Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tę fryzurę ? - wątek zbiorczy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 22:48   #781
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Loki! :)

ja takie loki mam po grubych walkach
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 19:00   #782
Sabriel_
Zadomowienie

Dot.: Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę ? - wątek zbiorczy

Mam nadzieję że w dobrym wątku zadaje to pytanie. Mam dłuższego boba (z przodu dłużej, z tyłu krócej). Włosy są z natury proste, ale na karku wywijają się. Próbowałam prostownicy, ale one są zbyt uparte i po 5 min znowu wywinięte. Może macie jakieś sposoby żeby je wyprostować?
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 11:10   #783
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że w dobrym wątku zadaje to pytanie. Mam dłuższego boba (z przodu dłużej, z tyłu krócej). Włosy są z natury proste, ale na karku wywijają się. Próbowałam prostownicy, ale one są zbyt uparte i po 5 min znowu wywinięte. Może macie jakieś sposoby żeby je wyprostować?
Skoro się wywijają to proste nie są a co najmniej falowane

Spróbuj preparatów do prostowania, lekkiego ich obciążenia odżywką lub po prostu lepszej prostownicy Nie wiem jak długi to bob ale możesz tez spróbować je suszyć zawijając pod spód na szczotce okrągłej. Jeśli potem je podprostujesz powinny się trzymać. Na mnie to działało, mam włosy mocno falowane a prostego boba nosiłam ze 3 lata

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2013-07-05 o 11:17
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:11   #784
Sabriel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
Skoro się wywijają to proste nie są a co najmniej falowane

Spróbuj preparatów do prostowania, lekkiego ich obciążenia odżywką lub po prostu lepszej prostownicy Nie wiem jak długi to bob ale możesz tez spróbować je suszyć zawijając pod spód na szczotce okrągłej. Jeśli potem je podprostujesz powinny się trzymać. Na mnie to działało, mam włosy mocno falowane a prostego boba nosiłam ze 3 lata
No nie wiem, ja bym jednak powiedziała że są bardziej proste niż falowane, ponieważ z przodu czy po bokach po wyschnięciu są proste tylko z tyłu na karku wywijają się na zewnątrz (jak miałam dłuższe to tego problemu nie było). Natomiast wydaje mi się że prostownicę mam dobrą ceramiczno-teflonowa babyliss Z moimi włosami też jest tak że są strasznie uparte i nawet lakier nie pomaga. No ale spróbuję jeszcze z podwijaniem na szczotce + prostownica.
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 19:49   #785
Ryksa
Rozeznanie

Dziewczyny jak zrobic te fryzure? Niby proste, ale chodzi mi o precyzyjny efekt. Czy najpier rozprostowac, zaczesac a na koncu podtapitowac przy czubku i zalozyc opaske?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ewolucja-piekna-gwiazd-11_8573_5.jpg (22,5 KB, 25 załadowań)
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:08   #786
e01de47363ced05fd2f2ee74f100e33cb2519f1f_5ef137f1c671a
Konto usunięte

Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)

Mimo że posiadam ciemne, dosyć długie włosy, które bardzo mi się podobają, to zafascynowała mnie fryzura gwiazdy z Gotowych na wszystko Felicity Huffman. Fryzura ta idealnie do niej pasuje. Mimo że gwiazda napewno ma z natury dosyć jasne włosy , to też widać że włosy są rozjaśniane. Mam pytanie jak dbać i stylizować taką fryzure po rozjaśnianiu, żeby prezentowała się bardzo ładnie i nie uzyskać siana?
e01de47363ced05fd2f2ee74f100e33cb2519f1f_5ef137f1c671a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:38   #787
werolinek
Przyczajenie

Question Dot.: Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę ? - wątek zbiorczy

hej dziewczyny :d mam wielki dylemat pomożecie ? mam krótkie włosy za niedługo wybieram się na wesele i zauroczyła mnie pewna fryzura (powiedzcie Mi w ogóle czy Pasuje na taką imprezę). I proszę powiedzcie jak ją zrobić ? chciałam zrobić ją sobie sama czekam na odpowiedz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7632281_3d46372c5d.jpg (28,9 KB, 11 załadowań)
werolinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 22:52   #788
malyszkicownik
Zadomowienie

Dot.: Artystyczny nieład - rozpuszczone fale

Cytat:
Napisane przez Drixer Pokaż wiadomość
Hej, mam dość niesforne włosy ni to proste ni kręcone na 100%. Ostatnio oglądałam program Ostre cięcie i była Kasia Skrzynecka, która miała ładne fale rozpuszczone i nazwała to artystycznym nieładem, może któraś z was to widziała i mogłaby coś więcej powiedzieć jak uzyskać taką fryzurę, gdyż niedługo wybieram się na wesele i taka fryzura byłaby idealna do moich włosów i sukienki
Internet to takie bogate źródło wiedzy, no chyba nie karzesz nam wyszukiwać za siebie... Serio, odsyłam do google czy youtube.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 23:22   #789
Filipinka95
Raczkowanie

Dot.: Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)

Na stylizacji się nie znam, ale jeśli chodzi o pielęgnacje. Rozjaśnianie wysusza, więc mocno nawilżać np. olejami. Najlepiej się do tego sprawdza Olej z pestek słonecznika, nawilża, wygładza i chroni przed tzw. sianem. Jakiś czas temu miałam podobną fryzure, tylko że z grzywką. Układałam je szeroką szczotką pod suszarkę i delikatnie podwijałam końce. To wystarczało No i jeśli masz ciemne włosy postaraj się rozjaśniać je stopniowo, najlepiej pasemkami cały czas stosując maski czy oleje nawilżające.
Stary 2013-07-10, 11:11   #790
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)

[1=e01de47363ced05fd2f2ee7 4f100e33cb2519f1f_5ef137f 1c671a;41705558]Mimo że posiadam ciemne, dosyć długie włosy, które bardzo mi się podobają, to zafascynowała mnie fryzura gwiazdy z Gotowych na wszystko Felicity Huffman. Fryzura ta idealnie do niej pasuje. Mimo że gwiazda napewno ma z natury dosyć jasne włosy , to też widać że włosy są rozjaśniane. Mam pytanie jak dbać i stylizować taką fryzure po rozjaśnianiu, żeby prezentowała się bardzo ładnie i nie uzyskać siana?[/QUOTE]

Masz wątki o rozjaśnianiu, o pielęgnacji całe wręcz podforum. Poczytaj powodzenia.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 15:59   #791
findd
Raczkowanie

Red face Loki

Jak mogę uzyskać taki skręt loków jak na zdjęciu poniżej? Próbowałam już prostownicą, lokówką i nie udaje mi się... Albo skręcam za mocno albo za mało. Mam włosy proste, jednak trochę same się falują

Nothing is worth losing that...

last.fm
findd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 23:39   #792
emile445
Przyczajenie

Dot.: Loki

Spróbuj podzielić włosy na parę części ( zależy czy masz grube czy nie) i każdy kosmyk zawiń na palec ( tak żeby się mocno skręcił) i go przypnij wsuwka do głowy. Zrób tak ze wszystkimi. Mi np. Wychodzą właśnie takie podobne.
emile445 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 14:33   #793
findd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emile445 Pokaż wiadomość
Spróbuj podzielić włosy na parę części ( zależy czy masz grube czy nie) i każdy kosmyk zawiń na palec ( tak żeby się mocno skręcił) i go przypnij wsuwka do głowy. Zrób tak ze wszystkimi. Mi np. Wychodzą właśnie takie podobne.
Dziękuję, oczywiście spróbuję!

Nothing is worth losing that...

last.fm
findd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 15:44   #794
kasia19923
Rozeznanie

Ja wyszukałam za leniwą koleżankę http://www.artego.pl/Content/pagefot...-w-ttv-779.jpg

Zajęło to 5 sek ;P

wolontariuszka AP

Edytowane przez kasia19923
Czas edycji: 2013-07-14 o 15:45
kasia19923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 19:05   #795
JayDaniel
Przyczajenie

Witam

Pomocy, jak ułożyć sobie taką fryzurę, jak ten rudzielec

http://www.filmweb.pl/person/Thure+L...860#picture-45

Dodam żE nie jestem rudy, i nie interesuje mnie farbowanie ale tylko ułożenie.
Z góry dzięki za pomoc
JayDaniel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 11:14   #796
88ladyeve
Przyczajenie

Jak zrobić taką świetną fryzurę?

Pytanie jak w temacie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg remington sleek and curl.jpg (13,2 KB, 13 załadowań)
88ladyeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 02:25   #797
Filipinka95
Raczkowanie

Może spróbuj metodą ze szmatkami?
Stary 2013-07-17, 21:05   #798
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę ? - wątek zbiorczy

Dziewczyny,jak ułożyć tak włosy: ImageUploadedByWizaz Forum1374087916.299424.jpgImageUploadedByWizaz Forum1374087936.214704.jpg mocny tapir?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-19, 14:21   #799
damianmarley
Przyczajenie

Jak uzyskać taką fryzurę ?

Witam,
dwa miesiące temu postanowiłem zapuszczać włosy. Moim celem są takie o to włosy.http://www.youtube.com/watch?v=q9YWQl-Tu5k
Czy da się taką fryzurę ułożyć na każdych włosach ? Mam tutaj ma myśli dość zniszczone włosy. Moje włosy są poprostu wyblakłe, brak im życia. Od roku biorę lek Izotek (kto brał ten wie co się dzieje z włosami), który strasznie niszczy i wysusza włosy, dlatego też moje włosy tuż po umyciu i wysuszeniu nie wyglądają zbyt estetycznie. Zawsze lekko stawiałem włosy na gumę, która nadawała im trochę koloru i przynajmniej układały sie tak jak chciałem.
Czy wystarczy iść do fryzjera pokazać mu tą fryzure i on juz będzie wiedział co robić ?
I jeszcze jedno pytanie. Na tym filmiku można zauważyć, ze ten chłopak używa wosku/gumy/pasty (nie wiem co to dokładnie jest) firmy Renati. Wszystko ładnie pięknie, gdyby nie ta wysoka cena i trudna dostępność tego produktu w PL. Czy znacie jakiś tańszy odpowiednik tego produktu ? Myślałem nad Got2b Chaotic.
damianmarley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 00:49   #800
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

A ja będę miła i podpowiem

Umyj włosy, nałóż odżywkę jak zwykle, odciśnij włosy dokładnie w ręcznik. Przygotuj piankę do loków lub krem do loków (podobno Marc Anthony w Rossmanie jest niezły- nie wiem, bo sama z natury jestem lokowana a nieład mam i tak bez starań ). Wgnieć preparat, suszarka z dyfuzorem, głowa na dół i jedziemy susząc jedną ręką a dognaiatając drugą. Suszysz letnim powietrzem. Trochę to trwa, fakt.

Uwaga: nie wybieraj odżywki, która może nadmiernie Ci obciążyć włosy bo Ci klapną szybko. Gdy włosy będą suche możesz lekko spryskać całość lakierem i nawet go wgnieść ( LEKKO bo lakier w sumie służy do utrwalania a nie do układania).

Miłej zabawy.
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 08:58   #801
lacostee
Raczkowanie

Dot.: Jak uzyskać taką fryzurę ?

To była pasta- wszystkie działają podobnie, także w drogerii znajdziesz ich kilka do wyboru i w zasadzie różnią się tylko ceną. Co do włosów to uważam, że nawet mężczyźni powinni włosom aplikować odżywki nawilżające, maseczki, zwłaszcza latem i zimą, to nie boli, nie gryzie, a włosy będą wdzięczne i nabiorą witalności. Izotek z tego co wiem potwornie wysusza i ma mnóstwo skutków ubocznych, wypadanie włosów, suchość, łamliwość i łupież. Odnośnie fryzury to tak- wydrukuj zdjęcie z tego filmiku- przed ułożeniem i po. Dobry fryzjer będzie wiedział jak ugryźć temat. Powodzenia.
lacostee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 12:38   #802
damianmarley
Przyczajenie

Bardzo Ci dziękuje ! Na taką odpowiedź czekałem
Mam jeszcze jedno pytania, a mianowice jak radzic sobie przy zapuszczaniu, z tymi włoskami na karku, które przy dłuższym nie ścinaniu odrastają ?
I czy pasty do włosów dają taki sam efekt jak gumy, po których włosy się świecą i są posklejane (czego nie lubię) ?

Edytowane przez damianmarley
Czas edycji: 2013-07-20 o 13:57
Stary 2013-07-21, 13:51   #803
truskaffkowe
Raczkowanie

Tapirowanie wyprostowanych włosów i będzie pięknie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez werolinek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny :d mam wielki dylemat pomożecie ? mam krótkie włosy za niedługo wybieram się na wesele i zauroczyła mnie pewna fryzura (powiedzcie Mi w ogóle czy Pasuje na taką imprezę). I proszę powiedzcie jak ją zrobić ? chciałam zrobić ją sobie sama czekam na odpowiedz
Fryzurka pasuje, przecież nie zawsze trzeba grzecznie wyglądać ja bym pewnie suszyła na jakiejś szczotce psikając lakierem, żeby się to trzymało, ja się nie znam zbyt ale to chyba się uda

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
Polecam encanto, włosy będą proste i odżywione. Na takiej długości to i koszt się zmniejszy więc warto spróbować A może czas odnaleźć swoją naturę kręconowłosej? Spróbuj pielęgnacji przeznaczonej do tego typu włosa efekt może być powalający

Edytowane przez truskaffkowe
Czas edycji: 2013-07-21 o 13:45
truskaffkowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 16:52   #804
lacostee
Raczkowanie

Guma ma za zadanie sklejać włosy, aby pozostały w ryzach ekstremalne i fantazyjne upięcia, uczesania, irokezy itp. Pasta jest zupełnie inna, usztywnia, okleja włos, ale nie skleja ich razem, za grosze kupisz (fajne są z firmy Marion), dozowanie musisz wypracować sam, pastą operuje się też zupełnie inaczej niż gumą, więc nie denerwuj się pierwszymi niepowodzeniami, tylko walcz do skutku. Natomiast na włosy na karku jak również baczki najlepsza jest maszynka jednorazowa- raz na tydzień, dwa, podczas mycia włosów nanieś szampon na włoski, stań tyłem do lustra i trzymając w ręku małe lusterko (tak, żebyś widział włosy w tyłu) po prostu usuń zbędne włoski Technikę też dobierzesz sam- czy od dołu do góry, czy od góry na dół, to nie ma znaczenia, ważne jak Ci będzie wygodnie.
Stary 2013-07-23, 20:13   #805
ciurlikowa
Raczkowanie

Dot.: Jak zrobić taką świetną fryzurę?

Cytat:
Napisane przez 88ladyeve Pokaż wiadomość
Pytanie jak w temacie
Lokówka i kręcenie na zewnątrz, a jeśli nie chcesz katować włosów ciepłem, możesz wypróbować sposób kręcenia włosów na opaskę bez użycia ciepła, efekt podobny
Stary 2013-07-24, 22:26   #806
damianmarley
Przyczajenie

Dziękuje lacostee za rade. Dzisiaj zaopatrzyłem się w paste od Joanny i efekt jest wprost rewelacyjny. Włosy takie jakich oczekiwałem
Stary 2013-07-25, 14:29   #807
damianmarley
Przyczajenie

A znacie może jakieś lakiery lub spraye nadające włosom, tuż po ułożeniu pastą, czarniejszego koloru ? Moim naturalnym kolorem jest własnie czarny, lecz z tego względu, że biorę te nieszczęśliwe tabletki moje włosy wypłowiały, a kiedy wyjdę na słońce to po prostu są siwe

Edytowane przez damianmarley
Czas edycji: 2013-07-25 o 14:30
Stary 2013-07-25, 22:02   #808
layla_96
Przyczajenie

Exclamation Artystyczny nieład

Witam! Mam mały problem z włosami, które w ogóle mi się nie układają. Chciałabym zrobić sobie fryzurę w stylu artystyczny nieład dla rozpuszczonych i spiętych włosów (może wsuwkami?). Bardzo proszę o pomoc! I żeby taka fryzurka pozostała przez kilka godzin.
layla_96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 22:52   #809
lacostee
Raczkowanie

Zaaplikuj sobie szampon koloryzujący, taki w saszetce za ok 3 zł, wiadomo, efekt nie będzie się długo utrzymywał, za to włosy będą wyglądały naturalnie i przede wszystkim będą błyszczały Lakierów takich nie ma, więc pozostaje Ci szamponetka lub napar z czarnej herbaty- 1 torebka na pół kubka wody, zalewasz wrzątkiem, po ostygnięciu gotowa do użycia- polewasz naparem włosy tuż po umyciu (brudzi ręcznik)

Gdybym mogła pomóc w czymś jeszcze, pisz
Stary 2013-07-26, 06:57   #810
anex_1989
Zakorzenienie

A żeby tak wywinąć włoski prostownica i pianka wystarczą czy potrzebne to tego jakieś magiczne sztuczki?
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości