|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
No właśnie..
Kiśle czy kisiele - co tam. Kobity miały radochę
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Swego czasu dorabiajac sobie w mcdonaldzie jako uczniak podszedl do kasy sporow rozmiarow pan,taki pan XXL
i zamowil tam kupe zarcia i capuccino,wiec pytam go czy male czy duze jego odpowiedz brzmiala: "A czy ja wygladam na male?" No nie wiedzialam co odpowiedziec policzylam duze :P
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Aż muszę opisać sytuację z dzisiaj, bo zapadła w pamięć po lekturze tego wątku. Pisze sie tutaj, że klient podchodzi, mówi co chce, idzie dalej, nie mówi dzień dobry, dziękuje, nic się nie uśmiechnie, w ogóle cham, buc i burak...
A ja jestem z tych, co to idą z uśmiechem, każdemu (ochroniarzowi oczywiście też!) mówią dzień dobry, dziękuję serdecznie, do widzenia, miłego dnia I dzisiaj tak samo. Ja: Dzień dobry E: Nooooo nie wiem czy taki dobry. ![]() Ja (chodząca empatia, aż mi się głupio zrobiło, że dzień dobry powiedzialam...): Oj, coś się stało? E: Stoję tu od 11, sama jestem, nic nie jadłam, w toalecie od 6h nie byłam, a ludzie tylko krzywe miny i krzywe miny...wyobraża sobie Pani? Ja (wyobrażając sobie, bo pracowałam jako recepcjonistka, siedziećna d** przez 6h i zro szans na odejście): przykro mi, naprawdę, mogę jakoś pomóc? E: Bóg moze pomoc, zabrać mnie stąd!! Albo zacznę tym mięsem rzucać! Ja (totalnie wytrącona, pomyślalam, żeby żarftem ratować sytuację, może rozluźni klimat?): No może jakby Pani rzuciła tym mięchem w jakiegoś wrednego klienta, to by się Pani lepiej poczuła No choćby we mnie ![]() E: Ehhh... Ja: Dziękuję serdecznie, lepszego popołudnia, jutro będzie lepiej... I poszłam z uczuciem, że jakbym ryja nie otworzyła, nie powiedziała "dzień dobry", to bym ciężkim humorem Pani ekspedientki nie oberwała, bo wcale na niego ochoty nie miałam, sama zaliczyłam ciężki dzień... I to wiecie, takie "ryzyko" jest. I to nie pierwszy raz tego doświadczam. Że jak się człowiek "spoufali", to może się do niego uśmiechną, odwzajemnią to dzień dobry albo wyleją żale całego ciężkiego dnia... Ja wiem, że one mają ciężką, niewdzięczną pracę, sama kiedyś w sklepie pracowałam, pracowalam na recepcji, gdzie przez kilka godzin ani zjeść ani siusiu, bo trzeba wyglądać, ale czasami nie jestem gotowa na ten całly gniew i żal za ludzi, którzy tam przede mną stali i nie stać ich było na "dzień dobry" i "dziękuję", które dla mnie są oczywiste i naturalne
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Jestem sprzedawcą w sieciówce w jednym z Wrocławskich centrów handlowych ...
Czasami nie wiem czy się pociąć czy śmieć czy płakać z klientów ![]() Była sobota 14 sierpnia, 15 sierpień święto więc wszystko zamknięte. Godzina do końca zmiany tj 19, przychodzi małżeństwo. Pani na lewo, Pan na prawo na swoja stronę. Pan kieruje się do wyjścia i rzuca żarcik : -Jutro to zamknięte wszystko, normalnie żałoba narodowa będzie ? Ja na to ze spokojem : -Żałoba ? Wie Pan, my sprzedawcy z centrów handlowych obchodzimy święto. Może nie wygląda to teraz śmiesznie ale jego mina po usłyszeniu tego tekstu bezcenna ![]() Jakbym tak dłużej posiedziała to kilka perełek znajdę. Najczęściej to co powala mnie na kolana to tekst (podchodzi klientka z butem) : -38 z tego rozmiaru nie z tego modelu tylko z tego rozmiaru...A ostatnio miałam rozmowę z oburzoną klientką przez telefon po oddaleniu jej reklamacji. Klientka: ale gdzie ja mam z tym iść ? co mi pani radzi ? Ja : może pani zasięgnąć porady w inspekcji handlowej K: ale ja tam dzwonię i nikt nie odbiera. proszę mi podać inny numer. J : my mamy tylko taki numer 34....., proszę spróbować zadzwonić. K : ale tam nikt nie odbiera, niech pani mi poszuka innego numeru jak nie odbiorą J : musi pani sobie poszukać już na własną rękę K : ale jak to ? gdzie ja mam to znaleźć ? J : internet, książka telefoniczna K : ale czego ja mam tam szukać ? Jak to się nazywa ? J : wojewódzki ..... K : aha, to dziekuję Chyba liczyła na to, że ja za nią tam pójdę skoro kupiła u mnie ta torebkę
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że ja od jakiegoś czasu to odnoszę wrażenie że mam napisane na czole "opowiedz mi swoją historię" lub "wylej na mnie swoje żale" ![]() Stoję grzecznie w kolejce do kasy w Realu. Wyłożyłam co tam miałam, nadchodzi moja kolejka. A kasjerka patrząc i jednocześnie kasując moje zakupy ze zbolałą miną mówi: - Wie pani, co mi dzisiaj koleżanka powiedziała? Że jak mi nie pasuje, to mam sobie inną pracę znaleźć!!!! I to wszystko przez te głupie ryby, bo kod nie chciał mi wchodzić!!!! I do niej dzwoniłam, żeby go w komputerze poprawiła, a ona mówi że nie umie!!! I co ja teraz mam zrobić? No!? Ja się pani pytam?!? A dwie dziewczyny to dzisiaj w ogóle do pracy nie przyszły!!!W ogóle cały ten Real jest głupi i tyle!! I mam nadzieję że wreszcie kiedyś się zawali!!! Pomijam, że pani się nie czaiła i wrzeszczała, jak tralala ![]() Zdurniałam doszczętnie, bo mi się pierwszy raz taka akcja trafiła i wydukałam, że mam nadzieje że jak się zawali to mnie wtedy w nim na zakupach nie będzie. I poszłam. Ja też pracuję z ludźmi i wiem, że różne akcje się trafiają, ale tutaj byłam zaskoczona wybitnie
|
|
|
|
|
|
#786 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Zwykle na uprzejmą odpowiedź, że nie znam, pada pytanie czy mogę poszukać w książce telefonicznej. Opowiadam, że nie, bo książki tel nie mam i nie używam., ale proponuję poszukać w internecie. Od czasu do czasu w odpowiedzi słyszę "Aha" obrażonym tonem. No ale sorry, jak stoi mi nad głową interesant, to trudno wymagać, żebym jednocześnie była informacją turystyczną na żądanie, kiedy po drugiej stronie słyszę głos młodej osoby, która w końcu skądś nr do mojego urzędu znalazła, więc inny też odszuka przy minimalnym wysiłku. Ludzie jednak lubią mieć podane wszystko na tacy ![]() A tekst o 15 sierpnia rewelacyjny
|
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam taką scenkę. I weź - jako sprzedawca - zachowaj powagę..
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama pracuje w sklepie z (hmm jakby to nazwać) artykułami do łazienek
i czasem to co opowiada o klientach przechodzi ludzkie pojęcie :-klienci, którzy kupili tydzień temu uszczelkę za 10gr przychodzą ją zwrócić ponieważ jednak im nie pasuje i żądają zwrotu pieniędzy ![]() -klienci przychodzą z nieumytymi, całymi zżółkłymi deskami sedesowymi na których wiszą jeszcze włosy łonowe (i nie wiadomo co jeszcze), alby pokazać jaką deskę potrzebują ![]() -jakiś pan robił zakupy, a pani która stała za nim w kolejce ni z gruszki, ni z pietruszki zapytała go "Czy boli pana Ciu.lik?" -zaraz obok sklepu mojej mamy jest też drugi sklep tych samych właścicieli z podobnymi artykułami. Gdy przychodzi ktoś kto chce coś czego u mojej mamy nie ma ale jest w drugim sklepie, moja mama zawsze mówi "sklep obok, na lewo". To niesłychane, że większość panów zawsze idzie najpierw na prawo,a dopiero potem się wracają -kiedyś przyszła kobieta i zapytała "czy w tym sklepie jest toaleta?", koleżanka mojej mamy odpowiedziała, że nie (bo rzeczywiście toaleta jest w sklepie obok ), na co ta pani odpowiedziała oburzona "ale ja muszę iść ze stolcem!", zaszokowana sprzedawczyni odpowiedziała tylko "mnie nie interesuje z czym pani musi iść" |
|
|
|
|
#791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi dlaczego? |
||
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się przypomniała babka z komisu telefonów komórkowych
Moja mama jest z tych, które porozmawiają z każdą napotkaną osobą Zawsze powiedzą "nadprogramowe" dwa zdania. Udałyśmy się raz do komisu i oczywiście było podobnie, jednak sprzedawczyni się tak rozkręciła, że poznałyśmy pół jej życia Od tego, że jej mąż z którym jest już 12 lat chodził do szkoły, gdzie moja mama była pielęgniarką, przez to, że oni są taką zgraną parą i na weselach są królami parkietu, aż do HISTORII JEJ PORODU (jej syn przyszedł na świat jako pierwsze dziecko w mieście w 2000 roku)! Wraz oczywiście ze szczegółami typu pokazanie nam na ile palców miała rozwarcie itd.
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o to, co jest dla mnie w klientach najgorsze to fakt, że wiele ludzi się nie myje i po prostu od nich cuchnie, od niektórych tak, że można zwymiotować... ja na prawdę czasem mam ochotę komuś powiedzieć, że zapraszam ponownie jak się umyje. A raz mi się zdarzyło, że podczas rozmowy ze mną pan sobie brud spod paznokci wydłubywał...
|
|
|
#794 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
W H&M to w ogóle czasami jest przegiecie.
Nie dość tak jak mówicie szmaty zostawione to ostatnio jak z siostrą chciałyśmy sobie coś przymierzyć to po wejściu do przymierzalni zobaczyłam na podłodze 10 klipsów. Mówię do pana na przymierzalni co i jak, że dużo ich tam a on tylko "aha, dziękuję" Ja wiem, że złodzieje to norma. Mi też kradną, ale później się okazało, że w kolejnych dwóch jest to samo albo i więcej ich tam leży. Kurde nie chciałam żeby wszedł po mnie do przymierzalni i zobaczył te klipsy, jeszcze by było, że to ja
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam ten wątek
chociaż momentami mocno niesmaczny
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz kurde...
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znając zamiłowanie do czystości niektórych ludzi, to .. hmm
|
|
|
#801 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak to w szkole się uczyło, albo w książkach było napisane, żeby myć codziennie uszy i szyję.
Na szczęście mama przekazywała mi inne prawdy życiowe, że w sumie w uszach to codziennie lepiej nie grzebać, szyja się specjalnie nie brudzi, ważniejsze są "inne" miejsca ![]() A jakich lekarze mają brudasów, to wystarczy z pierwszą lepszą pielęgniarką porozmawiać. Mój tata, kiedy leżał w szpitalu, był JEDYNĄ osoba wśród pacjentów, która szła codziennie wieczorem się wykąpać. |
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie ma odpowiedniego wątku, wiec napiszę tutaj, na biało:
byłam kiedys na konferencji poświęconej rakowi szyjki macicy, gdzie wypowiadały się kobiety, które wygrały z rakiem oraz lekarze. Ci to dopiero mieli historie. Jeden opowiedział, jak to przyszła do niego kobieta z problemem "bo jej nieładnie pachnie" - okazało się, że miała juz tak zaawansowanego raka, że jej ciało gniło i śmierdziało zgnilizną. Zyła jeszcze 6 tygodni. Bo oczywiscie z ginekologiem widziała się 10 lat wcześniej, przy okazji porodu najmłodszego syna..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Mój teść jest urologiem więc podobna profesja. Nie opowiada nam szczegółów, ma tylko jeden komentarz odnośnie tych spraw, że "należy wśród ludzi bezwzględnie propagować mycie się". Nawet nie chcę wiedzieć, z czym on się spotyka na co dzień...
|
|
#805 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Acha, jak się da, to chodzę pod męski prysznic, bo jest zwykle nieużywany i najczystszy ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() To chyba Ty to mówiłaś, Deede ? Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-09-14 o 11:01 |
||
|
|
|
|
#806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- A to tak się pani włoski przetłuszczają, że musi je pani myć? Spojrzałam na włosy tej pani, które przy skórze głowy zdradzały już objawy "smalczyku", odparłam "nie" i poszłam sobie. Nie wiedziałam, że umycie głowy po prawie dwóch dniach jazdy autokarem to sprawa wymagająca komentarza... Cytat:
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no tak, to Polska wlasnie ![]() ja pracowalam przez prawie 3 lata na infolinii jednego ze znanych operatorow. wierzcie mi, ludzie przez telefon to sobie potrafią pozwolic....takiego chamstwa, buractwa i prostactwa nigdy nie widzialam. i calkiem stracilam wiare w ludzi. |
||
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo po co się wysilać
|
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porządne pewnie chodzą raz na 2-3 lata. Albo wcale..A wiesz - w realu, prosto w twarz pewnie nikt by mi tego nie powiedział. Yoona - moi znajomi mają słuchawkowe oświadczenia - to się w głowie nie mieści, czego wysłuchiwali. Przerąbana robota. Aaa, teraz mi się przypomniało: raz czekałam u dentysty w poczekalni. Przyszedł jakiś facet. Po jakimś czasie coś tam zaczyna do mnie nawijać i w końcu pyta, czy mi może chuchnąć, żebym zobaczyła, czy mu z paszczy piwem nie jedzie, bo zapomniał, że ma wizytę i wypił browara..
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2010-09-14 o 11:33 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

Kiśle czy kisiele - co tam. Kobity miały radochę

policzylam duze :P

Wróciłam do domu i moje pierwsze pytanie "mamo czy ja wyglądam na jakąś biedną osobę albo nie wiem może jestem źle ubrana czy coś", mama twierdziła, że nie, ale ja mam do dziś wątpliwości
:

Przed deszczem głowę chciał ochronić pewnie 

przecież to woła o pomstę do nieba