|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: od dziś (xx.xx.2007) 100 dni bez słodyczy 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam krówki w szafce
Oddam siostrze
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
![]() Krówki mówiły do mnie wczoraj ![]() ale oddałam mamie
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
anitek_15 powodzenia
u mnie dzień 7
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
nie dziękuję:P
twardziel z Ciebie, to już cały tydzień |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień 15. Będą mnie dziś męczyć sernikiem albo czymś w tym stylu
![]() Powodzenia wszystkim paniom
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki ze mnie tak dlugo nie bylo ale mielismy awarie neta a ja teraz pracuje dododatkowo za kumpelle w biurze sprzatam a normialnie od 7 do 15 a potem u niej od 19 wiec musze troche z Kuba posiedziec a nie an necie a u mnie dzien 47 chyba a kilogramy leca w dól!!!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje Kochane!
Bardzo dlugo mnie tu nie było, ale to dlatego, że mialam sporo zajęć Niestety nie podołałam i do wczoraj jadłam słodycze..wracam z pracy o 22 i odruchowo otwieram szawkę ze słodyczami... Czyli najgorsza opcja z możliwych, bo nie dość, że je jem to jeszcze wieczorem![]() Dziś też mnie ciągnie do świeżutkiego, drożdżowego placka mojej mamy, ale zaczęłam czytać wasze posty i to mnie wzmocniło w postanowieniu..za co bardzo dziękuję... W sobotę wyjeżdżam na 3 tygodnie i nie wiem czy będę miala dostęp do neta, ale obiecałam sobie, że wrócę i napiszę, ze to juz ponad 20 dni bez slodyczy! Wiem, że to się robi nudne, że ciągle obiecuję, ale moim zdaniem grunt to się nie poddawać, bo może ten 1001 raz odmieni wszystko! Pozdawiam i życzę milego dzinka |
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje Kochane!
Brdzo dlugo mnie tu nie bylo, ale to dlatego, że mialam sporo zajęć..Niestety do wczoraj jadlam słodycze..imprezka w domu, praca 22 po ktorej odruchowo otwierałam szawkę ze slodyczami..wiem, że to najgorsza rzecz jaką moglam zrobić, bo nie dość, że jadłam słodycze to jeszcze przed snem ![]() Dziś też mnie ciągnie do świeżutkiego, drożdżowego placka mojej mamusi..ktorego wczoraj zjadlam z kubkiewm mleka..ale poczytałam wasze posty i to mnie wzmocniło w postanowieniu.. Dziweczyny wiem, że to się robi nudne, że ciągle zaczynam, postanawiam, przyrzekam, ale moim zdaniem grunt to się nie poddawać! Może ten 1001 raz odmieni wszystko.. W sobotę wyjeżdżam na 3 tygodnie i mam nadzieję, że napiszę, że to już ponad 20 dni bez słodyczy..będę się starać.. MIlego dzinka...u mnie to DZIEŃ 1
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
U mnie również dzień 1
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
dzień 3, gratuluję każdej kolejnego dnia
|
|
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
twardziel jak twardziel
może maluteńka(tyci) namiastka są tu prawdziwe twardzielki ![]() u mnie dzień 8
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Sorki za zdublowaną wiadomość ale mam jakieś problemy z netem
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie dzień 2 |
|
|
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
anitek_15 Napewno sobie poradzisz
![]() A u mnie dziś dzień nr.28 ![]() Życzę wszystkim powodzenia
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie kobietki które walczą z tym nałogiem
od poniedziałku jestem na diecie a co za tym idzie słodycze idą w odstawke. więc dzisiaj przyłączam się do was.czyli dzień 1 |
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() ![]() Siedzę teraz przed komputerem i nie wiem co ze sobą zrobić... jest mi tak strasznie źle... ja wytrzymałam 12 dni i było pięknie! waga w dół, codziennie po 14 - 20 km na rowerku, 3 razy w tygodniu basen, codziennie siłownia...było super aż do dzisiejszego święta ![]() Należę do straży pożarnej - organizujemy za miesiąc imprezę na strażnicy i chodziłam z kolegą po wsi w mundurach roznosząc zaproszenia na tę okazję, ale u nas jako straż mamy rewelacyjny kontakt z ludźmi, widzą, ze cały czas pracujemy, ze budujemy nową strażnicę, że kasa nie idzie na lewo a w razie czego każdy na naszego strażaka może liczyć, a to się odbija w postaci gościnności. Chodziłam od 10 rano do 20 a uwierzcie mi, zjadłam chyba więcej niż przez moje ostatnie 12 dni razem... wychodząc mama wpakowała we mnie jedno danie, że niby na cały dzień, ale u nas jest zwyczaj przy przyjmowaniu strażaków zawsze się ich czymś częstuje, o odmowie nie ma mowy, trzeba wziąć i już. Zawsze twierdziłam ze wystarczy odmówić i już, ale nie... po prostu na siłę wpychają, w 50 domach w około 40 byliśmy częstowani... także zjadłam dziś 2 pełne obiady z całą gamą kalorii w postaci ziemniaków, mięsa, sosów... łącznie 3 gigantyczne porcje lodów, około 20 różnych ciasteczek, 5 kawałków ciast, z pół litra soków, pół litra pepsi, kiełbasę z grilla, 4 kawałki chleba, łącznie z pół czekolady. Nawet zliczenie tych wszystkich kalorii traci sens. Jest mi tak strasznie źle i psychicznie fizycznie. Wyglądam jak balon, mój żołądeczek przez 12 dni przyzwyczaił się do takiej porcji kalorii i małych dań, a tutaj takie bomby... wyglądam jak dosłowny balon, nawet nie dam rady wciągnąć brzucha. Nie tłumaczę tego że tak dużo zjadłam, ale nawet nie potraficie sobie wyobrazić jak można wepchać człowiekowi jedzenie na siłę... czy przez taki ogrom kalorii mogę w jeden dzień odzyskać to co straciłam przez 12? jak to się odbije na mojej wadze? jest mi tak strasznie źle...
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Siedzę teraz przed komputerem i nie wiem co ze sobą zrobić... jest mi tak strasznie źle... ja wytrzymałam 12 dni i było pięknie! waga w dół, codziennie po 14 - 20 km na rowerku, 3 razy w tygodniu basen, codziennie siłownia...było super aż do dzisiejszego święta Należę do straży pożarnej - organizujemy za miesiąc imprezę na strażnicy i chodziłam z kolegą po wsi w mundurach roznosząc zaproszenia na tę okazję, ale u nas jako straż mamy rewelacyjny kontakt z ludźmi, widzą, ze cały czas pracujemy, ze budujemy nową strażnicę, że kasa nie idzie na lewo a w razie czego każdy na naszego strażaka może liczyć, a to się odbija w postaci gościnności. Chodziłam od 10 rano do 20 a uwierzcie mi, zjadłam chyba więcej niż przez moje ostatnie 12 dni razem... wychodząc mama wpakowała we mnie jedno danie, że niby na cały dzień, ale u nas jest zwyczaj przy przyjmowaniu strażaków zawsze się ich czymś częstuje, o odmowie nie ma mowy, trzeba wziąć i już. Zawsze twierdziłam ze wystarczy odmówić i już, ale nie... po prostu na siłę wpychają, w 50 domach w około 40 byliśmy częstowani... także zjadłam dziś 2 pełne obiady z całą gamą kalorii w postaci ziemniaków, mięsa, sosów... łącznie 3 gigantyczne porcje lodów, około 20 różnych ciasteczek, 5 kawałków ciast, z pół litra soków, pół litra pepsi, kiełbasę z grilla, 4 kawałki chleba, łącznie z pół czekolady. Nawet zliczenie tych wszystkich kalorii traci sens. Jest mi tak strasznie źle i psychicznie fizycznie. Wyglądam jak balon, mój żołądeczek przez 12 dni przyzwyczaił się do takiej porcji kalorii i małych dań, a tutaj takie bomby... wyglądam jak dosłowny balon, nawet nie dam rady wciągnąć brzucha. Nie tłumaczę tego że tak dużo zjadłam, ale nawet nie potraficie sobie wyobrazić jak można wepchać człowiekowi jedzenie na siłę... czy przez taki ogrom kalorii mogę w jeden dzień odzyskać to co straciłam przez 12? jak to się odbije na mojej wadze? jest mi tak strasznie źle... |
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Vanilianeczka nie zamartwiaj się...no trudno, właściwie to nie Ty tu nawaliłaś tylko sytuacja cię zmusiła..Myślę, że załamywanie się i poddawanie nic nie da...trzeba raczej bardzo szybciutko wziąc się za spalanie tych kalorii..jutro jest już normalny dzień..trzymaj się Kochana bo szło Ci pięknie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Vika jak Ci idzie?bo miałysmy isc razem...Ale ja dzisiaj zawaliłam i musze zaczac od nowa, ech bo zjazd rodzinny wczoraj był i zjadłam ciasto.Ale juz dzisiaj wszystko zaczne od nowa
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam dzień 16 i jak na razie bez załamania
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Vanilianeczka Och,nie martw się kochana
Od jednego dnia nie przytyjesz na bank! ![]() U mnie 20 dzień
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja Ci jeszcze pokaze zobaczysz,ale to dopiero od jutra hehehe bo dzisiaj rano znowu zostałam zaproszona na herbatke i nie moja wina ze ciocia przyniosła kawałek kopca kreta specjalnie dla mnie Az zal odmowic było..ale kurcze ostatnoi mi sie cos w głowie poprzewracało bo nie mam w ogole wyrzutow sumienia jak takie cos jem (oczywiscie w małych ilosciach)Pozatym to tylko ciasto a nie jakis baton czy czipsy![]() Od rana mam dobry humor tralalala,Słonce swieci,ptaszki cwierkaja,a mi sie moje nogi podobaja
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Mercy Najważniejsze,że smakowało
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień 259.
Zastanawiam się po co ja to jeszcze licze...
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Ather podziwiam i chyle czoła
ja siedze i popijam zieloną herbatke dzień 2 |
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj przed północą dziabnęłam kapkę sernika, żeby się dobrze spało Ale maluteńko, tak z łyżeczkę masy serowej.Mniaaaam. Cytat:
A mnie moje nie. Ale już niedługo powinny zacząć się podobać
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję Agness za wsparcie
![]() wiecie co, to forum bardzo dużo daje! Ja znając siebie po takiej wpadce następnego dnia stwierdziłabym że to całe odchudzanie nie ma sensu i woggóle, jadłabym za 3 i na tym by się skończyło,a tak dieta dalej, zero załamania i byle do przodu dzięki kochane
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzień... zaraz, gubię się już... 17. Haaa!
![]() Mama zrobiła na obiad prawdziwe, wielkopolskie pyzy drożdżowe i czekają teraz w kuchni na odgrzanie '-_- Pycha są, takie mięciutkie, drożdżowe, delikatne To w prawdzie nie słodycz, ale i tak nie mogę ich zjeść, bo zaczęłabym i wmłóciłabym z 5 sztuk ![]()
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Kocham mojego Pierożka 

Niestety nie podołałam i do wczoraj jadłam słodycze..wracam z pracy o 22 i odruchowo otwieram szawkę ze słodyczami... Czyli najgorsza opcja z możliwych, bo nie dość, że je jem to jeszcze wieczorem

są tu prawdziwe twardzielki 
Akcja: racjonalne odżywianie