|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Loki! :)
ja takie loki mam po grubych walkach
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę ? - wątek zbiorczy
Mam nadzieję że w dobrym wątku zadaje to pytanie. Mam dłuższego boba (z przodu dłużej, z tyłu krócej). Włosy są z natury proste, ale na karku wywijają się. Próbowałam prostownicy, ale one są zbyt uparte i po 5 min znowu wywinięte. Może macie jakieś sposoby żeby je wyprostować?
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj preparatów do prostowania, lekkiego ich obciążenia odżywką lub po prostu lepszej prostownicy Nie wiem jak długi to bob ale możesz tez spróbować je suszyć zawijając pod spód na szczotce okrągłej. Jeśli potem je podprostujesz powinny się trzymać. Na mnie to działało, mam włosy mocno falowane a prostego boba nosiłam ze 3 lata
Fenris Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2013-07-05 o 11:17 |
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moimi włosami też jest tak że są strasznie uparte i nawet lakier nie pomaga. No ale spróbuję jeszcze z podwijaniem na szczotce + prostownica.
|
|
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak zrobic te fryzure? Niby proste, ale chodzi mi o precyzyjny efekt. Czy najpier rozprostowac, zaczesac a na koncu podtapitowac przy czubku i zalozyc opaske?
|
|
|
|
|
#786 |
|
Konto usunięte
|
Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)
Mimo że posiadam ciemne, dosyć długie włosy, które bardzo mi się podobają, to zafascynowała mnie fryzura gwiazdy z Gotowych na wszystko Felicity Huffman. Fryzura ta idealnie do niej pasuje. Mimo że gwiazda napewno ma z natury dosyć jasne włosy , to też widać że włosy są rozjaśniane. Mam pytanie jak dbać i stylizować taką fryzure po rozjaśnianiu, żeby prezentowała się bardzo ładnie i nie uzyskać siana?
|
|
|
|
|
#787 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny :d mam wielki dylemat pomożecie ? mam krótkie włosy za niedługo wybieram się na wesele i zauroczyła mnie pewna fryzura (powiedzcie Mi w ogóle czy Pasuje na taką imprezę). I proszę powiedzcie jak ją zrobić ? chciałam zrobić ją sobie sama
czekam na odpowiedz
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Artystyczny nieład - rozpuszczone fale
Cytat:
Serio, odsyłam do google czy youtube.
|
|
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)
Na stylizacji się nie znam, ale jeśli chodzi o pielęgnacje. Rozjaśnianie wysusza, więc mocno nawilżać np. olejami. Najlepiej się do tego sprawdza Olej z pestek słonecznika, nawilża, wygładza i chroni przed tzw. sianem. Jakiś czas temu miałam podobną fryzure, tylko że z grzywką. Układałam je szeroką szczotką pod suszarkę i delikatnie podwijałam końce. To wystarczało
No i jeśli masz ciemne włosy postaraj się rozjaśniać je stopniowo, najlepiej pasemkami cały czas stosując maski czy oleje nawilżające.
|
|
|
|
|
#790 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Piękny jasny kolor i fantastyczna fryzura :)
[1=e01de47363ced05fd2f2ee7 4f100e33cb2519f1f_5ef137f 1c671a;41705558]Mimo że posiadam ciemne, dosyć długie włosy, które bardzo mi się podobają, to zafascynowała mnie fryzura gwiazdy z Gotowych na wszystko Felicity Huffman. Fryzura ta idealnie do niej pasuje. Mimo że gwiazda napewno ma z natury dosyć jasne włosy , to też widać że włosy są rozjaśniane. Mam pytanie jak dbać i stylizować taką fryzure po rozjaśnianiu, żeby prezentowała się bardzo ładnie i nie uzyskać siana?[/QUOTE]
Masz wątki o rozjaśnianiu, o pielęgnacji całe wręcz podforum. Poczytaj |
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Jak mogę uzyskać taki skręt loków jak na zdjęciu poniżej? Próbowałam już prostownicą, lokówką i nie udaje mi się... Albo skręcam za mocno albo za mało. Mam włosy proste, jednak trochę same się falują
![]()
|
|
|
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Loki
Spróbuj podzielić włosy na parę części ( zależy czy masz grube czy nie) i każdy kosmyk zawiń na palec ( tak żeby się mocno skręcił) i go przypnij wsuwka do głowy. Zrób tak ze wszystkimi. Mi np. Wychodzą właśnie takie podobne.
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Ja wyszukałam za leniwą koleżankę http://www.artego.pl/Content/pagefot...-w-ttv-779.jpg
Zajęło to 5 sek ;P
studentka UP ![]() wolontariuszka AP Edytowane przez kasia19923 Czas edycji: 2013-07-14 o 15:45 |
|
|
|
|
#795 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Pomocy, jak ułożyć sobie taką fryzurę, jak ten rudzielec ![]() http://www.filmweb.pl/person/Thure+L...860#picture-45 Dodam żE nie jestem rudy, i nie interesuje mnie farbowanie ale tylko ułożenie. Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
Jak zrobić taką świetną fryzurę?
Pytanie jak w temacie
|
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj metodą ze szmatkami?
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Jak ZROBIĆ/UŁOŻYĆ tą fryzurę ? - wątek zbiorczy
Dziewczyny,jak ułożyć tak włosy: ImageUploadedByWizaz Forum1374087916.299424.jpgImageUploadedByWizaz Forum1374087936.214704.jpg mocny tapir?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#799 |
|
Przyczajenie
|
Jak uzyskać taką fryzurę ?
Witam,
dwa miesiące temu postanowiłem zapuszczać włosy. Moim celem są takie o to włosy.http://www.youtube.com/watch?v=q9YWQl-Tu5k Czy da się taką fryzurę ułożyć na każdych włosach ? Mam tutaj ma myśli dość zniszczone włosy. Moje włosy są poprostu wyblakłe, brak im życia. Od roku biorę lek Izotek (kto brał ten wie co się dzieje z włosami), który strasznie niszczy i wysusza włosy, dlatego też moje włosy tuż po umyciu i wysuszeniu nie wyglądają zbyt estetycznie. Zawsze lekko stawiałem włosy na gumę, która nadawała im trochę koloru i przynajmniej układały sie tak jak chciałem. Czy wystarczy iść do fryzjera pokazać mu tą fryzure i on juz będzie wiedział co robić ? I jeszcze jedno pytanie. Na tym filmiku można zauważyć, ze ten chłopak używa wosku/gumy/pasty (nie wiem co to dokładnie jest) firmy Renati. Wszystko ładnie pięknie, gdyby nie ta wysoka cena i trudna dostępność tego produktu w PL. Czy znacie jakiś tańszy odpowiednik tego produktu ? Myślałem nad Got2b Chaotic. |
|
|
|
|
#800 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
A ja będę miła i podpowiem
![]() Umyj włosy, nałóż odżywkę jak zwykle, odciśnij włosy dokładnie w ręcznik. Przygotuj piankę do loków lub krem do loków (podobno Marc Anthony w Rossmanie jest niezły- nie wiem, bo sama z natury jestem lokowana a nieład mam i tak bez starań ). Wgnieć preparat, suszarka z dyfuzorem, głowa na dół i jedziemy susząc jedną ręką a dognaiatając drugą. Suszysz letnim powietrzem. Trochę to trwa, fakt.Uwaga: nie wybieraj odżywki, która może nadmiernie Ci obciążyć włosy bo Ci klapną szybko. Gdy włosy będą suche możesz lekko spryskać całość lakierem i nawet go wgnieść ( LEKKO bo lakier w sumie służy do utrwalania a nie do układania). Miłej zabawy. |
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak uzyskać taką fryzurę ?
To była pasta- wszystkie działają podobnie, także w drogerii znajdziesz ich kilka do wyboru i w zasadzie różnią się tylko ceną. Co do włosów to uważam, że nawet mężczyźni powinni włosom aplikować odżywki nawilżające, maseczki, zwłaszcza latem i zimą, to nie boli, nie gryzie, a włosy będą wdzięczne i nabiorą witalności. Izotek z tego co wiem potwornie wysusza i ma mnóstwo skutków ubocznych, wypadanie włosów, suchość, łamliwość i łupież. Odnośnie fryzury to tak- wydrukuj zdjęcie z tego filmiku- przed ułożeniem i po. Dobry fryzjer będzie wiedział jak ugryźć temat. Powodzenia.
|
|
|
|
|
#802 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuje ! Na taką odpowiedź czekałem
Mam jeszcze jedno pytania, a mianowice jak radzic sobie przy zapuszczaniu, z tymi włoskami na karku, które przy dłuższym nie ścinaniu odrastają ? I czy pasty do włosów dają taki sam efekt jak gumy, po których włosy się świecą i są posklejane (czego nie lubię) ? Edytowane przez damianmarley Czas edycji: 2013-07-20 o 13:57 |
|
|
|
|
#803 | ||
|
Raczkowanie
|
Tapirowanie wyprostowanych włosów i będzie pięknie
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
ja bym pewnie suszyła na jakiejś szczotce psikając lakierem, żeby się to trzymało, ja się nie znam zbyt ale to chyba się uda ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Włosomaniaczka ![]() A spróbuj dotknąć nożyczek Edytowane przez truskaffkowe Czas edycji: 2013-07-21 o 13:45 |
||
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Guma ma za zadanie sklejać włosy, aby pozostały w ryzach ekstremalne i fantazyjne upięcia, uczesania, irokezy itp. Pasta jest zupełnie inna, usztywnia, okleja włos, ale nie skleja ich razem, za grosze kupisz (fajne są z firmy Marion), dozowanie musisz wypracować sam, pastą operuje się też zupełnie inaczej niż gumą, więc nie denerwuj się pierwszymi niepowodzeniami, tylko walcz do skutku. Natomiast na włosy na karku jak również baczki najlepsza jest maszynka jednorazowa- raz na tydzień, dwa, podczas mycia włosów nanieś szampon na włoski, stań tyłem do lustra i trzymając w ręku małe lusterko (tak, żebyś widział włosy w tyłu) po prostu usuń zbędne włoski
Technikę też dobierzesz sam- czy od dołu do góry, czy od góry na dół, to nie ma znaczenia, ważne jak Ci będzie wygodnie.
|
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić taką świetną fryzurę?
Lokówka i kręcenie na zewnątrz, a jeśli nie chcesz katować włosów ciepłem, możesz wypróbować sposób kręcenia włosów na opaskę bez użycia ciepła, efekt podobny
|
|
#806 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje lacostee za rade. Dzisiaj zaopatrzyłem się w paste od Joanny i efekt jest wprost rewelacyjny. Włosy takie jakich oczekiwałem
|
|
|
|
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
A znacie może jakieś lakiery lub spraye nadające włosom, tuż po ułożeniu pastą, czarniejszego koloru ? Moim naturalnym kolorem jest własnie czarny, lecz z tego względu, że biorę te nieszczęśliwe tabletki moje włosy wypłowiały, a kiedy wyjdę na słońce to po prostu są siwe
Edytowane przez damianmarley Czas edycji: 2013-07-25 o 14:30 |
|
|
|
|
#808 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam mały problem z włosami, które w ogóle mi się nie układają. Chciałabym zrobić sobie fryzurę w stylu artystyczny nieład dla rozpuszczonych i spiętych włosów (może wsuwkami?). Bardzo proszę o pomoc! I żeby taka fryzurka pozostała przez kilka godzin.
|
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Zaaplikuj sobie szampon koloryzujący, taki w saszetce za ok 3 zł, wiadomo, efekt nie będzie się długo utrzymywał, za to włosy będą wyglądały naturalnie i przede wszystkim będą błyszczały
Lakierów takich nie ma, więc pozostaje Ci szamponetka lub napar z czarnej herbaty- 1 torebka na pół kubka wody, zalewasz wrzątkiem, po ostygnięciu gotowa do użycia- polewasz naparem włosy tuż po umyciu (brudzi ręcznik) ![]() Gdybym mogła pomóc w czymś jeszcze, pisz
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A żeby tak wywinąć włoski |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Nie wiem jak długi to bob ale możesz tez spróbować je suszyć zawijając pod spód na szczotce okrągłej. Jeśli potem je podprostujesz powinny się trzymać. Na mnie to działało, mam włosy mocno falowane a prostego boba nosiłam ze 3 lata
Z moimi włosami też jest tak że są strasznie uparte i nawet lakier nie pomaga. No ale spróbuję jeszcze z podwijaniem na szczotce + prostownica.

Serio, odsyłam do google czy youtube.

ja bym pewnie suszyła na jakiejś szczotce psikając lakierem, żeby się to trzymało, ja się nie znam zbyt ale to chyba się uda