![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cudactwa Mariki :)
Ach cudne, cudne, cudne!!! Kocham Twoje misiaczki!!!
![]()
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me ![]() Zapraszam na bloga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Och one sa przecudne, uwielbiam je
![]() ![]() ![]()
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Postanowiłam poogladac twoje cudaczki z pod igły- rewelacja Robisz megakonkurencje sławnym firmom. A ty pisałaś, ze nie masz talentu do igły. to ja nie umiem szyc a Ty.... Wyrabiasz cuda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
już służę - na stojaco ( z wyprostowanymi łapkami) Krzywusek ma ok. 18 cm, ale ponieważ woli siedzieć to w tej pozycji zajmuje 14 cm czyli tak w sam raz żeby potrzymać w ręku i zabrać ze sobą w podróż ![]() ps. Krzywusek Platfusek ma już "domowe" imię - Miś Mikołajek
![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
jakie śliczniutkie misie
![]()
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Marika chcę Cię powiadomić, że Twoj wątek jest ulubionym wątkiem Szymonka. On mial do niedawana mnostwo rożnych przytulanek, ale oddalismy prawie wszystkie na aukcje charytatywna. Prawie wszystkie, bo nie sgodzil się oddac ani jednego misia. Wszystkie zostaly. On bafrdzo lubi miski i śpi z nimi razem do dziś (ma za 19 dni i miesiac 8 lat).
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5970158 o tego mam
![]() ![]() moja niunia jak stoi to ma 18 cm. Boska jest. I jest moja ![]() ![]() ![]() A i doszlam do wniosku ze sukienke jej uszyje. Bo siedzi taka gola. Mam nadzieje ze sie nei obrazisz
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Misie śliczne aż mi dech zaparło.
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
Twoje misie są cudowne, piękne, smerfastyczne, oryginalne, milusie, słodkie, jak zaczarowane, urokliwe itd. :P
![]() ![]()
![]() |
#790 |
Gość
|
ale słodkie misie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
no Marika nic tylko pogratulować
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
![]()
Totalny nokaut estetyczny! Zwalasz z nóg dziewczyno!
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Mariko śliczne są te twoje misiaczki
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
Kurcze ... kobito masz talent! I to jaki talent , ja myslalam ze te miski sa ze sklepu :O , strasznie mi sie podobaja chcialabym takie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Beaux: ach dziękuję bardzo
![]() Couver de Neige: nie tul monitora ![]() ![]() ![]() Bewix: ale zarymowałaś ![]() ![]() Kamilcia_W: one jak już wspomniałam są malusińskie i nie wiem czy da radę je poprzytulać ![]() ![]() Maromavath: a ja muszę powiedzieć, że jestem miłośniczą tych stworzeń, ale strasznie wybredną... sklepowych misiaków nie lubię- no chyba, że takie robione na staro, które kosztują majątek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Nirshya.dwbh.: a tam zaraz przesłodkie
![]() ![]() Ludjadka: Strasznie sie cieszę i dziękuję ![]() Nela007: na pluszaki nigdy nie jest za późno ![]() ![]() Castilia: hehe... Ja też je pokochałam, ale oddałam (bez serca jestem ![]() ![]() ![]() ![]() Skimos: odpowiedzieć już odpowiedziałam, ale podziękować raz jeszcze nie zaszkodzi ![]() Mamuta: dziękuję Ci przeogromnie ![]() Bydgoszczanka: dziękuję bardzo, bardzo ![]() Arizoona: Tobie też strasznie dziękuję ![]() Irena49: to chyba nie do mnie z tymi ażurkami ![]() ![]() Aglaya: z Twoich ust to prawdziwy zaszczyt ![]() ![]() ![]() ![]() Sagap: te stety/niestety już są w świecie ![]() ![]() Tygrysek333: kłócić się nie będę z tą igłą, bo i tak mi nie wierzycie, ale wierzcie mi, że mam np. maszynę do szycia już kilka lat i jeszcze absolutnie nic na niej prosto nie zszyłam- tylko misiaki mi wychodzą, bo te krzywuskowe nóżki, łapki, główki, brzuszki dodają im trochę uroku ![]() ![]() Mgławica: pozdrów Platfuska-Mikołajka ![]() Ila710: cieszę się, że się podobają- baaardzo ![]() Hejasz: urodzinki przespałam, ale ja i tak mam olbrzymi dług wdzięczności wobec Ciebie, więc po kryjomu możesz zaglądać za jakiś czas do skrzynki (mam nadzieję, że do świąt się wyrobię) łap buziaka ![]()
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Katasiaczek: a szyj, szyj
![]() ![]() ![]() Marmati: dziękuję serdecznie ![]() Aronia: ehhh... podziękuję tylko ładnie, bo słów już mi brak ![]() Diamencik18: to już... igiełka i szyjemy ![]() ![]() ![]() Yoanna21: mówisz? A co studiujesz? Bo ja to przesiaduję na Chodkiewicza ![]() ![]() ![]() ZielonyKot: Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję ![]() Igusia13: kształty wychodzą mi tylko wtedy kiedy szyję ręcznie wszystko- nie umiem obsługiwać tej piekielnej maszyny i jak już coś pod nią podłożę to zawsze krzywo przeszyję ![]() ![]() ![]() Betis00- dziękuję przeogromniaście ![]() Pewnie wszyscy chcieliby zobaczyć jakiegoś misiaka, ale ja pokażę Wam na razie PAZNOKCIA ![]() ![]() Płytka paznokcia jest na rzep- jak nie trudno zauważyć- raz jest obgryziony i brudny, a raz czysty i uśmiechnięty ![]() (trzecie zdjęcie, po to by ukazać jego wielkość- jest taki na całe przedramię)
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Marika pomysl z paluszkami swietny, mam nadzieje ze bedzie skuteczny
![]()
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Marika Pan Paznokieć zyskal moje nieziemskie uznanie i podoba sie mi, ale tez o dziwo Szymonowi. Może w końcu przestanie ogryzać paznokcie? Mowi, że nie gryza paznokci tylko skórki, a paznokcie sie tak przy okazji zaczepiaja i też odpadaja kawałkami
![]()
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Yoanna21: mówisz? A co studiujesz? Bo ja to przesiaduję na Chodkiewicza ![]() ![]() ![]() A no mówię ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Jacie, miśki mnie rozbroiły... sa takie sympatyczne... i 100 razy ładniejsze od tych sklepowych !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Dodam do paznokcia jeszcze wierszyk:
Pamiętacie Panią bakterię? Pani Bakteria skończyła już ferie I zamieszkała tu za paznokciem I często z ranka go stuka łokciem. I mówi do niego: Paznokciu kochany Lubię jak jesteś tak ubabrany Wszystkie kurze i piach cały To posiłek doskonały. Paznokieć problem miał jeszcze taki, Że wciąż do buzi go brały dzieciaki I tam obgryzały go swymi ząbkami Tak, że wciąż płakał, całymi dniami. Lecz za to Bakteria była szczęśliwa Bo wraz z masą brudów już w ustach przebywa A potem dzieci są chore straszliwie A wszystko mogło się skończyć szczęśliwie Gdyby wszyscy przedszkolacy I dziewczynki, i chłopacy O paznokciu pamiętali
![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
łoł ale cudeńka. Śliczne misiaczki...eh no...ale bym takiego przytuliła
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
eeech, poruszył mnie ten wierszyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Jakie śliczne te misiaczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
Wyprawa przez Twój wątek była wspaniałą przygodą!!!
![]() Gratuluję Ci talentu do robienia fajnych misiaków, przepięknych zdjęć, fantastycznych karteczek oraz posiadania świetnych pomysłów na przedszkolaki... ![]() Wielkie i zasłużone brawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Przyczajenie
|
Witam Was, dziewczyny.
Na wątek Mariki trafiłam już kilka tygodni temu, zafascynowana róznorakimi robótkami ręcznymi, najbardziej decoupage'em, ręcznie robionymi kolczykami i misiami. Postanowiłam, że najwyższa pora zacząć, a nie tylko "ślinić się" na widok prac innych osób ![]() W każdym bądź razie zakupiłam odpowiednie książki, znalazłam wspaniały sklep z drewnianymi, i nie tylko, rzeczami do zdobienia decoupage'em, natomiast... zupełnie nie potrafię znaleźć internetowego sklepu z materiałami na miśki. W związku z tym - znacie jakieś internetowe pasmanterie, sklepy, gdzie dostanę wszelkie materiały potrzebne do uszycia misiów? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ciepło ![]() Natalia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Sagap: czy skuteczny? hmmmm... następnego dnia po zajęciach przyszła Madzia z paznokciami pomalowanymi korektorem (chyba chciała, żeby były bielusieńkie- bez brudów)
![]() ![]() ![]() Hejasz: dzieciaki to mają wyobraźnie i wiedzą co powiedzieć w odpowiednim momencie: za to je uwielbiam ![]() ![]() Yoanna: rzeczywiście kilka razy zdarzyło mi się o forum zaczepić ![]() ![]() Writer: dziękuję ![]() ![]() ![]() Natalka_rulez: a dziękuję, dziękuję ![]() CrazyOwieczkA: dziękuję i zapraszam ![]() Malgwa: ech... znowu się zawstydziłam ![]() ![]() Sabatowa: postaram się pomóc --> najważniejsze to jest mieć z czego misia uszyć. Do uszycia misiaka możesz tak naprawdę użyć wszystkiego: sztucznego futerka, polaru, bawełny, naprawdę czegokolwiek- najłatwiej szyje się długowłose futerko, bo nie widać ewentualnych krzywych szwów. Wszystkie materiały kupisz w sklepie z tkaninami. Następną rzeczą jest wypychanie misia- oczywiście możesz wypchać go czymkolwiek, ale wtedy może nie być mięciutki, albo po jakimś czasie może się środek misia po prostu zbić w kłębek, dlatego najlepiej użyć poszarpanej watoliny (również do nabycia w sklepie z tkaninami- to taka wata z metra używana do ocieplania kurtek bodajże) Tego potrzebujesz koniecznie a teraz to co sprawia jaki misio ma charakter, czyli kończyny, oczy, nosy i inne pierdołki... Aby kończyny się ruszały ja używam części do mocowania tapicerki, ale musisz sama znaleźć sobie swój własny osprzęt, bo ja ze swojego w 100% zadowolona nie jestem. Jeśli chodzi o oczy i nosy, można użyć guziczków, ale Tobie pewnie chodzi o profesjonalne części, wiec warto napisać do już wcześniej wspominanej przeze mnie hurtowni "bracia darscy" oni sa chyba jedynym dystrybutorem owych części w Polsce. W pasmanteriach nie ma szans na zdobycie takich rzeczy, chociaż może będziesz miała to niesłychane szczęście. Ze strony braci Darskich można zamawiać jedynie ilości hurtowe (bodajże po 50 par), dochodzą do tego koszty przesyłki i wykonania paczki- więc jeżeli to ma być tylko jeden misio to warto przemyśleć sens kupna takiej ilości oczu ![]() a teraz kolejny misio... w czwartek trafi do swojego właściciela solenizantowego, stąd moje szybkie tempo jego wykonania... Muszę mu jeszcze dorobić szaliczek, bo na razie odciachałam kawałek polaru i go obwiązałam ![]()
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
No tego miśka to nazwalabym "Elegancik", bo jakis taki wymuskany. Piękny jest przystojniaczek, ale takie ma jakies surowe spojrzenie. Musi jest bardzo dojrzaly i pewnie jest dla faceta, co? No, tak tylko sobie pomyślalam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa no i znowuuuuuuuuuuuuuuu ja chcę takiego wypłoszka cudnego ja ja ja jaaaaaaaaaaaaaa. Marika litości
![]() Mogę Ci wyprodukować aniołki co chcesz tylko sprezentuj mi jednego takiego futrzaczkaaa ![]() Bakteria i paznokieć podobały mi się niesamowicie, o wierszach nie wspomne... Ja też kiedyś pisałam wiersze takie krótkie metaforyczne formy. Może kiedyś do tego wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.