel, kanapa i wanna. U nas takie karteczki by się najbardziej przydały tż-towi. ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Tak karteczki też polecam na komodach u młodego mam ponaklejane bo chłopaki nie ogarniały po zamianie pokoi gdzie co jest
![]() Karla dziękuję, z dnia na dzień coraz lepiej Wczoraj tylko lekko chlipałam 2x więc postęp jest. Dzisiaj na razie humor dopisuje nawet męża opieprzylam więc wracam do sił ![]() A Nini mało spadła z wagi w szpitalu więc łatwiej też jej było nadrobić po wyjściu. No ale jak wisiała na cycu 24h to No miała co ssać. Johasia a ponad 4kg to naturalnie będziesz rodzic? To nie jest wskazanie do cc? ![]() Zubi co u was? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88944742]No i już mnie wyprzedziłaś z rozwarciem.
![]() Ale dziś nie narzekam. Mały zlazł z pęcherza i można powiedzieć, że się "wyspałam". Przynajmniej spędziłam całą noc w łóżku, a nie na zmianę kibel, kanapa i wanna. U nas takie karteczki by się najbardziej przydały tż-towi. Nie lubię tych pieluch z Lidla. Raz kupiłam i w całym domu waliło plastikiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja dziś też pięknie przespałam noc w przeciwieństwie do wczoraj ![]() Kurczę, mam nadzieję, że te pieluchy nie odparzą dupki mojej Małej Królewnie To się połasiłam na promocję…
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie od 3 dni bardzo boli. Dzisiaj mam już serdecznie dosyć. Nawet siły pisać nie mam. Nospa nie pomaga. Kąpiel też nie. Czuję się jakbym miała okres. I już sama nie wiem... skurcze to to nie są. Ale z drugiej strony chyba nie powinno boleć przez 3 dni. Normalnie przy okresie wziełabym końską dawkę leków i poszła spać z termoforem. Ale teraz mogę tylko leżeć i czekać, aż ten ból się skończy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz mam każdą paczkę z innej firmy i będziemy testować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka a nie chcesz na IP jechać? Kiedy masz kontrolę? Może tam się już coś mega ładnie rozwiera lala skoro to taki bol
Kurcze mam mega napady raz uderzenia gorąca i mega pocenie a raz dreszcze i bóle mięśni i muszę pod dwiema kołdrami leżec i termoforem, gorączki nie mam, cycki w normie, zapomniałam zapytać położnej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skurczy nie mam. Wody nie odeszły. Młoda sie rusza. Nie dzieje sie nic niepokojącego. Ale myślałam o tym. Tylko, że wtedy pewnie mnie już na patoligie wsadzą patrząc na moją historie. W ksiażece mam wpisane: ciąża szczególna - Paraliż u siostry!!Ja patologie źle wspominam. Lekarza mam pojutrze i pewnie skierowanie na cc Czuję się poprostu jak z okresem. Mam dokładnie identyczne objawy. Ale rozważam IP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oficjalne zalecenia ogolnopolskie są dla CC >4,5kg. Ale szpitale wiadomo wszedzie moga sobie robic jakies ustepstwo i tez umowmy sie dla jednej 4,5kg widac ze pojdzie a u malej kobiety to sie zastanawiamy przy badaniu czy te 4 kg "przepcha" i dopiero wlasnie na usg przed samym porodem lekarz podejmuje tą decyzje. Dziewczyny, czy łóżeczka macie(miałyście- dla juz rozpakowanych) wczesniej zlozone i poscielone? Bo ja wciaz nie mam, nie chcialam zeby sie kurzylo i sama nie wiem. |
||
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dostawkę Chicco, stelaż złożony, części materiałowe uprane i na razie schowane. Tatuś zrobi jak będę w szpitalu
|
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje niegotowe. Mąż rozłoży jak będę w szpitalu. Nie chce, żeby się kurzyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#806 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Tez mieliśmy kontrol właśnie i wszystko ok. Ja się goje dobrze a mała spadła z wagi tylko 4% a do 10 jest ok niby wiec nie jest zle. Walczymy z KP jeszcze ale to już i na historia ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Chicco dostawkę złożyliśmy tak ogolnie ale została schowana w pokrowiec Jak wróciliśmy ze szpitala tylko ja Tz rozstawił i ogarnął prześcieradełko 3 min info dpraeie |
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka a to jak masz za chwilę wizytę to Cię sprawdzi tam. Ja czuje ze juz coś się dzieje u Ciebie
Sama miałam tak że skurczy zero tylko mega bol plecow (pierwsze kilka kroków musiałam "rozchodzić" bo jak Wstawałam to zgięta wpol), na ktg zero skurczy a rozwarcie w jedną noc z 1.5cm do 4cm bezboleśnie. Także kciukow ogrom ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- My łóżeczko mamy od dawna, sama zresztą je składałam przykryte było materac w folii. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plecy też mnie bolą. I krocze... W czwartek u lekarza zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mieliśmy kontrol właśnie i wszystko ok. Ja się goje dobrze a mała spadła z wagi tylko 4% a do 10 jest ok niby wiec nie jest zle. Walczymy z KP jeszcze ale to już i na historia ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Chicco dostawkę złożyliśmy tak ogolnie ale została schowana w pokrowiec Jak wróciliśmy ze szpitala tylko ja Tz rozstawił i ogarnął prześcieradełko 3 min info dpraeie[/QUOTE]A co się dzieje z kp u ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

ja na początku wątku się przypominałam, że mnie brakuje na liście, z Michałkiem 

i z jednej strony bardzo czekamy na Gabi, nie mogę się doczekać porodu i przytulenia jej, z drugiej ostatnie dni w trójkę a starsza to ostatnio taki przytulas że cieszę się z tych chwil. 

waży 3440g. Także cycki dają radę
moja tyle ważyła po ponad tygodniu a urodziła się cięższa. A żółtaczka to nie tylko kolor skóry. Więc dobrze, że jest aktywna mniej zmartwień.

. Masę na dzisiaj usg wyliczyło na 4100g także ja wysiadam, niech ktoś inny ją urodzi za mnie

To się połasiłam na promocję…