|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)
roxi świete słowa
przytulam Was kochane
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
Ja po dzisiejszej wizycie u ginka czekam dalej na @ i niestety Luteinka się kłania :-( |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też niedobrze. Nawet nadziei sobie nie można narobić |
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj test, dzisiaj 28 dzień cyklu i nic
Ale jakoś uciekły ze mnie wszystkie siły, jest mi smutno a tu jeszcze 8 godzin pracy przede mną i nawet popłakać sobie nie można
|
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Za tydzien wraca mój TŻ
![]() Nie pisałam o tym wcześniej, ale co tam, w końcu jesteśmy tu po to by się wspierać.... Chyba nie będzie to takie proste u mnie... chyba napewno Przeszłam już dwie operacje ginekologiczne w swym życiu, miałam torbiele i inne cuda ( dużo i długo by opowiadać), ale najgorsze jest to że miałam tez endometriozę.. usunięta została tez operacyjnie- bo nie dawała mi normalnie życ, niestety to lubi wracać, a ja czuję że wróciło. Lekarze to zlewaja oczywiście, ja się zwijam z bólu i wierzę, ze uda mi sie zajść w ciąże jakimś cudem i że uleczy się to wtedy samo (bo tak to działa). Tylko czy rzeczywistość okaże się tak piękna ??
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez zabezpieczenia nie mam praktycznie żadnego śluzu, jak już gdzieś wcześniej pisałam jest coś wodnistego, raz przeźroczyste, raz lekko mleczne. Delikatne kłucia w jajnikach czułam, poza tym pobolewanie macicy, ale nie tak jak to miałam wcześniej przy owulacji, zaczynam się naprawdę stresować, że coś niedobrego się dzieje.
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
wciąż trzymam za Was kciuki
ja przygotowuję sie na przyjście @ juz w poniedziałek, choć jak ma przyjść to lepiej w niedzielę, bo pierwszy dziń źle znoszę i wolałabym być w domu a nie w pracy
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
No i dostałam okres
Regularnie jak w zegarku Jak tak dalej pójdzie będę kombinować nad dzieckiem jak Pani Sollis z "Gotowych na wszystko"![]() No nic, kolejny miesiąc zwariowanego seksu bez zabezpieczeń przed nami Może by tak gdzieś wyjechać, tylko musiałabym dostać jakieś L4 żeby zanieść do pracy
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
szkoda że przylazła
![]() teraz tyle przeziebień infekcji. może mała symulacja i w ten sposób L4 da sie skręcić?![]() trzymajcie się mocno staraczki kochane. NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W następnym miesiącu już nie przylezie... Nie może
|
|
|
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej mamtrzymać kciuki?![]() ![]() Cytat:
Kasiulka22 wiesz, że ja też coś takiego u siebie zauważyłam Nie wiem czy u nas w Rzeszowie coś takiego w powietrzu wisi czy coś Od paru dobrych miesięcy jest mi trudno określić czy mam już dni płodne Kiedyś wystarczyło że popatrzyłam na śluz i wszystko było jasne, a teraz wszystko prawie takie same Byłam aż u gina w lipcu i zrobiłam badania i wyszło wszystko dobrze na szczęście. Na razie męczę się z oqresem, a później działamy dalej Ze wzmożoną siłą bo![]() Poczytałam ten artykuł, o którym pisałam basisienkaw: Cytat:
![]() - takie oto witaminy farmaceutka w aptece bardzo je polecała - zmieniam dietę - więcej warzyw, owoców, mniej pizzy, fast foodów ![]() - zaczynam więcej ćwiczyć - zamierzam dać na mszę (tonący brzytwy sie chwyta- jak trwoga to do Boga=> polskie przysłowia ludowe )- w ostateczności poszukam matki zastępczej jak zrobiła to Gabrielle Sollis z "Gotowych na wszystko" ![]() Jak powiedziałam to mężowi, zapytał, czy on aby jeszcze jest potrzebny do zrobienia tego dziecka Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe Staraczki
|
|||
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od tego cyklu, jeśli @ przyjdzie zamierzam brać tak jak i Ty kapsułki z wiesiołkiem o nazwie Oeparol ponoć końska dawka dziewczyny z bocianowego forum go polecały. I chyba zacznę z Castagnusem, zalecił mi go ginekolg na ostatniej wizycie, jakieś 3-4 miesiące temu, gdy powiedziałam że raz zdarzył mi się cykl 40 dniowy. Czytałam o tym ziołowym preparacie na forum, bardzo dużo jest pozytywnych głosów, że cykle ładnie się regulują i występują piękne owulacje. Sporo dziewczyn po tym zaciążyło. Jeszcze się zastanowię, wtedy gin przepisał mi go właśnie na regulację cyklu i zmniejszenie objawów PMS-a. Castagnus obniża prolaktynę a podwyższa progesteron. Poza tym gdy byłam na wizycie, także wszystko miałam piękne. Macice idealną, jajniki w najlepszym porządku, więc musi być dobrze. U mnie 20. d.c. a ja od wczoraj widzę u siebie śluz jak jajko kurze z mlecznym kolorem, czyżbym zaczynała mieć owulkę? Niemożliwe Zastrzelić się idzie, za każdym razem gdy idę na siku robię prześwietlenie swoich majtek
|
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te Twoje kapsułki mają 10 mg więcej wiesiołka niż moje Qrcze mogłam sprawdzić w aptece, ale farmaceutka mi kilka polecała i tych Twoich nie było Ale mam nadzieję, że moje zadziałają, a Ty nie będziesz musiała nic więcej zażywać bo będziesz w ciąży ![]() Tego Castaqnusa nie zamierzam zażywać, ani gin mi nie zapisywała. Cykle mam super regularne, najdłuższy 31 dni
|
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30-31-32-33-34 to tak przeważnie (moja mama miała 40 dniowe i ponad a ze mną zaszła zaraz w ciążę jak tylko spróbowała "zakazanego owocu"), raz się zdarzył 40 dniowy, zrobiłam test, a raczej dwa testy, bo na pierwszym nic nie wyszło, nawet kreski kontrolnej, po czym dostałam okres. Z tym wiesiołkiem to Wogóle to gin był bardzo zaskoczony, że się jeszcze o dzidziusia nie staram, nawet pytał czy nie mamy jakiś problemów, bo wszystko fizycznie jest w porządku ale go oświeciłam, że jeszcze nie teraz... po czym mi przeszło i chcę teraz Dziewczyny polecam dziś o 16:15 "Rozmowy w toku" ja będę oglądać, dziś jest odcinek z nowej serii pt. "Kochanie, zrób mi dziecko" O kobietach, którym ciężko namówić męża/ partnera na dzidziusia. Ja oglądnę z ciekawości, bo tak sobie myślę że to naprawdę przechlapane, nie dość że trzeba sobie trafić w owulację, różne problemy kobiety mają, to jeszcze nie móc zaciągnąć chłopa do łóżka w celach prokreacyjnych to dla mnie straszne. Dobrze, że z moim nie mam takich problemów, tylko działamy intensywnie.Wiecie, ponoć cyc mi się powiększył, zauważyła to moja mama i mąż... ja nie widzę, nie bolą mnie, brodawki nie są ciemniejsze, więc się nie napalam, pewnie znowu przytyłam
|
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za chłop, który nie chce sobie użyć i na luzaka bez stresu kiedy chce )Ja czekam aż się oqres skończy i zaczynamy działać intensywnie. Ale mam czasami chwile zwątpienia, w szczególności wieczorem jak idę spać. Chciałabym już mieć małego bobasa w łóżeczku za ścianą a nie biurko z komputerem
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po dokładnym przemyśleniu wszystkiego, wiem że dałabym radę, że chciałabym już być mamą, najlepszą jak tylko potrafię. Chciałabym, żebyśmy już byli rodziną w pełnym składzie |
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam na stanie dwa opakowania luteiny, mi niepotrzebne, jadlam na poczatku ciazy... zostaly mi bo lekarka mi je odstawila, a wczesniej przepisala bardzo duzo... czy ktos nie chcialby w tanszej wersji? bo mi i tak na nic sie nie zdaja
|
|
|
|
|
#800 |
|
Przyczajenie
|
Dla wszystkich niedoszłych matek proponuję następującą książkę : http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/maroq.php?c=4main&idEbook=25 dzięki której można zaplanować płeć naszego maleństwa
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry za śmiech ale to jest naprawdę śmieszne. Pseudo naukowe publikacje doświadczeń robionych na myszach? Jak bym sobie planowała pleć dziecka wg takich książek, kochając sie tylko i wyłącznie w określonych dniach to bym to dziecko chyba z 15 lat musiała planować. Poza tym planowanie takie wg książek wymaga cykli regularnych co do godziny. Wzorcowych bez żadnych zachwiań itp. Czyli brak realizmu. Wystarczy drobne zdenerwowanie w pracy i zamiast planowanego chłopca bo owulacja miała być w 14 dniu cyklu wyjdzie dziewczynka bo z nerwów owulacja była 15 dnia.
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planując dzidziusia i przytulając się z mężem nie myślę i na pewno nie chciałabym myśleć "och to teraz koniecznie dziewczynka, albo koniecznie chłopiec". Chcę mieć dziecko, nieważne jakiej płci. To by było dla mnie szczerze mówiąc chore, ponieważ gdyby akurat udało mi się zajść w ciąże i zamiast planowanej płci miałabym odmienną, to co wtedy? Składać reklamacje do autora, męża czy co? Taką książkę można poczytać, owszem ale moim zdaniem dla relaksu, w wolnych chwilach, a nie po to żeby stosować się do zaleceń.
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też płeć dziecka jest obojętna. Najważniejsze by było zdrowe i aby w końcu było
Imiona mam ustalone i dla chłopca i dla dziewczynki![]() Ale jak byłam dziewczynką i bawiłam się w dom zawsze najpierw chciałam mieć synka, żeby był starszym mądrym bratem dla młodszej siostrzyczki
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boszsz ja robię wszystko żeby w ciążę zajść jakbym jeszcze miała płeć planować to tak jak Eanax pisze 15 lat, albo lepiej, by to trwało
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to fakt swego czasu pisalam prace na temat planowania plci..
cos w tym jest pisalam od strony medycznej faktycznie mozna w pewnym stopni zaplanowac plec dziecka... wszystko zalezy od dnia cyklu, ilosci sluzu i druga sprawa od plemniczkow a raczej ktore w jakim dniu cyklu sie znajda kaze maja swoje plusy i minusy odnosnie X Y ale to raczej dla kobiet ktore maja np dwie dziewczynki chca chlopca kolejnego czy na odwrot bo to wymaga obserwacji cyklow dlugi czas badan i troszkie szczescia hehe
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że spontaniczność w tym względzie jest jak najbardziej wskazana. Mnie "od zawsze" śni się, że rodzę synka... u mojego męża w rodzinie same chłopaki (mama mojego TŻ - dwóch synów, jej Siostra- 6 synów itd.) Jednak tak sobie myślę, ponoć w snach jest zawsze na odwrót niż w rzeczywistości to może mielibyśmy dziewczynkę
Ja chcę dziudziulka po prostu, chcę mu dawać całą moją miłość, którą mam w sobie, chcę żebyśmy nie żyli już tylko dla siebie (choć tak również jest nam wspaniale )Wczoraj obmacywałam moją koleżankę w 9 miesiącu ciąży i dzidziuś raz mnie stuknął, to było fantastyczne Seonko co tam u Ciebie? Już @ sobie poszła? Ja teraz na nią czekam. Dziś 26 dzień cyklu, w czwartek pewnie zatestuję, choć nie wiem czy jest sens. W tym miesiącu nie czułam owulki (chyba że była bezobjawowa, ale wierzyć mi się nie chce), poza tym nie mam żadnych objawów, oprócz sporych cyców
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc działamy intensywnie, ale tak co 2-3 dzień, aby plemniczki były silne i waleczne![]() A ja Ci z całego serca życzę, żeby Twoje objawy-spore cyce, to były objawy ciąży I żeby do Ciebie okres nie przyszedł! Tak z ciekawości, do którego ginekologa chodzisz? |
|
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Mój lekarz jak go zapytałam z ciekawości czy można zaplanować płeć dziecka roześmiał się
Myslę, że to zabawa dla tych co faktycznie chcą mieć dziecko za 15 lat
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zaplanowac dziecko mozna w malym procencie chodz nam osoby ktorym sie udalo czy faktycznie to bylo zaplanowane czy szczesliwy traf nikt nie stwierdzi heheeh ale genetyka idzie w gore teraz mozna zaplanowac kolor oczu wlosow wszystko za odpowiednia kwote
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzę do dr Mariusza Szklarczyka , czy chodzisz do innego?Ponoć polecany jest także dr Skręt (nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko, tak się wymawia ), ale nigdy u niego nie byłam, a przyjmuje prywatnie, bardzo blisko mojego domu |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

i też niedobrze. Nawet nadziei sobie nie można narobić
bez zabezpieczenia nie mam praktycznie żadnego śluzu, jak już gdzieś wcześniej pisałam jest coś wodnistego, raz przeźroczyste, raz lekko mleczne. Delikatne kłucia w jajnikach czułam, poza tym pobolewanie macicy, ale nie tak jak to miałam wcześniej przy owulacji, zaczynam się naprawdę stresować, że coś niedobrego się dzieje.

Regularnie jak w zegarku
Jak tak dalej pójdzie będę kombinować nad dzieckiem jak Pani Sollis z "Gotowych na wszystko"
Może by tak gdzieś wyjechać, tylko musiałabym dostać jakieś L4 żeby zanieść do pracy

Dalej mamtrzymać kciuki?
O kobietach, którym ciężko namówić męża/ partnera na dzidziusia. Ja oglądnę z ciekawości, bo tak sobie myślę że to naprawdę przechlapane, nie dość że trzeba sobie trafić w owulację, różne problemy kobiety mają, to jeszcze nie móc zaciągnąć chłopa do łóżka w celach prokreacyjnych to dla mnie straszne. Dobrze, że z moim nie mam takich problemów, tylko działamy intensywnie.

Imiona mam ustalone i dla chłopca i dla dziewczynki