|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
emi mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz..dobrze ze Pio sie rozmyslil bo mialby u mnie wieeeeeeelkiego minusa
![]() ![]() ![]() Mijalea niestety Niemcy juz tacy sa..obojetni na wszystko i liczas ie tylko oni..musisz sie do tego przyzwyczaic chociaz wcale Ci nie zazdroszcze..wierze kochana ze dasz rade ![]() Co do meza to naprawde przesadzil z tym budzeniem..moze Ty nastaw na 4 i wstan dopiero o 9?Ciekawe co by zrobil.. ..a ja powoli bede sie szykowac do lekarza a pozniej jade do Papusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Ray jesteś prześliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
a ja postanowilam szukac pracy ... stwierdzilam ze mna zaden [racodawca sie nie zamartwi i zpewne dostalabym zwolnienie od razu jak by sie dowiedzial ze w ciazy jestem i nie interesowala by go moja sytuacja wiec ja postanowilam szukac pracy bo nudzi mi sie w domu i musze myslec o dziecku i finansach z tym zwiazanymi... zobaczymy jak to wyjdzie jesli w ciazu mc ktos mnie zatrudni bedzie super potem gorzej bo bedzie widac ciaze zapewne znaczaco no zobaczymy moze los sie do mnie usmiechnie
#784 |
Zakorzenienie
|
Ray sliczne zdjecia, brzusio juz bardzo widoczny i widac, ze ciazowy
![]() Nikiciu tylko sie nie zajezdzij na tym aerobiku, bo co my tu bez dobrego duszka zrobimy!? ![]() Gizelciu idz do lekarza ![]() ![]() Mijalea potwierdzam slowa Gizelci, Niemcy juz taka maja mentalnosc, nie sa tacy goscinni jak Polacy, ale przeciez piszesz, ze Twoj maz jest bardzo czuly i wrazliwy, wiec Wasza rodzinka na pewno bedzie inna ![]() Emi dzieki na wsparcie, trzymam kciuki,zeby decyzja byla dla ciebie pozytywna Mezatka dzieki za komplement |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ![]()
#786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kina brzuszek troszke rano bolal ale teraz jest ok.. Powedzcie mi czy mam juz zmieniac nazwisko w przychodni czy jeszcze nie?Nie mam jeszcze diokumentow na nazwisko Tomka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc Agaciu.Mysle ze jeszcze mozesz sie wstrzymac bo ja jak zmienilam adres zamieszkania to zazadano odemnie dowodu osobistego-bylam zdziwiona ze chcieli dowod zobaczyc,no ale pokazalam i ok, Nie wiem jak u Ciebie patrza na takie sprawy,jak chcesz to sprobuj,wkoncu juz nazywasz sie inaczej Kochana powodzenia u pana doktorka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Kachula a jak dzis Twoje samopoczucie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
no tak planuje zobaczymy.... wiem ze po 3 mc jestem chroniona dobrze sie nie znam na tym ale pierw zobaczymy czy ktos odpowie na moje rozeslane cv potem bede kombinowac... chce isc do pracy nudzi mi sie i potrzebne nam pieniazki ... no zobaczymy trzeba byc dobrej mysli... bo ja juz nie wiem co wymyslec...
dlugo tak nie pociagniemy na jednej pensji mimo ze maz dobrze zarabia i tak malo... a jak urodzi sie dziecko bedzie kaplica bedzie musial szukac lepiej platnej pracy a w tej ma dobre warunki i pewna prace i ryzyk fizyk... kurcze tez sie musialo tak wszystko pomieszac ://
#792 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
poki nie masz dowodunwyrobionego nie zmieniaj nic... bo beda chcieli dowod osobisty a na slowo nikt nie uwierzy masz 3 mc na zmiane dowodu i do tego czasu mozesz uzywac swojego nazwiska
#794 |
Zakorzenienie
|
A ja juz sama,Tz pojechal ale juz w piatek bedzie,jak mi sie ten tydzien jego pracy podoba ale z drugiej strony siedzi w domu to nie zarabia ale tam nie zbawi mnie kilka stowek w ta czy w ta,pieniadze rzecz nabyta
Umnie 27 dc i cisza,dzis jakos mnie nie kluje brzuchol chociaz te klucia zawsze pojawiaja sie wieczorkiem,ale dzis ide do pracy na popoludnie wiec nawet nie bede miala czasu myslec o tym wszystkim.czyzby juz wredna @ czai sie za rogiem i jutro a moze nawet dzis mnie zaatakuje???o nie!!!!!znowu!!!!! Dziewczyny dawno naszej Dorotki z nami nie bylo.....ciekawe co u niej bo zawsze wpadala chociaz na chwilunie a tu nic juz od jakiegos czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o samopoczucie zwiazane z @ to chwilke wczesniej napisalam wiec pewnie jeszcze nie zdazylas doczytac a tak ogolnie to jakas dzisiaj przeziebiona jestem,smarkam,kicham i podciagam nosem,otworzylam wieczorem okno i Tz mial zamknac jak przyjdzie do lozka ale mu sie zapomnialo i sa tego efekty,sama zamykalam o 5 rano ale juz z wielkim katarem i bolem glowy
Ale makm nadzieje ze szybko minie i bedzie ok |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Tylko troche sie boje tego przeziebienia bo jak poronilam i bylam na kontroli u lekarza to mi mowil ze nawet najmniejszy katar czy przeziebienie w pierwszym trymestrze moze doprowadzic do poronienia a jak mi sie czasami udalo zafasolkowac to ...boje sie tego nawet napisac
Oczywiscie nie zawsze tak jest jak wyzej napisalam ale podobno tez tak bywa wiec juz trzese nogami |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja juz zaczelam brac kwas foliowy, wiec nawet gdyby miala przytrafic mi sie mala wpadeczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim
Gizelciu z tego co ja sie orientuje to od momentu zmiany nazwiska powinnas uzywac juz nowego (pracowalam troszke czasu w urzedzie skarbowym w Polsce i wiem jak ludzie skladali czy odbierali rozne deklaracje to czasem bylo ze i 3 lata temu powinni dowod wymienic a tego nie zrobili i chodzili ze starym dowodem i z certyfikatem malzenstwa) ja sama wsztstko zmienialam chociaz mam stare nazwisko w dowodzie, w Angli w banku tez zmienilam nazwisko- skopiowali stary dowod i nazwisko z mojego certyfikatu tazke wszyscy to akceptuja bo to bardzo wazny dokument bylam dzisiaj w szpitalu, bo zaczelam plamic, jestem przerazona!!! widzialam mojego skarbeczka na usg!! bije mu serduszko slicznie ![]() cholerni Anglicy nie podali mi wtedy wynikow badan, a okazalo sie ze spadl mi progesteron z 66nmol/l do 48nmol/l w ciagu 2 dni!!! a teraz plamie |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
wzielam sobie tydzien wolnego, bo chcialam pisac prace magisterska, ale cos mi nie idzie. chyba juz sie odzwyczailam, na zajeciach bylam ostatnio w czerwcu, a regularnie codziennie to ponad rok temu, bo na piatym roku to juz nie mialam prawie zajec i taki len mnie ogarnal, ze hejjj, juz nawet nie wiem, gdzie te moje ambicje sie podzialy
![]() ale musze skonczyc ta durna prace, jak nie teraz to za 2, 3 miesiace(ach, mam nadzieje, ze mi przedluza znow termin, gdybym sie nie wyrobila...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Kinia bierz sie ostro do pracy i skonczysz juz ta prace i bedziesz miala spokoj.A moge zapytac co studiowalas? Wiem wiem ze sie nie chce,ja tez zawsze robie wszystko na ostatnia chwile ale wtedy zawsze najlepiej mi to wychodzi.Rany ja zaraz do pracy musze zmykac KTORA CHETNA ZEBY ISC ZA MNIE DO PRACY HIHI???? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, ostatnio kupilam sobie takie butki
zrobilam anielskie oczy do TZta no i zmiekl ![]() to takie do latania na codzien, bo tak sie zimno zrobilo, ze juz nie mialam w czym chodzic, a w szpilkach niewygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepraszam,teraz mi sie przypomnialo jak przeczytalam ze juz kiedys nam pisalas Oj Kinus to ja juz wole isc sobie na 8 godzinek do pracy niz mowic i pasac po niemiecku i lamac sobie jezyk,cos tam znam niemieckiego ,mysle ze bym sie dogadala z jakims niemcem do tego dodac troszke gestykulacji raczkami i dalabym rade chyba ale zeby pisac prace po niemiecku to ja kochana podziekuje,juz wole isc do pracy A buciki fajniutkie,tez musze sobie kupic takie do biegania na codzien bo nie mam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Kinus ladne butki, tez takie lubie, a szczegolnie te obcasy- swietne!
niestety dziady nie dali mi nic na podniesienie progesteronu czyli na podtrzymanie ciazy, bo tak jak mowilam ich to nie bardzo obchodzi i jak ciaza nie umie sie sama utrzymac to nie ma racji bytu!! paranoja ![]() kolezanka z Anglii z innego forum ma mi wyslac swoje tabsy z progesteronem, bo wczesniej jak dzwonilam do mojego gina do Polski to kazal koniecznie brac!! takze ona mi dzisiaj wysle a reszte mi rodzina z Polski przywiezie 20 wrzesnia ale mialam stracha dzisiaj! ledwo moglam papiery wypelnic w szpitalu tak sie trzeslam!! dzieki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje Kinus nie pisz hihi!!No buciki mi sie podobaja,ja tez lubie na plaskim alebo takim malutkim obcasiku,w szpilkach to nie pamietam kiedy chodzilam,chyba bym sobie nogi polamala Ja juz spadam dziewczynki bo za pol godziny powinnam byc w pracy wiec lece powolutku a tak mi sie nie chce dzisiaj,ale jeszcze tylko dzis i jutro i znowu 2 dni wolne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.