Psychiatra - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-20, 22:58   #781
pralinka_
Przyczajenie

Dot.: Psychiatra

Długo nie pisałam, ale jakoś nie było kiedy...
Wczoraj poszłam pierwszy raz do nowej szkoły. Jak szłam to jeszcze miałam myśli, żeby zwiać, ale jakoś się powstrzymałam.
Ogólnie klasa fajna. Więcej chłopaków niż dziewczyn. Dwie dziewczyny od razu mnie nie polubiły (tj. nawet nie chciały sie ze mną przywitać... ale olać je). Reszta jest bardzo fajna. Nauczyciele na pierwszy rzut oka też ok (chociaż babka od histy jest dziwna, od razu jakieś teksty typu, że przenoszę się na koniec roku).
Dzisiaj byłam drugi dzień.
Aaa no i okazało się, że do tej klasy chodzi dziewczyna, którą kieeedyś znałam. Potem straciłyśmy kontakt na dłuższy czas, ale teraz go odnowimy. Przyjemnie było zobaczyć choć jedną znajomą twarz.
I co mi się podoba w tej klasie to to, że nie ma tam podziału na lepszych, gorszych, że nie ma obgadywania. Wszyscy są w hm przyjacielskich stosunkach.
Wf mamy z inną klasą i ta druga klasa też jest całkiem fajna (tj. dziewczyny, bo tylko z nimi mamy).

Przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale po prostu chciałam komuś to powiedzieć, a nie mam komu.
pralinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 16:45   #782
miss90
Zadomowienie

no i byłam dzisiaj u tego psychiatry (psycholog ją polecił) i mam stwierdzone zaburzenia depresyjno-lękowe czyli inaczej mówiąc nerwice. przepisała mi tabletki które działają na lęki i depresje, i mam chodzić na terapie.

a decyzja w sprawie indywidualnym ma byc w czwartek bądź piątek.
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 21:29   #783
bini6
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj przezylam koszmar na lekcji polskiego musialam stanac na srodku klasy i przeczytac to co napisalam czyli o reklamie to byl koszmar rece mi sie czesly tchu mi brakowalo w koncu pani kazala wziasc sobie krzeslo na srodek klasy i usiasc wiec troche mi stres opadl ale bylo to dla mnie okropnie stresujace ale ogolnie jestem zadowolona bo dostalam czworke a u tej nauczycielki dostac tak wysoka ocene to sukces

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 08:15   #784
miss90
Zadomowienie

już Ci pisałam, gratulacje
ja właśnie niedawno wróciłam od lekarza bo byłam na pobraniu krwi i oczywiscie zasłabłam. wyniki będą po południu.
Stary 2007-04-25, 09:27   #785
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss90 Pokaż wiadomość
już Ci pisałam, gratulacje
ja właśnie niedawno wróciłam od lekarza bo byłam na pobraniu krwi i oczywiscie zasłabłam. wyniki będą po południu.
jeszcze raz dziekuje

Stary 2007-04-25, 10:41   #786
_Magda
BAN stały

W piątek mam wizyte kolejna u psycholożki.Z pewnych względów byc może babka zastosuje na mnie hipnoze,zobaczymy(nie jest to jeszcze ustalone)...Mam nadzieje,ze mi pomoże.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 15:23   #787
Margaret90
Rozeznanie

Dziewczyny jestem z Was dumna mam nadzieję, że będzie coraz lepiej

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-25, 19:39   #788
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem z Was dumna mam nadzieję, że będzie coraz lepiej
A co u ciebie mam nadzieje ze tez coraz lepiej ?

Stary 2007-04-26, 13:27   #789
miss90
Zadomowienie

od dwóch dni dostaje same dobre wiadomości
ah
dzisiaj rano gadałam z mamą na temat który mnie bardzo pochłania i odpowiedź jest pozytywna
a teraz przed chwilą dzwoniła psycholog że jest decyzja o przyznaniu mi indywidualnego i też jest pozytywna
nawet nie wiecie jak ja sie ciesze
a co tam u Was ?
Stary 2007-04-26, 17:24   #790
neska951
Zakorzenienie

Dziewczyny cieszę się że wszystko dobrze Wam się ułada
pozdrawiam Was cieplutko
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-28, 13:31   #791
_Magda
BAN stały

Byłam wczoraj u swojej psycholożki(3 wizyta),jak zwykle mi pomogło co mnie cieszy.Babka namawia mnie na antydepresanty i chyba się zdecyduje,bo już naprawde nie mogę
Wkurza mnie w depresji to,że logika tak 'mało może'.
Wiecie,na 'zwykłe' doły często wystarczało mi kiedyś-albo po prostu pomagało-wytłumaczenie samej sobie różnych kwestii albo postanowienie ,że już koniec z czymś tam,po prostu koniec i już.No,zawsze zdarzały się chwile zwątpienia,ale i tak to wszystko inaczej wyglądało.A teraz nic nie pomaga.Wiem,ze coś nie ma sensu,że powinnam iśc dalej,zostawić to,ale i tak czuje ten przytłaczający smutek,ten okropny stan.
Nie wiem czy kiedyś z tego wyjdę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-28, 13:38   #792
Margaret90
Rozeznanie

Droga Magdo lekarstwa + psychoterapia = większa i szybsza szansa na wyzdrowienie. Nie warto tak się męczyć i pogłębiać w smutku Ja również mam wątpliwości i nie widzę swojej przyszłości zbyt jasno, ale warto walczyć. Biorę tabletki już ponad tydzień, zaczynają działać tylko jestem zmęczona, ciągle śpię i nie mogę jeść, ale tłumaczę sobie, że niedługo to wszystko się skończy Spróbuj wziąć antydepresanty, one pomagają normalnie żyć. Czasami mam uczucie jakby ktoś nagle wymazał smutek z mojej pamięci i myśli stały się tak nagle czyste. Powodzenia!

Stary 2007-04-28, 13:45   #793
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Droga Magdo lekarstwa + psychoterapia = większa i szybsza szansa na wyzdrowienie. Nie warto tak się męczyć i pogłębiać w smutku Ja również mam wątpliwości i nie widzę swojej przyszłości zbyt jasno, ale warto walczyć. Biorę tabletki już ponad tydzień, zaczynają działać tylko jestem zmęczona, ciągle śpię i nie mogę jeść, ale tłumaczę sobie, że niedługo to wszystko się skończy Spróbuj wziąć antydepresanty, one pomagają normalnie żyć. Czasami mam uczucie jakby ktoś nagle wymazał smutek z mojej pamięci i myśli stały się tak nagle czyste. Powodzenia!
Tak,chyba się zdecyduje.Babka mi opowiedziała jak działają,powiedziała,ze naprawde pomagają,a często ludzie są przeciwnego zdania,bo za krótko je biorą.Trzeba conajmniej pół roku bez przerwy nawet jak jest poprawa i wydaje się,ze już są niepotrzebne.Nie wolno wtedy odstawić,bo depresja może powrócić...
Jest mi tak ciężko,że już mi wszystko jedno.
Stary 2007-04-28, 17:03   #794
miss90
Zadomowienie

ja od psychiatry dostałam seronil.
w ogóle jestem ciekawa jak to będzie wyglądało z tym indywidualnym, i czy uda mi sie zdać 1kl.
Stary 2007-04-28, 21:33   #795
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u swojej psycholożki(3 wizyta),jak zwykle mi pomogło co mnie cieszy.Babka namawia mnie na antydepresanty i chyba się zdecyduje,bo już naprawde nie mogę
Wkurza mnie w depresji to,że logika tak 'mało może'.
Wiecie,na 'zwykłe' doły często wystarczało mi kiedyś-albo po prostu pomagało-wytłumaczenie samej sobie różnych kwestii albo postanowienie ,że już koniec z czymś tam,po prostu koniec i już.No,zawsze zdarzały się chwile zwątpienia,ale i tak to wszystko inaczej wyglądało.A teraz nic nie pomaga.Wiem,ze coś nie ma sensu,że powinnam iśc dalej,zostawić to,ale i tak czuje ten przytłaczający smutek,ten okropny stan.
Nie wiem czy kiedyś z tego wyjdę.
mam dokładnie to samo co ty, ale jednak wierze że dasz rade

ja czekałam prawie miesiąc na psychiatrę i wkońcu przyszedł termin i okazało się że to psycholog i facet źle nas zapisał a mama powtarzała mu 3 razy też czasem sądzicie że nie ma ratunku.. ?
Stary 2007-04-28, 21:58   #796
Nemezja
Zakorzenienie

Witam po długiej przerwie,której i tak pewnie nikt nie zauważył.
Często sądziłam ,że nie ma ratunku.Ostatnio aż za często.Całe moje życie wypełniał lęk,towarzysząc mi niemal przez 24 godziny.Wreszcie zrozumiałam mechanizm jego powstawania,skąd się wziął,jakie czynniki na to wpłynęły.Zrozumiałam,że nie mogę uciekać,tylko stawić temu czoło,że muszę zdusić to w zarodku,jeśli znów się pojawi.Czeka mnie dużo pracy,odzyskuję powoli dawny spokój i staram się nauczyć żyć na nowo.Nie wiem,czy poradzę sobie,kiedy to wróci,ale jest mi teraz o wiele łatwiej.Spada wielki ciężar,kamień z serca,powoli wychodzę na prostą.Tak wiele się nauczyłam,zdałam sobie sprawę z wielu rzeczy.A przecież dziś mogłoby mnie tutaj nie być...

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-28, 22:01   #797
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Często sądziłam ,że nie ma ratunku.Ostatnio aż za często.Całe moje życie wypełniał lęk,towarzysząc mi niemal przez 24 godziny.Wreszcie zrozumiałam mechanizm jego powstawania,skąd się wziął,jakie czynniki na to wpłynęły.Zrozumiałam,że nie mogę uciekać,tylko stawić temu czoło,że muszę zdusić to w zarodku,jeśli znów się pojawi.Czeka mnie dużo pracy,odzyskuję powoli dawny spokój i staram się nauczyć żyć na nowo.Nie wiem,czy poradzę sobie,kiedy to wróci,ale jest mi teraz o wiele łatwiej.Spada wielki ciężar,kamień z serca,powoli wychodzę na prostą.Tak wiele się nauczyłam,zdałam sobie sprawę z wielu rzeczy.A przecież dziś mogłoby mnie tutaj nie być...
Ciesze się że dałaś radę naprawdę jestem z Ciebie dumna
Stary 2007-04-28, 22:05   #798
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Ciesze się że dałaś radę naprawdę jestem z Ciebie dumna
Dzięki.I Ty też dasz radę i Wy wszystkie.Ale sama bym sobie nie poradziła.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-28, 22:21   #799
_Magda
BAN stały

Cytat:
mam dokładnie to samo co ty, ale jednak wierze że dasz rade
też czasem sądzicie że nie ma ratunku.. ?

Ja nawet nie czasem tak myślę,ale w sumie przez cały czas ostatnioAle próbuje sobie tłumaczyć,że ratunek jest -tylko inny niż ten mój 'wymarzony'.Po prostu przyzwyczajenie do nowej sytuacji,nauczenie się życia w innych warunkach,w samotności.Na to trzeba czasu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-29, 09:26   #800
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
No i wielkie gratulacje bardzo bardzo sie ciesze jestem z ciebie dumna

Stary 2007-04-29, 13:50   #801
anusiaMania1111
Przyczajenie

Edytowane przez anusiaMania1111
Czas edycji: 2007-05-08 o 14:06
anusiaMania1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-29, 15:33   #802
Margaret90
Rozeznanie

Ciesze się, że wreszcie się przemogłaś o powiedziałaś o swoim problemie mamie oraz nam na forum to już duży plus, jestem z Ciebie dumna ludzie potrafią zniszczyć drugiemu człowiekowi życie, mam nadzieję, że psychoterapia pomoże Ci się przemóc. Trzymam kciuki!

Stary 2007-04-29, 18:28   #803
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaMania1111 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.
Ja mam ze sobą mnóstwo problemów. Borykam się z nimi od 2 klasy gimnazjum, kiedy to kolega, z którym nie chciałam być (nawiasem mówiąc, straszny gówniarz), zaczął mnie gnębić. Niby nic strasznego. Przecież w dzisiejszym świecie bardzo często spotykamy się z agresją, ale mnie to wybitnie podłamało. Przezywał mnie, wyśmiewał przy całej klasie, obgadywał, nakręcał innych przeciwko mnie itd. To było straszne. Od tamtej pory stałam się lękliwa, niepewna, nienawidzę tego jakim jestem człowiekiem, jak wyglądam, jak się zachowuję, jaki mam charakter. Mam coś takiego, że boję się sama wychodzić z domu, odnoszę wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią, widzą, jaka jestem brzydka i beznadziejna. Nie potrafię rozmawiać z nowopoznanymi ludźmi, nie umiem powiedzieć nic mądrego w ich towarzystwie, okropnie się czerwienię, pocą mi się dłonie, w ogóle, czuję się strasznie głupia. Nie mam na nic ochoty. Zawalam szkołę, w ogóle się nie uczę, nie potrafię zmusić się do nauki. W domu też nie pomagam mamie, czasami myślę nad tym, jak jej musi być ciężko, skoro ma cały dom na głowie, ale nie potrafię się przemóc. Zdarza mi się coś zrobić, ale bardzo rzadko i to jeszcze bardziej mnie dobija. Ostatnio nie wytrzymałam i opowiedziałam o wszystkim mamie. O tym jak się czuję, co się ze mną dzieje, a ona powiedziała, że mi pomoże. Teraz tylko czekam, aż znajdzie dla mnie jakiegoś dobrego psychologa. Uff, musiałam się wygadać, bo z nikim, oprócz mamy, o tym nie rozmawiałam...

no to jest wielki krok dla Ciebie.. powiedzieć mamie.. wiem jakie to trudne i jestem z ciebie dumna

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
Ja nawet nie czasem tak myślę,ale w sumie przez cały czas ostatnioAle próbuje sobie tłumaczyć,że ratunek jest -tylko inny niż ten mój 'wymarzony'.Po prostu przyzwyczajenie do nowej sytuacji,nauczenie się życia w innych warunkach,w samotności.Na to trzeba czasu.
czasu.. ale ile można sie męczyć..
Stary 2007-04-29, 19:54   #804
Margaret90
Rozeznanie

Nemezja a leki Ci coś pomagają?

Stary 2007-04-29, 21:19   #805
bini6
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny ja mam okropny nastroj chcialabym juz spac i sie juz jutro nie obudzic

Stary 2007-04-29, 21:39   #806
Brook
Zakorzenienie

dawno tu nie zagladalam ,ale to tylko dlatego ze probuje si euporac z moimi problemami- ale wciaz pamiuetam o Was i rowniez za Was wszystkie 3mam kciuki!
mam pytanie do dziewczyn ktore chorowaly na depresje? czy towarzyszyla wam bezsennosc wtedy rowniez? bowiem ja nie czuje sie jakbym miala depresje ale cierpie na bezsennosc noi nie wiem jak wyleczyc sie ,rodzice uwazaja ze mam depresje byc moze lekka ale czy ona moze byc gdzies gleboko w swiadomosci w takim razie?

bini wlacz sobie ulubiona muzyczke albo film pomoc powinno chociaz troche

Pozdrawiam was wszystkie i 3majcie sie!
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-30, 07:20   #807
miss90
Zadomowienie

bini trzymaj się cieplutko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-30, 09:45   #808
_Magda
BAN stały

Cytat:
czasu.. ale ile można sie męczyć..
Cóż...Tojest pytanie które zadaje sobie każdego dnia

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn ktore chorowaly na depresje? czy towarzyszyla wam bezsennosc wtedy rowniez?
Ja mam depresje na granicy lekkiej i umiarkowanej,jeśli chodzi o sen to jest gorszy,budze się też rano czesto,ale jako takiej bezsenności nie mam.
Stary 2007-04-30, 17:13   #809
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook
mam pytanie do dziewczyn ktore chorowaly na depresje? czy towarzyszyla wam bezsennosc wtedy rowniez?
Za nim rozpoczelam leczenie rzadko kiedyt udalo mi sie spac w nocy potrafilam psiedziec prawie cala noc w pokoju czytajac ksiazke i pijac herbate w tej chwili bywa roznie mam noce kiedy spie jak zabita a sa takie noce kiedy sie mecze

Stary 2007-04-30, 17:19   #810
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
bini wlacz sobie ulubiona muzyczke albo film pomoc powinno chociaz troche
dziekuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości