|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od dziś nie prostuję! Ktoś się przyłączy?
Prostowałam sporadycznie, a z suszarką raczej sie nie widuję, bo szopa na głowie murowana. Przyłączam sie do Was!
Na pewno będziecie mieć o wiele zdrowsze i ładniejsze włoski Powodzenia, trzymam kciuki |
|
|
|
#782 |
|
Przyczajenie
|
kochane, ja tez nie prostuje wlosy a ostatnio wlosy poszly pod prostownice 12 dni temu
jestem z siebie dumna ogolnie to wlosy protuje odkad ja kupilam czyli od 3 lat, lecz w ciagu tego okresu rok nieprostowalam, lecz zaczelam znowu i teraz ciezko mi sie od niej odczepic ,....ale damy rade!:P ..... PS> dziewczyny ktore juz nie prostuja wlosow od miesiaca, to czy widac jakies skutki np lepsza struktore wlosa, albo mniej wypadajacych? |
|
|
|
#783 |
|
Przyczajenie
|
dodam ze jak miala ta roczna przerwe to wlosy mialam sciete na bardzo krotko a teraz mam wlosy dlugie ktore przez rok szły pod prostownice codziennie i pare razy na dzien, szkoda mi ich obciac wiec zalezy mi na polepszeniu ich zeby nie wygladaly na tak zniszczone dlatego odlozylam prostownice..myslicie ze to da cos?
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ja prostuję już prawie 2 lata i nie mam ochoty przestać. Gdybyście miały po umyciu taką szopę na głowie, jak ja...
|
|
|
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja mam siano na głowie i jakieś fale czy to loki...nawet niewiem co to
|
|
|
#786 |
|
Przyczajenie
|
no to ja teraz tez mam szope
jak prostowalam to przynajmniej wlosy byly gladsze teraz jak umyje glowe to robie sobie francuzy i nakładam kosmetyki to lokow i fal ...jakos daje sobie rade z tym siankiem prostownica...ahhhhh.... <mniam> hehee <- tesknie
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie po suszarce jest całkiem ok. Chyba, że pada deszcz, bo wtedy się wykręcają na wszystkie strony i puszą, niestety, jeszcze tego nie zwalczyłam. :P
Dam znać, czy widzę jakąś poprawę po 2 tyg. bez suszarki. ;] |
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję! Z tym działaniem to fakt - na każdego co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak na poważnie to faktycznie podcinanie włosów dużo daje, ja to bym musiała tak 2 razy w miesiącu iść do fryzjerki żeby fryzura zachowała swój kształt - a szczególnie grzywka
|
||
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
odłączam sie od tego tematu, bo bez prostownicy wygladam jaaaak.... heh, wróce we wrzesniu. w wakacje to trzeba byc pieknym
hihihi:P
|
#790 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
tak że warto powalczyć, naprawdę Cytat:
a okazało się, że wystarczyło zadbać o włosy i dobrze je wycieniować a układają się same i szopie powiedziałam czułe aliwederczi ![]() Cytat:
a co do nawozu... to po prostu jestem zdziwiona, choć teraz tak myślę, że to pewnie też trochę dlatego, że zaczęłam o nie baaaardzo dbać i staram się ograniczyć wypadanie, a te środki na łysienie działają zazwyczaj i na wzrost |
|||
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nie susze włosów. Co to daje? w niczym nie różnią się te wyschniete naturalna metoda od tych wysuszona suszarka.![]() ajj dzis nie prostowalam, wczoraj tez
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jesli chcecie miec jeszcze jakies wlosy na glowie, to lepiej przyzwyczajcie sie do szopy bez prostowania, albo zainwestujcie w okragła szczotke ceramiczną do modelowania - b. dobrze sie spisuje
32 dzien bez prostowania
|
|
|
|
#793 |
|
Przyczajenie
|
10 dzień bez prostownicy, ale ten czas wolno leci:/wczoraj byłam podciąć włosy, mam nadzieję że niedługo odzyskaja swój dawny blask
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
hehe Hawrodytko jestem z Ciebie dumna
muaa![]() Ja tez nie prostowałam 10 dni pozniej zaczelam i teraz 3 dzien nie prostujeee^^ xD
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze sposób na nieprostowanie: pożyczenie prostownicy znajomej, która mieszka kilka kilometrów ode mnie
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej miec takiego TŻ jak ja - ktory pilnuje mnie zebym nie prostowala wlosów! A dzisiaj nawet nie wysuszylam wlosów suszarka!!!
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
ja tez juz nie bede prostwała!! to znaczy przynajmniej teraz!! juz wytrzymałam tydzien i mam nadzieje ze kolejne tez wytrzymam wkoncu mamy wakacje!!!!!! dam rade musze!! moja kondycja włosów mam nadzieje ze sie poprawi chociaz troszke!!! tydzien juz!!!oby jak najdłuzej!!!
|
|
|
|
#799 |
|
Przyczajenie
|
No cóż ja sie przyłączyłam do Was już na początku kwietnia... tylko że o tym zadecydowała moja prostownica a niestety nie ja... moja Babyliss Pro za 260zł przeżyła rok i 10 dni w moich łapkach
i najbardziej nie mogę przeżyć tego że stało sie to 10 dni po wygaśnieciu gwarancji i ze wydałam tyle kasy na nią bo stwierdziłam ze nie kupie dziadostwa tylko wydam wiecej na jedna i poządanąAle i tak musze przyznac ze utrata mojej prostowicy spowodowala ze na pewno nie mam bardziej zniszczonych włosów niż wcześniej |
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj wyprostowalam pol glowy:/ i stwierdzilam ze sa jakies klapniete te wlosy strasznie i kolor nie rownomierny. pojutrze ide do fryzjerki skrocic popalone koncowki i nie bede prostowac do konca wakacji
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odstawiłam prostownicę. Jednak jak jest jakaś specjalna okazja to prostuję, przyznam
Jeśli nie prostuje włosów to jestem zmuszona je spinać. Wtedy albo prostuje tylko grzywkę albo nic i nakładam opaskę na grzywkę Zawsze jak prostowałam włosy to na drugi dzień nie mogłam ich rozczesać , wypadało mi dużo połamanych (zygzakowatych!) włosów. I to mnie przerażało. Nad moją głową jest wiele pokręconych, połamanych włosów, których nijak nie da się wygładzić! Wygląda to co najmniej dziwnieŻyczę Wam i sobie WYTRWAŁOŚCI i SILNEJ WOLI
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prostowałam włosy bardzo długo i bardzo dużo. Teraz od miesiąca odpoczywa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez ostatni miesiąc miałam może 2 razy prostownicę w ręku... od początku tego miesiąca nie prostowałam włosów w ogóle
zamierzam nie prostować przez kilka miesięcy... czeka mnie jeszcze wizyta u fryzjera w celu podcięcia zniszczonych i połamanych końcówek
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
ja tak doprowadzilam wlosy ze szkoda na nie patrzec jak ich niewyprostuje..poczatki byly trudne
pierwszy tydzien to myslalam ze zgłupieje bo te wlosy w ogole sie nie układały i wygladały jakbym tapirowala je:|...skonczyl sie moj 2gi tydzien bez prostownicy i powiem wam szczerze, ze juz mnie do niej nie ciagnie<hmm>moze przez to ze na razie nie mam potrzeby prostowac. Czuje ze jak sie wybiore do fryzjera w najblizszym czasie to po wyjsciu od niego to chyce sie prostownicy:P dlatego unikam salonu fryzjerskiego planuje sie wstrzymac miesiac moze po miesiacu sie skusze na prostownice. Ale Huro...bede jej uzywac z umiarkowaniem:P heheh pozdrawiam
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tak zastanawiam czy fryzjer jest w stanie tak obciąć włosy,aby dobrze się układały bez prostowania. Mam na myśli włosy takie jak moje: do ramion, zniszczone, niesforne, z wywijającymi się końcówkami itd., itp
|
#806 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
masz racje:P i to wlansie fryzjerzy doprowadzaja nasze wlosy do zniszczenia nie moja wina ze jak obetna to natychmiastowo jest potrzeba prostownica. Moje wlosy sa wlasnie takie jak twoje:P
|
|
|
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
Używam jej nałogowo ale chce się jej pozbyć.Jakiś inny sposób na proste włosy bez niszczenia ich?Dziś je wyprostowałam ale zamierzam zerwać z prostownicą ale powolutku,bo nie potrafię od tak powiedzieć jej "NIE".Co poradzicie?Jak się przemóc?Jak zapomnieć?
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Hehe jak w wątku o facetach
Mnie w zaprzestaniu używania prostownicy pomogło patrzenie na stan swoich włosów. Stwierdziłam, że nie chce mieć całej głowy w połamanych kłakach. Prawda jest taka, że jak zaczęłam prostować to moje włosy tego nie potrzebowały... To jest jak błędne koło. Potem są tak zniszczone, że trzeba prostować. Vendettka, życzę Ci powodzenia
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety nie wyobrażam sobie życia bez prostownicy
jejku kto to wymyślił Ja mam o tyle dobrze ,że mam za dużo włosów więc nie mam nic przeciwko jak mi wypadają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

jestem z siebie dumna
i teraz ciezko mi sie od niej odczepic

hehee <- tesknie

muaa
Ja mam o tyle dobrze ,że mam za dużo włosów więc nie mam nic przeciwko jak mi wypadają