![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Industrial piercing
a ja miałam się umówić na wolnych dniach i kicha, nie chciało mi się -.-
Czy jest różnica po jakim czasie się zmieni kulki do indu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Przyczajenie
|
zrobiłaaam
![]() ![]() ![]() po jakim czasie schodzi opuchlizna? Edytowane przez paulin-a Czas edycji: 2011-05-16 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
po czym poznać, że kanał przekłucia jest zagojony? słyszałam, że gdy można swobodnie i bez bólu ruszać sztangą. Nic mnie już nie boli ale nie sądzę, że po 20 dniach od przekłucia zagoił mi się kanał...
"ludzie dzielą się na dwa rodzaje: jedni są zdolni do zabicia człowieka, inni nie. na wypadek gdybyś chciał wiedzieć, którzy z nich są naprawdę źli, powiem, że ci, którzy nie potrafią zabijać. ludzie, którzy nie umieją zabijać, nie umieją też naprawdę kochać."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrząstki goja sie od 8 tygodni w górę-industrial lubi dłużej bo to sa jednak dwa połączone ze sobą przekłucia
![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
wiem, że dość długo się goją dlatego wydało mi się to dziwne. w takim razie po czym poznać, że kanał jest już zagojony?
"ludzie dzielą się na dwa rodzaje: jedni są zdolni do zabicia człowieka, inni nie. na wypadek gdybyś chciał wiedzieć, którzy z nich są naprawdę źli, powiem, że ci, którzy nie potrafią zabijać. ludzie, którzy nie umieją zabijać, nie umieją też naprawdę kochać."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() a, i jeszcze chciałam zapytać, czy da się jakoś zmniejszyć opuchlizne. z góry dzięki ![]() Edytowane przez zuzieelec Czas edycji: 2011-05-28 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Co to za 'znafca' dał Ci taką krótką sztangę?!
Koniecznie do wymiany na dłuższą, inaczej zrobią ci się takie narośle, keloidy/ziarniny (dobrze pamiętam?). Nie jestem żadnym specem od industriali, ale według mnie kolec ładnie siedzi, tylko ta sztanga.... Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2011-05-28 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Przyczajenie
|
znafca ze studia. powiedział, że dostane dłuższą sztange, żeby jak spuchnie nic sie nie porobiło. a spuchło tak, że sie porobiło właśnie :p podobno po dwóch tygodniach moge przyjść na wymiane na krótszą sztange, czyli trzeba sie przejechać po dłuższą? a może jak zejdzie opuchlizna (co da się przyspieszyć?) będzie lepiej? bo jak myśle o wyjmowaniu tego i wkładaniu od nowa robi mi sie słabo ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
.
|
ja sie za speca nie uwazam, chociaz industriala mam juz jakies 2,5 roku... ale wydaje mi sie, ze masz za krotka sztange... sama nie dostalam duzo dluzszej, wiec do tej pory nosze te sama, ale mialam szczescie, bo ucho mi za bardzo nie puchlo.
a na opuchlizne to radze przylozyc cos chlodnego, np. kostke lodu. tylko nie trzymaj jej za dlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana kolczyka na dłuższy pomoże do tego czasu robić okłady z chłodnego naparu kory dębu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Poroboe te oklady, kolczyka w sumie w ogole nie czuje, jak nie zejdzie opuchlizna przejade sie wymienic sztange... Ała...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Również przebiłam, pół roku temu. Nie bolało. (chociaż to też zależy od każdego z osobna) W końcu się przełamałam.
![]() Jeśli już się zdecydujecie na taki kolczyk to powstrzymujcie się z prędką zmianą kolczyka - ważne by się ładnie wszystko zagoiło. Chociaż zależy do też od tego, czy robicie od razu dwie dziurki i do nich sztangę, czy dwa osobne kolczyki. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Przebiłam wczoraj. Samo przekłucie nie bolało aż tak, bo ze znieczuleniem, ale powrót do domu, kiedy znieczulenie puściło, był masakrą. Ucho mam nadal dość czerwone, pomimo że obkładam lodem. No i mam też takie pytanie, bo wydaje mi się, że jest trochę źle przekłute... Dzisiaj już nie boli, chyba że urażę, ale sztanga na dole zamiast przechodzić przez chrząstkę, przechodzi przez czółenko, bardzo blisko chrząstki. Na zdjęciu tego aż tak nie widać, ale :
http://imageshack.us/g/16/dsc00090zc.jpg/ Powie ktoś, że mam się nie martwić? (: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już w tym momencie kolczyk bardzo mocno opiera ci się na wnętrzu ucha a nie powinien a umiejcowienie góry będzie powodowało ciagłe napinanie chrząstki-co będzie skutkowało mega ziarniną |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Kur... To co mam zrobić? Robiłam w profesjonalnym studiu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
no ale jest zepuste -niech poprawią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Czyli co, mam iść do studia i powiedzieć, żeby mi wywiercili drugą dziurkę, bo tą zepsuli? ><
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
no bosz nie ja cię przecież nie wezmę za rączkę i nie zaprowadzę
![]() idziesz mówisz co źle zrobili i umawiasz się na bezpłatną poprawkę po ok 3 tygodniach od wyjęcia acha i u ciebie kolczyk powienien być inaczej umiejscowiony i trochę pod innym kątem o takim jak na zdjęciu Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2011-06-02 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Szkoda, właśnie na to zaprowadzenie za rączkę najbardziej liczyłam (;
Matko, teraz to już chyba nie chcę żadnego indu... Zaraz się wybiorę do studia, ale jakoś czarno to widzę Ed. Dzięki za przeróbkę, ale mam jakiś nieuzasadniony wstręt do industriali od teraz. Byłam, była inna babka, powiedziała, że po sobie nie poprawiają, kazała mi przyjść jutro, ale jak zobaczyła moją minę, to mnie wzięła na fotel i powiedziała, że faktycznie cienko z tym moim uchem, chrząstka minięta dosłownie o milimetry. Jak zobaczyła drugie, to stwierdziła, że się nawet odkształciło, no i że najgrubszą sztangę wzięłam, więc się jutro nacierpię, bo do wyjęcia. No i moje pytanie - mam prawo się ubiegać o zwrot gotówki, skoro spieprzyli sprawę? Edytowane przez selena004 Czas edycji: 2011-06-02 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Przyczajenie
|
Naturalnie - idź i wyjaśnij to. Ja sama miałam kolczyka spieprzonego pod językiem, więc poszłam, powiedział że poprawi ale grzecznie podziękowałam uzasadniając tym, że nie chcę by mi po raz kolejny spieprzył przekłucie - tobie radzę zrobić to samo ;] Idź do dobrego salonu/do kogoś kto prywatnie to robi typu Roni jak będzie czy ktokolwiek i go poproś. Tylko poczekaj aż się zagoi ;]
No i najważniejsze - poproś o zwrot pieniędzy, jeżeli planujesz iść do innego salonu. Jeżeli nie, to proś o bezpłatną poprawkę;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Przyczajenie
|
jaką grubość powinna mieć sztanga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
1,6-z cieńszych jest tylko bioplast,a on wg.mnie nie nadaje się na industriala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Gdzie na terenie Katowic lub w okolicy można kupić kolorowe sztangi lub nietuzinkowe kulki? Kiedyś w SCC było Yoko ale już zlikwidowali
![]() Kilka dni temu minęły dwa miesiące od przebicia a ja nadal chodzę z długą sztangą, chyba czas wymienić. Powinna być przylegająca czy zostawić ten 1-2mm luzu? Jeśli przez cały czas miałam sztangę to mogłabym przez jakiś czas ponosić dwa kółka? Jeśli tak, to jakie? Podoba mi się takie coś: http://arif.pl/podkowka-tytanu-g23-p...facturers_id=9 Tylko nie wiem, czy ucho to wytrzyma? Niby kółeczka są do helixów, a takie przebicie robi się inaczej niż industrial... Boje się, że po prostu mi się urwie. Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2011-06-07 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że ja poczekałabym jeszcze ze dwa miesiące zanim wyciągniesz sztangę, bo dwa miesiące po przekłuciu na ruszanie kanału to według mnie za wcześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
przy noszeniu kólka zmienia się kształt kanału-może być problem potem z włożeniem sztangi
i nie -dwa oddzielne przekłucia nie goją się dużo szybciej-zazwyczaj się okazuje,że jak chce się w nie po wygojeniu włożyc sztangę to nie ma jak bo są pod innymi kątam a dwumiesięczny industrial może tylko wyglądac na wygojonego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
na wildcacie są i takie o długości 60mm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.