![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Doridee przeoczylam:/
malenka sliczna jak rosnie a mama to juz wogole-rewelacja ![]() dziekuje ja czuje sie w miare dobrze...zbliza sie wielka chwila..w tamtym tyg bylam u lekarza i szyjka juz skrocona rozwarcie jest glowka bardzo niska no i uslyszlalam ze jesli dwch tygodni nie przeleze to urodze przed terminem...(czyli przed 38tc)tak wiec siedze na tylku w domu szkole zalatwilam ze nie musze chodzic i sie strasznie nudze....mam takiego lenia ze czytac mi sie nie chce a w domu remonty i wszedzie bajzel a mnie szlag trafia ![]() ![]() wklejam zdjatka Naszego lipcowego chlopczyka ![]() ![]() oto Alus dziekuje za glaskanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() marti86-slicznego masz bratanka, Pozdrawiam Was i Wasze Dzieciaczki ![]()
...moje szczęście to Kacperek ![]() Edytowane przez martuniaK Czas edycji: 2006-12-21 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
ale slodziutki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Marti, Martuniu chłopaki jak się patrzy - super przystojniacy
![]() ![]() Marti podejrzewam, ze masz już dosyć ![]() ![]() No cóż.. przeczytałam też o żałosnych eksperymentach Lublinianki... ![]() ![]() Ale dam upust swojej wściekłości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę zjeść obiad, dziś mają odwiedzić mnie koleżanki z pracy ![]()
#785 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jak z waszymi włosami? Ja sypię się niemiłosiernie! Szok! Tylu kłaków jeszcze nie widziałam przy czesaniu. A jak myję głowę, to aż odpływ się zapycha! Nie dość, że liche te moje włosiska, to jeszcze tak wyłażą! ![]() ![]()
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
WENEZJA mi równiez wychodzą włosy garściami ,biore witaminy i nic nie pomaga.Wszędzie pełno moich kłaków.Moje maleństwo wraca do zdrowia ,juz lepiej sie czuje nie kaszle w nocy ,w dzień jeszcze tak .w dzień ten kaszel jest juz łagodniejszy niz kilka dni temu nie zdziera tak gardła
Dziewczynt czy do Was przyszedł dziś mikołaj? Ja dostałam perfumy PASSION DANCE z AVONU i SUN z ORIFLAME Kacperek dostał od nas auto policyjne i słodkości maly grzechotke i zadowoleni czekamy teraz na dziadków mają za chwilke przyjechac
#787 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś z Tymciem u lekarza. Pani powiedziła, że taka infekcja u maluszka trwa ok 2 tygodni, więc mam się nie martwić, a dlatego wydaje mi się, że jest gorzej, ponieważ wydzielina zgęstniała i stąd większy problem z odkasływaniem i oddychaniem noskiem. Kazała wkraplać Nasivin i dalej podawać Eurespal.
U mnie też włosy wypadają jak szalone ![]() ![]() ![]() Martuniu, marti86 chłopaki jak malowanie ![]()
#788 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki!
Zosia coraz ładnie je zupki i smiesznie mlaska przy połykaniu. Teraz codzinnie jemy zupkę - z Gerbera albo robioną - soczek i czasami kaszke na mleku. ćieszę się, że jest zdrowa. Pozdrawiam wszystkie chorowitki i ich mamusie ![]() madzia7 - ciesze się, że pracujesz i że dzidzia wytrzymuje twoją nieobecność. Ja narazie na mam pracy, byli lepsi ode mnie. Pisałaś kiedyś (albo mi się coś pokręciło), że byłaś na aerobiku, byłaś może w "Karelaks" w Wadowicach? Jak tak to jakie mają ceny? Rania, lumiaa - jak wasze maleństwa nie chcą pić soczku jabłkowego to spróbujcie dodać do niego trochę kleiku ryżowego (na 50ml - jakieś pół łyżeczki kleiku) wtedy sok będzie mniej kwaśny. Moja Zosia podłapała ten w ten sposób soczek jabłkowy. monka23 - Zosia pije z aventu, przez smoczki trójprzepływowe. Samo mleczko na dwójce, a mleczko z kleikiem na trójce. kasia1361 - a nie zamrażasz mleczka na kiedyś? Może głupie pytanie ![]() martuniaK - ale przystojniak! ![]() Doridee - współczuję remontu u sąsiadów. Wiem jak to może rozstroić zwykły dzień niemowlaczka. Trzymaj się ciepło. ![]() wenezja - mi właosy też wyłażą i już straciłam pamięć czy tak było przed ciążą czy tylko teraz ![]() Pozdrowienia dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Co do Mikołaja jeszcze, to Zosia dostała zabawkę Myszka Bawiśmieszek z Fishera http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27...-27510001.html
kasia1361 - ja dostałam wielką pake słodyczy, na nic się zdaja moje lamenty, że jeszcze nie schudłam. No, ale cóż... ![]() ![]() Alabama24 - wszystko będzie dobrze z Tymkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
marti86, Martuniu -ależ macie przystojnych kawalerów, gdyby to ode mnie zależało to zarezerwowałabym ich dla mmojej Natalki!
![]() ![]() marti86 trzymaj się, jeszcze trochę a przytulisz swoją córeczkę do siebie i zobaczysz-w jednej chwili zapomnisz o wszystkich dolegliwościach i niedogodnościach ciążowych!!! Koniecynie odeywij sie po porodzie. Alabama24 - kiedy moja Natalka była chora i miała zapchany katarem nosek to kupiliśmy jej taką poduszeczkę - klin pod główkę żeby lepiej jej sie oddychało i nie zatykało jej w gardle. Poduszka pomogła, przez okres kiedy miała katar lepiej jej się na niej spało. Teraz kiedy jest zdrowa znów śpi na płasko w łóżeczku. Jeśli chodzi o włosy to odpukać, mi na razie czuprryna się nie przerzedza i oby tak zostało. A wiecie może w jak długim czasie od porodu można spodziewać się wypadania włosków? Może jeśli do tej pory mi nie wypadają włosy to juz tak zostanie, co? ![]() ![]() ![]() Czy Wasze dzieciaczki poznały się już na pieszczotkach? Moja Natalka uwielbia jak całuję ją po szyjce czy po brzuszku - śmieje się na całe gardło i otwiera buźkę już na sam widok kiedy się nad nią pochylam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kobietki w imieniu ALanka
![]() Doridee ja mam pytanie powiedz mi gdzie moge znalesc jakies fajne wozki w olsztynie, gdzie jest jakis sensowny wybor poza sklepem dziecko bo tam juz bylam.w sumie mam juz upatrzony wozeczek ale nie widizalam go na zywo i troche sie wacham...jesli bys mogla jakis adresik podunac to bylabym bardzo wdzieczna ![]() jesli chodzi o moje samopoczucie psychiczne to rzeczywiscie-mam dosyc.moze nie tyle brzuszka bo kocham nad zycie ta oponke ale calej reszty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
Blondi2 dzięki za radę, dziś na noc podłożę coś pod materac w łóżeczku maluszka, żeby miał troszke wyżej główkę.
edytcia mj synek to Tymoteusz ![]() ![]()
#793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
MartuniaK fajne te 2 zdjecie fajnie go chwycilas jak sie przekrecal moj tylko raz sie przekrecil i na tym koniec .
Doridee polecam silke i areobik najgorzej zaczac ale potem jak fajnie ja to jeszcze mam razem silke z areobikiem i troche peszace jest jak kolesie wchodza na sale i patrza jak panny cwicza ale co zrobic trza zapomniec i cwiczyc. Zrob cos dla siebie ja sie zle czuje w takim ciele po ciazowym a jak ci to nie przeszkadza a ze zdjec widze ze nie ma co to wystarczy ci te 4 pietro ![]() Edycia no tez tak zrobie dam mu mleko na dwojce bo nawet nie wiedzialam ze sa takie nigdy nie widzialam i nawet sie dziwilam czemu nie ma a jednak sa.Dobrze ze dziz zapomnialam jedynek kupic bo chcialam mu wymienic i tak jutro bym nowe zas brala jednak zapominanie czasem jest dobre. A co do wlosow ja ponad 3 miesiace po porodzie i jeste i dalej mi nie leca a bym chciala za duzo mam codziennie prasuje ale to na wypadanie raczej nie bedzie raczej na wysuszenie no moze jeszcze mi wypadna nie wiem. A co do tej poduszeczki to tak malemu dziecku mozna dac? Ja slyszalam ze do roku nie wolno i sciaglam poduszke ona taka cieniutka jak podpaska ta najgrubsza z belli ![]() Marti86 fajny brzdac i trzymaj sie dasz rade a moja rada to PRZYJJJJJJJJJJ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
marti86 śliczny jest twój bratanek,wiem jak ci ciężko my tez to przerabiałyśmy ale to co cię czeka po wszystkim jest tak piękne ze nie da się tego slowami wyrazić.Poród szczególnie naturalny daje kobiecie ogromną satysfakcje,siłę ze góry mozna przenosić i wyrzut najwspanialszych uczuć i doznań.
Nikt nie powie ze to nie boli ale to jest naprawdę niesamowite,szybko się zapomina i myśl o spotkaniu jakie cię czeka jest silniejsze od wszystkiego. Ja swój poród wspominam fantastycznie(wiem to moze wyglądać dziwnie ![]() I takich doznań Ci życzę i zdrowego bobaska ![]() Blondi2 moja córcia tez uwielbia pieszczoty,całowanie brzuszka i szyjki ją rozbawia i śmieje się głośno.Uwielbia jak jej zmieniam pampersa i całuję tyłeczek i stópeczki.No jest przesłodka i cała taka do całowania.
#796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Raniu jakbym slyszlala moja bratowa-ona cudownie wspomina porob i napalala mnie pozytywnymi wibracjami ![]() dziekuje za slowa otuchy niebawem napewno potwierdze na swoim przykladzie to co tu przeczytalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyn miło ze nadal utzrymujecie watek ja niestey na chwile dopoki malenswto mi pozwoli ostatnio cały czas wypełnia mi rehabilitacja dzisaj byłysmy u kontroli podobano nie jest zle ale powinno byc lepiej takze staram sie tzryamc głowe do góry
Przeczytałąm tak pobieznie co napisłąyscie i mam kilka pyatn Rania podaj mi watek w ktorym dogadłas tej pannie chciałąbym poczytac jezeli dasz rade Doride o jakich eksperymentach Lublinanki piszesz kto to jest i co zrobił lub zrobiła pozwoliła sobie popatrzec na wasze malenstwa oczu nie mogłam oderwac sliczne sa te nasze dzieciaczki mamy duzo szczescia ze jestesmy ich mamami ciesze sie ze sa wsrod nas nowe mamy oby tak dalej postarma sie wpasc jutro zeby wiecej doczytac tzrymajcie sie cieplutko papa |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ciampurku w końcu jesteś!!! Już się zastanawiałam co z Tobą
![]() ![]() ![]() Marti zajrzyj jeszcze do hurtowni Maluszek, mają świetne ceny (mieści się w budynku kościoła na Wyszyńskiego wjazd od tyłu) no i w sklepie w Gracji też jest spory wybór ![]() Odwiedziły nas dziś koleżanki z pracy.. ale niestety Ala była w paskudnym nastroju ![]() ![]() ![]() A teraz coś miłego ![]() ![]() ![]() ![]() A tak z innej beczki... coraz więcej nieuprzejmości i czystej zawiści panuje na wizażu... Z wielką przykrością przeczytałam dziś wątek mojej znajomej, która zwyczajnie pochwaliła się sesją w CKM... Jak nietrudno się domyślić rozpętała się burza.. bo jak to tak, pokazuje się nago i się nie wstydzi ![]()
#799 |
Zakorzenienie
|
Doridee dziekuje napewno zajade jak bede u lekarza...o ile dotrwam do 20 bo dzis zauwazylam ze mam coraz wieksze rozwarcie....dostalam globulki dopochwowe zeby zaadna infekcja mi sie nie wdlala i nie pekl pecherz plodowy no i podacz aplikacji wyczulam znacznie wiekszy "luz' niz wczesniej...co do wozeczka to zastanawiam sie nad dwoma
http://allegro.pl/item133679101_nowy..._gratisy_.html http://allegro.pl/item142208555_hit_...ys_gratis.html i bardziej chyle sie ku temu drugiemu(duzo lzejszy)no ale to sie okaze.... Twoja corunia widac zaborcza-chce miec mamusie tylko dla siebie ![]() ![]() tez czytalam ten watek o ktorym piszesz i dla mnie to pozal sie boze wypowiedzi niektorych...z reszta nieraz mialam"przyjemnosc"na wlasnej skorze doswiadzcyc "uprzejmosci"jednej z dziewczyn wypowiadajacych sie w tym watku ale nie bede mowila ktorej...w koncu jednak ktos podjal odpowiednie kroki i odpowiednio "wynagrodzil"jej "starania..... nic lece spaciuli zycze dobrej i przespanej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
kasia1361 - a nie zamrażasz mleczka na kiedyś? Może głupie pytanie
![]() zamrażam,zamrażam moze kiedyś bedzie chciał butle.Nie sądziłam ,ze będzie taki problem z przestawieniem.Ze starszym nie było szybko załapał,ze z butli łatwiej .Pozdrawiam ![]()
#801 |
Zakorzenienie
|
Witam o tak wczesnej poze moj maly mnie wyrolowal zawsze okolo 8 zje i poloze go do lozna i spi tym razem nie pobawilismy sie chcialam go polozyc zaczol plakac no nic polozylam go do mojego lozka dalam zabawke z melodyjka zeby sie pobawil ja sie wzielam za zamiatanie 3 minuty minelo on spi a mi sie niechce
![]() Kasie 1361 no podziwiam podziwiam 150 ml z jednej piersi niezle nielze mi gora 120ml z dwoch szlo o ile pamietam. Marti 86 mi ten drugi tez sie bardziej podoba i zawsze to jedno kolko mniej do wnoszenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Doridee tez wczoraj wpadłam na ten wątek Sandruni.Jedna dziewczyna niezle ją potraktowała jakby ciało sprzedawała na ulicy.A ona tylko pochwaliła się swoją sesją rozbieraną do CKM.
Bardzo miła i sympatyczna dziewczyna i do tego super ciało tylko pozazdrościć.Zdjęcia wysmakowane i nie jakieś oblesne.No ale cóż ludzka właściwie kobieca zazdrość gorsze jak zaraza ![]() Pozdrów Sandrunię i pogratuluj od mamuś sesji!!!! Co do wątku mam styczniowych i eksperymentu to tez niezle się działo,jakaś banda kosztem uczuć dziewczyn z tego wątku podszyła się pod niby przyszla mamę wymyślili strasznie smutną opowieść i pisali pracę opartą na tym wątku.Straszne ,dlatego tez wykasowałam wcześniejsze fotki Nadii bo niechciałabym aby ktoś obcy uzył zdjęć mojego dziecka do swoich celów,a jeszce niewiadomo kto nas tu poczytuje afffffe) marti86 kup wózek jak najlzejszy no chyba ze mieszkasz w domku lub z windą.Bo to makabra jakie to ciężkie z dzieckiem.Skrętne koła to super wynalazek i duza gondola koniecznie.Pozdrawiam Ciebie i dzidziuśka ![]() Chyba wiem o jakiej lasce piszesz,login na p zaczyna się? Ciampurek ten wątek gdzie zebrałam punkty jest tutaj ale tez się niepokazałam z najlepszej strony,ale ja juz jestem taka zywo reagująca na osoby które chcą w jakikolwiek sposób skrzywdzić tego słabszego. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...58#post3182158
#803 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie te wymiary i waga wozeczka przewazyly szale
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
tak Raniu na P
![]() dziekujemy za pozdrowionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Raniu, dziękuję - przekażę pozdrowienia Sandrze jak wróci z Austrii
![]() ![]() ![]() Andrzej pojechała po opony do wózeczka i niedługo idziemy w końcu na spacerek ![]() Buziaki dla Was i Dzieciaczków ![]()
#806 |
Zadomowienie
|
Monka23 z jednej tyle ściągam ręcznie bo laktatorem z aaventu jakoś nie potrafie .Z drugiej bardzo mało około 60 ml.Igor upatrzył sobie jedną pierś lewa i w niej jest duzo mleczka,a z tej drugiej to juz sama ściągać musze bo mały ani rusz.
ale mam inny problem ,mały nie wypija z piersi wszystkiego ostatnio mało przybierał na wadze .Podaje mu obiadki i kaszki i cały czas karmie.A do tego wszystkiego jeszcze choroba.Dziś ide na kontrole zważą mi małego.Ciekawe czy polecał z wagi ![]() ![]()
#807 |
Zadomowienie
|
Chciałam jeszcze powiedzieć ze moja koleżanka ma córcie z lipca mała wazy 8,5 kg ściąga pokarm do butelki(180)i tak ją karmi.Mała za chiny nie chce cyca.I tak co 3-4 godz na noc daje jej nan ha2 i wypija 210.Ale apety ma na zdrówko malusiej.Hi HI wygląda jakby miała z 8 miesięcy jak bede miała zdjęcia to wkleje
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
kasia1361 też zamrażałam sobie odciągnięte mleczko i kiedy ostatnio akurat wychodziłam na spotkanie to wyjęłam je, żeby mąż mógł podać synkowi, jednak okazało się, że on ani myśli jeść takie rozmrożone mleczko. Wupluwał i płakał. Kilka dni później, kiedy wyrwałam się z przyjaciółką popływać, sytuacja się powtórzyła
![]()
#809 |
Zadomowienie
|
Byliśmy z małym na kontroli,jest lepiej ale do następnego czwartku antybiotyk dalej podawac.Martwiłam sie ze spadł z wagi ,niepotrzebnie .Mały wazy teraz 7300 i tak dobrze 200g w chorobie .
ALABAMA narazie zamrazam i ne daje małemu odmrozonego.Nie wiem czy mojemu synkowi zrrobi to jakąś różnice,bo nawet świeżo ściągniętego mleczka nie chce z butelki.
#810 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.