Ortodonta, stomatolog, chirurg szczękowy - ceny usług , kogo polecamy itd. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów?
aparat stały metalowy 49 44,14%
aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) 12 10,81%
aparat ruchomy 6 5,41%
nie noszę 44 39,64%
Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 18:08   #781
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Dobry Ortodonta, stomatolog, ceny usług , kogo polecamy:)?

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość
tylko ja szukam zwykłego dentysty nie ortodonty
Przepraszam
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 22:32   #782
forget156
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
Z Lublina mogę polecić ortodontkę panią dr Elżbietę Jankowską z "VITADENT-Lux" na Chopina (jest 2 dni w tygodniu), przyjmuje też gdzieś na Okopowej i tam pracuje w pozostałe dni
super miła kobietka, można się jak głupek popytać i pośmiać
1300zł łuk metalowy, wizyta różnie - od 0 do 100 zł średnio z 50 (zależy co robi, drożej przy wymianie drutu i jak się zamek odklei i nowy trzeba), jak się szczoteczka zniszczy lub wosk zużyje wystarczy poprosić i da wliczone w już zapłaconą wizytę

mogę też polecić chirurga, który usuwał mi 3 ósemki , w tym dwie zatrzymane (wbite w siódemki i nie wyrośnięte ponad dziąsło), panią dr Uniczko (Milena lub Marlena, nigdy nie wiem) , pracuje w tym wielkim gmachu stomatologii przy Karmelickiej w Lublinie

Co do dentysty nie wiem ale Zgadzam się co do ortodonty!
forget156 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 08:20   #783
aweeafter
Przyczajenie

a gdzie on przyjmuje? tzn jakoś tak dokładniej? nie mogę go nigdzie znaleźć.
aweeafter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 11:37   #784
Liudmila
Przyczajenie

W związku z tym, że jest to mój pierwszy post na forum chcę się przywitać.
Poszukiwana jest klinika (albo specjaliści) w Białymstoku, w której wykonywane jest leczenie kanałowe pod mikroskopem i wykonywane są wkłady koronowo-korzeniowe. Klinika ma stosować dobre materiały, posiadać odpowiednich specjalistów - dobrego protetyka (trzeba zrobić korony) i używać odpowiedniego sprzętu.
Nie polecać praktykę stomatologiczną Pietruskich (nie ze względu na ceny).
Pozdrawiam, z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Liudmila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 12:36   #785
Lekarz123
Przyczajenie

Bardzo mi się podoba inicjatywa rozpoczęta w tym wątku. Mam jednakże gorącą prośbę. Czy mogłybyście podzielić się swoimi opiniami również na łamach portalu Zaufany Lekarz? Takie opinie zostaną na dłużej i tym samym pomożemy innym!
Oto podstrona dla dobrych stomatologów oraz ortodontów.
Stary 2011-01-05, 14:00   #786
lamento
Raczkowanie

Słuchajcie, jestem ciekawa waszych opinii co do stomatologów krakowskich. Ja w sumie mam swój najlepszy typ, no ale go nie zdradzę, chyba, ze ktoś chce, to zawsze może się na privie dopytać. Chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat. Może nasze typy się pokryją?
lamento jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 19:18   #787
libido
Przyczajenie

Dot.: Ortodonta- Białystok

ja polecam dr Bielaczyca. mam zalozonego Damona. nie pamietam juz dokladnie ceny za luk za ten aparat ale okolo 2tys (a moze to bylo 2,5?) wizyty przy tym aparacie sa co 2 miesiace, czas noszenia przy tym aparacie jest krotszy niz przy zwyklym i nie trzeba wyrywac zebow!! (oczywiscie i tak decydujacy jest stopien skrzywienia zebow) mi dr powiedzial ze bede nosic okolo 2 lat, tymczasem zabki sa juz proste i zaraz bede miec zdejmowany, czyli wyjdzie mi 1rok i 7 miesiecy
dr jest bardzo mily, tak samo inne osoby tam pracujace. tylko sa do niego straszne kolejki.. ale warto czekac
jesli chodzi o dr szarmach to znam dwie osoby ktore do niej chodzily. sa zadowolone, tylko rzeczywiscie narzekaly na to, ze dr nie jest zbyt uprzejma... ale to tylko zaslyszane, wiec sama nie potwierdze.
libido jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 20:54   #788
franulinka
Przyczajenie

polecam dr Ostapowicza, założenie łuku 1200zł. wizyta miesięczna to 50 zł. Leczę się u niego już od 10 miesięcy i widzę dobre efekty.
franulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 15:22   #789
buzimi
Przyczajenie

Dot.: Ortodonta-Olsztyn

A jakie zakładałyście aparaty u dr Burek? ja myślałam o jakimś białym albo damon i interesują mnie ich ceny, a może kokoś jeszcze w olsztynie możecie polecić?
buzimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 11:48   #790
xuxuxu
Raczkowanie

Moim najlepszym typem w Krakowie jest centrum stomatologiczne na Zakopiańskiej. Centrum otware na poczatku zeszłego roku jest bardzo nowoczesne. dysponują laserem, dwoma rentgenyami na miejscu: punktowym i panoramicznym, mikroskopem. Mają super implantologa, chirurga - Piotra Kuśnieża, Protetyk - dr. Agnieszka Wyszyńska - drobna blondynka, b. sympatyczna o hollywodzikm uśmiechu,
mistrz świata - potrafi czynić cuda , stomatolog Piotr Kiec - super wytłumaczy, lubuje się w leczeniu kanałowym, szybkiej i estetycznej odbudowie zęba, oraz kilku innych wspaniałych lekarzy z podejściem do dzieci i nieco starszych panikarzy
xuxuxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 17:34   #791
rudziutka
Przyczajenie

no to ja będę pierwszą która nie poleci dr Predko-Engel... aparat u niej nosiłam 3,5 roku, a wada nie była na tyle poważna. Pani Doktor, owszem, miła, zna się na rzeczy, ale nie pamięta pacjentów, zapomina co mówiła poprzednio, odwlekała zdjęcie aparatu przez rok... Do tego kazała usunąć czwórkę na górze, żeby zrobić miejsce i przesunąć linię pośrodkową zębów górnych - a po zdjęciu aparatu pozostały mi szpary przy dwójkach i przy trójce i czwórce po stronie usunięcia - powiedziała że mam sobie w kompozycie albo porcelanie licówkami zabudować... A suma szerokości szpar wynosiła tyle co szerokość straconej czwórki ;(

mam nadzieję że byłam poprostu tym 1 na 1000 pacjentów którzy zwyczajnie mają pecha...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

a polecić mogę dr Szarmach, dr Sobolewską, dr Buczko... Ci którzy na Uniwerku Medycznym są w zakładzie ortodoncji - tam nie robią stałych aparatów, ale mają swoje gabinety, można ich znaleźć. A mają duże doświadczenie.
rudziutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 13:18   #792
a34
Zakorzenienie

Czy ktoś orientuje się, czy dr Zalewska z Krakowa zakłada aparaty półkosmetyczne i jaki jest koszt, a jeśli nie to jaki jest koszt aparatu kosmetycznego.
Wiem, że jest b.popularna wśród forowiczów, więc na pewno ktoś to wie

z góry bardzo dziękują za odpowiedź.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 16:54   #793
iwona 76
Raczkowanie

SOCHACZEW

Witam, czy ktoś mogłby mi polecić jakiegoś dobrego ortodonte w Sochaczewie?
iwona 76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 21:23   #794
Lulu na moście
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiusza4 Pokaż wiadomość
WARSZAWA
Ja mogę polecić Efektdent na ul. Rudnickiego
A jakie zabiegi tam robiłaś? Ja poszukuję dobrego implantologa.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez m_magda94 Pokaż wiadomość
Warszawa
Magdalena Orczykowska - świetna, sympatyczna pani Ortodąta. Wizyta kosztuje 200zł mieięcznie, ja za aparat płaciłam jeszcze 1500zł teraz chyba 2000tys. Do tej pory chodzę do niej, jetem zadowolona. Konkretna osoba. Podobna jedna z lepszych ortodątek...mowa o aparacie stałym.
przyjmuje na ulicy ząbowskiej 18 - praga północ, pancera 10 - tarchomin(gabinet AW DENT) oraz w na NFZ na nowym zjeździe w WCS.

Jeśli deycują się państwo na aparat stały to polecam prywatnie, gdyż koszta są porównywalne. W prywatnym gabinecie Dr Orczykowskiej mogą państwo liczyć na mniejsze zamki, które wyglądają bardziej estetycznie. Jest miła atmosfera oraz szybkie zapisy.

POLECAM!
Potwierdzam. Leczyła mojego syna od 14 roku życia do 18. Jeśli chodzi o ortodoncję to mogę ją również polecić. Na początku pracowała na Nowym Zjedzie, potem przeniosła się na Ząbkowską. Syn miał zatrzymaną trójkę/kieł, który musiał być usunięty przed założeniem aparatu stałego. Do tego musiał mieć usuniętą czwórkę. A to wszystko przez to, że ma za małą szczękę, a za duże zęby. W szpitalu na Szaserów na chirurgii szczękowej są świetni specjaliści. Trójkę cięli na kawałki i wyciągali w trzech ratach, wszystko pod znieczuleniem miejscowym. Nic nie spuchło i nawet syna potem nie bolało.
Ogólnie z całego leczenia (4 lata), dwoma aparatami stałymi (góra i dół) jestem bardzo zadowolona. Syn ma piękne proste zęby.

Edytowane przez Lulu na moście
Czas edycji: 2011-01-24 o 21:14
Lulu na moście jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 10:31   #795
Michalina76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xuxuxu Pokaż wiadomość
Moim najlepszym typem w Krakowie jest centrum stomatologiczne na Zakopiańskiej. Centrum otware na poczatku zeszłego roku jest bardzo nowoczesne. dysponują laserem, dwoma rentgenyami na miejscu: punktowym i panoramicznym, mikroskopem. Mają super implantologa, chirurga - Piotra Kuśnieża, Protetyk - dr. Agnieszka Wyszyńska - drobna blondynka, b. sympatyczna o hollywodzikm uśmiechu,
mistrz świata - potrafi czynić cuda , stomatolog Piotr Kiec - super wytłumaczy, lubuje się w leczeniu kanałowym, szybkiej i estetycznej odbudowie zęba, oraz kilku innych wspaniałych lekarzy z podejściem do dzieci i nieco starszych panikarzy
Potwierdzam! Zrobilam implant jedynki w tym centrum i jest wspaniale.
Michalina76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 19:35   #796
Lulu na moście
Raczkowanie

Ma ktoś opinie o Centrum Stomatologicznym Denta Life na Wiktorskiej w Warszawie? Chodzi mi konkretnie o paradontologię i implantologię.
Lulu na moście jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 14:03   #797
musenka
Raczkowanie

Hej ;D
Inetersuje mnie dobry stomatolog w Lublinie, ale nie ortodonta. Mam leczoną kanałowo szóstkę i jest już brzydka posklejana ogólnie co tu dużo mówić beznadzieja. I nie wiem co z tym robić czy to usuwać czy jak ?? Bo jest tu duża nadbudowa bo ząb mi się ten złamał. Dodam że mam 17 lat... nie wiem jakie zabiegi można wykonywać w tym wieku... Pomóżcie
musenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 15:06   #798
atyde55
Przyczajenie

Drogie wizażanki

Pilnie poszukuję w Krakowie sprawdzonego stomatologa z doświadczeniem w koronach. Po 5 latach wypadła mi korona przedniej jedynki. Sprawa może być skomplikowana, dlatego proszę o namiary na kogoś godnego zaufania. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
atyde55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 14:17   #799
patkaa20
Przyczajenie

Post Dot.: Dobry Ortodonta, stomatolog, ceny usług , kogo polecamy:)?

Szukam dobrego ortodonty we Wrocławiu i zdążyłam się zorientować że polecany jest gabinet artident na wyszyńskiego. Czy ktoś z Was miał styczność z tą "firmą" i może mi powiedzieć coś więcej, chodzi mi o ceny wizyt, itp..

Edytowane przez patkaa20
Czas edycji: 2011-01-31 o 14:19
patkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-04, 09:51   #800
Michalina76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atyde55 Pokaż wiadomość
Drogie wizażanki

Pilnie poszukuję w Krakowie sprawdzonego stomatologa z doświadczeniem w koronach. Po 5 latach wypadła mi korona przedniej jedynki. Sprawa może być skomplikowana, dlatego proszę o namiary na kogoś godnego zaufania. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Moja droga, jeżeli NAPRAWDĘ szukasz to polecam Ci Piotra Kuśnieża lub Agnieszkę Wyszyńską z Zakopiańskiej.
Stary 2011-02-09, 13:14   #801
meruee
Przyczajenie

Poszukuję dobrego ortodonty we Wrocławiu!! Czy mógłby mi ktoś kogoś polecić? Zdaje się, że potrzebuję założyć aparat stały, a niestety nie orientuje się we wrocławskich ortodontach.
meruee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 11:48   #802
Myysterious
Raczkowanie

Dla osób szukających ortodonty w Gdańsku Polecam dr. Anne Wojtaszek Słomińską.
Zna się na rzeczy

Końca nie widać
Myysterious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 09:17   #803
OLka17
Przyczajenie

Hej szukam do brego ortodonty z okolic Gniezna, bardzo proszę o pomoc
OLka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 10:46   #804
Michalina76
Raczkowanie

Atyde55 i co?? Byłaś już gdzieś?? Ciekawa jestem, ponieważ upatrzyłam sobie Zakopiankę, ale może są jakieś inne wspaniałe miejsca, gdzie pacjent jest pacjentem, który czuje się naprawdę "zaopiekowany"
Stary 2011-02-15, 12:02   #805
CryBebe
Raczkowanie

A czy ktoś może polecić ortodontę z BYTOMIA bądź okolic?
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 00:35   #806
patycek
Rozeznanie

To post jak igła w stogu siana zapewne i tak nikt nie odpowie ale próbuję
Czy ktoś zna jakiegoś bardzo dobrego dentystę z Rzeszowa, Tarnowa, Dębicy ? Chodzi mi tu bardziej kogoś kto specjalizuje się w protetyce, bo chcę sobie zrobić licówki i ząb na sztyfcie.
Proszę o polecenie mi kogoś dobrego.
patycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 18:00   #807
atyde55
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Michalina76 Pokaż wiadomość
Atyde55 i co?? Byłaś już gdzieś?? Ciekawa jestem, ponieważ upatrzyłam sobie Zakopiankę, ale może są jakieś inne wspaniałe miejsca, gdzie pacjent jest pacjentem, który czuje się naprawdę "zaopiekowany"
Cześć Michalina76, wybrałam Zakopiankę, bo na kilku forach znalazłam super opinie. Trafiłąm do dr Kieca i hmm...oprócz, że nieźle skubneło mnie po kieszeni, ale to chyba takie teraz ceny u dentystów, to jestem bardzo zadowolona z rezulataów Ząbek mam właściwie w takim samym kolorze jak sąsiad Jedyne co mi się nie podobało, to, że dr mało mi tłumaczył na czym będzie polegał cały proces i też nieraz zbywał moje pytania. Ale podobno rezultaty się liczą, a te są naprawdę super A Ty też chodziłaś do Zakopianki?
atyde55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 14:18   #808
em_90
Raczkowanie

Kogo polecacie we Wrocławiu? Potrzebuję ortodonty. Mam 21 lat i zamierzam wreszcie coś zrobić z moimi zębami..Oczywiście interesuje mnie ktoś w miarę niedrogi.
em_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 10:35   #809
mala ola
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: DOBRY dentysta w BIAŁYMSTOKU?

Polecam gabinet na Św.Rocha 12 lok.12
Pan Artur Anielski , jest nawet strona : http://www.stomatolog.totalh.net
Byłam niedawno,nie bolało, szybko, miło, w centrum, super materiały Dentsply i co ważne tanio, 60 -70 zł za wypełnienie,a za znieczulenie nic nie płaciłam

Edytowane przez mala ola
Czas edycji: 2012-05-17 o 12:01
mala ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 09:28   #810
muszeczka
Przyczajenie

Dot.: Ortodonta-Olsztyn

Ja u pani dr Burek zakładałam szafirowy na górę (przezroczysty) koszt jednego łuku to 2500zł, a na dół do trójek szafir, a dalej metalowy, koszt takiego łuku kombinowanego to 2200pln. Jeżeli chodzi o ceramiczny to koszt wynosi 2200pln (ale nie polecam, jak już coś to zdecydowanie lepszy jest szafir) ceny aparatu damon nie pamiętam, ale wiem, że też zakłada.
muszeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości