|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D II
Dzieki
|
|
|
|
#782 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#783 |
|
Przyczajenie
|
..
Edytowane przez inyourdreamss Czas edycji: 2008-03-02 o 09:25 |
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Vivienne, ja myślę, że wszystko jest do spełnienia tylko trzeba mieć baaardzo silną wolę i samozaparcie. I przede wszystkim nie wolno się poddawać!
Mnie osobiście Wasze komentarze zmobilizowały (póki co teoretycznie, hehe) do walki o piękną sylwetkę . Chciałabym nabrać troszkę mięśni i wyrzeźbić pośladki... bo póki co swojego zdjęcia w wątku "pochwalmy się pupą" nie pokażę.
|
|
|
|
#785 |
|
... choć nie Westwood
|
Jeszcze jakiś czas temu miałam 63 w talii, teraz się zapuściłam i mam z 5, 6 cm więcej
Jestem na diecie, a6w zaczęłam, ale poległam po paru dniach. Z nogami problemu nie mam, lubię je, ale brzuch to pierwsze co obrasta u mnie w tłuszcz. Zresztą nawet nie talia, ale pas (boczki i balonik na dole ) *wzdycha ciężko*Czekam do lata, wtedy większa aktywność Łudzę się, że te dodatkowe cm to przez zimę
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Przyczajenie
|
nieee on taki jest ^^ wkurza mnie bardzo małe wcięcie...
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie plyt tamilee w olivii-są to wszystkie z tej serii,jest też pilates i inne,które były kiedyś w shape,niestety trzeba przeszukać i wybrać,która płyte się chce,bo w każdej gazecie jest coś innego.Mi udało znaleźć się egzemplarz na brzuch dla mamusi
![]() a co do therm line II ja biorę je od miesiąca,mam problemy z sercem-zespół barlowa-biorę je na własne ryzyko,w każdym bądź razie nie odczuwam skutków ubocznych. |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co polecacie na zmniejszenie oponki pod pępkiem i ogólne spłaszczenie brzucha? Mam też taki pionowy pas tłuszczu na środku
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to dieta i ćwiczenia. Ja to się denerwuję, bo tak jak większość dziewczyn ma problemy z dolną częścią brzucha, tak ja na odwrót. Na dole jest płaski, a na górze - tragedia
. Chociaż i tak już go powoli zwalczam.
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakie konkretnie ćwiczenia na tę oponkę?
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię brzuszki, a właściwie półbrzuszki ze spięciami
. Po 50 takich nie daję rady, ale staram się dobić do 100. Ale ogólnie oponkę zlikwiduje np. bieganie, pływanie, trening aerobowy czy siłowy.
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
a powiesz mi co to za "spięcia"?
ja ćwiczę z Tamilee, ale obawiam się, że nie spali mi ona brzuszka
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
To są klasyczne półbrzuszki, tyle, że ze spięciami właśnie. Ja robię tak, że leżąc na plecach oczywiście ustawiam nogi pod kątem prostym, np do ściany/kanapy/krzesła i podnoszę głowę lekko nad podłogę, nie odrywając części lędźwiowej i mając głowę w powietrzu utrzymuję tę pozycję jakieś 3-4 sekundy. Potem opuszczam głowę i od nowa. Później robię półbrzuszki skośne, czyli prawym łokciem staram się dotknąć lewego kolana, a lewym prawego. Po kilkudziesięciu takich brzuszkach aż czuję jak mi mięśnie drżą.
![]() Edit : liczy się tu jakoś, a nie ilość. Należy wykonywać dokładne, a powoli, a nie szybko, a byle jak. |
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
a na pewno te ćźwiczenia spalają tłuszczyk, a nie tylko rzeźbią?
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
No, mi jak do tej pory trochę już spaliły
. Ten drugi to jest właśnie to spięcie. No i oderwanie głowy od podłogi nie jest aż tak duże, tylko tak mi wyszło. Brodą staramy się po prostu dotknąć klatki piersiowej.
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo, dołącze te ćwivzenia do Tamilee. Ile dziennie wykonujesz? To spięcie jest w momencie największego schylenia głowy czy tuż nad ziemią?
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn brzuszki ze spięciami robię co 2 dni, inaczej miałabym straszne zakwasy. Samych półbrzuszków robię około 100-150, a na drugi dzień półbrzuszki ze spięciami no to już tylko ok 50. I tak na zmianę, bo gdybym codziennie miała robić spięcia to ciągle miałabym zakwasy. A spięcie jest w momencie największego schylenia głowy
.
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
aha dzięki
a podobno brzucha nie powinno się ćwiczyć codziennie? |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
No podobno tak, ale ja oprócz tych ćwiczeń praktycznie nie wykonuję żadnych innych, więc mnie to nie obciąża jakoś specjalnie
. Zresztą zdarza się, że nie codziennie je wykonuję. Ty natomiast jeśli chcesz ćwiczyć Tamilee to powinnaś rozpisać sobie to jakoś tak lepiej. Przykładowo : 1 dzień - spięcia 2 dzień - przerwa 3 dzień - Tamilee 4 dzień - lżejsze ćwiczenia, np. same brzuszki 5 dzień- przerwa 6 dzień - spięcia 7 - przerwa 8 - Tamilee... itd. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
a spiecia i Tamilee jednego dnia i tak co drugi dzień? myslę, że nie byłoby to jakoś bardzo dużo
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
No wg mnie to trochę za dużo, ćwiczyłaś już Tamilee? To dość wyczerpujące ćwiczenia, a jak do tego dołożysz spięcia to może być troszkę za dużo. Najlepiej po prostu spróbuj - zrób jednego dnia to i to. Ale może niech się wypowie też ktoś bardziej doświadczony
.
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ćwiczę od niedawna
ale 1 część programu tylko
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się go zwalczać- jak na razie nie ma zbyt wielkich rezultatów moich starań, no ale jestem cierpliwa . 5 razy w tygodniu chodzę na siłownię, gdzie wykonuję głównie aerobowe ćwiczenia, do tego robię brzuszki, podobne do Twoich, tylko że nie zawsze regularnie. Gdy się troszkę ociepli zamierzam biegać minimum 4 razy w tygodniu.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Agaciorek 5 razy w tygodniu siłowanie
jej ja chodze 3 razy w tygodniu i juz mam dośc troszkę ćwicze w domciu w wolnych chwilach a od poniedzialku zaczynam callana hihhi i bede nad brzuszkiem pracować bo jak patrze na wasze to
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
a to moj brzuch przy koncowce 6 weidera ( dzis byl pierwszy dzien po 24 powtorzenia
) , w sumie to go lubie ale myslalam ze efekty po 6 beda ciut lepsze :P sprobuje pociagnac weidera do 30 powtorzen to mzoe bedzie lepiej
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
no to ja sie dołączam
jak znajdę aparat to pstrykne fotke mojego tłuściocha i zapewniam że nie jest to kokieteria cwiczę go od tygodnia (hula hop, rowerek stacjonarny, brzuszki i dieta). Wydaje mi sie że jest lepiej ale dążę do perfekcji (czytaj : takich przystojniaków jak Wasze ![]() :slin a: ). pozdrawiam ;*
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
tak wyglądam po zimie i przed szóstką weidera
zaczynam już ćwiczyć, wiosna się zbliża
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

.
Mnie osobiście Wasze komentarze zmobilizowały (póki co teoretycznie, hehe) do walki o piękną sylwetkę