|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
![]() ![]() Ajanna Ty dzielna jesteś!! co do włosów to ja kocham fryzjerów jeszcze żaden mnie dobrze nie obciął (no jeden ale juz go nie ma ) Ale musze coś postanowić bo mam koszmarny fryz... dyta19 co do cen ubranek nowych to masakra byłam ostatnio w H&M bryy może jakieś przecen będą to cos jej kupię ale staram sie chadzać na lumpki i tam ostatnio super z metkami mi sie nawet trafiają pajace za 6-10 zł wiec różnica jest ...
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj, naj, naj... dla Alusi i Kubusia. Rośnijcie zdrowo bobaski!!
![]() ![]() eve, powiedz Olivce, że bez dwóch zdań ma piekne oczęta. ![]() Kanciu, dzięki za info, ale ja mimo wszystko, wciąż jestem zielona w tej kwestii. ![]() Pogoda brzydka, ale pójdę na spacer, bo w domu to w ogóle do głowy mozna dostać. Zaraz podam maksowi deserek, a potem spacerek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Mój syn zasnął wczoraj o 20 a obudził się dzisiaj o 7.40
![]() Moje karmienie też już się kończy, po całym dniu moje cycki są ciągle puste, ale coś tam jeszcze Krzysiek pociągnie. Buziaki ogromne dla Ali i Kubusia od Kasi i Krzysia ![]()
#784 |
Rozeznanie
|
Kubuś dziękuje wszystkim ciociom za zyczonka !!!!
![]() ![]() Buziaki dla Alusi ![]() Xantia- a jak robisz ta owsianke na noc dla Ali, bo ja tez sie zastanawiam może tez bym spróbowała Kubusiowi dawać na noc, bo on teraz budzi sie kilka razy na noc Minisiu- własnie o takie krzesełko mi chodziło, tylko nie pomyślałam ze ono ma taka tapicerke, wieć chyba zrezygnuje z jego zakupu i kupie takie co ma ceratke, dzieki za podpowiedź Lea- mój Kubus miał ograniczenie obwodzenia i musieliśmy go podwójnie pieluchować przez 2 m-ce i w dzień i w nocy, wczoraj bylismy u ortopedy i juz wszystko jest dobrze, tylko musimy go kłaśc jak najwięcej na brzuszku. Wiec sie nie martw ta pieluszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6012236]Dziewczyny, wróciłam z usg bioderek i nie wiem , co myśleć.
![]() W książeczce lekarz wpisał- usg bioderek, symetryczne 80 stopni. ![]() Spytałam doktora czy źle z tymi bioderkami, a on na to, że mogłoby być minimalnie lepiej, a Maks już ma 4 miesiące, więc troszkę pomożemy się temu procesowi przyspieszyć. ![]() Któras z Was pisała kilka dni temu, że tez ma zakładać bobaskowi ta poduszke, i ja gapa, znów zapomniałam, która z Was to była. ![]() A teraz zabieram się za czytanie tego, co napłodziłyście.[/quote]ja pisałam, my may tą poduszke frejki 24cm. strasznie jest szeroka ![]() wczoraj byłam u neurologa wysłała nas na USG głowki bo stwierdziła ze Wikusia wieksza główke ze miesci sie w normie ale w tej gorej czesci mowie wam dziewczyny ze ja obłędu dosatne juz od jakiegos czasu mam takiego doła ze nic mi sie nieche same łzy mi z oczu idą a Wikusia jest wesoła smieje sie i gaworzy a mi sie az serce kraje jak te babsztyle tak sie czepiaja oszaleje chyba dzisiaj na 13 mamy na USG bioderek jutro mamy jechac z wynikami do lekarza Jezu dziewczyny nie wiem ale to wszystko moja wina a tu moj skarbek Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2007-12-12 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
My już po wizycie u lekarza. Osłuchowo czysto, gardło też czyste. Nic jej nie jest. Mam jej dawać sól morską do noska, odciągać fridą ( rzeczywiście rewelacja), do tego wapno i wit.C. Znowu nas ominęło szczepienie. Mamy przyjść po świętach.
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owsiankę przygotowuję w następujący sposób: płatki owsiane (błyskawiczne) mielę na mąkę i chwilę gotuję (płaska łyżka stołowa na ok. 100 ml wody). Powstałą papkę zalewam mlekiem modyfikowanym z dodatkiem kaszki mleczko-ryżowej z jakimiś owocami. Bez dodatku kaszki owocowej jest trochę "metłe". Wszystko przecieram przez metalowe sitko, żeby nie było żadnych grudek, które zapychałyby smoczek ![]() ![]()
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
juz miałąm to kiedys napisac... ostatnio jak Matid dostał po raz kolejny katar rozmaiwałam z moja dobra znajomą, która jest laryngologiem dzieciecym o Fridzie. I mówiła mi zeby absolutnie tego nie stosowac, taki wygmuch powietrza powoduje u małych dzieci nadrwanie błonki i uszku, nie pamietam dokładnie ale ma to duzy związek z trąbką słuchową, co potem kończy się częstymi zapeleniami uszka....
Mówiła, ze jesli juz uzywać to bardzo sporadycznie i tylko leciutko wyciągac to co jest w samymy nosku... i że normalnym zjawiskiem jest aby u małych dzieci katar spływał gardłem i wypływał z noska... No ale ile ludzi tyle opinii... ja przestałam używac czesto...
#789 |
Zakorzenienie
|
Ja wcale nie używałam fridy. Spróbujcie sobie coś nią z nosa wyciągnąć. Wg mnie ta laryngolog ma rację.
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Joanna - pewnie, że to nie Twoja wina!! Skąd Ci do głowy takie głupie pomysły przychodzą?? Dostaniesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze ![]() EDIT: zjeść też lubi po tatusiu ![]()
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Xantia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Kancia, Ty się nie śmiej. Tatuś ALicji zaczął późno chodzić, chyba miał rok i 4 miesiące, to dopiero zaczął stawać. Po prostu był za ciężki
![]()
#794 |
Konto usunięte
|
kasiu_mw, sny potrafia być straszne, a przy tym tak realistyczne,
![]() Nasz bobasek spał dziś 12 godzin, od 21:30, do 9:20. ![]() ![]() joannah, będę mu ta poduszkę zakładać, ale na pewno nie 24 godziny na dobę, bo źle sie go w tym nosi, a on w sumie nie marudzi, ale tylko do czasu, bo jak leży i chce się przewrócić na brzuszek, to w tej zasranej poduszce mu to nie wychodzi i on się wnerwia. JOANNA16, Wikusia jest cudna, a fryzurka zajefajna. ![]() ![]() ![]() Madziu, z tą frida, to rzeczywiście możesz mieć rację. ![]() Byłam na podwórku, ale tylko godzinkę, bo paskudna pogoda, teraz Maks śpi w łóżeczku, tesciowa go przypilnuje, a ja jadę na wiesśpozałatwiać kilka spraw. A przed spacerkiem młody pochłonął 1,5 słoiczka jabłka z bananem. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
JOANNA przetań myśleć, ze to jest wszystko twoja wina
![]() Nie możesz tak myśleć ![]() ![]() A my idziemy jednak na Sylwestra ![]() ![]() ![]() O tej fridzie to też różne opinie słyszałam, dlatego jej nie kupowałam. Kupiłam gruszkę do noska i w sumie jak leżała tak leży ![]() kasiu mw jak tam nowy fryz i grzywka ??? Zadowolona ![]() EDIT: kasiu właśn ie Cie dorwałam na naszej klasie - i te zdjęcie tam to po fryzjerze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#796 |
Konto usunięte
|
Znalazłam na Allegro tą piłeczkę, którą ma Hania, minisiu.
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item280996953_..._z_kolcam.html |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
O kurka właśnie - ktoś pytał jakiej ta piłeczka jest firmy
![]() ![]() lea może będzie gdzieś w sklepie ![]() ![]() ![]() EDIT: Xantia foty do galerii dodane ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2007-12-12 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Alicjo i Kubusiu mnóstwo buziaków na mini urodzinki!!! ![]() ![]() Moja Werka ma dzisiaj melodię do spania, tylko je i śpi.A ja kurka cały dzien na kuriera czekam i nawet nie moge się ruszyc
![]() Marnuję czas ślęcząc na allegro. JOANNA- dziewczyno nie obwiniaj się, z reguły bioderka to sprawa wrodzona i niczyja w tym wina!!! Co do wielkości głowy to u mnie w Poradni Ryzyka Okołoporodowego przyjmuje pediatra dinozaur, ale mega kompetentna w/g mnie i moja Werka ma b. duże ciemiączko, a ona powiedziała,że kształt głowy po mnie i ja też musiałam miec duże. Mój mąż też ma mądrą, dużą głowę. No i my już 2 razy mielismy usg główki przez ciemiączko i wszystko dobrze. Wspieraj Wikusię i ucałuj ją od wirtualnej ciotki . My jutro na kontrolę bioderek i też cykam-niby do tej pory ok, więc powinno byc dobrze!!!!!!!!!! Wyobraźcie sobie,że ja to pojęcia nie mam co ta p.doktor wypisuje o bioderkach,bo nic nie wpisuje do książeczki tylko wszystko do karty ![]() A wiecie co kiedyś oglądałam na TVN "Mamo to ja" i ten ich fizjoterapeuta /z którym nie zawsze się zgadzam, ale co ja tam wiem/ mówił, aby kupowac zabawki dla niemowląt w sklepie zoologicznym ![]() ![]() xantia- zapomniałam napisac,ze mi to sie te Aluni rajstopki podobają,te w paski super!I fakt czas leci jak szalony, wczoraj sobie przypominałam,jak się z wielgaśnym brzuszkiem do wanny gramoliłam, a teraz ten brzuszek ma 4 i pół miesiąca ![]()
#799 |
Zakorzenienie
|
lol przeciez zabawek dla zwierząt nie bada sie pod względem uzywalnosci przez dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Kobitki zagłosujcie :
Zróbmy kawał Włochom... Na włoskiej stronie prestiżowej gazety LaGazzetta dello Sport jest ankieta, którego kraju Włosi boją się najbardziej na Euro 2008. Rano Polska miała 0,9 % i była na końcu! Głosujcie na Polskę, niech się Włosi zdziwią www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/gazzetta/d_1504.jsp
#801 |
Zakorzenienie
|
Minisiu nie gniewaj sie ale przesle twojego pota do innego watku w ktorym sie udzielam
![]()
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko proszę zaznaczyć, ze to ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego Naj Dla Ali I Kubusia
![]() ![]() Anula, Lea dziękuję bardzo ![]() ![]() Joanna nie możesz tak myśleć, to nie Twoja wina, jesteśmy z Tobą, a fryzurka Wikulki cudowna tak jak ona cała ![]() Minisia, zrobione ![]() ![]() A z tą fridą to tak jak piszecie ile osób tyle opinii, ja słyszałam, że jest lepsza od tradycyjnej gruszki bo dotyka tylko brzegów dziurek noska, a siłę ssania to przecież kontrolujesz ![]() Xantia fajny przykład podałaś ![]() U nas tradycyjnie kolejny dzień podawania jabłuszka i marchewki, i dzisiaj Oliwcia otwierała buźkę i głośno domagała się jeszcze ![]()
#805 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6017604]minisiu: zaznaczyla
![]() Pokaż gdzie ???
#807 |
Konto usunięte
|
eee, boje sie, ze mnie potem zbiczuje, mnie wczoraj wszystkie na jesiennych mamusiach biczowaly ( bo cos tam wspomnialam o lodach i slodyczach
![]() Niech sie sama przyzna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6017705]eee, boje sie, ze mnie potem zbiczuje, mnie wczoraj wszystkie na jesiennych mamusiach biczowaly ( bo cos tam wspomnialam o lodach i slodyczach
![]() Niech sie sama przyzna ![]() No wiesz Ty co ![]() kropka jak już przeklejasz to się przyznaj gdzie ![]()
#809 |
Konto usunięte
|
minisiu, tez zagłosowałam, a co.
![]() Maks uwalił dwa kupska i chyba mu się pusto w brzuszku zrobiło, bo wyglądał na głodnego, mimo, że od ostatniego mleczka minęło tylko 1,5 godziny. Więc dałam mu jabłuszko, ... i nie przypuszczałam, że zje cały słoik!! Czyli dzisiejszy bilans to 1,5 słoiczka banana, i 1 słoiczek jabłuszka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
minisiu
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...148129&page=74 o prosze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.