![]() |
#781 |
Przyczajenie
|
Dot.: Psychiatra
Długo nie pisałam, ale jakoś nie było kiedy...
Wczoraj poszłam pierwszy raz do nowej szkoły. Jak szłam to jeszcze miałam myśli, żeby zwiać, ale jakoś się powstrzymałam. Ogólnie klasa fajna. Więcej chłopaków niż dziewczyn. Dwie dziewczyny od razu mnie nie polubiły (tj. nawet nie chciały sie ze mną przywitać... ale olać je). Reszta jest bardzo fajna. Nauczyciele na pierwszy rzut oka też ok (chociaż babka od histy jest dziwna, od razu jakieś teksty typu, że przenoszę się na koniec roku). Dzisiaj byłam drugi dzień. Aaa no i okazało się, że do tej klasy chodzi dziewczyna, którą kieeedyś znałam. Potem straciłyśmy kontakt na dłuższy czas, ale teraz go odnowimy. Przyjemnie było zobaczyć choć jedną znajomą twarz. I co mi się podoba w tej klasie to to, że nie ma tam podziału na lepszych, gorszych, że nie ma obgadywania. Wszyscy są w hm przyjacielskich stosunkach. Wf mamy z inną klasą i ta druga klasa też jest całkiem fajna (tj. dziewczyny, bo tylko z nimi mamy). ![]() Przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale po prostu chciałam komuś to powiedzieć, a nie mam komu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
no i byłam dzisiaj u tego psychiatry (psycholog ją polecił) i mam stwierdzone zaburzenia depresyjno-lękowe czyli inaczej mówiąc nerwice. przepisała mi tabletki które działają na lęki i depresje, i mam chodzić na terapie.
a decyzja w sprawie indywidualnym ma byc w czwartek bądź piątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj przezylam koszmar na lekcji polskiego musialam stanac na srodku klasy i przeczytac to co napisalam czyli o reklamie to byl koszmar rece mi sie czesly tchu mi brakowalo w koncu pani kazala wziasc sobie krzeslo na srodek klasy i usiasc wiec troche mi stres opadl ale bylo to dla mnie okropnie stresujace ale ogolnie jestem zadowolona bo dostalam czworke a u tej nauczycielki dostac tak wysoka ocene to sukces
![]()
#784 |
Zadomowienie
|
już Ci pisałam, gratulacje
![]() ja właśnie niedawno wróciłam od lekarza bo byłam na pobraniu krwi i oczywiscie zasłabłam. wyniki będą po południu. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#786 |
BAN stały
|
W piątek mam wizyte kolejna u psycholożki.Z pewnych względów byc może babka zastosuje na mnie hipnoze,zobaczymy(nie jest to jeszcze ustalone)...Mam nadzieje,ze mi pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem z Was dumna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
A co u ciebie mam nadzieje ze tez coraz lepiej ?
![]()
#789 |
Zadomowienie
|
od dwóch dni dostaje same dobre wiadomości
![]() ah ![]() dzisiaj rano gadałam z mamą na temat który mnie bardzo pochłania i odpowiedź jest pozytywna ![]() a teraz przed chwilą dzwoniła psycholog że jest decyzja o przyznaniu mi indywidualnego i też jest pozytywna ![]() nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ![]() a co tam u Was ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cieszę się że wszystko dobrze Wam się ułada
pozdrawiam Was cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
BAN stały
|
Byłam wczoraj u swojej psycholożki(3 wizyta),jak zwykle mi pomogło co mnie cieszy.Babka namawia mnie na antydepresanty i chyba się zdecyduje,bo już naprawde nie mogę
![]() Wkurza mnie w depresji to,że logika tak 'mało może' ![]() Wiecie,na 'zwykłe' doły często wystarczało mi kiedyś-albo po prostu pomagało-wytłumaczenie samej sobie różnych kwestii albo postanowienie ,że już koniec z czymś tam,po prostu koniec i już ![]() Nie wiem czy kiedyś z tego wyjdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Droga Magdo lekarstwa + psychoterapia = większa i szybsza szansa na wyzdrowienie. Nie warto tak się męczyć i pogłębiać w smutku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jest mi tak ciężko,że już mi wszystko jedno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
ja od psychiatry dostałam seronil.
w ogóle jestem ciekawa jak to będzie wyglądało z tym indywidualnym, i czy uda mi sie zdać 1kl. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekałam prawie miesiąc na psychiatrę i wkońcu przyszedł termin i okazało się że to psycholog i facet źle nas zapisał a mama powtarzała mu 3 razy ![]()
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie,której i tak pewnie nikt nie zauważył.
Często sądziłam ,że nie ma ratunku.Ostatnio aż za często.Całe moje życie wypełniał lęk,towarzysząc mi niemal przez 24 godziny.Wreszcie zrozumiałam mechanizm jego powstawania,skąd się wziął,jakie czynniki na to wpłynęły.Zrozumiałam,że nie mogę uciekać,tylko stawić temu czoło,że muszę zdusić to w zarodku,jeśli znów się pojawi.Czeka mnie dużo pracy,odzyskuję powoli dawny spokój i staram się nauczyć żyć na nowo.Nie wiem,czy poradzę sobie,kiedy to wróci,ale jest mi teraz o wiele łatwiej.Spada wielki ciężar,kamień z serca,powoli wychodzę na prostą.Tak wiele się nauczyłam,zdałam sobie sprawę z wielu rzeczy.A przecież dziś mogłoby mnie tutaj nie być...
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.I Ty też dasz radę i Wy wszystkie.Ale sama bym sobie nie poradziła.
#799 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nawet nie czasem tak myślę,ale w sumie przez cały czas ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#801 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez anusiaMania1111 Czas edycji: 2007-05-08 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
Ciesze się, że wreszcie się przemogłaś o powiedziałaś o swoim problemie mamie oraz nam na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jest wielki krok dla Ciebie.. powiedzieć mamie.. wiem jakie to trudne i jestem z ciebie dumna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Nemezja a leki Ci coś pomagają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja mam okropny nastroj chcialabym juz spac i sie juz jutro nie obudzic
![]()
#806 |
Zakorzenienie
|
dawno tu nie zagladalam ,ale to tylko dlatego ze probuje si euporac z moimi problemami- ale wciaz pamiuetam o Was i rowniez za Was wszystkie 3mam kciuki!
mam pytanie do dziewczyn ktore chorowaly na depresje? czy towarzyszyla wam bezsennosc wtedy rowniez? bowiem ja nie czuje sie jakbym miala depresje ale cierpie na bezsennosc noi nie wiem jak wyleczyc sie ,rodzice uwazaja ze mam depresje byc moze lekka ale czy ona moze byc gdzies gleboko w swiadomosci w takim razie? bini wlacz sobie ulubiona muzyczke albo film pomoc powinno chociaz troche ![]() Pozdrawiam was wszystkie i 3majcie sie! |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
bini trzymaj się cieplutko
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
BAN stały
|
Cóż...Tojest pytanie które zadaje sobie każdego dnia
![]() Ja mam depresje na granicy lekkiej i umiarkowanej,jeśli chodzi o sen to jest gorszy,budze się też rano czesto,ale jako takiej bezsenności nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.