|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)
No, mówiłam, ze zarazliwe! Teraz silva! Ja nie wiem czy nie lepiej sie ewakuowac zawczasu, bo nie wiadomo co na mnie padnie
![]() ![]() Sekutka, odpowiadam jak zwykle wyczerpująco: Moje dzieci sa dwujezyczne a syn to nawet trzy, bo jeszcze angielski. I całkiem dobrze sobie radza, nie mieszają słówek, nie mieszają języków i z Niemcami mówią po niemiecku z Polakami po polsku. Piszą i czytaja tez w dwóch (albo trzech ![]() Sąsiadka przyniosła mi własnie świateczną herbatkę: owocowa, sypana a w niej sa jeszcze takie miśki- żelki. Niby dla dzieci, ale ide sobie zaparzyc ![]()
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Silvo, a to zależy czego nam zazdrościsz. Treningów, urazów czy szybkiego leczenia urazów?
![]() Uprawianie sportu, szczególnie wyczynowego to ciężka sprawa, szereg wyrzeczeń. A ja sobie ostatnio dałam trochę siana i teraz jestem zupełnie bez kondycji i jeszcze z nadwagą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Konto usunięte
|
Sykutko, zazdroszczę szybkiego leczenia urazów
![]() Załatwiłam z kolegą, że mnie podwiezie ok. 15. Co za dzień ![]() Oj tam nadwaga, na pewno przesadzasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
No niestety raczej nie przesadzam
![]() A Ty Silvo nie lubisz sportu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Sykutka super Avatar
![]() ![]() Ja tez chce taki!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Konto usunięte
|
Sykutko, nie przepadam za sportem
![]() ![]() ![]() Sykutko, a Nika chyba nie ma tego avatarka już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Zmijko, mi też się podoba
![]() Coś nieprawdopodobnego, co ze zwykłymi obrazkami robi Mona Lisa ![]() Silvo, ja nie mogłabym żyć bez sportu. Może to dlatego, że w mojej rodzinie sport to po prostu tradycja. Chociaż przez ostatni rok choroba odebrała mi chęć do czegokolwiek. Dobrze, że mi wróciło ![]() ![]() Idę zaraz na angielski, jednak muszę wyjść z domu. Ucho mnie już dziś prawie nie bolało, a ja nie mogę sobie narobić zbyt dużych zaległości. Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
A ja dopiero się melduję,bo utknęłam w jednym wątku
![]() Lubo,podoba mi się opis Twojego avatarka,bo wesoła i fajna naprawdę jesteś ![]() ![]() Sykutko,dobrze,że ucho nie dało Ci w nocy popalić. Silva-co z Twoim palcem ![]() Herbatniku -nie podoba mi się,że dziś Cię tu nie ma ![]() A tak poza tym składam wniosek o zmianę tytułu tego wątku na Izba Przyjęć ![]() ![]()
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
I jestem i mnie nie ma.
Przeczytałam w każdym razie co napisałyście. Chyba złapała mnie jesienna depresja. Na nic nie mam ochoty. Nawet w klawiaturę mi się nie chce stukać ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Konto usunięte
|
Fresa, wróciłam.
![]() Wkurzyłam się strasznie w szpitalu. ![]() Nie dość, że ludzie czekali godzinę na lekarza, to jeszcze się buldoczył. Pacjent był z rozciętym palcem i nagle z gabinetu słychać podniesiony głos lekarza-a co pan robił z tym palcem, że trzeba teraz dawać zastrzyk przeciwtężcowy?!! ![]() Już czułam, ze będzie kiepsko... Weszłam. Mówię mu o co chodzi. Zdejmuję skarpetkę(aha Ps.Freso,rąbnełam na schodach i tak mnie bolał i spuchł,że wolalam to sprawdzić),a on siedzi,patrzy z góry-"wielki pan" i pyta-a skierowanie to pani ma?(byłam na pogotowiu pierwszej pomocy ![]() Ja takie oczy ![]() Mówię, że nie wiedzialam ,że trzeba mieć skierowanie. On-trzeba iść do swojej przychodni, która jest czynna do 18, wziąć skierowanie,do mnie przyjść i dam skierowanie na rtg. A we mnie już się zagotowało i mówię-czyli mam jechać stąd do przychodni i później jeszcze raz tutaj? On kiwnął głową. To ja mówię-A myślałam ,że tu się udziela pierwszej pomocy ![]() Nastąpiła cisza...Nagle pyta:a który palec panią boli? ( ![]() No i mówię mu. Ale on nawet nie raczył tego zbadać, nawet nie ruszył się z krzesła. I..postawił na swoim, powiedział, że mam jechać po to skierowanie. Wyszłam wiedząc, że już tam nie wrócę do niego... Już miałam wyjść ze szpitala,ale byłam tak wściekła, że musiałam coś zrobić. Poszłam do pielęgniarek, które były w izbie przyjęć i poprosiłam jedną na zewnatrz. Pytam jak się nazywa ten lekarz, który przyjmuje dziś w pogotowiu. Ona zacięła się i ->ale o co chodzi? ![]() Mówię-pytam, bo nie ma wywieszki na drzwiach więc nie wiem. Ona-ale w jakiej sprawie?(już nieźle wystraszona ![]() Ja-po prostu chcę wiedzieć u kogo byłam. Babka weszła spowrotem i zamknęła drzwi. Myślałam ,że mnie olała ![]() Ale nie,wyszła druga i pyta o to samo-a po co pani chce wiedzieć, bo nie rozumiem. Lekarz nie powiedział jak się nazywa? Mówię-nie. Ona-a na karcie informacyjnej państwo nie mają?(byłam z kolegą) Mówię- nie dostaliśmy karty informacyjnej... Ona zdziwiona i jescze bardziej wystraszona. Zatkało ją. Nie wiem czy one uważały, że jestem z programu "Uwaga"?Pewnie bały się, że złoże donos czy coś ![]() W koncu przerwałam milczenie i mówię-Chyba może pani udzielić mi tej informacji? No to mi powiedziała ![]() Akurat tak się składa, że w przychodni do której pojechałam pracuje moja ciocia jako pielęgniarka. Ona pracowała kiedyś tam w szpitalu. Śmiała się ,że teraz lekarz będzie miał cykora, bo pewnie pielęgniarki powiedzą mu o tej dziwnej sytuacji ![]() Ostatecznie nogę zbadała mi...moja ciocia. Stwierdziła, że to stłuczenie więc kupiłam tylko maść na to i jest lepiej ![]() Ale coś się nerwów najadłam ![]() Edit: Ps. Pytałam ciocię, kto miał rację. Ja czy on?Ona powiedziała, że powinien udzielić mi pomocy, skierowania nie musi być... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Silva, brawo! I jeszcze raz brawo! Chociaz stracha (miejmy nadzieje) napedzilas temu lekarzowi
![]() Freso, nie jestem zdrowa, mozemy sie nazwac "lazaret", "ER" czy "Izba przyjec". Spadlam ze schodow dzisiaj i jestem cala poobijana. Nieszkodliwie, ale tyl mnie boli ![]()
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Silva a o której byłaś w przychodni??
A powinnien Cie zbadać sama często bywałam na pierwszej pomocy i zawsze powinni zbadać. a ja sobie teraz pije martini z cytrynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję,że nie poobijałaś się za mocno i nic sobie nie złamałaś-bo taki upadek ze schodów to nieźle może się skończyć ![]() Wypij toast za nasze zdrówka ![]() Silvo -dobrze,że ciocia się Tobą zajęła,bo jak widać na służbę zdrowia nie mozna liczyć.I bardzo dobrze,że im stracha napędziłaś.Wiadomo,że jak człowiek idzie na pogotowie to nie z byle czym i powinni się nim zjąć.A pierwsze słyszę,że trzeba mieć skierowanie z przychodni idąc na pogotowie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#794 |
Konto usunięte
|
Dziekuję Lubo
![]() Mam nadzieję, że ten lekarz przestanie choć trochę utrudniać pacjentom zycie, w dodatku bezprawnie. Bo już nie mówię o zwykłej chęci niesienia innym pomocy ![]() W tej samej sali co moja mama, leżała starsza kobieta(67 lat) która miała prawie całkiem niesprawne nogi. Pokryte były one tylko skórą-kości i skóra. Żyły były niesprawne. Przez tydzień trzymali ją w szpitalu właściwie nic przy niej nie robiąc. Ona nie potrafiła się upomnieć o swoje,zresztą mówienie sprawiało jej jakąś trudność-nie wiem czemu. Powiedzieli jej, że nic nie mogą zrobić ![]() ![]() Na nastepny dzień przyszedł syn, porozmawiał z lekarzem ![]() ![]() Okazało się, że istnieje coś takiego jak sztuczne zyły ![]() W ten sam dzień miała operację ... Brak słow ![]() Edit: Zmijko byłam ok 15,ale weszłam około 16 ![]() Freso, no właśnie ![]() Rambo, no coś Ty, wypij czekoladkę gorącą i przychodź do nas ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-12-06 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Silva - kochana
![]() ![]() Wypiłam kawę i idę spać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Aaaa tam... Jestem tak totalnie zniesmaczona wczorajszymi wystąpieniami Pauli, ze mi się rzygac chce. Nie przesadzam. Nie jestem zniesmaczona tym co powiedziała, bo kazdy może sobie myslec i mówić co mu sie podoba. Rzygac mi się chce jak widze jak ona to powiedziała. Zero klasy, zero kultury... nawet naublizać mozna moim zdaniem z klasą
![]() Wybaczcie, że zasmiecam watek, ale gdzies musiałam to powiedziec a w tamtym watku to juz mnie febra trzęsie... z obrzydzenia
![]() |
#797 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej,że wczoraj moja mama była na zdjęciu szwów i okazało się,że ma uczulenie na to znieczulenie, które miała podczas operacji ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie podoba mi się to co robi autorka, nigdy nie popierałam pozowania do zdjęc nago(no może oprócz zdjęc artystycznych)ku uciesze śliniących się mężczyzn. ![]() Jeszcze do tego dochodzi dziecko...Może usłyszec różne komentarze o swojej mamie, niekoniecznie miłe. Mogą być typu-"ale bym przeleciał Twoją mamusię", "fajne ma ciało". Ludzie są różni. Współczuję dziecku mimo, ze jest przyzwyczajone do nagości matki ![]() Zresztą, niewazne, nie o tym tu mowa ![]() Akurat rozumiem Paulę, jej poglądy, no ale faktycznie przesadziła w swoich wypowiedziach-chodzi mi o to, że zbyt ostro zawojowała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wypowiadałm sie w tym watku. Ze mnie sie akurat takie pozowanie nie podoba. Co do dziecka, ja nie wiem jak zareaguje to akurat dziecko, sama mam dwoje i w życiu bym nie pozowała nago. Ale setki kobiet pozuje, tez maja dzieci... niektórym dzieciom to przeszkadza, inne sa z tego dumne, nie wiem jak zareaguje to konkretne dziecko. Duchem świętym nie jestem. Powtórze jeszcze raz: mnie nie chodzi o to CO Paula mówiła, ale JAK to powiedziała. Ja mam alergie na chamów, no co na to poradze... Nie chcę przenosic tamtej kłótni tutaj. bo własciwie wszystko juz powiedziałam.
![]() |
![]() |
#799 |
Konto usunięte
|
Luba no, ale ja wiem, że o to własnie Ci chodzi
![]() ![]() O jakiej kłotni piszesz?Przecież ja nie zamierzam się kłócić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trochę Wam pomarudzę od rana-dziś mamy wolne i w piątek.Ale się wyyyyspałam
![]() Wiecie co,ja tamten wątek przeczytałam od pierwszej do chyba ostatniej strony.Przynajmniej wczoraj w nocy strona 22 była ostatnia.Zobaczyłam go,jak tylko zod\stał założony i były tylko 3 wpisy bodajże.W pierwszej chwili korciło mnie,żeby też odpowiedzieć-bo swoje zdanie na ten temat mam ![]() ![]()
![]() |
#801 |
Konto usunięte
|
Witaj Freso
![]() Też własnie dlatego nie wypowiadałam się w wątku. Jak tylko zobaczyłam tytuł watku, wiedziałam już co będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj chodze i tylko: "Aaaa tam", albo "Eeee tam" ![]() A nie powinnam, bo to przeciez Mikus dzisiaj! Wesolego Mikolaja!!! Moj syn z okazji Mikolaja nie poszedl dzisiaj do szkoly, zrobil sobie wolne ![]()
![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
No, w pewnym sensie wagary... Bo to jest tak, ze czasami dziecko jest zmeczone (on wstaje codziennie o 6.15) i mu sie zwyczajnie nie chce isc do szkoly. Tak raz na dluugi czas moze sobie wtedy zrobic wolne. Tylko my mamy o tym wiedziec i musi lekcje z tego dnia nadrobic. Z reguly syn korzysta z tego przywileju raz albo gora dwa w roku. Poza tym swietnie sie uczy, nie ma z nim problemow (na razie
![]() ![]() A moi rodzice twierdza, ze jestesmy zbyt tolerancyjni i rozpieszczamy dzieci. Moze i tak, ale na razie wszystkim wychodzi to na dobre ![]()
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#806 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mikołaja w kominie, prezentów ile się nawinie i cukierków całą skrzynie.!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-12-06 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa,nowy avek-fajny ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
Własnie nie robili Freso :|
Podobno tak się zdarza pacjentom, ale co tu się dziwić ![]() Avatar... ![]() ![]() Tamten też był fajny,ale to białe tło na dole troche mnie denerwowało ![]() Dzięki ![]() Fresa, a Ty na co czekasz?Może jakiś śnieżek do avka czy coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Subskrybcja padła,nie wyświetliło mi,że odpisałaś-a chyba z 5 razy odświeżałam
![]() A też mam gwiazdkę ![]() ![]()
![]() |
#810 |
Konto usunięte
|
O kurcze, mi tez chyba cos padło w subskrypcjach
![]() 11 min po mnie napisałas i nic nie widziałam,później tez sprawdzałam panel i nic ![]() ![]() Oooo śnieżka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-12-06 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.