![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DZIECI 2003 - z dedykacją dla Niki :)
i znowu cisza tu
![]() gfdzie się podziała reszta dziewczyn?? ![]()
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
No ja jestem czesto... ale jak nikt nie pisze, to sama ze soba gadac nie bede
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jesteś aktywna tu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
moze jeszcze przyjda
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() ![]() Melduję się na posterunku ![]() Dzisiaj byłam robić porządki na cmentarzu i nie dawno wróciłam, a co tam u Was?
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ostatnio byłam troche zapracowana. Przyleciała moja mama z Polski, ale zdążyła już wrócić. W ostatnim tygodniu malowałam łazienke, a dzisiaj maluję pokój syna, bo kupiliśmy mu takie super łóżko piętrowe z biurkiem na dole. ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich ![]() ![]() Edytowane przez Wiolusiad Czas edycji: 2008-11-08 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pochwalisz się nam efektem końcowym remontu ![]() Zdrówka życzę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
jak tam Wasze dzieciaczki zdrowe??
A Ty virka już ok ze zdrówkiem? ja dziś byłam z Patrykiem zrobić testy alergiczne, ale musimy odczekać jeszcze jakieś 4-5 tyg. bo zażywał Zyrtec i Calcium tzw "odczulacze" dzięki którym testy nie wyjdą, no i musimy czekać ![]()
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje maluchy w miare zdrowe, choc kaszel od czasu do czasu atakuje. I ten wstretny katar, co zamiast wyplywac, to splywa do gardla i powoduje uporczywy kaszel albo odruch wymiotny. Na szczescie nie zdarza sie to juz czesto. Ja tez robie przemeblowanie, ale raczej nie ma sie czym chwalic... ot, po prostu zrobilismy pokoj dzieciakom, sobie sypialnie, ale i tak sciany jeszcze wymagaja tapet, malowania, a meble odswiezenia... Jedyne co, to sie umordowalam przy przestawianiu/przenoszeniu gratow. A jeszcze sporo roboty przede mna ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |||
Zakorzenienie
|
Julcia właśnie od wczoraj jakaś zaziębiona znowu
![]() ![]() Ja już dobrze, dziękuję ![]() A wiesz, że o Tobie myślałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2008-11-14 o 21:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, pokazalabym, ale generalnie dom jest w takim stanie, ze sie wstydze
![]() Wciaz mamy inne wydatki na zakup farby i tapety zawsze brak kasy. I tak to sobie jest. Ale po nowym roku wezme sie juz za to i naprawde odmaluje te upiorne sciany, bo mam dosc. Wlasciciel domu wreszcie robi nam podworko ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A to Wy wynajmujecie ten domek czy jak?
![]() |
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam plana, wszystko jak i gdzie i jaki kolor, wszysciutko, tylko brak materialow i rak do pracy ![]() Cytat:
Hehe domek bedzie jak z bajki, a wlasciciel podniesie czynsz ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak sobie myślę, czy biorąc pod uwagę fakt opłaty za wynajem, nie bardziej opłacałoby Wam się wziąć ten kredyt i za tą kwotę spłacać raty za własny domek (pod warunkiem, że to podobne kwoty, bo tego nie wiem)??
![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszlo jak wyszlo, rozne sytuacje zmusily nas do pozostania w nim, ale zawsze to bylo "na chwile". Po 3 latach tego mieszkania "na chwile" szlag mnie trafil, bo ile mozna w takim syfie zyc? Z dziecmi? Lubie miec ladne otoczenie, zazwyczaj wszystkie remonty w Polsce to ja planowalam (pod wzgledem "projektowym"). Zawzielam sie. Kasy na kredyt dalej nie mamy, za wynajem placimy w sumie smieszne pieniadze, bo jakies 325-350 funtow, za kredyt byloby jakies 500 miesiecznie, no ale byloby sie na wlasnym. Z tym, ze teraz i tak nie byloby nas stac na takie splaty, to po pierwsze, a po drugie banki juz nie chca udzielac tak latwo kredytow. Recesja pelna geba, nie da rady. Nawet na raty nic nam nie chca dac. Kazdy bank boi sie, ze nagle staniemy sie niewyplacalni. Wiec podjelismy decyzje, ze domek nie jest w jakiejs strasznej lokalizacji (pomijam dilerow dragow, ale oni w UK sa chyba WSZEDZIE). Blisko do szkol, zaraz za rogiem apteka, do sklepow moge chodzic pieszo, bo blisko. No i wynajem tani, wiec przemeczymy sie tu jeszcze rok, dwa, moze dluzej, finanse sie poprawia, odlozymy sobie na te 10% wartosci jakiejs chalupki, recesja minie, banki zaczna na nowo dawac kredyty osobom fizycznym i wtedy bedziemy mogli dzialac. Nie usmiecha mi sie to wszystko, ale wydaje mi sie to najbardziej rozsadnym wyjsciem. Bo co mi przyjdzie po fajniejszym, ale wciaz wynajmowanym, no i drozszym domu? W zwiazku z podjeta decyzja - trzeba cos zrobic, zeby te nastepne kilka lat zylo sie nam tu w miare przyjemnie. Inwestujemy jak najmniej sie da. Wyszukujemy promocje, sklepy discountowe itd, zeby tylko jak najmniej wydac na ta renowacje, zeby nie inwestowac za duzo w nie nasz dom. Ale przeciez zyc jakos trzeba. Poza tym, co ciekawe, w Anglii baaaaardzo duzo osob wynajmuje domy przez cale zycie. Nie wiem, czy nie wiekszosc (chocby to bylo tylko te przewazajace 51%). Sama juz nie wiem. Dzis zrobilam male zakupki "remontowe". Kupilam zieloniutkie narzuty na fotele (i oczywiscie zaluje ze nie kupilam 3ciej na kanape), 2 karnisze (ale chce je powiesic pod sufitem, a nie mam takich zaslonek, wiec jeszcze poczekaja na montaz az skombinuje zaslony), 4 poduszeczki (jaski), no i nowa lawe do salonu, bo stara powedrowala do pokoju dzieci jako stolik do malowania/bazgrolenia/innych czynnosci tworczych. IKEA rzadzi ![]() Mebli nowych kupowac nie bede, odnowie stare, dzis pomalowalam uchwyty do szuflad z jednej szafki dzieci. Brakujace meble (luzko, polki, moze szafa) postaramy sie wykonac sami (mam ten plus, ze TZ pracuje w czyms w rodzaju stolarni, wiec jakies odpady desek moze przyniesc, czy chociaz zakupic ze znizka w firmowym sklepie). Wykrakalam piszac, ze moje maluchy juz nie choruja tak czesto ![]() Ale sie rozpisalam... wybaczcie... ja to nigdy nie umiem krotko i zwiezle, zawsze "wode leje"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Jak już macie skonkretyzowane plany na przyszłość, to połowa sukcesu
![]() ![]() Zdrówka dla Natalki ![]() Aha. Nie "lałaś wody" ![]() ![]()
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
No proszę
![]()
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Czasem. Zwlaszcza w chwilach, gdy tesknota bardziej doskwiera. Chociaz to chyba bardziej mnie dotyczy.
Rodzina TZ sie porozjezdzala. Jego Mama we Francji, brat przez dlugi czas mieszkal z nami, teraz wrocil do Pl ale tez nie wiadomo jak dlugo tam bedzie zanim zmieni zdanie (juz raz wracal do Pl - przyjechal do nas spowrotem po 3 miesiacach ![]() Natomiast moja cala rodzina dalej na starych smieciach, Mama mi czeto placze do sluchawki, teskni. Wtedy i ja sie zastanawiam "co by bylo gdyby". Ale wciaz tabela plusow i minusow wychodzi na plus dla pozostania tu. Tu staram sie sobie dorabiac, TZ pracuje, nie zarabia kokosow, ale zyjemy godnie. Jesli chodzi o kwestie finansowe, to jest o wiele lepiej niz w Polsce przede wszystkim dlatego, ze ceny w stosunku do zarobkow sa duzo nizsze. Jesli chodzi o dzieci - coz, nie widuja zbyt czesto babc i reszty rodziny, ale zato wychowuja sie w srodowisku multikulturowym, jakiego nie poznalyby w Polsce, ucza sie w jezyku, ktory zna caly swiat. Maja kontakt z ludzmi roznego pochodzenia, roznych religii, poznaja duzo wiecej, niz poznalyby w Polsce. Nie beda w pelni alni Polakami, ani Anglikami, ale beda Europejczykami. Dla nich caly swiat bedzie stal otworem. Swiat pelen perspektyw. I choc bywa, ze nie jest nam latwo - jestem w stanie sie poswiecic dla dobra moich dzieci. Bo patrzac na polska polityke - nie sadze by mialo byc lepiej w przeciagu np. 5 lat. Nawet jesli trafilby sie jakis "normalny" rzad, to niedlugo Polske dopadnie kryzys, ktory w UK juz sie zaczal. Ale UK sobie poradzi, bo ma silna gospodarke. Najsilniejsza walute w Europie. Angielski rzad i banki musialyby sie bardzo postarac, zeby to spitolic. A co z Polska? Moja Mama juz sie martwi o podwyzki cen gazu i pradu. Juz kombinuje jak przetrwac do pierwszego. Ja co najwyzej mysle, czy uda mi sie cos odlozyc do poniedzialku ![]() Wiem, glupie porownanie. Ale prawda jest taka, ze wyjechalismy dla kasy. Dla lepszych perspektyw dla naszych dzieci. Zeby mialy lepsze zycie. W Polsce, gdyby tylko moj TZ pracowal w takiej firmie jak tu - nie dalibysmy rady. Tu dajemy, ja mam czas dla dzieci. Chociaz teraz wreszcie staram sie isc do pracy, w koncu dzieci sa w szkole. Przyjechalismy dla kasy, ale nie po to, zeby tu zyc na najtanszych produktach a reszte odkladac na dom w Polsce czy cos, bo nie mamy wiary, ze w Ojczyznie cos sie zmieni w przeciagu kilku nastepnych lat. Przyjechalismy tu, by tu zyc, mieszkac, by godnie zyc. Mozliwe, ze jestesmy nieudacznikami, ktorzy wyjechali, bo w Polsce nie dawali rady. Ale nie jest mi zle tego powodu. W Polskiej rzeczywistosci trzeba byc albo naprawde ekspertem, albo miec mocne plecy, albo duuuuza dawke szczescia by godnie zyc. Tu dajemy rade. I mam nadzieje, ze dalej bedziemy dawac rade. I znow wypracowanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Ja to wszystko rozumiem, znam sporo ludzi, którzy wyjechali i już nie chcą wrócić... Po prostu chciałam znać Twoją opinię
![]() Jeszcze jak się Wam tam wszystko poukłada, to już całkiem będziecie jak "u siebie". A może kiedyś Twoja Mama przyjedzie do Was...? Dobrze, że wypracowanie, ja lubię czytać wypracowania ![]()
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bym chciala, zeby moja Mama tu przyjechala, zobaczyla jak zyje, ze dzieciom niczego nie brak (nie tylko pod wzgledem materialnym oczywiscie), ze nie jest tak zle, jak Jej sie czasem wydaje. Wiele razy juz proponowalismy zakup biletu na samolot, wiele razy grozilismy wrecz, ze postawimy Ja przed faktem dokonanym (bo chcialaby ale... sie boi?)... Prawda jest taka, ze moja Mame bardzo wiele spraw trzyma w Polsce i wyglada na to, ze obawia sie iz pare osob nie da sobie rady, jesli Ona sobie np. na tydzien wyjedzie. Boi sie tez spotkania z dziecmi. Nie tyle samego spotkania, co pozniejszego rozstania. Bardzo je kocha i jak sama twierdzi, obawia sie, ze za bardzo by Ja to zabolalo. Nie moge nic zrobic, by zmienic te trzymajace Ja w Polsce okolicznosci. A zmieniaja sie one coraz bardziej, z roku na rok jest coraz ciezej, boje sie, musialoby sie stac cos strasznego, zeby w koncu tu przyjechala. Teraz troche omijam temat, bo dotyka spraw prywatnych, nie tyle moich, co mojej Mamy, dlatego tak "przez bawelne" pisze. Hie hie, ja tez lubie czytac wypracowania, ale tylko wtedy, gdy sa z sensem. A czesto mam wrazenie, ze moje posty bylyby bardziej zrozumiale, gdyby byly bardziej "poukladane". A ja wszystko pisze na biezaco, tak, jak mi mysli do glowy przychodza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to samo teraz alergolog mówiła, że Calcium odczula i nie wolno po jego zażyciu robić testów przez 6 tyg. bo nie wyjdą. Podobno nawet minimalna dawka długo siedzi w organizmie widze że dużo naskrobałyście, poczytam może jutro, bo jestem padnięta po dwóch dniach 10- godzinnej pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() A co tu znowu taka cisza ![]() Niki miała nadrobić i nie nadrobiła ![]() Mnie znowu jakieś choróbsko dopadło, jestem jak przeżuta i wypluta ![]() Dzieciaczki listy do Mikołaja już napisały (i mamusie też ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]()
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis maluchy nie byly w szkole, ale jutro juz musza isc... No ciekawe... Listow do Mikolaja jeszcze nie pisalismy, ale oczywiscie ja juz mam wszystko zaplanowane ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Ciebie i dzieci ![]() Masz zaplanowane? Gorzej będzie jak Ci te plany dzieci pozmieniają... ![]()
![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam co pisałyście, ale jakoś mi weny brakło na pisanie ![]() znów jesteś chora virka?? ![]() ![]() ![]() niedobrze ![]() ![]() a co do listów do Mikołaja to u nas jeszcze nie napisane ![]() ![]() dla Nikolki mam upatrzony prezent (wózek wielofunkcyjny dla lalek), a Patryk chce te "cuda" reklamowane w TV (i oczywiście ceny kosmiczne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doleczyłam tamto, ale zawsze tak mam, że jak raz wezmę antybiotyk, to później non stop wszystko łapię ![]() Cytat:
Z reklamami mam spokój, Julcia nie ogląda reklam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.